A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Rég jártam erre :( a kis főnököm nem engedi...

Dia nekem 2hete gyulladt be a bal mellem.Akkor masszíroztam és körömvirággal kentem,szopi előtt és közben meleg borogatás, Zsófit hónalj alól etettem és 3 nap alatt helyre jott,ha jól emlékszem.Akkor szopik után fejtem,de nem mindig,azóta nem fejek,azóta nem fejek és előtte sem,de nézem a ciciket szopi után,nncs e benne görcs,mert akkor azt ki kell maszírozni és lefejni

Segítséget szeretnék kérni. Nálatok hogy van az esti etetés? mennyi idő vesz igénybe?Büfiztettek e?Pelenkát cseréltek ha kakis?Gyerek mennyi idő után alszik vissza?

Kép
andaka

Dia, én se nagyon akartam fejni, de most egyelőre nem merem abbahagyni. Amúgy az első 2-3 hétben fejtem, hogy ne csökkenjen a tejmennyiség. Aztán abbahagytam, mert macerás volt, miután már egyedül voltam itthon a babóval. De most jött ez a kezdődő gyulladás, meg a tejem is kevesebb volt kicsit, így most megint fejek, és több is már a tej. De igazad van, az se jó, ha túl sok a tej, szóval nem tudom, lehet hogy ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni... Viszont ha csomók lennének és fájna, akkor fejd le, nehogy begyulladjon...

yuyu79

Szia Andaka! Én éjjel pelenkázok, de csak ha kaki van. Amúgy kb 20-30 percet szopizunk szerintem, utána böfiztetek, de ha bealszik, nem szokott sikerülni. Ezért általában az oldalára fektetem le, nehogy félrenyeljen, ha bukik... pár perc nyöszörgés után magától visszaalszik, de tudom, hogy szerencsém van, ez nem mindenkinél ilyen egyszerű...

És eddig 2-3-szor szopiztunk éjjel, de most 2 éjjel is csak egyszer kelt fel Eni... Úgy reménykedek hogy ez így is marad ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Hát Lányok! Ezt csinálja utánam valaki ...

TEgnap este 6-7 óra közötti etetés előtt pelekacsere, ...nyöszörgés közben, mert éhesek vagyunk, na szóval sikerült, venném fel a kis drágámat, hogy akkor most hami, erre összepisilte magát ... gondolom akkor, amikor kicseréltem volna a pelust. Újra öltözés ... a pelenkát valószínüleg olyan sikeresn raktam föl, hogy a 10 órás etetésnél úszott a ruhája a pisiben, na meg a matracon is érezni lehetett (még, jó, hogy használok alá pelust, így nem kellett mosnom, csak cserélnem). Oké, viszonylag gyors etetés volt, aztán alvás hajnali 3 kor újra etetés, 10 órás szitu újra .... :) pelenkacsere és öltöztetés, na és ma reggel 7 kor ismét ... ennyi rossz szériás pelenka biztosan nincs! TEhát valamit rosszul csináltam. Ma reggel jó szorosra húztam a pelust ... nemsokára újra kajcsi ... meglátjuk! :)

Ja, így megyek berakni a masinkát ... mert felszaporodtak a ruhák!
Vendég

Szia Andaka! Örülök, hogy újra írsz, hamár "csúnyán" megelőztél! :) na jó, nem haragszom. :)

Andaka! Nálunk:

Este 6-7 körüli etetés kb. 20-40 perc és pelenkacsere
Este fél 10 és fél 11 közötti olyan 20-25 perc és peluscsere
HAjnali 3 körül csak etetés ez volt már 15 perc és volt 45 perc is, itt nem cserélek pelust, mert bealszik a végére, viszont pár napja nem nagyon alszik be, hanem nézelődik, mocorog és mintha "beszélne".
Reggel 6-8 közötti etetés 15-20 perc és pelenkacsere
Aztán napközben változó, általában 20-30 perc, de ha nyügős, akkor hagyom tovább és akkor lehet 1 óra is, de többnyire bealszik.

Ez nekünk a 9. naptól beállt.
Vendég

Ügyes vagy Beleki :D Mi ezt a második esténken játszottuk el, nyakig kakis volt a gyerek és persze a kókuszmatrac is nem keveset kapott belőle. Hajnalba álhattunk neki matracot mosni.
Apjukkal néztünk is egymásra, hogy ez ezentúl már csak így lesz? De szerencsére azóta nem történt ilyen baleset. :lol:

Zsófi is délután 5-től nyügősebb. Innentől egyfolytában cicin lógna. Tegnap 6 körül még adtam neki, utána bele tettem a hordozóba, oda tettem magamhoz a konyhába,míg fánkot sütöttem és 8 után ébresztettem fel fürcsihez.

Az esti evést azért kérdeztem,mert tegnapi szitu: 8kor fürcsi, utána evés, 9.30 körül elaludt. 1kor ébredt, evés egyik ciciből, közben bekakilt, evést mikor egy ciciből befejezte, büfi picit, hogy menjen le a tej, majd pelus csere, rátettem másik cicire, itt kaptam egy jó nagy mosolyt, mintha azt gondolta volna: "ne hidd, hogy olyan könnyen megszabadulsz tőlem, ha megint megciciztetsz", na ezután megpróbáltam letenni, aztán bukott,ettől felébredt, és 3 óráig nem aludt.Persze cicit is kért közben. Ezután betettem a hordozóba megint, pléddel,jól bebugyolálva és 2 perc alatt elaludt. És reggel 7.30kor ébred.
Szerintetek hogy tudnám leövidíteni a fent létet?
De ez az esti 2 órás ébrenlét..ez nem kellene.

Kép
andaka

Beleki :D
Este nálunk is ez van, nézelődik,mintha délután 3 lenne :lol:
Na felébredt a kis főnök :D

Kép
andaka

Kedves Felicia!
Ne vedd tolakodásnak, hogy ismeretlenül, írok, valójában egy másik topic "lakója" volnék, de idő hiányában ott sem sűrűn jelenek meg. Szóval mondhatjuk, hogy teljesen véletlenül olvastam el a történeted, mindössze szeretnék Neked sok erőt, kitartást és maradéktalan gyógyulást kívánni. Üdv, J.
Vendég

sziasztok lányok!

egy gyors hozzászólás, mert jön anyósom mindjárt...

este én nem teszem tisztába Benit, mondjuk nekünk kakink sincs, csak általában napjában 1x-2x max. az is délután, vagy ebéd körül, szóval ez nem csípi ki a popsiját! éjjel nálunk is elég necces a visszaaltatás, vagyis úgy egyáltalán az altatás!

talán pajo kérdezte, igen, ha beteszem a kiságyba, akkor sír, ha nem sír, akkor bent hagyom, nézelődik! ;)

lányok! egy kérdésem lenne! van olyan valakinél, hogy a gyerkőc éjjel úgy alszik, hogy közben nyom!? szerintem a pukik nem akarnak kijönni neki, pedig szedünk SAB-ot, de mégis olyan nehezen pukizik! ilyesmivel találkozott már valaki? az a sikítós hasfájás szerencsére már nincs, tehát ez a helyzet javult, de ez a tekergőzés, nyüglődés nagyon idegesítő! szélcsövezni is próbáltam, hát semmi haszna nem volt...

Aproo, nem is írtad, hogy nálatok bevállt a szélcső? mikor betolom, akkor kell ott mozgatgatni, vagy ennyi elég kellene, hogy legyen? vagy akkor nem is a szelek bántják? nem tudom, de olyan rossz nézni, ahogy vörösödik a kis feje, meg keservesen erőlködik! :(

sophie27

jaa, és egy cikk, akit esetleg érdekel, lesse meg! kismamás, alvásról

http://www.kismama.hu/baba/hogyan_alszi ... szik/2190/

sophie27

Halihó!

Zsófi, akkor ezek szerint detto: nálunk este 11ig nem akar aludni, nyűglődik, aztán egész éjjel tekereg, pont mint egy partravetett hal. Ha lefogjuk, akkor egy időre abbahagyja, aztán újra kezdi, én meg nem tudom mit gondoljak, a pocakja fáj egész éjjel, de azért annyira nem hogy felébredjen (mert hogy közben alszik a kis csibész) vagy annyira erős az akaratlan mozgása, hogy amiatt csinálja. Ha nem fognánk le, akkor persze 5 perc alatt felpofozza saját magát. De keze-lába feje össze-vissza jár. :shock:
Már mondtak mindent, hogy vigyem belgyógyászhoz, meg neurológushoz....szóval tanácstalan vagyok, de az tény, hogy egész éjjel fogni a kezeit kissé fárasztó...
Jövő héten megyek 8 hetes oltásra, akkor majd rákérdezek a dokinál.
Ja, szélcső nálunk 1x avatódott, azóta nem próbáltuk.
CSípőszűrés, érdekes, elvileg kb 70es betűmérettel van kiírva az ajtóra, hogy csecsemők soron kívűl, de a nyanyák odaállnak szorosan az ajtóhoz sorba, nehogy be tudj menni. Nálunk két tata beelőzött, de úgy, hogy párom már ott állt az ajtóban a hordozóval, erre felállt és bement. Péter még mondta, hogy elnézést, de erre jól be-----a az ajtót a képe előtt. A doki meg benn hulla ideges a sok pofátlan idős miatt és persze jól kivetíti ránk az ideget....na mindegy a lényeg, hogy minden rendben és jól felpaprikázta magát amikor mondtam hogy a házidokink szerint kötött a csípőnk. Mondta hogy ez baromság, de ha akarok mágnespelust meg minden akkor majd ő jól elküld vizsgálatokra. Szóval a hangulat feszült volt, de túlvagyunk rajta....

Tényleg a 2 hónapos oltás az most tényleg a 2 hónapos vagy 8 hetes?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mi ma voltunk ezen az anyatej világnapi rendezvényen, tanultam egy kendő kötési módot, lehet, hogy néha úgy fogunk sétálni. Meg vettem mosószódát, a következő mosásnál bevetem majd.

Ja, pocifájásra ajánlottak patikában és dm-ben is kapható hasmasszás krémet illetve nagy labdára ülést a picivel és úgy ringatózni. Majd kipróbálom, úgysem használjuk semmire a nagy labdánkat.

Nagyon édesek a babák egytől-egyig!

Apro: az oltáshoz betöltött két hónap kell.

Mi a jövő héten megyünk csípő szűrésre, nyolc hetesen a Heim Pálba.

Borzadály ez a rossz idő, be is kapcsoltam a fűtést, mert picuri kezei jégcsapok voltak, meg persze mi is majd meg fagytunk Cintussal. Persze ma reggelre neki így is folyt az orra, remélem nem lesz beteg.

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Rég voltam én is itt.
Nagy labda: mi a kezdetekkor rászoktattuk a drágámat erre az aerobik labdára, tehát labdázgatunk vele és itt alszik el, meg mi is mozgunk, persze nem ezért labdázunk, hogy mi mozogjunk. Nekünk nem is fáj a pocink, csak 1* 1*. Nem tudom, hogy ezért van-e. Ahogy olvasom nektek napközben is alszik babó sokat, nekünk nem igazán. Én mindíg visszarakom az ágyába, mert a légzésfigyu miatt, de napközben kb 30 percet alszik benne. Mi nappal 1* alszunk nagyot 3-4 órát, de többet vagy nem, vagy max 15-30 perceket. Éjjel jó gyerek, de este 22:00-ig szórakoztatni kell, hiába alszik el és rakm a helyére, mintha nem lenneálmos, utánna meg elalszik 22:00 körül és kb 3-kor kel, de nekünk a szopi max 5-10 perc, éjjel nem is büfizik, pelenkázni akkor szoktam, ha kakil, visszarakom és elalszik, utánna kel kb 6-7 fele és eszik, de akkor találn még vissza tudunk aluszkálni 8-9ig.

Majd rakok képet én is.

Tejcsi, hát én is úgy érzem kezdek apadni, a bal mellem tök selejtes, mert olyan mint egy tejeszacsi, ha abból eszik nem is alszik el utánna, szedem a bogyókat, mennyit is kell én 5 szemet szedek, de nem emlékszem jól teszem-e. Én sört nem ihatok a lisztérzékenységem miatt, fejni meg nem fejek és nem is fogok, mert kész idegbaj. Van pár adag szükség esetére, de több nem. hiába van tele a cicim nem tudok fejni, csak véletlenszerűen, amikor kb 30 perce sanyargatom magam megindul és lejön 60 g, de itt megáll és ennyi, pedig van még a ciciben, vagyis kell lennie.
Eldöntöttem, hogy nem érek vele semmit, mert nem lett tőle több a tejem.

puszi mindenkinek
Ritus

Igen igen, és csodaszép mindenki

Kép
rituspoc

Beleki!

Nem lehet, hogy Kristóf kinőtte azt a pelust? Csak mert mi az 1-es Huggiess-el jártunk úgy, hogy egy ideig tök jó volt, aztán minden pelenkaserénél át is kellett öltöztetni Rékát, mert hónaljig pisis volt.
Akkor én más típusú 1-esre váltottam (Dm-es), mert azt nagyobbnak találtam. Jó is lett, aztán egy idő után hosszban kinőtte Réka, azóta Huggies 2-est használunk.

Én éjjel ha pelenkázni kell, mindig etetés előtt pelenkázok. Sőt most már napközben is, mert mostanság már nem evés közben kakil Réka. Így éjjel szopi után nem ébresztem fel (pláne ha esetlg át is kell öltöztetni). Este nálunk 9körül fürcsi, aztán szopi. Egy ideig tartom függőben, vagy jön a büfi vagy nem, aztán egy idő után szinte jelez, hogy hagyjam már békén, ő aludni akar (fészkelődik nagyon a vállamon). Akkor be a vastag hálózsákba, rá a sapka, cumi a szájba (de néha rögtön kiköpi), puszi homlokára, ablak tökig kinyit, és két perc múlva már alszik is. kb 5perc után bezárom az ablakot, a sapit meg akkor veszem le róla, amikor 23fok lesz a szobában.
Nálunk az éjjeli 2-f4-es szopinál van, hogy néha vigyorog Réka, mint a vadalma. Olyankor vagy 10percig büfiztetem, (de ott is ki van pattanva a szeme és nézgelődik), aztén még egy picit visszarakom cicire, hogy bekómáljon (akkor már ált. semmit nem eszik, csak szopizza a cicit, meg vigyorog rá félálomban). Ahiogy kóma, be vele az ágyba. Ha felriad, cumi a szájába, 1-1 szemöldöksimi, és már alszik is. De volt úgy hogy nézgelődve hagytam ott, és 5 perc után bealudt.
Tudom, tök nagy mákunk van vele, hogy az éjszakai alvások nagyon simák nálunk. Mondjuk én is, a férjem is jó alvók vagyunk. Ágyúdörgés mellett is....

Ma Réka meglepett, mert éjjel 3-kor szopizott, aztán legközelebb reggel 9-kor kelt. :P Ilyet még sose csinált. Reggel 7től mindig olyan éber (és éhes), mint az apja. Én meg reggel szeretek durmolni, úgyhogy nagyon megköszöntem neki, ezt a kegyességet. Hamarabb ébredtem mint ő! :)

Ja, és 3-ko rnem raktam tisztába, mert nagyon éhes volt, utána meg bekómált, így reggel kilenckor minimum fél kilós pelust dobtunk a szemetesbe. Volt abba minden, de csodák csodájára csak egy icicpici folyt ki. :lol:

panna1

Ritus!

Napközben nekünk is ritkán alszik a babó a kiságyában. Jobban szeret ott lenni, ahol én is vagyok. Így van, hogy mindketten a nappaliban durmolunk, egymás mellett.
Megértem, hogy nagyon félsz, és a légzéésfigyelő miatt berakod a kiságyba, de elvileg tipikus éjszakai tünet a légzésleállás... Meg elvileg ha a baba ott alszik közvetlenül melletted, ösztönösen vesz levegőt, mert hallja a te lélegzetvételedet is. LEgalábbis ezeket az okosságokat hallottam.
Persze megértem, ha nagyon parázol, és nem akarlak semmire rábeszélni, úgy csináld, ahogy te jónak érzed!

panna1

Ritus!
Bal cici után nem rakod már át a jobbra?

panna1

sziasztok!

Panna, Lei nálunk is megy a nyűglődés, kb. 4 órás időtartamban, de fürdés és az esti etetés után indul, szóval 8-9-től éjfélig vagy tovább. Tegnapelőtt képzeljétek nem nagyon sírt :shock: Csak elvolt, aranyosan nézelődött, amikor kaki jött akkor sírdogált csak, de ébren volt. Szórakoztattuk apával meg csak lestünk, hogy ez most mi is :) Aztán fél egykor elaludt és fél 7-kor kelt legközelebb, nagyon kipihentem magam :D
Aztán tegnap visszatértünk a rendes kerékvágásba, sírással, tekergőzéssel. De igazából nem értem, hogy van az hogy csak este fáj ha kakil?? Napközben meg semmi, pedi akkor is szokott erőlködni, rotyogtatni...
A tejkérdés nagyon rejtélyes, próbálom kideríteni mennyit is eszünk, de a digitális mérleg jelez hülyeségeket azért (mínusz 30, meg ilyenek), persze tudom ha kalimpál Zsófi akkor nem biztos hogy jól méri.
Most próbálom én is kihúzni a tejes etetéseket legalább 3 órára, de nem könnyű, mert állandóan ennénk...

Tudom ennyi idősen még nem hisztiznek és oka van a sírásnak, de nem lehet hogy csak hozzászokott az esti programhoz?

Pajo, én is így szórakoztatom, éneklés, meg a kis játékbarátait imádja, hozzájuk már "beszél" is :)

Kép
kiskapucni

sziasztok!

ritus: az urticaból 5 bogyót kell egyszerre bevenni, amúgy napi háromszor. nem tudom nekem használ-e.....most úgy beállt a kereslet kinálat szerintem, ezért csak néha fejek, ha úgy érzem, még van benne szopi után. De van,hogy semmi nem jön le, van hogy 50 simán. szóval ez is változó.

beszéltem a védőnővel, azt mondja próbáljuk meg kihúzni az etetéseket két óránkéntra, hát ez még valahogy menni fog azt hiszem. De pl ma megmértem szopi után, kiderült 20-at evett csak, erre védőnő azt mondja ennyivel ki kell birnia két órát. Mire elment, babus már ordított az éhségtől, újra cici, szopizott még 30-at, aztán fél óra múlva még 20-at, és most bealudt végre. Kiszámolta azt is a védőnő, hogy a kora és súlya alapján 50-eket kéne ennie egy szopi alatt.....

mindegy, most már nem parázok, nem is idegesítem magam, hanem szopizunk, amikor már nagyon éhes a legényke és kész. :)

nálunk is este 11 felé alszik be és alszik kettőig, hél háromig, ilyenkor peluscsere, aztán szopi és utána alszik még 5-ig, aztán 7-kor már ébren van.

apja ma elment céges csapatépítő bulira, nem lesz itthon éjjel. Nagyon rossz lesz, de szerencsére anyukám átjön és itt alszik, hogy ne legyek egyedül Csabival.

nekünk a DM-es pelusok nem jönnek be, mindig csurom pisi lesz Csabi ha abba rakom, nekünk a Pampers nagyon bevált eddig.

na viszont most megyek alszom kicsit, amig őfelsége durmol :)

puszi nektek és kitartás!!

ja és a baby blues depim is elmúlni látszik, az utóbbi napokban már nincsen gyomorgörcsöm, és nem is aggódom annyit. szóval kezdek lazulni :)

hétvégén tervezzük kimenni a kopaszi gátra, remélem jó idő lesz, mert már nagyon várom, hogy kimozduljunk.
lei

A dm-es pelus nekünk se jött be, mármint az 1-es, de lehet hogy azért, mert már kicsi volt... A huggies 1-es szintén átázott...Most libero 2-est használunk, az általában bent tart mindent ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Részvétem a sok rossz alvó babához :( nálunk szerencsére szuperek az éjszakák, 11-kor esti szopi, utána 4-ig alvás, aztán szopi és 9-ig alvás :) Ma éjjel egy kicsit tovább maradtunk fent, fél 1 kor volt a jóéjt kaja, így fél 8 kor kelt csak fel. Mi egy ágyban alszunk, lehet hogy ezért igazodik a mi ritmusunkhoz? Alszik még valaki együtt éjjel?
Én a könyvek szerinti összes rosszat elkövetem és nekem úgy tűnik, Lili az egyetlen, aki jól alszik, nem pocifájós és úgy általában semmi baja soha. Ki érti ezt. Lehet hogy később iszom meg a levét :)

Akartam fejni, hogy el tudjunk néha menni este, de úgy tűnik csak kevesebb lesz tőle a tejem. Tartsak ki és több lesz, vagy ne erőltessem? Létezik, hogy fejéstől apadjak?

szép napot!

KépKép
columbine

Akkor nem csak nekünk vannak vissza alvási problémánk.
Akkor én nem is nagyon panaszkodhatok,mert Zsófi általáan 9-10 körül már alszik,majd 1 körül ébred.

Ti az esti szopihoz ébresztitek?Mármint a 11es szopira gondolok.
Néha,amikor már nincs erőm altatni, én is beviszem Zsóft az ágyba és fekve szopizva próbálom altatni. Nagy ritkán sikerül is :?

Kép
andaka

én soha nem ébresztem szopihpz, mert egyszer elkövettem ezt a hibát, és akkor meg felborította a addidmegszokott rendet. Tegnap például este 7-kor bealudt és 9-ig aludt, de 11-kor mégis le tudtuk rakni aludni.
éjjel szoktam pelust is cserélni olyan 3 körül, mert addigra telerotyizza a szoptatások alatt.

ági: szerencséd van Lilivel, mert nem átlagos :) viszont egy barátnőmnek is attól ment el a teje, hogy fejte, amikor meg abbahagyta, akkor visszajött. Mondjuk neki 3 hónaposan teljesen elapadt. Szóval én sem értem ezt a dolgot igazából hogy hogy is működik......

mi nem együtt alszunk vele, hanem csak hajnali 3-kor veszem be magam mellé az ágyba, de ott sem alszik mindig nyugodtan, hanem van hogy szuszog, meg sikongat, meg mocorog, szóval nem mindig tudunk nyugiban aludni akkor sem, ha ott van velünk együtt. ezért van, hogy kint alszom vele a kanapén. szerintetek az rossz, ha nem egy hely van, ahol alszik és szopizik, hanem a kiságyából kiveszem szopizni a kanapéra, és utána vagy a nagyágyban vagy a kanapén alszunk tovább? ez zavarhatja szegénykét? lehet, hogy csak a nagyágyban kéne szoptatnom és ott is hagyni aludni, ha úgy érzem adott esetben, hogy épp jó neki?

vettem páromnak füldugót, hátha segít neki az alvásban :)

sikerült nekem is aludnom most egy órát Csabival, ő még most is alszik, csak én keltem fel. :)
lei

Ági, sztem ez nem nevelés kérdése, örülj, hogy Lili ilyen nyugis.
Mi is igény szerint szopizunk, együtt alszunk éjjel és mostanában kizárólag ölben van, ha pityog. Mégis iszonyú ez a ficogás, felszínesen alszik és éjjel többször ébred, állandóan le kell fogni. Ja, és hiába minden ha hasfájós, nem tudsz ellene mit tenni. Szóval a tankönyveket már mi is porosítjuk régen a polcon, de Levi kissé nehéz eset mégis. Ez van....bár most nem is értem a szívem csücskét, 1kor evett, 2kor bealudt és kezdek aggódni...még mindig alszik és most csak olyan fél óránként nyög egyet. Ezek szerint mégsem kell neurológushoz szaladgálnom, ha baj lenne, akkor most is lenne, nem csak éjjel, nem?????
Annyira nem tudom mit tegyek, mert jól berémítettek...

Hoztam pár képet az úrról:

este fél11 és eszem ágában sincs aludni:
Kép

egyre ritkább, hogy kiüt a tejcsi, de most mégis:
Kép

már vigyorgok:
Kép

akkorát buktam és most ezen mélázok:
Kép

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo: szerintem nagyon édes a kislegény :) meg nem kell egyből neurolóhushoz rohanni, lehet, hogy ki fogja nőni ezt a dolgot, sőt biztos. Szerintem várjatok még kicsit. tudom, hogy könnyű mondani, de nem biztos, hogy bármi baja lenne.

én is hoztam pár képet :)
Kép
Kép
Kép
lei

én is dobok képet:
itt is tudok aludni:)
Kép
Vendég

még mindig itt a legislegjobb:
Kép

a ligetben voltunk sétálni Barnussal és az első kocsmázást is megejtettük a vagon teraszán barna staro...
Kép
Vendég

Dia,
Nem akartalak megrémiszteni, a gáz nemcsak baciktól lehet!

Felicia,
Jó, hogy írtál, ezekszerint kell a kemót kapnod? Bennem úgy élt, mintha nem kellene...És még meddig fog ez tartani? Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy milyen kis apróságokon picsogok...

Azért a kóla nem semmi, és sajnos szeretem, terhesen nagyon keveset ittam, kizárólag a vérnyomásomra, amióta szültem, azóta semmit. Nem árt az egy kissé, és nemcsak a koffein, hanem a sokminden ami benne van?

Szuszu,
Kb. hasonló úticéljaim voltak, mindig kitaláltam, hogy venni kell valamit :oops: Pl. a Minimanó kb. 30 perces séta a Róna utcában, meg a szüleimet látogattam meg, stb. És általában gyalog, hogy menjen az idő...Most örülök, ha a játszóig eljutok :)

Tudom, hogy nem idevaló a téma, de tud nekem valaki segíteni? Kicsit elharapódzott a helyzet Zalánnal, alig birok vele. Sajnos üti a kistesót, a fejét csapkodja, meg huzigálja, a bölcsőt ráncigálja, és dühkitörései vannak. Egyszer sikerült kibeszéltetni egy ilyen esetben, akkor azt mondta, hogy nem szereti Csanádot, nem akar vele játszani. És minket is ver, csapkod. Nincs vkinek esetleg pszichológiai végzettsége, vagy tapasztalata?????

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Nagyon kis helyesek a srácok! És Bogi is tündéri!
Bégre siekrült fotóznom vigyorgósat:
Kép
Kép

panna1

Vagyis nem bégre, hanem végre :lol:

Felicia! Neked elfelejtettem gyors gyógyulást és kitartást kívánni! GOndolom a kisfiad azért sok mindenhez erőt ad!

Mi hétvégén nem nagyon leszünk, utazunk Nyíregyre, visszük a dédiknek megmutatni Rékust. Jó kis túra lesz! Remélem Réka jól bírja majd. Most nem aggódok annyira ,mint múltkor, nem lesz egyszerre nagy tömeg, meg ahogy elnézem, nagy meleg sem...

Megyek is pakolni, mert reggel indulunk BP-re.

Jó 7végét mindenkinek, a picurkák egyenek és aludjanak jókat, és velük együtt a szüleik is!
:wink:
Panna

panna1

Jó reggelt!

Panna jó bemutatkozást!

hrk sajnálom Zalánt! a hőmérősök babásaiba olvastam hasonló problémát Tonticának a kisfia viselkedett igy amikor ikrek megszülettek ..és Anyapoc adott neki tanácsokat. ha nem találsz itt embert, akkor talán kérdezz rá tőlük, mindketten nagyon aranyosak és segítőkészek!

csajok éjjelre a jobb mellem úgy bedurrant a sok köménymagos rántottlevestől (nagymamám tanácsolta hogy főzzek meg reggel egy nagy lábosban, áé ha szomjas vagok abból igyak ne tejezzek azóta mondjuk ZSIgi is pukizgat így nem fáj pocija sem)) hogy miután evett ZSigmondom, utána 100got leszivtam belőle :shock: most már a másik is feszít de lassan ébredezik fiam, megoldja talán! :lol:
Vendég

és lányok képzeljétek tegnap délután játszottam ZSigivel és énekeltem és bohóckodtam neki és elkezdett hangosan kacagni a könnyeim folytak a meghatottságtól! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rita sajnálom, én is féltem ettől, de szerencsére nálunk nincs gond. Tanácsot igazán nem tudok adni, csak leírom, én hogy csináltam Zétivel, hátha segít. Előre is sokat beszélgettünk Zétivel a tesóról és nézegettünk könyveket (Anna és Peti, Kistestvér érkezik). A kórházban töltött két nap alatt 4-szer bent volt Zéti, egyszer még Zsombit is kiloptam a folyosóra, hogy megmutassam neki "élőben", mert nem lehetett bejönni. Hozott neki ajándékot, egy kedvenc vagont (Thomas-os), amit azóta is büszkén mutat, hogy a kistesótól kapta és Zétivel is előre megbeszéltük, hogy mit ad majd Zsombinak. Szülés után kb egy héttel kezdtem észrevenni, hogy Zéti ideges, hisztis, nem lehet vele szót érteni, nem tágít a közelemből. Akkor nagyon sokat foglalkoztam vele, sokat dícsértem és több ajándékot is kapott, főleg az apjától, akivel nem nagyon akart sehova se menni. Szerencsére három nap alatt ez elmúlt. Néhány dolgot, amit edig az apja csinált, most újra én, pl. az esti fürdetés, öltöztetés, játszótér, néha nekem kell etetni is. Persze szerencsénk van, hogy Zsombi nagyon jó gyerek. Most is elvan magában a kanapén, miközben Zéti az ölemben üldögél. Bevonom a Zsombi körüli teendőkbe is, ő viszi ki a pelenkát a szemetesbe, odaadja nekem a kenőcsöt, cumit, amit kérek. Persze csak ha van hozzá kedve, sosem erőltetem. Miközben szoptatom Zsombit, mesét olvasok Zétinek, vagy tologatjuk a mozdonyait. A sétákat meg úgy szervezem, hogy neki is élvezetes legyen. Játszótérre megyünk vagy útközben betérünk a kisboltba egy túró rudiért vagy nyalókáért.
Remélem hamarosan javul nálatok is a helyzet!
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
"Örömmel" olvasom, hogy az esti nyűgölődés nem csak nálunk műsor :( Persze annak még jobban örülnék ha senkinél nem lenne ilyen probléma. Mi a hasfájást már kinőttük, szóval fogalmam sincs, ezt az esti műsort minek lehet betudni. Általában arra szoktam fogni, hogy túl fáradt...
Éjszaka én sem cserélek pelust, igaz kakis még sosem volt éjjel, ha cserélnék, akkor kimenne az álom a szeméből, és sokkal nehezebb lenne vissza aludnia, és szopi miatt sosem ébresztem fel, ha éhes, akkor úgy is felébred rá, nálunk ez nagyon jó bevált, szinte végig alussza Málnus az éjszakát, egyszer kel fel 5 óra körül.
Beleki: ezt az éjszakát nehéz lenne utánad csinálni, szerintem próbáljatok ki másfajta pelust.

Felícia: örülök, hogy jelentkeztél, és mielőbbi gyógyulást kívánok neked, remélem hamarabb túl leszel ezen az egészen, mint amire most számítasz. Dávid adjon neked erőt, ahhoz ami előtted áll. Tényleg hihetetlenül hasonlít rád, nagyon bájos!

Zsófi: Málnus is szokott a pukival küzdeni, de ha kijön, akkor úgy alszik tovább mintha semmi sem történt volna. Mi használjuk a szélcsövet minden fürdés előtt, kb. 2-3 cm-re dugjuk fel, és én mozgatom kicsit a csövet, a párom pedig tornáztatja a lábait, és masszírozza a pocakját. Döbbenetes mennyiség kijön, és nagyon megkönnyebbül a baba utána. Megnéztem a képeiteket, a fintorgós tetszik a legjobban, ahol egy pelenkán fekszik, nagyon elkaptátok azt a pillanatot :) Ugyanolyan kék szeme van Beninek mint neked?

Lei: Őszíntén örülök, hogy már sokkal jobban érzed magad, Csabi képei nagyon jók, olyan formás kisbaba.

Ági: Nálunk nagyon ügyesen alszik Málnus a kiságyban, de a hajnali szopi után ha úgy látom nem menne a visszaalvás, akkor mi is odavesszük magunk közé, és ott is nagyon jókat tud aludni.
Azt hiszem, én nem örülnék neki, ha minden éjjel köztünk aludna, egyrészt én nem alszom olyan jól, ha ott van, mert mindig aggódok, hogy minden jó-e neki, másrészt imádok a férjem karjaiban elaludni, és hiányozna, ha sosem lehetne. De ahogy mindenről, később erről is le tudjátok majd szoktatni, ebben biztos vagyok.

Apró: képzeld, én nem látom Levi képeit, csak a kép melletti feliratot :( Vajon miért, a többiek látják?

Cs-andi: igazi hajas babátok van :) ez még a születési haja, vagy már újat "növesztettek" :D ?

Panna: ezek a mosolygós képek tündériek, nagyon irigykedek, mert nekünk még nem sikerült ennyire jól elkapni. Jó utat nektek, vigyázzatok magatokra!

Azt hiszem abban mi vagyunk az elsők, hogy koccantunk a babával, egy hülye kitolatott elénk a parkolóból, szerencsére Málnus fel sem ébredt rá, de azért nagyon megijedtünk.

Julcsi: Enikő képei is nagyon édesek, már nagyon várom, hogy személyesen is meggyönyörködhessem. Utána jártam a babaúszásnak, minden szerdán van, és 1000 Ft/ alkalom a másfél óra, nagyon szimpatikus volt a csaj, nem tartotok velünk? Persze csak ha már betöltöttük a 3 hónapot.

Remélem egy babát sem hagytam, mert mindegyik annyira gyönyörű :)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, Beni szeme még igazából nem alakult ki a véglegesra, így most belül világos kék, olyasmi, mint nekem (bár a családban elég sok a kékszemű), viszont kívül olyan sötét, acélos kék, mint amivel megszületett. szóval kíváncsian várom, hogy milyen lesz! remélem, hogy kék szemű, és olyan sötétbarna hajú, mint az apja, az nagyon klassz lenne! ;)

az esti tekergés akkor ezek szerint nem egyedi eset! :( nálunk sajnos, ha jön a puki is tovább tekereg, de nincs nyitva a szeme, szóval általában alszik! és mégis nyüglődik! jó lenne kinőni lassan... :(

éjjel mi is együtt alszunk, eddig csak ketten, de most már apa mellett, szóval hármasban! nem mondom, hogy jó így, de így a praktikus, és éjjel én mindig fekve szopiztatom, szóval se peluscsere, se öltöztetés, és hamar vissza is alszunk! sajnos a kiságyba berakós csak nagyon nagy fáradtság esetén működik, de előbb-utóbb tovább próbálkozom, mert jó lenne, ha megszokná a helyét! szuper ágya van! én irigykedem rá :)

nagyon jók az új fotók, amiket dobtatok! annyira édes minden babó! kerekednek ki az arcocskák! :)

Ági, nagyon nagyon jó kislány Lili, szerencséd van! ;)

Felícia, üdv újra itt! kitartást a kezeléshez, mi veled vagyunk, és Dávid adjon sok erőt, hogy mihamarabb túljussatok ezen a borzalmon!!!

gyere, ha van időd, és számolj be, hogy mizújs nálad/nálatok!

lányok! ti ebben a rohadt hidegben miben sétáltattok??? én már ráadtam a gyerkőcre egy vékonyabb zsákot, ami belül polár, kívül kord, de nem igazán bundazsák, de mégis vastag, és alatta pedig plüss rugi, meg persze sapi, és ilyenek! mi lesz velünk mínusz 20-ban!? :( utálom ezt a rohadt hideget!!!

ja, és már mi is fűtünk időnként! :(

sophie27

sziszka:ez még a pocakban növesztett haja, de már hullik neki most a napokban észleltem :) remélem azért nem fog teljesen lekopaszodni :D
Vendég

Nagyon jók mindenkinek a képei :-) Sziszka, én látom Levit is... Én is nagyon várom már a találkozást :-D Akkor ez még nem jövő hét, hanem 2 hét múlva, ugye?

Babaúszásra én is szeretném, ha tudnánk menni... Szerdánként hány órakor van? És hogyan kell felkészülni rá? (Múltkor volt egy ilyen képetek, hogy felkészülés a babaúszásra ;-)) Ja és mennyivel előre kell jelentkezni? Vagy nincs túljelentkezés? Ja és ki tartja, nem tudod?

Felicia, nagyon drukkolok Nektek, hogy minél előbb sikerüljön teljesen meggyógyulnod!! :wink:

Boocsi, valamit biztos elfelejtettem, de most ki kell teregetnem :-(

yuyu79

Cs-Andi, Enikőnek is hullott 1-2 hete a haja, főleg elöl, de azért még maradt neki ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Szinte el sem merem hinni, de Csenge egyre jobban alszik. Ma és tegnap éjjel is csak egyszer keltünk. Azaz elalvás 10-kor, kelés 3-kor, majd reggel 6-7-között. Szóval bizakodó vagyok. És tegnap du-án durmolt egyben 5 órát :shock: Aggódtam is, hogy éjjel ennek megisszuk a levét, de hát éjjel is aludt 5 órát. Lehet, hogy az én alvókámat örökölte, csak eddig az a fránya hasfájás nem hagyta nyugodtan pihenni. Néha Ő is tekereg, ficánkol alvás közben, de miután a puki megvan alszik tovább. Csak akkor ébred, ha egy büfi bentragadt. Van olyan, hogy jóval később, kb 1 óra múlva jön büfi. Nálatok van ilyen?

Minden baba annnnnnyira aranyos a képeken. Tegyetek fel jó sokat, imádom nézegetni.

Boniko én is mindig megkönnyezem a kacagásokat. :) Egyszerűen imádom!!!!

Mindenkinek szép, és nyugodt napot kívánok!

http://rizsike.fotoalbum.hu/

rizsimami

Enikő még nem kacag, de már nagyon várom....

Nálunk is van, hogy órák múlva jön még büfi...

Úgy látszik, most kezdenek abba a korba érni a babák, hogy kevesebbszer kelnek éjszaka. Enikő is 3 napja már csak egyszer kel, 4 óra körül :-)

yuyu79

Sziasztok!

Nekünk nagyon jó napjaink vannak, teljesen összehangolódtunk a kiscsajjal :) semmi okom a panaszra :)
Most már megismer, ha fénybe van az arcom és jól lát, azonnal mosolyog, kacag amíg el nem veszíti a kontaktust. Tündéri! Igazán szerelmes vagyok belé, jól el is sózok mostanában mindent, apja már kezd gyanakodni :D

Képzeljétek, könyv borítóra került Lili! Annyira büszke vagyok rá! Meg is mutatom, hogy fog kinézni. Jövő héten nyomják is!

Lili az eleje, a többi a hátulja a könyvnek:

Kép

KépKép
columbine

Még nincs 2 hónapos és máris címlaplány lett :-) Ez nem semmi!!! Jó lesz ha vigyáztok, pár év, és futni fognak utána a fiúk ;-)

yuyu79

Ági: Nagyon szép ez a kép a Liliről, és nagyon fantasztikus, életre szóló dolog ez a könyvborító, gratulálok.

Julcsi: igazából nem kell készülni rá sehogy, mi csak azért "szoktunk" mert ha nyűgös a baba, akkor a nagykádban fürdik, és ha már ott van, akkor csurgatunk egy kis vizet a fejecskéjére, de tényleg csak ennyi. Viszont nagyon bírja Málnus.
Korsós Ritának hívják a csajt, és mail-eztünk, de szimpatikus nekem nagyon, nem kell előre jelentkezni, mert Pakson nincsenek olyan sokan, azt mondta kényelmesen el lehet férni a medencében, nagyon tiszta a víz, nem klórral fertőtlenítenek. viszont kicsit hűvösebb a vize, mint a Szekszárdinak, 30C-os, ami kellemes és pont alkalmas a fél óra eltöltésére. Az öltözőben elég hűvös van, ezért érdemesebb a babát a medencetérben átöltöztetni. Kevesebben vannak egyszerre a foglalkozásokon mint a szekszárdin. Viszont az időtartamra rosszul emlékeztem, fél 4-től 4-ig tart, szóval csak fél óra. Máshol olvastam, hogy viszont hogy azzal lehet készülni rá, hogy kicsit hűtjük a fürdővizét fokozatosan, hogy ne legyen neki hideg a 30 fokos víz.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Felicia, jó hogy írtál! Gyere máskor is és mesélj, hogy vagytok.

Ági, a könyvborító nagggyon jó :lol:

Apropó babaúszás, ismertek Budán valami jó helyet? Valaki utánanézett már?

Barbi, megsütöttem a kakaós csigát. Nem is lett rossz, de nem az igazi. Nem tudom hol rontottam el, adj tanácsot. Feleztem az adagot, mert mi nem vagyunk kifejezetten édesszájúak, különben a leírtak szerint csinálam és kicsit tömör lett a tésztája. Lehet, hogy több, mint fél kocka élesztő kellett volna bele? Vagy mi lehet a gond? Mert különben nagyon jó lett.

Van egy egészen off-témám: Zéti kapott szülinapjára egy Thomas 1. könyvet, ami persze már megvan neki (nagy rajongó :) ). Viszont szívesen elcserélném az 5,7 vagy 8-as könyvek valamelyikére, ha valakinek véletlenül ezek közül valamelyik lenne meg duplán!
Vendég

Most jutott eszembe, hogy valaki kérdezte, hogy mivel lehet szórakoztatni a babákat ebben a korban. Málnust a kiságy feletti forgó egy hónapos kora óta leköti, 20 percig képes nézegetni tátott szájjal, így a pelenkázó fölé is akasztottunk egy mozgó játékot, és már a hordozóján is van, szóval szerintem aki eddig nem szerelte fel, annak hajrá!
Egyébként én is sokat éneklek neki, van néhány bábunk is, azt is szereti, és van egy fischer price-os zongoránk is, az most kezdi érdekelni, keresek róla egy képet.

Szilvi
Kép

<
sziszka78
Tolna

Dia utólagosan is Nagyon Boldog Névnapot!
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
Nagyon szépen köszönöm! :D
Kaptam névnapomra egy egy órás masszázs-t itt a közeli szalonba, mára szólt az időpont, nem rég jöttem meg. Csoki masszázst kértem, nagyon 'fincsi' volt! Még mindig érzem a bőrömön az illatát, mindjárt magamba harapok! :)

Nagyon édes az összes babóka!! Tényleg mennyire kerekedik mindenki!

Cs-Andi,
Látom, hogy nektek ugyan olyan mérlegetek van mint nekünk. Viszont mi kölcsön kaptuk, semmi használati utasítás stb. Szóval kérdésem az lenne, hogy nektek jól mér? Mert azt vettem észre, hogy ha többször egymás után lemérem, sokszor nem ugyanazt a súlyt méri, sőt van hogy 30-40g különbség is van. Nálatok is ez szokott lenni? Vagy valamit be kell állítani?

Kép
Kép
dia123

Dia, boldog névnapot! Ugyan nem engem kérdeztél, de nekünk is ilyen mérlegünk van. Nem kell semmit se beállítani, a trükk csak annyi, hogy pár másodpercig mozdulatlan kell legyen a gyerek a mérlegen, hogy jól mérjen. Ez nem egyszerű, én úgy szoktam megoldani, hog valami meglepőt mutatok, mondok vagy bohóckodok miután rátettem a kölköt a mérlegre és amíg azon elcsodálkozik, addig meg is méri.
Vendég

Teszek fel én is egy képet, most készült: végre hazajött apa és elaltatott!
Kép
Vendég

Dia!
Boldog Névnapot!
nekünk is kölcsönben van és van hülyén megfogalmazott használatija, de én sem rajongok érte, mert csak nagyvonalakban megbízható...kb.a 3.héttől tudta egyáltalaán kimutatni a megevett mennyiségeket...szóval 10-20g eltérés simán van :evil: és én is láttam már meglepő mennyiségeket rajta + is - is...
csajok!
volt már valakinek kiütéses a cicije?néha megveszek úgy viszket...vettem körömvirágkrémet most próbálom...de ha bárki bármit tud meséljen légyszi, hátha okosabb leszek :roll:
Vendég

Hrk! Ha elfogadsz egy tanácsot kisfiad tesóféltékenységével kapcsolatban: Ha van hozzá segítséged, próbálj meg olyan programokat szervezni, ahol kettesben vagy Zalánnal. Mondjuk csak ketten mentek játszótérre, vagy párod elviszi a kicsit sétálni, addig kettesben csináltok valamit otthon (rajzolás, gyurmázás, stb). És ezalatt az idő alatt csak vele foglalkozz. Nálunk mindig javulást hoznak az ilyen kettesben töltött idők a nagyobbik fiammal. Nem mindennaposak, de azért időnként jól esik a fiamnak, hogy akkor csak vele foglalkozom. És olyankor sokkal jobban örül a kistesónak is :D Persze a civakodás ettől függetlenül mindennapos, de ennek ellenére esténként nem tudnak elaludni a másik nélkül (vagy legalábbis nagyon nehezen).
Tudom nem könnyű ezt megvalósítani a pici mellett. Azért nálunk is volt egy időszak, amikor Dani közölte velem, hogy adjuk oda Dominikot valakinek. Most már egyre többet eljátszanak szépen egymás mellett.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: