Sziasztok!
Vendég volt nálunk tegnap meg ma, most ment el. Nem tudom, hogy ciki-e, de mostanában nem szeretem a vendégeket.

Nincs nekem erre energiám. Főzni, kínálgatni, ágyneműt húzni, stb.

Na, de most újra egyedül vagyunk, minden energiámat Marcira tudom fordítani.
Írtátok, hogy nem alszanak a babák mostanában. Hát, nem akarom a kedélyeket felkavarni, de az én Marcim este 8-tól reggel 8-ig alszik ébredés nélkül.

Reggelre viszont már olyan éhes, hogy úgy szívja a cicit, hogy szinte fáj.

Napközben is kétszer alszik, először 11-től 2-ig, majd délután majd 5-től 6-ig. Pár napja alakult ki ez az új napirend. Kíváncsi vagyok meddig tartja meg.
Dorina nagyon édes a fejvédővel!

Nálunk is fent van még a fejvédő, egyelőre nem is szedem le. Mivel nálunk a kiságyban csak alvás van, így semmiféle nézelődést nem zavar, ha meg alvásidő van, akkor nem is baj, ha nem nézelődik, hanem alszik.
Kriszti! Nagyon vagány Zéti ezzel a frizurával!

Én már alig várom, hogy Marcusnak haja legyen, de olyan kis kopasz még.

Apa meg had osztálytalálkozzon, majd bepótolja az otthonlétet máskor. (Egyébként és is úgy örülök, amikor a páromnak elmarad valami miatt a haverozása és jön haza. És egy kicsit sincs lelkiismeret furdalásom.

)
Szia Buci!

Szép nagy baba Andris! Marci is 7 kg volt 3 hónaposan, jövő héten lesz 4 hónapos, újabb mérés, remélem azért a 8 kg-ot még nem érte el. Egyébként mintha lassulna súlygyarapodása. Kéthetente már nem fél kg-ot hízik, csak 400 gr-ot.
A hozzászólás témáról az a véleményem, hogy nem érdemes azzal foglakozni, hogy ki reagál, ki ír vissza ,stb. Az aktív topiktag elírogat magának is a a fórumon.

Azt figyeltem meg, hogy kb. minden 5. írásomra jön valami reakció. Ha havonta írok öt hozzászólást, akkor én is nagyon magányosnak érzem magam, de ha naponta írok ötöt, akkor valaki úgyis reagál rá, tehát akkor minden nap kapok hozzászólást. A tanulság: sokat kell írni!
Sokszor én sem reagálok le dolgokat, mert ha egy kérdésre már többen leírták előttem ugyanazt, amit én is gondolok, akkor én már nem írom le, mert csak papagájnak érezném magam. Legfeljebb akkor reagálok, ha én máshogy gondolom. A babafotókkal is így vagyok. Élvezettel nézegetem őket és természetesen az összes baba nagyon szép és ha éppen valakit kifelejtek a dícséreteknél, az nem azt jelenti, hogy őt már nem tartottam szépnek, csak már annyian megdícsérték előttem, hogy olyan sablonosnak érzem, hogy én is újból leírjam. Vagy például, ha Marciról felteszek fotót, ketten-hárman írják, hogy milyen édes, aztán a többiek már nem. De nem is kell!!! Felesleges, hogy mind a 15 aktív topiktag azt szajkózza minden egyes fotó után, hogy de édes. Tudom én ezt enélkül is.
Meg aztán sokszor nincs is konkrét kérdés, csak vélemények , érzések leírása. Ilyenkor nem is vagyok mindig benne biztos, hogy az illető vár-e megerősítést vagy sem, szeretne-e hallani más véleményt, más módszert. Mert ha nem, ha csak tényközlésként ír le dolgokat a saját életükről, akkor én inkább nem vau-vau, mert hogy jövök én ahhoz. Nem tudom, hogy értehető-e, így inkább írok példát: ha valaki azt írja, hogy nem szereti a gyerek a répát, akkor ez számomra egy tényközlés, nem tudom, hogy beleszólhatok-e ebbe, így erre valószínű, hogy nem fogok reagálni. De ha azt írja, hogy nem szereti a gyerek a répát, szerintetek mit csináljak, hogy megegye, na erre fogok írni, mert tudom, hogy ha írok erre valamit, akkor nem az lesz, hogy mit szólok bele.
Lehet azért valamennyire érteni ezt a zagyvaságot?
Én sokszor nem kapok visszajelzést a hozzászólásaimra. Sokszor akkor sem, ha konkrétan kérdezek valamit. De eddig sosem éreztem azt, hogy azért nem, mert felesleges vagyok itt, mindig elkönyveltem, hogy azért nem, mert sokat írtunk, továbbsiklottunk a dolog felett, elfelejtődött. Ha esetleg mégis más oka van, akkor légyszi írjátok meg, mert így nem tudtok lerázni.
Eyi! Nem tudom, hogy ettél-e végülis a csirkéből, de egy szoptatós kismamának nem szabad a jó falatokat megvonnia magától!

Az első a sok tejci, aztán majd fogyókúrázunk, ha már abbahagyta a baba a szopizást. Tehát tessék csak enni!

Egyébként Marcus sem kakilt most már három napja, nem szokott ilyet csinálni. És reggelre már nekünk sem olyan pisis a pelus. Én egyelőre még nem aggódok.
Bari! Ki ez a galád, aki nem akar neked válaszolni?
Melike! Hékás! Jó hétvégézést!

Mia! Nektek meg szép nyaralást!
Csipisz! Nekem úgy tűnik, hogy jó súlyban van Peti!
Tegnap voltunk a hasi és koponya uh-n a Heim Pálban. Bár nem vagyok oda értük, most nagyon normálisak voltak. Várnunk sem kellett, a dokinő is rendes volt. Természetesen Marci egészséges, mint a makk!
Kedden meg megkapjuk az utolsó DPT oltást. A dokinénivel megbeszélem a pneumococcust. Azt hiszem nem várok tovább, hogy mit dönt a minisztérium és elkezdem beadatni, akár kell fizetni, akár nem.