A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kike, Patr :!: Már most nő a foguk a fiúknak? Lehet, hogy Szabi is azért nyáladzik annyira? :shock:
Vendég

Bizony lehet a nyálzás a miatt hogy jön a fog-de nem igazán nyügibb miatta,bár a nátha lehet hogy azért van-általában vele jár.
Dominak is állandóan folyik a nyála,az ágyán a lepedő is folyton nyálas,de ruhapelust nem rakok alá,mert összegyűri,ahogyan alszik hason.

Kép
Kép
Kép
kike

tita!
jaj ugy sajnálom... nem is tudom mit csinálnék ha nem enne normálisan... már mondjuk ha a miénket normálisnak lehet mondani. ez a másik véglet.
ma is majdnem éhen halt. aztán meg mire a második adagot megkapta... nah akkor is majdnem éhen halt. szerintem az egész szint hallotta hogy éhezik ;)

kike!
fog???? végülis nem csak professzor hanem ha igy haladunk táltos is lesz :D ;)
asszem azok születnek foggal :D :D :D
egyébknt meg észre se vettétek? nem volt nyűgi tőle???

Kép

Kép
timi1982

Viki!!
Köszönöm!!!!!

Babu, lehet, simán! Én sem akartam elhinni, de dől a nyál a szájából, és csak akkor van csöndben, az összes ökle a szájában van.

Timi, köszi. :)

Kép
Kép
patr

És Elaludt, egyedül!!!!

Kép
Kép
patr

Patr! bilihordo@freemail.hu Köszi!

sz.andi

Már pár napja figyelgettem,mi az a három fehér csík,de nem mertem arra gondolni hogy már fog-a másik kettőnél rendes időben jöttek a fogak,nem ilyen korán.Az biztos hogy ráfázok,mert majd harapja a cicimet :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 09:05-kor.
Vendég

Timi, Patti!
Szívi!

Akinek kell még avatart készíteni, szóljon!
20150601134430

Patr :!: Szabi is tmi a szájába a kezét vagy azt ami a keze ügyébe kerül :!: :lol: Fogat még nem látok.
Vendég

halló,
csajszik,
nálunk alúlmúlták magukat a gyerekek tegnap éjjel :?
Egyik sem aludt el 23.15 előtt, aztán hirtelen mindkettő elaludt, én már szédelegtem, a Zoli - kell-e mondanom? - már aludt :shock:
Mi lehetett, nem tudom, de Szonja sírt, hogy nem tud elaludni, és tényleg gyűrte a kispárnát, forgolódott ezerrel, úgyhogy próbálkozott, csak mégsem aludt el, nyüszített tízpercenként, hogy üljek mellé, meg meséljek - na persze, két órán át csak altattunk :roll:
De még a kicsi is nyekergett, meg összekakilta a hálózsákját is, aztán persze meg éhes volt, és utána csak a dili kedvéért még nyüszögött :shock:
én totál szétestem, ja és a termosztát meg átment kézi irányításba, mert hajnali 4-kor annyira hideg volt már a gyerekszobában, hogy mindkettő felébredt, de a Zoli lerendezte őket, csak az nem jutott az eszébe, hogy a hideg az oka, úgyhogy bekapcsoltam a fűtést, de fél hatkor meg annyira meleg volt, hogy amiatt kezdtek zizegni a gyerekek - hát, nem vagyok valami frissen vasalt ma reggel!

De igazad van, Ibm, az is jó, hogy legalább be lehet kapcsolni a fűtést :roll:

Köszi a babaképeket, olyan szépek!!! Már mindenki milyen élénken mosolyog - meg ordít persze... Anyjuk, Anna is csudaszép! Mi az, amin fekszik? Olyan jó színes...
Patr,
jó Zsoltiról az ilyen volt - ilyen lett kép! Belenőtt a szopipárnába (vagy mi az? Ennyiféle huzatod van rá? Már mintha tettél volna fel efféle fotót, de más volt a párna mintája)
Katák,
a ti lányaitok is gyönyörűek
az az igazság, hogy tényleg minden baba annyira szép, hogy jó nézegetni a képeket!

Timi
tényleg 250 grammot kajolt Bence? Azannyát 8) jó az étvágya :D

Dodó :shock:
azt írtad, DÉR van felétek? Jajjaj... én még nem akarom azt a hideget! Kérünk még egy kis meleget ide!

Erről jut eszembe, Szonja dalszöveg-változata:
Süss fel, Nap,
fényes Nap!
Kertek alatt a ludaink
megfagynak a hűtőben...

és óriásiakat nevet a saját viccén (hogy honnan vette ezt a hűtős szöveget, nem tudom :roll: )

KépKép
szkagi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 13:07-kor.
20150601134430

Szkagi :!: :D :D :D
Vendég

Na még egy favorit mondókát felteszek (Andi, beteszed a többi közé?) Szonja ezen is gurul a nevetéstől, miközben mondja :D

Volt egyszer egy kemence,
belebújt a kis Bence.
Nézi őt a mamája,
nem ismer a fiára...
Becsukta a kemencét,
jól elverte kis Bencét!

A kis kegyetlen hároméves ezen akkorákat kacag :roll:
Ha lenne kemencénk, talán nem tetszene neki ennyire! Vagy ha már elvertük volna :roll:

na visszabújok az ágyikóba, rám fér!

KépKép
szkagi

Ági, te ma is nagyon pihent vagy! :lol: :lol: :lol:

Jössz pénteken?

Kép
Kép
patr

[quote="patr"] írta:patrgi, te ma is nagyon pihent vagy! :lol: :lol: :lol:

Nem én mondtam Kép
20150601134430

na, örülök, hogy tetszik :D :lol: :D :lol:
Jókat mulatunk ám itthon :lol: majd meglátjátok, ha dumálni kezdenek a csöppek! hihetetlen, miket bírnak kitalálni!

Szonjának pl. mindig mondjuk, hogy ne gyújtsa fel feleslegesen a lámpát, mert az pénzbe kerül, meg ne folyassa a vizet, ne pazarolja a popsitörlőt stb. Hát a múltkor pisilés közben kikiabálja nekem a vécéből:
- A pisi is pénzbe kerül!

Eldugultam, alvás jön...
Addig sem beszélek és nem eszem :D

KépKép
szkagi

Ági, nagyon jó a memóriád egyébként! Két szopipárnánk van! Miután vettünk egyet (az anyukámtól kaptam még terhesen, amikor nem tudtam aludni), kb. két hétre rá, kaptunk is egyet :evil:
Nembaj, most jól jön, mert nem kell ciperészni.

Kép
Kép
patr

Babu, fogat én sem látok, szerencsére még nem is érzek!

Kép
Kép
patr

Patr,
ha Nándi jól bírja az oltást, megyek! Ti mikor kaptok oltást?
Ja, meg talán jön a szerelő, aki eddig nem jött (állítólag vesemedence gyulladása van, úgyhogy tőle akár pénteken mehetünk is 8) )
Istenem egy kis mekis kaja :roll: sültkrumpli, csokifagyi
hmmmmm

KépKép
szkagi

Ági!
Igen, jól olvastad, azt írtam DÉR!!!

d.dodó

Átadom másnak a szót...
végre :D

KépKép
szkagi

Patr :!: Én érezni nem tudom.
Vendég

Laura még mindig nem aludt ma egy szemhunyásnyi sem... :evil: reggel 7 óta. Küzd az elalvással, nem tudom miért nem jön össze neki.

d.dodó

Ági, sejtelmem sincs, hogy mikor kapunk oltást!
Szerdán fejezzük be az antibigyót, gondolom, ha semmi baja, majd akkor. Nálunk most már három héttel tolódik az összes oltás majd.

Kép
Kép
patr

nah már megint alszik
nem tudom öüljek vagy ne... igy még játszani se lehet egy jót vele. mire belejönnénk a játékba meg a dumába addigra sirdogál hogy ő bizony fáradt.

Kép

Kép
timi1982

de legalább magától elalszik, Timi...
nem tudod ez milyen nagy dolog....
az én lányom most is csak szenved és sikít...mert álmos...

Mi lehet Krisztiékkel?

Kép
andkata

én már fejtem is a maradék cicimet, mert reggel csak az egyikre volt időm, meg elmosogattam a kaja és cicifejés után. jah és már az urticámat is elszopogattam, de most meg éhesvagyok... még birni kell egy kicsit.

sétizni is akartam vele, de mivel ilyen hamar közölte hogy ő bizony fáradt igy nem öltöztettem és nem szenvedtettem a kocsiban. aludjon az ágyikójában. majd inkább délután. akkor ugyse nagyon megy neki ilyen jol az alvás. akkor majd nézelődünk a babakocsiban.

patr!
nekem a védőnő azt mondta nem baj ha csuszik az oltás. a következőt is annak függvéynében kapja.
ha az elsőt megkapjuk és a második előtt lesz beteg az se nagy tragédia. ha meggyógyul megkapja és ahhoz számítva kapja a harmadikat.
persze azért nem örülnék ha beteg lenne. birja ki inkább nélküle!

dodó!
a ti jó időtök hova tünt? tegnap irtad hogy milyen szép idő van. pólóban nyomtátok... vagy szombaton?! már nem emléxem, de jó idő volt... még irigykedtem is hogy én meg bezzeg elővettem az egyik átmeneti kabimat.

Kép

Kép
timi1982

hát igen, még jó hogy magától elalszik. van mikor nem... nah mivel az én hátam ahhoz nincs szokva, olyankor akkorákat szenvedek.
ha rázni kell a fenekét akkor is, meg ha netán a kiságyba be kell görnyedni, akkor is.
ugyhogy tényleg nem lehet egy szavam se!
bocsi visszaszivtam az előző alvás kommentem :oops: aludjon csak! az a dolga.

Kép

Kép
timi1982

megjöttünk. négykor evett a gyerek, aztán visszaaludt. Hatkor keltettük, mosolygás jókedv stb. Aztán odafelé elaludt megint a kocsiban. Odaértünk, elsőre odataláltunk, mondták hogy a doki akinek intézni kéne, beteg... Na mindegy. felvették a gyereket, aztán beszúrták a kezébe a kanült meg vettek vért a fejéből. És utána mondták, hogy menjünk át a neurológiai klinikára pár utcával odébb (kanüllel a kezében :shock: de ne számítsunk semmi jóra, mert senki nem tud róla hogy nekünk időpontunk van és valószínű nem tudják ma megcsinálni mert egy nap 5-öt lehet és ő a 9. :shock: azért addig ne etessük meg ilyenek. Mondom és mégis hogy magyarázzam el neki hogy nem ehet??? Férjem mondt,a hogy akkor most visszük haza. MOndom az nem jó, mert akkor megint ugyanezt végig kell csinálni. Úgyhogy átmentünk oda. (szerencsére még nem kezdett el üvölteni, meg tudtam nyugtatni). Kijött a doki aztán mondta hogy oké ő megcsinálja, de hol az aneszteziológus team? Annak is jönni kellett volna vele az I-es gyerekről. MOndom nekünk senki semmit nem mondott. Mindegy, mondta hogy a főfőnök úgyis gyerekgyógyász, hátha elaltatja. Ha nem, akkor nem tudja mi lesz. Bement, megkérdezte, főfőnök nem vállalta. Mondták, hogy majd kb. egy óra múlva átjönnek a gyerekklinikáról és elaltatják. Gondolhatjátok az idegállapotomat... Erre sétálgatok a folyosón és nézem ki a főfőnök. Baromi ismerős volt a neve, megkérdeztem az asszisztenst, hogy ez a doki nem az a doki aki... De igen. A lányának voltam osztályfőnöke. Mondanom sem kell, hogy két perc múlva benn voltunk és már altatta is. Aztán rá kb. 10 percre meg is csinálták a vizsgálatot. Mindenesetre az altatás olyan jól sikerült, hogy utána egy kicsit felébredt, evett 10-et és visszaaludt. Azóta is alszik. Nem tudom hogy így mennyi lesz a mai adag...
És hogy mit találtak. Nem is tudom hogy jó-e vagy rossz. Igazából amikor terhes voltam megállapították, hogy hiányzik az agyának a vermis része, ami a koordinációért felelős. Aztán amikor megszületett, azt mondták, hogy a kérgestest hiányzik. Igazából mind a kettő a két agyfélteke között van. De aztán elfogadtuk, hogy akkor az. Most kiderült, hogy mind a két dolog hiányzik. Így 30% az esély hogy teljesen normálisan fejlődjön. Úgyhogy mától hivatalosan is a 30 a kedvenc számom és a hangyák is visszatértek az életünkbe. (aki még emlékszik rá). Viszont abból a szempontból megnyugtató, hogy nem találtak semmi további gubancot és igazából amit mondtak nem újdonság. Csak reménykedtünk, hogy csak az egyik áll fönn. De most ez van, tenni úgysem tudunk semmit. HOrdom tovább fejlesztésre és aztán meglátjuk. De most kb. úgy érzem magam mint akinek nem sok köze van ehhez a világhoz és csak úgy kívülről szemléli a dolgokat, mert ez nem történhet meg... Remélem nem zuhanok hirtelen a földre mert lehet hogy kicsit összetörök... Na most megyek és megpróbálom felkelteni az én kis hősömet, aki ma annak a pár percnek a kivételével amikor beszúrták a kanült, egyáltalán nem sírt!

KépKép
muffin

ennek örömére megyek és megmanikűrözöm magam.
levágom a körmöm, mert mostanában olyan ficánkával van a törpe pelusozás alatt (vagyis dumával) hogy kicsit megcsikartam vmelyik nap is a combocskáját.
de igy meg nem tudok lakkozni+ disziteni... igy nem mutat szépen a diszecske :( nah mindegy.
pedig eddig se volt hosszu, de mégis most zavar hogy kicsit megcsikarhatom.

Kép

Kép
timi1982

Húúú Muffin, le a kalappal Eliot előtt! Meg előtted is!
Azért az jó, hogy nem találtak semmi mást, mint amire számítottatok.
Nem összezuhanni, gyere gyakran, majd tartjuk benned a lelket!

Kép
Kép
patr

Andi, Kata, küldtem képeket, megkaptátok?

Kép
Kép
patr

Evelin, nagyon sajnálom. De tudod beszéltük, hogy a vermis hiány valószínűleg egyáltalán nem okoz károsodást az agy egyéb részei átveszik ezt a funkciót.
T mindent megtesztek kicsi Eliotért és hidd el minden rendben lesz!
Nagyon gondolok rátok!

A többi orvos nevében szégyellem magam különben...Mi lesz mire én visszamegyek dolgozni? Teljes balkán??? Felháborító!

Kép
andkata

Még nem kaptam meg Pati...

Kép
andkata

timi!
ez így igaz...szombaton és tegnap is egyszál pólóban lehetett lenni...itt sajna ugy van, hogy akár egyik percről a másikra is iszonyat sokat változhat.

d.dodó

nem bírom felébreszteni... mindig visszaalszik. most mi a túrót csináljak? :?:

KépKép
muffin

kedves anyukak!

ne haragudjatok, hogy megint bepofatlankodom.

muffin. ti hosok vagytok. kivanom, hogy minden jol alakuljon Eliottal!

tanacsot szeretnek kerni hordozokendo ugyben. milyet erdemes venni? es hol?(bolt, link) kinek mi valt be?
tudom, hogy ez itt mar volt tema, csak hat a 600 oldalt vegig olvasni.... sajnos nem megy :lol: :lol:
itt csak nyulos pamut van, es borzalmasan draga.
elore is koszi a valaszokat!!!

KépKép
KépKép
mush589

Mush, Mária bababolt, Visegrádi utca. Szerintem ott elég olcsó, bár a tesóm megkérdezem, neki talán még olcsóbban sikerült....
Nekem Nandum van és bevált. Mondjuk kölcsön.

Kép
andkata

na sikerült 50-et belenyomni... így ma már 170-nél járunk... kata! az altatást szondával csinálták. lehet attól rekedt? vagy megfázot???

KépKép
muffin

Muffin :!: Eliot nagyon ügyes volt :!:
Vendég

Nandu kandőt a Minimanó bababoltban lehet venni, neke xl-es van 6400 ft-ért vettem. Van honlapjuk is és postáznak is.
www.minimano.hu

Evelin: Eliot nagyon ügyi baba!!! Én is egész estig aludtam amikor Olivér születésénél altattak. Egy nap nem eszik rendesen nem a világ, mondom én akinek a gyereke egy nap sem eszi meg még a minimumot sem. (Most is azon görcsölök, hogy az alásának melyik szakaszában etesem, hogy egyen is.)
Minden rendben lesz csak ki kell pihiznie a délelötti dolgokat! :wink: :lol:

kata: Adél most is rajtad van? Elés sokáig élvezed a terhességet!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :P

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Evelin: bár nem tőlem kérdezted, de nekem is fjt kicsit a torkom meg kapart miutánkivették a tubust!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

jaj most tértem ujra vissza...
huh de sz@rul jött ki a hozzászólásom...szóval nem muffinék történetének örömére mentem manikűrözni, hanem hogy alszik a drágám...
egyébként nem jutottam el mert jött anyóspajti.

muffin!
++++++ ezt a hülye eü-t! hogy lehtnek ilyenek... egy kisbaba hgoy várjon??? nem olyan mint egy felnőtt hogy vár "türelmesen"!!!
ökrök!
egyébként nagy erőt és kitartást kívánok nekek! remélem azért a lehető legjobban alakulnak a dolgok és szépen fog fejlődni eliot.
már bocs hogy iylet kérdezek, de ha koordinációs problémái lesznek-vannak, ahhoz képes milyen szépen emeli magát... én ezt nem teljesen értem... tuti biztos hogy ilyen gond van? vagy ez majd később jelentkezik?

Kép

Kép
timi1982

Tubusra gondolsz ugye Evelin?
Attól lehet....

Igen, sokáig Titi....Csak ehhez is hozzá lehet szoktatni...De különben meg nem alszik és este meg csak visít....

Kép
andkata

Eliot egy kis tündér! Már nagyon büszke lehetsz rá!

Sikerült elmennünk. Most értünk haza. Dm-be voltam. A tesóm meg nadrágot vett magának.
Mehetek mindjárt a gyerkőcökért.

Van már Dominak foga!? Nem semmi. :D

Kép
dittke

Jó a kérdés Timi....
Koordinációs probléma lehet, de nem feltétlenül. És a torna iszonyatos sokat tud segíteni....

Kép
andkata

legalábbis én ezt láttam....

Kép
andkata

Kép

Én ezt szerettem volna feltenni az aláírásomhoz, de túl hosszú lenne az alírásom..... :roll:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

kata, nem, rendes szondát dugtak a gyomrába... de egy kicsit nehezen ment le a torkán mert mondta a doki is hogy ezt orron keresztül szokták és az könnyít a dolgon, dehát nálunk ez nem volt megvalósítható...
amúgy sikerült végi 80-ig eljutni az 50 helyett, úgyhogy már 200... de a kezét meg eszi. Lehet hogy tényleg kapar a torka... Mindenenestre most fejek egyet.

KépKép
muffin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: