A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gjéti és kérjük a fiúneveidet :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Igazából én a has formájából tudom... Nehéz elmagyarázni,
de oldalnézetből a legkönnyebb megállapítani. A csupasz
pocidra egyértelműen lányt mondok. :lol:

A fiúneveim... Sok van. :D Balázs, Bálint, Dominik, Olivér, Ádám, Milán
Kíváncsi vagyok mindenki ízlésére, h kinek melyik tetszik. :)

Kép

Kép
gjéti

Zetibebi nem akarok tudálékos lenni és tudom hogy más a probléma. De van egy krém kicsit huzos az ára de szerintem megéri. Hallotál már Sudokrém-ről. Vikinek nagyon érzékeny még ma is a böre, de kicsinek borzaszto volt. Ez a krém megvédi a kisebbesedet bört is. Vikinek annak idején véresre marta a kaki és nem tudtunk vele mit csinálni. DE EZ A KRÉM CSODÁT MUVELT. A sebre is rá lehet kenni.
Zsu sajnálom a dédidet. Most én is hasonló cipőben járok. Anyukám hivott 3. napja hogy készüljek fel lelkileg hogy a nagyimnak már nem sok van hátra. Ugyhogy átérzem a fájdalmad.
A doktor bácsi azt mondta max: 3-4. hét van hátra. Kicsit ki vagyok.
A horror történetekhez csak annyit megint más olvasni a netten. És megint más ha valakival melleted /rokon/ történik ilyen. Most hogy sikerült ilyen szomorukat irnom. Irjatok valami szépet.
Pusz Rita

Kép
háfi

Most olvastam teljesen végig az egészet amit irtatok. Nagyon fel viditotatok :lol: :lol: . Jól esik kicsit nevetni is.Nálunk a karácsony ugy zajlik hogy közösen 3.-an kiválaszuk a fát és hárman a legnagyobb nyugalomba feldiszitjük. Viki nagyon élvezi. Jó a hangulat. Nevetünk játszunk és egyszerüen jóóóóó :D

Kép
háfi

Elif: Látod, én múltkor mondtam, hogy én már túlzásokba estem, már nem is tetszik annyira a tapéta! :? Remélem Bencusnak bejön, ha nem akkor gyorsan újratapétázunk! Hú ha ezt a férjem látná mit írtam! :shock:

Zétibébi: Már alig várom a hétfőt, hogy milyen hírrel jössz! :wink: :D

Gjéti: Én a Dominikra szavazok! :) Nálunk is benne volt a tarsolyba, csak apának valahogy nem jött be a név!

Háfi: Nagyon-nagyon sajnálom a nagyidat! :cry: Sok-sok erőt kívánok neked és az egész családnak!
Nekünk nem mondott semmit az orvos, hogy mennyi ideje van a dédimnek, azt mondta, hogy ameddig a szíve bírja! De már nagyon sovány is, jó ha van 30 kiló! :cry:
zsu83

Elif: Az előbb elfelejtettem válaszolni: A Brendonba vettük, az árát inkább ne kérdezd, nekem nagyon megtetszett, de amikor az árát megláttam! :shock: Apa meg megvette! :) :?
Itt a link: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
zsu83

Gjéti hihetetlen jókedvem lett tőled :D
Nekem a neveid között nem volt listás, de uncsitesóm Balázs és nagyon szeretem, épp itt vannak hétvégére és most Z-t vacsoráztatja (14 éves).
Bálint az esküvői tanúm legnagyobb fia, 6 éves, csibész, és szépen rajzol.
Az elfogultságot leszámítva nekem ez a kettő tetszik, plusz az Olivér. Ha tudnám a vezetéknevet könnyebb lenne :)

Háfi mi nagyon régóta sudocremesek vagyunk, csak azt használtam és nem is volt vele semmi gond mostanáig. Nem vagy tudálékos, nagyon örülök bármilyen véleménynek, hadd jöjjenek :)

Apa hozott gumibugyit, kushies, így ránézésre rokonszenves, meglátjuk, reggel megírom hogy vált be éjjel. Ha jó lesz nappal is ez lesz rajta és akkor mindig textilben lehet. Jaj de jó lenne...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép gumibugyi

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép gumibugyi szétnyitva

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bocs, most lelőhetetlen vagyok, az említett Balázs uncsim Zétizik úgyhogy van egy kis időm üldögélni, és marha jó kedvem van :D
A gumibugyinak örülök a legjobban, már sokkal hamarabb kellett volna, ebben hátha tud majd aludni. Az se érdekel ha kifolyik a cucc belőle csak a textilpelust a helyén tartsa, akkor elvégezte a feladatát.

Zsu ez a pelenkázó meseszép, tényleg jó az ára :shock: de nagyon hasznos rajta a perem! Apa jót hozott! :D

Szerintetek gonoszság, vagy önzőség, vagy nemtommi az, hogy feldobott Gjéti azzal hogy lányt lát? :oops: ettől is olyan jó kedvem lett :oops: most az sem érdekel ha mégis fiút mond a négydé, legalább addig örülök a lánynak. Csak olyan önzőnek tartom...örülhetnék hogy egészséges, nem ilyeneken agyalni...nameg attól is jó kedvem lett, hogy itt lesz holnap Balázs meg keresztanyám, azt mondta segít, holnap csak feküdjek, kitakarít, Balu meg Zétizik. Annyira kellett már egy ilyen nap :roll: :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Helló Lányok,

Ha csinálunk olyan listát, hogy mik a februári fórum legjei, akkor van egy tuti tippem!

Legnagyobb rejtély: Verának Áronja vagy Líviája fog-e születni? :D

Géti: nálam Balázs, Bálint, Ádám, talán Olivér. De ha tudnánk a vezetéknevet, könnyebb lenne. :D

Zümis, Hajnski merre vagytok?

Szép hétvégét!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vera, szerintem nem önzőség... Ha nálam is történik valami csoda,
akkor szeretnék majd egy kislányt is. De ahhoz nagyon-nagy
csoda kellene. :(
A Dominikot apa nem nagyon akarja, mert van egy ilyen ismerőse,
akit nem nagyon kedvel. A vezetéknév Pesti. :)
A Balázs nekem abszolút kedvenc fiúnév volt eddig, de most már nem tudom. :lol: A Bálint meg Valentin-napra emlékeztet. Csak nehogy
akkor szülessen meg a kicsi. Egy napon névnap meg születésnap. :D

Kép

Kép
gjéti

Gjéti, nekem az Olivér tetszik nagyon, nálunk is listás volt. Az Ádám is nagyon szép, csak egy a gáz: névnap karácsonykor... sose kapna külön ajándékot...

Vera, dehogy önzőség :D a végén úgyis annak fogsz örülni, aki megérkezik :D

Elif, nem semmi megfigyelő vagy! A többi kép ugyanis mind délelőtt készült, ez pedig egy fárasztó munkanap után...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Türelmetlenül várom apát, hogy mikor ér haza és indulhassunk a börzére! Mondtam neki, hogy igyekezzen, mert nekünk már nem fog jutni semmi, mire odaérünk! :?

Zétibébi: Bevált a gumibugyi?
Én már nem merek semmit megemlíteni apának, hogy mi tetszik, mert másnap hazaállít vele! :roll: :)
Jó pihenést neked mára, tök jó, hogy van segítséged! :D
zsu83

zsu: Ha nektek nem marad, akkor nekünk sem, mi is itthon vagyunk még... Azt hittem férjemet lesz nehéz kirugdosni az ágyból, erre én nem tudtam felkelni. :)

Kép
Kép
elif

Elif: Én is nehezen keltem! :)
Apa még mindig sehol! :?
zsu83

Sziasztok!
Húúú, lányok mennyit írtatok :lol:
Akkor most én is egy egész regényt fogok írni, mert rájöttem végre, hogy tudok válaszolgatni mindenre amire akarok, úgy , hogy nem felejtem el mire az olvasás végére érek :lol:

Zsu, sajnálom a dédidet, nagyon rossz ezt végignézni.
Az én nagymamám is 88 éves, és 10 éve vesedialízisre jár. Az utóbbi időben ő is egyre gyengébb és gyengébb, látjuk, hogy megy összefelé.
Most nagyon boldog, hogy jön a második a dédunokája. Sajno9s az én fejemben is megfordul, hogy megéri-e még, hogy megszületik.
Szoktam arra is gondolni, hogy az anyum és az apum sajnos nem láthatja a gyerekeimet, de igyekszem elhesegetni ezeket a gondolatokat, mert csak felesleges fájdalmat okoznak, változtatni ezen már nem lehet.

Mist, nekem az amnio eredménye kb még 2-3 hét múlva várható. Ha baj van telefonálnak 1-2 hét környékén, így én a héten totál frászban voltam, mikor idegen számot jelzett a telefonom. De remélem nem hívnak, és megkapom majd postán a jó eredményt.

Dina, szerintem is a hormonoktól van a hangulatingadozás, én is néha házisárkány vagyok :lol:
Ez a baba dolog tök érdekes. Szerintem sem érdemes hülyíteni őket.
Nálunk Száva 3 éves volt, mikor felvilágosodott. Ültünk a kádban, és nagyon nézegetett nekem oda... Egyszercsak megszólal: Anya, én tudom, hogy a nunidon bújtam ki. Hirtelen azt sem tudtam mit mondjak... Kérdezem, ezt meg honnan tudod? A kisvakondban láttam. Na másnap megmutatta az ominózus jelenetet... jön a nyuszimama, írtó nagy hassal, hanyattdobja magát, elkezd kiabálni, és a lába közül gurulnak kifelé a kisnyuszik.
A gyerek ebből világosodott fel, de persze ez nem volt elég neki, tovább kérdezgetett.
-Anya, és, hogy kerül be oda a baba?
Ott nő meg a pocakban.
-Jójó, azt tudom, de miből lesz?
Azt mondtam, ami az első percben eszembe jutott: Tudod a lányok pocakjjában van egy kis magocska, és amikor felnőttek lesznek, férjhez mennek, és kisbabát szeretnének, akkor az a magocska elkezd fejlődni, nőni, és abból lesz a kisbaba.
Tátott szájjal figyelt, erre rákérdezett: -Anyaaa, te lenyeltél egy magot? :lol: :lol: Alig bírtam visszatartani a röhögést, de komoly képpel válaszoltam: Nem, ez a magocska már ott van a pocakban, mikor megszületik egy kislány, de ott alszik, és csak akkor kezd nőni, ha felnőtt lesz és babát akar.
Na, ez tökéletes magyarázat volt neki, így nem is faggatott tovább, hanem tök boldog arccal megkérdezte, hogy neki is van-e mag a pocakjában. Mondtam van :)
Szóval nálunk azóta is ez tartja magát, de utólag belegondolva nem is hazudtam, csak szépítettem kicsit a dolgokat, majd ha nagyobb lesz akkor egy kis magyaráatot kell csak hozzáfűzni :)
Azóta is olyan éde, mikor olyan képeket nézünk, ahol ő még nem volt, akkor szokta mondani, hogy én is ott voltam ám már akkor is, csak még magocska voltam az anya pocakjában. És olyan boldog arcot vág ettől a tudattól, hogy ő mindig is velem volt, hogy majd megzabálom :lol:

Folyt. köv.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Eszter, tök jó a mikulásos történet :lol:
Nálunk Száva már tudja az igazat a jézuskával nyuszival meg a fogtündérrel kapcsolatban is, valahogy összerakta a kis buksijában.

Vera, dehogy utálunk az írásaid miatt. De akkor ettől most én is féhetek, mert hosszú leszek :lol:

Edina, ez tök jó, én is ezt vallom, sosem hazudok SZávának. Mondjuk ez néha kínos, főleg kisebb korban, mikor a jelenlétünkben anyuka kamuzott a gyerekének, Száva meg közbeszólt, hogy ez pedig nem igaz, mert az ő anyukája ezt és ezt mondta :lol: De már van annyi esze, hogy ilyen esetekben nem szól, csak amikor újra kettesben vagyunk, akkor mondja nekem, hogy figyeltem milyen butaságot beszélt az a gyerek, vagy az anyukája? :lol:

A fiú-lány témához.. Tegnap szült a párom egyik rokona, végig kislányt mondtak nekik, bevásároltak rózsaszín cuccokból, és mikor megszületett, kiderült, hogy fiú.
Én eddig komolyan nem hittem el az ilyen sztorikat, de ez most itt történt a családban.

Gjéti, nekem a Dominik és a Milán tetszik a legjobban, a változatosság kedvéért.

Ha befejeztem az írkálást, megyek, meglesem a képeket is.
Nálunk még sehol nem áll a babaszoba, csak nagy kupi van benne. És az irodáamt is ki kell pakolni, hogy Szávának is legyen külön szobája, de nem tudom mikor fogok nekiállni, annyi de annyi munkám van. Nem tudom írtam-e már nektek, én itthon dolgozom, könyvelő vagyok. Idén szerencsére elküldtem az ügyfeleket a baba miatt, mert Szávával végig dolgoztam, és most nem szeretném ugyanezt. Csak a saját cégünk maradt meg, igaz az jó sok meló, meg az állatorvosunk cége.
Vera, nálunk is asztalos apuci, csak éppen a saját bútorokra nincs sosem ideje. Sok a munka, főleg a szabás, mert lapszabászat van, és most így évvége előtt rohamoznak minket.

Én most éppen jól vagyok, de az utóbbi napokban nagyon szenvedtem, iszonyúan keményedett a hasam, már kezdtem nagyon bepánikolni. De a magne B6 mellé elkezdtem a homaopatás bogyokat is szedni, és azóta sokkal de sokkal jobb.

Jó börzézést nektek, akik mentek. Én főzni és mosni fogok ma, nagyon el vagyok mindennel maradva. Nagyon megkívántam a jó kis magyaros gulyáslevest, azt szeretnék csinálni, és tűrós batyut hozzá Nem fogok unatkozni :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus mennyi a hasonlóság közöttünk :D

Nem írok csúnya szót, pedig szívesen felsorolnám az összeset amit tudok. Andus lehet, hogy nekem is segített volna a homeó? :shock: :shock: :shock: Komolyan mondom...nem tudom mit gondoljak. Tiszta hülye vagyok hogy meg sem próbáltam... :shock: szedem itt az epilepsziásoknak való gyógyszert, szünet nélkül szó szerint be vagyok nyomva, olyan vagyok mint egy partra vetett hal, és lehet, hogy gyógynövény is segített volna...viszont mostmár nincs visszaút, mostmár ott tartok hogy kezdem megszokni, tehát elvileg könnyebbek lesznek a napjaim, és nem lehet egyik napról a másikra abbahagyni. Ez már nem fog kiderülni hogy mi lett volna ha kipróbálok egy-két homeót. Jaj de bosszant. Az nyugtat egyedül, hogy ez a sz.r legalább tutira segített a keményedésen, nem kellett kísérletezni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi: nincs rejtély, az én babám Áron Lívia lesz úgy döntöttem, tök jól passzol a két név :D Figyelj, ha azt, hogy Tulipán lehet anyakönyvezni... :D Bene Áron Lívia :D

Gjéti a fiúneveid érdekes, hogy egytől egyik tök más személyiségek. Pl egy Balázs sosem lesz olyan személyiség, mint egy Milán. Szerintem a Pesti Dominik a befutó, a vezetéknév ismeretében. Csak az meg apának nem...hát akkor Pesti Olivér. :)

Zsu a gumigatya bevált, jó volt az éjszaka, semmi gond nem volt, csak inni ment ki. Este mikor ráadtam csomót bénáztam :D Két komplett garnitúra ruha és vagy 3-4 vászonpeló bánta :D és ez a mennyiség negyed óra alatt gyűlt fel annyit pisilt pont akkor (mörfi velünk volt kőkeményen). Éjjelre már sikerült ügyesebben összerakni és csak kb 4 cm átmérőjű folt lett a nadrágján. Trotty szerencsére nem volt :D Láthatóan jobban érezte magát benne, és mikor reggel kentem a fenekét már nem visított. De csak addig fogom használni amíg nem jön helyre 100%, mert a liberóval mégis könnyebb boldgulni, feleannyi idő a pelenkázás, és nem kell naponta kétszer csak pisis ruhával tömni meg a mosógépet.

Ma lehet hogy jó sokat itt leszek, keresztanyám meg Balu Zétiznek, kaja is lesz, a kedvem is jó, szinte fura mert most a legapróbb dolognak is örülni tudok :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, az orvos által mondottakat az ember ritkán kérdőjelezi meg.
Én mindig az uccsó pillanatban fordulok dokihoz, és már megszoktam, hogy rögtön előkapom a homeós mindenttudóimat, és kiolvasom mire van szükségem, és elkezdem szedni. Azért ilyen bátran, mert annak nincs semmi mellékhatása, terhesen, szoptatás mellett is lehet szedni, és 2-3 éve használok ilyeneket, és 80-90 %-ban használnak. Ha nem használ, akkor sincs semmi, akkor megpróbál az ember mást, de bajt nem tud vele csinálni. És bármilyen más gyógyszer mellett is szedhető.
Én a gyereket is mindig ezzel kúrálom, ha lehet.
Pl. kruppos volt, a doktornő szteroid kúpot írt neki, nem adtam be egyet sem, mert nem volt rá szükség, a Homeovox nevű készítmény tökéletesen segített neki, azóta is használjuk rögtön, ha köhögni kezd.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

A karácsonyos sztorik meg a gyerekszülősek nagyon tetszenek :D Valahogy úgy tervezem, hogy a történet alapja igazság legyen. Pl hogy Jézus ott lakik mindannyiunk szívében, és ha a nagyi ad ajándékot akkor azt a nagyi Jézuskája adta. Hittanon egyébként is ezt tanítják, hogy Jézus mindenki szívében benne van, úgyhogy totál kerek a sztori. A Mikulás meg...hát azt még finomítanom kell :) de valami hasonló lesz. Nem szeretném azt mondani, hogy tényleg a piros ruhás bácsi rakja oda aki rénszarvassal közlekedik. Valahogy el szeretném magyarázni, hogy ő igenis létezett, és mivel amit tett (tudjátok a mese, hogy pénzt vagy mit vitt egy szegény családnak) az nagyon szép dolog volt, ezért mi is ezt tesszük ilyenkor, csak nem pénzzel hanem ajándékkal. A húsvét meg mostmár annyira el van torzulva hogy totál mindegy mi a sztori...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hú Andus, hát akkor ezt a mostani gyógyszerezést kemény iskolapénznek veszem, ebből mostmár emlékezni fogok hogy előbb gyógynövény, aztán ha az nem jó akkor váltom ki a receptet. Szegény kicsi magzat... :(

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Húúú Andus, ez a Szávás sztori irtó aranyos. :D
Vera, mi is gondoltunk már rá, h csak akkor véglegesítjük a nevet,
ha megszületik a kicsi. Csak félek, h esetleg császározni kell,
és akkor apa tejhatalmat kapna... Ki tudja mi sülne ki belőle. :lol:

Vera megkérdezhetem, h nálatok Zétinek és Áron Líviának mi a vezetékneve? :P

Kép

Kép
gjéti

Hát az a gumi bugyi nem semmi. Rohanok majd este irok.

Kép
háfi

húúúú Andus, gulyásleves :D nyaminyaminyami :D csorog a nyálam, pedig nemréf ebédeltünk :D

Ez a magocskás történet, amit mondtál Szávának, nagyon tetszik! Voltaképp ez az igazság, kisgyerekfejjel érthető köntösbe csomagolva :)

Jó, hogy sokat írtok, én úgy szeretem olvasni! :)

Anyósék elhúztak, hogy elérjék a visszamenő buszt, kivételesen remekül sikerült a nap, bár az ebéd második fogására nem puhult meg a borjúhusi kellőképp, de a levessel viszont felülmúltam magam :D Kaptunk egy édibédi rózsaszín kiscipőcskét :D majdnem elbőgtem magam, mikor megláttam - anyós, meg anyukája meg a 4D DVD láttán törölgették a könnyeiket felváltva :D

Vera, örülök, hogy kezdenek sínre kerülni a dolgok - jó dolog, hogy van egy kis segítséged, így talán van egy kis időd pihenni, magaddal foglalkozni is! :D

Jézuskás elgondolás nagyon tetszik, végülis tényleg erről szól a dolog! Mondjuk a húsvét már annyira nem arról szól, mint ami valójában, hogy nálunk valahogy akkor az ajándékozás téren leplezetlenül úgy ment, hogy a családtagoktól kapta öcsém az apróságokat, nem vacakoltunk a nyuszival.

Karácsonykor mindig ugyanaz volt a menetrend: apu bosszankodva befaragta a fát a talpba, aztán öcsémmel meg apuval hárman díszítettünk, míg anyu ki se dugta az orrát a konyhából. Aztán délután elvittem öcsit játszótérre, és nem sokkal miután hazaértünk, szépen kiöltöztünk, apu csengetett, és csodák csodájára kiderült, hogy az angyalkák odahordták a fa alá az ajándékokat. De még mikor már rég tudta öcsikém is, hogy mi a helyzet, akkor is így maradt (legfeljebb játszótér helyett csak séta), anyuék mindig titokban hordták oda az ajándékokat :lol: hű de várom már, hogy lássam majd Adrika csodálkozó pofiját a karácsonyfa láttán! Pedig az még odébb van! :lol:

Ez a lány-fiú sztori azért elég komoly!!! Mondjuk a 4D-n nekünk minden irányból ott volt a kis nuni, szóval nehezen tudom elképzelni, hogy kinőjön egy fityegő... azért veszünk majd nem rózsaszín dolgokat is, biztos ami biztos :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!!!

Gjéti! Nekem Balázs, és Dominik tetszik....nálunk is bejátszik, csak apával nehéz....egyenlőre még Vince lesz....

Voltam 4D uh-n!!!!!! Annyira jó volt!!!!! A csaj aki csinálta nagyon helyes volt, a gyerek a pocakban meg egy igazi kis lurkó.....nem mutatta pofiját, az utsó 5 percig a fenéért se...mocorgott veszettül, de a fejét bedugta a méhlepénybe....:
Kép
Ahányszor a csaj rákattintott, hogy na akkor most gyorsan kidugja, abban a pillanatban ez a kép fogadott minket! Volt hogy be is mutatott!!!! :) a kis drága. Nekem ez a kép tetsziik róla a legjobban...ez olyan, mint a nagyobb fiam....szokásos szégyenlős, környezet-leszarós kép....Édes...már nagyon imádom!
Aztán a végén azért megmutatta, hogy van azért mit nézni rajta, de rettentő gyorsan mozgott, és nem akart fényképeszkedni, így elmozdult az összes...de itt vigyorizott, a lányom beszélt neki folyton.....:
Kép
Totál fiú, kaptam róla képet, hogy ott lifeg félreérthetetlenül a kis fütyije! Amúgy a pocakom állása tényleg olyan, mint a fiammal...előre nő, hátolról nem látszik semmi....Lányommal leffentem oldalara is..:)
Szóval nagyon jó volt a kis ultrahangos mozizás.....

Karácsony: Nálunk jézuska küldi az ajándékot, angyalkák jönnek díszíteni, és ők hozzák...a gyerekek elmennek valakihez(tesók, nagyszülők), apa viszi őket, addig én otthon "kitakaraítom" a kéglit, aztán apa hazajön értem, hogy elmehessünk a gyerekekért(segít itthon fát kreálni...ajándékot kirakni), majd amíg megyünk a kölkökért, és jövünk haza...addig díszitik az anygalkák a fát, meg a kéglit.... Fenyőt együtt vesszük, mert hát mindenhol árulják, és erre már nem volt jó sztorim, így megvesszük, de az anygalok díszítenek....
Mikulás: sok felé jár...vannak utánzatok, hogy a gyerekek örüljenek, de az igazi az éjszaka jön, és reggel a csizmijükbe rak ajándékot....akivel az oviban, meg apa munkahelyén találkoznak nem igazi, ő csak kölcsönkapta a mikulás szerkóját, mert a Mikuálás nem tud mindenhova elmenni hogy a ygerekek találkozzanak cvele, elég neki éjszaka az ajándékhordás....
ez eddig bejött...tavaly találtuk ki ezt, mikor a fiam közölte, hogy az oviban más hangja volt a mikulásnak, és enm is olyan a rucija, mint apa munkahelyén.....:)

Bocsi hogy hosszú voltam! szép 7végét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ja! gulyásslevest főztem én is a héten...3 napig ettük! imádom!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gjéti: Bene Áron Lívia :lol: Nem akartunk két nevet adni, de muszáj lesz :D
Ha császárod lesz szerintem amíg előkészítenek lesz annyi időd hogy elmondd a nevet, fél óra amíg (nem sürgős esetben) kiveszik a babát. De nem lesz ilyen mert ki fog csusszanni pikk-pakk :D

Stelly mostmár nyíltan bevallom hogy önző dög vagyok és lányt szeretnék, úgyhogy a rózsaszín kiscipő engem is könnyekbe borítana :D örülök hogy jól sikerült a napod, az enyém is jó volt, tudtam üldögélni. Kár, hogy csak eddig voltak itt, már elmentek.

Verus a képeid nagyon tetszenek! :D Tényleg csúcs a kicsi, nem hiába, olyan kis dörzsölt már most mint a tesói :D nagyon szimpi a kis magzat :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Voltunk a bababörzén, de mire odaértünk nekünk már nem sok minden maradt, így a kereskedőktől vásároltunk, ott is volt némi árengedmény! Vettünk rugit, kombidresszt, egy kisplédet, egy törölköző kifogót, szoptatós párnát, és egy édes mesekönyvet, a címe: Kis Bence vasárnapja! Hát ezt a könyvet nem tudtam otthagyni! :lol:

Andus: Akkor nálatok is hasonló a helyzet, nagyon sajnálom a mamádat! Sok erőt kívánok nektek, mert tényleg nem könnyű végignézni ahogy leépülnek! :cry:
Na akkor Száva is jó hamar felvilágosodott a dolgokról! Ki gondolta volna, hogy a kis vakondba ilyen jelenetek vannak! :shock: De te is nagyon ügyesen megoldottad a helyzetet! :D
Nem semmi hogy a rokonotoknak így elnézték a baba nemét! :shock: Remélem nekünk jól látta a doki! :wink: :roll:

Zétibébi: Olyan aranyos: Áron Lívia! :D Tényleg jól passzol! :wink:
Örülök, hogy a nehézségek ellenére is, de bevált a gumibugyi! :)

Verus: Nem semmi a kispasi! De nagyon édes!!! :lol:

Stelly: Nem csodálom, hogy meghatódtál! :) Ezek nagyon szép pillanatok! :D
zsu83

Gjéti: osztom Andus véleményét a nevekkel kapcsolatban: Dominik és Milán, esetleg Bálint :).

lkverus:
annyira helyes a picitek, tényleg milyen csibészes arcot vág. :)

zsu: azt a könyvet tényleg nem szabadott otthagyni :), sajnos kevés esélyt látok rá, hogy Efehánosban találok ilyet... :wink:

Na mi is kijutottunk a börzére, picit csalódtam, ami félig rajtam múlt, mert későn mentünk, picit magán a börzén is, mert a fotók alapján sokkal nagyobbnak képzeltem el, kicsit kongott az egész... Overálunk sajna nem lett, ahogy beléptünk szemben volt egy gyönyörűséges fehér, de gondoltam még körülnézünk, persze mire visszamentünk már nem volt meg... Még egy tetszett, de 1000 Ft-tal akarták olcsóbban adni mint az újat amit kinéztam máshol, szóval akkor inkább azért visszamegyek.
Szopipárnát viszont kaptunk, még éppen volt mindkét huzat amit kinéztem neten, szóval azért az öröm megvan. :) 4500-ért póthuzattal. (Ilyenek: http://szopiparna.hu/image484.html http://szopiparna.hu/image445.html ) :) Teljesen oda vagyok értük... Minden kedvenc állat megvan, csak az oroszlán hiányzik, elefánt, kacsa, nyuszi, maci.
Meg az Avent termékek is jó áron voltak, mondjuk én csak via tejgyűjtőrendszert vettem, mert amúgy másra tettem le a voksom, de egyébként tényleg jók voltak az áraik.
Jegyileg is jól kijöttünk, mert egy kedves hölgy odajött mikor a sorban álltunk és eladott nekünk kedvezményes jegyet, ami megmaradt neki.

Kép
Kép
elif

Húú, Vera, legyen igazad a sima szüléssel kapcsolatban. :)
Én úgy értettem, h akkor akartuk elnevezni, amikor már a kezünkben van. Szeretném tudni, h illik e rá a név. :D
De ha mégis császározás lesz, akkor mint te is mondtad, előre be
kell mondani a nevet...
Ha meg lesz a név, jöhet a költözés - téma... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Elif: Én is egy kicsit csalódott voltam, pont ezen okok miatt! :roll:
De a szopipárnáért már megérte nekem is, no és persze a Bencés könyvért! :wink: :D
zsu83

Elif ezek a huzatok meseszépek, nagyon tetszenek! Nekem sajnos nincs túl sok lehetőségem a vásárlásra, itt Szerencsen van egy babaüzlet de méregdrága, Miskolcon meg marad a brendon meg mégegy üzlet. Na meg vannak a kínaisok. Olyan jó nektek, hogy van több lehetőség. Én ezért szoktam neten is szétnézni a webshopokban, csak azoknál meg nem érdemes egyetlen dolgot venni a postaköltség miatt. Annyira dícséritek a szopipárnát hogy szerintem én is újítok egyet, Zvel nem vettem meg.

Képzeljétek, megint egy nagyon bölcs tanulság: kedden voltunk a bőrgyógyásznál Z kiütéseivel, akkor már leszáradóban voltak a pöttyök, viszont a bőrgyógyász felírt egy gyógykenőcsöt hogy felgyorsítsa a folyamatot. Sikerült is neki elgyorsítani, csak épp nem a gyógyulást, írtam ugye hét közben hogy mostmár egybefüggően tüzes a bőre és nagyon fáj. Tegnap abbahagytam a bőrgyógyász által felírt kenőcsöt és javul...Csajok nekem elegem van az eü-ből (Kreiszi ne vedd magadra, amit te csinálsz az egész más) ezekre a ránézésre felírt "csodaszerekből" van elegem (mint az aranyérkenőcs is amit még két hete kapott Z, ki sem bontottam). Meg fogom venni a homeós könyvet, vagy kinyomtatom a honlapjuk minden egyes oldalát és összefűzöm, és a tüsszentéstől kezdve a durvább dolgokig azzal fogom kezdeni. Csak akkor fogok orvoshoz menni ha nem találok homeót. Nagyon dühös vagyok azért amit Zvel műveltek ez alatt a két hét alatt.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szegény kicsikém remélemhogy egyre jobban lesz. Küldök neki egy kis gyogyito energiát. :D A börzéröl mi is lemaradtunk mert apa dolgozik még ma is. Megyek kotyvasztok valami kaja féleséget. Az örök dilema. MIT FÖZZEK? Ja kérdés kedden megyek a kötelezö AFP utáni UH-ra ilyenkor mit néznek és mit vizsgálnak??Aki volt az irjon már valami jó dolgot. De felkészültem mert az SZTK-ba megyek és biztosan nagyon sokan lesznek, 1-heti hideg élelem.
Pusz Rita

Kép
háfi

Háfi ! Az AFP utáni kötelezö ultrahang elméletileg a 18 hetes genetikai ultrahang, ahol megnézik, hogy minden rendben van-e a babával, rendesen fejlödnek-e a szervei és kifejlödtek-e.... stb. plusz nálam még megnézték a veséimet is, ahol kiderült, hogy a jobb vesémben van egy kis tágulat mert babóca nem hagyja, hogy kiürüljön, ezért sokat kellene lógatnom a hasam térdre-könyékre támaszkodva... :( Nálatok nem volt ilyen?

Panna
pandusika

Háfi nekem ezeket sorolta fel: teli hólyag, teli gyomor, gerinc, szerintem a végtagokat is nézte, a lepényt is, mit is még...jaj persze, megmérte a halántékot amit mindig, most a mellkast és a combiját is, mondta hogy tökéletesen arányos a gyerek, Znek ez a három mérete három különböző kort jelzett :shock: ráadásul egy-két hétnyi eltérés volt, pl a feje nagy volt, a mellkasa aszem vagy egy héttel kisebb, a cobija megint más...volt is bőgés, de felesleges volt azt aggodalom mert most tökéletesen arányos a gyerek, sőt kifejezetten jó alkata van az orvos szerint.

Kérdés: valaki rendelt már a szopipárnás oldalról? Én olyan sügér vagyok, nem egyértelmű nekem a rendelőlap...szeretnék egy ovis ágyneműt, egy szopipárnát, egy nyakpárnát meg egy kókuszpólyát. Hát lehet hogy inkább megírom nekik emilben. De az sem egyértelmű, hogy vannak a szovetminták, és akkor én most minden egyes tételemhez választhatok bármelyik mintából? Akár különböző is lehet mind?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Félidősek lettünk mi is! :)

zetibebi: szegény Zéti, nagyon megjárta... Hát szerintem is jobban jársz, ha ezentúl először természetes dolgokkal próbálkozol. És ha eszembejut, hogy mindez az állott pelus miatt van, ez nagyon dühítő...
Hát igen Pest megyeiek előnyben vannak vásárlás szempontjából, plusz mi első babások azért könnyebben is mozdulunk ki. De vannak nálunk miskolci rokonok és ha jól tudom oda költöztök, esetleg ha jönnek vagy mi megyünk én szívesen leszek a futárod :).

háfi: nálunk fejátmérőt, combcsontot mért a doki, meg talán még mellkasátmérőt, de ebben nem vagyok biztos. A szívet nézte, meg a gyomrot és a hólyagot, hogy teltek-e folyadékkal, a mozgását, végtagokat. Szerette volna az arcát is jobban megnézni, ami nálunk nem nagyon ment, mert annyira lenn volt, fejenállt a csillagom. Plusz persze nálunk a nemét :).

Kép
Kép
elif

zetibebi: nyugodtan hívd fel őket akár, nagyon rendesek. Lehet, hogy én is inkább e-mailt írnék, és simán választhatsz ninden termékhez különböző színt, ha csak nem pl ágyneműgarnitúra egyes darabjairól beszélünk, bár náluk szerintem még ez is megoldható lenne :). Jól belehúzol ahogy látom. :)

Kép
Kép
elif

Elif köszönöm szépen a felajánlást!!! :D Megnéztem mennyi a postaköltség, 1000 Ft, és mivel több dolgot is szeretnék így talán tűrhető. Nem pontosan Miskolcra költözünk, 12 km-re egy közsgébe, de 17 perc busszal Miskolc belvárosa, úgyhogy szinte olyan mintha ott laknánk :D
Írok emilt a szopispárnásoknak, teljesen rázsongtam a cuccaikra, nagyon szépek és nagyon praktikusak, és az árak is jók, a családot rá fogom izzítani hogy dobják össze a cuccok árát karácsonyra :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Elif köszönöm szépen a felajánlást!!! :D Megnéztem mennyi a postaköltség, 1000 Ft, és mivel több dolgot is szeretnék így talán tűrhető. Nem pontosan Miskolcra költözünk, 12 km-re egy közsgébe, de 17 perc busszal Miskolc belvárosa, úgyhogy szinte olyan mintha ott laknánk :D
Írok emilt a szopispárnásoknak, teljesen rázsongtam a cuccaikra, nagyon szépek és nagyon praktikusak, és az árak is jók, a családot rá fogom izzítani hogy dobják össze a cuccok árát karácsonyra :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jajj Pandusika neked akartam még írni, hogy nekem pl. nem is nézték a veséimet, szóval szerintem ne aggódj emiatt! Persze ha tudsz akkor lógass néha, ha már ezt mondta a doki :) .

zetibebi: szívesen! Akkor tényleg megéri, a család meg ennyit simán összehoz karácsonyig. :)

Kép
Kép
elif

Szerintem biztos összehozzák, úgyis főleg a két kölinek akarnak majd venni valamit, így legalább nem vásárolnak össze hülyeségeket. Csak én meg olyan türelmetlen vagyok hogy már most elküldeném a megrendelést :D a szopipárna pl már most jól jönne, meg a nyakpárna is Znek mert néha elbubukál a kocsiban, és az autósülésben csak lóg a kis feje, rossz nézni. Úgyhogy már holnap kéne a cucc :D na majd megfűzöm én ezt a csapatot :wink: már csak az a kérdés, hogy a zöldes vagy a rózsaszínes huzatot válasszam :lol: :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Zétibébi: Ez felháborító amit Zétivel műveltek! :twisted:
Igazad van, először tényleg a homeós cuccokhoz érdemes nyúlni és végső esetbe doki!
Nekem tavaly volt egy hasonló szitum, elkaptam valami nyavaját a strandon, na amit velem műveltek, már sírtam a fájdalomtól, annyira fájtak a kiütések, és sikerült jól félrekezelniük! A harmadik doki jött rá, hogy egy gombás fertőzést sikerült elkapnom! De addig annyi megaláztatáson mentem keresztül! De azt nem is részletezem, nem szeretek rá visszagondolni! :evil:

Panna: Nekem ez új! :shock: Nálam nem néztek ilyet! :roll:
Csak amit a lányok felsoroltak!
zsu83

Zéti: Szerintem a holnapi 4D után válassz! :wink: :lol:
zsu83

Már ha lesz 4D holnap...apa azt mondja rengeteg a tennivaló az új házban, azt festegeti-takarítgatja tenap is meg ma is , holnap szabin lesz ugyan, de azt mondja nem végez ha nem azt csinálja... :roll: nem baj, úgysem nyugszik tőlem amíg nem megyünk el :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi, a topik legjei közé a "legnagyobb orvosi bénázás" címet is elnyerhetjük Zétivel, ugyanis nap közben tegnap is meg ma is az "állott" pelenkát adtam Zétire, gondolván hogy úgyis bóraxozom a fenekét, és szinte óráról órára javul, halványodik a bőre, az "állott" pelenka ellenére. Lehet, hogy nem is volt semmi baja a pelusnak? :evil: Persze ennyi idő után még nem vonok le következtetést, de az anyai ösztönöm mostmár azt súgja hogy el lett kapkodva az a pelenka-ügy a doki részéről...tényleg egy agyrém. Költözünk nemsoká, remélem kifogunk valami rendes dokit.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, ne is hagyd békén apát, mert nagyon kíváncsi vagyok h ki
rejtőzik a pocakodban! :D Elif te nem mész 4D-re?
Nagy én most megyek Forma1-et nézni. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Vesetágulat.... állítólag nagyon sok kismamánál elöfordul, ha a baba épp úgy fekszik, hogy elnyomja a vesevezetéket, ami miatt az nem tud rendesen kiürülni és ezért felgyülemlik ott a folyadék és tágul.... Állítólag nem kell miatt izgulni, csak mondta a doki, hogy azért ha lehet sokat lógassam a hasam, mert úgy tud ürülni, de nekem sajnos nincs hozzá türelmem és a derekam is megfájdul töle... :(

Zsu! Szerintem ne izgulj amiatt, hogy neked nem nézték meg, ez általában elöfordul és többnyire nem is okoz panaszokat sem....

Egyébként meg szerintem mindenhol kicsit eltér, hogy még plusz miket néznek, meg miket nem.... Nálam például nem mérték meg az agykamrákat, amit az egyik ismerösömnél igen, aztán kiderült, hogy magasak az értékei, ami arra utal, hogy lehet, hogy vízfejü a gyerek. Visszarendelték kontrollra, de ott már minden rendben volt. Nálam ilyet nem is néztek egyáltalán, bár a kisagy méreteit megnézték és azt mondta a párom, hogy már valószínüleg annak az arányából meg tudják állapítani, ha valami nem oké és akkor mérik plusszba a többit. De ez nálunk rendben volt... :)

Képzeljétek itt Némtországban csak azok az orvosok csinálnak terhesgondozást, akik magánpraxisban vannak, a kórházban dolgozók csak szüléseket vezetnek le, de terhesgondozást már nem csinálnak... elég furcsa... Jövö hét szombaton megyünk itt elöször orvoshoz, csinál majd 4d-t is és ad majd egy halom beutalót, mert itt sokkal több vizsgáltot csinálnak mint otthon. Itt állítólag alapból megcsinálnak csomó olyan vizsgáltot, amit otthon csak akkor, ha valami nem stimmel... ez azért megnyugtató... :)

Panna
pandusika

zeti: legek alapján tényleg jól álltok, csak ez talán mégsem olyan kellemes, ezek után mondjuk a legkevésbé megterhelő szülés címet is elnyerhetnéd igazán, vagy amit majd te szeretnél... :).

zsu: én sem véletlenül utálok orvoshoz járni... Nehéz jót találni, és még neki is lehet rossz napja, hogy valamit elnéz...

gjéti: kedden megyünk második genetikai UH-ra specialistához, ahová a dokim küldött az AFP miatt. Igy ha minden rendben lesz, most a pofiját is megmutatja, és még mindig fiú, akkor úgy beszéltük párommal, hogy mi majd csak a 26-28. hét körül megyünk 4D-re. És miért ne lenne minden rendben, doki is ezt mondta, én is így érzem... de ha lányt mondanak most, akkor írány a 4D. :)

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: