A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Köszönjük a köszöntéseket!

Most csak Reginek gyorsan, én el kezdtem adni Máténak ezt a vitamint, mert múlt héten betaknyosodott, két nap múlva már kutya baja sem volt, de nem tudom, hogy a vitamin miatt-e. (Bence a rágótablettát szedi, de ezt már írtam is, hogy nekünk nagyon bevállt. ) Először kanállal adtam be neki, el is fogadta, de aztán már nem ízlett neki annyira, meg hideg is volt, mert hűtőben kell tárolni, úgyhogy most a tízórai gyümölcsbe keverve adom be neki. Azt még meg kell tudnom, hogy e mellett mennyi D vitamint adjak, mert ez is tartalmaz. :roll:
Szobatisztaság: Mindenki csesztetett miatta, hogy már ennyi idős és még mindig pelenkás? Már az anyu is elkezdte, hogy "biztos, hogy nincs semmi baja?" :evil: És ilyenkor jönnek azok a történetek, hogy te már egy évesen, meg másfél évesen szobatiszta voltál, igen ám, de akkor nem voltak ilyen szuper kényelmes pelusok és sok minden más volt. A lényeg, hogy Bence három éves és három hónapos volt, amikor Karácsonykor :!: (én is azt hittem, hogy majd nyáron) szobatiszta lett egyik napról a másikra. Mivel bölcsis volt még, így nem kellett siettetnem a dolgot.
Úgyhogy szerintem, ha valamelyik baba mutat hajlandóságot, akkor érdemes próbálkozni, de ráérnek még. :wink:

Ma voltunk Zenebölcsiben és nagyon élvezte Máté 8)

Majd még próbálok olvasni, de nagyon el vagyok úszva szokás szerint és hát ti sem könnyítitek meg a dolgom :lol: jó sokat írtatok! :wink:
Puszi.

KépKépKépKép
meryke

Heni, köszi, hogy kérdezed: Ádira egy napot az apja vigyáz, egy felet meg a szüleim (nagypapa kb. 2 órát, aztán érkezik a mhelyéről nagymama). Mivel mind együtt élünk és minket lát amúgy is minden áldott nap, szerintem zökkenőmentes az egész.
Viszont pár órát voltunk egy buliban a minap, ahol többen is kifejtették nekem az idevágó véleményüket, főleg a szüleim generációja "érdekes" e szempontból, szerintük 3 évig otthon kell lenni a gyerekkel (legalábbis a többség szerint, mondjuk már anyukám sem gondolta így, és én meg tudom érteni). Ja, anno ez azért működhetett, mert a többséget visszavették a munkahelyére, nem kellett lakáshitelt törleszteni és még ki tudja, mit. Én, őszinte leszek, megzavarodnék, ha 3 évig itthon kellene lennem.
És persze rám is néznek furán, hogy "már dolgozol?", miközben a gyerek pár órával lát most kevesebbet, mint amúgy, és szerintem észre alig veszi észre, hogy nem vagyok vele. De van, akinek tök mindegy, hogy azt mondom, hogy 1,5 napot dolgozom, vagy heti 5-öt, azt hallja, amit saját maga akar. Mintha mindegy lenne...
Szóval nehéz azért ma megfelelni az igényeknek, pláne mindenkiének, de én ilyen babérokra nem is török ;-))

Pelusügy: igazából nem a pelus tehet a dologról, hanem a gombaféle, ami a pelenkadermatitiszt okozza, csak egyes pelusok közege kedvez az elszaporodásuknak. Ha a gombát ki tudnánk végre irtani, a pelus sem lenne gond. De hát valami irdatlan makacs ez a gomba. A szájpenésszel is hónapokig küzdöttünk. :?

Kép
Kép
irina

Nyerkit, Te mivel kened Marci popóját? Sajnálom, úgy látom, dettó az a helyzet, mint nálunk. Szerintem is amúgy van köze a kajákhoz (az újfajta kakikhoz) a pirosságnak. Meg ahhoz is, hogy Ádi rengeteget kakil.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Máténak Boldog 1. Szülinapot!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szobatisztaság, Bence 2 éves múlt, mikor bölcsibe került, tavasz volt, pelusos volt...a gondozónők nagy segítségemre voltak, nem tudom, hogyan csinálták, de tény, hogy rövid időn belül már csak alváshoz pelusoztunk, aztán már akkor sem, és csak néha történt baleset...szerintem minden gyereknek meg kell érnie erre is, minden esetre jövő nyáron én is próbálkozni fogok, jó időben pucérkodunk majd, aztán hátha... :roll:
Egyébként tényleg, a mamáink arról regélnek, hogy bezzeg mi...ja: Pisti mamája mesélte, hogy amikor már ülni tudott a gyerek, a rácsos járókában bilire ültették, és a rácsokhoz kötözték, hogy ne tudjon leszállni :shock: ...köszönöm, de én ezt a módszert nem szeretném kipróbálni, mint ahogy a pálinkás kenyérrel való altatást sem :lol: .
dettyk

Folytatom

Nagyon szuperek a képek,sokat változtak a gyerekek. :D

Mivel mostanság nem tudtam jönni pár sort magunkról.
Mind 3 gyerekem náthás a két kicsinek állandóan törölni kell az orrát.
Ildikének múlt héten kibújt a 6. foga és végre igaz csak kapaszkodva de elindult :D

Írtam régebben ,hogy építünk na ez idáig nem sikerült elkezdeni
köszönhető a tervezőnknek és a hivatali dolgozóknak :evil:
De ha az idő is engedi akkor még idén sikerül valameddig.

Hányos kismamiknak kitartást .

Beteg manóknak jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy zavarlak titeket.
Kb.1 éve már voltam itt nálatok szülésznőt kerestem a Sote 1.klinikán(de biztos nem emlékeztek :lol: ).
Szeretném tőletek megkérdezni,hogy ti mikor kezdtétek adni a törpéknek a tejet adni?

Boldog születésnapot az ünnepelteknek! :lol:

Előre is köszönöm válaszaitokat

Üdv.:Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Hello Lányok,

Jó nagy a lemaradásom, úgyhogy litánia következik :lol:

Legelőször isten éltesse az egyéveseket:
Domit, Zsófit, Bencét (aki nem is egy, hanem ötéves :D ), Ádit, Pankát, Szelit, Lillát, BetyárBercit, Mátét!

Haláli cukik a szülinapos képek! Éljenek a fürtöskék! Minden egyéves külön kis cukorfalat! Nem akarok egy képet sem kiemelni, de az, ahogy Panka ráborul a sütire! Hangosan felkacagtam. :lol:

Mátéknak nagy névnapos fülhúzást!

Köszi az alvós válaszokat, vagy bélelt hálózsákot, vagy bélelt rugit (van ilyen egyáltalán? :roll: ) kell, h beszerezzek, mert a takaró nagyon nem játszik… Bár egyenlőre 26 fok van a szobájában, fűtés nélkül.

Viranka, jaj, nem. Azt azért nem hagyom abba (íráskényszerem van minden nap, nem tudom hogy fogok leszokni róla. :oops: De nem stresszelem magam, h mondjuk napokig csak 500-akat eszik. Mint pl. a keresztelője napján…
Saját leszoktatós tapasztalat nincs, mert mi ugye az elejétől cumisüvegezünk (avent), de a barátnőm hasonló gondokkal küzd: gyermek semmit sem hajlandó elfogadni, mert csak cicizett az elmúlt 11 hónapban (tejet illetőleg). Ha vmi beválik nála, rögtön leírom. :wink:

Móni, Veresegyházán!

Hajni, Ti titokban elutaztatok Spanyolországba Lillát megkeresztelni? :shock: :D Mi is most tartottuk, nem győztem ruhát ráadni, olyan hideg volt. Tervezett kisruha alá 2 hosszú ujjú body-t adtam, de még nekünk is majd’ befagyott… :twisted: Egyébként szuper a hajad, nekem spec. sokkal jobban tetszik, mint az afro. Nem mellesleg a rövid ugye még fiatalít is. :wink: Szóval nagyon jól áll!

Kispocc, azért, ha tudsz már infókat, akkor küldd el, és berakom a táblába.

Meryke, nagy gratula a sok mínuszhoz! Ügyi vagy!

Aztaaa, Pandi, Te aztán bátor vagy a hófehér nappalitokkal. Én tavaly nyáron lecseréltem a szőnyeget, meg előkaptam a piros huzatot a kanapénkra. A fotelhez sajnos csak fehér van, azt piros pléddel nyomom, de így is tiszta dzsuva. Azt azért nagyon megköszönném, ha megosztanád a titkot, h hogy mosod fehérre. Én már kipróbáltam többféle mosószert, de még nem sikerült. Ja, és az órákig tartó vasalást ne is említsük… :twisted:

Regi, szerintem az orrporszívózás nem kérdéses: ha a kényszer úgy hozza, h kell, akkor kell. Sajnos ez az egyetlen módja, h megóvjuk őket a szövődményektől.

Bilizés: leírom a véleményem, de ez is tipikusan egy olyan dolog, ami megosztja az anyukákat. Nemhogy nem segít a korai biliztetés, de totál meg is zavar(hat)ja szegény gyerkőcöket. Egy gyerekpszichológus szerint a túl korai (kb. másfél éves kor előtti) ERŐLTETETT szobatisztaság (és itt most az erőltetetten van a legnagyobb hangsúly) komoly problémákat okozhat később: pl éjjeli bepisilés 5-6 éves korban, stb. Egy barátnőm egy évesen rányomta a gyerekét a bilire – mondván, h már jó ideje ugyanakkor kakil (és az ő gyereke olyan habitusú volt, h rajta is maradt nyugton a bilin --> kevés ilyen egyéves van) és büszkén mesélte, h bizony az ő gyereke 1 évesen szobatiszta. Teljesítménykényszere volt, és meg akarta előzni a barátnői kör idősebb gyerekeit bilizésben. Egy darabig ment is a dolog, aztán hirtelen minden megváltozott és még 2,5 évesen sem szobatiszta a gyerek. Elvitte dokihoz, aki megmondta, h egyértelműen a túl korai bilizés az oka mindennek.
Szóval én másfél éves kora előtt biztos nem fogom erőltetni, sőt... És milyen mákunk van, h szeptemberiek a babák, hiszen ott van előtte a nyár, ami egyébként is a legjobb pelusleszoktatós időszak.
Szóval a bilizés sem verseny (mint ahogy a járás és egyéb sem), minden gyerek eljut ide előbb-utóbb. Én legalábbis még nem láttam pelusos ballagó diákot! :lol: :lol: :lol:

Vitamin: én tavaly télen natúr gélt adtam neki 1-1 kanállal, idén is így tervezem.

Szakdoli: na csajok, én aztán tuti nem találnék hibát a szakdolimban... ...nekem ugyanis meg sincs. Mióta beköttettem, nem láttam. Egyet be kellett adni a sulikönyvtárba, egyet pedig a konzulensnek, aki soha nem küldte vissza. :twisted:

Piros popó: nálunk régebben volt, mikor már javában ment a hozzátáplálás, akkor egyszer csak nem volt elég a sima gyogyótári popsikenőcs. Akkor váltottunk Bepanthen-re (naná, h 4x annyiba kerül :twisted: ), de azóta semmi pirosság nincs. Kop-kop.

Ivás: sajna nem kell a víz. Pedig nyáron többször is megpróbáltam „megtéríteni”, de hiába. Inkább sztrájkolt a 35 fokban, és nem ivott fél napig semmit. Sajnos egyenlőre marad a köztes út: felesben higított kubu.

Nyerkit, szuperek a nyaralós képek! És hol a nagy piros köröm? Rögtön kerestem ám! :lol:

Irina, ++++++++++++ Nagy gratula a mászáshoz! Egyébként meg az ilyen „okos” megjegyzéseket jobb, ha az ember elengedi a füle mellett. Ha lenne lehetőségem heti másfél napot dolgozni, biztos rögtön belevágnék. Irigyellek is kicsit :oops: Szerintem még jó is, kicsit feltöltődik az ember, és nagyobb lelkesedéssel gondozza a picit.

Na, lehet olvasni... :lol:

Mindjárt táblázok is.

silka
silka

Tábla:

Kép

silka
silka

Szelit le kellett tennem, szerintem elnyomja a nátha szegénykémet... :(

Heni! Sejtettem... :( Mindegy, most kenem Neogranormonnal (csak hogy mással kenjem egy kicsit, hátha a Sudocreme nem hat, mert megszokta, bár ritkán használtuk, talán napi 1x), aztán ha nem válik be, kipróbálom a hintőport. Az utolsó kakinál úgy döntöttem, inkább beállítom a kádba, és lezuhanyoztam a popóját... így nem sírt! :) Aztán „szorított fogakkal” várta a krémet, de nem sírt akkor sem, talán jó lesz ez a Neogranormon!!!
Lehet egyébként a fogzás is, mert pár napja megint iszonyatosan folyik a nyála... :roll:
Ház: Az eladók még lakást keresnek. Jó lenne, ha megvennék a kolléganőmét, mert abból már kiköltöztek, és már mehetnénk is szétverni a házat!!! :twisted:

Végül nem mentünk mérésre. Akartam hívni a védőnőt, hadd menjünk a tanácsadás végére, mert szörcsik vagyunk, de kinyomott, aztán nem hívtam, mert jött az ebédidő... :roll:

Ny. Timi! Lásd az előnyét, legalább nem hízol annyit! Én szívok... nincs akaraterőm, most már úgy érzem, jobb lett volna diétázni, ehelyett zabáltam... :oops:
Marcinak gratulálok a hosszabb távhoz! :)
Szuperek a képek!!! :)

Miléna! Hajrá! ;)

Irina! Jó, hogy jelentkeztél, az kevésbé, hogy vannak rossz hírek... :( Ádónak jobbulást!!!
Gratulálok a mászáshoz!!! :)
Mióta nem hízik Ádó???
Meló milyen? (még látom írtál, majd olvasom)

Csajok! Szelinek sokszor laza a széklete, de azt észreveszem, ha megy a hasa, mert akkor nagyon folyós. De ő ritkán kakil szilárdat. Akkor az baj??? Én eddig azt gondoltam, ez a normális. Egyébként 2-3x kakil egy nap.

Jaj, Meryke! Nagyon köszönöm az infót, akkor szerintem nem is habozok tovább!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Szerintem ne törődj ezekkel a beszólásokkal, hisz nem napi 8 órát vagy távol!!! És családtagokkal van Ádó, nem egy bölcsibe adtad be!!!

Hörcsög! Szupi az új avatar!!! :)

Dettyk! Jesszus, micsoda módszerek! :shock:

Silka! Dettó! (Kár volt megvennem azt a ... takarót... :evil:
Tegnap viszont vettem egy nagyon szupi vastag hálózsákot (Kenguru Gold egyébként, és van ujja is). Este próbálok fotózni!!! :)
:lol: Én is kerestem a piros körmöket nyerkitnél! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jajj, tavaly ilyenkor már fájdogáltam..., hétkor indultunk a szülésznőmért, aztán a kórházba… nyolc körül nézett meg a szülésznőm és már beöntést sem kaptam, azt mondta nemsokára itt baba lesz és 21 óra 15 perckor megszületett Máté 4200 grammal és 59 cm-rel! Bár kórházban voltunk, de minden olyan természetesen történt. Olyan jó volt átölelni, már akkor is olyan kis husi volt. :D No, már megint bőgök :D Pocakos Anyukák, nagyon irigyellek ám Benneteket, hogy nemsokára újra átélhetitek ezt a csodát :wink: :D

Kép Kép Kép
Kép 1 éves :D

KépKépKépKép
meryke

Detty: Úrísten ez a bilire kötözés azért nagyon durva.

Irina: Hát én is mennék dolgozni ha ilyen lehetőséget kaptam volna mint te. Bevallom nekem ez is szempont volt a tesó vállalásnál.Mármint, hogy ne 6 évet legyek itthon, mert szerintem bediliznék ennyi idő alatt.
Hát kenőcsbe minden félét kenek a fenekére.Váltogatva. Gyógyótári, sudocrem, bepanthen, neogranormon. Időnként még pantenolt is kenek neki.
Egyébként nálunk is napjába többször van kaki és általában középkemény vagy inkább laza.

A másik megosztó téma:bili vagy wc szűkítő? :D :D :D :D :D

Silka: nyaraláskor nem akartam a lakkal szórakozni, javítgatni. De a szülinapra már kifestettem. Keresek egy képet amin látszik. :wink: :D
Kép

Itt Marci 11 hetes unokahugát fogom egyébként. Már nem is emlékszem, hogy Marci is ilyen picike lett volna. 8)

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Rengeteget írtatok!! :lol: kezd megint pörögni a topik...

Maggie
Mármint torna gyakorlat? Milyen gyakorlatokat csinálsz?
Szerencsére ma már semmi hasmenés fronton.
Akkor már csak ezért is kedveled :lol: és ezek szerint a fiadnak te vagy az etalon :lol:

Bongyi
Háááát....valahonnan ismerős vagy :wink: :lol: remélem ezúttal nem beteg volt az egész család, csak zajlik az élet...

Panndi
Nagyon cuki a lányod :) ééés micsoda vakmerőség ott a háttérben :lol: hófehér kanapé :lol:
Ezek szerint más is kiszúrta a kanapét :lol:

Regi
Sokáig nem szabad szívni, de ha taknyos akkor szerintem mindenképpen jó. Mesi is valami ilyesmit írt, ha jól emléxem.
Te a tejpépet kanalazva, vagy cumisüvegből adod. Cumisüvegből nem kell neki (a tápszer meg csak hajnali kettő körül félig álomban) az sem.
Ma már sokkal jobb és ajánlom neki, hogy nem maradjon így :evil: :lol:
Fogzástól is lehet, meg pisi-kaki kimarás ilyenek..lehetséges, hogy véletlenül tovább maradt a kakiban??

Bilizés és szobatisztaság:jövő nyár előtt mi sem fogunk vele próbálkozni, jövőre meg nyáron szerintem könnyebb lesz.
Amúgy öcsémnek még 4 éves korában is pelusa volt este és pont 3 évesen pár héttel ovi előtt lett szobatiszta.

Viranka
Nekünk Avent cumisüveg a nyerő, fogantyúval és variábilis cumival. Leszoktatáshoz nem tudok hozzászólni, mert Lilla magától szokott le 2 hónapja.
Bálintnak pusz, remélem nem komoly ez a fülgyulladás.

Vindolanda
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos ezekben a kínjában érett gyümölcsökben közel nem megfelelő mennyiségű vitamin van. Több kilót meg kellene enni belőle, hogy az embernek szükséges mennyiség a szervezetbe jusson.

Nektarin
Aztaa az igen..gyorsan kinövesztett egy csomó fogat. Tedd össze a kezed az éjszakákért :lol: a nappalok nálunk is olyanok mint nálatok.
Tali jó lenne, gyerkőcök kicsit lekötnék egymást :) kedden tuti itthon a kocsi :) no mit szólsz??
Fogyi nyugi az elején nem fog olyan hamar megindulni és ha mozogsz is, átmenetileg növekedhet kicsit a súly, mert izomgyarapodás történik, de ez ne riasszon el!!!
Kitartás. Szobabici nagyon jó.

Kispocc
Jéézus..az frankó lehetett...amúgy is utálom a pitbullokat...
Kösz a bíztatást :)

Dettyk
Biztos elromlott a centije :lol:
Oltás: bárányhimlő és agyhártyagyulladás ellen-szabadon választható

Nyekrit
Jók a képek, szépek vagytok!

Irina
:( :( ajaja szegény Ádi baba csak nem akar kilábalni. Azért ez a nagy pirosodás lehet, hogy a sok kakilással is összefüggésben van, mégiscsak jobban érintkezik a popsijuk vele, mégha időben ki is szedjük őket.
Remélem hamar kilábal mindenből és hurrá mászás!!!
A sulizás milyen? Minden jól alakul?
A magán véleményekkel nem törődni. Mindenki maga érzi mennyit tud otthon lenni babával és mikor kattan be. Azért valljuk meg aki értelmiségi annak csak kell valami vele egyenrangú közeg is, mégha imádja is a gyereket.
Ettől csak jobb anya leszel, mert kiegyensúlyozottabban tudsz visszatérni a fiadhoz. Szóval vedd be a lesz@rom kapszulát :)

Meryke
De szépek ezek a születéses képek :)

Csapvíz kontra ivóvíz: privát vélemény, de az ásványvízzel (akármilyen jó is szerintetek a csapvíz) jobban jár mindenki. Nem akarjátok tudni mi van a csapvízben.
Az ásvány víz sem 100% ok, de azért lényegesen jobb.

Máté Boldog szülinapot!
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Le vagyok maradva, mint a borravaló... :oops: :roll:

Minden szülinaposnak nagyon sok boldogságot!!!
És a névnaposoknak is!!!

Heni: a mi kandallónk befűti az egész házat, ha nyitva vannak a szobaajtók. És kb.50000 Ft volt! Nagyon jól döntöttünk amikor megvettük! És a tüzelőre sem kell sokat költenünk, mert apuéknak rengetek régi raklapjuk van, amit összedaraboltattunk és azzal fűtünk.

Rólunk: VikDan most már nagyon szépen jár, mit jár, szalad! Minden érdekli, főleg kint szeret lenni a szabadban. De szépen tűri azt is ha dolgozunk!!! Ja, és szemfog helyett a rágófogaink kezdtek el kibújni... :shock:
Rebekával imádják egymást! Annyira jó nézni, amikor együtt bohóckodnak!

Túl vagyunk mi is egy kis megfázáson, de szerencsére csak pár napig tartott.

Most ennyi, ráadásul nemsokára netem sem lesz, de addig jövök, amikor csak tudok!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Fleur: gyümölcsöket itt a faluban a helyi zöldségestől veszünk, neki meg általában a lakosok adják az árukat. De nekem a hipermarketesekkel sincs bajom, csak az, hogy sajnos nem finomak.

Innentől egyéni vélemény következik! Véletlenül sem sértés.

Az ételek összetételét sem szoktam figyelni :oops: Nyugodtan eszek mindenféle E-ket :oops:

Így aztán iszok csapvizet is, puszta lustaságból :wink: Szerintem ha tudnám, hogy mi van benne, is innám. Felvágottat, virslit is szoktam enni.

De szerintem az ember rengeteg egészségtelen dolgot csinál csak úgy, például kinyitja az ablakot hogy levegőztessen a városban, meg a négysávos út mellett sétál. Mobiltelefonál, nagyfeszültségű vezetékek mellett él stb.

De ez tényleg egyéni vélemény. Tőlem ez az egészséges életmód mindig elég távol állt :roll: Meg a vitaminok is :lol: De szerintem ennyire már ismerhettek.

Bilire szoktatás: hát, én sem most kezdem, szerintem majd jóval később. :lol:

Jó éjszakát mindenkinek! V.

Kép
vindolanda

Ja ez most nem azt jelenti, hogy én ilyen nagy E bámuló, meg tápanyagösszetétel bámuló lennék...meg bio bio guru..meg mittoménmi....sőt....a többi meg a te bajod :lol: és persze itt mindenkinek lehet egyéni a véleménye és ez így jó :) nem vettem sértésnek :)

KépKép
KépKép
fleur

Most kaptam, ha esetleg unatkoznátok :lol:

Barkochba mesterséges intelligenciával. Nem rossz. Utána meg kioktat, ha valamit nem jól tudtál :lol:

http://y.20q.net

Ééés ha valaki akarja tudni mennyi idős az agya :lol: kínai csoda
http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Timi jó, hogy végre jelentkeztél:-) olyan kár, hogy ilyen ritkán tudsz csak jönni:-( köszi az infót a kályhával kapcsolatban, mi is valami ilyesmit fogunk majd venni, mert brutál ez a gáz ár:-(
Édesek lehetnek a tesók:-)

Vindolanda simán lehet véleményed bármiről, én sem csapvizet nagyon, sem ásványvizet nem iszom, mi az egészségtelenebb üditőket isszuk, vagy szörpöt :( szerintem, ha azt figyelgetnénk, hogy mi miből van, semmit nem ennénk meg.

Meryke jaj de jó emlékezni, olyan szép vagy az újszülött babáddal, egyáltalán nem viselt meg téged sem a szülés.

Boldog szülinapot Máté:-)

Regi a laza széklet simán fogható fogzásra. Olyankor gyakrabban van és ritkább nálunk is.

Amúgy Emese hová tűnt el????

Heni
KépKép
heni81

Fleur, örülök, hogy nem vagy olyan guru-típus :lol:

Fűtés: mi egy olyanban gondolkodunk, hogy mivel most gázkazánnal fűtünk radiátorokkal, hogy a bővített verzióban hozzácsatlakoztatunk egy fatüzelésű kályhát. Már láttunk ilyet egy katalógusban, de sajnos elég drága :shock: Ha a fa elég, akkor kapcsolna be automatikusan a gáz. Remélem, nem ilyenről beszéltetek, mert nem volt időm az oldal közepét elolvasni. Csak kiszúrtam a víz-problémát :D

Na, tényleg megyek már.
A képek aranyosak voltak (Nyerkit, Meryke).

Kép
vindolanda

Édes zsíroskenyér!!! Annyit írtatok, esélyem sincs mindenre reagálni.
:oops:
Visszatér az éjszakai műszak? :lol: :lol:

Silka, Irina! Már köröztetni akartalak Titeket. :lol: :lol: Tényleg, Emese, de Móni is eltűnt. Nagyon jó volt hallani, olvasni Rólatok. Egyszerűen fantasztikus, hogy így meglódult Ádám. Ma itt volt Momó, neki is elújságoltam. Nagyon örült és gratulál ő is. :oops: De ezek a betegségek :cry: :cry: Remélem a csodadoki hamarosan megtalálja a megfelelő kencét.

Szeli-popó is gyógyuljon!

No, akkor a csapvíz kontra ásványvíz témához. Egyszer egy kutató elmondta, hogy a vízek radioaktív tartalmát vizsgálták. Őrületes értékek jöttek ki. Ez is csak azt bizonyítja, nincs igazság, mindenki tegyen a meggyőződése szerint. Egyébként én is csapvizet adok. Gergő is azt szereti, Dávid meg inkább ásványvizes. Tehát nálunk vegyes a dolog.

Látom, bilizés terén viszont nagyon nagy az egyetértés. :lol:

Terhességi diab. Nálam is volt, ezért is akarok fogyni, ezért is szoktam általában figyelni, hogy hogyan étkezek. Félek az időskori cukorbajtól. :oops: Nekem meg már közeleg is, mármint az időskor. :wink: :lol:

Torna: Pilates dvd-re. Imádom. 20 perc az egész, de mintha kicseréltek volna utána. Ha meg nincs időm rá, akkor, ha elalszik Vacakocska kínzom magam a kis hasgépemen (jól hangzik) + néhány gyakorlatot megcsinálok. (amire emlékszem vagy éppen jól esik.)

Nyerkit, Meryke! Isteniek a képek. Gyönyörűek a babák és a mamák is. (Én személy szerint mindig megcsodálom Meryke ragyogó, bájos mosolyát. :oops: )

Vindolanda: Napkollektorokon nem gondolkodtatok még? Vagy az sokkal költségesebb lenne?

Ma volt egy kis dráma a szerelmesek körül, de minden szépen megoldódott. :wink: :lol:

Pusszancs:
dmaggie

Na, ilyen se volt még, hogy én kezdek egy napot :lol:

Irina: Ádót sajnálom. Tényleg jó, hogy jelentkeztél, és a gyermekfelügyelettel sincs semmi gond. Hát, ezek csak ilyen ütemtervek munkafronton, de remélem, azért valami összejön belőle.

Maggie: napkollektor... ááá. Ha tudnád, hogy Gábor hány kis tervrajzot készített már rá :lol: :lol: És mindig hosszasan csodáljuk a kitett darabokat a nagyáruházakban is. Szerintem már Rugó is látott párat, mikor bandáznak ketten a boltokban.

Minden beteg babának jobbulást. Szörnyű, hogy most ilyen sokan vannak :?

Lejött a koffeinmentes kávém, rohanok is.
Teljesen össze-vissza napom lesz, nem tudom, mikor fogok majd jönni.
És az össze-vissza napokat további hasonlók követik majd :?

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!!!!

Az összes kisbetegünknek, és az összes piros popsisunknak mielőbbi gyógyulást!!!!
Hát nekünk is piros lett Botika popsija, de ez egyáltalán nem gyakori, szerencsére. A Gabinak van olyan popsikenőcse, ami egyben regeneráló, pirosság ellen isa jó. Sárga tubusban. Nekünk nagyon bevált...
Na, az éjszakánk katasztrófa volt, nyöszi ezerrel, kijött hozzánk, és folyamatosan csapkodta magát :twisted: . z tette be a kaput, mikor azt gondoltam, elaludt, erre feltérdel, puff, nekifejel a fejemnek :x . Bevittem a helyére, és SZÓ NÉLKÜL visszahelyezkedett, és aludt fél8-ig. :roll: Én meg forgolódtam...

Meryke!Hűha!!!Jó gyors szülés! Pe4dig tényleg milyen husi Máté! :wink:

Jaj, mennem kell, nem hagy. Csak azt akartam még kérni, szorítsatok!!!!!Ma 3kor megyek dokihoz Meggymagocskával!!!
szép napot!
kispocc

Meryke nagyon sok boldog névnapot :lol: :lol:

Máténak pedig boldogságos születésnapot :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Még egy akkor és most fotóval lógok én is, hát íme :lol:

Kép Egy órásan

Kép 3 naposan

Kép 1 évesen
Vendég

kispocc, szorítok, én 16_45-re mgyek :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Maggie
Pilátes, jó lehet :) Hasgép??!!

Kispocc
Szorítok!!! :lol:

Én meg oltásra és ellenőrzésre megyek Lillával...ti is szorítsatok, hogy minden rendbe legyen, mert kettőt is kap, nem tudom, hogy viseli majd...:?

Mesi jól vagy?????

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt :lol: :lol:

Micsoda lavinát indítottam el egy könyv linkjével :shock:
Nem tervezem még, hogy bilire szoktatom csak szeretek előre készülni tudatosan a dolgokra.
Meg amilyen tempóban tudok mostanában olvasni :oops: :roll: :lol:

Irina jobbulást Ádónak.
Remélem a mai éjszakátok már jobb volt.
Éssssssssssssssssssss hatalmas gratula Ádónak a mászáshoz :lol: :lol:

Maggie én vagyok :lol: :lol:
csak tegnap kétszer is voltunk kint ebben a szép napsütésben :lol: :lol:
Ma már undok időnek néz ki :?
Istenem, csajozik a nagy fiad :lol: :lol:
A kilók most stagnálnak :? -9 kiló
De azért nem adom fel :lol:

Meryke Máté tüneményes :lol: :lol:
Gratulálok a leadott 8 kilóhoz.
Ügyes vagy nagyon.

Ágica az a fránya szájpenész :twisted: :twisted:

Bongyi elveszett bárányka, gyere újra :wink: :lol:

Fleur nem vigasz tudom, de még Cica is nyügi 8)

Nyerkit nagyon jók a képek :lol:
Szuper a torta.
Nem esik le, Ő akarta már a nagy ágyat. nem volt hajlandó aludni a rácsosba.
Gondolom emiatt tudatosult benne, hogy vigyázni kell :lol:

Szilvi17 Grétikém még nem kapott tejet mert még szopizik napi 3 alkalommal.
De ha adnék neki azt mindenképpen felforralva és higgítva vízzel.
Illetve naponta max 2 decit.
Aztán szépen, lassan lehet kicsit növelni a mennyiséget.
És csakis azután ha betöltötte az 1 évet.
Szerintem Levinek még ráérsz adni.
A tejtermékek fedezik a kálcium és vitaminszükségletét. :roll:

Kispocc szorítok+++++++++

Panndi jól emlékszem, hogy te is ma mész újra?

Viranka Bálintkának gyógypuszik mennek innen is a fülére.
Gréti az Avent cumisüvegből ivott kicsinek. Az jó volt mert egyáltalán nem okozott cumizavart.
De a chiccot is dicsérik sokan.
Nekem van egy bontatlan cumisüvegem (chicco). Elküldjem?
Kipróbáljátok hátha beválik? Szívesen nektekadom.

Mennem kell.
Kisded szétszedi a lakást.
Majd még jövök
puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára l.móni 2008.09.24 07:41-kor.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

No, akkor minden orvoshoz menő kismamának, kicsi bogárnak szorítok. :lol:
A bárányhimlő elleni oltáson én is erősen gondolkodom. A Kedves még nem volt bárányhimlős, még akkor sem kapta el, amikor a két nagyobb szépen egymás után megfertőződött. Pedig a közelükben volt rendesen, kenegette őket, stb. (pont nyári szünet volt). Nem tudom, hogy majd ha eljön ennek is az ideje uilyen szerencsés lesz-e. Felnőttkorban, főleg a férfiakra veszélyes tud lenni.

Fleur! Egy ab-rocket-em, pontosabban ab rebounderem van, azon gyötröm magam. :wink: :lol: Ez lényegesen olcsóbb volt, egytlen hibája, hogy az ellenállást biztosító rugókból nincs elég. Két nehézségi fokban van csak. Az egyik semmit nem ér, a másik pár jó, de nem bánnám, ha lenne még egy erősebb is.
Dávid meg állandóan kinevet, amikor látja, hogy tornázom. Ő könnyen teheti, irtó magas, vékony, izmos, szálkás. Már elérte az apukája magasságát: 189 cm. Ehhez hatvanvalamennyi kiló. Lassan már kockahasa lesz. :lol:

Vindolanda! Értem, én, ha tehetném igazából még a geotermikus fűtést is bevállalnám. Már csak a lottó ötös hiányzik. :lol:

Hányós kismamiknak kitartást!!!! Őrületes, hogy ilyen vékonykák vagytok!!!! Irígy vagyok, de nagyon.
Jaj, nekem is hiányzik a kicsi!!!!! De a párom már nem akar többet. Bercó előtt is ezt mondta. :lol: De most már tényleg. Már kiváltottam a Mirenát, csak a dokibához kellene elmenni feltetetni.
dmaggie

Jó reggelt!

Meryke! Boldog névnapot!!! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Rólunk annyit, hogy én egyre szarabbul vagyok (már a torkom is fáj :(), Szelinek meg alig folyik az orra! :) De még ez a jobbik eset. Az rosszabb, ha egy gyerek beteg, szegény meg se tudná mondani, mi fáj neki... :?

A hálózsák nagyon bevált!!! :) Fel kellett tűrni az ujját, mert nagyobbat vettem (így is akartam), de egyáltalán nem zavarta Szelit. Különösebben nem is lepődött meg, hogy mit adok rá! :lol: Jót aludtunk éjjel! :) A fotót elfelejtettem, de igyekszem pótolni!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur minden rendben lesz. Nyugi, szorítok++++++

Panndi mire elküldtem megválaszoltál. rá :lol: :lol:

Regi Szelike hogy van?
Ma már nem taknyos ugye?
Popója rendbe jött?
Decemberi költözéshez mennek a drukkok.

Vindolanda ez jó, így ebben is kipróbálod magad aztán el tudod dönteni melyiket szeretnéd.
Vegyestüzelés nagyon jó.
Anyuméknak is az van és csak éjszaka megy a gáz.
Tavaly felhívták őket a gázművek, hogy miért nem fűtenek vagy netán manipulálnak az órával mert alig fogyasztanak valamit
8) :lol: :lol:

Na tényleg L

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi! Te vagy az én mindent tudó, élő lelkiismeretem. Pusszantalak.

Meryke! Nagyon boldog névnapot kívánok én is Neked! Tegnap elfelejtettem: én is megdöbbentem, hogy ekkora babát ilyen rövid idő alatt prezentáltál. :wink: :lol: :lol: :lol:

Regi! Hogy van Szelike?

Móni! Szuper eredmény! Nagyon gratulálok. Így van, ki kell várni türelemmel a stagnálós időszak végét, aztán ismét lódul a mérleg. Éjszakák?
No, talán nálunk is kiderül miért ilyen ez a kislegény. Tegnap láttam, hogy a szemfogainál nagyon duzzadt az ínye. Gondoltam én, hogy nem ok nélkül műsorozik.
Ó, még nem is meséltem, hogy tegnap többször is próbálkozott az elindulással. Igaz, egy-két-három lépés után a karjaimba omlott. :lol: :lol: A fej fölé emelt kar, a nyitott száj viszont elengedhetetlen kelléke a műveletnek.
Már majdnem el is felejtettem, hogy milyen kis okosak tudnak lenni. Bercó imádja a virágokat, pontosabban a virágföldet szedi ki állandóan a cserepekből. Hol kézzel, hol valamilyen célszerszámmal: potörlő, porszívó, stb. Tegnap talán háromszor vagy négyszer takarítottam utána. :lol: De nem ezt akartam elmesélni. Ugye a keze is tiszta kosz lesz. Mondtam neki, hogy ezt bizony meg kell mostni. Tartotta a kis kezeit, hogy fogjam meg, felállt, majd elindult, húzott a fürdőszoba felé. :lol:
dmaggie

Virágföld: dettó, minden nap kipakol több maroknyit a fikusz alól :D

Mi a szemfogakkal három hónapot szenvedtünk legalább, mire a felsők kijöttek.

Geotermikus fűtés: már átszámoltuk a költségeket párszor :shock:

Móni: köszi, mondom is Gábornak, biztos lelkes lesz tőle

Tényleg megyek!

Bocs, hogy csak magunkról írtam.
V.

Kép
vindolanda

Fleur! Kanalazva adom a tejpépet. De volt 1-2, ami nem ízlett Szelinek egyáltalán, ki kellett azt is tapasztalni, melyiket szereti. Nála a Milupa a nyerő egyébként, de azért másfajtát is megeszik, de ez a kedvenc! :)
Nem volt tovább a kakiban. Néha előfordul, akkor abból látom, hogy kicsit rászáradt, de mostanában nem volt ilyen, ha volt is, nem volt baja tőle a bőrének. Egyébként este már csak a nunija volt picit piros, reggelre már az is eltűnt!!! :) Jót tett, hogy most Neogranormont kentem! :D
Szorítunk!

Gyümölcs: Én most megint elkezdtem adni az üvegeset/dobozosat, ezekben jobban bízok (mostanában Frutarupát kap). Majd tavasszal adok Szelinek ismét friss gyümölcsöt.

Ásványvíz: Igazad van, Fleur! Nálunk Apa "intett be", hogy többet ugyan nem cipeli haza, én még azt adtam volna, de aztán úgy voltam vele, hogy más gyerek is azt issza. De a házban úgyis visszatérünk rá! :)

Egyébként a mai világban szerintem sem lehet egészségesen élni... de ebbe kár is belegondolni, mert az ember csak felbosszantja magát... :)

Timi26! Miért nem lesz net??? Kár, hogy ritkán tudsz jönni... :(

Én is úgy szeretnék egy szobabiciklit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ráadásul így, hogy fáj a torkom, nem is tudok holnap tornázni menni... :cry:

Kispocc! Megy a drukk!!! +++++++++
Panndi! Neked is!
Nagyon szépek voltatok szülés után is! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj!!! Most mondja Apa, hogy találkozott a házeladóval, és megvették a kolléganőm lakását (de miért nem szólt? pedig megkértem)!!! Hurrá!!!!! :D
Remélem, mihamarabb kapunk kulcsot! Még az értékbecslőt meg kell várni, nehogy a szétvert házat becsülje! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, hurrrá! ++++++++
Emese, merre jársz? :roll:
kispocc

Meryke! Én még nem is gratuláltam a fogyidhoz! Ügyes vagy! :)

Most hívott a kolléganőm! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok:-)

Regi szuper, hogy meglesz a kulcs is:-) hajrá felujitás!!!!! Én imádom látni, hogy ilyen volt, és ilyen lett. Mi már lassan 5 éve folyamatosan felujitgatunk valamit. Nekünk ez a sorsunk:-) de én szeretem
Örülök, hogy Szeli popója kezd rendbe jönni. Neked jobbulást!
Este Feleségek!:-)

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

Regi, várom a hálózsák fotót, nagyon érdekel a dolog. Mekkorát vettél és mennyiért? Én is nézegetem őket, vagy veszek egy hatalmas hálózsákot, mondjuk 86-ost (74 és 80 között van a méretünk) vagy találtam egy belül bolyhos vastag pamut pizsit. Elvileg ennek is elégnek kell lennie egy bodyval, nálunk ugyanis télen sem megy le a szoba hőmérséklete 23-24 fok alá (fűtés nélkül :lol: ) Most éppen dilemmázom.
Szuper! Hajrá felújítás és költözés!

Meryke, ez aztán gyors szülés volt! Nem dobsz föl egy pocakos képet? Téged nem is láttunk nagy hassal. Egyébként meg
Nagyon sok boldog névnapot!

Nyerkit, na azért ám, így már minden OK :lol:

Lányok, lenne egy, pontosabban 2 körkérdésem CIPŐ témában:
1) Ti hol veszitek a cipőket és mennyiért?Én eddig ahol megnéztem, tavaszi/őszi béleletlen cipő nincs 9-10 e alatt, és nem tudom, h ez a reális ára, vagy csupa rossz helyen nézelődtem. :roll: Ráadásul ugye pár hónap és itt a csizma időszak, és ha nem muszáj, nem adnék ki rá 15 ezret 2-3 hónapra :twisted:
2) Otthon van-e mamusz a gyerkőcökön?
Egyenlőre tapadókorongos zoknit húzok rá, de kezd lehülni a kő és nem akarom, h felfázzon. Elvileg meg ugye a mezítlábazás a legjobb... :roll:

Tegnap mi is hatalmasat sétáltunk, mert az extra nyügiben ez okozott kisdrágámnak boldogságot. Számomra teljesen ismeretlen helyre elkolbászoltam: azon kaptam magam, h a szomszéd faluban vagyunk. Basszus, olyan házakat láttam! :shock: Komolyan mondom az amcsi gazdagokról szóló szappanoperákat sem forgathatják különb helyeken... Mondjuk elgondolkodtató volt, h sok helyen 2 méteres betonkerítés állt, meg minden harmadiktól meg akart szabadulni a tulajdonosuk... :roll:

Heni, jó, h írtad, csak el ne felejtsem estig :D

silka
silka

Silka!
Szelit most letettem (és bent van a hálózsák), de ha felébredt, ráadom és lefotózom. Jaj, csak jön a Nagytesó, na majd idekönyörgöm magam a géphez!
Én 86-92-est vettem, mert Szelire még éppen jó a 80-as ruha, párat már nem tudok ráadni. Kicsit nagy rá a hálózsák, de ujját feltűrve jó, kicsit tág a nyakrésznél, de az nem vészes szerintem.

Szeli tapadós vagy sima zokniban vagy harisnyában van itthon. Nálunk is van kő, de zokniban kétlem, hogy fázna a lába, meg amúgy sem az előszobában játszik! :)
Bár van egy tapadós mamusza is, de az mindig lejön a lábáról, mert beakad valamibe a sarkánál, ami aztán lehúzza róla... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka cipő ügyben nézz jól körül, mert szerintem a bababoltok nagyon magas árakon adják a cipőket :(

Én a múlt héten vettem Péterkének igaz Szlovákiában egy őszi csipőt és egy papucsot kb 4000 ft ért ( na éppen ezért nem értem a magyar árakat)

Láttam amúgy a teszveszen lengyel Zetpol mamuszokat amik nagyon teccettek, ilyesmi a szlovák is.
http://www.tesz-vesz.hu/show_user_aucti ... id=7286313

A két cipőnk:

Kép

Heni
KépKép
heni81

csak gyorsban,míg csend van :)

Móni!
igen megköszönném :)

Ásvíz: amikor van azt iszom,mikor nincs csapvíz :) Bálint is azt iszik nagyrészt :) meg Míra is :)

Fűtés:
tavaly óta van kazán a pincében,azóta inkább azzal fűtünk ,vagyis fával :) tavaly Robi egyik képével nyert egy pályázatot(3. lett) s 15%kal olcsóbban rendelhettünk fát a cégtől :) most is az megy s jobban fűt minta agáz :)

no meggyütt mind2 poronty mék :)

majd még jövök :)

KépKép
viranka

Silka, mi a Deichmannban vettünk átmeneti cipőt 3-4000 ft-ért, a pontos árat már nem tudom. 21-es méretben. Csak akkor van rajta, ha az udvaron vagyunk.

Nálunk van kő, és hason csúszik rajta, négykézlábazik, meg ácsorog is rajta. A zoknit viszont lehúzogatja szisztematikusan a lábáról. Így harisnyában szokott lenni, és ha nem figyel, mindig visszacsempészem rá a plusz zoknit, amin van csúszásgátló.

Mikor kicsi voltam, velem is mindig veszekedett anya, hogy vegyek fel papucsot, de soha nem voltam hajlandó. Most sem használok általában. Csak egy nagy sízokniban nyomulok :oops: De azért Rugónak vettem egy mamuszt bentre, hátha ő majd megszereti. Majd ha már járni fog, ki is próbáljuk. Ha nem, marad a harisnya-zokni kombó :D

Regina, gratulálok a kulcsokhoz :lol: A lakásfelújítás nagy kaland mindig :lol: Mi az elmúlt öt évben kétszer költöztünk, most már többet nem akarok. :wink:

Kép
vindolanda

Nálunk is hideg kő van, Zsófi szandálban van, az emeleten szőnyegek vannak, ott göröngyösebb a talaj, ott zokniban. Nekünk védőnő, doktornő, gyerekcipőboltos mind azt mondta, kövön nem jó a mezítlábazás, nem a hideg miatt, hanem túl sik a terület. "ott jó mezítláb lenni, ahol bök", szóval ahol érzi a talajt rendesen, de azt mondták, kövön többet árt a mezítlábazás, mint használ. De ez is egy olyan téma, ami jól megosztja az anyákat :)
Vendég

Isten éltesse Fürtöske Mátét 1. szülinapja alkalmából!!!

Boldog 13. hónapfordulót Ildikének!

Lányok!
Itt vagyok, de sokszor olvasni sincs időm... :(
Nincs semmi gáz, csak valahogy annyi dolgom van....
Visszaolvasni még nem tudtam - ezáltal érdemben reagálni sem tudok, csak egy-két dolgora, most inkább csak magunkról, és megpróbálom behozni a lemaradásomat.

A képek szuper jók, Nyerkit nagyon csinka kismami vagy, Marci meg édes husigombóc! :)
Zsófi meg tiszta anyája, ugyan olyan szép, és bájos!!! A kis szöszinek utólag is nagyon boldog szülinapot!!!!!! :D :D :D

Regi! Az orrszívós porszívóval vigyázni kell. Én használtam Zsozsinál, nagyon hálás dolog, örülök, hogy van, viszont nem szabad bedugni nagyon a pici orrába, inkább csak a lukoz érinteni egy-egy pillanatra.
Ugyanis ha valaki betuszkolja, és ott szívja a trutyit - netán több mp-en keresztül -, sérülhetnek a szaglóidegek, és akkor a szaglásnak annyi. ÉS egy extrém eset is: anyukának egyszer sikerült a kisbabája agyát is megszívnia. Na de gondolom itt már tuszkolta rendesen.
A szaglóidegekre és a nyálkahártyára vigyázni kell, csak óvatosan.
Zsozsinak egy kis érintéssel is rengeteg trutyit szívott ki.

Két pelenkás: Az jó lesz! :lol: :?
No meg az egyiket azért öltöztetni, mert pisis/kakis lesz a ruhája, a másikat meg azért, mert leeszi magát.
Amíg csak kanalaztunk, addig Zsozsó tök sterilen evett, de az utóbbi időkben partadli a nyakban, konyharuha az ölben, mert persze a katonákat neki kell megfogni, szétszednie, és a szájába tennie.
Ha már nem kér, vagy az asztalon keni szét, vagy megrágás után kiveszi, és magába törli. :shock: :lol:
Kész csatatér, ami alatta van. :lol:

Hétfőn megyek terhesgondozásra, szerintem UH is lesz.

Mmarica! AFP eredmény???

Rólunk még annyit, hogy Zsófit át kell programoznom. A napjaink úgy zajlanak, hogy 8 körül kel, napközben 1,5-2 óra alvás, majd este 10 előtt nem alszik. Egyik nap még 11-kor is kukorákolt, na akkor már kiborultam.

Úgyhogy most délelőtt nincs alvás, sétával, játékkal ébren tartom, majd ebéd után szunya.
Tegnap előtt ennek az lett az eredménye, hogy 20.30-kor már aludt. 8)
De most tegnap ezzel a módszerrel este 10-kor aludt el megint, így ezt most leírom, hogy változzon a helyzet, és emberi (baba) időben aludjon el. Hajrá boszitopik!!!!! :twisted:

Ráadásul most - nagymamám halála után - nagy fejbe vágjuk a fejszénket, eladjuk a családi házat... Akinek kell egy budai kecó, jelentkezzen. :lol:

Kis beteg drágáimnak jobbulást, ünneplőknek millió puszi, és igyekszem!!!

ÉS íme az én 13 hónaposom:
(Nagyon-nagyon köszönjük a ránkgondolást!!!!! :oops: )

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hurrá Emese, jó hogy jöttél:-) Hogy Zsozsód mennyit változott, nagyon meg is van nyúlva :shock: szép magas lány lesz!
Csatatér az nálunk is van:-) de mindig mondom, hogy szépen egyél, nem szabad ledobni, majdcsak megtanulja:-)

Hogy hogy eladjátok???? És mi lesz a felettetek lakó unokatesókkal?

Emese tavaly vettétek a kanapét, hol is? nagyon szupi, én is hasonlót szeretnék az új nappaliba.

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Olyan jó, apa itthon van. Ma elutaztak a kollégái kirándulni, de ő inkább itthon maradt. Egyrészt konzultálni is fog, másrész meg órát is kell tartania az egyetemen. No, meg az időjárás is gondolkodóba ejtette. Erdély hidegben nem annyira csábító. Eddig még mindig összeszedett valamilyen nyavalyát az utazások alkalmával. Jót sétáltunk, piacoztunk, cukiztunk.
Szegény Bercó viszont.... Úgy fájhat a fogacskája, alig tudott elaludni. Engem meg mindig megharapott :x , még a vér is kiserkent. Bekentem neki, du-n meg chamom.

Cipő: Mi is vettünk egy nagyobbat (21-eset). Van itt egy jó kis Asso bolt. Ott 6500 Ft. volt, de még kaptunk törzsvásárlói kedvezményt is. Nagyon vagány. Bentre meg a múltkoriban találtam a Deichmannban puhatalpú kiscipőt, mamuszt, a zoknira azt szoktam ráhúzni, így nem veszi le a zoknit, a kövön meg nem csúszik a talpa. Nagy szerencsém volt vele, mert féláron 2.000-ért jutottam hozzá. De már csak lányos maradt. Bercó már nyújtja a lábát, ha mondom, hogy felvesszük a cipőjét, sőt hozza is.

Regi! Ez a nap egyik legjobb híre! MIndent bele!!!!

A másik legjobb pedig, hogy Emese végre jelentkezett. Nagyon jó volt olvasni Rólatok. Akkor vuduzunk, jó?! Zsófi meg úgy megváltozott, alig ismertem meg. Eddig is szép volt, de most meg aztán..... Szerintem Ti átléptetek valamilyen időkaput, majd visszatértetek. Egyáltalán nem úgy néz ki, mintha "csak" 13 hónapos lenne. :lol:
Akkor most lakást/házat kerestek Ti is? Sok szerencsét!
dmaggie

Silka!
Azt lehagytam az előbb, hogy 4000 valamennyi volt.
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regi nagyon szép és igazán meleg a hálózsák:-) nekünk vékonyabb van egyenlőre és ujjatlan plüss ami bélelt, de nálunk az a gáz vele, hogy Péter éjszaka felkel és feláll, és a zsákban nem bir, aztán nyüszit :evil: :evil: :evil:

Sajna minden éjjel átkéri magát hozzánk :( napközben pedig sirva ébred a kiságyban, ha meg a nagyágyon alszik ott nem. Lehet fél a kiságyban. Már alig várom, hogy új ágya legyen, mert ez igy gáz! :evil:

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: