A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Emano,
Villő most pont 74-es, attól tartok, ez már kicsi lesz, mire szükségünk lesz rá. Szerinted mennyire 74-es? Kölcsönbe adnád? Mennyire vastag? Olyan őszi, vagy nagyon téli?

Veronikusz, hát meg tudlak érteni, hogy inkább a férjed, mint a pénz. Nálunk is volt még a gyerekek előtt 2 állás, de végül azt mondtam, hogy nem, ezt így nem. Ha családot akarunk, gyerekeket, akkor nem lehet így élni. Így aztán nincs külföldi nyaralás, nincs nagy autó, de van nagy hitel. És még így is sokat dolgozik Győző, de legalább este hazajön, és reggelig itt van, és a hétvége a miénk. Szerencsére nálunk ő is vevő volt erre. Tudom, hogy ezt nem neked kéne mondani, hanem neki, de ezek az első évek nagyon fontosak az apa szempontjából is. Fel tudod te is nevelni egyedül a gyerekeket, de amikor majd később rá fog érni, akkor meg már a gyerekek nem fognak hozzá úgy kötődni, mert évekig nem volt velük. Ez beléjük ivódik. De tudom, hogy te is ezt mondod, másrészt meg a munkamániás emberekkel úgysem lehet csak úgy szót érteni. :wink:
Na, remélem, nem bántottalak meg.

Izzadás, ezek a hormonok, igen, meg megy le rólatok a víz. Pár hét, és abbamarad. Nem jött még el a klimax. :)

Huncutkodás. Nekem császárral is 6 hét tilalmat írtak elő. Ugyan a méhszáj visszazáródik, de a felfertőződés még lehetséges. Fürdeni sem szabad. (mondjuk Bene után nem tartottuk be, de nekem nem is esett még olyan jól...)

Ja, Veronikusz, Zsófinál ez az esti "zizi" dolgozza fel a sok ingert, ami éri. Olyan 2-3 hónapos korra kinövik...

mtunde

Dorka
Nagyon meredek, amiket írtál! Gyógyuljatok! Herpeszre a legtutibb tipp: Indiai citromfű olaj. Persze csak 100%-os. Gyorsan lesebesedik és utána körömvirág kérm (nem balzsam meg ilyenek), így nagyon gyorsan múlik. Ha érzem, hogy viszket és valami készül, akkor azonnal kenem, így ki sem jön. Ha már van pici hólyag , akkor is gyorsan visszahúzódik, úgy fél nap alatt, vagy beheggesedik.
Ezt egy kozmetikus-természetgyógyász lányzó ajánlotta nekem, aki szintén sokat kűzdött vele.
Fontos! Szörnyen csíp egy ideig, de megéri. Combon lehet, hogy nem, de nyálkahártyánál elég ramaty, nem vitás :?

Veronikusz
Pont mint anyósomék, de nekem legalább nem a szüleim! Persze látom, hogy Zsoltit meg pokolian bántja. Anyós úgy másfél havonta látja Ivánt. Tőlünk 20 percre lakik és itt jár el minden nap melóba. Kéthete megbeszéltük, hogy most vasárnap átmegyünk. Hívtam, hogy nem jó, legyen inkább szombat, de foggggalma nem volt róla, hogy miről beszélek :shock: :twisted: Pedig annyira imádja az ő kicsikéjét :x Épcsak egyáltalán nem ismeri, ahogy a fiát sem :roll: Nem is tudom min csodálkozom.
Szóval értem én miről beszélsz....De mint írtam, nekem legalább nem a szüleim. Zsolti miatt bánt a dolog, mert neki fáj, de magam miatt csak bosszant, de NAGGGYON!

Andi
Balázs nagyon aranyos a fürdős-hajmosós képen :wink:

Tünde
Nekem Kismamás kendő 4,5m hosszú és volt még ennél is hosszabb. Én levágtam belőle egy jó 50cm-t, mert mikor megkötöttem a földet srolta a felelsleg, de még így is bőven maradt, ami lóg. Egyedül az oldaltültetős miatt bánom, hogy levágtam, mert ott nem sok van a csomó után. Milyen hosszú a többi ami ennél hosszabb?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta
jegyzetelem én is a herpesz gyógymódot(te annyi okos dolgot tudsz :lol: tök jóóóóóó)

Tünde
az már akkor kicsi lesz,mert azért annyira nem meleg,alá kell öltöztetni(mi inkább kocsiba használtuk):(

emano/Andi
KépKép
emano

Andi
Ne hozz zavarba :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta
szerintem tök jó,hogy ennyi természetes gyógymódot tudsz
fejfájásra valami tipp :lol: (olyan migrénes,kb.2 hete majdnem folyamatosan :oops: )

emano/Andi
KépKép
emano

Andi
megnézem neked a homeós könyvemben, csak kellen valami bővebb infó. Pl. az hogy mi okozhatja... Kimerültség, érzelmi zűr, vagy esetleg evéssel lehet összefüggésbe hozni (pl. hányinegred is van, kaja után jön), vagy vérnyomás probléma, főleg akkor lehet, ha az arcod is ég, gyorsan jön, dobolás jellegű, csendben, sötétben javul. Hogy kezdődik nálad és hol?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Zsofi+Maja, nagy gratula! Melindanak is Boldog Szulinapot!
Emano, nagyon jo a turbanos kep, es az overal, pont egy ilyet vettem nemreg a teszveszen, csak meg nem erkezett meg...
lanyok, en meg mindig tok sokat izzadok ejszakankent, van, h arra ebredek, h folyik rolam a viz, pedig mar nincs is meleg...kivancsi vagyok mikorra rendezodnek a hormonjaim, meg mikor jon meg eloszor a mensim, nektek hogy volt?
kismamas kendo, nekem van 2 olyan is, a sogornoimtol kaptam, az egyik rovid, de a masik meg van vagy 5 meter, ugyhogy nem igaz, h a kismamas kendok mind rovidek:) egyebkent, ha tul hosszu, nem szabad levagni, hanem kossed meg egyszer korbe...bar ezek a szovott kendok jo vastagok, az en rugalmasom az ilyen pamutdzsorze szeru anyagbol van, es a vegefele el is keskenyedik, ugyhogy konnyebb elkotni a veget.
Ma voltunk csaladozni, van harom orokmozgo unokaocsim, Zsofi oket figyelte egy darabig aztan ugy elfaradt, h elaludt siman az apjan, pedig maskor altatni kell sokaig...:)

banana

Tünde!
Igen, én is így gondolom és én is ezeket mondom neki, de sajnos nekünk is sok, és sok nagy hitelünk (is) van. Arról nem is beszélve, hogy mostanra már kinőttük a lakást is és bár az a ház csak 2004-ben épül, mégis jobb lenne eladni és másikba menni, mert ezer sebből vérzik. :oops: Tény, hogy a munkamániásokkal nem könnyű beszélni. :oops: Most is 1.30-kor ment el és jön 7-re, hogy elvigye a lányokat oviba/bölcsibe. :oops: Annyira féltem!!!! Nem akarom, hogy beleroppanjon ebbe. Teljesen ki fog merülni! Ezt nem lehet sokáig csinálni. (halkan megjegyzem, hogy nagyon sokat öregedett mióta bő 5 éve megismertem. :oops: )

Izzadás:
Megy le a víz??? Így??? Én azt hittem csak a hormonok „szivatnak” :oops: :D akartam is mondani, hogy túl sok maradtam szülés után és hogy még mindig vizesnek érzem magam. Még mindig fájnak az ujjaim IS a dagadtságtól. Tudom, hogy kell legalább 2 hát szülés után, hogy beálljon a szülés utáni súlyra. Egye fene, ha a víznek így kell lemennie akkor nem baj ha izzadok, mert már nagyon unom. :D:D

Huncutkodás:
Én se most 1 hetesen gondoltam. :D Csak egy PICIT hamarabb. :lol:

Esti zizi:
Igen, én is erre gondoltam, csak olyan hirtelen jött. :roll: A hasfájásra én is úgy emlékeztem, hogy kicsit később kezdődik.

Renáta:
Tényleg nagyon Okoska vagy :D:D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt......
KIVAGYOK...Berkeaki sosem ébred éjjel most fél12-től fél 2-ig üvöltött......áthoztam hozzánk, ott sem aludt, majd vissza és üvöltés....majd 2 óra alatt elfáradt és elaludt......mit tegyek???menjek pszichológushoz.....ja és este is hisztizett keményen 1 órát, mert nem hozhatta át a somszéd fiú trabant autóját...már letusoltuk , kértül szépen, csúnyán, hogy hasgja abba de semmi..... :twisted: :evil: :twisted: :evil: pedig anyukám meg a Balázs anyukája is sokat van itt és én is sokat foglalkozom vele, mert Letti nagyon jó kislány.....mit kell tenni??????????????

Reni!
köszi a gyógymód tippet :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Veronikusz, én is az esti zűrre tippelek. Van olyan baba, aki egyáltalán meg sem érzi. Benedekkel több hétig küzdöttünk este 17-22h, kb napi 2-3 órán át. AKÁRMIT csináltunk, üvöltött. Dokinénink szerint bizony fájdalmas az "agykérgesedés". Biztos vagyok benne, hogy semmi komoly. Remélem. :roll:

Rólam meg itt egy tegnapi. :wink:

Kép
vbea

bocs a hibákért de Letti szopizik és fél kézzel írok......

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka! Jajjj! Legközelebb hozzátok át Berkét, összekötjük Bencivel (BüdösBenci is fenn volt órákig éjjel). :? Gondolod, hogy Letti érkezése kavarta volna össze? Egyébként fogalmam sincs, mit lehet tenni. Elképzelhető, hogy én is megkérdeznék valakit, aki szakszerű tanácsokkal szolgálhat. Nem feltétlenül pszichológust. Ágit? :roll:
vbea

Zsófi, sok boldogságot a családnak!! Isten hozta Maját!!!

Veronikusz,
ha zizzegsz, akkor hajrá shopping!! most még úgy sincs járványidőszak :wink:
Katának biztos a legnehezebb, hisz neki 2 tesója született .. de ez csak tipp..
szerintem az izzadás is a vizesedé csökkenésével áll összefüggésben!!
Zsófi bele meg most "érik", adoptálódik, benépesedik, ez szerintem normális még
van kaki elég? puki-hadjárat? :lol:
huncutkodás :lol: :lol: :lol:
családi jófejségek meg peregjenek le...!!

Dorka,
Letti szemére pussz!! Homeogene 9 szopogatós tablettát szedhetsz a torokfájásra, nekem ez hatott, amikor a legdurvánbb antibio sem.. hátha!!
Berkusz szobatisztaság-visszaesése meg normális...

Pneumo 23: az nagyon durva, hogy 23 törzset raknak bele... kicsit hitetlen vagyok, még 5 komponens esetén is...
:oops: de ez az én bajom!! :lol:

Tünde,
szerintem nem lehet háton hordozni a Björnnel..
kendő meg sokféle hosszú van, a testalkat és a választott hordozási mód szerint: 2 m-estől 5,70-esig bármi :lol:
én a 38-40-es méretemmel 4,2-as kendőt kötözök :wink:

(a háttal kifelé elöl hordozás tényleg nem ajánlott: túlhajlítja a gerincet, tűlterpeszti a csípőt.. kisebbeknél jobban, nagyobbaknál kevésbé..) bár sokat fotózzák a marketing-anyagokban sajnos..

Andi,
Balu annyira édes!! megnevettettél!! :lol:
Bálinta családja... :shock:

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó!

Dorka!
Szegény! Ez nagyon rossz lehet. És nappal mi a helyzet? Szzerintem még ne pszichológus, hátha lehet hatni rá valahogy.

Eni!
Nagyon szép poci. :lol:

Lányok!
Szerintetek létezik, hogy a bokáim, vagy nem is, elöl a bokahajlat vagy mi ez, a terhesség miatt kattognak? Panka után is fájtak piszkosul, alig tudtam menni lépcsőn lefelé. Most meg múlt hét óta a térdeim is kezdenek bekrepálni. Alig tudok felállni a székről. Ja, és ha jövök fel a lépcsőn, az kész hangzavar, annyira pattog a bokám. :shock:

Rajtam is rajtam van a mehetnék. De én nem vezetek :oops: , azt meg megtiltották :roll: , hogy busszal nekivágjak. Borosjenőn keringeni a babakocsival egyedül az meg uncsi.

Kép
Kép
kriszta36

Képzeljétek, múlt héten voltunk Pankával fogorvosnál, csak hogy szokja, és olyan ügyi volt. Pedig féltünk, mert ha ő nem akar valamit, na azt nagyon nem, és az ismeretlen dolgokat nem szokta akarni.

Kép
Kép
kriszta36

Melindának sok boldog születésnapot kívánunk!!!!!!

Dorka,
szerintem figyelmet próbál kapni.. de nincs tesó nálunk, így csak tippelek...
amíg Letti alszik, tudtok sokat játszani, olvasni ..
drukkolok, hogy Berkusz lelke hamar megnyugodjon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eni,
csudacsini pocak!! :wink: :lol:

Kriszta,
Panka meg nagyon ügyi!! biztos túlterhelődött a bokád.. pihentetés..? két gyerek mellett nehéz lesz.. :roll:

KépKép
Kép
gyuzso

Eni
naddon csini vagy :lol:

mostanába Balázs megint rosszul alszik1x-2x fennt van :shock:

Gyuzsó
Ti jól vagytok???

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok,

Nagyon benne vagytok most a kenguru-kendő témában :D De nagyon jó, mert én is pont most gondolkodtam a kendőn és tök jó, hogy ennyi mindent leírtok... Ezek szerint inkább hátra vagy arccal kifelé előre érdemes kötni a törpét?

Zsófi, gratulálok! Maja nagyon szép baba :D

Melindának utólag nagyon boldog szülinapot!!

Veronikusz, te tényleg nagyon zizegsz ;) Hajrá shopping, ma és holnap jó időt ígérnek :D
Ja, kipróbáltuk a nullást Érdig. Nem rossz (csak naggyon hosszú)

Steffi, azóta kibékültünk (hétvégén nem voltunk itthon, csak azért nem voltam most), úgyhogy minden oké. Csak Anna mostanában megint nemalvós, vagy max rajtam alszik, így napközben semmit nem tudok csinálni, éjszakákat ugye nem alussza át még, és iszonyú fáradtnak érzem magam. Ráadásul minden kiesik az agyamból, komolyan kezdek leépülni :? Remélem sikerül valami napirendet kialakítani Annánál és akkor már rendben leszünk...

Képzeljétek, péntek óta Anna újra hajlandó szopizni... Hogy mi történt?? :shock: Igaz, hogy keveset eszik egyszerre, így kb kétóránként éhes (bár az is lehet, hogy a szerdai elapadás miatt péntek-szombaton még nem is volt túl sok tejci), de legalább újra szopizik :D

Lányok, szivargyújtóról működő cumisüvegmelegítőket ismeri valaki? Milyet érdemes venni? Bár újra elkezdett a lány szopizni, azért a brüsszeli útra én készülnék cumisüveggel is, biztos ami biztos alapon (aztán remélem, hogy nem lesz rá szükség)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Andi,
mi jól, köszönjük szépen az érdeklődést!! :lol: :lol:
Miklós éjjel is szopizik, de egy ágyban ez nem zavaró :wink:
1 szemfog nem bújt még ki, a többi már áttört, így ez sem nyígatja a napjainkat!
egyébként szépen beszél, békés gyerkőc, leköti a csavarhúzó-csavar kombináció, könyvek, képek állatokról, motorok alkatrészei ... igazi kombináció belőlünk :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Kriszta! Nekem a térdeim voltak ki nagyon....úgy ahogy írod, alig bírtam felállni, ha leguggoltam vagy letérdeltem a gyerek mellé :shock: de elmúlik....

Veronikusz! a huncutkodásig 4-6 hét javasolt, és én is úgy tudom a fertőzésveszély miatt....
Hát sajnálom hogy apudék tényleg csak villámlátogatáson voltak... pedig tényleg a nagyi holnap is ott lesz....szóval jók az érveid,csak valahogy nekik nem jön le...

Banananekem addig nem jött meg amíg szoptattam..több mint 1 évig... szóval ez szopi függő, meg hogy szedsz-e majd fogi bogyit.

Emano! de cuki Balázs :D :D nagyon aranyos!!!!

Zsófi!! micsoda képek!!gyönyörűűűűűűűűűűűű

Ancsa???????????????

Kép
gablaty

Sziasztok!

Dorka, sajnálom a kicsifiad, de sztem még várj, még nagyon új neki a helyzet.

Vbea, nagyon szépen kerekedik a manócska!

Látom nem csak nekünk volt érdekes az éjszaka.....bár Levi végig aludt majdnem, de a ficogás miatt megintcsak le kellett fogni, mert ahogy magára hagytam 2 percre, már fennvolt.
Jövő héten megyek a Budai Gyermekkórházba UH-ra, talán becserkészek valakit, mert most éjjel is fél3-fél7 között fogtam. Aztán feladtam és felkeltettem a páromat, hogy aludhassak, mert persze közben mi is lebetegedtünk és már nagyon kivoltam a végére.
Most még nem tudom mi ez, influ vagy csak nátha, de úgy érzem, mintha egy úthengerrel lett volna személyes konfliktusom. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Judy!
Ez tök jó, ügyik vagytok. És hogy csináltad? Vagy csak próbálgattad és tök váratlanul? Ezek szerint van még remény. Én ma éjjel nem fejtem, hátha reggel rá tudom venni egy kis cicizésre. De csak nagyon rövid ideig hajlandó, aztán hiszti. És így alig eszik valamit. És iszonyú sok levegőt nyel attól, hogy kiköpi, beveszi, kiköpi beveszi. Aztán már a büfi miatt megy a cirkusz.

Gabi!
Hogy vagy? Mikor mész? Felhívtad? Írjál!

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, egyszerűen csak próbálkoztam (ha éhes volt mindig mellre tettem, általában ordított), és egyszer csak elkezdte újra... Azóta meg minden alkalommal szopizik. Nem tudom mi történt, lehet hogy nem ízlett neki a tápszer ;)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

De nem is fejtél, és adtál neki cumisüveget is?

Kép
Kép
kriszta36

Köszi Csajok! Amúgy nemcsak pocak kerekedik..., de már Bencivel hozzászoktam, szóval nem ért felkészületlenül. :lol: :lol: :lol: Tudjátok, melltartó-téma, nadrágtéma. Meg azért kaptam segítséget, hogy beleférjek magamba. :D :wink:

Mica csúcs kispasi. Nagyon ügyes, és tényleg elképesztő jó megfigyelő. :roll:

Kriszta, először is Panka nagyon ügyi. Én rettegek Bene reakciójától, mit szól majd, ha fogdokihoz megy. Annyira szép és szabályos (még) a fogsora. De már parázok, hogy segítség is kell, hogy ilyen maradjon. Sajnos sem Istvántól, sem tőlem nem örökölt jó géneket ilyen téren... A bokád. NEKEM IS volt! És csak volt, de most, hogy terhesedek, úgy érzem, jön is vissza. Sztem összefüggésben lehet magnéziumhiánnyal is - talán.

Aprooka, fog javulni, bár tudom, hogy most reménytelen, de LESZ JAVULÁS. :wink:
vbea

Sziasztok!
Megint nem tok jönni, csak Dorkának szeretnék üzenni, hogy szerintem tök normális, amit Berkusz csinál, dehogy pszichológus! Jövök még és irok Neked, szerintem most lesz kicsit nehezebb, de tarts ki,aztán elsimul!

Kép
Kép
paklincs

Kriszta, fejtem is, cumisüveget is kapott, (tejet is meg tápszert is üvegből kapta) és mégis... Nem értem, csak csodálkozom. Pedig már vagy 3 hete nem volt hajlandó rá...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy!
Felbuzdulva pozitív példátokon Petyát az előbb keltettem, és szopott 40-et, aztán elájult. És most itt állok tele cicikkel és nem tom, micsináljak, fejjek ne fejjek, hátha felkel. :roll:

Kép
Kép
kriszta36

Judy, szuper!!!!

Bea, ez tuti tudom én. Csak most kicsit letaglóz... :wink:

De: tegnap ment este a hiszti ezerrel és dühében hasról hátra fordult!!!! :lol:
Először azt hittük véletlen, így újra pocakra tettük (a kínzó szülők, fúj :lol: ) de megint 1 perc alatt megfordult, pedig vastag hálózsák volt rajta, szóval duplán mutatványozott az úrfi!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kriszta ! még nem hívtam. Most megyek mindjárt a honlapjukra.
a vérvétel ott is éhgyomorra van?annál a kombinált tesztnél?
Tóth-hoz csüt-ön,meg laborba.

Eni!! nagyon cuki poci :lol: Beni mit szól hozzá???

Írtam Ancsának iwiwen de még nem válaszolt, tud vki vmit róluk???
és Barbi???Lilluska??

Kép
gablaty

Kriszta, ismerős... voltam én is így az elmúlt hetekben... Én a végén fejtem, de nem fejtem ki az egészet, hogyha a kisasszonynak kedve támad akkor találjon benne, viszont legyen kéznél lefejt tej is hiszti esetére... De nem merek tanácsot adni, mert Anna pl mindig azt csinálta amire nem számítottam :?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Lányok!

Azt hiszem segítségre szorulok már én is :oops:
Janka ugye 2,5 éves és 2 éves koráig nem volt gond az alvással. Mindíg is külön szobában aludt szépen egyedül el tudott aludni, nem kelt fel éjszaka max 1-szer..stb.

Na ez most viszont egyre rosszabb lett!!

Először csak úgy tudott elaludni, hogy ha melléfeküdtünk mese után míg elaludt, aztán jött az, hogy éjszaka rengetegszer felébredt és sírt, inni kért, feküdjek oda..stb.

Most már ha el is aludt az ágyában éjszaka többször átjön és nem akar visszamenni a saját ágyába, cirkuszol. Mivel apának aludni kellene, így engedek neki, ne bőgjön inkább ugorjon az ágyba :cry:

Jelen helyzetben már ott tartunk, hogy mivel apa nem fér el mellette a kiságyban , ha Ő altatja a mi ágyunkba teszi, ott elalszanak, majd éjjel átvisszük a sajátjába, de hajnalban megint ott van nálunk.

NEM TUDOM, HOGYAN SZOKTASSAM VISSZA AZ ÁGYÁBA!!!!!

Anyuéknál, anyósoméknál, bölcsiben, szó nélkük 1 perc alatt alszik és persze nem kel föl.

De még úgyis, ha nálunk más, mondjuk tesóm fekteti le, akkor is csöndben alszik reggelig a kis büdös :lol:

Szóval minket szivat!!!!

ötlet???

Attól félek ,hogy 5 évesen is ott héderezik nálunk, és hát azt azért nem szeretném :(

cooper

Cooper!
Ismerős a szitu.
Panka ugyanezt csinálta. És amikor el kezdtem dolgozni, nem nagyon bírt már egyikünk sem a kiságy mellett a földön feküdni egy órát este, meg néha éjjel is, amíg visszaaludt. Így aztán a kisasszony a mi ágyunkban kötött ki véglegesre. ÉS: Most hogy megjött az öccse, vettünk neki nagyágyat és azzal a kikötéssel, hogy egy szobában legyenek, hajlandó a saját ágyában aludni. Mondjuk néha felkel éjjel és akkor apja visszamegy vele a saját ágyába és van, hogy ottalszik. Meg néha felébred Petire.
Szóval tanácsot azt nem tudtam adni, csak annyit: Hajrá kistesó! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta! most hívtam őket,még nem kaptam időpontot,mert még korai. majd ráérek 2-3 hét múlva....szóval ennyit sikerült...

Kép
gablaty

hű lányok ez az altatás most nálunk is így megy... :twisted:
délután is ,este is ott kell ülni mellette amíg el nem alszik....
van hogy 1 órát, de van hogy másfelet. :evil: (ritka ha 20 percet)
pedig eddig ő is, 1ül aludt, sőt kizavart a szobából, mostmeg: Anya maradj itt, Anya gyere vissza...stb....

Kép
gablaty

Janka is, Enci is 2 és félévesek. Nem lehet, hogy mostanában kezd olyan irányba nyiladozni az értelmük, hogy őket bizony ne hagyják ott egyedül a szobában?! Nemtom, mert mi mai napig küzdünk, tehát túl sok pozitív példával nem tudok szolgálni. Sőt, nálunk a pozitív változást épp a külön szoba hozta annak idején (meg sok minden egyéb is, ami erre az időszakra esett). Vagy rosszakat álmodnak? Ilyen korukra már sokkal fogékonyabbak a gyerekek arra, amit nappal átélnek (mese, tévé stb.)

Aprooka, ezaz, fiatalúr látod próbálkozik. Mindenféle fejlődési ugrás, növekedés, változás óriási trauma nekik. Aztán javul(gat) a helyzet. Nos, erre készült a kis ficánka. Gratula. :D

Gabi, Benci bár nem fogja fel, mi az a kistesó, és majd mivel jár együtt. De ha kérdezem, hogy hol van, akkor jön és kocogtatja a pocimat (majd az apjáét is! :lol: ). Érdekes lesz, ha kinn lesz a kistos. :wink:

Ja, helyes poci, meg helyes nagyobbodó popsi, meg helyes irtózatosan förtelmesen nagy dudák! :lol: :lol: :lol:
vbea

Hű,
altatás...majd erről én is regélek..

Turkamamiktól szeretnék kérdezni:
Pesten hol van olyan turkáló(vagy ha vki járatos a mi környékünkön:Vác, Gödöllő, Fót), ahol kg-ra lehet venni jó minőségű cuccost? Tiszaújba kg-ra vásároltunk,ma Fóton voltam egy turiba, ott darabra van minden beárazva. 700-1200 Ft között-ami azért elég húzos szerintem-akkor inkább hozzádobok pár száz ft-ot, megveszem újan Corába, C&A-ba, aztán meg eladom vmelyik bababörzén monggyuk. Köszi

Kép
Kép
paklincs

Renáta
köszi :lol: utánanézek a könyvnek :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

altatás
Lehet hogy nem ez az igazi, de bölcsi, ovi, kistesó, ezek mind azt hozzák, hogy anyával kevesebbet vannak együtt a gyerkők és ezt bizony valamikor pótolni akarják. Nincs is erre jobb, mint az altatás vagy az éjjeli ébredés. Ilyenkor csak anya+gyerek van, minden más kizárva. Nem kevered a kaját, miközben félkézzel vele játszol, nem telefonálsz és a kistesót sem abajgatod. tehát ideális időpont a kiteljesült együttlétre. Persze csak a gyerkőnek :wink: Nálunk is volt ilyen időszak. Aztán úgy mentem neki az altatásoknak, hogy ez bizony erről fog szólni :? Tetszik, nem tetszik, de valameddig. Nyugodt voltam, nem terveztem semmit az altaástól számított fél-másfél órában, csak azt, hogy összebújunk, mesélünk, ilyenek és ezt élvezzük. Egy hét sem telt bele és elmúlt. Újra 10 perc alatt beájult. pedig Iván cicin alszik el, de akkor ez a csábítás is hidegen hagyta :wink:
Mindenesetre próbáljatok ne kétségbe esni! Ez is elmúlik....egyszer :lol:

Dorka
Sztem is Letti miatt van az egész! Ne aggódj, csak próbáld túlélni azt az időt, mire megbékél! De majd a tapasztaltabbak úgyis írnak hasznosat :wink:

Veronikusz
Jaaaaj, már te is?! Itt pironkodom :oops: :lol:

Banana
Nem igazán látok összefüggést a szoptatás hosszúsága és a mesi között. Iván egy éves koráig szinte kizárólag szopizott (adtam én mást is, de értékelhetetlen mennyiségeket evett, csak nyalogatott), és nekem megjött, mikor 9 hónapos volt. Egy ismerősöm is hasonlóan úgyanígy szoptatta a kisfiát, mégis megjött neki 6 hét után. Egynileg változó. De megértem, hogy kíváncsi vagy! Én is mindenfelé informálódtam, de végül nem lettem okosabb, hogy nekem vajon mikor jön majd meg....

Judy
Valszeg félre olvastál vmit, mert pont arccal előre nem jó kendőbe tenni a piciket! Gyuzso leírta miért. Elvileg van hátihordozós megkötés piciknek, egy ismerősöm használja is, bár még nem láttam hogyan varázsolja fel a hátára a gyerkőt. A hátraültetős módszer sztem olyan másfél éves kor körültől ideális. Addigra megértik, hogy kapaszkodj, ne nyüzsögj, szorítsd. Vagyis biztos van gyerek, aki ezekre már előbb is hajlandó, de az nem Iván, az fix :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok lányok,

látom majdnem mindenhol van valami nyűg.....

Alvás: nálunk is megborult. Az én jó alvó ( és egyedül elalvó ) kisfiam, esténként (óriási) hisztit csap le, mert NEM akar a SAJÁT ágyában aludni. Hanem a mienkben. A gáz az, hogy egy időben fektetem le a gyerekeket és Szandi el is aludna hamar és neki muszáj a suli miatt eleget aludni -csakhát ha az öccse rázendít...... Így emiatt néha én is engedek, holott tudom, pont ezt nem kellene. Néha megpróbálom kicselezni, hogy picit lefekszem mellé a földre majd mondom, hoyg megyek fürdeni és utána visszajövök, vagy a macijával elkezdek neki bábozni és úgy beszélem meg vele, hogy aludjon az ágyába. Néha bejön, néha nem. 1 hete viszont éjjel fél2-fél3 között kiabál, hogy "anyaaaaaa"és addig nem hagyja abba, amíg nem köztünk köt ki. Szandi miatt meg nem tudom megtenni, hogy hagyom kiabálni. Ördögi kör.
Segíteni nem tudtam, de legalább az talán erőt ad, hogy tudjátok, másnál is van ez. a Jó ötleteket szívesen veszem....

Eni: nagyon csini vagy! :lol: Tényleg. Cici meg :lol: :lol: :lol: ezt imádják ilyenkor a pasik, nem? Én ilyenkor már sokkal gömbölyűbb voltam mindenhol :oops:

Izzadás: nekem is volt, tuti normális, csaképp kellemetlen.....

Dorka:
szegény, nem lehet könnyű. De tuti Letti miatt van, hidd el. Anno nálunk is volt, igaz Szandi jóval nagyobb volt, de hihetetlen hisztis és sértődékeny lett, nagyon kétségbe voltam esve, de elmúlt. Nem hamar , Kb. 8-10 hónap. De persze lehet nálatok nem lesz ennyire hosszú. Talán néhány könyv segítségedre lehet. Biztos minden korosztály másképp éli meg a kistesót ezért sem akarok okoskodni.

Andi: nagyon jóképű kispasid van! :lol:

Eléggé padlón vagyok én is lelkileg.... Voltam délelőtt az 5.-en. Bő 2 hete vérzek, egy hete brutálisan, mint még a 17 év alatt soha. Vida dokink csinált uh-t, azt mondta bazi vastag a nyálkahártyám, 10 napos bő vérzés után nem szabadna ilyennek lennie...... Kell egy tesztet csinálnom, hogy esetleg nem-e egy spontán vetélésről van szó :x :( , elküldött vérvételre ott is több mindent kért. Szerdán hívom, felmerült egy küret eshetősége is......... :cry:
Férjem elment Svájcba 3 napra, hát ennyi....... úgy érzem magam, mint akit agyoncsaptak.
Bocsi, de jól esett kipanaszkodni magam.

Heni

Kép

Kép
cancan

Paklincs

Kg-s-ban sajnos nem segíthetek, a darab árasok meg hát kb mindenhol ennyibe kerülnek :lol:

A Margit-híd budai híd főnél a Bem mozi mellett van egy turi ahol szupi gyönyörű cuccok vannak, és van 200-300 ft-os kosár is!!

Tudom gonosz vagyok, de egy kicsit megkönnyebbültem, hogy másoknál is hasonló a szitu alvásilag :P

Jankánál igazából kb egybe esett a probléma kezdete a bölcsibe járással és azzal, hogy visszamentem dolgozni. Ja és a kakit is vissza tartja :lol:

Tehát tudom, hogy alapvetően az a baja, hogy kevesebbet vagyunk együtt, ki tudja mik érik a bölcsiben, apát is ritkábban látja a munkaideje miatt, plusz az életkori sajátosságoknak mondott mumusok is jönnek, DE

csak kell lennie valami megoldásnak!

Nagyszülőknél miért nem csinálja??
Ő egyébként már szép nagy IKEA ágyban alszik, de hát le se sz....ja

Apát meg rögtön meg lehet hatni egy kis cirkusszal , meg Ő amúgy is szereti éjszaka ha a kis rakéta seggét odadugja :lol:

Szerinte biztosan megvan az oka, annak, hogy most ezt a korszakot éljük.

No? vélemény?

cooper

Ivánnak megtanítottam, hogyha piros a lámpa, akkor nem mehetünk, csak akkor ha zöldre vált. Azóta lelkesen kalimpál, ha zöld van :D Múltok le akartam menni az aluljáróba, de az autók lámpája pont a lejáró felett volt és piros. Addig nem engedte, hogy a lépcső közelébe menjek, míg zöldre váltott a lámpa :lol:
Pár hónapja felfedezte, hogy nem vagyunk egyformák és kereste, hogy nekem hol a kukacom :D Mondtam, hogy nekem nincs, mert a lányoknak ez, a fiúknak meg az van. Egész nap ezt kellett mondogatnom, de aztán elült a dolog. Egy időre. A napokban megint kikérdezett erről és én megint mondtam, hogy kinek milye van. Mostmár ki is tudja mondani. Meghalotta, hogy zörög a zár a szomszédban, jött haza a szomszédasszony. Erre boldogan felkiáltott, hogy "Néni, cuni!" Persze visszhangzott tőle a folyosó :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Testvérféltékenység
Van egy könyv (az íróját nem tudom :oops: ), az a címe, hogy Testvérek féltékenység nélkül. Többen esküsznek rá. Olyanok akiknek 3-4 gyerekük van. Állítólag használható, konkrét tanások vannak benne...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

És egy kép kendőtémában :D

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Heni! juj ez elég durvának hangzik.... :oops: :oops: remélem semmi baj nincs,mindenesetre nagyon várom a fejleményeket,hogy mi van veled?

Eni. igen. a cici növekedés főleg Apák kedvence :D
Én is mindig csodálkoztam hogy a várandósság alatt + szoptatáskor mekkorák tudnak lenni. :shock: utána meg..... :oops:
:lol:

Kép
gablaty

Heni, ezt nagyon sajnálom... :cry: Akárhogy is, alakuljanak a végén jól a dolgok. :wink:

Bár tényleg nem ide tartozik, de sem én nem páyázok a nagyobb melltartó-méretre, sem a férjem. Szóval őt hidegen hagyja, hogy a nekem kényelmes B-t hordom (hordtam, 3 évvel ezelőtt), vagy a mostani D-t. :lol: :lol: :lol:

Reni, tetszik a kép. Én is ma gyakoroltam a hordozókendő-kötést újszülött témában. Van Bencinek egy undorító kék (!) plüss egere, az olyan 55 cm, ideális. :D
vbea

Nos!
Köszi az együttérzést.....
Jó hír!délben le tudtam fektetni a szobájában , volt egy kis hiszti de elaludt, még most is alszik (2és fél órája) :lol: :lol: Gondolom kifáradt az éjjeli műsorban, mert azért mégiscsak 2 órát üvöltve volt ébren.Én is tudtam aludni Lettivel kb másfél órát.....

Gyuzso!
Mondatm a Balázsnak , hogy hozzon nekem olyan csodaszert... :lol: remélem használni fog, mert kivagyok eléggé....

Aprooka!
Te is megfázva vagy??Levi nagyon ügyes kissrác...... :lol: kitartást Neked is a virrasztáshoz.....lassan letelik az a fránya 3 hónap.....

Heni!
Remélem semmi komoly :!: :!: jó kezekben vagy, nem lesz semmi baj........ :) mielőbbi jobbulást Neked!

Veronikusz!
NAgyon nagy a csend.......nemtán elmentél csavarogni ebben a szép időben??????? :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Heni!
hát ez nagyon nem jó hír. :oops: jobbulást!!!! Remélem semmi komoly!!!!

Dorka!
fúúúú! neked meg kitartás! :oops: Biztos Letti miatt van, még ha örül is neki. Szerintem is el fog múlni, főleg hogy sokat foglalkozol vele (és csak vele). :oops:

Eni!
nagyon csini vagy! :D

Gabi!
bocsi, de én hülye vagyok. Ilyen kombinált tesztre kell menned??? :shock: :shock: :shock:

Gyuzso!
van kaki és pukizni is szokott. Bufizni is büfizik. :roll:

Reni!
ha így lelóga a babuci lába akkor az neked nem kényelmetlen??? Különben jól néztek ki. :D :D :D

Bocsi lányok, de bár olvastalak titeket, de minden kiesik a fejemből. Ma olyan zizi vagyok. Voltunk DE kociskázni egy kicsit, de annyira nem sikerült jól. Végül nem mertem megállni a Camponánál, hanem inkább húztunk haza. Felkelt Zsófi mikor átraktam a hordozóba és az egész utat végig sírdoválta, pedig a lányaim mindig beájultak a kocsiban.
Én meg azt hiszem túl fáradt voltam a vezetéshez. Párszor még a másik sávba is átmentem. Egszerűen nem tudtam koncedntrálni olyan álmos voltam. :? :roll: :oops:

Alvás:
nálunk is volt ilyen, hogy "feküdj ide mellém" és mikor eltökéltem, hogy NA EZT TOVÁBB ÍGY NEM LEHET akkor 3 nap alatt leszokott Kata (még Szofi születése előtt). Azóta mindig mese után mondom, hogy "még bejövök" és minden gond nélkül kijövök. Néha próbálkozik Kata, hogy kér vizet, vagy pisilnie kell, de utána tudja, hogy kifújtak a kifogások. Hajnalban szoktam NÉHA NÉHA ha sírós, mert rosszat álmodott melléfeküdni. Szofi meg tudja, hogy ha kijön a kiságyból akkor berakom neki a botokat, azt meg utálja. Sőt! Délben szokott gond lenni, mikor Kata oviban van ő meg velem, hogy nem akar lefeküdni, akkor mondom neki, hogy "pedig KAta már rég alszik az oviban" erre fogja a rongyiját és a cumit és besétál az ágyába. Esténkán is sokszor van, hogy "álmos vagy??? lefekszel?" mondja hogy IGEN és elmegy egyedül aludni. Szóval kitartás!!! :D Szerintem nálunk az is tök jó, hogy egy szobában alszanak. ÚGyhogy tényleg: HAJRÁ KISTESÓ!!! (ahol még nincs :lol: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! még annyit szerettem volna mondani, hogy Anyukám kérdezte, hogy mikor megyünk hozzájuk, vagy mikor jöjjenek segíteni. Ez tök rendes tőlük, DE 5X mondtam neki, hogy MA biztos hogy nem megyünk, erre ő 5x monda, hogy akkor ő elhozza a lányokat az oviból/bölcsiből és náluk majd átvesszük. :shock: :shock: :shock: Nem értem mit nem lehet abban érteni, hogy nem megyünk. Na akkor kitalálta, hogy akkor ők hazahozzák a lányokat kocsival, mert úgyis jönnek ide velünk szembe a nagynénémhez. :shock: Mondtam, hogy az megint nem jó, mert a férjemnél vannak az autósülések. :evil: Komolyan, OLYAN ÉRTETLEN!!!! Szerinte ugyanis az autósülés CSAK AZÉRT KELL, HOGY A RENDŐR NE BÜNTESSE MEG AZ EMBERT. De már 30x elmondtam, hogy ülés nélkül NEM UTAZHAT EGYIK GYEREK SEM!!!! DE KÉPTELEN FELFOGNI!!! Ráadásul ahogy apám vezet .... :o :o :evil: :evil: :evil: Édesanyám egy nyílegyenes úton képes volt meghalni, most mit értetlenkednek itt!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: és akkor érzem anyámon a sértődöttséget. :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni
Ronda kék egér? :lol: Miből gondolom, hogy nem ti vettétek? :lol:

Veronikusz
Te hol látod a lábát? :shock: Amúgy nem lóghat a lába, mert az nem lenne jó a gerincnek. Mindig kicsit feljebb kell legyen a térd, mint a csípőcsont. Én általában begyűrtem a lábait a kendőbe, amíg pici volt. HA széthzod egy picit a kendőt, akkor a szélei lazábbak lesznek, ezért nem nyomorodik össze, csak tartja a lábakat. Így pont magzatpózt kapott, tehát nem volt lejjebb, mint pociban :wink:
Ja, a gyümis anyag az már nem a kendő, hanem a főzőkötényem :wink: Lehet, hogy azt gondoltad, hogy még az is a megkötés része?

Heni
Múltkor írtad, hogy késik. Ez a dolog még ahhoz kapcsolódik? Mi lett a teszt eredménye?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: