A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziszka de jóóóóóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: Ügyi ez a csajszi :wink:
Vendég

kedves Nikik, kicsi és nagyok! Sok sok boldog névnapot nektek!

Ritus

Kép
rituspoc

Boni, bizony! ;)

most alszik a gyerkőc, de nagyon éberen, szóval nem hiszem, hogy sokáig húzzuk már... mindegy, legalább elolvastam a fórumot végre! hajmosás, zuhanyzás, fogmosás a nap további részének nagy tervei! ;)

na ennyit a szunyáról...

sophie27

vagy mégsem!? rajtam bezzeg nyugiban megy a szundi :)

sophie27

Nagyon boldog Niki napot!!!

Sziszka, megnyugtat a válaszod, ezek szerint "szakszerű" voltam véletlenül :D

Mi ma megyünk doktornénihez, kicsit izgulok mi lesz, bár minden rendben velünk :)

Szép napot és sok pihit Nektek!!!

KépKép
columbine

Sziasztok!

Köszi a kaki tanácsokat mindenkinek! :wink:
Tegnap délután felhívtam a dokinénit, és azt mondta, hogy jó nagyokat eszik és valszinű ezért a zöld kaki (100g-okat legalább, de inkább többet és ezt naponta 6-7x). Azt mondta, hogy addig amíg nem hasmenés, addig nincsen gond. Csak mondjuk honnan tudjam, hogy hasmenés-e vagy sem amikor mindig krémszerű/folyós a kakija??? Az is igaz, hogy mióta kap Infacolt azóta van ez a zöld cuccos, most nem adok neki hátha megváltozik és ismét kapom az arany kakikat :wink:

Kép
Kép
dia123

Boldog névnapot kívánok a Nikiknek!! :D

Kép
Kép
dia123

Nikianyu és Boniko! nagyon nagyon boldog névnapot Nektek!!!!
A csöppöm nevében köszönöm a jókívánságokat.
Névnapjára a csipőszűrést kapta, én pedig azt, hogy hamar végeztünk és minden rendben, minden tökéletes. Bezsebeltünk egy csomó bókot. Mármint a leányzó. Én csak feszítettem a büszkeségtől. Nem írom, hogy híztam, mert már csak + 3 kiló a teherbeséséshez képest, viszont sajnos + 7-8 az ideálishoz. Többiek??? csak én maradtam tehénke?
Sziszka! lefényképezem, mikor benne van a picur illetve azt is hogyan raktam össze. Majd jövök. a képekkel.
bende

Szuszu, Ági! még az anyuk is gyönyörűek :)
Boniko! szép legényke.
bende

Zsófi!
Ez nálunk is így megy, csak akkor marad meg a kiságyban, ha már elég mélyen alszik ahhoz, hogy ne vegye észre, hogy beletettük :)

Próbáltuk rászoktatni az önálló elalvásra, de nem sikerült, bár éjszaka visszaalszik egyedül is, de nappal esze ágában sincs :D

<
sziszka78
Tolna

Szép Napot Mindenkinek!

Minden Nikinek Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Tegnap mi is óriásit sétiztünk Andival és Zsófikával. Lurkók jót alukáltak. 17.30kor indultunk és 8.15kor keltettem már itthon a kis drágám hogy menni kéne fürcsizni. Fürdés után persze éjfélig fent voltunk de reggel 6ig alvás volt, akkor meg felébredtem a nyüszire és gyorsan még álmában ciciztünk egyet és aludtunk tovább 10ig :D :D
Most is szunya van apával alszanak a nagyágyba én meg főztem grizestésztát.

Mi egyszerűen nem fekszünk hason, Áron utál továbbra is hason lenni. Néha probálom erőltetni de hanyatvágja magát már 2hetes kora óta. Mi vasárnap leszünk 1hónaposak!
Szuszu köszi a könyvecske lelőhelyet meg is veszem Mormikának. :D

Lányok ti mikor meritek elvinni a lurkókat ilyen bevásárlóközpontokba? Vagy mikortól lehetne? Úgy mennék apával vásárolni, de nem engedi hogy menjünk mi is. :(

Hozzátok is hetente jár a védőnő és havonta van doktori látogatás?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ez a kiló téma engem is érdekel, mert 58kg-val lettem terhes 75tel szültem és most 67vagyok és az istennek se akar lejjebb menni!!! :shock: :shock: Van még 9kg +++om. :(

Ti hogy fogytok?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bende

Hát Sziszka! nem tudom mennyire látszik, a magyarázat amit mellékeltek szerintem is vacak. A lényeg, hogy miután felcsatoltad magadra, van az oldalán egy pöcök, aminek bele kell csúsznia a heveder, hasadnál lévő műanyag részébe. Elég vackok a képek.

A többiektől elnézést, hogy foglaltam a helyet
bende

mindenkinek nagyin boldog NIKI-napot kívánok :D

mecsi én pontosan ilyen adatokkal rendelkezem, mint te...
58-ról indultam 75-tel szültem (bár 77is voltam, de az utolsó két hetében a terhességnek már fogytam)
most 63,5kilónál stagnáltam kb.két hete és az istennek sem akar lemenni a többi és bizony 50kg körül van az ideális...mivel csak 156cm (magas) alacsoy vagyok :oops: és maradt egy kis hasam is még vagy az még apadni fog?szerintetek mikorra megy vissza teljesen a méh?és a csontok?

én eddig kitartottam, de tegnap bevetettük a cumit, bár csak a kritikus helyzetekben akarom használni...azért döntöttem így mert megtalálta már cuminak a kis kezét és azt nem fogom tudni késöbb elvenni tőle és azt sem akarom ,hogy torzuljon az álkapcsa és ferdén nőjenek a fogai stb...
nálatok mi a tapasztalat?
Vendég

Bende!
Köszönöm!
Azt hiszem nálam is a pöcökkel volt a baj, megyek és ki is próbálom!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Köszike, amiket írtatok már kipróbáltuk. Hason fekvésnél is tornázik brutálisan és tépkedi a kis arcát, szóval nem jó.
A különböző szereket már mind kipróbáltuk, kivéve a gripe watert, most az jön, meg a homeos bogyeszok.

Hajnalban aludt úgy 4 órát egyhuzamban, hogy abból kettőn keresztül lefogtam a kis kezét. Jó kis móka volt. :cry: De legalább picit kipihentebb a drágám.
Bár lekopogom, most is alszik már lassan másfél órája, ami nagyon nagy szám nála. Kicsi angyalkám, megszakad a szívem, amikor pociskodik, és még 6 hét legalább!

Na, megyek, sztem ébredezünk.

Veszett még össze valaki az aventes kézi mellszívóval?
Engem először elapasztott, de most a védőnéni mondta, hogy mégis gyötörjem picit, de alig szív le valamit még a teli ciciből is max 20 ml-t.
Már forgatom minden irányba, 10-15 perceket nyomom, de semmi a sajgó ciciken kívül.
Ötlet?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na, akkor ismét sziasztok! ;)

nagyon szépek a babócák! annyira jó képeket tesztek fel! és mindenki egyre szebb és szebb!

mi kedden voltunk dokinéninél! 4 hetes vizsgálaton. szerencsére minden rendben, bár a babónk hízik, de nem olyan őrült tempóban, mint egyes lurkók, de remélem, hogy ez a folyamatos gyarapodás megmarad és akkor nem lesz gond!

amúgy 4,5 kilósak vagyunk (3950g-mal jöttünk haza a kórházból, és ugye pénteken leszünk 1 hónaposak), a centit nem tudom, de mondta ma a védőnéni, hogy jó hosszú gyerkőc!

Aproo, csipőszűrésre végül mi is ide megyünk gyártelepre, csak ugye mi 2 héttel fiatalabbak vagyunk, mint ti! majd kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vizsgálaton! alvás terén sajnos nálunk is elég gázos a szitu... Beni is mikor úgy gondolom, hogy elaludt, biztosan, hogy megijed valamitől és felébred! meg nem tudom, hogy miért van az, de nálunk, ha hátra fektetem, mindig elkezd tekeregni, meg mocorogni, és aztán jön a sírás! :( szóval nálunk is egy nap, kb. 2-3x alszik, de max. 1/2 órát, és látom rajta, hogy rohadt fáradt, meg akkorákat ásít, hogy csak na, de elaludni azt nem akar.

szélcső kinél hogy vált be? ti meddig dugjátok be a fenekébe? nekem anno 1,5-2 centit mondtatok, de ma a védőnő mondta, hogy neeem, azt mélyebbre kell tolni. kinél mi a tapasztalat? Aproo, nálatok bevállt?

hasfájás sajnos nálunk még mindig van! SAB cseppet kapja, de szerintem már utálja, mert megpróbálja az utolsó cseppig kitolni a szájából :D amúgy pedig megkaptuk a 3. féle tápszerünket, ez hátha beválik, kaki terén is, meg ilyesmi!

Dia, szerintem a kaki akkor hasmenéses, ha már a pelusból is csurog kifelé, nem? mert egy kisbabának mindig hígabb a széklete, vagyis ez a kenőcsös állag a jó! ha darabos, az székrekedés, ha hígabb, akkor az a hasmenés. szerintem...

Mecsi, igazad van, hallgasson mindenki az ösztöneire, az a legtutibb (anyatej összeöntés, mikrózás téma ;) )

plázázás terén, mi eddig mindig azt csináltuk, hogy elmentünk együtt, de valamelyikünk kint maradt Benivel a kocsiban, mert még túl kicsinek találtam a plázázáshoz! család sem volt még teljes létszámban, szóval a távolabbi rokonok még nem is voltak, most már jövögetnek szép lassacskán! amúgy szerintem az anyatejci ad nekik azért elég védettséget, szóval a kisebb betegségeket nem fogják megkapni egy vásárlás alatt, de azért jobb félni, mint megijedni!

mondjuk menni nekem is van igényem, szóval mennék már ezerrel, csak nálunk még annyira nincs napi rutin, hogy nehézkes... :(

tényleg, nálatok már megvan, hogy gyerkőc napközben hogy van el? mikor kel? mikor fekszik? stb?

Sziszka! 2 hónaposan milyen oltást kaptok??? én úgy tudtam, hogy 6 hónaposan kapunk oltást legközelebb.

hm. nem is tudom, hogy mit szerettem volna még! azt tuti, hogy minden kisbaba iszonyat édes! na, én is dobok egy képet magunkról...

jaaa, kilók. ugye én eleve + 20 kilóval indultam neki az egész mókának, a terhesség végére pedig feljött még +15 kiló, de szülés óta már lement olyan 16-17 kiló, pedig eszek rendesen, szóval nálam valószínű, hogy hormonális változások játszanak közre, meg eleve volt ezzel gondom anno is... szóval olyan vagyok, mint szülés előtt, ugyanaz a súlyom, ami még így is sok, de most még nem fogyózhatok, mert így is édes kevés a tejem... :(

sophie27

Aproo, nekem is ugyanez van, Andi azt javasolta, hogy szilikonpárna nélkül prószáljuk meg, mert úgy hatékonyabb!? talán!!!

nekem is kellene gyötörnöm, de erre már annyira nincs erőm :(

sophie27

Sziasztok:)

Nagyon köszönöm a névnapi gratulációkat és én is nagyon boldog névnapot kívánok Bonikonak és a pici Bende babának is;)

Zsófi, sajnálom, hogy ilyen zűrös napjaitok vannak, kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjön és Levi baba is a nyugis, csendes babák közé tartozzon, na meg persze az anyukája is ki tudja magát pihenni!

kiló kérdés:

68-al estem teherbe 96-al !!! szültem, szüléskor lement 7 kg, az első héten itthon még -5 kg, azóta pedig -2kg, szóval -14 kg-nál tartok és még egyszer ennyi van hátra.... így én tartom a "tehénke" rekordot;)
ne aggódjatok, szépen lassan le fog menni, nem most van itt a fogyókúra ideje! Én már azt várom nagyon, hogy nekiálhassak tornázni, jövő héten a 6 hetes kontroll után belevetem magam a testedzés rejtelmeibe;))

sniky

jaaa, a képek :P

Kép

néha a cumi is bejön, de csak, ha nagy a vész...

Kép

hihihi

sophie27

Cs-Andikám, este kimegyünk az Avarba egy pár órára, névnapi pohár barna sört legurítani;) ha van kedvetek örömmel vennénk, ha csatlakoznátok! ;) 6 körül megyünk, kb. 7-8-ig tervezzük az ottlevést...

köszi az emilkéket, megkaptam, postáztam az anyaságihoz a papírokat!

most volt itt a védőnő, mindent rendben talált, viszont csípőszűrésre mi csak okt. 21-re kaptunk időpontot.
koponya és hasi uh-ra most fogok kérni beutalót.

Zsófi a 2 hónapos oltás a DTPa, kötelező! a kiskönyv hátulján megtalálod, szerintem hívd fel a dokit és kérj rá időpontot!

sniky

Niki, köszi, még jó, hogy anya vagyok, mi!? :P nem is emlékeztem, hogy ez benne van a kiskönyben!

amúgy ezt nekünk kell kiváltani, vagy ott van oltóanyag?

nem mondta múltkor a dokinéni, pedig az időpontunk már megvan a 2 hónapos tanácsadásra...

sophie27

Én se akarok fogyózni csak annyira plötyi és zsiros a pocakom hogy az összes felsőmből kilóg még a hasam és még egy nadrág se jön rám a régiek közül. Lassan meg jön a hüvös aztán pucér maradok :lol: :lol:

Aprro , Zsófi remélem néha azért kijut nektek is a pihenésből!

Sok nyűgös hisztis napunk van nekünk is de ilyenkor mikor tudok 6órát aludni egybe az megváltás és felüdülés:D

Ma jön a védőnéni meg egy barinőm is uhogy én mára elköszönök. szépnapot mindenkinek!

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!
Kilók: nekem kb 7-8 kiló maradt a 17-ből, egyenlőre nem akar lejjebb menni, nekem is kicsi még minden régi nadrág, a pólók hasnál, hasonlóan mint Mecsinek, az ingjeim pedig mellben kicsik, i is pocsék a helyzet. elhatároztam, hogy itt az ideje a mozgásnak, de nem olyan egyszerű egy pici baba mellett.

Bende: félsiker :) Sikerült tökéletesen összeszerelnem a kengurut, köszi...viszont Málnus addig üvöltött benne amíg ki nem vettem :( azért nem adom fel.

Cumi: mi először a nagyon hasfájós estén adtuk a szájába, először nagyon megnyugtatta, aztán napokig nem volt hajlandó a szájába tenni, viszont nekünk is elkezdte szopizni az ujját, és a védőnő tanácsára néha megkapja a cumit ha nyűgös. Én is cumi ellenes voltam, de nagyon megnyugszik vele, és szerintem kevés olyan van köztünk, akinek gyerek korában nem volt cumija, mégis egészséges felnőttek lettünk. Nekem ez a véleményem.l

Zsófi: nekem nem mondta a doki, hogy vinni kellene az oltóanyagot, csak azt, hogy menjünk, szóval szerintem nem kell vinni.

<
sziszka78
Tolna

Bende Sziszka mi a márkája ennek a fajta kengurunak?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Avent mellszivó valóban asziélikon nékül jó..nekem már a kórházban is mondták...tegnap nekigyűrkőztem a bal cicit lefejtem, és reggelre bedurrant :lol: :lol: :lol: :lol: hippijéééééé
Vendég

Zsófi, nem kell vinni az oltóanyagot.

Cumi: én is nagyon elleneztem, de végül még is bevetettem és nagyon bevált, ha nyűgös, szeret cumizni és azzal könnyen megnyugszik és el tudja magát altatni... és ha eljön az ideje, el tudom tőle venni, nem úgy, mint az ujját;)

sniky

Niki drága!

Boldog névnapot! Persze a többi érintettnek is! :D
Ami a gyarapodást és fogyást illeti, mi fej-fejjel haladtunk eddig fel, ill. most már le is, tehát a nagy fehér bálna megtisztelö címe nekem jár! Nem is merek japánok közelében strandolni, nehogy tudományos célokra levadásszanak... :wink:

Ágicám!

A hozzászólásod a szívemböl szólt, nekem is az ösztön a tanítómesterem! :) Mellesleg pedig legyen megállapítva, hogy istenien nézel ki, nagy szerencséje van a párodnak veled, mint külcsíny, mind belbecs tekintetében! :) Na jó, nehogy elpirulj, elhallgatok, nem udvarolok tovább. Tudod csak önös érdekeim vezérelnek, szeretnék idöben egy jó nöt a fiamnak fogni! :)

Döncike tegnap esti mérés szerint 4,8 kg. Olyan hurkás kezd lenni, hogy alig találom a gyereket benne és a szemeit is csak résnyire tudja kinyitni - némi túlzással.

Holnap hajtós napom lesz, mert de. megyek a szokott játszócsoportba a srácokkal, du. torna Eninek és este szülöi értekezlet a suliban. Péntek de. búcsú az oviban ill. világ gyereknap, szombat beiskolázás. Ha nem lennék, igazoltan hiányzok!

Az asztalt közben 4x lefestettem és már a konyhában van tegnap este óta bevetésen. Este visszavitte anyósomékhoz a kerek asztalt. Mindketten nagyon felhúztuk magunkat rajtuk, mert a gyerekek nem érdeklik öket, pedig a párom 3x elmondta, hogy Eni megy iskolába szombattól, stb. Mintha nem is mondott volna semmit. Már ha erröl a témáról írok, megy fel a pulzusom, így inkább nem ragozom tovább. Nagyon csalódott vagyok bennük!
Viszont a két barátnöm, akik a kórházi idöszakban a gyerekekre vigyáztak, megajándékozzák Enit, egyikük még el is jön szombaton, a másik sajna dolgozik, így ma odaadta a motyót. Olyan jól esett, és Eni is örülni fog!

Mentem répát rágni és csupasz teát inni. Ezek a vacak kilók!
Tegnap voltam füresznél (nögyógyász), minden rendben. Furcsa volt az UH-n a petefészkem hült helyét és az üres méhemet látni. :(

Éljen a répa!

Puszi: Barbi
Vendég

Ami a kg-ot illeti, a +13-ból már csak +4 van rajtam. De én is várom már, hogy tornázhassak, terhességem előtt heti 4x mentem edzésekre, és bizony hiányzik már! Bár eleinte csak itthon fogok tornázni, van a Béres Alexandrának és Rubint Rékának is terhességi utáni kazija, de idővel visszatérek a keményebb tornákra. Viszont az igaz,hogy tornától elapadhat a tej? Vagy csak az intenzív tornától?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!
Minden nap olcaslak benneteket de 2 gyerekkel bizony nem egyszerű a világ rólam sem igen kopnak a kilók 54 el kezdtem 64 el szültem és 56 vagyok sajnos!
Sajnos dorkám is mint anno a nővére hasfájós olyankor állandóan cicizne utánna nagyot alszik a melleim meg szétdurrannak sajnos már 2 gyulladáson túl vagyok így elkezdtem fejni most is lefejtem gyorsan 50 et mert már igen feszült és reméllem lassan felkel majd én jó boldogulok az aventos szívóval bár felmerült nem e azért gyulladok be mert igen erősen benyomódik az a párna acicimbe
és mindig ott bimbó közelében van a gyulladás lehet leveszem majd róla
na sziasztok megnézem mert kicsit nyöszörög!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Cumi....ugyanazt írhatnám, mint Sniky! Szóval nálunk is bevált és még mindig jobb, mint ha az ujjait szívná!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

nem sok időm van nekem sem, de Ági hozzászólása nagyon tetszett, ezért írok. Pont így fogalmaztam meg én is ezt annakidején, hogy alkalmazkodni kell a babához. HA ölben akar lenni, mert neki az a jó- miért baj? Nekem is jó. Higyétek el, előbb utóbb, ha akarod se hajlandó az öledben maradni. Azt viszont "megtanulja", hogy mindig számíthat rád. Nekem könnyű dolgom van, mert ha itthon a család, van rá 6-8 kéz is, meg van aki húzza a csörgőt stb... bár CSongor megy a gőzösére csak hangosodik az üvöltés. A kengurut nagyon szereti ZSó, meg szinte bármit, amivel rá figyelek, vele foglalkozom. ÉS úgy lehet élvezni ezt!!! Egész addig míg meg nem nőnek!

Bár ez azzal jár, hogy a nagylányom folyton nyúz, hogy figyeljek, mert fuvolázza a süss fel napot, a Gergő, hogy figyeljek, mert cirkuszos kocsit rajzol, a Csongor meg hogy figyeljek, mert épített nekem egy házat ( aranyos, látszik, hogy még költözőfélben vagyunk, és most másfél szobával kell beérnünk.)

Szóval türelem kell. Rövid és hosszútávon is.

Apróka! nem irigyellek, kitartás, tényleg el fog múlni. Öcséméknek volt kétszer 20 percet alvó babájuk. Most másfél éves és gyönyörű, aranyos. Mióta egyszer alszik, azóta másfél a napi adag. De ő éjjel azért aludt piciként is. Várjatok a vizsgálatokkal!

A bébik nagyon aranyosak. HA nem lenne nekem is, biztos, hogy most belefognék!

Barbi!

HAgyd a párod szüleit! Elég keserv ez nekik! Aki ilyen, az nem élvezi az életet! Az én anyósoméknál Zoli az egyetlen gyerek. Nem tetszett nekik sem, hogy még egy, meg még egy... de amint megszülettek - most ZSófi is- kenyérre lehetett kenni őket. Annyira odavannak mindért! Még Bencéért is! Hálás vagyok ezért, de aki nem ilyen, az maga is szenved. Örömtelen, fásult emberek lehetnek és kimaradnak egy csomó-csomó remek kalandból, amit az unokáikon keresztül kapnának! De borzasztó, hogy van ilyen!
egyébként tényleg gyönyörű gyerekek. MAjd én is lefényképezem egyben az enyémeket..
Milyen asztalt vettetek? CSak pácoltad, vagy festetted is?

NA, megyek, minden perc ajándék.

JA! kilók! nekem a tejhez enni kell! Cukrosat, tartalmasat, sokat! Ez van! Remélem nem most hízok meg, egész jól állok! Mindig éhes vagyok és többet eszem, mint a párom. Már néha szégyellem magam! A mozgás jött be nekem, mikor az egyikel kicsit fölszedtem. Torna, ennyi.

Minden jót nektek! Meséljetek! Mit csinálnak a babák? Gőgicsél már valakié? Az óriási, hogy Ágié csörgőt fog, nem is hiszem el!
ZSó kicsit félős, megijed ha így játszom vele.

Bözsi
eviragos

Sziasztok!

Én tegnap voltam a 6-hetesen a dokimnál, meg átvettem az új anyakönyvit és lakcímkártyát, mert Viki végre apa nevére került. Addig ő anyuval volt és jó sokat nyűgizett. Ennek estére meg is lett az eredménye, 8 óra alvás egyhuzamban. Kettőkor már fel kellett kelnem fejni, mert majdnem eldurrantam. Érdekes nekem ilyenkor sem kezd csorogni vagy spriccelni, pedig most megint helyre állt a mennyiség, 150 is kijön egy ciciből.

A kilókkal én nagyon jól állok, mert 11-et híztam és 14-et fogytam. Tegnap a doki is kérdezte hogy csináltam. Fogalmam sincs, meg ráadásul el tudnék lenni egész nap édességen, amit a terhesség alatt egyáltalán nem kívántam. Na most jól bepótolom. Viszont a hasam nekem is mindenből kilóg, bár fel tudom venni a régi cuccaim, de be kell tömködnöm alájuk a pocakom. Jó lenne mozogni, de ez egyelőre kimerül a sétában. A lábaim meg fájnak a visszér miatt, amint lehet megpróbálom az elinjekcióztatást.

Viki is szépen hízik, meg mostmár a 6-7 óra alvásos éjszakák az általánosak, aztán simán visszaalszik 10-ig, így én reggel elég jól el tudom végezni az itthoni dolgaim. A nagylányomra sem lehet panaszom, nagyon jól megvoltunk a múlt héten, semmi hiszti. Egész furi volt hétfőn oviba vinni. Amennyire féltem mi lesz, annyira jól megvagyunk hármasban. Tegnap egyedül "menedzseltem" a fürdetést is, eddig mindig volt segítségem. Arra viszont jó volt a múlt hét, hogy sikerült letennünk a pelust a délutáni alváshoz. Most becéloztuk a szülinapját az éjszakaihoz is.

Apro! Köszi előre is az ügyintézést!

Szépek a babák! Nikiknek pedig Boldog Névnapot!

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok csajok!

Dia!

Vett a férjem karamalzot, a citromos nagyon ízlik. Mennyit kell belőle inni, hogy hatása legyen? Tegnap előtt este kóstolónak hozott az ember egy simát egy citromosat, azt meg is ittam, és másnap tudtam kicsit fejegetni szopi után a mellemből, de sajna nem túl sokat. Noel teljesen zacskóra szívja a mellemet. Ma fejtem ugyanabba a pohárba hozzá még 2x, így lett összesen 100ml, de persze ez édeskevés az én picurkámnak.
Minden szopi után gyötörni kell a mellett szerintetek, hogy több termelődjön, még akkor is ha semmi nem jön belőle?
Hiányoznak a régi szép idők, amikor 100at simán kifejtem a mellemből :cry:

Nálunk is zöld a kaki, de olyan mintha a drágám nem emésztette volna meg a füvet, alig tudom letörölni a popsijáról. El is neveztem zebrasz@rnak :lol:
De mondjuk ha tényleg attól van h sokat eszik, akkor stimmel a dolog.

Más...ma itthon maradt az autó (ember inni akar haverokkal) és elmegyek Noncival Brendonba, meg sétálni a Duna parton. Ha megéhezik a baba nálatok útközben hol szoktatok szoptatni???
Esetleg az autóban etessem meg?

Aproo!

Ez komoly, h 6-7 hét betöltése utáni kapálózás miatt el kell menni orvoshoz?
Mert nálunk tegnap óta megint megy a műsor, cicin elkómázik, beteszem az ágyba és kezdi a szokásosat. Ébredés, hatalmas szemek, kapálózás, ásítozás, nem alvás...

A kilók nekem sem mennek le hosszú hetek óta. Szigorúan tartom a 60 kg-ot. 55-ről indultam, 74el szültem. Mondjuk a mellek miatt 1 kgot talán levonhatok, de az istennek se megy le egy huncut deka sem. pedig nálunk is eszik Nonoka 6-7 alkalommal egy nap, és nem is keveset...
Barátnőmnak a 3. hónap után indult be, de akkor egy hónap alatt lemet 10 kg.
Lehet h a hormonok még vacakolnak és azért nem fogyunk?

pöttömpanni

Jaj, de bunkó vagyok lányok :oops:
Nagyon boldog névnapot kívánok minden kedves Nikinek!!!

pöttömpanni

Pöttöm,
Ha iszok, akkor naponta 1 üveg elfogy. Sztem adj magadnak néhány napot, hogy meglegyen a hatása. Nekem a citromos és natúr is nagyon ízlik! :D

Kép
Kép
dia123

halo!
tegnap én kétszer is levittem sétálni, mindkét sétát végigaludta (három órát összesen), erre éjszaka megint fél éjfélig nem aludt, óránként evett, és aztán csak két és fél órát aludt egyhuzamban, utána megint evés, és két óra alvás után megint evés. Az alvásai nem mélyek, mert közben sikongat, meg nyökög, mi meg ezt figyeljük és azért nem alszunk, mert nem tudjuk, hogy most ébren van-e és éhes, vagy álmában csinálja? szóval nem egyszerű adolog. Ma csak reggel voltunk sétálni, remélem este lesz megint 3-4 óra alvás egyszerre mert hullák vagyunk, mondjuk ma tudtam vele aludni másfél órát a nagy ágyon,mert a kiságyában nem maradt meg, tekergett és sirt, úgyhogy ki kellett vennem.
Én mindig hason altatom, azt szereti. Háton csak nézelődik, aztán meg elkezd tekeregni. Éjszaka is hason alszik, elvégre ezért van a légzésfigyelő, nem?
Miért erőltessem a háton alvűst, ha úgy nem alszik el?
Most is már lassan három órája alszik hason, én felkeltem mellőle egy órája, de ő aludt tovább. Most ébredezik.

Jelentem a Suttogó nem tetszik, egy két ötlet talán megfogadható, de a többi szerntem baromság....na mindegy erről nem szeretnék vitatkozni, mert mindenkinek más a véleménye gondolom.

mi csak novemberre fogunk időpontot kapni az Uh-ra, a védőnő szerint ez túl késő, akkor már 3 hónapos lesz, azt mondta vigyük el magánba fizetősre.....köszi.
mi jövő héten megyünk dokinénihez az egy hónapos tanácsadásra.

Apró: sajnálom, hogy ilyen hadonászós a babátok, remélem hamarosan kinövi tényleg. Kitartás!
a rossz ízű tej a sima hűtőből lett kivéve, vagy a mélyhűtőből?

Zsófi: nektek is Kitartás!remééjük az új tápi beválik.

csenge, ági: a holnapi séta remélem összejön majd, félek, hogy pont a séta közben fog felébredni és akkor nem tudom, hogy hol tudo megszopiztatni a parkaban..... tényleg ti szoktátok esetleg igy nyilvános helyen megszoptatni a kicsiket?

fejés: ha mondjuk 40 percig szopizik háromrészletben akkor utána már nekem semmarad semmi a cicimben. Ilyenkor is kell fejni és gyötörni? Ettől több lesz benne?????

Szerintem én még sosem fejtem le 100-at egyszerre. A legtöbb max 40-50 lehetett....
lei

nekem nem mondta senki, hogy csípő vagy bármilyen uh-ra kellene mennünk!!ez kötelező mindenkinek?vagy hogy van ez?a zárójelentésen sem említik és se a dokinéni sem pedig a védőnéni nem említette!!

sniky!ok avarozzunk , de csak 1órára megyünk ki szerintem azért ott sok az ember meg cigiznek is mind és elvégre kocsma, tehát nem is hőböröghetek, ha nem tetszik :roll: Titimnek meg még ma este össze kéne szednie egy bográcsot meg most menne az ikeába is(ruhaszárító+pizsid :D )
Vendég

Lei,
Én azt mondom ne fejjél, mert úgy jársz mint én hogy túltermelődött a tej, és emiatt nem tudott normálisan enni szegénykém. Ha rendesen eszik, nem feszül utána a melled, akkor felesleges fejni. Hadd álljon be a kereslet-kinálat, sztem.

Kép
Kép
dia123

Andi, rendben;) én még Fercit várom, hogy hazaérjen értünk, Barnus még alszik és még ennie kell, ha felébred, bár ez nálunk 15-20 perc...

a szürke pizsit előre is köszönöm, akkor az M-es méret kellene belőle;)

szoptatás: Lei mi vasárnap Andival a ligetben szoptattunk, egy kendőt vagy pelust raksz a válladra és tök jól meg lehet oldani, emiatt szerinte ne feszengj, ha evésidő van, akkor evésidő van, nincs mit tenni;) ez szerintem tök természetes dolog és így akár hosszabb időre is el tudsz/tudtok mozdulni otthonról. Vagy ahogy Pöttöm is kérdezte, az autóban is simán meg tudod szoptatni, ha azzal vagy;)

sniky

csajok én nem fejek és szerencsére nincs is begyulladva a cicim, alakul a kereslet-kínálat magától, na meg egy kis homeós bogyesztől... ahogy dia is írta, felesleges fejni, hacsak nem akasz tejcsit tárolni a hűtőben a biztonság kedvéért, de szerintem se vidd túlzásba!

sniky

én is most készülök etetni csak babóka alszikál még a cickó meg csurig van!én 7-8-ig tervezem max.de ha elöbb ideértek az lenne a jobb kb. 1/2 7-1/2 8-ig hogy titi megjárhassa fürdetésig az útját...mi kilenc körül szoktunk fürdeni aztán szopi és mostanában már utána alvás :)

most kaptam kölcsön a szomszédom mellszívóját és elég frankó, bár szerintem kismanó erősebben szív!!kézi m.szívóval még egy cseppet sem tudtam eddig leszívni ezzel meg mindjárt 10milit :D én csak azért gondoltam, mert érdemes eltenni a maradékokat a ciciből a mélyhűtőbe, hogy amikor már szilárd kaját is kaphat anyatejjel keverve könnyebben és jobban fog menni az átállás...meg egészségesebb is!!
Vendég

Sziasztok!
Tök régóta csak olvasok és olvasok... :)
Gönyörűek a gyerkőcök, jó látni,hogy hogy növögetnek a törpök!

Túl vagyunk a 7végén, hát mit ne mondjak, péntek estétől katasztrófa volt, Valszeg a meleg miatt is, na meg az idegen környezet... A szegedre autókázás sem sikeredett jóra, mondjuk RÉka aludt 3 órát, de vizesre izzadta a kis hátát az autósülésben, ordított, hogy éhes/szomjas, Spar prkolóban etettem, full melegben, onnantól kezdődött a sírás. De éjjellegalább nagyjából aludt. Szombaton napközben összeadva kb egy órát, ordítás du.5-ig, akkor kóma...éjjel már egész jól aludt.
A vasárnap piknikeltem Réával,amíg apja futott. Szopizás a VÁrosligetben, egy takarón, emúgy nagy alvás.

Voltunk hallásvizsgálaton, meg csípő-, koponya- hasi UH-n. Minden oké. A hallásvizsgálaton Rékának aludnia kellett volna, de nyilvn előtte kelt fel. Megszopiztattam, de olyan hangosan szopizott, hogy nem volt értékelhető, így meg kellett váni, míg elalszik...

Apró! Jó hír, hogy én most Grip Waterezek, és ez használ!!! Tök nyugis, délután is a 3 órás ordítások negyed órára redukálódtak.
Kitartás!

Most mennem kell spenótozni, aztán fürcsi, szopi...

Holnap remélem több időm lesz.

panna1

Lei holnap ok. Parkban, játszótéren is szoptatok, pelus mögött.

Niki, nem kaptam levelet.

UH: hasi, koponya, csípő UH-ra egy hónapos vizsgálaton ad doki beutalót. Budai Egészségközpontba novemberre van időpont, Budai Gyermekkórházban szeptember végére kaptam ma. Kérjetek előre időpontot.
Vendég

jaj, bamba vagyok, bocsi: Soksok Boldogat Nikiknek!!!

Lei: sok gyereknek nem is adnak beutalót, sogórnőm kisfia semmilyen uh-n nem volt, 1 éves. Mi most megyünk majd csipővizsgálatra, de az sem uh...bár nekünk kötött, szóval lehet, hogy továbbküld majd.
ROmlot tej: sima hűtőben, 1 éjszakát, tehát max 12 órát volt. VAdi új, electrolux hűtő, szóval én mostantól mindig kóstolok.
NEkem fejnem kell, mert kevés a tejci, védőnéni szerint az üreset is az inger miatt pár percig. Szopi után nekem sem jön semmi a szopis ciciből, másikból is 60, de utána viszont a következő szopinál csak 80at tud kiszívni Levi.
Atán visít mert éhes. Illetve az a legújabb, h. annyira fáj a hasa már kaja közben, hogy nem bír enni, csak max. 90-100-at, ezért éhes két óra múlva.
Most sab cseppezünk, de azt hiszem én is átállok a gripre mert ez nonszensz, h. keveset eszik, ezért aztán nem is termelődik rtöbb tej, mert a cici azt hiszi, ennyi kell....ördögi kör. :cry: :cry: :cry:

Ma lekopogom, kissé behozta az 5 napi lemaradást, mert 3xis aludt másfél-két órát, bár legtöbbször kézben.

NA, mennem kell lefogni, mert ficog.

pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Andi: a 6 hetes uh. nem köztelező, csak ajánlott, de nálunk 5000 Ft az ára, az időponttal együtt adják a csekket....
Mecsi: Cybex a kenguru márkája a Brendonban lehet kapni, de nem olcsó, azért mérgelődök, hogy nem szereti a baba. de nem adom fel. Viszont a Vaterán is láttam ilyen jóval olcsóbban alig használtat, ha tetszik.

Képzeljétek Málnus ma ugyanazt játssza mint tegnap 11kor kelt délelőtt, 4-ig nem bírtam elaltatni, és azóta húzza a lóbőrt :)
Mindenkinek ilyen alvó Manót kívánok, különösen Aprónak, Zsófinak és Pöttömnek.

Fejés, és csak esti nagy alvás előtt fejek, mert ha nem teszem, nagyon elönt, szoptatni pedig ha kell, akkor én is szoptatok az "utcán" is.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Ezt az alsó pöcköt nekem is a párom mutatta meg. Ehhez férfi kellett :)
Niki szeret benne lenni, mert így sokkal többet lát, mint a abakocsiból. Tegnap este is így mentünk sétálni, aztán végül buszra szálltunk és elmentünk Apukámhoz. Ha séta közben nem akarok nagy alvást, akkor használjuk.
Bár 30 fokban nem túl kellemes, mert baromira meg lehet izzadni alatta.
De most már hűvösebb napok jönnek. Próbáld ki, hogy először nem csatolod magadra, csak belerakod a tartóba. Én először rátettem, pár perc múlva, beletépőzáraztam, így is játszottunk egy kicsit, aztán felvettem és sétálgattam vele. Amikor ezzel sem volt probléma, akkor csatoltam magamra.
Persze, lehet hogy soha nem fogja megszeretni, de próba szerencse.
bende

iszonyat volt már a második éjszakánk. Éjfél-fél egyig egyóránkánt szopi, de aztán nem alussza végig a 3,5-4 órát mint eddig, hanem csak 2,5-et és utána pedig óránként kel szopizni. Közben meg keservesen szenved, szerintem a hasa miatt!! Tekereg, nem marad meg az ágyában, fel kell venni, és sétálni vele 10-15 perceket és akkor jönnek a pukik, meg a büfik. Sajnos tegnap és ma éjjel sem büfiztettem éjszaka és hát nem aludtunk semmit emiatt. Szóval rá kell állnom, hogy minden szopi után legalább 10-15 perc séta büfizés.
Viszont azt nem tudom miért csinálja, hogy éjszaka egy óránként akar enni, de ugyebár nem eszik csak 5 percig, aztán bealszik a cicin és nem lehet beletukmálni több tejet. Viszont emiatt csak a szomját oltja, mert a zsiros tejcsit már benne hagyja és igy persze hogy óránként felébred hogy éhes......MIT CSINÁLJAK SZERINTETEK???

Ti minden nap aludtok napközben is páér órát? én valahogy napközben nem vagyok álmos, pedig tudom, hogy igy ki fogok készülni.....de nem mindig megy az alvás, mert közben is jár az agyam és agyalok egyfolytában.

A Gripe Watert csak egy hónapos kor után lehet adni?

én csak azért akarok fejni, hogy legyen hűtóben biztonság esetére....
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: