A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Vandini, az nem is drága, eddig kengurut 16-17 körül láttam csak....
Kendőből milyet?
Most olvasgatok utána:erszény, kendő vagy mei tai?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
Én csak a hordozókendőt ismerem, az erszényt, mei tait nem tudom, mi. Az enyém kézi szövésű, egy bioboltban vettem, asszem carolino márkájú. Én kicsit merevnek találom, ha újra vennék, kicsit rugalmasabb anyagút keresnék, puhábbat, amit jól lehet hajtogatni, megkötni. És legyen minél hosszabb. Akár xl-es is jó, még akkor is, ha az anyuka alacsonyabb-vékonyabb típus.
Vendég

Megnéztem az erszényt és a mei tai-t is. Az erszényt mégis tudom, mi: egyik barátnőmnek van, és kölcsönadta nekem, amikor Máté még nagyon pici volt, és nem akartam magamra tenni függőlegesen, kipróbáltam, de nem vált be, mert nagyon szűk volt benne a hely fekvő pozícióban. Sírt, látszott rajta, hogy be van szorítva.
A mei tai szimpinek tűnik, egyszerű, mint a kengurú, mégis egész természetes-testközeli élmény lehet. De én attól tartok, hogy nem bír sokat súlyra, de ez nem biztos.
Vendég

Paklincs!! :lol: :lol: :lol:

Borsa! Gyuzso! Tünde!
nektek is köszönöm, ti is mindig gondoltatok rám...megéreztem :lol: :wink:
nekünk olyan hordozó kendőnk van mint Borsának :lol: meg vettem Kengurut is, de az szétnyomta a vállam. a kendő azért jobb, mert az szélesebb és nem nyomja szét...sztem....mondjuk kötési módszert én se sokat ismerek, de amit igen az elég volt, amikor magamra kötöttem Encit :lol:
Banana! szépek vagytok, és ügyesek!!

Kati! mi sem voltunk szemészeten...1er a szemklinikán az ügyeleten,amikor Enci dörzsölte a szemét mert belekapott. de annyi.
szóval bébiként mi nem kaptunk beutalót, csak csípőszűrésre.
koponya, hasi UH-ra magunktól vittük maszekba. Oda se a doki küldött...

nem tudom mit akartam még... :oops:

Kép
gablaty

[quote="cukipofa"]S írta:cukipofazemészet![/b]
ATTÓL FÜGG, HOGY HOVA MÉSZ!!!!!!!
Ha a szemészeti klinikára ott tágítás, várakozás macerálás...
Ha külön babaszemészetre akkor a ledes, játékos vizsgálat és ha van eltérés vagy valami nem stimm akkor jön a tágítás...
Sajna mi elösször Orsit simán elvittük szemészetre ahol rögtön macerálták, de itt a Madarászban már ledes géppel csinálták...mondjuk nála volt valami bibi ezért késöbb kellett tágítani, de nem volt olyan vészes...
Szóval nagyon fontos, hogy hova megy az ember, mert ez a babaszemész gép nincs mindenhol!!!!!!!!!!!!
JA!!!! És elvileg nagyon erősen ajánlott elvinni őket 6 hónaposan meg aztán amikor mondják...rengeteg bibitől meg lehet óvni őket ha fél éves kortól már viszik őket...férjemnél későn vették észre, hogy egyik pupilla nem fejlődik és már nem volt mit menteni, de ha akkor észreveszik időben (mint Orsinál) akkor nem lenne most semmi baj...

Mi ide megyünk Kispestre az SZTK-ba a doktornénink ezt ajánlotta nagyon,hogy a Heim PÁl kórház gyerek szemésze jár ide ki.....
de félek,hogy tágítni fogják a pupilláját!!!!Nekem anno csak így tudták vizsgálni és az borzalmas...........

Borsa
Emma gyönyörű :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Akarom mondani kenguru :?
Most mennem kell, Máté lassan ébred. Sok sikert a döntéshez-vásárláshoz! :)
Vendég

Kép Kép Kép

KépKépKépKép
vdorka3

Igen, azért kérdem, h. van-e vkinek tapasztalata mei tai téren mert nekem is nagyon szimpi, de csak olyan helyet találtam, ahol rendelhető, de nem próbálható....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Steffi!
Nagyon drága vagy!!! Komolyan! Teljesen meghatódtam! De most így elvagyok. Van kaja is a 7végére is. Direkt úgy rendeltem. :D
Néztem a vonalzód!!! Fúúúú! Ti se vagytok már sokáig egy gatyiban!!! :D:D:D hogy repül az idő!!!

Andi!
Neked is nagyon köszi a felajánlást!!! Mielőtt bedőlnék szólok!!! :lol: nagyon szépen köszi!!!

Húgyúti fertőzés:
Jelentem tegnap este megittam bő 1 liter kamillateát és már hajnal óta nem fáj!!!! :D:D:D:D:D

Dorka!
WOW! Nagyon ügyi Letti a 4 órai első keléssel. Zsófi meg két éjjel csak 2x felt. 8-kor evett, majd 1.40-kor először. Nekem már ez is jó. :D Múlt éjjel viszont 3x. Ma többször is kakilt. Lehet ez volt a kamilla mellékhatása nála. Ma is 4.45-kor keltem, mert kakisan nem akart visszaaludni. :D majd Szofi jött 5.45-kor. :oops: Most kicsit kómás vagyok. DU sem sikerült aludni.

Banana/Dorka/Borsa/Gyuzso/Judit!
Képek :D:D:D:D:D:D:D:D

Depi:
Tegnap bejött aludni a férjem. :D de jó volt! :D:D:D Tegnap dél óta nem bőgtem. :D:D:D

Családi segítség:
Gondolkodtam rajta, hogy elmondjam-e nektek, mert irtó cikinek tartom, de úgy döntöttem IGEN! Képzeljétek! Az egész családból senki nem jött be hozzám a kórházba. :oops: pedig a „orrát mindenbe beleütő” mindenről tudni akaró szembe nagynénémet direkt fel is hívtam telefonon, hogy elmondjam, megszületett Zsófi (ő béna az sms-ekhez, bár mobilja van). Szóval senki nem jött be csak barátnők. Pedig nem kellett volna semmit se hozni, hisz a férjem hordta a kajákat. Nem hiszem el, hogy ilyen családom van. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Most jöttün a gyerekorvostól...aki nem a körzeti gyerekorvosunk hanem a magánorvosunk...és mélységesen fel vagyok háborodva a körzeti orvosunk miatt...
Szóval mi is gondolkoztunk a prvenar beadatásán mindkét gyerkőcnél, de hát azért ez már egy komolyabb összeg lenne.
NA de a gyerekorvosunk a sima prevenart ajánlotta, mert gondolom neki az lenne a jó...
De a magándoki meg mondta, hogy atya ég nehogy beadassuk azt az agyonreklámozott méregdrága oltást, mert a két év feletti változata sokkal jobb és azt egyszer kell beadni és csak 2000 ft. :shock: :shock: :shock: :shock: és most felírta...
Szóval Daninál is megvárjuk már ezt a kis időt és ő is ezt kapja, mert sokkal több minden ellen véd (még ráadásul).
Én erről eddig nem tudtam...Ti???????? Lehet csak én vagyok ilyen tudatlan??????

Veronikusz!
Sajnálom...tudod azért is jó, hogy 3 csodás gyerkőcöd van, mert Ők majd mindenben számíthatnak Rád és a Férjedre, késöbb meg fordítva :D :D :D
Ne leszel soha egyedűl...

emano!
Sztem ne parázz előre...nem tudod őket felhívni, hogy mit fognak csinálni????
Most hogy voltunk tágításon, nem volt olyan vészes...reggel mi csöppentettünk neki háromszor aztán mentünk a rendelére...Orsit nem viselte meg...
De egyébként nem értem, hogy Ti miért nem voltatok, mert akiknél a szülő valamelyike szemüveges és nem azért mert sokat van monitor elött, ott kötelezően be kell utalni a gyerkőcöt szemészetre 6 hónapos kora körűl...mi is azért mentünk anno Orsival...

Gabi!
Mi már többször voltunk és sztem érdemes elvinni a gyerekeket, mert Orsi most ott tart, hogy ha iskolás lenne akkor a középső sorból összetévesztené a 3ast a 8assal. Ez nem probléma most, de ha nem figyelik és nem foglalkoznak vele akkor középiskolára szemüveges lenne és onnatól csak romlana a szeme...szóval ilyen mélységig tudják ezzel a lézeres bigyóval vizsgálni...

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!
nálunk én kérdeztem rá a gyerekorvosra,hogy nem kell-e :shock:
és mondta, hogy végülis lehet menni............
Fura nekem ez az egészségügy.............
este 18ra kaptunk 1 hónapja időpontot!!!
De lehet,hogy hétfőn felhívom és megkérdezem,milyen a vizsgálat :? (ciki?)

Prevenar az melyik is?????? :oops:

Veronikusz
neked sem semmi családod van :cry: de tényleg szóljál,főzök viszek kaját is szívesen :lol:
nekem anyósom visszaüzent, de.....hagyjuk

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok, nem tudjátok hogy hétvégén ki lesz ügyeletben?
( konkrétan az érdekelne, hogy esetleg Vida doki nem lesz bent szombaton vagy vasárnap)
Zsófi, nem tudod véletlenül?

Heni

Kép

Kép
cancan

Emese... :D

Gabi, és hogy vagytok? És Enci az oviban?

Dorka, igen, a nagy családi idill. Olyan jók ezek.

Veronikusz, no comment.

Kendősök! Van itt hordozókendő-topic is, jó dolgokat lehet ott is olvasni és sok illusztrációval. (Az "életmód"-ban).
Én nagyon ajánlom. Azért is, mert a kenguru s felelőse annak, hogy most így áll a derekam, nagy valószínűséggel. Rossz fajtát vettünk, nem volt állítható, rosszul tartottam magam, Melinda öt hónaposan hét kiló volt, sokat vittem, teljesen más a súlyeloszlás a kendőben. Nyáron vettem észre, amikor egyszer átváltottam a kengurura, és újra szedhettem a kendert, annyira fájt utána.

Kép

Kép

Kép
memme

Zsófi!
Nem jöttél délután....játszótér után...nemtán már babázol ??????:lol: :lol: :lol:

Veronikusz!
Egyetértek cukipofával...Neked /Nektek a lányok a család mostmár...rájuk majd fogsz tudni számítani.... :) A többi lényegtelen dologgal ne törődj......!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Zsófi????????????????????????????

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!!
Zsófi miatt jöttem!!!Zsófi merre jársz???a Kútvölgyifelé??netán a Kútvölgyibe :lol: ???

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Judy!
Semmi gond, éreztem, hogy valami bibi van… Remélem nem volt nagy haragtartás, szeressétek egymást inkább!

Hordozókendő: hát nekem már megvan. Rózsaszín. És nandu a máriából. És már egy csomó minden megvan, a kórházi pakkom is kész, már csak össze kell rakni, még takaró kell, hazahozós ruci meg overál a kiscsajnak, meg az ajándék, amit Myrtill hoz Martinnak. Képzeljétek! Tegnap voltam ctg-n és pont akkor született egy baba dr. Hájsznál. Kedden megyek fél 8 – 8körül. Valaki?!

MSE!
Király a versike!

Orsi!
Én emlékszem erre a képre! Majd szeretnék gyakorlati bemutatót kérni kötési technikából

Zsófi!
Nagyon várom, hogy jelentkezz!

Dorka!
Jajj, de szép, megható képek!!!!!

Veronikusz!
Hú ez a látogatás dolog nagyon meredek… nem is tudok mit mondani… De ha segítség kell tényleg szóljál!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zsófi: 99%, hogy szül! Hajráááááááá Zsófiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd jövök, ha írt, nagyon várom én is!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
miből gondolod,hogy Zsófi szül???????Írt neked??
Jó lett a kép??

emano/Andi
KépKép
emano

Írtam neki és nem írt, plusz ilyenkor chat-en is szokott lenni. De lehet, hogy jön nemsokára és kikéri magának, de szerintem szül!
Jó lett a kép, de mégse, mert csak 80X80-as lehet!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
ügyeskedek akkormég és küldöm

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi!
Rózsaszín kendő de jó :D nem is láttam még olyat, majd muti meg :D KÖtési technikát mutatok :D

Orsi

borsa

Zsófi!!!!!
Hajrá! Az tuti hogy ügyes vagy és az is hogy a legjobb csapat vesz körül! Hajrá Erika és dr Hájsz!

Orsi

borsa

Még akartam.....
Ja igen Vandini nem láthattalak téged már a dunakeszis fórumon???

És Berke meg Letti, olyan megható :D nagyon szépek vagytok :D

Gabi!
Mikor mész dokihoz?

Orsi

borsa

Memme!
Melindának jobbulást! Most hétvégén lesz a buli? Családi vagy gyerekekkel? Várom a szülinapos képeket majd! Sinupret? Nálunk szokott használni

Orsi

borsa

Ja és Aprooka, ha van kedved ugorj át Levivel és rádkötöm a kendőt... meglátod hogy tetszik-e :D

Na mostmár lelövöm magam.....

Orsi

borsa

Andi!
Ráér... Holnap beugrok a húgomhoz a cuccért és ha találok egy nyitva találó postát küldöm is!

Orsi!
Még nem láttam, mert a szomszéd csaj vette meg, aki vip tag a máriában, de holnap talizunk és akkor megkapom :lol: köszi előre is a segítséget! Meg a rucikat! :lol:
Kérdés: a téli/őszi újszülőtteknek milyen téli sapi kell? kötött, mint a nagyoknak csak picibe?! már vettem neki egy két sapit, de azok bentiek meg jő időre, annyira cukák! És megvan az első farmerruckója! :lol: :lol: apának meglepi, jövő héten érkezik!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

emano!
prevenar az a pneumococus...ami 16000 és 3* kell adni...de 2 éves kor után ebből csak egy kell és 2-3000 ft.

Zsófi!
hűűűűűűűű de izgi......naaaagggggyyyyyyyyyyyy drukkkkkkkk!!!!!!!

Borsa!
Megvettük Daninak az első komoly kismotorját a brendonban :D onnan azzal jött haza...hát a 10 perces utat megtettük 1 óra alatt, de nagyon bejött neki :D :D :D

Steffi!
Nekünk elvileg úgy mondták, hogy kell a kis fejére egy ilyen vékony pamut sapi és arra kell adni a meleg sapit, hogy ne bántsa a bőrét...de mi olyan sapit adtunk csak rá ami ilyen plüss anyagból volt...meg persze a kapucni ami az anorákon volt...
Farmerruci????? Micsoda dögös csaj lesz itt valaki :D :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Kati!
Moci!!! Képet! :D Emma túl van a 2. motorbaleseten most a szája vérzett de nem volt vészes :D

Farmer ruci :D hihetetlen.... és szerintem picurkáknak is kötött sapi kell csak piciben :D

Orsi

borsa

Kati-Orsi!
Vettem neki ezt a nagyon vékony fehér pamut sapit, arra gondoltam jobb időben ezt a nem olyan meleget, de akkor holnap beszerzek egy kötöttet is. azt mondjuk nem tudom farmerrucit mikor adok rá, de van neki :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
ment a mail :lol: remélem okés

hajrá zsófi :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Gabi!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
EZ NAGYON JÓ HÍR! GRATULA NEKTEK! Ne haragudj, hogy nem „halkan”, de tudom, menyire vágytál már kistesóra!

Linocs,
jobban vagytok? Gyógypuszik!!

Banana,
én is könnyű babakocsit keresek, mint a gép, köszi a tippet!!! (mire mondtad a Piumával kapcsolatban, hogy nem tökéletes?)
Normafa taliban mi Bogival benne vagyunk!
Naddon édik vagytok a képeken…olvadozom… :D
Lehet, hogy énis megpróbálkozom a hátrakötéssel…elöl már soknak tűnik…

Judy
jó az apucis kép! Mit ültettek végül? :lol:

Emese,
versikéid nélkül nem élet az élet!!! Komolyan!! :lol: :lol: :lol:

Emmus ruci! És a télikabát nagyon tuti!! :D

Cukipofa
de mi MOM. kicsit messze vagyunk. De talán félúton, Margit szigeten séta?
Elnézést, hogy mindig azzal jövök :oops: , de nagyon szeretem azt a szigetet. :D

Aprooka
kengurut szerintem használtan is lehet, mi a börzén vettük, 12e-ért a BabyBjörn-t, állítólag újonnan 25 volt,elég jó, most fogom tesztelni, hogy milyen háton.

Kakkantyú másnap megérkezett, köszi az aggódást. Apjuk még haza se ért a hőmérő és kúp hegyekkel, én megoldottam krémes fülpiszkával… :oops: beterítette a pelenkázót a csoda… :? de örültem neki.. :lol:

Veronikusz
látom már megoldódott a húgyuti mizériád. nekem is volt, pár héttel szülés után, én beleültem egy kamillás fürdőbe (egy fazéknyi sűrű főzetet öntöttem a fürdővízbe), másnapra elmúlt!
Család. :(

ZSÓFI!!!! HAJRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!
Vendég

Steffi
farmerruciról kép?

Hú én olyan ruceszokat turkáltam Boginak tegnap, meg kistatyót is... :lol: majd ha nem leszek lusta, rakok fel képet :lol:
Vendég

sziasztok, nekem mobywrap kendom van, piros :) http://www.mobywrap.com/c-15-moby-wrap.aspx
az itthoniak kozul a nandu kendot ajanljak, a minimanoban szokott lenni tanfolyam is a koteshez.

Bori, hat vannak hibai a Piumanak, pl h nem lehet egy kezzel kinyitni, nincsen talcaja, ha teljesen fektetve van, nem lehet alulra pakolni, csak ha felemeled a tamlat, a kupolat nem lehet atforditani, ha arrol sut a nap...mi kaptunk kolcson egy Graco kocsit, az ezeket mind tudja, csak eppen bazi nagy es nehez, utalom cipelni es nem fer be a kocsi csomagtartojaba, ezert vettuk ezt a masikat.

Veronikusz, nem semmi a csaladod, de ne torodj veluk, majd ti mashogy csinaljatok!

Zsofinak drukkolunk!:)

banana

Banana,
hát a mienk kb egyiket se tudja, viszont 12 kiló, szóval lecseréljük!! :lol:
Jól láttam az oldalon, hogy 170 fokig dönthető? Vagyis az majdnem vízszintes? Szupi!

Most komoly, hogy Zsofi már...??? :?: :shock: :lol: :lol:
Hú, így nem fogok tudni elaludni!!!
Küldöm az energiát!!
Vendég

Íme: (én megmondtam!!!)

" 22:34kor 3150 grammal és 58 centivel megszületett Kenyeres Maja! MOst szopizik :D Mindketten jól vagyunk."

Zsófi!
Szívből gratulálok a lányodhoz!!!!!! A legjobbakat nektek!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zaófi!
Szívből gratulálunk!!!!sok-sok puszi Nketek :lol: !!!

Steffi
:lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Zsófi!!!!!
Hatalmas gratula neked és az egész családnak! Sok puszit és tejcsit kívánunk!!!!!

Orsi

borsa

Cukipofa!
Ez tényleg felháborító!!! Én se tudtam ezt!!! Megtennéd, hogy megírod, mi a PONTOS neve ennek a 2000Ft-os oltóanyagnak??? Én is beadatnám a lányoknak.
Segítség: tudom, hogy jó lesz nekünk ennyi lánnyal! :D én is mindig ezzel hűtöm le magam, hogy biztos az irigység beszél belőlük. :D:D:D

Andi!
Tényleg nagyon aranyos vagy! :D:D:D
Anyós: Hát nem lehet könnyű neked! :oops:

Steffi!
:D:D:D:D köszi

ZSÓFI!
SZÍVBŐL GARTULÁLUNK!!! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!!! ISTEN HOZOTT MAJA BABA!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi
Gratulálunk! Minden jót és sok-sok tejecskét kívánunk!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Zsófi!!! Gratulálok! Isten hozott Maja!!!! :lol: :lol: :lol:
Sok sok tejecskét!!!!
Húúúúúúúúúúú,nagyon potyognak a babók! hamarosan Steffi te jössz :D
csajok képeket rakjatok fel!!!!!

Veronikusz! tényleg az a lényeg hogy van 3 gyönyörűséged, és a szerető férjed, rájuk biztosan mindig számíthatsz, és ez számít!!!! :D (szégyelljék magukat a családtagok, ne neked legyen ciki)

Kép
gablaty

Melinda
Isten éltessen! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Cukipofa! Encinek mi is mostanában adattuk be a Prevenart, asszem tavasszal, (tehát elmúlt 2 éves) és csak 1er kell kapnia valóban, de így is 15 e Ft volt. Szóval az a 2 e Ft-os nem tudom micsoda???
nem a Neis-Vac? mert az is agyh.gyuszi ellen van, és az tényleg 2 e Ft volt anno. De abból 2er kellett beadni. Ezt azért tudom mert Enci kapott ezt is azt is. (tele a eü.könyve :lol: )

Kép
gablaty

Memme ! Melindát a Jó Isten éltesse sokáig boldogságban és jó egészségben!!!![color=red][/color]

Kép

Kép
gablaty

Na látom már elindultak a találgatások :)

Igen, tegnap este 22:34-kor megszületett Maja! 3150 g, 58 cm és persze gyö-nyö-rű.

Zsófi is jól van, komplikációk nélküli, gyors szülés volt amiben Zachár Erika és Tóth doki segédkeztek, akik üdvözlik a "szájberlányokat"!

Mindenkinek szép napot!

Marci

Ja a képek...

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jó reggelt! :lol:
Aztaaaaa ..... micsoda hírek!
Zsófi , szívből gratulálok, nagyon ügyes voltál!!!!!

Steffi, mostmár tényleg Te jössz! :wink:

Veronikusz: már akartam írni, hogy jól néznek ki a vonalzóid, csak a "2"-es végű hiányzik...... :wink: :lol:

Többire majd később reagálok, most húzza a kezem a kisfiam.......

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi !Szívből gratulálok, Isten hozott pici Maja!
Ebben a ruhában volt Veronuikusz Zsófija is 1 naposan..........ugye?????

KépKépKépKép
vdorka3

Léna Papa!
Köszönjük és mégegyszer gratulálunk!

Melindának boldog szülinapot!!!!!!!

Orsi

borsa

Isten hozta Maját ebben a szép világban! :D Sok boldogságot a kis családnak!
(Nagyon up to date itt mindenki... Egyből jönnek a hírek, képek mindig... :D)

Borsa! Nem, nem fórumoztam még máshol. Lehet, hogy másnak is ez a fantasztikus masszázsolaj-márka a nickneve? 8)

Szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

Marcinak köszönjük a beígért képeket! :lol: Tényleg gyönyörű Maja! Puszi Zsófinak!

Ja én jövök :shock: De már alig várom :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: