A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Dorka
Letti tényleg egy kisangyal! Gartulálok és sok boldogságot nektek!!!!

Tünde
Villő képei nagyon édesek! Nekem a durcipofi és a fürdőlepcsis a favorit :D

A szomszéd lányzó mesélte, hogy egy ismerőse kedden délelőtt 10-kor szült csaszival. Csütörtök délelőtt meg már lökték is ki, mert kellett az ágy :shock: Azt nemtom melyik kh, de azért meredek.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Dorka!!
szépek vagytok!!!!!!!!
Berkusz mit szólt a tesóhoz??

emano/Andi
KépKép
emano

Szijja Dorka! Ügyik vagytok, tényleg mekkora haja van Lettinek! :D S végül, hogy is lett Letti? :D Mesélj mindent, éhezünk a friss babás sztorikra! :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Kicsit visszaolvastam és most látom, hogy amit délután írtam sehol ninss!
Valszeg én észlény előnézetet nyomtam elküld helyett. Iván pont akkor ébredt és ki is nyomtam a gépet :?

Veronikusz gratula Zsófihoz és sok boldogságot, egészséget nektek!

Memme
Várom a privit :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Letti, Villőboró és Dóra! Hát csajok a pasik felköthetik a nacit mert nagyon szép csajszik várnak rájuk!!!!

Mindenkinek szép estét!

Zsófi!
Rajtatok a világ (vagy legalábbis a babanet) szeme!! :D
Brigi!
Boldog születésnapot!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Ja és anna baba is nagyon szép.... ez lemaradt természetesen a pasis-döglő rész rá is vonatkozik....

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Tünde,
fú, amit írtál...elolvastam párszor.

CfBrigi,
boldog szülinapot!

Zsófik,
Nektek is minden jót.

Nem baj, ha megírom újszülött láz közepette, úgy néz ki,Kisjankó beszoktatással egyenesben, ma már az óvó nénik meg a dadus néni azzal bombázták apát, hogy micsoda szövege van-szóval kezd felengedni-itthon is nagyon fel van dobva,magától pakolja a szobáját, szépen eszik-szóval nekem ez most nagy bódogság.

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz! hatalmas gratula!!!!!ügyi voltál most is! majd mesélj :lol:

Dorka! de szépek vagytok!!! majd te is mesélj!!! :D :D

Tünde! nagyon jók a képek!! ti csináltátok?? milyen gépetek van??
nagggyon jók! :D nagyon szép Villő!!! :lol:

Paklincs! gratulal a beszoktatáshoz, nagyon ügyi Jankó!!és hogy eszik az külön jó,mert én most ezzel küzdök Encivel. alig csipeget,minden más fontosabb... :? képeket rég raktál!!!!!!

szóval mindenki gyönyörűűűűűűűűűűűűűű

nekem is jó a kedvem most....

na jó éjszakát mindenkinek!!! :lol:

Kép
gablaty

Gabi
dejó,hogy jöttél!!
HOgy vagytok????

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka:
Annnnnnyira szééééééép! Kis ártatlan csomag!

Te meg pofátlanul csinos vagy.... Mintha csak egy aerobikórán lettél volna......
Én úgy néztem ki, mint a viziló.... nem csak a kg-kra értem, felpuffadva, vizesen brrrrrr.........

Minden részletre kíváncsiak vagyunk. :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Veronikusz
pont a kiírt napon szült jól látom? Irtó vagány, ügyes csaj! Irigy vagyok!
És bár nem engem kérdeztél konkrétan, de az MO férjem szerint nagyon jóóóó! Ma 50 perc volt a népfürdő utca kerepes kaputól-kapuig, úgy, hogy ebből 20 percet dugóban ült a Váci úton!

Utólag mindenkinek boldogságos névnapot, bocsi, hogy most, de Martin benyalt valamit, volt egy nehéz éjszakánk aztán nehéz napunk, már jobb.

Gabi!
Nagyon édes Enciii! Hurrá jókedv! :lol: :lol:

Védőnő:
a minek új, 23 éves, nincs gyereke. Nagyon aranyos, lelkiismeretes, de újat nemigen tud mondani, igazából szerintem nincs hitele a szavának. Értitek?! Nem nézem le meg ilyesmi, csak hát ez olyan, mintha én oktatnám a Kreszt, mert bár nincs jogsim, de amit megtanultam azt tudom…

Reni!
Nem vagy rossz anya, csak rossz a szériád! El fog múlni, más lesz minden és akkor jobb lesz! Pároddal kibékültetek?

Bori!
Hát én is remélem, hogy mire a lányok nagyok lesznek elmúlik az Emo őrület… Erről az új gótikáról vagy miről már ne is beszéljünk…

Aprooka!
Gyönyörű a kisfiad!

Andi!
Örülök, hogy Balival minden ok! Akkor fogzás miatt volt a hasmenés?

MSE!
Éljen Jankó!

Orsi!
Szavadon foglak! Hurrá, hogy megkerült a cicus!!!!

Zsófi!
Ha esetleg jövő csüt. is mész a kórházba akkor összefuthatunk! Mi délre megyünk! De ha már babázol akkor megnézhetlek titeket?

Zsu!
Tanácsot szeretnék kérni: milyen hordozókendőt érdemes venni? 1x említettél már valamit és hogy ebay-en is lehet kapni, megmondanád a pontos nevet meg ilyesmi? Mert akkor nézelődöm egy kicsit…

Dettóka!
Isten hozott! Én semmit nem tudok az említett dokiról, de valaki biztos mondott infokat!

Judy!
Gyönyörű ez a lány! Jövő héten, ha lesz egy kis enyhülés valamelyik du?

Memme!
Olyan szép gondolatokat tudsz írni!

Eni!
Szép név Janka, nekem a Bolda is tetszik!! :wink:

Tünde!
Gyönyörű ez a leány! Sajnos nem telt be az oldal, méééég képeket!!!!

Vica!
Nagyon gyors gyógyulást!

Dorka!
Szépségesek vagytok! Nem hiszem el, hogy szülés után ilyen jól is lehet kinézni… Hogy csinálod áruld már el????

Más:
A jósló az olyan amikor az embernek meg akar jönni, ugye? Mert akkor azt hiszem vannak...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vica!
Ha esetleg tudsz majd jönni. Emlékszem neked voltak a 34. héten ilyen fájások, be is pánikoltál, ruhát mostál, vasaltál. Mit éreztél pontosan???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

nahat Dorka, udv itthon, nagyon edes a babad! tisztara nosztalgiam tamadt...
amit a szulesrol irtatok... en is nagyon feltem a szulestol, vhogy nem tudtam elkepzelni, milyen lesz, ugyanakkor nagyon kivancsi is voltam ra, eszembe sem jutott, h en csaszarral fogok szulni, azt a reszt el sem olvastam a konyvben...aztan hirtelen csaszar lett, ctg-voltam, amikor egy apro fajas kozben belassult a szivhang, egybol hivtak az orvost es kuldtek is a mutobe...mikozben keszitettek elo, atsuhant rajtam a gondolat, h en ezt nem akarom, el kene futni, de persze mar nyomtak belem az erzestelenitot, ugyhogy nem vittek volna messzire a labaim...
mikor felvagtak, kiderult, h az volt a baj, h Zsofi arccal volt elore, es a nyakat szorongattam vhogy az osszehuzodasokkal, szegenykem aztan meg napokig ferden tartotta a fejet... sokat gondolkoztam rajta utana, h biztos igy kellett-e ennek lennie, de mindig arra jutok, h azt nem bocsatanam meg magamnak, ha szegenykemnek vmi baja esik, vagy vmi maradando karosodas eri...jobb a biztonsag..es azert valasztottam a szulesznot meg az orvost, mert megbizom bennuk es az o szakmai tapasztalatukban, ha ok ugy itelik meg, h csaszarra van szukseg, akkor csaszar lesz..talan majd legkozelebb mashogy sikerul, lenyeg, h mindketten egeszsegesek vagyunk, a tobbit meg ugyis megoldjuk vhogy...:)

banana

Sziasztok!

Memme, nagyon jó gondolatokat írtál le. Engem mindig elgondolkodtatnak a szavaid, nagyon jó olvasni! Köszönet érte, de komolyan!!!

Dorka, szemtelenül csinos vagy szülés után közvetlenül! Engem is érdekelne hogy csinálod ;) Letti baba gyönyörű, és rengeteg haja van! :)

Paklincs, örülök hogy beszoktatás egyenesben! Ügyesek vagytok!

Borsa (és mindenki), köszi a dícséreteket Anna nevében! Elmondtam neki és körbeszaladt a szája a fején ;)

Steffi, szerda nem jó, mert ortopédiára megyünk, egyébként bármelyik délután oké. Miután most már az esetek nagy részében cumisüvegezünk sajnos, még az etetés se lesz gáz...

Én ma éjszakára visszakaptam az angyalkámat, este 3/4 5-kor elszunyált, úgy keltettük fel 3/4 9-kor kelteni kellett, hogy most már azért fürödjünk, utána benyomott egy üveg tejet és csak fél 4-kor kelt. Nem tudom mi volt az elmúlt két napban, de úgy néz ki kezdünk egyenesbe jönni...(el ne kiabáljam...) Aztán hétfőn doktornéni megmondja a tutit, mert sajna hiába eszik annyit, amennyit csak bele tudok nyomni, 2hete már semmit nem hízott a leányzó :( Úgyhogy lehet, hogy kell egy kis tápszeres pótlás majd. Sajnos anyu engem meg a húgomat is csak 6 hetes korunkig tudott szoptatni, utána hiába ettük meg a szükséges mennyiséget nem híztunk semmit, így nálunk is pótlás volt (igaz, az akkori protokoll szerint még feles tehéntej, stb) Valahogy gyenge volt a teje vagy mi... Úgyhogy mióta elkezdődött a szopimizéria én is végig ettől féltem... No mindegy, nem eszem magam rajta, hétfőn meglátjuk :( Mennyiségre nincs gond a tejcivel, de valahogy mégse növöget annyira a törpe...

Kriszta, nálatok mi a helyzet a szopival? Nálunk egyre rosszabb... Már csak elvétve hajlandó szopizni :(

Aprooka, javultak valamit az éjszakák? Szurkolok nektek, hogy javuljon a helyzet...

No lelövöm magam, nem írom tele az oldalt...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Jó reggelt!
gyorsan bekukkantok,hogy mi újság Zsófival :lol:

Steffi
igen, úgy néz ki, hogy a fogától volt a hasmenés!!!!!
bár figyelnem kell,hogyha tejes dolgokat eszik
hordozókendo.lap.hu-t már nézted??
meg van még pár oldal.....
én is nézegettem mostanság,mert elkezdtem BKV-zni babakocsival!!ezzel nem is lenne baj, csak közel 16-17 kg emelgetni :shock:
jóslók olyanok, bár nekem a hasam is nagyon keményedett hozzá

Memme, Tünde
amiket tegnap írtatok........hááát párszor elovastam,nagyon szép gondolatok

Dettóka???
mikor jársz felénk :?:

Gabi
a jókedv oka???csak nem :lol: :oops: ??

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka! Letti gyönyörű, de nagyon nagyon... :wink: Te meg, na jó, hagyjuk, baromi jól nézel ki. :D

Steffike, Bolda nekünk is tetsz mint eddig, csak vannak egyéb szempontok, amiket figyelembe kell vennünk, mégha egyáltalán nincs megfelelési kényszerem, akkor is. Szóval más okai vannak a Bolda hanyagolásának. Végül eldőltünk Férjjel közösen.
Hordozókendő: Fogalmam sincs, melyik jó, melyik nem, de ÉN MÁR VETTEM (brendon - bár kerülöm, amennyire tudom). Egyelőre, ha Benci mostani hozzáállását veszem alapul (elszalad 20 méterekre), akkor azt mondom, nem fogok tudni egyensúlyozni babakocsival, kismocival, büdösBencivel. :lol: Szóval kicsiJanka nyakba, Benci után meg lehet rohanni. :lol:

Zsu, tőled meg kérek tanfolyami segítséget.

Tünde, BÁRMIKOR gyertek. Nem is kell hosszas egyeztetés.

Brigi, buta vagyok. Boldogot így utólag is! :roll:
vbea

Dorka!

Letti csodaszép :lol:

Vbea!

a Janka név nagyon jó választás, elhiheted :wink:

A Mi Jankánk is januári és hát nem kell félteni, nagyon nagyon vagány csajsz :roll:

Ha végre sikerül képet kicsinyítenem teszek föl :)

mtünde: írtam privit az adatainkkal. Megköszönöm ha bevesztek a régi motorosok közé, tesót majd januártól vonalzózhatunk

8)

Köszönöm a külön köszöntéseket!!!!

Puszi

Zsófi
cooper

Jó reggelt,

Dorak: Lettivel csodaszépek vagytok!!!

Zsófi hajrá nagyon drukkolunk nektek!!!
Most rohanok főzni.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Letti csodaszép és tényleg nagyon fitt vagy Dorka, el sem hiszem.

Steffi, bár Vicát kérdezted, de tényleg olyan mintha meg akarna jönni és mellé jól be is keményedik a pocakod. Elég kellemetlen tud lenni, nekem a 32. héttől volt, jól meg is ijedtem.
És köszi a dícséretet.

Tünde, képek fantasztikusak, babó neve Levente László, egyenlőre egy van és egy darabig sztem szüneteltetem a tesó projektet, legalábbis amíg ilyen friss a szülésélmény.

Judy, nálunk is érdekesen alakul a szopi, bár mi még hízunk, kíváncsi leszek holnap a heti mérlegelésre, mert sztem nem lesz meg a 150gr.
Kb két hete sokkal hígabb a kakija és már nem is túrós. Nektek túrós?? A szopik után nem mérek,mert csak idegelném magam rajta, de meg lennék lőve ha tápizni kéne, mert nem fogadja el a cumisüveget. Szóval egyenlőre mi szopizunk, igaz az esték borzasztóak továbbra is kiköpködi a cicit és úgy üvölt hogy fuldoklik szegény.
Az éjszakák meg egyre rosszabbak, szóval lehet hogy mégis doki lesz belőle, ma éjjel két órán keresztül ültem fölötte és nyomtam le az ágyhoz, hogy végre megnyugodjon, aztán meg csak úgy alszunk, hogy a hónóm alá teszem így fogom le, de közben meg rettegek, hogy nehogy túlságosan megnyomjam. Most már nem csak a kezével csápol, hanem a fejét is dobálja össze-vissza, ha meg a hasára teszem, jól belefúrja magát a matracba, alig kap levegőt a lábaival meg olyan pózt vesz fel mint az ejtőernyősök ugrás közben. Amúgy elég humorosan nézne ki, ha nem éjjel csinálná és nem nyögdösne hozzá. Szóval valami nagyon nem stimmel. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Berke!tök jól fogadta a hugit...folyamatosan fogni akarja és mondja, hogy "az én kezembe is mama"egyfolytában szeretgeti, simogatja és mindig meg kell nézni, hogy a hugi mit csinál...eddig úgy tűnik tetszik neki.....

Aprooka!
Nem lehet könnyű Neked...próbálj meg arra gondolni, hogy ennél már csak jobb lehet.....mindig minden változik így ez a dolog is jóra fog fordulni....hidd el :!: Mindenestre nagyon szép kisfiú Levi :lol:

Steffi!
Simán lehet jósló...nekem nagyon sok volt, most is meg Berkével is....általában nekem is keményedett hozzá a pocakom......végül is már nincs sok hátra....

Zsófi!
Hogy van a náthád????valami jel????

Letti!
Ha vasárnap születt volna akkor lehet, hogy Mínea lett volna :lol: :lol: naponta változott...Nekem kezdettól fogva tetszett a Letti név...így az lett a neve de egyátalán nem bántam meg :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok!

Sajna az influnza még mindig uralkodik rajtam, most kb. úgy nézek ki mint egy doki mikor a műtőben van :D Szereztem maszkot és azt köttöm magam elé, mert eléggé parrantok, hogy Lili elkapja.... nagyon sokat prüszköl :cry: :cry: bár azt hallottam,hogy az anyatejes babák nehezebben kapják el a bacikat. Hát nagyon remélem...

Steffi,
Ahogy Aprooka írta...Szóval nekem is bekeményedet a pocakom közben és menzi szerű görcsök voltak. De Te már nagyon közelítesz a végéhez, szóval ne izgulj! Ez akkor kellemetlen, amikor mondjuk a játszótéren ülsz :lol: , de talán most ez a veszély nem fenyeget. Martinnak jobbulást!

Dorka,
Nagyon szép Letti, igazi kirakat baba! :lol:

Manóka,
Ti is tündi bündik vagytok...

Aprooka,
Hát nem is tudom, hogy mit írjak. Tegnap átéreztem a helyzetedet, ugyanis Lili már két napja csak sírt, sehogy nem volt jó neki! :cry: Tegnap már azt hittem, hogy kiugrom az ablakon, Réka is nyügizet, szarul is voltam. Szóval minden elismerésem a tiéd. AMúgy én is leállok a méréssel, mert néha annyira feltudom magam spanolni rajta, hogy az már gáz.... Nálunk továbbra is délután 5-től fürdetésig van a kritikus időszak.

Ma amúgy tündéri mind a két kis csaj! :D Lili eszik, alszik bizti nagyon elfáradt az elmúlt két napban. De én legalább tudom, hogy ettől a hülye időtől ilyenek a gyerköceim. Réka is ma már tök nyugodt, rajzolunk, könyvet nézünk stb.

Judy,
Most olvastam, hogy nálatok is "buli" volt az elmúlt két napban. Nem lehet, hogy a kicsi lány front érzékeny???

Na megyek eldőlök egy kicsit.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Judit!
Szopi elég béna, jóformán csak cumisüveg van, ha cicire teszem, ordít. Ha ott is marad, nagyon rosszul eszik. Sajna, azt kell mondjam, ez a cumisüveg miatt van, szerintem. Hát úgy látszik, nekem ez van megírva. Tej az eddig volt elég, majd meglátjuk, így is lesz-e. Hízással nálunk nincs gond eddig, Petya a héten 4450 gramm volt.

Aprooka!
Átérzem a helyzetet, nem tudok neked mit mondani. De nagyon szép a fiad.

Eni!
Hajrá Janka!

Dorka!
Lettibaba nagyon édi, milyen kis pocakos manó volt már a megszületése után. Majd meséld el, milyen volt a szülés, ha már nemkem nem sikerült Vidadokival összefutni ebből az alkalomból. :wink:

Gabi!
Ne izgulj az evés miatt, Enci jól evett, szerintem, ha beszokott fog ő enni. Panka más tészta volt, mert ő mindig is bayi rosszul evett, és válogat mint a fene.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Na, képek (ha jól emlékszem, Vica reklamált - jobbulást!)

Kép egy hónapos

Kép pocakfájás

Kép fürdés előtt

Kép
Kép
kriszta36

Kép Panka bölcsis ballagás

Kép
Kép
kriszta36

Orsi, Eni, Emese: Nagyon köszönöm neketek is a köszöntést!!

Kriszta: Hogy hasonlít egymásra Petya és Panka!!

Eni: Tetszik a Janka név! Mi lett az Emmával? Úgy emlékszem,hogy 1X írtad,hogy ha lányotok lesz, akkor Emma lesz.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Brigi! Emma megszületett 20 hónappal ezelőtt Benedek néven! :lol: Tényleg, Benci lett volna Emma, ha kiscsaj. Amikor a másodikon gondolkoztunk, sztem már nem agyaltunk az Emmán, olyan fura lett volna - nekem. Először Johanna volt, majd szegény semmi, utána egész hosszú ideig Bolda. Most Janka és az is marad. :wink:
vbea

Sziasztok!

MSE, de jó!!!
Bene viszont most lett féltékeny Villőre. Tegnap többször tudatosan a szemem láttára megütötte. Nem nagyon tudom, hogyan is kezeljem. Remélem, nem tart sokáig. Nyilván az ovi hozta ezt ki, hogy én meg Villővel vagyok.

Örülök, hogy volt értelme leírni, amit írtam.

Gabi, ezek műtermi fotók, és nem a mi gépünk. :(

Csak hogy tetézzük, a kedd éjszakai, és azótai felébredések oka kiderült. Most a BAL füle is rossz, ez viszont fáj is neki nagyon. Ha sikerül elterleni a figyelmét, akkor jobb, de egyébként. Annyira sajnálom. Úgyhogy most lámpa, fülcsepp, só, és hétfő-kedd orvos.
Pedig azt hittük, rosszat álmodik, az a baja. Az se lett volna jó persze. :(

mtunde

Eni: Mostmár értem. Nálunk már Petyánál megvolt a lánynév ésha lesz mégegy lányunk, akkor a neve már megvan..

Tünde: Nagyon sajnálom Benét. Remélem nagyon gyorsan meggyógyul...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok Nőcik!

Csak gyorsan tudok:
Köszönöm, hogy így velem örültök, hű de jól esik!

Tünde,
szegény Bene. Ezek szerint a jobbon volt eddig gyulladás fájdalom nélkül, és most a bal is gyulladt, de fáj is?Brutál. Lehet, hogy én rosszul csinálnám, de a Villő bántásért én büntetnék azt hiszem. Nálunk egészen kicsi volt Flórka,amikor egyszer bepróbálkozott Jankó, hogy megszorította a fejét, akkor elmondtam neki, hogy nem tűröm el, hogy bántsa a Flórkát, és ha a Flórka bántaná őt, akkor Flórkára is rászólnék, megbüntetném. Szóval arra hegyeztem ki a dolgot, hogy ne azért ne bántsa,mert Flórka a kisebb, hanem azért,mert a testvére. Most már szerencsére nagy a szerelem...Figyusz, ha látod,hogy az ovi miatt van,nem próbálod meg, hogy egy ideig csak de. viszed? Én Jankót 9-re viszem és ebéd után ott vagyok érte. Meg is beszéltük, hogy azért megy, hogy kicsit játszon a gyerekekkel,meg tanuljon mindenfélét,amit béna anyja nem tud neki megtanítani,mi addig Flórkával ebédet készítünk neki, rendet rakunk a szobájába, bevásárolunk mindenféle finomságot, bla, bla...na jó hosszú voltam.

Szia Gabi,
de jó, hogy vagy(már hogy itt a fórumon). Képzeld, Jankó úgy eszik, hogy megebédel az oviba, aztán hazajövünk és itthon is bekajál.Arra gondolok, hogy tudni akarja, hogy jut neki is, rá is főztem...aztán lehet, hogy csak szimplán megjött az étvágya. :roll:

Eni,
nem akarok kavarni, de nekem bejön a Johanna...különleges és nem tűnik olyan divatnévnek, aztán persze, lehet, hogy sok baba kapja, de én még nem halottam...de tudod-Jankó-Janka, szóval nekem az is teccik.

Lépek olvasni gyerköcnek, megfontolom az ajánlat és jelentkez, gúdbáj!!

Kép
Kép
paklincs

Gondoltam, bejelentkezem, hogy még egyben vagyunk. :wink:

Ma "rohangászós" napunk volt, délelőtt ikea, délután tesco és westend, de nem lett meg az eredménye... még. Mindegy, most jól vagyok, nem vagyok türlemetlen, majd jön, ha akar. :lol:
Léna ma anyunál alszik, kihasználjuk a valószínüleg utolsó hétvégénket, amit egy ideig kettesben tudunk tölteni, és elmegyünk vacsizni-moziba...
Náthám meg jobban, már csak köhögök, de szerintem kifele jövök belőle...

Kriszta! Nagyon helyes Peti, és Panka is!

Tünde! Jobbulást Benének! Ilyenkor nem tudom mi a jobb, ha fülfájás, vagy ha rémálom az ovi miatt... :?

Emese! Nagyon ügyes Kisjankó! És írjátok nyugodtan az ovis tapasztalatokat!

Na, elindulunk, szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Veronikusz!
Gratulálunk Zsófihoz, jó egészséget kívánunk mindkettőtöknek!!!!

Szeptember 27-én (jövőhét szombaton) 8-16 óráig, BabyMarkt babaruhabörze a Hungexpón!
Gondoltam megosztom Veletek (bár lehet, hogy már tudtátok) :)

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép
tikó

Teszek fel egy pár képet Dorcsiról ha nem bánjátok

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tikó

Tünde, annyira, de annyira sajnálom... :cry: Mi is jártunk vissza a Bethesdába Bencifüllel krupp után egy ideig, de ennyire nem volt vészes. Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi rosszaság, és mihamarabb jól legyen Bene. (Felkészülni nem lehet rá, de sejtem, hogy nálunk is lesz tesóféltékenység.)

MSE, bízom benne, hogy nekem is sikerül majd letörni a tesóbántalmazást jó előre és időben. Janki nagyon ügyi ezzel az ovival. Dehogy kavarsz ám be! Tetsz nagyon a Johanna, de hasonló okok miatt, mint a Bolda, elég hamar el lett vetve. Erről majd egyszer beszélek, de nem itt, és nem most. :roll: Nehéz.

Zsofesz, drukk megy. Azért legyen egy szép kettesben töltött estétek Apával! Majdnem akár össze is futhattunk volna, mi is sokfelé jártunk ma. Pusz. :D

Dorina is jól megnőtt. Ezt jól megmondtam.
vbea

Betegeknek gyógypuszik***

MSE
Szuper, hogy Jankónak így megy az ovi, de asszem ez a te találékonyságodnak is köszönhető ám :wink: Jók az "elterelő" dumák :D Persze lényegében valóban azt csináljátok Flórával, amit mondasz és Jankónak is tényleg jó az ovi-barátok-okosodás, de szetm ezt nem mindenki tudja ikyen jól megfogalmazni a gyerkőnek :wink:

Steffi
Persze, mi gyorsan békülünk :lol: Pont olyan gyorsan, mint ahogy össze tudunk kapni :?

Aprooka
erről még sosem beszéltél a dokival? Szegény Levi.... :( Majd írjál, mit mondott az orvos!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Veronikusz!!!!!
Hát mire toppantam én be????????
Azta....
Nagynagynagy GRATULA!!!!!!!!!

Tünde!
Orsi is itthon már másfél hete a füle miatt és mivel még mindíg van genny így marad jövőhéten is.
Majdnem 3 hétig kimarad neki az ovi. :(
Nálunk nagyon bevált a bioptron lámpa meg a kövirózsa olaj.
Nem tudom, hogy ismered-e...
Ja és vettem bizti ami bizti egy ilyen fülmelegitő sapit, hogyha kellene.
Tehát fájdalma nincs egyáltalán, de a genny az nagyon ottragadt.
Most úgy áll a dolog, hogy pénteken megyünk vissza addig szívni kell az orrát naponta 4* fülcsepp után. És ha nem lesz javulás akkor szóba jöhet a mandulaműtét.
Viszont nekünk szigorúan megtiltották az ovit, mert azt mondták, hogy az a takony ami ott terjeng az egy ilyen fűlbajra nagyon rossz hatással lehet és nagyon nagy bajok lehetnek belőle...
Szegény bene...annyira rossz látni ezeket a kis rosszcsontokat ilyen betegnek, nem??????? Engem nagyon meg tud viselni...
Ja és tesógyepálást ne engedd...mond meg neki, hogy nyugodtan haragudhat meg lehet rosszkedve, de ütni soha nem szabad...(ezt egy okos könyveben olvastam egyszer...és Orsinál bevált).

Dorka!

Micsoda csaj :D :D :D nagyon drága...
Hát Te tényleg szemtelenűl csinos vagy...és már szinte szégyen, hogy szülés után úgy néztél ki mint aki csak épp tornázott egy kicsit... :wink:
Nem is részletezném, hogy az én fejem hogy nézett ki utána... :roll:

Zsófi!
Tied a pálya!!!!!
Babanet szeme Rajtad :D :D :D

Gyuzso nagyon eltünt....Borsa????????

Kép

Kép
cukipofa

MSE!
Orsi is úgy maradt ott reggel, hogy mondtam neki, hogy hazamegyünk és főzünk meg Dani alszik egy nagyot...
És amikor Dani felébred akkor rohanunk érte...
Jankó ügyesen veszi az akadályokat...milyen jó, hogy ő nem beteges :D

Kép

Kép
cukipofa

Kösz csajok, tényleg jól esik a biztatás, pláne, tudjátok,sokx elmondtam már, mindig tele vagyok kérdőjellel,meg nem tom, hogy jól csináloméval...

Reni,
metált annyira nem, szolid mami vagyok(inkább U2,Cranberries megsokvanmégnemjuteszembe, ja Nelli Furtado is tetszik-ciki, nem ciki :oops: ), de most nem zenéről akartam, írtad múltkor lefolyótisztításra, hogy szódabikarbóna+ecet, vagy vagy ez, vagy az, szóval hogy is volt? Köszi-köszi

Kati,
gyorsan eldicsexem azzal is, hogy ugyan Flórka épp taknyos, de eddig azon kívül, hogy 3x betaknyosodott, nem volt semmi baja, nem tudja, mi az a lázcsillapító kúp :twisted: :twisted: , szóval stramm kis csaj ő is, úgy néz ki...azért Jankó ennyi idősen bőven volt már lázas...
Akkor hasonló a módszerünk-már beszoktatás ügyileg :wink:

Még azt akartam írni a beszoktatáshoz(megjött az önbizalmam, már osztom az észt), hogy pont az éreztem, mint mikor Flórkát hazahoztuk. Kemény volt az is, ez is érzelmileg mindkettőknek, mégis ha én nem lelkiztem volna túl az egészet, talán még hamarabb vette volna Jankó mind a két akadályt. Szóval akár tesó, akár ovi, próbáljátok úgy kezelni, hogy most már ez az új felállás a természetes, könnyebben elfogadják akkor talán ők is. Ha nagyon zavaros vagyok és érdekel vkit, majd megírom kicsit pontosabban...

Zsuzsival beszéltünk a héten, rövidet, de jól vannak.

Kép
Kép
paklincs

ZsófiZsófi! Nem betegeskedni!

Tünde Benéje is jobbuljon.
Leviről nem is beszélve.

Emese, kisbetűvel írni ilyenekről?!

Orsi - lány meg két hónapos és már néz bele az objektívbe... :wink: :)

Dorka, hát még egyszer gratulálok.

Kriszta,a "hasfájós" című a kedvencem. Mint egy kis leopárd. Egy pici hasfájós leopárd a fán.

Tikó, Dorina változatlanul kis vidámság :)

Renata, majd megy...

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde
még egy-két mondat erejéig, hogy mennyire mások vagyunk: én meg a császártól paráztam. Melindánál nem, ott nem gondoltam rá, Eszter viszont az utolsó hónapot végigbukfencezgette és hát amikor egy UH előtt láttam egy kismamát kitolni a műtőből, rámjött a gyengeség.
A szülés utáni első találkozásnál az volt, hogy szoptattam a szülőágyon és akkor esett le, hogy Melinda belőlem eszik. A szobában aztán elemi szinten árasztott el, hogy mennyire rám van utalva, csak néztem a bölcsőben és akkor éreztem át először igazán, az énem most róla szól. Valami nagyon biztonságos érzés volt hogy ő ott van és én itt mellette. Nem is igazán tudom leírni. És az is akkor lett igazán a saját érzésem, hogy a gyerekünket nem azért szeretjük, mert ilyen vagy olyan, hanem azért mert VAN.
Ezekről hall az ember, tudja, de nekem legalábbis csak akkor lett sajátommá ez a dolog.

Gaskin könyv - persze, releváció volt, de az első szülés előtt nem olvastam el semmiféle szüléstörténetet, nem akartam "házi feladatot". Minden félsz ellenére bíztam abban, hogy menni fog és a párom is abszolút a biztonságot sugározta, nem parázott. Minden nap arra kértem a lányokat, hogy egyértelmű jeleket adjanak majd amikor elindulnak, és olyankor amikor az apjuk itthon van. (Mert bár Eszterrel már Budáról indultunk, de Melindával Kecskemétről.) Aztán Melinda születése után már felszabadultan kezdtem olvasni, egy csomó mindenben megerősített és segített "korrigálni". Többek között az a könyv is megerősített abban, amit ösztönösen éreztem, és ami vezetett az orvos- és szülésznő választástól kezdve, a fájásokhoz való viszonyuláson át, a kitolásig sokmindenben.

És igen. Szeretnék még szülni.

Kép

Kép

Kép
memme

Gratula Veronikusz és drága pici Zsófi!!

Boldog Zsófi napot!!!

Letti baba nagyon nagyon cuki! :D :D

Petyka és Panka is irtó édik, Peti nagyon pasis! :wink: :wink:

Dorina nagyon csini azon a nagy matracon! :lol:

Csak gyorsan benéztem, mert tegnap Dédi szülinap volt, nagycsaláddal, és azért gyorsan végigolvastam a termést, de írni már nem tudtam.
Mindjárt reagálok a többire is.

Ja két dolog még:
pelenkafutáros pelusokat ismeri valaki?

És a bérlet: akkor ezért volt ilyen nehéz meggyőzni a nénit, hogy jár! :shock: :lol: De én biztos voltam benne, így hajthatatlan voltam, és végül kiállította a néni. De neki az volt a baja, hogy ilyen rövid időre (októberben lejár a tgyasom) furcsa, dehát ilyenkor igényeltük, ez van. Viszont elfogadják az ellenőrök és eddig nem kérték mellé az igazolást se. (mellesleg a nyáron befizettem 12 ezret a bkv-nak :evil: (először bkvztam hónapok óta és persze elfelejtettem lukasztani), úgyhogy ez a bérlet nem is nagy dolog cserébe.. :wink:
Na elolvasom a cikket.
Vendég

Sziasztok!

MSE, figyelem Benét, és meglátom, hogy hogyan reagál majd Villőre. Persze megtiltottam neki, beküldtem a szobájába gondolkodni, stb. Egyébként akkor csinálta, amikor Villő belekontárkodott a játékába. Sajnos ez még egy ideig fennálló probléma lesz, de ő ezért is élvezi az ovit. :) A bentalvás azért jó nála, mert mire hazaérünk, átlendül a holtponton, és itthon már nem tud elaludni, viszont jó fáradt és nyűgös.

Na, füle miatt most persze nem megyünk, hanem hétfőn vissza a fülészetre. Jó lenne már ezen az egészen túl lenni, azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy jobb lenne a fülfelszúrást most megejteni a másikon is??? Igaz, hogy kaptunk még 3 hetet, de láthatóan nem reagál se bioptronra, se antibiotikumra, se homeopátiára, se sópárnára (ezt mondjuk most a fájós fülén nem is hagyta). Tanácstalan vagyok. Viszont ha így van, akkor meg kedden megyünk csak fülészetre, mert akkor van a mi kezelőorvosunk.
Ja, nekünk hallójáratgyulladás van most a balon. :( Fülcsepp van a szomszéd gyerekorvos jóvoltából. :)

Memme, tényleg mások vagyunk, de sok minden alapdolog mégis egyformán fontos a szülés körül. :)

mtunde

Zsófi
legközelebb akkor írok, ha arra járok (maria bababolt)! nem is tudtam, hogy van netes oldaluk. a csak készpénzes vásárlás miatt sok mindent otthagytam (főleg egy rakás édes angyalkás bugyit amire Boginak most még úgyis nagy szüksége van... :lol: )

Steffi,
miezazujgótika?? na ennek utána kell néznem.. :?

Renáta,
át tudom érezni, milyen szomorú, hogy te ennyire várod, a család hozzáállása meg.. sok kitartást és mondj el nekünk mindent ha az segít. Egyébként az én anyukám is mindig a takarítással jön (mondjuk a zaklatás után mindig oda lukad ki, hogy ő átjönne megcsinálni, de hát én meg nem bírom nézni, hogy dolgozik én meg üldögélek, így inkább mi megyünk hozzájuk), de az ő idejükben más volt..Én anyumhoz átjárt a nagyi vinni a háztartást, de ő nem is ért volna rá, hiszen egész nap a pelenkákat főzte, vagy kamillateát popsitörléhez, vagy mondjuk a kilincseket fertőtlenítette a látogatók után... (ehhez képest én szörnyen nemtörődöm vagyok a higiéniát illetően) Tény, hogy több szabadidőnk van, de az is kiderült, hogy a kölköket nem kell steril körülmények közt "termeszteni"...
Vendég

Járt valaki turiban mostanában?
Vannak már téli cuccok?
Bogi rengeteg overált, stb, kapott, de engem újra elfogott a "turkáló-láz" :lol: , jövő héten elnézek valamelyikbe.
Na mostmár elhallgatok. Megyünk fel a Gellért-hegyre apjukkal mozogni egy kicsit.
Szép napot!
Vendég

Sziasztok!
jöttem kicsit a családkámhoz :lol:
ha titeket olvaslak,mindig jó kedvem lesz
-ideges vagyok:anya holnap megy ismétlő ct-re, kicsit,mit kicsit nagyon félek...........
-anyósom kiakasztott,közölte, hogy nem jön hozzánk,mert nincs ránk ideje, majd valamikor!!!!háááááát mintha a szívembe kést szúrtak volna,és lehet, hogy hülyeséget csináltam, de sms-be leírtam a véleményem :oops: :oops: mellesleg 3 hónapja nem volt nálunk!!nem miattam bánt ez az egész,hanem Balázs miatt!!tudom hülyeség ezzel foglalkozni....
bocs,nem akartam senki ezzel fárasztani,csak le kellett írnom :oops:

Bori
turiba én is készülök,jövő7n :lol:

Emese
ügyes ez a Kisjankóóóó!!!

minden manó fénykép csodálatos, Dorina mekkorát nőtt tiszta nagylány

Eni
nálatok minden oké???

Steffi
nem tudom feladni, a First mintát, mert félek, hogy kisfolyik :cry:

Tünde
szegény Bene,hogy fájhat neki!!!Mitől lehet ez???Megfázásból maradt vissza????

Cukipofa
Orsi jobban van???

Olyan rég járt felénk
Lilluska, Györgyi,Barimami, ANcsa,Zill és még vannak egy páran :oops:

Na megyek próbálom a lelkem ápolgatni :?

emano/Andi
KépKép
emano

Szép vasárnap délutánt Mindenkinek!

Andi: megy a rengeteg drukk és energia anyukádnak. Természetes, hogy félsz, de bízni, bízni és hinni , hinni kell.....
(((((())))))) gyere és írd ki magad........
anyós meg .... no comment... vagy mégis: minek szül az ilyen ember egyáltalán gyereket? hogyhogy nem érdekli a saját fia gyereke??????

Betegeskedőknek jobbulást,
szegény kis fülfájósok, szörnyű lehet..... ( hála az égnek, én még nem találkoztam ilyennel, - mármint a gyerekeim révén - de annak idején nekem vagy 8x szúrták fel a fülem)

Dorina, tiszta nőci...... :lol:
Petya gyerek meg nagyon cuki.... úgy meggyömöszölnék megint egy pici babát...... :lol: :lol:
Panka kész nagylány azon a képen

Zsófi: +++++++++ milyen volt a tegnap este?????

Na, ennyi maradt az agyamban. Megyek teregetni, meg megvarrni Szandi nadrágjait, mindegyiken kell valamit alakítani, egyik hosszú, másik derékban laza..... hízhatna egy kicsit ez a nő, megőrülök, olyan vékony......
Fiúk alszanak, ha kelnek, megyünk első szülinapra sógorékhoz.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Borsika, az itteni turiban inkább még csak őszi cuccok voltak, de október első hetében lesz mindenhol új áru, én megvárnám azt. Nekem is kellett volna overáll és kabát, de egyik szomszédunktól kaptunk egy babakék dzsekit, ami rózsaszín sapival és sállal tökéletes, és egy piros overállt is. :) Ennyivel több maradt a pénztárcánkba. :)
Meleg pulcsik, nadrágok viszont Villőnek is kellenek majd, célirányosan asszem a Rákóczira megyek majd októberben.

Emano, most nem volt Bene megfázva. Ez simán hallójáratgyulladás. Csak úgy :(

mtunde

Tünde
nagyon sajnálom :cry: jobbulást

emano/Andi
KépKép
emano

Tünde, tényleg elég hervasztó dolog ám ez! Katinak is mondom... A fül az egyik olyan dolog, amivel mi, szülők tényleg nem sokat tudunk kezdeni. Úgy értem, hogy mire rájöttek, hogy Bene fülével is gond van, kruppal feküdtünk kórházban. Persze a kettőnek semmi köze, csak olykor elgondolkozom, hogy akkor hogy is van, ha nincs fülészet automatikusan, meg ilyesmi...

Andi, ide nem elég a drukkdrukk. Sokat gondolok majd rád. Ok? Anyóst nem kommentálom, enyém engem sírba visz, utólag meg közölné, mennyire sajnálja. Ilyen. És köszi, mi jól, Benci orrfolyása nem akar csillapodni (bár nem is vészes), és hát extrapara, hogy legyen már végre vége...

Kriszta, akartam írni, hogy Pety nagyon tetsz nekünk, tiszta Panka. :wink:
vbea

Off: De totál off. Egyik barátnőm 37 hetes. Már írtam róla. Szóval férjének tanfolyáson kéne lennie, itt Bpen két hetet. Talán egy, max két hét múlva. Szóval nem tudtok valakit, aki ennyi időre lakást bérbe tudna adni? Vagy hasonlót... Nagyon köszi. (Ja, barinő meg közben szül majd, szegényke.)
vbea

Emano, nagyon nagy drukk holnapra!
Anyóssal meg ne foglalkozz, ha meg tudod oldani. Szegény párodnak is kemény lehet, hogy ilyen a mamája!

Zsófi, tegnap?

Vica, elfelejtettem írni, hogy jobbulást!!!!Hogy vagy ma?

Engem meg mindenki nyugtat, aki kevesebb-több időt együtt tölt Levivel, hogy makk egészséges, csak nyugtalan baba,nincs nagy alvásigénye, álmában meg a pocakja miatt tekereg. Hajlamos vagyok ezt gondolni én is, de fő a tuti, szóval ha már úgyis itthon vagyok, más dolgom nincs, Levim meg mostanában majdnem csak autóban hajlandó nagyokat durmolni, nyakamba kapom a várost.
A Madarász utcai kórházban úgyis csinálnak UH-t, amire minket nem hajlandó elküldeni a gyerekorvosunk, szóval nélküle kell megszerveznem. MAjd ott elkapok valakit...
Volt már ott valaki UH-n? Milyenek?

Tegnap megint vendégeskedtünk, most nem volt annyira nyugis az úr, mint egy hete, de nem is volt vészes. Amikor már elkezdett türelmetlenkedni, indultunk haza. MA meg éjjel egyedül leszek...kicsit parázok tőle....

Most azt hiszem nyakamba kapom a falut, hogy Petim kialudja magát éjszakára.
SZép vasárnapot.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: