[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi, örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! Gratulálok a babádhoz! Kép
Első baba? Tudjátok már mi lesz a neve?

De jó lenne, ha egy időben szülnénk! Kép Egyszer már panaszkodtam, hogy az elmúlt hónapokban mindig több embernek szoríthattunk, csak én voltam egyedül februári.
Most úgy érzem, hogy nem fogom bírni 21-ig. És olyan jó lenne febr. 13-án szülni. Péntek lesz, és eddig nekem a péntek 13-ák mindig nagyon szerencsés napok voltak.

És micsoda véletlen, tényleg külker tali van a topicban! Kép Egyébként az első diplománál nekem is voltak osztálytársaim, akik akkor babázták, nagyjából hasonló tapasztalatokkal, mint amit te írtál.

Köszi szépen a tapasztalatokat és infókat a kórházról. Én úgy tudom, hogy be lehet jelentkezni CTG-re telefonon is. Legalábbis abban a Mamakalauzban, amin a szülésfelkészítő időpontjai is vannak, úgy van rajta.

Pindur, okt 21? Lassan már 3 hónapos lesz Dani? Hiszen még csak most született. Kép

Holnap délután megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz.

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Újra itt! Kép

Igen, Dani mindjárt három hónapos! Kép
Mindjárt itt lesz a február is! Kép
Tünde, miért gondolod, hogy hamarabb meglesz a baba?

Bár ez a szkenner (a szüleimé, nekünk sajnos nincs, és digitális gépünk sem) nem az igazi, de azért itt egy kép Daniról. A kép már kb. másfél hónapja készült, és Dani nagyon komoly képet vág, de azért itt van: Kép

Kép

Pindur
pindur
 
 


Szia Pindur!

Nagyon édes Dani! Kép Kép Jó ez a kép, a lényeg látszik rajta. És mekkora szemei vannak! Kép

Nem tudom igazából miért gondolom úgy, hogy előbb lesz meg a baba. Ez csak egy érzés. De lehet, hogy csak azt szeretném. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 

 
 

Sziasztok!

Először is köszönöm a szíves fogadtatástKép)))) /Bocs, még fejecskéket stb. meg kell tanulnom majd hogyan kell használni/

Pindur, köszönöm a tanácsaidat. Az altatástól nem félek, a spinálistól sokkal jobban...... Sőt egyáltalán, egy kicsit az egésztől félek, hogy minden rendben legyen. A szemem miatt majd még az anesztest mondta Kósa, hogy kérjem meg, hogy mikor kiveszik a babát, tegyék fel a szemüveget. Remélem megteszik, amúgy nem sok semmit fogok belőle látni. Sajna a férjem nem engedi be a műtétkor, más kórházakban beengedik, de már belenyugodtam. A lényeg, hogy utána ott babusgathassa a megfigyelés alatt a picurt.
Dani nagyon édes baba, szívből gratulálok hozzáKép)))))))

R. Tünde, én is nagyon örülök, hoyg esetleg a kórházban megvan az esély az együttszülésre. ÉN is úgy érzem hamarabb be fog indulni, de jobban örülnék, ha a kiírt időpontig kibírná, és aznap vagy 14-én (Valentin napon) megcsászároznának, és 5 nap múlva én is hazajöhetnék. Utána a férjem ugyanis utazik el, de a szülők jönnek segíteni.
Első babánk lesz, és Alexandernek fogják hívni. És Ti, döntöttetek már névkérdésben, vagy még gondolkoztok rajta?
Az is lehet, hogy valamelyik CTG-n vagy UH-n összetalálkozunkKép))) Jövő héten még a szobát is le kell majd foglalnom, én 2 vagy 3 ágyast szeretnék kérni. Te is a fizetőset választod?
Kíváncsi vagyok Neked holnap mit mond majd a doki.

Tegnap nagyon megijedtem, mert annyira szúrkált a hasam, hogy többször sírva fakadtam, néha lépni sem bírtam. Mára szerencsére a sok fekvéstől jobb lett. Engem (vagyis a pocim) ez a sok időjárásváltozás nagyon megvisel.

Puszi:
Timi
timi29
 
 


Tünde, Timi, köszi! Kép

Timi, Veled hogy beszélte meg Kósa, mikor lesz a császár? Gondolom, Neked is azt mondta, hogy megvárja, míg beindul a szülés. Nekem azt mondta, hogy öt perces fájásoknál induljak be a kórházba. Még szerencse, hogy nem így lett!! A szülés előtt egy nappal bementem, mert piros váladékozás kezdődött. Bent is tartottak. Még aznap éjjel megindult a szülés, de nagyon gyorsan. A hat perces, rendszeres fájásaimat nem mutatta a CTG, aztán egyszercsak elment a magzatvíz, és onnantól perces-másfél perces fájásaim lettek, és kb. fél óra alatt hérom és fél ujjnyira tágultam. Még szerencse, hogy ekkor már a szülőszobán voltam.
Ezzel nem ijeszgetni akartalak Kép, csak annyit mondani, hogy inkább hamarabb indulj be a kórházba, ne várj, amíg már "biztos" lesz. Bár ki tudja, lehet, hogy Nálad sokkal lassabb lesz a vajúdás.

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Timi, én is örülök, hogy itt vagy köztünk. Én is Kósa páciens vagyok, de majd csak áprilisban fogok szülni. Remélem legalábbis. (nekem ugyanis már most sajnos viszonylag gyakran keményedett a hasam - most kaptam valami gyógyszert rá, csak kicsit megijedtem.) MIndenesetre kíváncsi leszek a tapasztalataidra, bár eddig még mindenki dícsérte a dokinkat!!

Ági, tényleg csak februártól indulnak az előadások? kár. torna sincs addig? A héten én is fogok menni a kórházba, majd rákérdezek. Mikor mész a terheléses vércukorra?

Tünde, nem érzed már magad olyan jól? vagy miért gondolod, hogy hamarabb fog születni? Lehet, hogy csak elfáradtál a sok tanulásban. Nem?

Pindur, Dani nagyon édes!! Gratula!

Pusza mindenkinek, Kata
katca
 
 


Sziasztok!

A dokinál szerencsére minden rendben volt. Jól vagyunk mind a ketten. Két hét múlva kell visszamennem.

Az UH alapján most a szülés várható ideje febr 10 vagy 12. Szóval jól érzem én. Kép Egyébként ez tényleg csak egy megérzés. Kata, köszi, hogy aggódsz, de nincs semmi gond. Kép Azt is mondta a doki, hogy szerinte két hétig még semmi nem várható, aztán viszont febr. 1-től bármi lehet. De ez egyáltalán nem probléma, onnantól már nem számít koraszülöttnek.

Timi, én is fizetős szobába szeretnék menni. A doki azt javasolta, hogy a 2 ágyas jobb, mint a 3 ágyas, mert ott már néha nagy a nyüzsgés, főleg, ha mindenkihez egyszerre mennek a látógatók.

CTG-re a héten már kell mennem. Majd holnap bejelentkezem. Te mikor mész?

A szülésznőre egyenlőre azt mondta a doki, hogy mindenki nagyon jó, és ő mindenkivel szívesen dolgozik együtt. De ha ez engem megnyugtat, akkor legközelebbre végig gondolja, hogy esetleg ki lenne jó nekem.

Nekünk is első babánk lesz, kislány (a mostani UH alapján is Kép ), Kittinek fogják hívni.

Kata, remélem, hogy ezek a keményedések javulni fognak. Nekem is kellett gyógyszert szedni, még az utolsó héten, amíg dolgoztam. Pihizz sokat, már amennyire tudsz, az biztos segít. Holnap megyek Budaörsre, majd lehet, hogy megnézlek. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Kata- Tudnál írni erről a haskeményedésről?
Mit kéne tudni róla,mennyire kemény? Erről még nem nagyon hallottam. Mikor mész a kórházba? Mi is szeretnénk,csak nem tudom mikor jutunk el addig,mindketten dolgozunk,ráadásul a férjem egész álló nap.
Timi- Üdv a csapatban! Gondolom könnyű mondani,de szerintem ne félj! Azon a tényen,hogy végig kell csinálni,nem változtat a félelem. Majd mi itt sokan összefogunk és NAGYON drukkolunk neked,hogy minden oké legyen!!! Na meg persze mindenki másnak is!! Igaz lányok??
Tünde-Nekem is fixa ideám,hogy 2 héttel előbb szülünk,bár nekem a 4d-s doki is megmondta. 23 hetesen volt 771 gramm a Berni. Ezu állíólag már 25 hetes kor,plusz hallottam olyat is,hogy a nődokik direkt 2 héttel többet számolnak,biztos,ami biztos alapon.
Akkor most mennyivel vagy előrébb? És én?? :-)
:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Egyre jobban örülök, hogy Rátok találtam, mert nagyon jó tanácsokat kapok tőletek. KöszönömJ)))

Pindur, nekem is azt mondta Kósa, hogy 5 perces fájásoknál menjek be, de épp ma beszéltem egy barátnőmmel, aki szintén megerősített abban amit te is mondtál, hogy inkább hamarabb induljak el. Gondolom az 5 percet azért mondják, mert első baba, de attól függetlenül hirtelen bármi történhet, és ki tudja mikor indul be, milyen a forgalom stb. Remélem épp itthon lesz a férjem, és nem egyedül kell hirtelen kapkodnom. Olyan rossz, hogy nem tudjuk kiszámítani valójában mikor indul be. Amúgy ha a kiírt időpontig nem indul be, akkor azt mondta, hogy 13-án felvesz és megcsászároz.

Kata, szerintem erre az időjárásváltozásra kezdhetett el ilyen hamar keményedni a hasad, bár ez is mindenkinél más, ahogy hallottam. Pihenj sokat!!!!! Magne B6-ot írt fel Kósa, vagy vmi mást?

R. Tünde, én szerdán 10.40-re megyek CTG-re. Ma reggel még 9.40-re és 12-re volt hely. Jövő héttől csütörtök reggel akarok menni, hogy utána ultrahangra is el tudjak menni, előtte pedig vérvétel stb. Semmi kedvem ebben az időben túl sokat utazgatni.
Írtad, hogy 2 hét múlva kell visszamenned hozzá. Ekkor már Neked is a kórházba kell menni UH-ra, ugye?
Az a baj, hogy úgy tudom csak annyit lehet leadni a szobákkal kapcsolatban, hogy 2-3 ágyasat, kérsz, azon belül nem tudok róla, hogy le lehet-e szűkíteni a kört, hogy hányadik emelet stb, de szerdán erre is rá akarok majd kérdezni, és megírom, ha esetleg Te később mész.
Úgy látom nektek is korábbra mondja az UH a babát. A pénteki UH szerint nekünk január 23 lenne, előtte egy hónappal pedig január 29-et adott ki. De ekkortól már úgysem lenne koraszülött, úgyhogy szerintem semmi gond. Sőt Kósa azt mondta, hogy az USA-ban már 35. héttől nem számít koraszülöttnek, és már ekkor általában megvan 2500g. A vizsgálat után (mivel a baba fejvégű már hónapok óta, és középre be van illeszkedve) azt mondta a doki, hogy lehet, hogy mégis egy kicsit hamarabb be fog megszületni. De azért reménykedem, hogy mindannyiunknak még bírja egy kicsit odabent. Bár hétvégére jön állítólag a hidegfront, és az biztos bekavar egy picit. Viszont nagyobb frontoknál a szülés is több, és elég nagy a felfordulás, ezért azt jó lenne kihagyni.

Kági, köszi a megnyugtató szavakatJ))))) Valahogy inkább mostanában kezdtem el jobban izgulni.

Tényleg, ti a kiságyat még szülés előtt összeállítjátok/összeállítottátok, vagy babonából megvárjátok a szülést?

Mostanában felvetődött a kismamatorna és a kenguru témája. Azoknak, akik nem szeretnének olyan sokat utazni a kórházba, tudom ajánlani Béres Alexandra és Détár Enikő kaziját, aminek az elején van 12perc pocakos torna, majd két szülés utáni torna (egyik a baba 3 hónapos korától, másik 6 hónapos kortól végezhető). Cindy Crawfornak is van szülés utáni tornája, de az szerintem nagyon erős, és inkább csak később hasznos, akkor viszont biztos hatásos.
Kenguru: épp most vettem egy BREVI típusú kengurut, ami nagyon jól párnázott. A baba 2 hónapos korától használható. A Chicco-ról is csak jókat hallottam, ami újszülött kortól is használható, mert fekvő helyzetbe lehet benne hozni a babát. Úgy hallottam érdemesebb egy márkásabb, jól kipárnázott, jó széles vállpántú kenguruba beruházni, mint esetleg egy gyengébbet megvenni. Pesten azért sajna elég nehéz közlekedni babakocsival a sok átszállás miatt((((

Üdv:
Timi
timi29
 
 


Sziasztok!

Ági, sajnos nekem ezek a keményedések már régebb óta vannak. Ezt egyértelműen lehet érezni, mert olyankor feszül az egész hasam. NEm fáj, de kellemetlen. Olyan, mintha a gyerek keresztbe fordulna olyankor és nem férne el rendesen. Persze nem erről van szó. Bizonyos mértékig ez nem is baj, de nekem változott az értékem a normál 3000-ről 2000-re (nem tudom milyen értéknek hívják) és emiatt kellett már jobban odafigyelni rá.

Timi, nekem nem Magne B6-ot írt, hanem Bricanyl lélegzőport. ÁLtalában Magne B6-ot szoktak, én is így hallottam, de nekem nem. NEm értem, de mindegy, ő tudja, biztos van ennek oka. Egyébként azt mondta, hogy ne izguljak, minden rendben, ha én nem olvasgatnék ilyen témában, akkor valszeg abszolút nyugodt is lennék, mert ő teljesen pozitívan nyilatkozott, nem ijesztett meg. Kép

Ági, úgy tervezem, hogy csütörtök reggel megyek a kórházba. A héten mindenképp el kell intéznem. Elmegyek 7-re, hogy minél hamarabb legyek túl a dolgon.

Aztán majd 24-én megyünk a Praxisba, remélem mindent rendben találnak ott is.

Az UH egyébként minket is 2 héttel idősebbnek saccolt legutóbb.

A szobák árait egyébként tudjátok? valamikor régebben valaki leírta, de azóta már változhatott, akkor úgy emléxem, hogy a 3 ágyas volt 4 ezer valamennyi... mondjuk remélhetőleg nekem ez a téma még ráér, de kíváncsi vagyok.

Tünde, ha itt jársz és van időd rám, akkor várlak! Csörögj majd rám!

Még egy kérdés: valaki közületek volt esetleg Ausztriában gyerek cuccokat vásárolni? Azt mondják nagyon megéri, de én végképp nem szeretnék potyára kimenni, ezért próbálok érdeklődni.

Pusza nektek!

Kata
katca
 
 


Sziasztok!

Nem tudom otthon lehet e kapni de nálunk a BabyBjörn (www.babybjorn.com) márkájú kenguru a nyerő. Újszölött kortól lehet használni (azaz 53cm és 3.5kg a limit). Szerintem egy jó kenguru jobb mint a hordozókendő, bár olyat csak próbáltam. Mondjuk nem olcsó...

Amcsi
Amcsi
 


Én akartam venni anno kengurut, de a legtöbb csak 7,5 kg-ig hiteles. Árban, a mezei 5.000 és a profi 20.000 között mozog. A legjobbak a Brevi, Bébé Comfort, és a Brendonban láttunk egy nagyon jót - leértékelve volt 13.000 - aminek nem volt márkája. Kenguruból van olyan, hogy zsebes és fektethető is a babóca benne.
Siska
 


Kata!
Én szktam Ausztriában gyerekcuccokat vásárolni, de csak azért nem éri meg kimenni. Úgy jó, ha a család minden tagjának néztek. Mi most voltunk kint és nagyon nagy leárazások voltak. Mondjuk a babcuccok nem sokkal olcsóbbak, de az itthoni árért nagyon klassz cuccokat lehet kapni. Mondjuk Brendon kinézetű darabok, Cora-s árakon.Kép Elég zavaros voltam?Kép

Kenguru: Igen Siskával anno nézegettük őket és tényleg az a legnagyobb baj, hogy 7 kilót írnak rá. Danim mondjuk 4 hónaposan volt ennyi, tehát elég gáz. Most keresek olyan csővázas hátizsák szerűt, mert mi elég gyakran mászkálunk és többnyire babakocsi nélkül

Pindur: Aranyos nagyon a kisfiad a képen, de élőben még cukibb.Kép Írok majd mélt, csak nagyon el vagyok havazva.


Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Ági, hogy említetted a 4D-t, megnéztem a papírt, ott 25 hetesen 764 g volt. Persze mindig mondják, hogy ezeket az adatokat nem kell összehasonlítani, mert mindenkinél más. Kép És eszerint febr. 15-öt írt várható időpontnak. Szóval most már végképp nem tudom, hogy melyik nap lesz. Majd Babuci eldönti mikor akar jönni. Kép Kép

Timi, lehet, hogy találkozunk szerdán? Én holnap 11:00-re megyek CTG-re. Tettem fel a profilomba friss pocakos képet.
Nekem a doki magánrendelőjében van UH, nem kell a kórházba mennem. Egyedül a genetikai UH miatt kellett a kórházba menni. De a többi UH-t mind a rendelőben megcsinálta a doki.
A szobákkal kapcsolatban, szerintem kérheted, hogy harmadik emelet vagy első legyen, de úgyis azt fogják mondani, hogy attól függ, hogy hol lesz hely. Árakat nem tudok egyenlőre.
A kiságyat mi összeállítjuk a szülés előtt. Nem vagyok babonás. Biztos, ami biztos, már minden készen várja Babucit, ha jövünk haza. Kép

Kata, örülök, hogy sikerült ma találkoznunk! Kép
Az értéked, ami 3000-ről 2000 lett a Cervix. Ez annyit jelent, hogy rövidült a méhnyak. Ha pedig majd nem 0-ák lesznek, az jelenti azt, hogy nyitva a méhszáj. Külső-belső és azt én sem tudom pontosan, hogy a harmadik 0 mit is jelöl.

Én még a bababörzén vettem hordozókendőt. Nekem jónak tünt. Ott volt bemutató is, az egészen kicsi babát is jól lehet benne vinni. Meg persze adtak hozzá leírást, hogy hányféleképpen lehet megkötni. Majd meglátjuk hogy válik be.

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Kata, én az október végi szobaárakat tudom. Az egy ágyas volt hatezer, a két ágyas négyezer és a három ágyas háromezer (vagy kettő?). Nekem Kósa szólt le, mikor egyszer nála voltam, hogy írják be a szobafoglalásom. Mikor megszültem, akkor külön szóltam a nővéreknek, hogy a harmadikra szeretnék kerülni. Az elsőn volt hely (ott általában van), de oda nem akartam, a harmadikra viszont csak másnap tudam menni. Nehéz volt kivárni, de megérte. Illetve... Volt, ami az elsőn volt jobb.

Réka, várom! Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Kata- Nekem olyan érzésem van néha,mintha egy lufit fújnának odabent,egyre nagyobbra és nagyobbra..! Szerintem akkor ugyanarról beszélünk.
Magne-b-t írtak rá,de én attól hízok,mintha muszáj volna,úgyhogy visszaállítottak a magnéziumos Pluszra. Nagyon várom a beszámolódat,mert sajna nem tudok bemenni a héten a kórházba,majd talán jövő héten?!
Tünde- Az a lényeg,hogy meglegyen,igaz? Ígyis-úgyis ő dönt! Én sem vagyok babonás. Nem tudtam felfogni,hogy mások hogyan bírják az első 3 hónapban titokban tartani a babájukat babonából?!
Nem ítélem el,elnézést ha valakit megsértenék,sőt őszinte elismerésem!! Én amint megtudtam(4 hetesen), világgá kürtöltem.

:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Pindur, és az elsőn is a baba-mama szobába kerültél? Úgy tudom ott csak egy vagy két ilyen szoba van. Vagy több is? Végülis mi a különbség az első és a harmadik emelet között?

Ági, egyetértek veled. Persze én sem akarok megbántani senkit, aki esetleg babonás. Én alig vártam, hogy látszódjon végre. Addig meg szinte az volt a bajom, hogy miért nincs a homlokomra írva, hogy milyen jó nekem! Kép Én úgy imádok kismamának lenni! Persze majd biztos jó lesz, ha már kezembe foghatom, de addig még ezt a pár hetet szeretném kiélvezni.

Tünde
rtünde
 
 


Tünde, az elsőn nem babás szobában voltam. Úgy tudom, az elsőn nem kell fizetni, részleteket nem tudok, nem is láttam a szobát. Én csak azért akartam a harmadikra menni, mert Kósának is ott a rendelője, így ismerősnek éreztem a helyet. Kép

Én nem mondtam el a terhességem a 12-13. hétig. Pontosabban... Mivel lombik volt, sokan tudták, és sokan szurkoltak, ők természetesen tudták. Akik erről nem tudtak, azoknak nem meséltem el. Nem akartam, hogy ha esetleg véletlenül baj lesz, magyarázkodni kelljen... Biztos butaság.

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Pindur,
Én is így voltam ezzel az elmondással...volt akinek csak a 6. hónapban tünt fel a munkahelyemen.

Nekem azért tetszik jobban a kenguru mert nem kell megkötni. Egyszerűen felteszem, becsatolom, beleteszem a gyereket és már indulunk is.
No azért mikor a 7.5kg gyerek téli felszerelésben belekerül túrázni már nem indulék el vele mert iszonyat néhéz! Rövid távon viszont még jó...

Amcsi

PS Kisbuksiékról nem tudtok valamit? Valami jót?
Amcsi
 


Sziasztok!

Én is csak a 13. hét után mondtam el, nem babonából, hanem azért, mert ha valami történne (a nagynénémnek pl. volt 2 vetélése), akkor csak nekünk fájjon, és ne kelljen másoknak mondogatni, mert az csak rosszabb. Így meg pont az volt a jó érzés, hogy milyen fantasztikus titkunk van.Kép

Nekünk hordozókendőnk van, és nagyon bevált. A kendőt sem kell ám mindig újrakötni (mosások után elég), az enyémen csúszócsomó van, csak magamratekerem, és már kész is, és ha az apja akarja vinni Gabit, akkor is 2mp alatt megvan az átállítás. Én azért szeretem, mert többféle módon használható. Eddig kettőt pozíciót használtunk, ha majd tud ülni, jön a többi is.Kép

Cervix index: első szám a méhnyak hosszúsága cm-ben, aztán a külső méhszáj, a méhnyak és a belső méhszáj nyitottsága (azt hiszem ebben a sorrendben).

Én is szeretnék híreket hallani Kisbuksiékról, ha tudtok valamit, írjatok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!
De rég nem írtam! De azért olvaslak ám titeket!

Sanders, hát persze, hogy emlékszem rád! Örülök, hogy az én méreteim nyugtattak meg végül. Bori 3350 grammal és 55 centivel jött végül világra, úgyhogy az óriásinak tűnő méretektől nem kell egyből beparázni.

Ami a terhesség világrakürtölését illeti:
Én is csak a 3. hónapban mondtam meg, igaz, már előbb többé-kevésbé kiderült, mert rengeteget hánytam és emiatt táppénzre kerültem, a családban pedig anyósom terjesztette el határozott kérésünk ellenéreKép
Szerintem ez önbizalom kérdése. Akinek sok az önbizalma, annak eszébe sem jut, hogy esetleg baj is lehet, ezért rögtön elmondja az örömhírt, hogy más is vele tudjon örülni.
Én nem dúskálok önbizalomban, ráadásul kb. 1,5 évet vártunk erre a terhességre, így aztán nem akartam addig elmondani, amíg nem biztos. Én is úgy voltam, mint Zsizsa: úgy gondoltam, sokkal rosszabb, ha az ember arra kényszerül, hogy újra meg újra átélje a fájdalmat azáltal, hogy az érdeklődőknek el kell mesélje a dolgot.

Kenguru téma:
Most vettünk a Madrinában (az árak egyébként máshol is kb. egyeznek) Bébé Confort terméket. 16990 Ft volt, mivel egy kevésbé divatos színt választottunk. Volt olcsóbb is, olyan 12000 körül, de ennek van merevítője, így biztosabban tartja a babát. Bár Bori már ügyesen tartja a fejét, de azért biztos, ami biztos.
Egyébként a doki is azt mondta nekem, hogy 2 hónapos kortól lehet használni, de én csak most tettem bele Borit (3 hónaposan), mert most éreztem úgy,hogy már elég erősek a nyakizmai. Szóval a két hónap szerintem nem szentírás, inkább később mint előbb.
Próbálkoztunk olyan hordozóval is, amibe belefektethető a baba, de Bori teljesen összecsúszott benne. ívben meggörbült a kis gerince, úgyhogy inkább vártunk még és ülős hordozót választottunk.
Ja, és 10 kilóig lehet hordani benne a csöppséget. AZaz kb. 1 éves koráig (már ha bírja az ember).

Keményedés:
Nekem olyan érzés volt, mintha 1-2 számmal összébb ment volna a méhem. Tudom, ez így elég hülyén hangzik, de nem tudom jobban leírni. Érezhető volt, hogy a babának is kevesebb lett a helye, mintha a méhfal rátapadt volna, mint egy kabát. És a hasam tök kemény lett. Ez nálam elég korán jelentkezettt, kb. 20. hét táján, úgyhogy nekem is Brycanylt írt fel Kósa doki, aztán meg is szűntek ezek a tünetek és csak a végén jöttek vissza, de akkor már teljes joggalKép

Na, megyek, megnézem a kis gyöngyömet, hogy alszik-e még.
Tegnap kapott DePerTe oltást és belázasodott tőle. Ráadásul nem is eszik rendesen mostanában. Ma reggel végre normálisan evett (150 gramm körül), de kis is hányt belőle valamennyit.

Apropó: nem tudom, hozzá tudtok-e szólni, de szerintetek hideg vagy meleg párásítót kell venni a babának? Eddig azt hittem, elég lesz egy vizes törölköző, de mégsem. Tegnap elaludtam szoptatás közben Borival együtt és úgy ébredtem, hogy teljesen ki volt száradva a szám. Hát még neki milyen rossz lehet!
Én úgy érzem, hogy a meleg lenne jobb, mert azt írják a hideg párásítóról, hogy olyan jó hűvös érzetet kelt a szobában, szerintem ez a babának nem jó.
De igazából nem tudom, azért kérdezem, hátha valakinek itt már van tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Üdv
Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Itt a régi Ági. Így, a baba mellett nem egyszerű géphez jutni. Meg nekem is vizsgaidőszakom van. Még csak 1 vizsgám van meg.

A szobákról: Az elsőn van 2 fizetős 3 ágyas. Ezek 4000/nap. + van egy babás, ami 5 ágyas, de ingyenes. Én ilyen fizetősben voltam, miután megszületett Lili. Szerintem nagyon jó volt. Főleg, hogy volt egy külön fürdőszobánk, ami tök tiszta volt. A babák akkor voltak velünk, amikor mi akartuk. Akár éjszaka is. De bármikor be is vihettük őket a csecsemősökhöz. Nekem az is jó volt , hogy az elsőn mindig van élet. A 3. elég kihalt tud lenni. Ott van 1, 2, 3 ágyas is. De ezekről nem tudok többet.

Még azt akartam leírni, hogy miket kell bevinni, mert mindenki mást mondott még amikor szülés előtt érdeklődtem. Végülis kértek: 15 db pelenkát, babafürdetőt (mosdókrém nem jó, és csak márkásakat fogadnak el, Johnsonst meg ilyeneket), popsikenőcs (tégelyes nem jó, mert abba nem nyúlhatnak bele), ruhákat nem muszály, de ha ad be az ember, akkor ráadják. És egy adag törlőkendőt is kértek. Azt hiszem más nem volt. Ja még azért is jó az első, mert a lift egyfolytában elromlik, és elég nehézkes mondjuk egy császár után, babával együtt levánszorogni a csecsemősökhöz, ha valamiért be akarod adni. (feltéve ha magad mellet tartod, különben ők cipelik a babákat)

Vickel mi lehet. Már elég rég jelentkezett. Lehet, hogy már megvan a baba? A kismamáknak jó pocakosodást. Én most elvonulok tanulni, amíg alszik Lilike. Sziasztok,

Ági
kovagi
 
 


Sziasztok!

Ma voltam az első CTG-n. Hát sikerült egy kicsit rám ijeszteni.
Babuci nagyon mocorgott és egy össze-vissza görbét produkált. A szülésznő azt mondta, hogy nincs probléma, de azért menjek fel az elsőre és mutassam meg egy orvosnak, jobb ha ránéznek. Felmentem az elsőre, de éppen nagyvizit volt, sehol egy orvos. Aztán meg ebédidő is volt, utána meg nem találták az ügyeletest. Közben csináltak egy másik CTG-t, ami tökéletesen szép lett. Végre jött az ügyeletes orvos, megnézte mind a kettőt, és csak annyit mondott, hogy a héten menjek vissza még egy CTG-re biztos, ami biztos, amúgy minden rendben. Szóval így pénteken megyek ismét, remélem, hogy tényleg nem lesz gond.

Egy csomó ismerőssel összefutottam a kórházban, találkoztam Timivel, Kisbuksival és Vic férjével is. Akkor ma én leszek a jóhírhozó! Kép

Timi, örülök, hogy sikerült összefutnunk! Kép

Hírek Kisbuksiékról: jól vannak szerencsére. Vencelke már nyitott inkubátorban van, mindent Kisbuksiék csinálnak szopi, büfiztetés, pelenkázás. Azt mondta, hogy még nem hivatalos az infó, de elvileg már tényleg csak néhány hét és mehetnek haza.

Vic férje elárulta, hogy megvan a baba. Gratulálok nektek! Kép Dorkának hívják, és császárral született. A többit nem bírtam megjegyezni. Most már otthon vannak, majd biztos fog jelentkezni Vic.

Mindenki, aki később mondta el, hogy babát vár. Egyáltalán nem butaság. Persze megértelek benneteket is. Amíg az emberrel nem történik rossz, addig nem is gondol ilyenekre. De a lényeg, hogy már mindenki babázhat! Kép

Zsizsa, örülök, hogy ilyen jól működik a hordozókendő. Remélem nálunk is be fog válni.

Régi Ági! Kép De jó hallani felőletek is! Remélem neked is sok szerencséd lesz a vizsgákkal. És köszi szépen minden infót a kórházzal kapcsolatban.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap, alig győztem elolvasni. Tegnap sajna csak délelőtt tudtam felugrani a netre, mert később vendégek voltak.

Túl vagyunk a CTG-n, szerencsére minden rendben. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én annyira élveztem, olyan jó hallgatni a kicsi szívdobogását. Akkor mindig megnyugszom, hogy minden rendben. Nem tudom csak ez az egy hölgy csinálja-e mindig a CTG-t, vagy váltják egymást valakivel, de nagyon aranyos volt. Megkérdeztem a baba pontos fekvését is tőle stb, csak a keresztnevét felejtettem el megkérdezni. Legközelebb csütörtökön megyünk.

R. Tünde! Én is nagyon örülök, hogy annak ellenére, hogy nem olvastam már este a netet, mégis összetalálkoztunkJ)))))))) Most is azt állítom, hogy ez egy jel, és szerintem kb. egy időben leszünk kórházban. Én nagyon örülnék nekiJ))))))) A kismamás fényképet -amiről írtál-amúgy hogy lehet megnézni? Írhatnék Neked magánba is e-mailt? Jó lenne mobilszámot cserélni, hogy amikor beindul a szülés tudjunk egymásról, és meg tudjuk keresni egymást. Persze csak ha Te is benne vagy. Egyszerűen csak a nevedre kell kattintanom, és akkor megjelenik az e-mail címed? Bocsi, de még kezdő vagyok ezen a fórumon. Lefoglaltad a szobát?
UH-kra eddig (a genetikai kivételével) én is a magánrendelőbe jártam, de azt mondta, hogy most már a kórházba menjek CTG-k után. Ezért fogok jövő héttől csütörtök reggelenként járni, hogy egyúttal azt is letudjam.
A dél körüli időpontban tényleg nehéz embert találni bárhol a vizitek miatt. Biztos minden rendben lesz, de tényleg jobb, ha a biztonság kedvéért még egyszer megnézik.


A szobákról: ősszel kérdeztem meg, nekem akkor azt mondták, amit mások is írtak: 2 v 3 ágyas 4.000Ft, 1 ágyas 6.0000 Ft. Valóban az elsőn 2 db 3 ágyas van. Én ide kukkantottam be, mikor decemberben bent voltam, és nagyon tetszett. A 7 ágyas mellett igazi luxusszállodának tűnt. Az elsőn tényleg mindig nagy a nyüzsi, és talán a hozzátartozók is könnyebben odatalálnak, és a babák is közel vannak, de nem kell föl-le rohangálni, ha elromlik a lift. Ma, amikor lefoglaltam azonban megkérdeztem, hogy lehet-e szűkíteni a kört a 2 v 3 ágyasokon belül, de nem. Azt mondták, ha lesz, akkor 2 ágyasba kerülök, ha nem akkor 3-asba.

Ági! Köszi, hogy leírtad mit kell bevinni. Én pelusról azt hallottam, hogy egy egész csomaggal kell bevinni. Ha veled van napközben a baba, akkor is ezeket mind le kell adni? Vagy akkor van az, hogy kevesebb pelust kell leadni? Hiszen napközben csak mi tesszük őket tisztába stb., így akkor viszont mindent duplán kell bevinni, ha nekik is le kell adni, mert gondolom nem hozzák ki minden reggel azt a csomagot személyre szólóan, amit leadtál. Szerintem ha tudtok jó kiskesztyűt, vagy vékony kiszoknit is bevinni a picinek, mert akik összekarmolják magukat, azoknak a kezükre húzzák.

Párásító: mi vettünk egy THOMAS típusút, amin több fokozat van. Használható önállóan hősugárzóként, vagy ventillátorként, ill. kapcsolható olyan fokozatba, ahol a hűtés/fűtés mellett párásít is. Nagyon halk, így szerintem nem fogja zavarni a picit, és csak 14 ezerbe kerül. MI a Coraban vettük, de biztos van a Keravillban is. Mi is a lakás száraz levegője miatt vettük, ill. jó lesz nyáron is, meg amikor pont nincs fűtés.

Kenguru: sajnos tényleg általában csak 7,5-8 kg-ig jók. Nekünk muszáj volt megvenni, mivel a 4. emeleten lakunk, lift nincs, és így minden alkalommal cipelnem kellene a babakocsit le-fel, ami elég körülményes. Én a neten vettem az egyik lánytól használtan, fél áron, de nem látszik rajta. Olyan, mintha most vettem volna ki a dobozból. Érdemes körbenézni a hirdetések között. Ja, és a BRENDONban általában mindegyik kenguru 2 ezerrel többe kerül, mint a Mega Toysban. Sajnos ezeket elég nehéz akciósan kifogni.

Mackoo! Igen, ezt tapasztalom én is most már hogy jobban utána olvastam, hogy nagynak jósolják a babát, és aztán szerencsére mégis egy teljesen normális méretekkel rendelkező babóca jön a világra.

A terhesség világrakürtöléséről:
Nálunk a munkahelyen tudták mi a helyzet, és mivel ráadásul már rögtön a terhesség elején rosszul lettem, és aztán ki is írattam magam, így bent rögtön értesültek róla. Mivel nekem már volt egy elhalt terhességem, kicsit babonásak voltunk az elején, és sokaknak csak akkor mondtuk el, amikor túl voltunk az első UH-n, amin már hallottuk a pici szívverését. Én is nagyon büszke voltam és vagyok, hogy babát várok. Az elején még jobban ki is nyomtam a pocim, most már erre nincs szükségJ)) A baj csak az, hogy azt tapasztaltam, hogy az emberek nincsenek tekintettel a várandós anyukákra akkor sem, amikor már elég nyilvánvaló a terhesség. És ezek között sajnos idősebb nők is voltak (akik pedig biztos szültek már 1-2 gyereket). A helyet nem adják át, bevágnak elém a sorba, nem engednek előre mikor bemegyek vhová, ő pedig akkor jön ki stb. Ti hogy tapasztaltátok?

Kata! A sógornőmnek is korán elkezdett feszülni a pocija (ő egy éve szült). Meg is ijedtünk, hogy esetleg koraszülött lesz. Ennek ellenére még egy héttel tovább is hordta a babát. Szerintem ha sokat pihensz, akkor nem lesz semmi gond.

Pindur! A császármetszés helye mennyi idő után múlt el, vagy halványult neked? Varratszedésre a kórházba vagy a rendelőbe kellett menned?


Üdv:
Timi
timi29
 
 


Timi!

A hölgy, akinél voltunk Laknerné Dobosi Ágnes. Nekem is nagyon szimpatikus volt. Kép

A profilomat úgy tudod megnézni, ha oldalt rákattintasz a nevemre. Írhatsz nyugodtan, az email címem: treiner@axelero.hu. Én is örülnék neki, ha egy időben szülnénk. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Szia Timi!

Nekem nem nagyon halványult el a heg, biztos ilyen a bőröm. A három évvel ezelőtti műtétem helye is elég sötétrózseszín volt még most is, amikor Kósa újra fölvágta. De nem zavar, mert a fehérnemű teljesen eltakarja.
Én Kósához mindig a kórházba jártam (a magánrendelésén talán ha kétszer voltam), így egyértelmű volt, hogy varratszedésre is oda megyek. De nagyon rendes, soron kívül, rögtön behívott, ahogy megérkeztem, és ugyanígy tett a hathetes kontrollnál is.
Egyszer már leírtam ide a tapasztalataimat a leadandó holmikkal kapcsolatban. Csak a szülés utáni napra tudtuk beszerezni a cuccokat, akkor szóltam, hogy leadnám (már a harmadikon voltam), azt mondták, ráér. lehet, hogy tisztességtelen dolog volt, de többet nem forszíroztam a dolgot (pedig ott volt nálam minden), és a nővérek sem kértek semmit. Így végül nem adtam le semmit. Mondjuk a baba szinte egész nap nálam volt, maximum fürdetőre lett volna szükségük meg napi 2-3 pelenkára. Az egyébként nem nagyon volt szimpatikus, hogy amikor megkérdeztük, mit vigyünk, a fürdetőre pl. azt mondták, hogy lehetőleg Johnsont... Van kórház, ahol nem is kell leadni semmit, itt meg már a márkát is rögtön kérik... Kép Lehet, hogy az a legjobb, de akkor is...

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Mackoo,
nekünk sem vált be a törölköző, ezért mi is akartunk venni párásítót, így utánanéztem, hogy mi a jobb. A férjem allergiás a poratkára, a húga meg asztmás, és (bár Gabin szerencsére semmilyen tünet nem jelentkezett) inkább hidegpárásítót vettünk volna, mert az állítólag ilyenkor jobb. De nem kellett végül vennünk, mert anyósék ideadták azt, amit nem használnak. Tényleg hidegebb van, de csak a közvetlen közelében, és egyébként én szeretem, mert érezhetően jobb a levegő. Valamelyik Kismama újságban volt erről pár hónapja egy írás, hogy mikor melyik a jobb.

Tünde,
örülök a jó híreknek!Kép Remélem, tényleg szeretni fogjátok majd a kendőt!

Timi,
tényleg gyakran nem adják át a helyet az emberek, és ez olyan elkeserítő! Volt olyan, hogy középkorú "hölgy" versenyzett velem a helyért, de én az ilyenbe sosem megyek bele, csak vetettem rá egy nagyon csúnya, lenéző pillantást, és hagytam leülni.Kép Ugyanez sorban álláskor is.Kép De volt pozitív példa is, pl. a postán előreengedtek.Kép A "legjobb" történetet itt a neten hallottam: a tömött villamoson egy idősebb pasi beszólt a kilenc hónapos terhesen álldogáló anyának, hogy húzza már összébb magát, mert nem fér el, mire ő odaszólt a hasához, hogy "Hallod, Zsombi, húzd össze magad, mert nem fér el a bácsi!" Erre persze az egész villamos röhögni kezdett, viszont a helyét még ezután sem adta át senki.Kép

Kata,
most vettem észre, hogy te is keményedsz és rövidült a méhnyak is, nekem is ez volt a 15. héten, és ekkor a doki azt mondta, hogy minden egyszerűbb dolgot nyugodtan csinálhatok, de csak úgy, ahogy egy százéves néni tenné, azaz lassan, megfontoltan és sok szünettel. Nekem sajnos a 20. héten 1000-re rövidült a méhnyak, mert hirtelen nagyon sokat keményedtem, ezért a kórházba is be kellett feküdnöm egy hónapra, és kaptam gyógyszert is. Aztán hazajöhettem, de rengeteget feküdtem, és így a 38. héten született meg Gabim, amikor leálltam a gyógyszerrel. Szóval pihenj sokat, és akkor biztos nem lesz semmi gond, de ha hirtelen sokat keményednél, akkor menj orvoshoz minél hamarabb. Mondjuk szerencsére te már jóval előrébb tartasz a terhességben, mint én voltam ilyen helyzetben, és szerintem biztosan nem lesz semmi baj. Drukkolok neked, és remélem nem ijesztettelek meg.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Aki mostanában fog szülni, annak volna néhány jó tanácsom. Vagy inkább tapasztalatom? :o)
Ha férjnél vagy, akkor egy évnél nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Állítólag! Viszont, ha nem vagy házas, akkor egy apasági nyilatkozat kell a papától, amit már jó ha előtte egy hónappal megcsináltattok. Különben szüléskor a lánykori nevedre fogják írni a babát. Nálunk is ez történt - mert váratlanul kerültem be a kórházba - és a szülés után pár nappal mentünk át a tér másik oldalán lévő anyakönyvi hivatalba, hogy megcsináltassuk az apaságit. Egyébként nem több, mint 10 perc alatt elkészítik.
Számíts rá, hogy amint felkerülsz a szobádba, lefog támadni a betegfelvételis és elkéri a személyit, meg kártyát, stb. Aztán jön az ottani védőnő és - miközben azt sem tudod, hogy melyik oldaladon feküdj és hol vagy egyáltalán - könyveket fog ajánlani. Teljesen paff voltam, mert másnap, amikor már jobban voltam, Kósán kívül senki nem "zaklatott" :-).
Jocónak már másnap kértek pelenkát, fürdetőt, popsikrémet. Szépen ráírták a nevét és ha elfogyott a pelus, szorgalmasan vittük az utánpótlást. Persze mi egy hónapot voltunk bent - mert koraszülött volt a lelkem - és az alatt három csomag mini Libero ment el. De mondták, hogy néha másnak is adnak belőle, vagy Jocó kapott mástól. Mi DM-es Babylove-ot vittünk és nem volt - most sincs - rá panasz. Bár szerintem tök mindegy, hogy mit adsz le, használni fogják a nővérkék.
Siska
 


SZiasztok!

Tegnap nem volt időm írni, de ma bepótolom.

Köszönöm szépen a sok infot a keményedéssel kapcsolatban, nem ijesztettetek el, sőt inkább megnyugodtam, hogy másnak is van/volt ilyesmi és ez még nem feltétlenül jelent rosszat. Próbálok majd sokat pihizni.
Ági, a lufis hasonlat egyébként tényleg jó volt, pont olyan, mintha egy lufit fúna bent fel valaki, de már szét akarna pukkadni.

Ma voltam terheléses vércukron. Nem volt szörnyű. Otthon jól bekavartam a fél liter lötyit és egész jó íze lett. Eredmény majd hétfőn várható. Szóval Ági, túl lehet élni. Nekem a 2 órás várakozás volt benne a legszörnyűbb, de találkoztam ott egy lánnyal és jól elbeszélgettünk. Sok hasznos infot mondott ő is.

Kaptam egyébként szülésznő telefonszámot, mert rákérdeztem a szülés felkészítőre és azt mondta Kósa asszisztense, hogy ha akarok szülésznőt választani, akkor a doktor úr mindig ugyanazt a hölgyet ajánlja, mert úgy érzi, hogy mellette biztonságban vannak a betegei és tőle kérdezhetek meg mindenféle felkészítő időpontokat is.
Fel fogom hívni. Lehet, hogy még korai, de állítólag sok hasznos infoval tud szolgálni így előre is.

Tünde, nagyon örülök, hogy be tudtál hozzám nézni, kár, hogy nekem sietnem kellett, de legalább találkoztunk. Remélem, hogy nem lesz nálatok semmi baj, majd írd meg a következő CTG eredményét is!

Köszi mindenkinek a szobákról is az infot. Most már sokkal okosabb vagyok és legalább előre fogok tudni kalkulálni.

Most mennem kell, de majd még jelentkezem.

PUszi mindenkinek!

Kata
katca
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem.
Tündi, köszi, hogy informáltad a többieket. Valóban:
2004.01.08- án 21.35- kor császárral megszületett az én szemem fénye: Dorka (Profilomban megtekinthetitek a képét). Paraméterei: 52 cm és 3500 gramm.
Jól ránkijesztett, és hálás vagyok a dokimnak, hogy a gyors döntésének köszönhetően beérkezésünk után 1 1/2 órával már kint is volt Dorka, s így nem lett baja. Ki kellett mosni szegénykém gyomrát, de remélem, nem fog emlékezni ezekre a kellemetlenségekre.
A műtétet altatással végezték, így én csak másnap láthattam Dorkát, de a férjem a műtétet is látta, s Dorkát is megpuszilta születése után.
Ja, és a műtét után engem az örzőbe vittek, ahol egy nagyon kedves nővérke leste minden rezzenésemet. Ezt a nővérkét Tündének hívják, és tényleg nagyon- nagyon kedves volt!

Aztán átkerültem a lefoglalt szobába: Mi 1 ágyasban voltunk a 3. emeleten, s én nagyon élveztem! Főleg azért, mert a császár után nem éreztem túl jól magam, s eléggé nehezen viseltem volna, ha folyton idegenek jönnek- mennek látogatóba. Így viszont nagyon nyugodtan telt ez a pár nap, s kis könyörgésre kicsit előbb haza is engedtek minket.

Dorka nagyon nyugodt baba, eszik, alszik, sokat mosolyog, na meg persze kis és nagydolgait végzi:-)
Éjszaka is 3 óránként kel, de csak azért, hogy szopizzon, s utána vissza is alszik. Tényleg igazán jó baba! Ha ez így fog maradni, akkor nagyon nagy szerencsénk van Vele:-)))

Most ennyit írok!
Sajnos nem volt most időm visszaolvasni az Általatok írottakat, de mihelyt lesz egy kis időm, azonnal pótolom e hiányosságot.
Az új babásoknak és kismamáknak nagy- nagy gratula!
Pocakosoknak jó pocakosodást!
Finiselőknek pedig nagy- nagy drukk!

Puszi:

Vic
Victoria
 


Sziasztok!
Még csak most találtam rátok, de a szobaárakban azt hiszem tudok segíteni.Én december elején voltam bent egy kis problémával és akkor azt híresztelték, hogy a három ágyas ára 4000, a két ágyasé 6000 és az egy ágyasé 8000 Ft.Én a harmadikon voltam az egyik még megmaradt tömegszállásos szobában, de nem volt olyan szörnyű.Ha vkit érdekel tudok mesélni.
Ha esetleg vmit tudtok a Nyéki doktorról vagy szült már nála vki megoszthatnátok velem a tapasztalatokat, én 10 hét múlva fogok szülni, kicsit félek még az egésztől.
Addig is puszi, sziasztok, Nuska
nuska
 


Sziasztok!

Elöször Boldog Új Évet Mindenkinek!

Elnézést,hogy csak most jelentkezek.Dec.23-án 18 óra 31 perckor megszületett Bence fiam.Két héttel korábban érkezett,de minden rendben van vele.2950g és 51cm volt születéskor.A második hét végére 750g-ot hízott.Ebből is látszik,hogy imád enni,így elég kevés időm és energiám marad mással foglalkozni.Mostanra tűnik úgy,hogy sikerült a háromórás rendszert beállítanunk,de ha álmos,és egy kis nyugtatást kíván,akkor is szopizni akar.A cumit nem fogadja el,de hát még csak 3 hetes múlt szopizzon annyit, amennyi jól esik neki.
Én az első emeleten voltam,3 ágyas fizetős szobában,de végig egyedül feküdtem.A szobában van tv,hűtő és külön fürdőszoba,amit minden nap takarítanak. A kisbabám végig velem volt,csak fürdetéskor és a délelőtti orvosi vizsgálatra vitték el.
A 4.nap jöhettünk haza a kórházból,azóta is jól érezzuk magunkat,nagyokat babázunk.

Gratulálok minden új kisbabának!
Leendő anyukáknak pedig jó pocakosodást,és problémamentes szülést kívánok.

Üdv:Klári
H.Klári
 


Szia Klári!

Gratulálok a kisbabához! Kép Sok örömöt hozzá! Kép

Szia Nuska!

Jó, hogy idetaláltál! Kép Én október végén voltam a két ágyasban, akkor négyezer volt egy éjszaka. Sajnos Nyéki doktor urat csak látomásból ismerem, de úgy szimpatikus... Kép Szóval nem tudok segíteni Neked. Kép Jó babavárást! Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!!

Vic-Aranyos a Dorka! Ez a teljes neve a babátoknak? A barátnőm kislánya Dorina és az ő beceneve nálunk a Dorka.
Klári-Gratulálok a Bencéhez! Nálunk is Bence lett volna a kismanó,de ő a Bernadett mellett döntött.
A kórházban milyenek voltak a nővérek? Segítettek a babánál? Eddig csak jót hallottam róluk.
Nuska-Engem érdekelnének a tapasztalataid. A legtöbben a különszobákat dícsérik.
Kata-Ha tudsz valamit,írd majd le légyszi. Most készülök én is beszélni a dokimmal szülésznő ügyben. Cukor előtt,után és közben majd csak lesz rá idő.:-)
Már bejelentkeztem,szerda 2:15-re,azt mondta,hogy 12-től ne egyek,ne igyak és készüljek fel,mert lesz egy óra is a vizsgálat. Lehet,hogy mégis megúszom valahogy másként? Nem lenne ellenemre.

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat,ha nem írtam volna vissza valakinek,ne haragudjon,de annyira sokat írtatok 2 nap alatt,hogy alig győztem elolvasni. Jó pihenést mindenkinek a hétvégén!!!!
:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Zsizsa, hát nem lehetett semmi ez a villamosos sztori. Jót nevettem rajta, de ugyanakkor nagyon szomorú, hogy még utána sem állt fel senki a kismamának. Kép

Siska, köszi szépen neked is az infókat!

Kata örülök, hogy mégsem volt olyan borzalmas a cukor, mint ahogy vártad. Kép

Vic, nagyon édes Dorka! Remélem továbbra is ilyen jó baba lesz, és könnyű dolgotok lesz vele. Kép

Nuska, örülök, hogy ránk találtál. Köszi szépen neked is az infókat! Sajnos az orvosodat nem ismerem. Mikorra vagy kiírva? Ne félj, az a 10 hét meglátod nagyon hamar el fog menni. És addig még rengeteg tapasztalatot gyűjthetsz itt. Én is nagyon sokat tanultam a többiektől, és néha olyan hihetetlen, hogy már csak kb. 4 hetem van hátra.

Klári! De jó, hogy jelentkeztél! Gratulálok nektek és minden jót kívánok! Kép Majd ha lesz egy kis időd, és nem gond, írsz egy kicsit a szülésről? Mivel ugyanaz az orvosunk, kiváncsi vagyok, milyen volt. Végül választottál szülésznőt?

Ma voltam megint CTG-n. Szerencsére most minden rendben volt. Tegnap este megbeszéltem babucival, hogy legyen jó, és ne ijesszen meg. Így is tett. Úgy látszik nagyon szófogadó kislány lesz. Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!
Vic!
atündéri nővérke alacsony és göndör hajú? mert ha igen, akkor ő az én választott szülésznőmKép a dokim asszisztnse, nagyon szeretem őt. még a szabadnapján is bejött, hogy megnézze beindult-e a tejem és tudom-e fejniKép

nekem tavaly novemberben az egyágyas 6000 Ft volt éjszakánként.. elég durva már ez is:/

Gratula a friss babáknak és nagyon várom a szüléstörténetet!!!!!!!!!! hadd sírjak egy jótKép

Puszi mindenkinek!!!

hicudzsi
 
 


Sziasztok,

Gyors beugrás, aztán megyek is, mert Dorka ma egy kicsit nyűgösebb.
Ma voltam varratszedésen, addig Kispapi vigyázott Dorkára. Az a kék fonal annyira ragaszkodott hozzám, hogy elég nehéz volt kihúzni. De a dokimnak aranykeze van, így szinte nem is éreztem semmit.

Ági,
Ez a teljes neve a kismanónak, Dorka. Így hívtuk már kezdettől fogva a "pocakomat" is:-)

Emőke,
Igen, alacsony és göndör hajú ez a tündéri kis nővérke. Hihetetlenül kedves volt, még arra is odafigyelt, hogy a műtét után, amikor már az örzőben voltam, akkor a fájdalomcsillapítót úgy adja be a kanülön keresztül, hogy ne legyen az a feszítő érzés.

Készítem a szüléstörténetet, addig is puszi mindenkinek!

Vic
Victoria
 


Sziasztok!

Bocsi, de csak most van időm megint írni. Lassan készítem össze a cuccokat a kórházba, és készítem a babacuccokat. Még tegnap vettem párat. Ha valakit érdekel: a Mega Toysban a Kenguru Goldban 30-50%-al olcsóbban tündéri cuccok vannak 56-ostól kezdve mindenféle vegyesen, így sikerült jól bevásárolnom. Azt mondták, kb februárig kitart az akció. Ha valakinek van törzsvásárlói kártyája az akción felül pluszban most ezeknél nem tudja igénybe venni.

Tünde! Küldöm az e-mailt.

Pindur! Köszi, hogy még egyszer leírtad a tapasztalataidatJ Mielőtt bejregisztráltam teljesen végigolvastam a hozzászólásokat, csak még az infok kavarognak a fejemben.
Azért azt nem értem, hogy miért kell pelust stb bevinni a kórházba. Anyósom szülésznő egy vidéki kórházban, és se oda nem kell vinni, se egyik barátnőmnek nem kellett vinnie aki Pesten szült.
Pindur, tudom, hogy végül is altatásban végezték Neked a császárt, de mivel Neked is tervezett volt (gondlom eredetileg spinális lett volna) kellett előtte anesztessel beszélned és vmi papírt aláírnod? Nekem még nem említette Kósa.

Siska! Köszönöm én is a tanácsokat.

Kata! Mikor lesz meg a vércukor eredménye?

Victoria! Szívből gratulálok gyönyörű kislányotokhoz. Örülök, hogy végül minden rendben ment a császárnál, és ilyen nyugodt Dorka. Reméljük tényleg így marad.

Nuska! Üdv közöttünk. Nyéki dokit sajnos én sem ismerem.

H. Klári! Neked is szívből gratulálok a kisfiatokhoz. Igazi karácsonyi babaJ), és ahogy írod, nagyon gyorsan nő. Én is nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre.


Mindenkinek kellemes hétvégét!
Timi
timi29
 
 


sziasztok!
Végre ideférek én is a géphez. Szörnyű ez a hapsi ( a férjem), rosszul van, ha nem püfölheti a billentyűket.:-)De a lényeg, hogy itt vagyok!
ÁGI, a tapasztalatok:én a harmadikon voltam, egy még egyenlőre meglévő "tömegszálláson", hatan voltunk egy szobában, de mellettünk volt egy nyolc ágyas is. Ott fenn csak ez a két szoba ilyen, a többi fizetős, tavasztól ezek is azok lesznek.Zuhanyzó volt a folyosón közös, két zuhanytálcával,tiszta volt és zárható az ajtaja, mindenki egyedül lehetett benn.A közös wc-t inkább hagyjuk. Én a körülményekhez képest jól el voltam, mert a szobában tök jó fejek voltak, és mindenki huzamosabb ideig volt benn, így nem volt naponta új szobatárs.De a harmadik messze van mindentől, főleg úgy, hogy végig rossz volt a lift:-(.Viszont a harmadikon egyáltalán nincs nyüzsi. Ha végül úgy döntök, hogy nem fizetősbe megyek a babussal, akkor ide szeretném visszakönyörögni magam, főleg, mert az egyik lány, szegény, még akkor is bent lesz.
Én azért vagyok még bizonytalan a fizetőssel kapcsolatban, mert egyedül tuti nem akarok lenni, ha meg ketten vagyunk ki tudja kivel hoz össze a sors, talán még a három személyes az ami szoba jöhet.

Tünde, én március 28.-ra vagyok kiirva, de ez elég bizonytalan, mert soha nem volt meg tisztességes időközönként:-).
A legutóbbi uh. szerint április 2 volt, de volt már március 26 is.
Hát majd eldönti mikor szeretne megismerni minket.

Sajna úgy látom nem túl ismert dokim van, kár. Bár én teljesen elégedett vagyok vele, csak jó hallani mások tapasztalatait.
Ti hogy álltok a szülésznő fogadással?Akartok? Vagy fogadtatok mikor szültetek?

Már úgy várom, hogy elérjem a célegyenest, gondolom ti is, (már aki még előtte van):-)

Puszi nektek,Nuska

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!

Végre túl vagyok az összes vizsgán! El sem hiszem, befejeztem ezt a félévet! Kép

Timi, köszi a mailt, megkaptam, már válaszoltam is.
Tényleg szülésznő az anyósod? Ez jó neked vagy rossz? Úgy értem, ő biztos sok mindent tud, nem rémisztget? Vagy inkább segít?

Nuska akkor ezek szerint várhatóan március vége vagy április eleje. Hú, az is mindjárt itt lesz. Kép Én egyenlőre még nem választottam szülésznőt. A múltkor azt mondta a dokim, hogy szerinte mindenki jó, de ha ez megnyugtat, akkor legközelebbre végig gondolja, kit is ajánlana nekem. Mondjuk eddig tényleg csak jókat hallottam mindenkiről. Szóval még gondolkozom rajta, hogy válasszak-e.

Képzeljétek újabb jóhír Kisbuksiékról! Hétfőn hazaengedik őket! Kép

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Megint annyian lettünk, csak kapkodom a fejem. Kép

Tünde, gratulálok a vizsgáidhoz!! Kép Nekem még meg kéne írnom valamikor egy fél szakdolgozatot, és fölkészölnöm egy államvizsgára. Nyáron legkésőbb neki kell veselkednem. Addig biztos nem jutok el könyvtárba.

Timi, nekem nem kellett anesztessel beszélnem, Kósa nem is említette egyszer sem (pedig igazán időben szültem). Az altatásnál dr. Bányász Tamara volt bent, aki szerintem nagyon rendes, utána minden nap meglátogatott.

Vic, Hicudzsi, vékony vagy molettebb ez a nővérke? Mert még csak sejtem, hogy ki az. Volt ugyanis nekem is egy kedvencem, és lehet, hogy ő volt. Kép

De örülök Kisbuksiéknak! Kép Kép Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Tünde! Először is nagy gratula a sikeres vizsgáidhoz. Nem semmi 8 hónapos terhesen vizsgázgatni.
Remélem minél hamarabb meg tudom nézni a mailt, de most vmi miatt az nem jön be. Igen, valóban szülésznő az anyósom. Szerencsére inkább az a típus, aki nyugtat, és nem ijesztget, sőt az a baj, hogy mivel olvasom a netet, meg mindenféle könyvet, köztük az ő könyveibe is belenéztem régebben, inkább én vagyok hajlamos arra, hogy saját magam ijesztgessem. Néhány éve nagy viták voltak abból, hogy miért nem otthon szülök, ahol a szülők is laknak, de most már megértik, hogy találtam itt egy normális dokit. Sajna ott az egyetlen, akiben megbíztam volna, elment. És szerintem az a legfontosabb, hogy a férjem mellettem legyen a szülésnél, s ha váratlanul indul be, akkor vidékre nem tud lerohanni időben. Most a továbbképzésre, amire jár vannak Schöpf-Méreis szülésznők is. Kezdetben őket kérdezgette a dokival, körülményekkel stb kapcsolatban, de persze azért más szemszögből látják ők a dolgokat és mi is.

Pindur! Az anesztest is emiatt kérdeztem, mert anyósoméknál az a bevett szokás, hogy a beteg előtte találkozik vele. Remélem hozzám is ez az anesztes fog bejönni.

Képzeljétek! Ma nagyon megijedtem, már azt hittem menni fogok a végén a kórházba. Mióta esik az eső annyira szúr lent a hasam, hogy ülni nem is tudtam, csak feküdtem. Persze néha kénytelen voltam felkelni, de majd megőrültem, alig bírtam a fájdalomtól lépni. Néha úgy éreztem, hogy na most fog elfolyni a magzatvíz. Azért is olyan rossz, mert most teljesen egyedül vagyok itthon. Most lettem csak jobban, de lassan megyek is, nem erőltetem sokáig.

Kisbuksiéknak én is nagyon örülök, olvastam a történetüket.

Puszi:
Timi
timi29
 
 


Timi!
Bocsi, hogy beleszólok, mert ugyan nem engem kérdeztél és nem is hasonló a helyzetem, gondoltam leírom:
Nekem még volt egy olyan elvetemült gondolatom, hogy mi van ha nem bírom a fájdamat és EDA-t kérek. Ez ügyben kérdeztem Kósát, aki átirányított az aneszteshez, aki aztán részletesen elmondta, hogy mit is jelent ez az egész, bekérte az összes leletemet és mesélt pro és kontra. És válaszolt a hülye kérdéseimre. És nagyon megnyugtatott. Szerintem ha másért nem, a megnyugtatás végett, te is felkeresheted, akit Kósa ajánl. Persze ez csak egy tipp. (Aztán nekem időm sem volt EDA-n gondolkodnom, annyira gyorsan történt minden.)

Kisbuksiék!
Hurrá-hurrá-hurrá-végre!KépKépKép

Tünde!
Le a kalappal előtted és hatalmas gratula. Viszont mostantól no para, csak pihi!!!!!! Mostantól kényeztesd magad ezerrel!!Kép

Vic!
Gratulálok a gyönyörű hajasbabádhoz!!!!KépKépKép
Meg persze sok-sok tejcit és boldogságot az egész családkádnak!!!Kép

Klára!
Neked is hatalmas gratula!!!Kép És persze Nektek is sok boldogságot és rengeteg tejcit kívánok!!!Kép

Képzeljétek elkezdtünk apával gondolkodni a kistesónKép Még csak gondolkodunk, de ami késik nem múlikKép

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulációkat a vizsgákhoz!

Most már tényleg csak pihizek. Ma már elkezdtem kimosni a babaruhákat. Annyira jó érzés nézegetni és pakolgatni őket! Kép

Pindur, mikor kéne államvizsgáznod? És miről írsz szakdolgozatot? Bár a nyár még messze van, ráérsz vele foglalkozni. De biztos menni fog!

Timi, akkor szerencséd van az anyósoddal, hogy így tud neked segíteni. Örülök, hogy mégsem kellett kórházba menned egyedül. Bár szerintem inkább ne stresszeld magad, hogy jaj csak most ne szüljek, amikor egyedül vagyok, mert a végén, még tényleg akkor fogsz szülni. Remélem nem így lesz.

Én valahogy így még nem tudok belegondolni, hogy mi lesz, ha megindul a szülés. Mármint, hogy hol leszek, egyedül vagy sem, mikor stb.

Réka, ha úgy döntetek, hajrá kistesó ügyben! Kép

Pusza
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!
Gratulálok a friss babásoknak és persze neked is, Tünde. Tényleg nem semmi egy hajszállal szülés előtt vizsgára készülni. (Gondolatban megemeltem a kalapomKép)
Dr. Bányász Tamara nekem is nagyon szimpatikus volt, ő tartotta az érzéstelenítésről a szülésfelkészítő előadást. Azt hiszem, valami olyasmit mondott, hogy csak ketten vagy hárman vannak a kórházban, ezért ha valaki EDÁ-val akar szülni, akkor előre jeleznie kell és akkor időpontot egyeztetnek, amikoris megbeszélik a kérdéseket és az anyagiakat is (mert az EDA nem ingyenes). Nem tudom, császárnál ez hogy van. Lehet, hogy a doki előre egyeztet vele, hogy neki lesz egy császáros páciense? Mindenesetre szerintem is érdemes lehet vele előre beszélni. Már csak azért is, mert megnyugtatóbb, ha abban a helyzetben nem egy tök ismeretlen dokival találkozik az ember.
(Persze, én csak úgy dumálok, mert nem voltam ilyen helyzetben: nem akartam EDÁt és nem császárral szültem).

Nagyon örülök, hogy Kisbuksiék végre hazajutottak. Sokszor gondoltam rájuk. Meg is néztem a profiljában a fényképet és mindig arra gondoltam, hogy ilyen szép fiatal nő, ki gondolta volna, hogy ilyen tragédia éri. Nem?

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenki nagyon jól van!
Mi szépen gyarapodunk, nagyokat mosolygunk, szépen eszünk, s az éjszakákat többnyire csak evéssel és alvással töltjük (na azért van 1- 2 nyűgösebb, sírósabb éjjel is, de szerencsére nem ez a jellemző).

Pindur,
Az a tündéri nővérke molettebb, azazhogy nem is molett hanem teltkarcsú; és egy bűbáj!
Anesztessel kapcsolatban: én császáros voltam, de mivel nem programozott, ezért nem is volt előtte megbeszélve az altatás senkivel. Nálam Vilma nevezetű hölgy volt ott, aki nagyon- nagyon kedves volt, elalvás előtt még olyat is a fülembe búgott, hogy álmodjak szépeket, bajszos angyalokat, csókos huszárokat stb...kíván. Nagyon mókás volt.

Timi,
nekem az anyósom gyermekgyógyász, s nálunk is az a helyzet, hogy Ő folyton nyugtatgatott engem a terhesség alatt, de mivel van itt jó pár orvosi könyve, ezért előfordult, hogy az én fene nagy kíváncsiságom nem bírta ki, s némelyikbe belekukkantottam, s persze halálra ijesztettem magam a hadd ne mondjam milyen babák láttán...
Ő is ott volt a császáromnál, de állítom, hogy jobban izgult talán még nálam is, pedig én is jól be voltam ***va, mert 1/2 óra alatt döntötte el a doki, hogy azonnal ki kell emelni belőlem a babót, s ugye erre egyikünk sem számított.

Ja, a 3. emeleten van még két nővérke, akik ugyanúgy nagyon aranyosak: az egyik szőke hajú és rekedtes hangja van, a másik nővérke pedig fekete hajú, és Borinak hívják. Mindketten középkorúak. Rájuk bármiben lehetett számítani.

A csecsemősök közül pedig két fiatal lány volt nagyon aranyos és segítőkész, az egyik magas, és barna göndör haja van, a másik pedig alacsony, vékony és szőkésbarna hajú. Rájuk is bármiben lehetett számítani, nagyon- nagyon kedvesek voltak nemcsak velem, hanem a babával is. Látszott, hogy imádják a kisbabákat, s persze a szakmájukat!
Ja, és meg lehet kérni Őket, hogy mutassák be a köldök ápolását és a tisztábatevést is, azonnal megmutatják.

Az anyatejgyűjtősöket is nagyon tanácsolom mindenkinek!!!

Tünde,
gratu a vizsgákhoz, és drukkolok Nektek, hisz már nem sok van hátra a nagy randiig!!!

Réka,
Neked is csuda aranyos kis Danid van!!! Ő is olyan kis mosolygós, cuki pofi!

Ja, még valami a 3. emelettel kapcsolatosan: én 6 napig voltam bent, de nálam egyszer sem volt rossz a lift. S én külön élveztem is, hogy nem volt akkora sürgés- forgás azon az emeleten, hanem szinte csak az ápolónők, a dokik és a "betegek, kismamák" voltak csak ott. És azt is nagyon élveztem, hogy 1 ágyast kértünk, mert így talán még meghittebb pillanataink voltak az én hajasmanómmal:-)

Ha bárkinek kérdése van ezekkel kapcsolatosan, szívesen válaszolok!

Puszi:

Vic+ Dorka
Victoria
 


Hahó!

Kisbuksiék ezek szerint lehet, hogy már otthon is vannak!Kép Jaj, de jó!Kép

Vic,
nekem is ezek a nővérkék voltak a kedvenceim, és én is nagyon szerettem az egyágyas szobát.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Látom, sokaknak van kellemes élményük a Schöpfivel kapcsolatban. Kép Érdekes, hogy a köztudat szerint mégsem az egyik legjobb hely (igaz, a szakmai tudást elismerik). Vannak sokkal jobban favorizált szülészetek ennél.

Timi, pihenj sokat, hasonló gondjaim nekem is voltak, aztán csak kihúztuk a 40. hétig. Kép (Három nappal a kiírt időpont előtt szültem.)

Réka, tartozom levéllel, de újbóli tejproblémák miatt egsz nap szoptatok, most átlógtam a szüleimhez, hogy ide bekukkantsak; itt viszont nem tudom lekérdezni a leveleimet, így a Te legutóbbi leveledet sem látom, amire válaszolnom kéne... Ma este megpróbálok nekilátni az írásnak! Kép

Tünde, én egy "elvont lélek" vagyok Kép Kép Kép, néprajz szakra jártam az ELTÉ-re (+ magyartanári doplomám van), tehát a szakdolgozatom témája is hasonlóan elvont. Kép Kép Kép Igazából 2005 nyaráig kéne államvizsgáznom. Jó lett volna még a baba érkezése előtt, de sajnos nem jött össze. Kép

Vic, akkor már tényleg ő az a nővérke, akire gondoltam! Kép Nagyon szerettem őt, nagyon vigyázva kötötte át mindig a császáros sebemet, annyira aranyos volt. Kép Az anesztes nem lehetett semmi! Kép Tamara meg annyira nem bírta látni a szenvedésem, hogy ott sürgette a bemosakodó orvost és asszisztenst, hogy igyekezzenek már. Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!
Gondoltam bejelentkezek gyorsan hogy ne kerüljünk feledésbe.
Annyira nincs semmire idöm pedig tegnap voltunk egy honaposak.Mindig van valami!nekem sajna kezd elapadni a tejem,hiába iszom a gyogyfüves teákat:0(
A Pindurkámnak pedig nincs már két napja széklete.Tápszert adok neki potlásként,mert 5-6 oránként tudok kifejni 200g tejcsit.Most két napja szopizik aminek nagyon örülök.Megijedtem mert pár napja véres tejet fejtem ki,ez a szoptatástol lehet?Éjjel nem igazán alszunk,tornásztatom mert iszonyú hasfájós és a cseppek nem igazán hatnak.Ne haragudjatok hogy panaszkodtam de most is két orát aludtam éjjel és kicsit kivagyok.Lesz még jobb?
Sjna mennem kell mert most keleget a kincsem.

Vic!Nagy-nagy gratula a babához!

Puszi nektek!

Anita
ani24
 
 


Szia Anita!

Sajnálom, hogy ilyen problémáitok vannak... Kép A tejjel nekem is állandóan problémáim vannak, pedig igazán mindent kipróbáltam már. Szerintem az is nagyon jó, ha szopizik a babád, de mellette kap tápszert. Hogy mitől lehet véres a tej? Nem tudom. Én biztos megkérdezném a védőnőt!
Biztos lesz jobb is!! Az első hetekben én is nagyon kivoltam. Kb. hat-nyolc hetes koráig, aztán napról napra jobb lett minden. Igaz, Dani nem volt hasfájós.
Hú, nekem is mennem kell!

Pindur
pindur
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: