A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Nálunk a Bercus annyira örül amikor meglátja a Marcit,majd kiugrik a kezemből.Úgy dumál neki,hogy betojok a röhögéstől.
Vendég

Banika,
Végül nem voltunk Auchanban, módosult a program! :lol:
Jaj de cuki, ahogy nevet! Meg kell zabálni! :D

Zsuzska,
Nagyon cukik! Fanni milyen édesen vigyorog, Gergő grimasza meg nem semmi! :D

Lanyané,
Igazság szerint mi nem védekezünk. :oops: Apa miatt lombikoztunk, annyira gyatra az eredménye, hogy nem valószínű egy baba spontán, előtte sem védekeztünk évekig. :oops: Mondjuk az megfordult már bennem, hogy mi van ha mégis … :roll: Úgyhogy még gondolkodom mi legyen.
Nálunk is detto ugyanaz, kaki pelenkázás után. Kezdhetem mindig előlről. :lol:

Csilla,
Mi nem adatjuk be a rotát. Nekünk is a pneumot javasolta a dokinőnk, meg esetleg a meningococcust. Édesek a törpék!

Riddencs,
Aranyosak! :wink:
Volt nálunk is az elején, hogy hízott ennyit Zsanna, de nem volt jellemző. Szerintem nem nagyon tudsz mit csinálni hízás ellen, max. vizet adni nekik, hátha kicsit megtölti a hasukat. A napi 5 evés meg teljesen jó. Mennyit esznek egy nap? Gondolom később lelassul ez a hízás, ne aggódj!

Sotske,
Mi újság veletek? Elég rég voltál!

És két új kép:
Kép reggeli edzés Kép anya, mit akarsz már megint? :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

rebe
Nagyon cukik.Nálunk a Marcinak akar mindig kiesni a nyelve :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Riddencs :P Banika :P Rebe :P
Nagyon édesek a gyerkőcök!
Nálunk még nem foglalkoznak egymással a fiúk :( pontosabban mintha féltékenyek lennének egymásra!?
Észlelt valaki ilyesmit?
Talán a puszikhoz és gőgicséhez kell még nekik 1-2 hónap... az enyémek ilyenek...
Oltásra megyünk nemsokára, megkérdem én is a doki néninket, mit javasol a kötelezőkön felül.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

A képeket már vagy ötször végig néztem .Imádnivalo minden babo :!: :!: :!:

Riddencs! Az uh-ra ad beutalot a doki,fejenként 5 ezer pénzbe kerül.A rota pedig 70 ezerbe :!:

én kedden megyek a hat hetes kontrollra,de sztem tablettázni fogok.most fosok egy kicsit,mert nem védekeztünk. :oops: :? nagyon bizom benne hogy most még nem eshetek teherbe.(gyenge kifogás tudom,de....)

Banika,a pisálos kép a kedvencem(egyébként imádom a fiaid fotoit,tegyél még légyszi 8) )

Rebe ! a csajok igazi szépségek!olyan csábitoan néznek minden képen :wink:

Fanni,Lanyané! rég raktatok fel képet!!!Kérek még :D

ja, nálunk is kb két hete 340-350-et hiznak
s.csilla

Csilla
Ez komoly,hogy a hasi uh 5000/gyerek?Én ilyet még nem hallottam?Mi ez? magánrendelés?Nekünk a zárónkon rajta volt,hogy hasi uh kontroll,koponya,fejlődésneurológia,vérvétel stb.Egy vasat ne kellett fizetni.Ki is akadtam volna.
Vendég

Minden baba csodaszép!!! :):)

Bukás: nálunk még mindig buknak :( pedig 8 hósak (épp ma :))
majd ha függőlegesbe kerülnek talán akkor már nem. értem ezalatt ha járnak vagy tudnak állni. Juci szted?

mostanában egész jók a gyerekek nálunk. este 8tól reggel 7ig alszanak, Gergő sem kel fel. én is kialszom magam. napközben is alszanak még 3szor. mikortól fog ez csökkenni?
összetoltuk a kiságyakat :) Banika figyelj!! lehet megint rendezni a szobát apával :):) adok hozzá képet is :)
Kép
szoba

Kép

Kép

zsuzska80
Szombathely

na csak azt akartam kihozni a szobaátrendezésből, hogy most már nagyon is foglakoznak egymással. átnyúlkálnak, meg röhögnek a rácson keresztül :) olyan édik :)

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska
Apával?Egyedül toltam át a 140x180-as szekrényt fullra pakolva.Nem bírom kivárni amíg a pasim ráér ilyen dolgokra :lol:
Holnap jönnek hozzánk babarucit nézni,venni :lol: :lol: :lol: Ikresek!!!Drukkoltam hogy két fiú legyen.De dög vagyok :lol: Mindent eladunk ügyesen,hogy vehessünk újat.Hurrá.Apa meg beígér nekem is egy fejlődési ugrást a konyhaablakból :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kérdésem a következő:
-hogy horgászod ki őket a belső sarokból?Mert nálunk "L" alakban vannak az ágyak és a Bercus bemászik a legbelső sarokba.Nekem rendesen kell tornáznom,hogy kiszedjem.
Vendég

Kép ez a gyerek sose sír :lol:

[/img]
Kép 1 perce még röhögött.Amúgy rendeltetésszerűen használjuk a cumit

Kép mé nem mész már odébb?

[/img]
Kép Vargáék hazaértek
Vendég

Basszus Banika, hogy hasonlítanak egymásra!! vagy csak én látom így?

én is megpróbálok mindent eladni :) de nagyon lenn van a babaruha ára :(

zsuzska80
Szombathely

Csalóka a kép.Bár van olyan ahol szégyen szemre nekem is gondolkodnom kell,hogy ki kicsoda.
Vendég

válasz a kérdésedre: a kék ágy és a fal között van kb 40 cm :) a rózsaszínhez meg simán odaférek.

Gond: ha beesik a cumi a két kiságy közé :) 8-8 cumi van forgalomban:) naponta egyszer mászok a kiságy alá :)

zsuzska80
Szombathely

Kép
ezt speci néztem egy darabig,mire megfejtettem :lol: :lol: :lol: :lol: [/img]
Vendég

válasz a kérdésedre: a kék ágy és a fal között van kb 40 cm :) a rózsaszínhoz meg simán odaférek.

Gond: ha beesik a cumi a két kiságy közé :) 8-8 cumi van forgalomban:) naponta egyszer mászok a kiságy alá :)

zsuzska80
Szombathely

az a 40cm nem látszik.de én nem férek be 40 cm-s helyre :lol:
Vendég

Fanni,
Az én véleményem szerint nem kell még egymással foglalkozniuk. Miért kéne? :shock: Még olyan kicsik. Riddencsék szerintem a puszira összerakták őket. Nyugi, ne aggódj! :wink:
Én féltékenységet nem észleltem. Olyat igen, de ezt is kb. 2-szer összesen, hogy az egyikőjük nézte a másikat, majd mosolygott.
Gőgicsélés is igazából most 1-2 hete van nálunk. Blankánál előbb kezdődött, ő ha beszélek hozzá, válaszolgat, olyan mintha mondani akarna valamit, és egyfolytában fülig ér a szája. :D Zsaninál még csak most kezdődött, de már kezdi tökélyre fejleszteni, és egyre hangosabbakat sikongat, ha valami tetszik neki. :D Pl. csak hétfő óta mosolyog rám rendszeresen, eddig csak nagyon ritkán csinálta, nem is figyelt igazán rám.

Banika,
Nekünk csak az volt a zárónkon, hogy korai orthopédia javasolt, semmi más. Lehet, hogy nálatok azért írták rá, mert előbb születtek?!
A fejlődésneurológián mit vizsgálnak?
Jaj de nagyon drágák! És ezeken a képeken én is úgy látom hasonlítanak nagyon. :D

Zsuzska,
Édeseeek!!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rebe 2008.09.10 14:42-kor.

Kép
rebe
Dunaharaszti

:):):):) én még be :) várj lemérem :) Apa a fejét beferi mindig a képbe :)

nincs 40 cm, épp hogy 30 cm :)

zsuzska80
Szombathely

gyorsan matekoltam,nálunk 60cm maradna

8 :shock: cumi?különbözőek?
Vendég

Nekünk kb 6-7 hónaposan kezdtek el foglakozni egymással, de inkább 7. sztem sem kell még!

zsuzska80
Szombathely

nem 8 rózsaszín meg 8 kék. még jó hogy van ismerős a MAM gyárban :)

zsuzska80
Szombathely

nem korai ortopédia amire mentünk,sima 3 hós.Onnét küldtek csípő uh-ra,mert ikreknél szokás.Marcinak van redőasszimmetriája,4 hét múlva megint ortopédia,de az már csak neki.Gondolom a kórház ez után kap pénzt.Kicsit többet mint amit 3 perc alatt dolgoznak :lol:

Fejlődésneurológiára a koraszülöttségük miatt kell mennünk,de ott is pikk-pakk végzünk mindig,mert nincs velük semmi gond.Koruknak megfelelően fejlődnek.Marci csámpás,azt kell tekergetnem :lol: :lol: :lol: :lol: Ez is protokoll szerintem csak a koraszülés miatt egy éves korig kell őket vinni.
Vendég

[quote="zsuzska80"]N írta:zsuzska80ekünk kb 6-7 hónaposan kezdtek el foglakozni egymással, de inkább 7. sztem sem kell még!

ezt azért gondoltam :lol: De kié a rózsaszín és kié a kék? :lol:

Konkrétan az érdekelt,hogy elfogadják-e a különböző cumikat,de így olyan mintha egy lenne nekik.
Vendég

[quote="zsuzska80"]n írta:zsuzska80em 8 rózsaszín meg 8 kék. még jó hogy van ismerős a MAM gyárban :)

Másodikra csak sikerül eltalálnom mit is akarok
Vendég

Bocsánat,kicsit magam mellett vagyok,mert nem tökéletes a Marci pisimintája,van benne vmi baci.Holnapra lesz eredmény.Lehet,hogy másik antibiotikum kell neki.Kész vagyok már tőle.Mikor lesz már november?Annyira sajnálom szegényt.Ekkorát nem véthettem senki ellen,hogy a gyerekemnek kelljen emiatt szenvednie.Ráadásul annyira mintagyerek.Ami a nagykönyvben meg van írva.
Vendég

[quote="zsuzska80"]N írta:zsuzska80ekünk kb 6-7 hónaposan kezdtek el foglakozni egymással, de inkább 7. sztem sem kell még!

most tényleg ezt akartam idézni.
Szóval szerintem sem késő Fanni.Amúgy a Bercus gondolom egy idegen babával is ezt csinálná.Múltkor egy kislánnyal beszélgetett.De a falevelekért meg van őrülve.Rikácsol ha elfogynak a feje fölül.Lehet,hogy legközelebb egy faággal sétálok,hogy megnyugodjon :lol:
Vendég

Banika! ne aggódj! minden okés lesz, meglátod nagyon hamar túllesztek rajt! és mivel minta gyerek, jól viseli.

zsuzska80
Szombathely

Tudom,csak ilyenkor annyira elkeseredek.Ráadásul annyi a műtét,hogy már most decemberre tudnak csak előjegyezni.Szóval ha bármi miatt meghiúsul a nov 26,akkor fogalmam sincs mikor.Remélem addig nem lesz beteg.
Vendég

Banika,
Sajnálom, nagyon nem lehet könnyű, de meglásd minden rendben lesz! Nem lesz beteg addig. Nagyon szorítunk!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

lehet, h már nem is emlékeztek rám, m kb 2 hónapja nem írtam.
költöztünk és nem volt netem:(
még most sincs, de egy héten belül lesz, ha minden igaz.sajna nem tudok visszaolvasni nagyon, de remélem mostmár gyakrabban tudok majd jönni:)
jaj, nagyon hiányzott a jó kis ikres társaság....nem is tudom, hogy bírtam eddig.....

szanet

Juci,
Megérkezett a kuponfüzet! :wink: Köszönjük!

Szanet,
Hogyne emlékeznénk rád, már hiányoltunk is! Képeket kérünk a tündérkékről! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

szanet már nagyon hiányoltunk :!: :!: :!: várunk :D
banika varga fiúkat megzabbantom.
rebe a lánykák tündérbabák gyönyörűek :D
riddencs cukik a manók :D
zsuzska de cuki maszatoskák :D
fanni féltékenység miben nyilvánul meg :?: mert nálam jázmi sír hogy vegyem fel és szerintem rájött hogy a tesó mindíg kézben van milyen jó neki ő is akar :D
rotát ma kérdeztem dokinénitől azt mondta nagy lehúzás,de emlékeztek juciéknak volt rotájuk szegénykéknek.
rebe hallotam sok olyat,hogy a sperma miatt volt lombik és utána mégis jött kistesó :shock:
képet holnap rakok most rohanok is ennyit engedtek a főnökeim :D

lanyané

Sziasztok!

Lili még mindig bukik, pedig már elmúlt egy éves és elég sokat áll, bár menni még nem megy, de sokat van függőlegesben. Én sem értem már...

Dorka reggel száraz pelussal ébredt és pisit varázsolt a bilibe. Annyira édes, ül, lóbálja a lábát, mert még nem ér le, és magyaráz nekem, közben meg csurgat. :lol: Meg kell zabálni.

Játszótereztünk is ma kétszer, hát egyedül elég nagy meló :shock:

Az a baj, hogy a rota "oltás" mellett is elkaphatja, mert több fajta rota vírus van és az oltás nem jó mindegyikre. Ráadásul csak két éves korig védi és aki egyszer volt, az is lehet még akárhányszor. Nem egyszerű kérdés...

Én a vaterán próbálkozom most. Eladtam a két hordozót a két pici bundazsákot, még van fent kezeslábasom tavalyi, ill. a kenguruk, meg pár apróság.

Tegnap voltunk kontrollon a Gézengúznál, leírás a honlapon talán holnap, elég hosszú, nincs most erőm idepötyögni.

Jó éjt!

Judit

jucicuki

Rebe! Nem tudom, mennyit esznek, mert nem mérem, csak hetente 1X a védőnő méri le őket.Szépek a csajok!

Banika! Kitartás! Stramm, édes fiaid vannak, nem lesz semmi baj!!

Fanni! Tényleg csak összeraktuk őket, nagyon vicces volt, persze, hogy nem foglalkoznak még egymással!Majd 1-2 hónap múlva veszik észre egymást, most, ha egymás mellett vannak, nem értik, ki/mi az mellettük, főleg, ha az a másik ordít! :P

Jó éjt mindenkinek!

Kép
riddencs

Tegnap írtam pár sort, de nem látom :shock: Na sebaj.

Banika :?
Elhiszem, hogy elkeserítő. De talán a műtét után már többet nem kell ezzel foglalkozni... reméljük. Melyik kórhában műtik Bercust? S miért hiúsulna meg a műtétet? :shock:

Rebe :P
Köszi a nyugtatást. Márkó baba nálunk már 2 hete mosolyog. Igazi mosolya van már. Személyes :D És Milcsi is 1 hete. 2x úgy mosolygott rám, hogy komolyan azt gondoltam, mondani is fog valamit 8) Egyébként nálunk ő a nagy dumás. Volt egy este, amit végig gőgicsélt. Gondolom valahogy így dolgozta fel a napját. Nagyon édes volt.

Riddencs :P
Akkor megnyugodtam :lol:

Mariann :P
Igen, az nálunk is megy. Meg ha egymás mellett fekszenek és az egyiknek beszélek, vagy arra mosolygok, a másik elsírja magát :shock: De ha ránézek és neki is mosolygok, akkor abbahagyja... Ezt neveztem féltékenységnek... de persze lehet véletlen is... csak ahhoz túl sokszor ismétlődik. Viszont egymással egyáltalán nem foglalkoznak ha kettesben vannak és nem szól hozzájuk senki.
Juditék az uszi miatt kapták el a rotát... ha jól emlékszem. Amíg nem mentek usziba, szerintem nem kell a Rota. Én Érden lakom és a szomszédos Százhalombattán ingyenes ezt az oltás... :?

Judit :P
Budnazsákod milyen színű?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni, egy narancssárga és egy rózsaszín. VAterán meg tudod nézni, ott is jucicuki néven futok, rá tudsz keresni, hogy miket árulok.

Judit

jucicuki

Judit :P
Megnézem. Bár a rózsaszín azt hiszem, nem annyira illik a gyerekeim egyéniségéhez :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ikresek.hu-n nem próbálod eladni őket? :wink:
Megnéztem, de sajna nekünk túl lányosak a cuccok, kengurunk meg már van.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Juci,engem érdekelnének a rucik,mert nálatok is a csajok augusztusiak ,Jázminomra meg éppen későbbre lesznek jok amiket vettem .csak nem talállak a vaterán.hogy kell keresnem?
s.csilla

Közben megtaláltam.azt hittem ruhácskák meg rugik is vannak.engem az érdekelne
s.csilla

Fanni
Pécsen műtik a gyerekklinikán.Ha előtte belázasodik,megbetegszik.....stb,akkor nem műtik meg.

Mi van ma?Kettős front?Nálunk világvége.Berci egész nap ordít,semmi nem jó.Addig ordít,amíg a Marci is elkezdi.Alig tud elaludni a kis vinnyogótól.És még csak fél 12.
Vendég

nekem is van egy rózsaszín Cheerokes bundazsákom eladó ha valakit érdekel :)

Banika! lehet front van! basszus hétvégére milyen sz@r idő lesz! Kamilla, Te mibe öltözteted a gyerekeket keresztelőre? lehet bundazsák kéne....

nekem ma egész jók.

így aludtak reggel: (Banika, képzeld apa vissza akarja állítani a régi felállást, mert nem fér be a 30 cm-be :)

Kép

Kép eladó egy gyerek, kinek postázhatom?? :):)

Kép Fanni a kábelt berheli :)

zsuzska80
Szombathely

Judit, nagyon korai sztem még a bili. persze, Te/Ti tudjátok, de amíg fogalma sincs arról, h mit csinál, nincs értelme biliztetni. szerintem. majd jövőre. talán.

Kép
an°°di

én nem tom mikor kell elkezdeni a bili dolgot, de az egyik ismerősömnek a gyereke 9 hós, és bilizteti. állítása szerint mindig oda kakil. nekem ez még a fejemben sem forul meg, azért néztem kikerekedett szemekkel.
anyám szerint én már 1,5 évesen szobatiszta voltam. akkor bizony el kell kezdeni 1 évesen :)

zsuzska80
Szombathely

Andi!

Azt olvastam, ha tartósan száraz pelussal ébred a gyerek, akkor érett a bilire. Nálunk volt ilyen és azért vettük meg. Nem ülünk rá minden nap, csak és kizárólag akkor, ha száraz pelussal ébred. Nem erőltetem, amint le akar szállni, rögtön leveszem. Inkább játék még, de szeretném, ha hozzászoknának, mielőtt a valódi szobatisztaságra nevelnénk őket.
Sok mindent olvastam, mindenhol mást persze :wink: és így döntöttem.

Judit

jucicuki

Bili
Anyukám szerint anno mi már 1 évesen szobatoszták voltunk.Ja.Csak neki textil pelust kellett mosnia,nekem meg tuti csípte a seggem.Azért a mai pelenkák már mások.Én speci a 2. nyarukra tervezem majd ezt a dolgot(bocsi 3. nyár,amikor 2 évesek lesznek).Azt még nem tudom hogy kell fiúúl pisilni :lol: :lol: :lol: Kell nekik fogni?Vagy hogyan kell ezt?
Szar idő lesz hétvégén?Akkor már nem is csodálkozom,hogy nyekeregnek.
Vendég

Banika
:lol: :lol: Kell nekik fogni,de te is megtaníthatod rögtön,hogy ő fogja és akkor nem szokja meg.Erről van egy sztorim.Egy ideig dolgoztam játszóházban.Volt ott egy 3 éves kisfiú,Ákos.Pisilnie kellett és engem hívott.Ok,gondoltam,persze,hogy elkísérem pisilni.Lehúzta a gatyót,kisgatyót és állt a wc előtt.Nézett rám.Mire én-Nem pisilsz?
Erre rám nézett a boci szemeivel és a következőt mondta-De,de hát nem fogod meg? :shock: És hát a drágám csak akkor volt hajlandó pipikélni,mikor én hajlandó voltam megfogni a himbi-limbijét.
Nekem ha lesz fiam,én biztosan úgy szoktatom majd,hogy tanuljon meg egyedül és szerintem az sem baj,ha ők is ülve végzik :wink:

Rebe
Köszi a hiányolást.Vagyok,csak ritkán,mert állandóan van egy csomó dolgom.

Nagyon szépek a babák,majd teszek fel képet én is.

Szanet
Én is emlékszem rád.Jó,hogy jelentkeztél,hiányoltunk itt jópáran.

Mennem kell,csajaim éheznek :roll:
Vendég

Sziasztok!

Milyen nagyok már a babák!! :)
Itt elég rossz iőszak van. Egész nap és éjszaka is általában nyűgösek, sírósak. :cry: Az első fogakra várunk, és még csak most kezd egy kis csücsköcske kibukkanni. Nagyon megszenvedik :(

Azért néha rosszalkodnak is: :D
Kép

Nem tudjátok, hogy hol lehet légzésfigyelőt megjavíttatni?
Vendég

jó ötlet ez a ruhaeladás de az ikresen olyan hülyén van megoldva szerintem de majd megpróbálom na már mehetek megint tiszta gyagyák a gyerekeim :twisted:
anny cukik vagytok

lanyané

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: