A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

én is teszek fel egyet a sok közül amit gyártottam :D

Kép

Kép

Kép
timi1982

Tegnap voltunk a gyermekpszichiáternél!
Úgy örülök, hogy Lilu szívesen eljött, bár rettentően izgult!!! 1órán át beszélgettek a dr.nővel. A végén arra jutottunk, hogy 2-3 alkalom együtt játszásra kell még menni Lilunak, ahol talán sikerül feltárni, mi okozza, a jelenlegi nyugtalanságát. (A háttérben valamilyen betegség áll, v. valami lelki tényező?) Kíváncsi vagyok, és nagyon bizakodom!!!
A suliban egyébként már van 8 nyomdája, és a 10. után kap egy mókust a fali táblára. Ha rosszul viselkednek, farkast kapnak, aki elvisz 1 mókust :lol: Szerintem ez nagyon jópofa, ötletes, és motiváló! Mi a véleményetek?

Véda
Vendég

Szisztok!

Véda:Nálunk általában nappal úgy szopizik hogy mikor felébred hami,és rá egy órára mikor elaludna hami,és akkor megnyugszik és elalszik,azét van hogy két óra is eltelik két hami között bár ez ritka,este meg ált:fél nyolctól alszik háromig,akkor hami,és csak reggel hét körül eszik megint,bár volt már hogy végigaludta az éjszakát,és az is előfordul hogy egykor,és öt felé is eszik.

Tegnap megvolt a Kristinek a varratszedés,nagyon félt szegényem,Apa mondta,de nem fájt neki.Kicsit be van gyulladva,pedig nagyon vigyáztunk rá,pár napig még ragtapaszozni kell,és vége :D

visszaolvasok.

Timi:jók a képek Bencusról!

Kép
Kép
Kép
kike

sziasztok!

Wera!

Hát, Lilla nincs kifejezetten oda a kolégiumért.
Pedig igencsak barátságos környezetben vannak. Hol vannak már azok az idők, amikor én voltam koleszos...
Most ők 4-en vannak egy szobában, a szobához tartozik külön fürdő és Wc is, plusz hűtőszekrény a kajáiknak.
A szoba nem mondom, hogy szálloda szintű, de nem is rossz.
Tehát a körülmények elfogadhatóak volnának, de szegénykémnek nagyon erős honvágya van...

Mondogatom neki, hogy tessék türelmesnek lenni, minden elsős ugyanezt érzi, és eljön az idő, amikor már nevetni fog az egészen.
De ez még messze van, úgy látom.

minden nap beszélünk telefonon, és msn-en is.
Próbálom tartani benne a lelket.

A sulit viszont úgy látom, nagyon megkedvelte.
Szimpatikusak a tanárai, nagyon gyerek központú suli.
Itt nincs az, hogy nem kötelező ide járni...
ide mindenki tanulni megy, ezért is válogatják olyan szigorúan a diákokat.
Szóval legalább ott nincsen gond.

Vendégeim lesznek délután....... :twisted:

Emmának a halántékánál van egy folt, ami száraz és rücskös...
Nem tudom szebben írni...
olyan, mint a tejkiütés, de totál száraz. már kentem Sudocremmel, de nem igazán használ, mintha még nagyobb is lenne...

hétfőn megyünk szurira, megmutatom akkor a doktornőnek...

Titi!
Mit mondott a doki?
Vendég

kicsit szanaszét vagyok.... :? 8)
Vendég

jaj el is felejtettem mondani... voltunk tegnap 6 hetes kontrollon. :oops: :oops:

azt mondta a doki hogy ezt a gyereket nem is én szültem... semmi közöm hozzá, nem is hasonlít rám 8)
pedig nincs igaza. annyira jó hogy mindkettőnkből van benne. pl. a szeme az enyém a szempillája már az apjáé. a kislábujja az enyém, a nagy és a mellette levő már az apjáé. a lábujjtartásai az enyémek a lábszára és a combja már az apjáé.
a keze az enyém a karja már az apjáé (neki van ilyen vékony hosszu)

az orra az apjáé az orrlyukacskája az enyém (nem egyforma a két orrlyuk mérete 8) )

jah és énrám meg azt mondta hogy jobb mint uj korában 8) :shock: hát igen, ő azt is tudja milyen volt uj korában, mert nála kezdtem a fiatalságomat is :D
szóval szabad utat hagyott. jah és ugy döntöttünk hogy kupot használok védekezés képpen.. nah hát ebben sem bizom jobban mint bármi másban :shock: :oops:

este felavattuk... hát nem mondom... brutálisan fájt!!!! :oops: :oops: és még mindig érzem egy kicsit

Kép

Kép
timi1982

Én még nem is voltam kontrollon... :oops:
Vendég

Nekem a hátam fáj, ahol a szurit kaptam. Ez vajon normális?

Amúgy teljesen természetes, hogy fáj...
Sajnos.
De hidd el, hamar rendbejössz!

(Amúgy nálunk volt egy alkalom, védekezés nélkül... :oops: :oops: kicsit tele is van a gatyóm miatta...)
Vendég

marcsi!
a lányod hová jár iskolába?
remélem hamar beszokik a koliba. szegényt ugy sajnálom. gondolom mos tmég azzal van elfoglalva hogy mikor lesz péntek hogy mehessen haza.
remélem az is hamar eljön hogy a vasárnapot várja, hogy menjen vissza :D vagy legalábbis nem zavarja ha vasárnap van és menni kell vissza...
de biztos hamar talál jó barátokat és együtt elszórakoznak a kollégiumban, lefoglalják majd egymást.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Csak röviden vagyok most,
akkor a hétfői tali tuti Westend, 9.30-10 között? Szerintem most már ha jó az idő, akkor is ott találkozzunk, és ahogy Titi írta felmegyünk a tetőre. Ott legalább elférünk. :lol:
Én ezer éve nem voltam a Westendben, de amikor még jártam arra felé, akkor a vízesésnél volt szokás találkozni. (mint a Moszkván az óra alatt :lol: ). Jó lesz a vízesés?

Nálunk is előjött a szopás közben megfeszíti magát, és nyöszörög probléma! Lehet, hogy kevés most neki a tej, mert gyakrabban is éhes. Remélem hamar beáll megint a kereslet-kínálat, mert igy nagyon nem jó!

Wera, Zsolti tegnap volt 6820 gramm! :lol: :lol:

Nagyon jókat alkottok ezzel a képszerkesztővel, majd ha lesz időm, én is kipróbálom!

Marcsi sajnálom, hogy lányod nem igazán érzi jól magát, de valahol azért az jó, hogy honvágya van, nem? Reméljük, hamar megszokja!

Véda, mi Pátyon lakunk, az sincs közel! Remélem a következő talira el tudtok ti is jönni!

Kép

Kép
Kép
patr

viki merre jársz? te ilyenkor itt szoktál lenni...
és a többiek? mindenki el van foglalva :D
nekem is menni kellene porszivozni, felmosni, de nem merek, mert most olyan nyűgösen alszik a drágám. biztos az idő. már tegnap is nyűgike volt szegény porontyom.

Kép

Kép
timi1982

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:41-kor.
20150601134430

Timikém!
Itt vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak voodooztam a legényt. :lol:
20150601134430

Ami, nálunk is volt többször is, h 2-3 napig nem volt kaki, ittam cukros kamillateát és pár órával utána mindig volt eredmény. :D Hogy a teától-e vagy sem, nehéz eldönteni, de én azt gondolom, h segített.
Hátha Levi nek m,eg lazításra válna be.

Nagyon jó képeket szerkesztettek, lányok!

Nálunk addig mindenki azt mondta, hogy az apjára hasonlít a leányzó, azt, hogy rám hasonlít, még csak egyetlenegy valaki. :(

Sírás szopi közben nekünk is van, egy ideig simán megy, aztán jön a nyüglődés, próbálgattam, amiket itt írtatok, de sajnos nem jött be a kis szeszélyesnél.

Kép
teó

Patr!

Ezek a szemek.... :shock: csodaszép!

Timi!
Győrbe jár, a Révai Miklós gimnáziumba.

Az ország 3. legerősebb sulija.
Valami statisztika szerint. :roll:

Remélem, hogy hamar megszereti. Ha bejárni szeretne, úgy sincs nagyon messze, kb 1,5 óra buszozás, csak szerettük volna, hogy ha lehet, minél kevesebb időt töltsön utazással.
Vendég

[quote]N írta:agyon jó ez a képszerkesztő móka!
:lol: :lol:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:41-kor.
20150601134430

Nekem is nagyon tetszik ez a képkészítő, de majd csak akkor ülök neki ha Nóri aludni fog. (Tehát soha! :twisted: )

Westend - vízesés? Hát, szerintem abból tényleg közlekedési dugó lesz! :lol: A tető-ötlet már nekem is eszembe jutott, szerintem jó! Velem jön Apa is, mert egyedül nem bírnék utazni a babakocsival, de majd leléptetem amíg randizunk veletek! :wink:

A fenébe hogy ordít ez a gyerek! Sehogyse tudom idehozni a géphez mert az előszoba kis zugában van. Így meg nem lát és visít! Váááá
Vendég

Sziasztok!

Marcsi! Nekünk is van olyan száraz folt, csak a szemöldökvonalakban. Én azzal a napraforgóolajjal kenem és attól vagy nem, szépen jön le. Lehámlik és alatta még mindig nem olyan szép de már nem annyira száraz és jobban is néz ki. Próbáld ki szerintem!

Voltam én is kontrollon, de még nem csináltunk semmit. :oops:
Már benne lennék, de még mindig nagyon érzékeny, és ahogy a doki vizsgált, eléggé fájt, és tegnap óta megint vérzek! :shock: :(
Nekem a doki a spirált ajánlotta meg a bogyeszt amit szopi alatt lehet szedni.
Spirál kilőve, mert tartok tőle és egy jó darabig semmit nem akarok a méhemben tudni!
A bogyóról meg hallottam, hogy csökkenti a tejmennyiséget, meg valahogy nem bízok benne...

Szerdán elértük az 5 kilót! :D

Tegnap Apa megvarrta a melósnadrágját, nem tudom honnan szedte, egy görbe tűvel, amit megláttam, szívbajt kaptam, mondtam, engemis olyannal varrtak. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hogy megy ez a dög a vonalzómon, hogy a 3-ason trónol? Nem az egyesn kéne még neki? :?:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti! Én szedem a gyógyszert és nem lett kevesebb a tejem tőle! :D
Vendég

Babukám!
Mikor hozol képeket az új kecóról? Szabi veletek van 1 szobában?

Kriszti!
Én az első együttlét után is véreztem kicsit. Crying or Very sad
20150601134430

Katák!
Merre csaviztok?

Bencuri!
Bencusodnak ugyem ár nincs hőemelkedése?
20150601134430

Nekem azt mondta a dokim h nem szedhetek most gyógyszert amíg szoptatok. Akkor mégis van olyan amit lehet szedni? :shock: Bár egyelőre még úgyse akarom elkezdeni amíg nem döntöttük el mikor legyen a következő bébi. 8) :lol:
Vendég

Viki! Fogok majd fotózni de még azért egy két dolgot a helyére kell rakni! A polcokat és képeket még fel kell fúrni! Szabi együtt van Velünk mert egy szobánk van! :D Ha nagyobb lesz akkor függönnyel leválasztjuk! :wink:
Vendég

Wera! A Cerazettet lehet szedni! Ez az egyetlen amit szopi alatt is lehet szedni! 28 szemes és folyamatosan szedni kell!
Vendég

sziasztok!

itt vagyok ragyogok :lol:
először a szerelmi vallomások: mia és marcsi! az a test+az a haj...k.o.
kérdések: bencuri, hogy boldogultok ilyen kis korkülönbséggel? ezt azért kérdezem, mert januárban hozzáfognék a következőhöz, de sokan ijesztgetnek, hogy meg fogok bolondulni 2 kicsi gyerekkel :?: :?:
marcsi: milyen szúrás helye fáj? császáros voltál, mert ezügyben nekem is "fáj" a szúrás helye (spinális érzéstelenítés), pontosabban időnként veszettül lüktet, egészen összeránt, aztán egy idő után elmúlik. ezek az alkalmak fokozatosan ritkulnak, remélem el is múlik :?
válaszok: vannak napok amikor Boró sem kakál és érzem, hogy emiatt nyűgös, én olyankor vedeltetem vele a gyermekteát, vagy az édeskömény teát és délutánra be is rottyant.
a mindenféle bőrbajokra meg a babaolajat használjuk. attól függően, hogy milyen természetű a dolog, hagyom állni a bőrén/vagy nem, aztán alaposan átdörgölöm a textilpelussal. ez eddig még minden esetben segített, nekünk is volt ekcéma szerű valaminek kinéző, azt is hazavágta 8)
Vendég

Bogolya!

köszönöm a bókot Emma nevében is, és köszönöm a választ a gerincfájdalomra. Igen, császáros voltam, és a spinál helye fáj.
Úgy, ahogy írtad.

A babaolajat pedig kipróbálom!

A kistesónál szerintem minél kisebb a korkülönbség, annál jobb!
Nálunk ugyan nem tudok kicsi különbségről beszámolni, mert így jöttek kor szerint: 14,10, és Emma

Pontosan emiatt mondom a kicsi különbséget. A nagyok között 4 év van, és sosem értették meg igazán egymást. amikor kicsik volta, azért, most pedig már nagyok, és szintén ezért.
Pont abban a korban vannak mindíg, amikor nincs közös téma, játék.
Majd talán, ha felnőnek.

amikor a 2. megszületett nekünk ugyan nem volt gond, de melyik időszak is tart tovább?
Mert soká lesznek még felnőttek?! :shock:

Megyek, mert oÁoÁoÁ.......... :roll:
Vendég

Gyermely? Az nincs is messze! :shock: :lol:
Vendég

Andi! Küldtem egy másik képet, de a nevet nem írtam oda :oops: Remélem azért megismered Jázmint!

Marcsi! Akkor az nagyon jó koli, majd megszokja. Eleinte az lenne a baj, ha jobban szeretne ott lenni, mint otthon. Én fősulis koromban kerültem először el otthonról, és nekem is nehéz volt az eleje, de utána szuper a függetlenség. Bár tudom, hogy egy középsulis koliban vannak szabályozások kimenőt illetően, de azért nagyon sokat fog önállósodni a leányzó!

Pár kép:
(mivel Andinak fotóztam, rakok belőle fel párat)

Kép Kép Kép

Kép
szly27

honnan nincs messze?
és istenke éltessen :oops:
Vendég

Nálunk öcsémmel 5 év a korkülönbség és nagyon jól jöttünk ki mindig. Mikor oda került a sor, már el tudtam kísérni oviba, és ma már nem csak testvérek, hanem nagyon jó barátok is vagyunk.

Persze ez nem minden esetben van így.

Bogolya, le a kalappal, hogy már a tesón gondolkoztok! :shock:
Én egyelőre szinte csak a hajamat tépem és hallani sem akarok tesóról. Apának már más a véleménye... :? Aztán kitudja?! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:40-kor.
20150601134430

Andi:én innen sajna nem tudok fotót küldeni, a gép ugyan nálam van de a kábel nincs így nem tudom feltölteni. de megkélrem párom. vagy nem tudom a netről le tudsz e szedni, mert a www.flickr.com/photos/alekoiljovszki oldalon van csomó.

végigolvastam át a 2 napot, de őszintén semmire nem emlékszem :oops:

Jól vagyunk, bár szenvedek rendesen az allergiámtól. Anna ma ügyesen aludt, csak egyszer evett éjjel. A tornát utálja, üvölt. Hasonjól elvan de akkor is balra lóg a feje:(
Megnézte az itteni védőnő, szerinte születéskor sérülhetett azon az oldalon a szaléag és így megrövidült, bár a csomót nem érzi, így lehet a nheurológiára kell vele mennünk, ha az ortopédus sem tud magyarázatot találni a fejtartására.
Vendég

huha csajszik!

a szopipárnában betettem a legénykémet a játszószőnyeg alá. pont elérte volna a lelógó nünükéket. 3 percet se birt ott. elkezdett ordítani és zokogni. csak ugy potyogtak a könnyei. tartott vagy negyed órát mire megnyugodott a pici bogyókám az ölemben. és éreztem hogy remeg.

lehet hogy fél tőle?!?! de akkor agyon csapom ;) olyan tünci bogyó. és nem olyan felismerhetetlen vackok lógnak róla. kutya, csibe, barika. olyasmik vannak a forgóján is és azt imádja.

Kép

Kép
timi1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:39-kor.
20150601134430

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Kölcsön kérték a porszívómat és mivel ma akartam takarítani, így ráérek! Kreáltam egy kicsit a táblit, de hogy az egyik mitől lett kisebb, azt nem tudom!

Kép
szly27

Hiányzik az anyuka neve! :shock: :x

Kép
szly27

Dórika 2 hónapos képe nagyon szépséges! Mindig elolvadok tőle!!!
20150601134430

Köszi Viki!

Kép
szly27

viki!

attól én is megilyedtem volna :lol: 8) :oops:
bocsesz... nem lehetett kihagyni ;)

egyébként erről jut eszembe. ha kicsit nagyobbak a babák, és pl. az anyuka elmegy fodrászhoz, tényleg nem ismerik meg utána őket???? (mert én igy hallottam, hogy van ilyen)
viki irásából következtetve... lehet :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:39-kor.
20150601134430

sziasztok, leányom a kendőben, ma sajnos elég nyűgös. Pedig jól aludtunk, már 21 körül nyomta, majd 3 után kelt csak szopi, evett rendesen. Kicsit nehezebben,de végül fél5 körül visszaaludt és 8-ig nyomta.
Panellban meg nem volt áram 11-ig, hát nem volt kispálya visszaolvasni titeket...:)

Bondi, Adél szerda esti kakijában tegnap nem tudtak kimutatni vért. Ez persze örvendetes, de nem zár ki semmit. A többi vizsgálat kb. egy hét. Én addig tejmentesen étkezem...Hihetetlen sok mindenben van tej!!!

A kisasszony egyébként a mellkasomon van, kerseztkötésben, most is, mondjuk nem akar éppen elaludni, forgatja a fejét.

Tegnap nem jutottam el nőgyógy kontrollra, a dokimnak ügyeletben rengeteg dolga volt. Szegény férjem....

Véda
, sajnálom, remélem azért majd találkozunk egyszer...Köszi a dicséretet! Csabi potenciális vőlegény...:)

Kriszti
jobb a helyzet Leventével?

Titi
! Tuti a kemény kakától van a véres széklet. Vigyázva a többi gyümölccsel is, alma, répa is fog!

Akkor Westend szökőkút? 9.30-10h?

Kép
andkata

Sziasztok!
Ma le kellett menni a városba a bankba. Akkor még szépen aludt Laura. után ugy döntöttem hogy sétálok egyet, ugyis olyan szép idő van, meg nézelődök, időm is volt. Meg végre ugy voltam vele, hogy nem szakad az eső, és kijutottam a panelból. Na, de kicsi lányom nem ugy gondolta, hogy ő sétálni akar. Elkezdett üvölteni. Pedig előtte evett, meg minden jó volt egészen addig. De ugy üvöltött, hogy mindenki miket nézett, hogy mit csinálok már a gyerekkel. Pedig megpróbáltuk ugy is, hogy a kezembe vettem, és fél kézzel toltam a babakocsit, az sem volt jó. Se hason, se háton nem volt jó. Igy kénytelenek voltunk hazajönni. Ennyit a jóidőről, meg a sétáról! :x :(

d.dodó

Szasztok!

Babócák gyönyörűek! :D
Én mag nem tudom felrakni a fényképezőről a képeket! :roll:

Kép
dittke

Csajok!

Ne legyen már fél órás intervallum az érkezésre! Próbáljon meg mindenki mondjuk 10-re odaérni. Ha késik, telcsizik hogy hová jöjjön (tetőterasz vagy ilyesmi...) Csak mert azért elég szívás lenne fél órát bőbő gyerekkel ott ácsorogni, nem? Márpedig Nóri rögtön nyafog ha nem gurul elég intenzíven a kocsi alatta! :twisted:
Vagy B verizó: 9:45 és 10:00 között. Az még talán kibírható! :P

Mit szóltok???
Vendég

bőbő = bőgő :lol:
Vendég

Szóval kik jönnek???

Titi, Muffin, Bondi, Vidokata, Andkata - rátok emléxem, írtátok h jöttök!

Babu, Sipiné, Bencuri, Patri, Bogolya?

Esetleg még valaki???

Esetleg Dodó?? :twisted: Bocsi, csak vicc volt, nehogy megharagudj!!! De majd gondolunk rátok, ígérem!!! :wink:
Vendég

Az én lányom nem is marad a babakocsiba! :cry:

Kép
dittke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: