A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Csillala!

Jujj, de jó, hogy jöttél! Mesélj, mi van veletek? Képek?
Drukk a szurihoz!

[quote]( írta:vagy szeretnétek még babót)?

Na, ne viccelődjünk..... 8) :?
Vendég

Asszem, csinálok még vonalzót, ha elfér.... 8)
Vendég

Nem jött össze, túl hosszú az aláírás.....

Hát, sokan vannak... :wink: :roll: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Muffin, annyira csodáltalak mindig, hogy ennyi erőd van, amire szüksége is volt meg lesz is a kisfiatoknak, biztos lesznek még ilyen hullámvölgyek, de túllesztek rajta, főleg, hogy a férjed ennyire melletted van, az biztos, hogy nagyon sokat számít.

Én pl tökre kiakadtam egyszer, amikor anyukám azt mondta, hogy milyen rendes faterom, hogy velünk maradt, merthogy öcsém siketnéma. Énszerintem meg ez lenne a normális, de sajnos tudom, hogy tényleg kevés férfi gondolja ezt így.

Kicsit más ugyan, de emlékszem, anyukám a nappaliban a földön ülve mennyit kínlódott tesómmal, hogy megtanítsa számolni, aztán ma meg már tök profin árul szőlőt, bort, tiszta üzletember lett belőle. És azt is tök reménytelennek gondoltuk, mikor 18 évesen előállt azzal, hogy jogosítványt akar, aztán nemcsak hogy simán megcsinálta, de azóta kocsival bejárta egész Európát.

Tami sem emeli még a fejét hason, pénteken jön a gyerekdoki, megkérdezem tőle, hogy amit csinál, az jó-e a korához képest, és ha azt mondja, jó, akkor majd én is igyekszem nem viszonyítani más kortársaihoz. Majd emeli, ha itt lesz nála az ideje.

Marcsi, akkor te letiltottad anyukádat a kézpusziról? Csak mert én tudom, hogy túl aggódós vagyok és nem tudom, hogy nem túlzás-e ez részemről, de tény, hogy nagyon zavar.

Kép
teó

Na, mar megint itt!

Lea a hatamra kötve...mar 5.45 ota ebren es azota mar aludt vagy 3/4 orat. Cicin elalszik, leteszem, felebred :evil:
Most idekötöttem, en meg kezdem lassan elvesziteni a türelmemet es közben valami "neni"-t emleget :lol: - edes, csak aludna mar el a kis csibesz...

Es csoda törtent: MOST ebben a percben lehunyta a szemet :!: ( es most vajon meddig jatszom majd mikulast?) Mindenesetre most megyek fözni, porszivozni. A ket nagy masfel ora mulva jön a sulibol.

:arrow: Muffin
megertem, hogy nem lehet valaki mindig optimista. Te nagyon erös vagy es kenytelen is vagy az lenni - mert meg var ratok egy´s mas. De egyszer fent, egyszer lent - mint a tenger hullamain a csonak. Sok es meg több eröt kivanok Harmotoknak!

Es akkor most megprobalok egy kis idöt a haztartasnak is szentelni... :oops: :lol:

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Andi :!: Légyszi ezt rakd be :!:
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:13-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:14-kor.
20150601134430

Viki :!: Igen vigyorog mint a vadalma :!: :D
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 09:14-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:14-kor.
20150601134430

Vááááá...mindjárt szétrobban a fejem. :evil: mugy is kicsit mérges vagyok apácskára, mert néha észrevehetné, hogy többet lehetne velünk, több közös programot csinálhatnánk (mert ő eljár ping-pongozni, meg még valami sport - munkatársakkal, péntekenként ne is szoljak hozzá este 9-től, mert akkor ő valami hülye lövöldözős játékot játszik a haverokkal hajnali 3-ig a gépen - persze másnap alig lehet felkelteni) és ezt egy kicsit szóvá is tettem. mondom neki, hogy megpróbálok mindent megtenni, hogy tiszta lakás, meleg étel, mosott ruha várja itthon....stb. Erre ma is csináltam rizslevest meg rakottkrumplit (minden nap délben hazajár enni). ma is hazajött, és nem is evett.....akkor mi a francnak töröm én magam hogy minden kész legyen időre???!!!! :evil: :evil: :evil: (Nem tudom miért nem evett, mikor szereti is).

Bocs, hogy most csak panaszkodni jöttem.

d.dodó

....
20150601134430

viki!
Ha evett volna is maradt volna holnapra, mert általában 2 napra főzök, de így még holnaputánra is marad szerintem...hacsak este nem eszik belőle.

d.dodó

szebb reggelt és szebb napot mint a miénk...

kriszta... 8-10 hét munkakiesés?!?!hogy lesz karácsony???

nekünk hogy lesz??? reggel nyusziapu bement dolgozni, és várt rá két ficak debrecenből... elkérték a kulcsokat, kitöröltették a riasztó kódokat, és lepecsételték az ajtót.
ezt megcsinálták még miskolcon, nyíregyházán és vszínű debrecenben is hamarosan megteszik.
bezárták a munkahelyét... vagyis ezeket az üzleteket. minden előjel nélkül...
szóval ennyit arról a ti pár hetetekről.....

ma lesz nagy össznépi értekezlet debrecenben hogy miért és hogyan tovább...

és nézzétek el nekem hogy másnak nem reagálok... az igazság hogy a mai napból még csak idáig jutottam az olvasásban.... :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

timi!
Juj...el tudom képzelni hogy érintett benneteket a hír...sajnálom!

d.dodó

Dodó :!: Apa mondjon le :!: :evil:

Timi :!: Ez nem semmi gondolom most teljesen ki vagytok. Kiváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani Debrecenben. Remélem minden rendben lesz.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:15-kor.
20150601134430

Muffin
, p.ü. ment! Abban minden benne van...

Timi, nagyon sajnálom! Remélem lesz valami munkalehetőség...

Kriszti, sajnálom. Reméljük tud azért dolgozni a párod. Vigasztalásképpen meg mondom, hogy az én lányom se sokkal különb. Egész nap szórakoztatni kell, kb 2 órát van el egy nap egyedül, ha fáradt süvölt és napközben csak kendőben alszik. Sebaj az ilyen gyerekek is kisimulnak majd...Gondolj csak Lénára. Nincs két egyforma...

MArcsi,
örülök!

Ami, drukkolok! Sajnálom a rossz éjszakát!

Viki, köszi a kérdést. Végül apa hatásáéra elaluldt úgy 10 körül
( hiába apafüggő), mivel hiszti volt és nem evett rendese felébredt 4.15-kor. Fél óra szopi után hasra tettem, cuppogott a kezén ( úgy tűnik sajna ujjszopós lesz- no comment) majd pár perc alatt elaludt. Húzta 7.45-ig, gyors szopi és most másodjára durmol - persze kendőben....

Teó! Tami fotót kérünk!...

Kryss, jó hallani Rólatok! Ti hoyg álltok! Megy már a kendő nélküli alvás? Én kicsit félek hogy fogom leszoktatni erről a leányomat...Tudom hogy kicsi még, de napközben abszolút negligálja a z ágyát.

Szabolcs baba nagyon édes!!!

Ki kérdezett orvosit? nem emlékszem bocs és így nem tudok felelni...

Kép
andkata

Dodó
, én csodállak, hogy tudsz főzni kétnaponta. Őszintén bevallom, én nem nagyon teszem. Lassan most lekezdem már. ( Főleg hogy a tejmentesség miatt nehéz rendelni ételt...)
Nem szép Attilától, hogy így viselkedik. Szerintem mond meg neki...mindig csak őszintén, nekünk ez eddig mindig bejött...

Kép
andkata

Andi, Vikinek jobbulást!!! Nagy ölelés!

Kép
andkata

Kata!
én
Vendég

Tegnap megfazasra 2x2,5ml nurofent meg 3x10 csepp c-vitamint kaptunk. A nurofenre 2,5ml van irva adagolasnak egesz napra az is 3honapos kortol a vitaminra meg osszeen 10csepp. Nem sok amit a doki irt? Raadasul nem is lazasak,azt mondta gyulladas csokkento,bar gyulladast nem talalt naluk,akkor mire kaptuk????

Meg hogy nem lesz-e idegbeteg gyerekem ha retteg az p-orrszivozastol(remeg,visit,es ugy megijed ha bekapcsolom h nezni is szornyu)
Vendég

Lányok, ez nem semmi.... panaszkodtok, hogy mennyire nem hagynak a gyerkők semmit csinálni, aztán úgy pörög a topik, hogy csak na :D

A hős lányom túl van már az ortopédián meg a két hónapos oltáson is, nagyon strammul viselte a megpróbáltatásokat! :) Azt is, hogy itthonhagytam a bimbóvédőt, és nélküle szopizott, nagyon ügyesen! A villamosozást is bírta! Meg azt is, hogy egy koszos-büdös asszony áthúzta a babakocsi fölött az üres sörösdobozokkal teli szemeteszsákját... a plédeket dobom is a gépbe.... :x

Mav, remélem, az ikreket már nem kell annyit stresszelned a porszívóval... szerintem semmi bajuk nem lesz tőle ... szegények!

Muffin, már minden okosat írtak előttem! Én csak annyit, hogy sokat gondolok rátok, és kívánom, hogy megadasson mindaz, amire Eliotnak szüksége van ahhoz, hogy boldog legyen!

Látom, agyban már sokan kipihentétek a babavárást és a szülést, hogy ennyit forog a gondolatotok az újabb gyerkőc körül - és örülök a sok egycsíkosnak, mert azért kicsit még korai lenne... mi sem tervezünk már több babát - igaz, nem is áll úgy a dolog, hogy esélye lenne, a két gyerek gondoskodik róla :

Andi, küldök majd képet, amint a gép és a feltöltött elemek egyszerre tartózkodnak a lakásban :)
És a születéstörténet is lassan megíródik :)

Most viszont mennem kell, a focimeccs a tévében már nem köti le a kiscsajt :wink:

Kép
Kép
bondi

Andi :!: Küldtem e-mailben dalokat :!:
Vendég

Bondi :!: Nati is TV függő :?:
Vendég

Sajna nekem minden nap főznöm kell, most meg hogy apa is itthon van, leves is kell néha. Eddig főleg másodikat főztem csak, mert este már nem akart levest enni.

Timi! :cry: a munka miatt. Sajna átérzem, mert apa is munkát keres. kb 40 ezerrel kapunk így kevesebbet havonta, amit nagyon nagyon megérzünk!

Maverick! Szerintem sem lesz semmi bajuk a porszívótól.

Andkata! Az ujjszopizás nagy előnye, hogy nem kell a szájába adni! Ha Jázmin ujjszopizós lenne, már külön szobába raktam volna, de a cumit beadni az ágyból könnyebb, úgyhogy még egy darabig velünk lesz!

Kép
szly27

Jajj,valamit le kell irnom: reggeli szopi utan fel liter tejcsit lefejtem.BRUTALIS!!!!
Vendég

Sziasztok!

Na én is jöttem egy bekukkra!
Igaza van Bondinak ahhoz képest nagyon pörög a topic! :lol:
Ez is bizonyítja,hogy csupa jó gyerek született! :lol:

Timi! :cry: Sajnálom,remélem rendeződnek a dolgok!

Muffin! Az előttem szólók asszem már mindent leírtak,nagyon sok kitartást kívánok nektek és hogy a lehető legjobban alakuljon pici Eliot élete!
Nagyon ügyesen átvészeltetek eddig minden problémát és biztos vagyok benne,hogy ezzel is meg fogtok birkózni csak most éppen hullámvölgyben vagy,ami teljesen érthető!
Nem véletlenül született hozzátok,le a kalappal előttetek!
Szerintem is maradj velünk ha tudsz,már csak azért is mert talán könnyebb ha valakinek eltudod mondani mit érzel!
Mi pedig ezért vagyunk! :wink:

Maverik! Porszívó ügyben sajna nemtudok segíteni,szerencsére Áron bírja,dehát valami jót neki is csinálnia kell!

Én főzni nem főztem mióta szültem! :oops:
De már tudok tőle mosni,teregetni,felmosni,ENNI!
A nappaliban az utazóágyban van a játszóbirodalma és már képes 1 órát is ellenni benn!
De. nyugisabb,du. kezd nyügi lenni!

Kendő: na ezért nem akartam még arra is rászoktatni,ha jó passzban van 5 perc alatt elalszik a kezemben és simán betehetem a kiságyba,inkább ezt választottam!
Bizti van akinek beválik,de én nem akartam megkockáztatni!

Na most lépek,Apa mindjárt jön,hammol az egész csalág aztán megyünk a dm-be venni pár dolgot!
Hétfőn megyün babamasszázsra,ha főnők is úgy szeretné! :lol:

További szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:15-kor.
20150601134430

Maverik! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem már csak 1 hét alatt jön össze annyi!
Brutális!
Lefagyasztod?

Kép

Kép
ibm

Maverick!
Hú az nemsemmi!! Fél litert miután mindketten jóllaktak! :shock: A végén érdemes lesz elgondolkodnod azon, hogy leadjad.

d.dodó

wera!
Merre tűntél el?

Anyjuk!
Nem tudom Aleko mobilszámát, de ha olvasol, akkor itt is kívánok Neki Boldog Születésnapot!

d.dodó

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:16-kor.
20150601134430

Maverick :!: Gratula nem semmi mennyiség :!:

Viki :!: Én sem szeretem ha nézi a tévét mert félek, hogy árt a szemének :!:
Vendég

Maverick, nem lesz semmi bajuk a porszívótól. Egyik gyerek sem szereti, de ha muszáj, akkor muszáj. Adél is csinál olyat néha, hogy lilul a feje, süvölt és nem vesz levegőt....Sajnálom nagyon,de semmi baja nem lesz tőle.

Nurophent azért adta szerintem, mert ha fájdogál a torkuk- fájdalomcsillapító, meg jól jön egy kis gyulladáscsökkentő is, Mondjuk ha vírusos torokgyulladásban utazunk. Az adagja 3 hó körül 3x2,5 ml maximálva, azaz 2x nem sok. A C vitamin Cebion csepp? Azt direkt megnéztem és maximum 10 cseppet ír. Mondjuk ez is emelhető, ha beteg állapotban adjuk. Ha engem kérdezel, 20 cseppnél többet nem adnék. Habár kiválasztódik a vizelettel, tehát nagyon túladagolni nem tudod.
Jobbulást! Remélem jobb éjszakátok lesz. Esznek még a skacok éjjel?

Nem semmi a tejmennyiség! Én bevallom őszintén, irigykedem. Inkább ilyen problémám lenne, mit amilyen most van...Bár Te lehet hogy nem ezt gondolod...

Kép
andkata

Maverick! Nem semmi mennyiség! (900ft)

Én meg itt téblábolok! Már mindent megcsináltam, Jázmin 10 óta alszik! Már ideje lenne felkelnie! Azt lesegettem, hogy él-e még!

Én hagyom hogy nézze a TV-t, szerintem semmi baja nem lesz, persze nem közelről.

Kép
szly27

Szly!
Elküldhetnéd Jázmin alvókáját Bubunak, mert eléggé felületesen alszik most.
20150601134430

nah. főzés kész, levest nem csináltam, felsöpörve, felmosva, kiporszívózva, mosva egy adag (erről jut ezsembe, lejárt és ki kell teregetni, csak hammoltam és közben elfelejtettem), gyerkőc alszik (lassan ébrednie kell), nyusziapu meg elindult debrecenbe egy fél órája :twisted:

hát igen viki! nem szép... de hát ez van. ahhoz képest hogy tegnap kaptak uj vonalkódleolvasó rendszert, és uj számlázó szoftver is van fejlesztés alatt nekik...
egyébként ha megszünik a munkaviszonya akkor kb. nettó 120-150e ft-tal lesz kevesebb plusz kajajegy plusz egyéb csöppenetek amit tudott intézni a cégen keresztül... számlák meg hasonlók...
szóval éhen fogunk halni!!!!

az idő is elsz@ródott. délelőtt sütött a napocska. gondoltam megyünk délután egy nagyot sétálni a törpével. tegnap is besétáltunk a város központba csiga tempóba meg vissza. 2 órát nyomtuk. ma is akartam. de örülök ha séta időre nem fog esni az eső.

mav!
érdekes... eddig minden gyerek birta a porszívó hangját...

dodó! igazad is van. mondd meg neki! azért mik vagyunk mi??? mennyi bőrt lehet lehuzni rólunk??? tudom milyen nehéz hogy minden meglegyen időre és még a babára is annyi idő maradjon amennyit igényel, hisz ő a legfontosabb.
itthon is szokott lenni néha durca ha valami nem ugy alakul ahogy ő gondolja...
persze ha ithon van és megkérem hogy nézzen már a törpére és szórakoztassa mig én pl. hajat mosok meg tusolok, az már megterhelő. sokkal jobb a notebookot pötyögni... én meg azt hallom a zuhany alatt hogy sikit a törpe...
én főzök hetente minimum. 3-4 alkalommal. sőt ha jobban belegondolok majdhogynem minden nap. egyik nap leveskét, másik nap másodikat. igy kijön az hogy mindig van valami friss kaja. persze néha én is sumákolok :D olyankor inkább a takarításra, mosásra, törpére koncentrálok.
persze nekem áldott jó gyerekem van és hagy ügyködni itthon.
mire eljutnék a pihire vagy a kajára persze mindig fölébred mert kifutok az időből.
azért mostanában a kajára igyekszem időt szakítani.
habár most ugy néz ki hogy nyusziapunak is több ideje lesz a törpére és nem lesz fáradt vele foglalkozni. (persze én ne legyek fáradt napközben se! és éjszaka is keljek fel hozzá, és még nyusziaput is szórakoztassam és kényeztessem)

ibm!
irigy a babamasszázs miatt. nah oda egyenlőre nem hiszem hogy el tudunk jutni. olyan kiszámíthatatlan hogy mennyit alszik a törpe. már most is nyomja dél óta. jah és persze olyan 3/4 11-11 körül evett. utána játsztotunk egy órácskát....

nekünk nincs kendőnk. kengurunk se. gondolkodtam rajta, de szerintem ha igy folytatom kifutok az időből. azért mázsás gyereket már nem cipelnék benne :D
marad a babakocsi. főleg hogy jön a tél. abban jobban elfér beöltözve. ;)

minden babának jobbulást akik még mindig betegek, vagy azok lettek.
láttam babafotókat is, azok is tüneményesek.
lackó fickó milyen husi lett! ő is gömbölyödik rendesen!!!!

muffin!
ugy veszem ki a többiek szavából hogy nem akarsz jönni?!?!?! hát szó sem lehet róla! mindenki szorít értetek, és aggódunk, és érdekel a sorsotok!!!
az meg hogy nem egyformán fejlődnek... na bumm...
az én törpém néha visit ha felfogjuk, utál kézben lenni ha nincs baja. egy darabig elvan, aztán inkább egyedül szórakoztatja magát.
mire meg hasra teszem hogy lássam hol tart a kitámasztással... forít kettőt a fején és elalszik... szóval szerintem eliot jobban támaszt mint Bence.
és egyébként is... azért nézd azt, hogy Eliot nem teljesen egészséges, és minden egyes perc vele ajándék, és amiket csinál igen is ügyesen csinálja!
mindenhez ne várj csodát... eleinte emléxel? azon aggódtatok hogy fog enni... nagyon szépen megy neki, irtóra kigömbölyödött. nagyot nőtt. hason szépen tartja magát (még ámuldoztunk is nyusziapuval, hogy a mi Bencénk nem tartja magát ilyen szépen)
és a cicizős ösztön is benne van, és a cumit is tudja tartani ha jobb napja van. és minden egyes perc amit veletek tölt ajándék neki is és nektek is!!!
erre gondolj és soha ne add fel! nehéz, de tudom (bizom benne) hogy képesek vagytok vele megbirkózni!!!
sokan már feladták volna, de ti nem... vagytok olyan erősek hogy végigcsináljátok.

Kép

Kép
timi1982

Andkata
Aaaaa, dehogy megy! Fel tizenkettö ota itt alszik a hatamon...en meg lassan szetdurranok - marmint a cicieim!Azert idönkent mar sikerül lerakni es akkor alszik 1/2-3/4 orat. De ennel többet meg nem aludt kisagyban. En is neha gondolom, hogy meddig - de szeritem egyre többet vannak ebren es akkor egyre többet jatszik, nezelödik. Ilyenkor a babakocsiba is be lehet tenni, es ott is elvan egy darabig. Szerintem ezek az idök fognak hosszabbodni es a kendöben töltött pedig csökkenni.
ES egyszer majd talan az is megtörtenik, hogy jatek közben elalszik ott ahol fekszik...Ugyan meg elkepzelhetetlen!

Most epp a hatamra bukizott :roll: !

Maverick
Nem semmi - fel liter! :shock:
Orrszivos dologhoz nem tudok hozzaszolni, en meg soha nem hasznaltam - de most vettem a nyaron, mikor otthon voltunk.

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 09:15-kor.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:16-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 09:16-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 09:16-kor.
Vendég

Kryss! Képet légysziiiiiii!

Csilla! Örülök, hogy előkerültél! Képet léciiiiiii!

Most többet nem tudok írni, majd később jövök!!

sz.andi

Halihó!

Andi, itt egy kép a honlapodra.
A 2 hónapos adat pedig: 4860 g (a testhosszt nem tudom, olyan 58-60 cm lehet...)
Kép

Kép
Kép
bondi

Bakker, ez óriási lett... nem baj, úgyis én vagyok az egyetlen negatív anya a fórumon, aki sosem mutatja meg a gyerekét :)
hát most NÉZZÉTEK! :D

Kép
Kép
bondi

Kata, Isten éltessen!

Hajrá, nem semmi a pörgés...Férjecske nem tudja kiszolgálni magát? Bocsi a kérdésért...
Dóri hogy bírja a pörgést?
Kitartás!

Kép
andkata

Sziasztok,megjöttem a fogdokitó,nem akarlak untatni titeket,ismét gyógyszeres kezelést kaptam,meg holnap is be kell mennem :?
tök jó lesz,így sem volt semmi,még a hazafele buszt vártam vele,már akkor berottyantott,hát egy darabig abban volt,mert az ovinál szálltam le,mivel idő volt és a gyerekekért kellett mennem.
Holnap megy délután lesz doki,és Apa is délutános,szerintem nem is holnap megyek,majd utána.Kérdeztem a dokit hogy ez valaha is lesz olyan mint volt?gondolhatjátok a válasz:Nem! :cry:
Na mégis untattalak titeket :oops:
Megyek is,elfáradtam,gyerekek éhesek és ma nem főztem :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Ó,és Domikám ma elfordult oldalra a hátáról-ilyen tempóban fél éves korban futni fog? :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: