Sziasztok!
Vera!
Lili kb. fél órát bír ki a pihenőszékben, ha szórakoztatjuk, akkor többet is. Érdekes, hogy míg kisebb volt 1-2 órát is el volt benne, sőt még aludni is szokott benne. Most meg már alig várja, hogy kivegyem.

Huncutok ezek a gyerkőcök...
Ma lesz neki járókája, kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni.
Lili kúszik ezerrel, mindent elér, amit szeretne, a fenekét felnyomja, megkapaszkodik a lábujjaival a talajon és löki magát előre. A kezét meg nyújtogatja a játékok után. Közben forog ide-oda, így is jól tud haladni. Legszívesebben a parkettán játszik... Azt lehet jól csapkodni, nagyon szereti. Mert hiába van 150x200 cm-es szőnyegünk, telepakolva játékokkal, az ugyebár nem elég...
Most is éppen sírdogált, de ahogy leért a parkettára, elkezdett nevetgélni
Kakilás téma nálunk is zűrös volt egy ideig, akkor kezdtem el a gyümiket, amitől aztán lett minden nap, 1-2 alkalommal, de legalább minden másnap, addig meg 5-6 napig semmi.
De most kb. 3-4 hete evett utoljára gyümit, és ennek ellenére is rendeződött a kaki-probléma.
De anyatejeseknél azt mondják, hogy 10 nap is előfordulhat, hogy nincs kaki, bár a mi dr.nénink szerint a 7-8 napi az már túl sok.
Lili most csak cicizni óhajt, ugyan a héten egy fél üveg szilvát megpróbáltam neki ismét, megette, de annyira nem hatotta meg a dolog. Úgy látszik, még nem kell neki mást kapnia. Így is már 70 dkg hízásnál tartunk 4 hét alatt
Az a kék szőrme, ami Lili fején van, az Viki egyik Barbie-jának a ruhája....

Viki tette a fejére, szerinte ez akár téli sapkának is jó lenne

Ez egy szoknyaruha, az alja ilyen szőrmók, a felső része egy fehér kötött ujjatlan blúz.
Mondjuk akár sapkának is elmehetne, valóban
Viki!
Hát az nagyon jó, hogy Petinek így megy a fogmosás, Vikivel még 6 évesen is küzdenem kell, hogy mossa. Ő mondjuk mindenben a végletek embere, van úgy, hogy napokig nem mossa meg, bármit csinálok, nem hajlandó, utána meg napokig mossa egyfolytában
Mondjuk most, hogy az ovi elkezdődött, ott legalább ebéd után megmossák.
De az ovi miatt lett ilyen "nem-fogmosós", ugyanis amíg dolgoztam, addig Viki nyáron is járt oviba, és olyankor még a fogmosó cuccot is hazaküldték, mondván, hogy a szabadságolás miatt kevés az óvónő és nincs idő

fogat mosni! Jó, mi?
Ráadásul van egy irtó okos szájhigiéniás szakember, aki azt mondta az oviban, hogy 3 éves kor után szabad csak fogat mosni, addig abszolút nem, így hát a kiscsoportban egyáltalán nem volt fogmosás!!!!
A pláne az, hogy Viki előtte bölcsis volt és ott mindig mostak fogat...
Jó, hogy elkezdődött az óvoda, mert kicsit több időm lesz mindenre, de abból a szempontból meg rossz, hogy megint kezdődik az állandó vita az étkezésről, a fogmosásról, az alvás-nem alvásról, a hányszor mehet ki a gyerek pisilni és hányszor ihat vizet témáról...brrrr
és megint majd töltögethetjük a névtelen kérdőíveket, amire hiába írok bármit, semmit nem fognak belőle megvalósítani...
Az a legbosszantóbb, hogy hiába táplálom 3 évig egészségesen a gyermekem, utána mindent "elrontanak" az oviban
Kezdődik a cukros teával, a zsíroskenyérrel, és a minden kajához van egy kis hús dologgal...
Viki azóta eszik édességet (cukorka, nyalóka), amióta ovis és más gyereknél látta, hogy vitt magával a zsebében, az udvaron eszegette, meg kínálgatta a többieket...
A kóla azóta érdekli, mióta hallja az oviban, hogy még az óvónénik is szoktak kólázni, meg a gyerekek 90 %-a, pedig nálunk "tiltólistán" van, csak ásványvizet és nagy ritkán rostos üdítőt iszunk.
Meg próbálunk minél egészségesebben étkezni, dehát hiába.... a menza az menza...
Na most befejezem, kicsit hosszúra sikerültem