Sziasztok!
Nagyobbik lányom három éves és két hónapos kora óta szopja az ujját. Én már olyan sokat olvastam erről és mindenütt azt olvasom, hogy azok szopják az ujjukat ilyen sokáig, akit rövid ideig szoptattak (A 11 hónap szerintem nem rövid idő), vagy keveset foglalkoznak vele. Na én minden percemet rá szenteltem, nem járt bölcsibe, mindig mindent együtt csináltunk, kicsit még el is lett kényeztetve. Aztán megszületett a tesója, akinél már a kórházban a csecsemős mondta, hogy valószinüleg cumizós lesz, mert állandóan a száját nyitogatja, akkor is amikor már rég jól lakhatott. Na én vettem nem is egy fajata cumit, egyeneset, fogszabályzósat, cifrát, szilikonosat, sima gumit. Örültünk, hogy négy hónapos volt és az ujját nem szopta. De akkor egyik napról a másikra rászokott. Pedig hat hónapig csak szopott és valószinüleg eleget, mert hizott szépen, jó kis hurkái kerekedtek. Most nyolc hónaposan is szopik naponta négyszer, de még emellett is kell az ujja. A nagyobbik a bal hüvejkujj a szájba, jobbal a hajcsavargatás, a kicsinél rövidebb haj hiján bal hüvejkujj a szájba, jobbal fülcsavargatás. Hát le sem tagadhatnák, hogy testvérek. Van valami ötletetek, hogíyan lehetne leszoktatni kicsit az ujjszopásról? Egyébként nagyon értelmes okos kislány, csak félek, hogy ösztöl az oviban gondjai lesznek. Keressek fel vele pszichológust?
Móni

. Ez egy önnyugtató viselkedésforma.