Sziasztok!
Na én is előkerültem, köszi szépen a hányolást.

Mától 4 napom szabad, ez kb. már életmentő. Nagyon számolom a napokat, és már nagyon nehéz.

De már nem sok van...
Écike!
Nagyon ari Zolika a képeken, kívánom, hogy továbbra is ilyen jól menjenek a dolgok, és minél hamarabb otthon lehessetek!
Beszteri!
Köszi a táblát.

A genesisben a mi csajszinkat is mindig egy héttel kisebbnek mérték, de én nem aggódom, mert asszem az én 2,6kg és 46cm-em után nincs miért...pedig csak egy héttel jöttem hamarabb. Akkor még nem volt elég fejlett a technika, és látták, h kicsi vagyok, főleg a fejem volt nagyon pici (genetikailag, mert azóta is vékony az arcom), és befektették anyukámat hetekkel előtte, mert tuti vm bajom lesz...persze tök egészséges voltam, hurkáim is voltak állítólag.
Ne aggódj, minde rendben van Julcsival, és nagyon ari a képeken! Szurkolok, h beforduljon!
Pipal!
Örülök, h jó volt a genesisben, és h minden OK! Hihetetlen, h ti még mindig bírjátok, h titok maradjon a dolog...én képtelen lennék rá.
Igen, nekem volt vese gondom, de nekem mindkettő tele volt...mivel nekem akkor picit komolyabb volt, nagyon rátelepedett a csajszi a vezetékekre. 10nap után visszamentem megint, mielőtt repültem vissza, és addigra a bal kiürült, de a jobban még mindig volt...azóta gőzöm sincs mi a helyzet.

Egyébként amikor voltam az urológián ultrahangon még a nyaralás elején, mikor megérkeztem, akkor mondta a doki, h a jobb oldali veséje minden második terhes nőnek tele van. Nekem is mondta a Márta, h aludjak a bal oldalamon, és próbálok is, mert ez ugye a vérkeringésnek is sokkal jobb, de egyszerűen muszáj forgolódnom ide-oda, meg picit a hátamon is, mert iszonyatosan el tudom magam feküdni, már elég nyűgös az alvás.
Szerintem azért nyilall a hasad, mert nyom vmt a baby...a magnézium csak a keményedésre való...be is keményedik? Mert sztem csak akkor szedj többet. (ha egyáltalán szedsz valamennyit) De egyébként lassan abba kell hagyni, szülés előtt egy hónappal...szal én még jövőhéten szedem, aztán nem, biztos, ami tuti. Igaz csak este szedek napi 2-t, a lábgörcsök miatt....keményedésem nincs számottevő, csak pár naponta, és az már normális is.
Gabi!
Örülök, h jól vagytok! Én simán átalszom a mocorgásokat...
Vera!
Nagyon édi a képetek!
Katinka!
Áááhhh, akkor ezek szt nem csak én jártam így, h vm történt odalent...ez annyira gáz!

Asszem nálunk is majd csak csalogatás lesz legközelebb, akkor muszáj lesz bírnom akkor is ha fáj, mert nagyon szeretném, ha hamarabb jönne...nehezen bírom már, terhes a terhesség.
Asszem nekem szokott lenni ilyen enyhe fájdalom ritkán, de én már nem is aggódom, tuti a kiscsaj nyom vmt...elvégre már tök nagyok, a hely meg tök pici bent.
Örülök, hogy minden OK veletek!
Gratula a házassági évfordulótokhoz utólag! Én is dettó így vagyok az evéssel, már alig fér, persze éhes vagyok...aztán meg szenvedek, mint a kutya, tényleg nagyon nagyon rossz...érzem, hogy totál tele vagyok, mint egy lufi, és alig kapok levegőt...a legrosszabb, h semmit nem tudsz tenni ellene, max megelőzni lehet.
Reni!
Gratula a költözéshez!
Kata!
Én napi 8 vitamin tablettát szedek összesen (terhes vegyes, omega, calcium, 2vas, 2 magnézium, vörösáfonya), és ez végig így is lesz. Nagyobb a valószínűsége, h a a vitaminoknak semmi köze nincs a baby méretéhez...legalábbis ahhoz tuti nem, h túl nagyok lennének tőle. Ez a legújabb kutatás...mondjuk én ezt korábban sem hittem volna el. Te magad sem konkrétan a vitamintól hízol, hanem azért, mert egyesek nagyobb étvágyat okoznak...de pl. én ezt sem tapasztaltam.
Kumpibogar!
Örülök, h veletek is minden OK!
Katica!
NAGY-NAGY GRATULA LÉNA BABÁHOZ! Meglepő hír, de remélem minden rendben van veletek, kívánom, h szépen fejlődjön a kiscsaj, és minél hamarabb haza mehessetek! Képeket én is kérek!
toxémia: Tudja valaki konkrétan, h mik a konkrét jelei a dolognak? Mert 1-2 hete én is elkezdtem vizesedni kicsit, igaz nagyon enyhén, de azért érzem rendesen a lábfejemen, meg a kezemen is, ha behajlítom az ujjaimat, na meg a zoknim szép bevágást hagy mindig a bokámon. És para. 2hetente járok dokihoz/midwife-hoz felváltva, és a vérnyomásom rendben, vizeletmintám teljesen tiszta. De akkor is aggódom kicsit, h nehogy ne vegyem észre.
Beagle!
Nyugi, sztem már minden féle itt fáj-ott fáj normális...persze ha nem durva. Én is érzek dolgokat odalent, nálam néha tök erős, szúró a fájdalom, mintha a kezével jól lebökne (merthogy már fejjel lefele van), meg van tompa is. Szerintem ez már így lesz végig, h mindig lesz vm, de már nem sok van hátra!
Holdacska!
Welcome!
Dreika!
Sajnálom a vírust!
Judit!
Köszi az emlegetést!

Örülök, h ilyen jól sikerült az uh! A képeket azért majd próbáld feltenni, sztem le kell őket kicsinyíteni!
Sonny!
Örülök, h minden rendben, gratula a szerződéshez!
Honey!
Welcome!
Hát velem csak annyi van, h már nehezen bírom a melót, mert tök hirtelen nagyon terhes lett a terhesség. 30hétig teljesen ok volt minden, pörögtem, és bírtam...de már alig birok mozogni. Kicsit elkezdtem vizesedni is, ami sztem csak enyhe, és remélem nem lesz baj...fejjebb írtam már erről. És már nagyon nehezen vonszolom a súlyom, érzem a lábaimon, h nehezedem rájuk nagyon. Most tartok 14kg-nál, amiből 1kg sztem víz lett most az elmúlt 1-2 hétben...remélem már nem jön rám sok, mert az nagyon nem lenne jó. A melóból még van a jövő hét csak 4 nap, utána pedig egy teljes hét + 2 nap az új nannyvel együtt, közben szerdától el is utaznak a szülők new yorkba egy hétre, szal az már lazább lesz sokkal, mivel lesz segítségem is.
Szal én már nagyon várom a végét, és próbálok megegyezni a kiscsajjal, hogy az okt. 18-20 körüli dátum az mindkettőnknek sokkal jobb lenne a nov.1. helyett. Beszélek is a midwife-al, h segítsen sürgetni a dolgot egy kicsit, itt lehet, mert az van, amit a kismama akar.

Itt simán akkor is rásegítenek, ha már nem érzi jól magát az ember, tehát tényleg terhes...és asszem nálam már kezd efelé haladni a dolog. Tudom, h sokan nem értenek egyet ezzel, biztosan sokkal jobb, ha magától indul el a baba. Konkrétan beindíttattni nem akarom, van ez a "membran sweep", sajnos nemtom hogy van magyarul...amikor a membránokat szétnyomkodják ujjal, és ilyenkor elvileg 48órán belül eindul a baby, mondjuk van, akinél még hetekig semmi a 3. ilyen akció után sem. Szal ez annyira nem drasztikus, gyógyszeres indítást vagy burokrepesztést persze semmiképp nem kérnék. De már látni akarom a fényt az alagút végén, meg hát bevallom kicsit para is ez a toxémia, nemtom nálam normális-e ez az enyhe vizesedés, attól függetlenül, h eddig nem találtak semmit. Katica is tök hamar toxémiás lett, pár nap alatt...
Neve még sajnos mindig nincs a kiscsajnak, és ez már kezd kiborítani....igaz csökkent már a kör, de még mindig semmi. Most ezek vannak még versenyben: Lilla, Johanna, Maya, Zara, Luca (gyerekkorom óta ez a kedvencem, de itt "Luká" lenne belőle, mint fiú név...szal még nagyon eszelünk rajta, h mi legyen vele, de valszín nem ez lesz ez miatt), Szonja (ezzel is az a baj, h itt nem igazán tudnák kimondani, meg mindig el kéne betűzni). A vezetéknevünk Ördög...
A jó hír, h tegnap végre megjött a babakocsihoz a mózes és a pelenkázó táska...aug. 1-jén rendeltem meg.

Szal mostmár ez is egyben....mostmár tényleg csak 1-2 apró dolog kell, és kész vagyunk totál. Lassan el is kezdhetek mosni, a 34hetes uh-t 22-én még meg akarom várni....aztán persze meg lehet kapkodni kell...
És most egy kis segítséget kérnék attól, aki ért ehhez, vagy szintén homeopátiát fog alkalmazni szülésznői segítséggel. Aki meg még semmit nem tud erről, annak tippként is szolgálhat. Szal én összeollóztam egy listát összesen 4-ből, amit itt-ott találtam, és szeretném közzétenni, és véleményeket kérni róla, valamint vannak kérdéses részei is 1-2 bogyóval kapcsolatban.
Szülés előtt:
gelsemium 15ch 1x5 (félelem, szorongás, izgulás)
arnica 9ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti az ereket, izmokat, sebgyógyító)
caulophyllum 5ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti a méhet, segíti a tágulást)
Szülés alatt:
arnica 30ch 1x5
caulophyllum 15ch és cimicifuga 15ch (fájáserősítő, méhnyak tágító) 15 percenként váltva
gelsemium 15ch 3-4adag
pulsatilla 15ch 3-4adag (rendszertelen fájásokra, álmosságra, friss levegő hiányra)
sedatif pc (enyhe nyugtató)
Szülés után:
delphynium staphysagria 9ch 3x5 (gátseb gyógyulásra)
china rubra 9ch 2x5 1-2 hétig (folyadék és vérveszteségre)
ricinus communis 5ch (tejserkentő) először minden szoptatás előtt 5db, majd ha beindult a tej 2x5/nap
arnica 30ch
hypericum 15ch 2x5 (gerinc érzéstelenítő utáni fájdalomra)
Szal nekem ezt sikerült összeollóznom, de valamelyik bogyóból máképp szerepelt a listákon. A caulophyllum a legkérdésesebb. Ebből egyik verzió, h 5ch-s a szülés előtt 1-2 héttel, a másik pedig, h 30ch-s 4 héttel hamarabb, 1x5, 2x5, 3x5, majd 4x5 hetente emelve az adagot. Nekem utóbbi kicsit agresszívnek tűnik, ezért írtam maganak 1 hónappal előtte 5ch-s 1x5-öt... Szerintetek? A másik az arnica, ebből sem teljesen egyértelmű, h mikor 9ch-s, mikor 30ch-s...változó volt a listákon. A cimicifuga is valahol 15ch-s, vanalhol 30ch-s szerepelt.... Segítsetek légyszi, ha tudtok! Ja, és az szerintetek OK, ha én ezt mind beveszem, ami a listán van? Nem sok egy kicsit? Vagy ezekből bármennyit lehet?
Előre is köszi!
Szép napot!