A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Amúgy akit érdekel a tescoban vették mindkettőt és van lány színekben is! :D
Vendég

Szia Viki, ha idejössz Nyíregyről, esküszöm, csinálok :):):)

Adél kipurcant szegény tegnap, délután 2.5 órát aludt majd este még egyet. Este sírva :( aludt el, nem tudtam megvigasztalni ( 9.30 körül) majd 6.05-kor kelt! Én is olyan jóóól aludtam, habár egyszer fejtem 2 körül. Kis drága tudta, hogy anyájának most kell az a reggeli pluusz egy óra és később kelt... :)

Szabi olyan édes! Tiszta kifejező arca van...

Kép
andkata

Sziasztok!
Hát én tiszta nátha lettem.... :( Bár a torkom szerencsére nem fáj már, de percenként fujom az orrom, tegnap már a fejem is nagyon fájt. Eddig a láz szerencsére elkerült...remélem ezután is el fog! És remélem Lizy nem kapja el!

Nekünk remek estént, éjjelünk volt. 7 körül értünk haza a városból, addigra már marha éhes volt Lizy, de nem nagyobn akartam megetetni. Viszont fürdéssel várni kellett egy kicsit, mert a fűtést be kellett pluszba kapcsolni a szobába. De egy hősként tűrte azt a fél órát, ami alatt jó idő lett a szobában. Addig játszottunk. Aztán pancsi, és evett mindkét ciciből (nem csodálom, szerintem nagyon éhes volt már). Aztán 9 körül tudtam lerakni. Ééééés csak reggel 7-kor kelt! :lol: Eddig a leghosszabb alvása fél 10-től fél 6-ig volt...de most rekordot döntött. És akkor sem sírva kelt, csak nyöszörgött. Átöltöztettem, és még beraktam apa mellé a nagyágyba míg megcsináltam magamnak a teát, és cappucinot. Én arra sem keltem fel az éjszaka folyamán, hogy szó szerint tejben "tocsogok". Melltartóbetétből folyt a tej, a melltartóm átázott, a takaróm tiszta tej....... Megreggelizett mindkét cicből, és még 100-at lefejtem!!! Durva! :shock: :lol:
Most meg persze annyira jóllakott, hogy be is aludt! :)

Csilla!
Nagyon aranyosak a képek! Azaz ti a képeken! :)

Ági!
Szonja már most hódit? :wink:

babu!
Igen, legalább overált tudtunk venni...és egy aranyos nacit, ami be sem volt tervezve! Kicsit nagy az overál, mert a 68-ast vettük meg, de ugy voltunk vele, hogy feltűrni lehet....de iszonyatos tempóban nől a gyerek, és nem akartam decemberben újat venni!!

d.dodó

Babu!
Nagyon tetszik az overáll! Én nem láttam ilyet a helyi tecsóban... :cry:
20150601134430

Andkata! Aranyos vagy! :D
Vendég

Viki! Kérdezd meg hátha lest! Cheeroke márkáju
Vendég

Szabi:nagyon édes!
Vendég

Kata! Köszi :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Babák nagyon-nagyon édesek!

Este (mint mindig) mértem a hőjét Levinek és 37,9-et mutatott! :shock:
Védőnő azt mondta, hogy 38-nál fél kúp jár neki. Hát toltam egyet!
Reggel megint mértem, most már normális a hője.

Viszont éjjel nagyon nyűgös volt, két óránként ébredt, mindig adtam neki cicit, de nem nagyon evett, cuppogott párat és vissza is aludt.
aztán visszaraktam a kiságyba és Apa kezdett volna zaklatni, de a hátam közepére nem kívántam, hát berágtam! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Wera, ha jól emlékszem, akkor Te írtad, hogy a babád állandóan nyöszis, sírós. Azt hiszem kezet foghatunk. Fogalmam sincs, hogy hol ronthattam el :roll: tökre kivagyok. a szó szoros értelmében 24 órás ügyeletet kíván -na jó 10-7ig alszik- de nappal végig fennt van és nyöszörög, sír. Már nem tudok mit kitalálni, hogy lefoglalja magát :shock: Neked bejött valami?d
magdolnam

Sziasztok!

A találkára jó időt kívánok, és érezzétek jól magatokat. Egyszer én is elmennék, de hátha majd egyszer itt lesz szegeden a randi. :D Egyébként Maverick is itt lakik, meg úgy emlékszem még valaki itt közülünk is szegedi vagy környékbeli.

Nekünk is nagyon jó éjszakánk volt, most másodjára aludta át az éjszakát, este 11-től reggel 8-ig bírta, és tegnap is, ugyhogy remélem mostmár beáll erre. Olyan jó hogy így kitudom magam aludni.

Babuli tényleg nagyon cuki az overáll meg a kiskabát is. Lehet majd megnézem a tescóba, csak ott olyan drágák.

T.Kriszti hát ilyen nálunk is előfordul hogy apa nekem akar esni, de szegényt mindig lekell koptatni. Persze csak akkor ha nagyon fáradt vagyok, ami hála istennek elég ritka, de akkor is szoktam sajnálni.De ez van. Majd idővel vissza állnak a dolgok, ha egy picit nőnek a babócák.

Kép
linda24

hahó, talisok,
irigyellek benneteket 8)
sajna Nándi épp akkor fog oltást kapni 11 és 2 óra között valamikor.

Akata,
sajnálom a tejallergiát, illetve az allergiát, de hátha valami kevésbé gyakori ételre allergiás. Megjelenhet így a lisztérzékenység is akár? Hogy te eszel liszteset, és ő ettől kakil véreset?
Biztosan valami olyasmi lehet, amit gyakran eszel, de talán mégsem a tej az. Megjegyzem, liszt is van szinte minden kajában, sőt a csokiban is!

Csillala,
nagyon szépek a lányaid!

Titi,
én azt hittem, Olivér már ovis! Már mehetett volna oviba, nem?
Levi súlya meg úgy látom, hozzáalakul a vele egykorúak súlyához! Kevesebbet gyarapodik, bevárja a többieket... Ezt mondta nekem a gyerekorvos is, hogy a nagyobb súllyal születő babák lassabban gyarapodnak kicsit.

Kriszti,
miért méred mindig Levente hőjét?

Írjátok, hogy milyen rendesen alszanak a babákok... hát nálunk rosszabb lett a helyzet, Nándi éjfélig megint fent volt, cumizott órákon át. Nem volt éhes, tejet sem akart - igazából nem is szívta a cicit, és ha mégis jött tej, majd megfulladt bele :shock:
de a cumit meg kiköpi :shock:

KépKép
szkagi

Jó reggelt!

JAJAJAJ! Valaki írta, hogy küldött gyerekzenét, de nem találom! Hova küldted?

Magdi! Neked volt begipszelve a kezed, ugye? Mizu vele? Jobb már?

Nekünk az éjszaka egyre rosszabb. Már olyan fáradt vagyok! Nagyon sokat felébred, nem alszik vissza, nyöszörög, meg tekeredik! Kakija tök kemény! Nem csodálom, ha fáj a pocija! Én nem tudom mit kénem már vele csinálni!
Egyhuzamban 3 óra a maximum, amit alszok. Kezd elegem lenni. Valamit csak ki kéne találni! Pedig egyébként olyan jó gyerek! Eszik, nem kell szenvedni vele, nem sírós, nappal alszik rendesen, nem kell altatni. De éjszaka....Hát ha nem fájna a pocikája, akkor tuti tudna aludni. De így???? Ráadásul már közeledünk a 4. hónap felé. Mikor szűnik már meg??????
Nappal persze meg nem tudok aludni, mert mindig van mit csinálnom..

Na jó, abbahagyom! Nem panaszkodom!

sz.andi

Jaj, tényleg! Talisok! De jó Nektek!!!

Tegnap megkaptuk az oltást! Szegénykém nagyon sírt! Erre a dokinéni beszólt, hogy anyuka! Mit csinált ezzel a gyerekkel, hogy így sír...Hát mondanom sem kell, hogy néztem rá, mikor eljöttünk! Mérgemben azt sem tudtam megkérdezni, hogy mikor kell legközelebb menni és, hogy miért bukik mostanában annyit Viki!
De már nem is érdekel, majd felhívom!

sz.andi

Hú, de sokat írtatok! ez nem ér ám, mert így mindig csak elolvasom, és időm már nem marad írni. Na, most gyorsan megpróbálom, hátha addig még hagy engem Csabus.

Akata :P
Sajnálom a tegnapotokat :( Viszont, ha jól tudom, a Balaton szelet étcsokis fajtájában nincs tej. Egy tejérzékeny ismerősöm csak azt ehette édesség gyanánt.
És egy "morbid" ötlet: ha a saját tejeddel - ami ugye nem fajtaidegen fehérje, sőt :D - készítenéd a tejes kajákat magadnak. Na, jó, nem kakaót, meg olyasmit amibe sok tej kell, hanem amibe kevesebb pl. habaráshoz. És így már sokkal több ételt ehetnél. Vagy HA tápszer? Talán az is tehéntejszármazék mentes. Meg gondolom, Adél is olyan tápit kap. Akkor abból te is készíthetnél magadnak. Úgy biztos nem lenne baja tőle.
Jó talit!!!

Babák gyönyörűek!!! Odavagyok értük!

Véda
Vendég

Ági :P
Édes a lányod!
Hát, igen, nem árt vigyázni. Lilu konkrét szerelmi vallomásként szivecskés plüss állatkát kapott Valentin-napra az egyik kisfiútól az oviban. Csak néztem :roll: Én mé nem kaptam 16 éves koromig ilyet :roll:
Éjjel mi továbbra is 2X kelünk. De most pl. hajnali 4-től 6-ig nyűgi volt. Végül fújattam neki a hajszárítót. Arra aludt el. Nekem meg fél óra múlva kellett kelnem Lilu miatt :evil:

Muffin!!! Nekem is hiányzol!!!

Véda
Vendég

Linda,Dittke!
Nektek ki volt a dokitok?
Priviben is jo.
Vendég

Tegnapi nap is durván durva volt. Ortopéd orvoshoz kellett vinni Lilut kifoszkoliozis gyanúval (gerincferdülés egy fajtája). Hála az égnek, semmi baja, csak az iskolai orvos lihegte túl. Persze ő biztosra akart menni. Na, de a lényeg nem is ez, hanem Lilu hozzáállása. Már itthon kezdte, hogy ő bizony nem jön, őt csak erőszakkal tudjuk elvinni, stb. Aztán egyszer csak szépen felöltözött, hátizsákkal a hátán megjelent, hogy kész van, indulhatunk. Mindehhez édesen mosolygott. Gyanús volt nagyon. Amikor megfordult, látom, hogy a táskája csurom vizes. Szerintetek mi volt benne?
Vizipisztoly. Teli tankolva.
Nem tudtam, hogy sírjak v. nevessek :roll:
Na, jó elmentünk - fegyver nélkül :D - szépen csicsergett nekem, amég vártunk, pedig jó sokáig vártunk! De amikor bementünk, ott aztán rákezdett. Pofákat vágott, durcáskodott, húzta a száját mindenre. Pedig aranyos volt a dr.néni, kérdezte, miért vagy ilyen durci murci? Errő ő: "Maga a durci murci! - de ezt üvöltve :evil: Végül kirohant, nekem pedig bemutatott egy nemzetközi jelzést a tömött folyóson :evil: Mi ez, ha nem viselkedés zavar? Persze, tudom, sokan gondolják, hogy szemtelen, neveletlen, rossz gyerek. Ennyi. Én pedig azt gondolom, hogy szerencsétlen gyerek, sürgős segítségre van szüksége És persze, mielőtt túl engedékenynek néztek, hazafelé megkapta a maga fejmosását tőlem, és a rendelő után beígért cukrászda is elmaradt. Nem dühöngött. Szerintem, ő pontosan tudta, hogy hibás.

Bocs, hogy sok lettem, de ezt nagyon el kellett mesélnem!

Ja, és az 1. "ülés" nagyon jól zajlott a pszichiáternél. Lilunak "Az én világom" címmel kellett berendeznie egy terepasztalt. Emeber, állat, és növény volt, amit tehetett rá. hát, ő telepakolta! 2-3 alkalom után mondja el a dr.nő, hogy mit tapasztalt, és ebből mire következtethetünk, mit javasol, stb.

Véda
Véda
Vendég

Sziasztok!
Bocsi csak gyorsan,mert én sem vagyok túl jól,nagyon elkapott a takonykór,meg Domi se akar javulni,neki is ronda zöld a taknya,és állandóan szívom az orrát.
Csak egy kérdés:Eddig szinte sose bukott vissza tejet,ma viszont már kétszer is,mitől lehet vajon?
Náthától,vagy a fogától-hogy jön neki?Pedig ma nem is eszik gyakran,és nem is mohón,meg nem is sokat.

Kép
Kép
Kép
kike

képek a tábliba

Ilyen volt Nándi születésekor (58 cm és 3800 gramm)
Kép

És ilyen most, kéthónaposan (kb. 63 cm, és 5750 gramm)
Kép

KépKép
szkagi

Linda! A kabát 1820 Ft volt. Szerinterm ennyiért megéri és volt rózsaszín is! :D Az overált nem tudom mert azt kaptuk!

Andi! Én írtam de nem küldte át valószínüleg azért mert sokat akartam küldeni és a freemail nem bír annyit fogadni! Nincs másik címed ahova át lehetne küldeni?

Szkagi, Andi! Sajnálom a rossz éjszakát!

Véda! Örülök, hogy a doktornéninek nem lett igaza és mindent rendben találtak Lilunál! Lilu szerintem a dac korszakát éli nem?
Vendég

sziasztok!
bocs, h megint bepofátlankodom, de a segítségeteket kérném..
az van, h drága kisfiam már túllépte a 7kilót, és esténként (is) már iszonyatosan fáj a hátam.. mivel nem vszínű, h a közeljövőben eljutok vmilyen gerincerősítő tornára, arra gondoltam, h veszek vmilyen kendőt ..megnézve az oldalakat láttam, h nagyon sokfajta van.. :( tudnátok nekem segíteni a megfelelő kiválasztásában? mert úgy emlékszem, h írtatok róla, csak annyira pörög a topic, h órákba telne visszakeresni..hátha válaszol valamelyikőtök nekem..

köszönöm előre is

¤mia¤
Vendég

Véda:hát ez tényleg durva :shock:
Akkor én nem is modhatok semmi Vercsire.
Ez tényleg elég komoly viselkedési zavarnak minősül szerintem.Főleg hogy a dokinővel is így viselkedett.
:roll: Gondolom hogy érezhetted magad miatta :?

Kép
Kép
Kép
kike

Hát a dackorszak azt hiszem már úgy két éves kor körül kezdődik,és onnantól jó-jó sokáig tart.De ez azért durva.

Kép
Kép
Kép
kike

Babu!
Van citromailes és gmailes címem is! Ahogy gondolod! Melyiket adjam meg?

Mia!
Nekünk nem jött be a kendő, de azt tudom, hogy sokan dicsérik a Nandu-t abból pedig sztem Neked is az XL-es jó. Hány cm magas vagy?

sz.andi

..csak 160cm vagyok.. azért is vagyok bajban.. nagy gyerek..kicsi anyuka..

¤m¤
Vendég

Véda,
a terepasztalos világjáték nagyon jó, egy csomó minden kiderül belőle! Gondolom, ugyanezt fogja folytatni még néhány ülésen (elég hosszú, sok mindent alakíthat ki benne), és a gyerekek is szeretik!
(úgy szeretem a gyerekpszichológiát, mert tele van szuper játékokkal és mesékkel!)
És utána már tud majd javasolni terápiát hozzá! Az is játékos-bábozós-mesemondós lesz, és tényleg használ. Rengeteg feszültség van a lányodban, az látszik! (egyik munkatársam mesélte, hogy egy kisfiú az első három terápiás ülésen nem állt vele szóba, de hajlandó volt a pszichológussal papírkardozni. Miután kikardozta magát, utána végül leült az asztalhoz is, és el lehetett vele kezdeni a foglalkozásokat...)

KépKép
szkagi

Andi! Inkább a gmail-est probáljuk meg! :wink:
Vendég

szollosiandrea@gmail.com Nagyon egyszerű :lol: :lol:

sz.andi

Jajj,jut eszembe:Még egy kérdés!
Vercsi elkezdte hogy ő nem akar suliba menni jövőre,már sírt-Ha ennyire nem akar iskolába menni,vajon azért mert nem érett még rá??Csak ezért vissza lehetne tartani még egy évet.
Anyukám szerint,ő is óvónő-azért nem akar menni mert még nem érett hozzá,és akkor nem kéne erőltetni,de vajon ezt az itteni óvónők is így látják?Nem akarom rákényszeríteni az iskolát,ha ő még nem akarja.Vagy ez hülyeség?

Vagy csak félhet az ismeretlentől? :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Figyu Mia!
Nekem elég rövid volt (m-es) és 167cm vagyok. (azt hiszem :lol: :lol: ) De azon csak vagy 2 kötést tudtam megcsinálni. Na most, ha hosszabba, legfeljebb még egyszer körbetekered a derekadon. De én nem vagyok ebben szakártő, de ha megint vennem kéne, tuti a legnagyobbat venném meg!!!

sz.andi

Kike! Még van egy éve! Addig bármi történhet! Főleg az oviban sztem tuti felkészítik lelkileg is a sulira! Nem lesz ott gond!

sz.andi

Andi:Köszi,remélem igazad van! :)

Kép
Kép
Kép
kike

Andi! Azt írja ez a hülye, hogy szerver hiba és nem tudja elküldeni! :evil:
Vendég

Andi, nem nekem volt gipszelve. Nekem "csak" izületes
magdolnam

oké. köszi.

¤mia¤
Vendég

Három kép Professzoromról :lol:
azóta is így játszik:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Kike,
még valóban sok idő van addig, és majd hozzászokik a gondolathoz Vercsi!
Segíthet, ha mondod neki, hogy az ovis társai is mind suliba fognak menni, senki nem marad a csoportjában vagy a barátai közül az oviban.
Viszont ha tudsz valami barátnőről-barátról, akivel szívesen együtt maradna, akkor talán érdemes egy suliba íratni őket, ha van rá mód.
Lehet, hogy az is hat rá, hogy mi mindent fog majd ott csinálni (de ezzel csínján kell bánni, mert a tanulás annyival mégsem élvezetesebb, mint az egész napi játék...)

Meg valami új különórát is beígérhetsz (mittudomén elmehet majd zongorázni vagy balettozni vagy ami a kis szíve vágya) ha be tudjátok vállalni (de ezeket keményen számon fogja kérni, úgyhogy csak olyat ígérj, ami valós)

de mutogathatod a boltban neki a tolltartót, az iskolatáskát, a csinos tornaruhát, amit majd AKKOR megkap

KépKép
szkagi

Domi nagyon ari!
Vendég

Kike!
Biztos megjön Vercsi kedve a sulihoz. Sétáljatok el arra, lássa hová megy. Esetleg más kisiskolás gyerekekkel össze lehetne engedni.
20150601134430

Maverick írtam privibe.

Babuli hát az tényleg nem sok, majd akkor meg is nézem.

Csajok lenne egy kérdésem. Már két napja, Vivi elég sokat alszik napközbe, nem kell fel 3 óránként, és ha fel is kell akkor nagyon keveset eszik. Most valamilyen fejlődési szakaszba van, vagy köze lenne az oltáshoz amit szerdán kapott meg?

Kép
linda24

Köszi a tanácsokat,és a dícséretet. :P Jó ötleteket adtatok :D

Kép
Kép
Kép
kike

Linda!
Nem kell 3 óránként felkelnie enni. Laci is jókat alszik. Van hogy óránként eszik, majd alszik 4 órát. Éjjel meg 5-6 órát 1 huzamban.
20150601134430

Linda! Lehet, hogy elég neki a 4 óránkénti evés!
Vendég

Szabesz alszik?
20150601134430

Maverick a nődokit kérdezed? Nekem Márton Virág.

Kép
dittke

Viki! Nem alszik! Most evet és most nézelődik az ágyon! :D 9 után voltunk sétálni és akkor aludt fél 12-ig!
Vendég

Laci is tübb mint 1 órát nyomott a kocsiban, aztán kajált, huncutkodtunk és megint húzza a lóbőrt.
20150601134430

Szerintem Szabi is hamar elalszik mert mindjárt fejek és arra ált. el szokott aludni!

Mi volt az ebéd?
Vendég

Köménymag levest toltam le 2 tányérral Kép, még nézek mellé szendvicset
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: