A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mi az a paparuha?

Csöre
csöre74

Csöre! Nekünk kell megvenni apuka szerelését. Nem ad a kórház neki ruhát. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Izé, Hanna: hol?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Biga.csiga, Csöre, mostanában nekem is szokott lefelé rugdosni, én ugyan buborékok pukkanását nem érzem, de így is elég érdekes érzés. Amikor a húgyhólyagomba talál bele, arról nem is beszélve.

Poszani, ha nézegetsz olyan terhességi oldalakat, ahol hétről hétre le van írva, hogy mekkora a baba, láthatod, hogy teljesen eltérő értékek vannak (nem kis eltérésekkel is találkoztam már). Szóval szerintem ha a doki nem mondta, hogy kisebb, mint amekkorának lennie kellene, akkor ne izgulj feleslegesen.
Nocsak, egy újabb kisfiú! Jó szégyellős lehet, ha még most sem mutatta meg magát egyértelműen.

Picuranyu, én is úgy tudom, hogy kórháztól függ, hogy kell-e vinni. A Jánosban pl. lehet így is, úgy is, viszont állítólag a csecsemősök mellett kell állni naphosszat, hogy amikor leveszik, ne küldjék a sajátot a mosodába. Szóval én nem viszek asszem.

Csöre, én meglepődtem a Babazenéken. A férjem nagy örömmel hozott haza 4 lemezt, én azt hittem, hogy valami megnyugtató, relaxációs zenét fogok hallani, ehhez képest olyan, mint egy teljesen hétköznapi Mozart, Vivaldi, stb. válogatás. Nem rosszak, de semmi különös. Mi Debussyt nyomatunk Julcsinak, mert azt mi imádjuk.

Bartika, tényleg kemény lehetett ez a 4 nap :)

Kép
petne

sziasztok, megvagyok, sajna minden előzmény nélkül szaruhártya-cisztáim lettek, elég ijesztő volt, most jöttünk a kórházból, ahol kezelték, ezt inkább nem részletezem, de ha szerencsém van, megúszom a műtétet... Most pár nap pihi, ahogy tudok, majd jövök.

puszi mindenkinek
V.

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Esélytelen, hogy visszaolvassak, az első oldalon még túljutottam, ezért :
cumi:
Én isígy indultam neki, hogy nem akarok,aztén csak bevándorolt a szájába ordítos éjszaka.. :) Mondjuk mi folyamatos tápszerpótláson voltunk, már a kórházban is.
Most is viszek be a kórházba cumit, sógornőm mesélte, hogy az ő fiának a szájába pl. a kedves szobatárs nyomott egy cumit, amígő tusolni volt :shock: Na azt hiszem én ott üvöltöttem volna le a fejét...

Vicky:
A szoba gyönyörű :)

Mi hétvégén vesszük meg Anna új ágyát, már alig várom :) Kinéztem hozzá egy faliszőnyeget is, meg Bencének ágyneműt.
Na és gyarapodik a kórházii cuccom: van már papucs, betét, fogkefe, fogkrém :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Viki: gyógyulj meg hamar! Nagy gyógyölelés innen :)

Csöre
csöre74

Csöre! Gőzöm sincs. Majd megkérdezzük a dokinkat. :wink:
Gondolom, itt lehet ilyet venni: http://www.rextra.hu/vasarlas/?p=p_17&sName=Ruházat.
Magyarul szerintem a műtösruha a neve. :wink:

Kép
hanna30

Vicky:
szaruhártya ciszta?? jézusom, ez nem hangzik jól!!! Lehet így term. úton szülnöd?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vickybabe! Gyors gyógyulást!!!!!!!!!!

Mágnes! Már a kórházi cuccnál jársz??? :shock:

Kép
hanna30

Köszi Hanna, na majd megkérdezzük :) vicces, hogy extra méretekre +10% :) szerintem mi beleesünk :lol: de nem eszetlenül drága, ennyi belefér... Másik kettőnél kaptunk (olyan nagy is volt :))

Petne: na jó, akkor ez a babazene dolog is egy kicsit túl van lihegve... majd akkor előszedem Mozartot meg Vivaldit, ha babazenézni akarok :wink:

Bartika: most elképzeltem Apust, amikor én repültem el 2 napra... ő meg otthon a két gyerekkel :(

Mágnes: én a szájába tömtem volna... micsoda dolog ez?! komolyan... egyre inkább azon gondolkodom, hogy öreg vagyok én már a 3 ágyas szobákhoz... :roll: az évek során vesztettem rugalmasságomból :? meg az ilyen hülyeségekre nem tudom, hogy tudnék kulturáltan reagálni

Csöre
csöre74

Hanna:
bizony bizony, kezdem összerakni, Annával a 30. héten ijedtünk meg, cuccok sehol, én pedig bekerültem a calicimmel, magas lázzal,ezek után már óvatosabb voltam.. Most pedig emelgetés mellet, na és rossz cukoreredménnyel ki tudja mikor kell mennem .Persze nem szülni, csak vizsgálatra.. :wink:

csöre:
3 ágyas??? Nálunk 5 ágyasak vannak... :D És nem vagy öreg, már én is nehezten toleráltam 1-2 szobatársat.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Ok. Akkor én is nekilátok beszerezni a cuccokat.

Csöre! Mákunk van azért, hogy nem 6 ágyas kórtermek vannak, illetve nincs szabadon ki-be járkálás.

Csajok! Aki nem az illetékes kórházban szül, írt a dokija a kiskönyvébe? Állítólag kell. Mennyire igaz ez?

Kép
hanna30

Hanna:
elvileg neki is minden vizsgálatnál írni kell! Az enéym mindig ír, és pecsétel is..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Nem arra gondoltam. :) Az enyém a vizsgálatot írja, hanem arra, hogy hol fogok szülni. Mert én az Istvánhoz tartozom, a dokinénim, meg az ÁEK-ban van.

Kép
hanna30

Hanna: igaz :) tényleg jobb a 3 ágyas, mint az 5-6 ágyas... a szobába azért jó, hogy nem jöhetnek be, nem hiányzik :)
a ki-be mászkálásról... nehogy az legyen, mint amikor én születtem: látogatási tilalom influenza miatt :?
Papucsom már nekem is van :) sőt, a kis neszeszerkóm puccba vágva (igaz, 3 fogkefével több van benne :D) azt sose nem szedem szét, túrapakk :wink: de Mágnes, te lényegesen felkészültebb vagy :wink:
Nekem nem írt be a doktornéni... mit kell írni a kiskönyvbe? Nekiálljak BM igazolást vadászni? :?

Csöre
csöre74

Vickybabe: akkor nagy-nagy pihi!! Mielőbbi gyors javulást!!

Bartika: nem semmi lehetett a 4 nap! Én már 1-2-től kiakadok, ha Apa nincs itthon :oops:

Csöre: paparuha????? :shock: Jézus, ilyet nem is hallottam :lol: Sürgősen utána kell járnom :wink:

Babazene: nekünk az Álomszép babazene 1-2 van meg, azt nagyon szereti Martin, illetve egy baba Mozart CD, azt meg én is :oops: Olyan kis finom, nyugis zenék :lol:

Mágnes: kórházi cucc?? Hát nekem még semmim sincs... Majd lesz, ha 3 hét múlva már otthon leszek :D

Én nagyon preferálnék a klinikán egy 1 ágyas szobát, én is ritkán tolerálom az állandó nyüzsit, mikor kis meghittségre vágyom :oops: Remélem, lesz rá lehetőség :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Enyim is mindig ír. 3 hetente... ki is vagyok akadva, hogy minek ennyit menni. :shock:
Lányok! Ne felejtsétek el a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Én a héten megyek beszerezni. Majdnem elfelejtettem. Még jó, hogy a gyeshez amúgy is kell, mert tutti kiment volna a fejemből. :shock:

Én főleg azért izgulok, hogy alapítványi szobába kerülhessek, mert a 6 ágyasban nem lehet velem a baba, csak hozzák 3 óránként etetni. Na azt nem bírnám ki... :cry:

Na mentem csajomért az oviba. Szép estét!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Én megkérdeztem a dokimat a kiskönyvről, azt mondta, ő mindig nyomtatott leletet ad a magánrendelésen, neki így nem kell kiskönyvet tölteni, hadd írja a védőnő. Pedig direkt érdeklődtem! Na, legközelebb megkérdem mégegyszer! Vagy az orra alá dugom, hogy írjon, pecsételjen, mert megdádázom :lol: Mert területileg ugye végképp nem tartozom a Klinikához...

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre! Nekem sem írt még semmit. Azért kérdeztem. Én sem vagyok BM dolgozó.

Kata! Nem tudom, mennyivel jobb az egy ágyas szoba. Én amikor dolgoztam azt tapasztaltam, sokkal lelkesebbek voltak és gyorsabban talpra álltak a több ágyas kórteremben lévő anyukák.
Ha sima szülésed van, akkor a szülés után 72 órával már haza is engednek, ha nincs gond (pl. sárgaság).
Mondjuk az ÁEK-ban ez a jó. 3 ágyas, saját fürdőszobával.

Kép
hanna30

KAta! azért jobb ha a kiskonyvbe íra doki mert azt ha bármi van csak kinyítják és ott van minden, nem kell lapokat böngészni...

remélem én semkerülök valami hatágyasba...azt hiszem nincs is... de ha igen akkorr meg remélem a legutolsó ágyra, hogy ne járkáljanak rajtam át.

paparuháról még én sem hallottam...nekünk sem kellett...

Vickybabe gyógyulj meg gyorsan!

a kiskönyvbe nem szokták beírni a szülés helyét, max a védőnéni magának feljegyzi.Mert hát mi van ha épp nem jutsz el a korházadba? Szülni bárhol lehet ha rádjön....nem fognak továbbítani a sajátodba....

na megyünk játszóházazni vissza:)
katuska79

Katuska! Nekem itt nem ez a kérdés, henm, hogy fogad-e az a kórház így. Mert területileg nem hozzá tartozom. Ugyebár az új törvények.....
Persze szülhetek Debrecenben is, de ha ott állok az ÁEK előtt és sírnak ezért a papírért.... A SOTE II-n kell pl.

Kép
hanna30

Hanna: kis kisarkítással mondom az 1 ágyasat :wink: Persze, lehet, hogy nem lenne rossz,nem tudom. De az 5 ágyas tuti nem nekem való :oops:
Jó lenne már ott tartani, hogy ezen kelljen gondolkozni :wink:
A Klinikán is van saját fürdőszoba, miegymás -- na azt végképp nem szeretném, hogy 50 másik anyukával járni a folyosó végére :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: igen, de ő a nyomtatott leletekre hivatkozott, hogy nem szokott kiskönyvbe írni. Max lefűzöm a leleteket, az is több, mint a semmi :wink: De beszélek vele megint legközelebb :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Aha, Hanna, látom mit mondasz: a 2-ik oldalon van egy olyan, hogy "A szülés várható területileg illetékes/választott intézményének neve" nos nálam egyelőre üres... csütörtökön megyek cukrozni, majd megkérdem a doktornénit...
Bartika: én is 3 hetente megyek... na jó, néha egy-egy hetet halasztok... :roll: ahogy Mesi papírjait elnézem, akkor sokkal lazább voltam :roll:
Kata, Katuska: szerintem a paparuha is kórházfüggő... annak idején a Szabolcs utcában adtak, a MÁV kórháznak meg ott van a listáján, hogy vigyed... :roll:

Csöre
csöre74

Kata! Értelek én. :wink:

Csöre! Csak azért merült fel bennem, mert van olyan kórház, amelyik kéri. Akkor köszi, ha megkérdezed. :)

Ha már elkezdtétek a kórházi csomagot, akkor rutinos anyukák tehetnének fel egy listát. Tényleg csak a legszükségesebbeket. :)

Kép
hanna30

Kórházi csomag:
2-3 hálóing vagy pizsi
szoptatós melltartó
melltartóbetét
bimbóvédő krém
törölköző
jó vastag és nagy betét (pl. Jessa) ebből kb. 3 csomag
tusolós papucs, melegebb papucs
kis méretű úszógumi (gátseb!!!)
eldobható bugyi
hasleszorító (nem tudom a pontos nevét)
tányér
pohár
evőeszköz
köntös
mellszívó
tisztálkodási szerek
nagyon puha wc papír

Babának:
textilpelus
popsitörlő
pelenka (ha nem adnak valahol)
kiskesztyű vagy zokni (nagy a körme, kikarmolja magát)
eldobható pelenkázó alátét
vékony kissapka

Kép
Kép
Kép
mágnes

Apának szülőszobára:
szendvicsek
innivaló
kamera
fényképezőgép
pótelemek
CD (ha zenére szeretnél szülni)
papírzsepi :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Köszi szépen! Ez a legszükségesebb? Csak azért kérdezem, mert én soha nem tudok sehová elmenni bőrönd nélkül. :oops: :oops: :oops: Laca ezen totál ki van akadva.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Nekem ír a nődokim a kiskönyvembe mindig, és a védőnéni is, na meg amikor a házidokinál voltam ő is írt bele. (Ahhoz, hogy megkapjunk valami állami támogatást kell is nem tudom pontosan mennyi bejegyzésnek lennie, hogy jártunk terhes gondozásra, nem?)
Az én nőgyógyim a MÁV-ban volt, mostmár ÁEK, és ez alapján választottam, így találtam rá a neten. Aztán elkezdtem járni hozzá magánba, és a második vagy harmadik találkozásunkkor derült ki, hogy átment a Jánosba :shock: Nem lelkesedtem, de mivel nagyon bejött, mint orvos, alapos, és nem "vaskezű" :oops: , na meg még apa is megvan vele elégedve, már nem akartam váltani. Sajna ami a Jánost illeti, itt olvasgattam a topikjukat, és noha vannak alapítványi szobák fürdővel, meg talán akad néhány állami is, ami 2-3 ágyas és fürdős a többségnek közös klotyó, és zuhany jár a folyosón. És négyágyas szobák is vannak... Ami a toleráns énemet illeti, hát van, hogy az ajtón kívül felejtem, szóval nem tudom mi vár ránk... A kórház tisztaságáról, főleg ami a közös fürdőt illeti nem írnak túl szépeket, szóval nagyon boldog vagyok képzelhetitek. A babákat be lehet adni, és kint is lehet tartani éjjelre, de a csecsemősök állítólag szeretik első éjszaka bent tudni, hogy ha esetleg köhög fel nyákot a pici ne kapjon frászt anyuka, meg egyébként is szemmel tartják biztos, ami tuti alapon. Remélem apával hamarosan eljutunk a kórház szülésfelkészítőjére is, aztán utánakérdezek néhány dolognak. Egy ismerős rokona szült mostanában a Jánosban, és ők sem dícsérték halálra, mert nem kapott az anyuka fájdalomcsillapítót, pedig többször kért, és szülés után begyulladt a méhe, amire kapott antibiotikumot, de attól meg a pici kiütéses lett (anyatejjel átment). (Mondjuk a dokija már nem kezdő, hanem valami fődoki, azok meg már nem annyira a szakmának, mint inkább a pénznek élnek - tisztelet a kivételnek persze -, és nekem már akkor nem volt nyerő, amikor mesélték, hogy kérdésre gond nélkül beközölte, hogy mennyit szokott kapni 1-1 szülésért, ami mondanom sem kell másnak egy havi bére... Ellenben az én fiatal dokimnak nincs fix szülési díja, sőt nem is várja el, ha adnak neki, adnak, de nem kötelező, és a magánrendelése sem a legdrágább.) Visszatérve az ismerős szüléséhez apának több se kellett, megmondta, hogy ilyen szituban nem ismer majd ellentmondást, addig megy, amíg nem adnak, amíg nem foglalkoznak velünk, és nem izgatja, hogy ki mit fog mondani. Még azt is mondta, ha kell le is üt valakit... :oops: Persze soha nem ütött még meg senkit eddig se, de ki tudja mit hoz ki belőle a szülés, mondjuk én szeretem, hogy ennyire tud harcolni értünk :roll: :D
Ami a festést illeti megfogadtam a tanácsokat, és a testem jelzését is, csak minimálisan dolgozom, de nem bírom megállni, hogy ne segítsek Apácskának :oops:

biga.csiga

Hanna:
Nagyjából azok, de lehet, hogy valamit kihagytam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

húú csajok!! :D szivárog az előtejem! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna, neked vérprofinak? :wink:
Az előző oldalra feldobtam a MÁV Kórház listáját... annál többet én nem vittem, azaz gőzöm nincs, mi az a Tena Fix, ezért azt valszeg nem vittem :roll: csak Tena betétet
Mágnes listájához: annyit tennék hozzá, hogy a Szabolcs utcában a pizsit nem javasolták, mert állítólag ilyenkor nem tesz jót a meleg az altájaknak... viszont naponta 4-5 alkalommal megzuhiztam a gátsebet Zazával, és sokkal jobban gyógyult, mint Mesinél (akkor a közös fürdőbe nem rohantam ki minden pisi után :oops: )
inni mindenképpen javasolom, úgy, hogy a szülőszobába is bevihető legyen a szülés utánra
Mágnes listájából én 4 dolgot nem vittem, és megvoltam nélküle, tehát én azt mondom, hogy hasznos lehet, de nem életbevágó: bimbóvédő krém (talán 3 nap alatt annyira nem rágja szét, hogy begyulladjon... vagy csak nekem volt mázlim :roll: ), úszógumi, hasleszorító (az mi?), eldobható bugyi (hát, nem tudom, hogy tűrném magamon :roll: )
pelenkázó alátét helyett lehet textil pelust is, igaz, azt mosni kell :)
A baba ellátmány meg teljesen kórházfüggő, reméljük a legjobbakat...
A tányér, evőeszköz is kórházfüggő szerintem, pohár általában kell, de mondjuk mindenképpen célszerű (Hanna, nekünk kell :().
Meg telefontöltő, fényképező, telefon, de ezek természetesek, ugye? :lol:

Hú, azt sem tudom, mekkora szoptatós melltartót vegyek...

Csöre
csöre74

Tyű Mágnes, nekem még sohasem szivárgott, csak szülés után, de az már tej, és az is csak Mesinél...

Hanna: na a kórházba én sem fogok beférni a ridikülömbe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de annyi cuccal menj, amennyivel jól érzed magad, nehogy az legyen, hogy valami hiányzik, és bestresszelsz :wink:
Hát, Bigacsiga, ez a János téma nem túl biztató... remélhetőleg nem lesz semmi, azaz bizti nem lesz semmi, és mehettek haza hamar...

Jaja, én vittem glicerines kúpot is... addig ugyanis nem engednek haza (legalábbis régen...), amíg nem volt rendben minden, és a szülés után bizony gyakori a szorulás...

Csöre
csöre74

vickybabe: nem hangzik túl jól ez a szaruhártya ciszta. Mi volt a baj a szemeddel? Foltosan láttál, fájt, vagy hogy esett le, hogy valami nem stimmel?

Kiskönyv: a doki nekem is mindig külön lapra pecsétel. Eddig csak a védőnő írt a kiskönyvembe, illetve 1-1 pecsét van a házidokitól, és egy a fogorvostól.
A védőnőm azt mondta, hogy a lényeg úgy is az, hogy a szülés után a doki lepecsételjen valami papírt, így leszünk jogosultak arra a 60.000 Ft-ra.
De hogy mi van akkor, ha nem körzetileg ott szülünk, azt nem tudom.

Jó a lista, el is mentettem. :) Köszönöm én is.

Előtej: nekem a 15. héttől van, éjszakáknként szó szerint elölnt. Érzem ahogy folyik a mellem között, hasamon, stb. :oops:

Remélem nem hagytam ki semmit. :)
Vendég

Ja, kórház. :) Remélem max. 3 ágya szobát fogok kifogni. Egyedül nem szeretnék lenni, de azért tömegnyomort sem szeretnék.

Csomagok: én szerintem 2 kis utazótáskát fogok majd vinni. Egyet gyerkőcnek, egyet magamnak.
Vendég

nagyon profik a listák én már ki sem tudom egészíteni.
Talán én is azt hagytam ki amit csőre74 kiemelt (krém,úszógumi).

Biga.csiga én a kislányomat a Jánosban szültem,talán szerencsém volt mert éppen senki nem szült így a szülésznőnek volt rám ideje és a párom ha szólt neki akkor jött.nagyon kedves volt és segítőkész,de ugyanez volt a dokival is.
Én is több ágyas szobában voltam viszont néha kellemes volt beszélgetni vagy a tapasztaltabb anyukáktól tanácsot kérni.Ami nekem is kellemetlen volt az a közös zuhanyzó és wc.
A babák kint voltak velünk reggel 6-tól este 10-ig,de ha akartad éjszakára is kikérhetted.Én bevittem mert szerettem volna még egy kicsit pihenni éjszaka,lehet hogy ez önzés de akkor jól esett

Kép

Kép
poszani

Csöre! Köszi! Én az úszógumit még soha nem láttam gyermekágyon. :oops: Pedig....
Hát, akkor az én listám is ezeknek megfelelő. Bár nekem életemben nem volt hálóingem. Szerintem most sem lesz, csak a szülés után.

Mágnes! Nekem is van előtejem.

Kép
hanna30

Hú, Csajok, most olvasom, milyen mondatokat sikerült ottfent kreálnom :lol: :lol: :lol: :lol:
Inkább nem is korrigálom :D így jár, aki fél kézzel dolgozik, fél kézzel ide írogat :D
Hanna: hát, ha nem megy a hálóingezés, akkor valami nagyon vékony pizsi? de szerintem ilyenkor a hálóing praktikusabb.... igaz, nekem is a teljes cucc a nyakamban szokott kikötni reggelre :roll:
Poszani: én is leadtam őket éjszakára (Mesivel nem is volt szabad babamama szoba.... így egész nap külön volt, szopizni hozták be, ez azért nem volt jó), jól esett a pihi szülés után... most meg majd meglátom...
na, megyek, kezdem az esti gályát... Apus ma későn ér haza... :(
Jó éjt, legyetek jók :) (holnap 100 naptól vissza :) :))

Csöre
csöre74

Csöre! Kibírom. :) Beszerzek majd párat.

Én is lépek. Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Én sem láttam a gyerekágyon úszógumit, de kiindulva az előző szülésemből, én bizony vinni fogok... Remélem nem járok úgy, mnt Annával :)
A lánykámat bizony én is beadtam éjszaka, nagyon ki voltam merülve, második nap az aranyér miatt máre mondták is, hogy adjam be, mert kaptam a kezeléseket.. :)
Nem tudom most hogy lesz... Szeretnék Bencével lenni, ugyanakkor tudom, hogy kell egy kis regeneráció, mikor hazaérek 2 gyerek mellett esélyem sem lesz rá... :roll:

Bimbóvédő:
Miután nem indult be a tejem, nekem bizony véresre cincálta, megváltás volt a krém.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

De szupi lista, figyelni fogok nagyon a pakoláskor!!
Előtej: én 1-2 hete érzem úgy,de csak pár csepp, és a mellbimbó környékén megül -- gondolom ez az?? :oops:
Hanna: Hajdú Júlia a doktornőtök? A genesisben hivatkoztak rá, hogy tőle tanultak ilyen-olyan fogásokat, meg hogy mire kell figyelni :D Tudom, hogy értesz :wink: Én is téged, mert én 2 napra is elcsomagolom a fél háztartást: nyaralásra két hatalmas bőrönd, másfélben az én motyóm van, persze felét sem használom :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

nekem nincs is oylan sor a kiskönyvemben, hogy illetékes korház neve....lehet csak az újban van. Mátét én sem az illetékes korházban szűltem, a doki sem oda tartozott csak oda volt bejárós. A kutya nem kérdezte mit keresek ott. Jöttem szülni és kész....az ügyeletes doki fogadott és hajrá.

Bezzeg apának micsoda piknik csomag! Amúgy tényleg kell nekik kaja mert nekünk is szerencsére ott volt az előző napi pizza a kocsiban:)

Én most úgy vagyok vele, hogy jobb lenne ha majd be lehetne adni kicsit a babát az osztűlyra mert emlékszem semmit nem tudtam pihenni miatta. Állandóan néztem, mnden rezdülésére ugrottam.

Az egyszeri anyasági segélyhez vagy mihez nem a kiskönyv kell hanem a doki által írt igazolás.
katuska79

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!!!

Betegeknek jobbulást!

Kata! :) Nem, nem ő a dokink.

Kép
hanna30

Jó reggelt! :)
Jelentem, mi is 100 napból számolunk mostantól vissza :D
Kata: nem Hajdú Júlia a doktornőnk :) Ha UH, akkor Hajdu Krisztina, és az Istenhegyin, valamint az ÁEK-ban dolgozik.

[quote="mágnes"]
írta:
mágnesBimbóvédő:
Miután nem indult be a tejem, nekem bizony véresre cincálta, megváltás volt a krém.. :)

Mágnes: akkor ez a kis előtej jó jel :wink:

Apakaja: hát, remélem, nem lesz szükség rá, mint ahogy a másik kettőnél sem volt :) Zaza a kórházba érkezés után 1 órával kint volt :) pedig előre megmondta a doktornéni, hogy nehogy otthon szülés legyen :) szerencsére nem lett :) de most jobban oda kell majd figyelni :roll: mindenesetre Apus kibírta a 3 órát (szülés + megfigyelés) kaja nélkül, legalábbis úgy rémlik... :roll:

Katuska: igen, nekünk új könyvünk van :) lehet, hogy ez valami új kavirc :shock: mindegy, csütörtökön megkérdem a doktornéninket, és tudósítok arról, hogy mit mond

Mindenkinek van előteje? :shock: Na jó, tudom, nem ezen múlik, hogy tudok-e majd szoptatni, mert egyikkel sem volt, és mindkét gyerekem 2,5 éves koráig szopizott, Zaza 10 hónapos koráig mást nem is evett, ivott... de akkor is meglep a dolog... csak nézek...

Kata: Hannának is írtam, annyi cuccot rakj be, amennyivel biztonságban érzed magad, nehogy azon görcsölj bent, hogy ez sincs, az sincs, mi lesz velem ... :wink:
A listák a legszükségesebb dolgokat tartalmazzák, ha úgy érzed, más is "legszükségesebb" számodra, akkor hajrá :) na a 2 bőrönd azért kicsit túlzásnak tűnik :wink:

Csöre
csöre74

Csöre!

Gratula a 100 naphoz!
Már csak páran vagyunk lemaradva a 100 naptól. :)

Kórházi cucc! Én megbeszéltem Lacával, a legszükségesebbet visszük, hogy ne menjünk óriási cuccal. Jön minden nap be, majd hoz tiszta törcsit, illetve ami kell. Szóval minimalizálok. :)
Olyan büszke volt rám. :oops:

Kép
hanna30

Hanna: köszi :)
pakolás: ez azért komoly önfegyelem :wink: jogosan büszke Laca :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Hanna: :lol: :lol: :lol: Igen, ilyen ez a pakolás :wink:

Csöre: na jó, 2 bőröndöt kettőnknek pakolok az urammal 1 hétre -- gyanítom, a kórházban az 5 pár cipő nem feltétlenül tartozik a legszükségesebbek közé :oops: :wink:
Nagy-nagy gratula a 100 naphoz!!!!

Doki: akkor a Hajdu doktornők nagy respektnek örvendenek a szakmában :wink:

Martin megint pörög odabent :D

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna bizony így kell. Majd apa behozza ami hiányzik. De tényleg olyan kevés időt kell bentölteni, hogy egy halom bugyin kívül meg egy váltás hálóruhán túl más ruha nem is kell. JA meg egy köntös! Egy sporttáskába mindennek el kell férnie....szerintem....A törölközőt meg hozhat naponta frisset apuci.
Én is úgy ugrasztottam el apát bimbóvédő krémért mert Máté nagyon ügyetlenül szopott. Nem nyitotta ki rendesen a száját és szó szerint ledarálta....én bepanthennel kentem be és egy éjszaka rendbe hozta. De nagyon jó a garmastan és a popsi kenőcs is! VAgy amit ott adnak ajándék csomag abban szokott lenni sudocrem....az is nagyon jó csak le kell mindig mosni szopi előtt. Szóval az a krém pici helyet foglal, nem baj ha ott van.

Csöre! nekem sincs előtejem. Mátéval sem volt mégis volt tejem bőven az első naptól. Ő volt az egyetlen baba akkor az osztályopn aki nem veszített a súlyából, hanem hízott is:) Jót nevettek rajta a csecsemősök:)
Folyamatosan szoptattam mikor apadni látszott és soha nem volt gond az ellátmánnyal:)

Kel a kalácsom, de még nem tudom mi lesz az ebéd. TAlán bevágom a csülköt a sütőbe:)
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: