Koszonjuk a jokivansagot az utra!Egyfolytaban azon gondolkodunk,hogy milyen jatékokat rakjunk Rikinek az utra,hogy ne unatkozzon.De biztos lesz olyan,amikor semmi jaték nem lesz jo neki.
Az én naptaramban oktober 22-én Elod nap van.
Edit
2003.10.26 22:42
Annyira megtetszett, hogy éjjel nappal azt csinálnám. Sajna csak Dodó alvásideje alatt tudom, mert mellette aztán semmit nem lehet kreatívkodni.
Neki mindent meg kell vizsgálni, megnézni, megfogni. Szóval a netezés kárára szalvétáztam.

Ma elmentünk neki cipőt és overált venni. Ne tudjátok meg milyen ordítás volt. Egyszerűen nem akarta felpróbálni a bakancsot. Ordított, potyogtak a marha nagy krokodilkönnyek, feszítette meg magát.
Próbált a pasi nagyobbat adni, hátha szorít neki és azért ordít, de nem. Egyfolytában csak azt mondogatta, hogy DODÓ CIPŐ. Szerintem azt hitte, hogy akkor az ő cipőjét nem kapja vissza.
Apa azt mondja elkeríti egy kis kerítéssel a gép környékét.
Vagyis szeretném ha még csak annyi lennék...
ÍGÉREM most már jövök gyakrabban.
2003.10.29 23:35

Amikor én pisiltem,bejott és mutatta,hogy o is.Raultettem és pisilt egy kicsit.
Amint tudok,irok! 2003.11.09 21:56
Amúgy meg egy örökmozgó, csak akkor van nyugton, ha alszik. Ő is kapcsolgat mindent amin kapcsoló van, húz mindent amin zsinór van stb. stb.
2003.11.12 22:06
Ááááááá!
). Az ismeretségi körömben két kisfiú is van aki idősebb Dodótól 3 hónappal és most kezdenek el beszélni. Az első szavakat (apa, baba, cica, szia) ők most gyakorolják.
Örülök, hogy rámtaláltál!
),
Imádja a Coca-Colas reklámot. Bárhol van a lakásban meghallja és rohan, hogy TÉJATÓ, KAMIJON.
Kér INNI ha szomjas, kér ENNI ha éhes, kér TEJCSIT csak úgy...
ennyi! Jó éjt! 2003.11.13 08:01
2003.11.13 08:30
/Talán, ha nem 24 órából állna a nap./ 2003.11.13 08:53

?

Mert nálunk az se megy, csak akkor, ha nincs ébren, egyébként mászik bele a kádba, ha meg nem teszem öt is bele, akkor játékokat dobál bele, tegnap meg a cicimet mosta
(A te szavaiddal élve: Hiába, férfi...) 

2003.11.13 09:11

mást is csinálsz, vagy szalvétázol ezerrel?
Kezdésnek itt egy link, ajánlásképp:

2003.11.13 11:17
ülünk a klaviatúra előtt, úgyhogy csak egy pár szó, mert fontosnak tartom.
, de tök fölösleges volt. Egyszer volt a kezemben mindkettő, mert a szalvétás topicban sokkal érthetőbben válaszolnak a lányok, nem nevet ki senki. Ha van időd olvass vissza! Én is kérdeztem ám hülyeséget is, de sosem nevetett rajtam senki, sőt nagyon aranyosan válaszoltak. Kb. egy hónapja kezdtem, úgyhogy nem kell sokat visszaolvasni.
2003.11.13 21:28
Én is megróbálkoztam vele még az ősz elején, de nincs hozzá türelmem. Anno nagyon sokat hímeztem, kötöttem, horgoltam, de most egyikhez sincs türelmem.
Eddig gyűjtögettem, de mostanában inkább kivasalom azt a keveset és így nem kell 2-3 adag miatt az egész alvásidőt végigvasalni.
2003.11.14 14:14

. 

2003.11.14 16:52
Úgy beszél a gyerekekkel mintha mindent értenének. A kanalas cseppet pl. úgy beadja a gyereknek, hogy én még így 3 gyerek után is ámulok. Én fogócskázok vele, 5 percig szaladgálunk a lakásban, ordítás, visítás van ha valamit be kell adni neki, de a dokibácsi megfogja az arcát és úgy belöki a cseppet, hogy a gyereknek meglepődni sincs ideje és már lent is van az orvosság.
Ez tegnap készült a konyhában. Bujócskázott velem és nem tudtam megállni, hogy ne kapjam le. Az arcán a csikarást ne kérdezd honnan van, nem tudjuk.
hangzik, de én hozzászoktattam, hogy délelőtt nekünk igenis főzni kell. Igaz ilyenkor tele van a konyha edénnyel, de legalább csendben van, eljátszik mellettem. Talán tudja, hogy utána csak az övé vagyok, játszunk, sétálunk, játszóterezünk. Viszont így szabad az alvásidő, s az az én szabadságom.
2003.11.14 23:56
2003.11.21 19:06
), hogy ha olvasok is, írni már nemigen jut időm, legalábbis nem mindenhová, ahová szeretnék.
. Amit akar, azt elmutogatja, eldünnyögi, de nem beszél, csak amit eddig is. Hiába tudom, hogy ez így teljesen rendben van, mégis olyan furcsa, mert Noémi hihetetlen dumás volt (még mindig az).
. Addig pipiskedik, amíg ki nem nyitja, de remélem, hogy a bejárati ajtót nem fogja piszkálni. Bár Anyukámnál simán nyitogatja azt is. 2003.12.13 16:54
Minden szívbaj nélkül felmászik a gurulós dohányzóasztalra, hogy szétnézzen a bárszekrényben.
Fürdeni, WC-zni nehéz mellette. Ugyanis ha nem zárom kulcsra az ajtót akkor kinyitja, ha bezárom akkor ordít amiért nem tudja kinyitni.
Rendesen látni a lakásban, hogy merre jár. Az előszobában a bakancs, a sapka a sál, kicsit arréb a dzseki,még arréb az overál, és sorolhatnám.
2003.12.16 22:44

/bocs.../
2003.12.18 00:42
Édes lehetett.
Dodó is mondta egy időben, aztán a mi reakciónk mindig az volt, hogy "héééé, ki volt az?" Úgyhogy ő ezt szépen megtanulta és ha pukizik akkor néz hatalmas vigyorral, hogy "HÉÉÉÉ, KIVÓTAZ?" 

, de marhára örülök, hogy nem csak Dodó ilyen szeles mostanában. Nálunk a járóka már el van téve mert Dodó meg akart próbálni kimászni belőle. Persze a járóka megbillent ő megijedt, én mégjobban, úgyhogy összezártuk és elraktuk. 2003.12.19 14:55
2003.12.26 22:45
. Fel tudta sorolni kis segítséggel, hogy mit kapott. Annyira aranyos volt amikor meglátta a kivilágított fát. Elkezdett ugrálni örömében, rohant a fához és egyfolytában mondogatta, hogy KANYCSONFA-KANYCSONFA. Tavaly számára csak a csomagolópapírok értek valamit, most meg alig foglalkozott az ajándékokkal. Inkább a fát vizsgálta, de azt nagyon.
2003.12.28 14:27
Nálunk a fát nem a Jézuska hozza, hanem együtt díszítjük.
, de valahogy most éltem át először azt, hogy milyen öröm a gyerek öröme. 2003.12.31 21:00
Érdemes elolvasni a dec-i Kismamát, ott a sokgyerekes szerkesztök irták, hogy nem a kaja-pia-csicsa-micsa a fontos, hanem a nyugodt mami. A gyereknem totál mindegy, hogy van-e 7féle sütemény. Idén én nem turbóztam magam, mindent szép nyugisan csináltam, egyféle süti volt, semmi túlzás. Akik jöttek hozzánk, azok igy is elégedettek voltak, nekem meg igazából Juli öröme volt a fontos
Ö a fontos, a "sallang" meg gondoljon amit akar
(nem hiába vagyok a család fekete báránya) 2004.01.05 17:54
Sokszor megnyugtató dolgok is vannak, mint pl. a kanállal evés, tehát még mi sem vagyunk lemaradva.
. Ez a mindene. Bárhol meglát egy kamiont, az csakis apa lehet.
Nemrégiben egészen közel kellett menni egy kamionhoz, mert hisztizett, hogy apa-apa. Persze a sofőr csak vigyorgott a kínomon, ahogy magyaráztam, hogy nem csak apa vezethet kamiont.
Persze kérni tudja, hogy rajzoljunk neki mindent amit ő kitalál, de magától még semmi nem megy.
Mi már ott tartunk, hogy ébredés után bilizünk. Ezt nem utasítja el, s így legalább az alvás utáni kicsit erősebb pisi nem megy a pelusba. Persze van, hogy nem akar ráülni, ilyenkor nem erőltetem.
A többi ajándékkal is játszik, de nem annyit mint ezzel a kettővel. Ja, van még egy. Kapott egy akkora plüss malakcát mint kb. ő. Na annak feltétlenül a kiságyban kell lennie ha ő megy aludni, pedig alig fér el tőle.
Mi végül a visszaharapással tudtuk Dodót leszoktatni.
2004.01.11 18:22
Na nem mintha annyira ideges lettem volna, de mégis.

Akkor ismerős a helyzet.
Csak grafitceruza. Ugyanis Dodókám rájött, hogy a papírtól és az asztaltól sokkal érdekesebb a falra rajzolni.
Ma leejtettem az egyik kistálat erre azt mondja nekem, hogy "bambaaa". Mondtam is azonnal apának, hogy jó lenne vigyázni miket mond, mert ez az ő szavajárása. 2004.01.13 00:08
Hát nem egy gazember?
2004.01.13 11:35
2004.01.15 15:12
2004.01.16 23:57
2004.01.17 23:48
2004.01.26 13:45
Itt volt az egyik kollégám és megpróbáltuk, hogy Dodó odaadja-e neki a cumiját. Hát odaadta. A srác persze visszaadta amikor ő nem látta, de este nem is volt vele nagy gond. Kérte, hogy "kapom cumimat" de amikor visszakérdeztem tőle, hogy "hol van a cumi?" azonnal eszébe jutott, hogy "Elvitte Sanibácsi!" Azóta negyedszer alszik cumi nélkül. Még most, délben is kérte, de elfogadta, hogy elvitte Sanyi bácsi.
Igaz első este mondta a magáét, dünnyögött magának, hogy "mér adtam oda minden kettő cumimat Sanibácsinak?", és ezt elmondta egymás után többször is, de ennyi. Nem sírt, nem hisztizett.
Csak 3 garnitúra ágyneműt passzolt a drágám a szennyesbe tegnap. A két pizsiről, törölközőkről, az én pizsimről már nem is beszélek.