A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

lányok leirná valaki az aranyérre mit használtok? nekem is elöjött :cry:
Vendég

Judit, Bende, tényleg nagyon aranyosak a csajszik!!!
Barnus köszöni a bókokat, Yuyu, nekem is eszembe jutott a Photoshop hasonlat;) néha sikerül ilyen spontán pillanatokat megörökíteni:)

Aranyér: Szuszu, Ritus, bár írtátok régebben, hogy mivel próbálkozzak, de nem találom azt a hozzászólást, akkor úgy tűnt múlóban van a dolog, de sajnos mégsem....:(

szóval engem is nagyon érdekelne vmi jó fajta krém, ami használt nektek. Segítsetek pls. előre is köszönjük Bonikoval együtt;)

sniky

Mazska, a homeós bogyót (Urtica Urens ch5) is próbáltad?
Nekem a védőnő javasolta tejszaporításra, hogy 2-3 napon keresztül szedjek belőle napi 3x5-öt. Kipróbáltam a biztonság kedvéért, mert egyre jobban nő a kereslet nálunk;) és nekem bevált, nagyon bedurrantak tőle a cicijeim;)

egy próbát megér...

sniky

Sziasztok

Köszi a bíztatást!

aranyér: hemorid krém, nekem bejött, van kúpban is.

Zorka: hát voltunk dokinéninél, megnyugtatott kicsit, de veszek méregdrágáért új légzésfigyut babysense-t a madarász utcai kórházból, ez biztosabb és a mi esetünkben ez most mindent megér. Nemtudom de biztos, hogy 1 éves koráig figyelgetem minden mozdulatát. Most is rohangálok át, pediga kiságyban van és a gép be van kapcsolva. Úgy látom néha sokáig nem vesz levegőt, de a gép nem jelez, tehát én láthatom rosszul most, de mindíg megpiszkálom kicsit és most rögtön reagál. Gondolom kell egy kis idő, míg leülepszik a kezdeti sokk, addig meg rohangálok át, csak az éjszakák szarok, mert alszom és félek, hogy nem tudom nézni, de a lényeg, hogy JÓL VAN! Azt mondták kinővi 1 éves korig.

Amúgy jófejek a kórházban csak leírták latinul, de nem mondták, hogy meg van nagyobbodva a csecsemőmirigye. Nem biztos, hogy van összefüggés, de az biztos, hogy a Jaj nem akarok lehúzós lenni: de a csecsemőhalálban elhunyt babáknak nagy, de hogy azért nagy-e mert a halál miatt, vagy alapból az nem derül ki. Szóval a lényegen nem változtat, ez van, de ki fogja nőni, és nem lesz semmi baj, csak én fogok belegolyózni.

Apa könnyen túljutott rajta, ő optimista, de nekem olyan dolgok jutottak és jutnak még mindíg eszembe, nekem kicsit több idő kell.

Lényeg, hogy nem lesz gond mert jelez a kütyü és akkor fel kell ébreszteni, mert elfelejti a levegővételt, baj csak 1-2 perc után van, mert az okozhat károsodást, de a gép jelez 20 mp után és fel lehet kelteni. Baj azoknál van, ahol nincs légzésfigyelő, vagy nem veszik észre, akinél van és jelez, annál a babónál nem lesz gond. CSak az zavar, hogy ha elmegyünk itthonról akkor egyfolytában figyeljem?

Na NEM LESZEK ITT NEGATÍV, MERT ITT EZ A GYÖNYÖRŰSÉG és minden rendben lesz

Kép
rituspoc

Jaj nemírtam, hogy irtó édik a babák, és ltszik, hogy mindegyik tiszta egyéniség!

Puszi nektek!

Ja igen és mikor találkozunk?

Ritus

Kép
rituspoc

Tudja valaki esetleg, hogy utazóágyba lehet e légzésfigyut rakni?

Kép
rituspoc

nekem a mellbimbóvédő nélkül egyszerűen nem tud szopizni. Kipróbáltam, hogy szopi előtt kicsit a mellszivóval megszívtam a mellem és igy kiállt a bimbó. ebből szopizott kicsit, de aztán hisztizni kezdett meg bőgni,mert visszalapult a bimbó közben. Szóval én egyelőre nem tudom elhagyni, pedgi rohadtul idegesít. :cry:

Az urticat akkor én is kipróbálom, próba szerencse. Niki! hogy teszed a szádba a bogyókat, ha nem lehet kézzel hozzájuk érni? Fentről bepotyogtatod a szádba, vagy hogy?

A köldökcsonk még nem esett le nekünk....szerintetek ez baj???? Meddig kell leesnie? Úgy értem mi a max határidő, amíg le kéne már? Pedig nem vörös, nem gyulladt be, csak barna az egész. Szoktam kiforditani is, de persze nem olyan nagyon. Lehet, jobban kéne mozgatnom?

Ti fürcsi után a szobába ahol öltöztetitek befűtötök ilyen időben? vagy elég meleg van ahhoz, hogy ne kelljen? mert tegnap este a szobában didergett mikor öltöztettem fürdés után, pedig nem volt hideg, sőt...de lehet, nekik még a szobahőmérséklet is hűvösnek hat?

tegnap délután csak fél óra lett a séta, mert elkezdett hisztizni, úgyhogy fel kellett jönnünk sajnos. Ma reggel nem mehettünk le, mert vártam a kajházhozrendelést, meg eljöttaz új védőnő is bemutatkozni. hááááát egy fősikoláról épp kijött kislány az!! Na majd kiderül mit tud, de tapasztalata nem sok lehet, az biztos!! :shock:

az elmúlt napok nekünk is nyűgösebben telnek, szerintem még mindig az időjárás a ludas. Már előre félek a hétvégi lehüléstől és a jövő héttől...esőben és hidegben nem olyan jó sétálni. :evil:
lei

Boniko! Én a körömvirágkrémet ahsználtam 5* bekentem, mindig Wc-s után és nem éreztem, nem fájt, mostanra meg el is múlt, pedig jó naggyal tértem haza. Nekem a Hemorid nem segített, csak csípet.

Ritus! Légzésfigyelő, szerintem most nem csak emiatt vagy rákattanva, hanem egy kis depi, ami miatt ezen jár az agyad, pár nap és elmúlik, gondolj ara, hogy évente 25 csecsemő hal bele, azok többnyire hason altatottak és koraszülöttek. Szerintem ne aggódj, én mondom, aki még 5 napja itt tartott mint TE!

Helyzet! Éjszaka 4-5 óránként kell, de a reggeltől kora délutánig időszak katasztrófa, mintha a türőhatáromat próbálgatná, megetetem, elalszik a cicin, lerakom, majd hiszti!!! ötlet?

Köldökcsonk nekünk szombaton, a 9. napon esett le, nagyon szép, még egy kcicsit nedvedzik, ezért kenegetem alkohollal, de a hintit már nem használom hozzá.

Ma berendelt a gyerekorvos! Tiszta hülye, nem gondolja, hogy egy 12 napos gyereket beviszek a rendelőbe, jöjjön ki, ha akar valamit. Sztori! Kristófnak egy picit véres volt a vizelete szombatig, mert elhúzodott a tisztulás, ekkor még volt pici magzatszúrok is. És már beutalt hasi UH-ra, meg vizelet minta, (minden elismerésem azé, aki tud egy ilyen pici babától vizeletet venni!). Kértem, hogy nézz6e, meg, de csak a védőnővel üzent, ... no comment. Szóval jöjjön, ha látni akarja.
Vendég

Száratz sebes mellbimbó... nekem is fáj, de a krémet nem szabad használni, emrt az jnedvesen tartja és később nő vissza az új bőr... a bimbóvédő meg zavart okoz, mert egészen másképpen kell a szopomozgást végeznie.
Ötlet, fedetlen mellek és szárítgatni, akár a a napon is.
Vendég

Beleki: Nem vagyok depis én azon már túl vagyok a szülés utáni első héten azt letudtam, most ténylegcsak emiatt vagyok oda, de biztos elmúlik ez is, csak kell pár nap, hogy a kezdeti sokk enyhüljön.

Most főzök, mert alszik a cunám és addig lehet, de du megyek 6 hetes kontrollra, remélem szabad utat kapunk mindenre, mert apjuk már tűkön ül :)
Ja és úgy szeretnék úszni, anyóséknk van medenke és le van feve így 30 fokos, és ha lehet akkor a hétvégi hideg ellenére csobbanok egyet, mert ez minden vágyam most.

Ja nekem kb naponta fáj a fejem és a migrénem 2 hét alatt 4 volt, hát én algopirint vettem be, de van mellett homeos bogyóm ez egyszer segített iris versicolor a neve, migrénesek próbáljátok ki, hátha nektek is jó lesz valamire, inkább mint a gyogyi, bár én beszedtem most egy éves adagot a 4 migrénre sajnos.

Ritus

Kép
rituspoc

Úgy imádom nézni, ahogy alszik, vigyorog álmában és dugdossa kia nyelvét, most biztos a cicivel álmodik! :)

Ja és a sebes mellre a legjobb, ha az anyatejet rkened és hagyod azt megszáradni, nekem 1 hét alatt rendbejött és azóta semmi,

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Beleki, nekem is száraz a mellbimbóm és a balon volt egy seb is, de az avent krémtől egy nap alatt elmúlt. Vékonyan kell kenni és nem is kell lemosni, lehet vele szoptatni.

Ritus, képzelem mennyire stresszes most az életetek, ha csak belegondolok, hogy amikor nekünk becsipogott a figyelő, akkor utána mennyire ki voltam bukva, akkor nem csodálom, ha te is ki vagy készülve. A Baby Sense mitől jobb, mint a másik figyelő? Csak mert az újraélesztési tanfolyamon láttam azt a készüléket és engem nem nagyon győzött meg, olyan volt, mint ami a 80-as években készült. Nem a Madarász utcai kórházban javasolták véletlenül, hogy azt vegyél? Csak mert ott dolgozik a doki, aki forgalmazza és emiatt mindig azt ajánlják.

Mecsi, azt a könyvet egy barátnőm örökölte Angliából és továbbörökítette nekünk. A márkája Tinylove. A Brendonban lehet kapni: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Az a jó, hogy két oldala van, mindkettő használható, az egyik alapszínű (kék-fehér-piros), a másik nagyon színes és nagyon zörgős, hajtható, gyűrhető. És fel lehet kötözni a kiságy rácsára.

Aranyérre jó a sperti és jó a reparon is. Meg a szódabikarbóna, azzal kell fürdés közben kicsit megdörzsölni és attól visszahúzódik. Próbáljátok egy kicsit meleg zuhannyal áztatni, mert az jót tesz az ereknek odalent. Ellazítja őket.

Mindenkinek nagyon szép a kisbabája. Látom a hízás nem csak nálunk öltött hihetetlen mértéket. Vasárnap volt három hete, hogy hazajöttünk a kórházból és azóta majdnem 1300 grammot hízott Andris.

Anyukájával
Kép

Séta előtt
Kép

Toka
Kép

szuszu

Ha valakinek van hordozókendője, akkor itt van megkötési mód:
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

szuszu

Sniky,

Igenm szedtem azt is - de veszek meg egy dobozzal, hatha segit meg valamit. Proba szerencse.

Mostanaban Laura nagyon sokat bukik, nalatok is van ilyen? Lehet ezen valahogy segiteni?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Lei!Nikinek 3 hetesen esett le a köldök csonkja, úgy hogy ne aggódj. Az övé sem volt gyulladt.

Én Borion gyártotta homeos bogyót szedek, azt bele lehet potyogtatni a kupakjába és abból öntöm a számba. Így nem érek hozzá kézzel.

Mi nem fűtünk be, csak délután már nem szellőztetem a gyerekszobát, így fürdésre jó meleg lesz, a fürdőszobaajtót meg a párom csukja be, mikor nekiáll elkészíteni a vizet, nálunk az a két négyzetméter secperc alatt bemelegszik. Szerintem még egyszer sem fázott, de ha hűvösebb lesz, veszünk etgy picike fűtőtestet. Nagyon pici a szobája is, hamar átmelegszik.

Nekünk baby sensünk van, tényleg őskorinak látszik, de működik és ez a lényeg.

Aranyérre: SPERTI!!!! nekem a hemoridtól nem múlt el :(

Szuszu, Nicky szépek vagytok!!!
bende

Lei, a henger kis műanyag végéből - amibe beletekergeted a szemeket - "öntöm" a számba a bogyókat, így nem kell hozzáérni.
Szerintem nagyon hasznos, érdemes kipróbálni, remélem beválik;)

nálunk egyébként is meleg van, 28 fok a lakásban, még az ablak is nyitva van szinte mindig... fürdetés után azért becsukom, hogy ne kapjon huzatot, amikor öltöztetem.

köszi Ritus a krémet, ma megyek a gyógyszertárba és veszek, mert elég ramaty az alvázhelyzetem;(

sniky

köszi lányok a tippeket aranyérre!!! remélem hamar elmúlik, mert minden egyes alkalommal "félek", amikor ne kell menjek a klotyómanóhoz ...

sniky

Szuszu, gyönyörű Andris baba és milyen sokat nőtt!!!
1300 gramm az azért nem semmi 3 hét alatt;)
köszi a linket a hordozókendőről, én már rég megvettem, csak még nem volt időm beleásni magam a megkötési módokba, na majd most talán.... végre elaludt Barnus így van egy kis lélegzetnyi időm...
szerintem nálunk újabb növekedési ugrás lehet, mert hajnal óta 2 óránként cicizni akar és elég nehéz elaltatni is, de nem panaszkodom, mert alapjában véve nagyon jó, nyugodt baba, negyed óránál nem sír többet egy nap és az szerintem nagy szó!
Lehet ez a nehéz szülésem jutalma, ahogy egy páran összefüggést véltetek ebben felfedezni;)

sniky

Nem tudom nálatok, hogyan van, de szerintem sok pelenkát fogyasztunk, naponta legalább 10* cserélem, és mindig van benne meglepi...
Vendég

Beleki,
Nálunk ugyan ez a helyzet, napi 7-10 pelus biztos elfogy! Szinte mindegyikbe van kaki, ha nem is tele mindig, de azért van valamennyi.

Most néhány napja pedig sötét zöld a kakija és elég büdös. Idáig sárga volt és szinte szagtalan. Ez valami bajra utalhat?? Ti tapasztaltatok már ilyet?

Kép
Kép
dia123

Dia!

Egyszer azt olvastam, hogy a zöldes színű kaki=éhes vagyok. Nem akarlak megijeszteni, nem tudom, hogy igaz-e.
Vendég

sziasztok!

Kemény nappalt kemény éjszaka követte 11től 3ig éjszakáztunk majd 5kor keltünk :cry: hurrá :( :(

Boni köszi az aszcendenst! Hát nem repkedek örömömben mert a férjem is skorpió és nem egy könnyű eset. Kemény meló lesz ez nekem azt hiszem. Képzeljétek 18án szedik le neki a gipszet a kezéről és huzzák ki a csuklójából a drótot ami összetartja az izületeit. Én annyira félek hogy mi lesz. Az biztos hogy baromi csúnya lesz a keze meg a varrás de remélem torna után jól fog működni a csuklója.

Megyek apa szólt hogy kakaszagvan :lol: :lol:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Kinn volt a védőnénink, meséltem mi a helyzet nálunk (nappal 2-3x max 40 perc alvás,nyugtalan, csak REM fázisú, éjjel sem nagyon több 4 óránál, persze az sem egyhuzamban.)
Meg hallotta sírni, egyértelműen dúrván hasfájás, 2 órával etetés után is...
Akaratlan mozgása annyira erős, hogy emiatt nem képes aludni. Folyamatosan felpofozza magát, amitől felébred, erre mondta, h. van ilyen de nagyon ritka. Ma úgy altattam, hogy folyamatosan ott feküdtem mellette és amikor elkezdett kalimpálni, egyszerűen lefogtam, így ment a dolog, de hát ez sem állapot!

Ja, és hogy újra 2 óránként szopunk, de kevesebbet sokkal.

Sajnos nem jó hírek: ha nem múlik el az akaratlan mozgás 6-7 hetes korra, alváslabor és ha nem állunk vissza 3 órára, tápszerkiegészítés.
HAsfájásra meg kitartás a 12. hétig (hurrá!)

Most már ott tartunk, hogy együtt sírunk, én az elmúlt 4 napban 3 órát aludtam éjjelente, szóval most totál padlót fogtam.
Nagyon fáj, hogy ennyit szenved, és sajnos már egyre nehezebb, így egyszerűen képtelenség folyamatosan ölben cipelni. Tegnap fél9-fél12ig volt kólikatartásban, amitől totál beállt mindkettőnk alkarja Petivel, egyszerűen határhoz érkeztünk.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Annyira tanácstalan vagyok, dokihoz meg a fene sem akar rohangálni, úgyis az lenne a reakció, h. majd kinövi. Emiatt meg nem akarok napokat elszúrni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dia, zöldes lehet a kamilla és a mecsek teától!

Ma megkóstoltam a 24 órája hűtött anyatejet és dúrván epe keserű volt, szóval sztem mindig kóstoljátok meg mielőtt adjátok, mert brutál volt, tényleg.
Pedig a hűtő is vadi új, szóval azzal sem lehetett gond.

Na megyek, végre talán elaludt egy picit így van időm egy csepp, amíg le kell fogni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aproo próbáld meg bepólyálni úgy, hogy a kis keze is bennt van a pólyában.. hátha :roll:

Dia a zöld kakai lehet normális, de ha büdős szúrós a szaga szerinted, lehet kicist megfázott pocija.. edsetleg próbáld meg betakarni a pocját hátha segít ...ha nem kérdezz rá doktornénitől
Vendég

Sziasztok!

Végre ide is eljutottam :)

Először is, olvastam a születéstörténeteket, olyan meghatóak, nagyon szuperek vagytok csajszik!!! Le a kalappal!

Babácskák egytől egyig édeskék, mindig várom, hogy rakjatok fel képeket, olyan jó nézegetni, mennyit nőttek már!! Én is teszek fel Liliről, rá sem fogtok ismerni!

Barbikám, ne haragudj, hogy lassan reagálok, de mire eljutok az olvasásig, írni már nem marad időm. Olyan szépecskék a gyerekeid, hogy nem csodálom a sok energiát amid van, engem is a végletekig pörgetne ennyi szép lurkó!! Dönci pedig kész nagyfiú, hol van már a csöppnyi korababa. Leletei rendben vannak már?
Te hogy vagy? Szerintem a fogyóval még nem kéne kapkodnod, a műtéted nagyon komoly volt, regenerálódj, egyél finom egészségeseket!!! Én küldök neked sok plusz energiát hozzá! És átveszek egy pár kilót tőled, jó? :D Ha van felesleges ruhád, szívesen átveszem, priviben megalkuszunk :)

Én most sok "nevelési módszert" olvastam tőletek, és sok tanácsot hallottam már itthon is, így én is elmondom nekünk mi vált be, hátha segítek azokon, akiknek nyűgös a baba.
Én a kezdetektől teljes mértékben alkalmazkodtam Lilihez, igazság szerint nem olvastam utána és nem mondta el senki előtte, hogy hogyan "kell" csinálni a babanevelést így az ösztöneimre és a picire hagyatkoztam. Így alakult ki nálunk, hogy akkor eszik amikor akar, és addig amíg ki nem fordul a szájából, és el nem alszik. Nem szoktam böfiztetni, hanem óvatosan leteszem aludni. Éjjel is ugyan így. Van, hogy 10 percet eszik van, hogy 1 órát, naponta sokszor, 10-15ször, de mindig elégedett, nem mohó, nem fáj a hasija, és hetente 200 grammot nő, pedig nekem sem ömlik a tejem. Hatalmasakat kakil, és nem szenved vele sokat pár perc az egész. Éjjel magától beállt a 4 óránkénti evés. Állandóan ölbe van, de ha le kell tennem éppen, nem sír, hanem nézelődik, beszélget a babáival. Extra gyorsan fejlődik, a kezecskéivel már megfogja a játékait és odaveszi magához, ha meglát engem, nevetni kezd.
Tudom, hogy majd azt mondjátok, hogy szerencse, de én azért hiszek benne, hogy sokat számít az, hogy biztonságban érzi magát, mert tudja, hogy ha szüksége van valamire azonnal megkapja, így nem kell küzdenie. soha nem sír, és teljesen kiszámítható, mert megtanultam úgy élni ahogy neki jó és nem fordítva. Ráérek később napirendet diktálni neki, persze csak akkor ha az ő érdeke. És ez nem elkapatás, hanem a biztonság. Kövezzetek meg, de én ebben hiszek. :) Talán megéri ezt is kipróbálni annak akinek nem sikerül zöldágra vergődni.

Kicsit hosszú lettem, bocsánat. Mindenkinek szép napot!!

KépKép
columbine

Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Sziasztok!
Csak átfutni volt időm amit írtatok, és még nem értem a végére, csak gyorsan Diának akarok írni.
A zöldes kaki semmi bajt nem jelent, annyi, hogy kicsit túleszi magát a baba, de egyébként nincs jelentősége, a védőnő mondta! Ja, és a sógornőm első lányának heteken keresztül volt zöldes a kaki, mert folyton cicin lógott, semmi baja nem lett!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Dia! na ez most a tuti nekem is mást mondtak és írtam Neked és mások is ... azt hiszem nem sokat segítettünk :(
Vendég

Még egy lemaradt az én kis befőttem :)

Kép

KépKép
columbine

Húh!
Utolértem magam végre.
Annyira gyönyörűek a babák, olyan jó volt nézegetni a képeket! Sniky, az utolsó kép fantasztikus, annyira elkaptátok!Barbi, neked meg annyira imádom a fiaidat, olyan édesek, nagyon jó a csipkerózsikás kép :)
Pöttöm, nekünk nagyon egyezik az életünk...egy napra voltunk kiírva, aztán egy napon szülünk, mindketten korábban, végül mindkettőnk babájának kötőhártya gyulladás a diagnózis a csipásodásra, nekem azt mondták a szülés közben kapta el...most már sokkal szebb, de mi is küzdöttünk vele, még a gyerekszemészeten is voltunk, jól megkínozták :(
Ritus: döbbenve olvastam a soraidat, nekem is nagy félelmem ez, ez miatt csak nappal merem hasra fektetni, de talán jobb, hogy tudjátok, mert így sokkal tudatosabb nálatok minden, és így nem is lehet baj! Csak pozitívan!
Bucsek, az egyik ciciben nekem is kevesebb a tej, bár a sebesedés két hét alatt elmúlt, próbálom többet fejni, hogy abban is induljon meg jobban.
Mecsi: már nem emlékszem hogy hol olvastam, de biztos hogy nem szabad az anyatejet Mikrózni! Szerintem keress rá erre a net-en, mert biztos van valami oka! Tudom! A z anyatejtároló tasak leírásán láttam, amiben a fagyasztóba teszem.
Bende: ugyanilyen kengurunk van, de valahogy nem megy a vízszintes összeszerelés, lehet, hogy ugyanazt hibáztuk el, segíts kérlek! Az is jó lenne, ha küldenél egy képet, hogy hogy fekszik benne a baba, hátha összehasonlítva meglenne a hiba...nagy segítség lenne!
Julcsi: nemsokára jövünk a két hónapos oltásra, lenne kedved összefutni velünk valahol?

Málnus nagyon édes baba, de a frontokra és a hasfájásra érzékeny, ezekkel szoktunk szenvedni, de mindig jókat mosolygok magamba, hogy másnap feljövök ide, és legalább ketten-hárman írjátok, hogy nektek is nyűgös volt tegnap. Ilyenkor nyugtázom, hogy akkor nem velünk volt a baj:wink:

Nyugis éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ági!
Néhány hete megvettünk Ranschburg Jenő: Szülők könyve c. könyvét, pedagógusként sok könyvet olvastam tőle a fősulin, és nekem ő mindig hiteles volt, és maradt. Lényeg: Hogy ha nem is szóról szóra, de ugyanazt írja le, amit te ösztönösen teszel, és meg is indokolja hogy miért nem lehet elkényeztetni a babákat, miért akarnak sokat ölben lenni. Nagyon jókat ír, szuper a könyv, akinek van rá lehetősége olvasgasson bele! Engem nagyon sokszor megerősít, amikor kezdek kétségbe esni, hogy valamit rosszul csinálunk. Ami legjobban tetszik, tőle :) soha ne hallgass olyanok tanácsira, akiknek nincs gyerekük :D

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, nagyon jó lenne találkozni :-) Majd írd, meg hogy mikor jöttök, remélem sikerül egyeztetnünk...

A zöld kakival kapcsolatban én azt hallottam valahol, hogy ha túl gyakran eszik a baba, attól lehet zöld és nyálkás, ez azért van, mert nincs ideje megemészteni rendesen, és több epe kerül bele valamiért, ezért lesz zöld... Ja és nekünk is volt ilyen, amikor kb 2 óránként evett... De én úgy vettem észre, hogy az Espumisantól is más volt a kaki...bár attól inkább nyálkás.

yuyu79

Enikő ma nagyon sokat alszik, nem tudom milyen éjszaka vár ránk ezután... Reggel 7-kor kelt, 8-kor már újra aludt, és 11-kor úgy ébresztettem enni. De félálomban evett csak, és utána aludt is tovább fél 2-ig, amikor arra ébredt hogy telekakilta a pelust. Utána tisztábatételnél lekakilt engem is meg a fél szobát ;-) Délután sétáltunk, annak is felét átaludta, aztán hazajöttünk, szopott 180-at, ami az eddigi rekordunk, viszont ezt 2 ciciből, egyből csak 100-at sikerült neki. Lehet hogy újra fejnem kell, hogy szaporodjon a tej... Na és most kb 6 óta megint alszik... Nem semmi a kiscsaj... persze 180 gr után nem is csoda, hogy alszik :-D

yuyu79

Ági, Szuszu, nagyon jók a képek :-)

yuyu79

Na ... ma először siekrült tejet fejnek. Az egyikből egy kcisivel több jött mint 40 ml. Ez jó?
Vendég

Apró!
Próbáltátok már hason altatni, Málnus imádja, és ahogy olvastam amit írtál, az jutott eszembe, hogy így esélye sincs kapálózni, csapkodni a karjaival....hátha ez segítene.
Beleki: szerintem kezdetnem nagyon jó a 40 ml, nekem ennyi sem először :)
Julcsi: mindenképpen jelentkezek ha megyünk, az biztos, hogy keddi nap lesz, mert akkor van tanácsadás. Képzeld, most a Málnus is alszik már 4 órája, és nem úgy néz ki mintha aki mostanában ébredni fog :) Valami lehet erre ma levegőben....küldjük szét Pest felé, jusson belőle mindenkinek :)
Ez a 180-as szopi nem semmi...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Enikő is jól alszik hason... Tegnap háton aludt el, és hamar fel is ébredt, mert ő is kapálózott, de hason nincs ilyen gond... Amúgy én az első hetekben az oldalán altattam, mert a kórházban is így fektették őket, de kb egy hete már nem nagyon marad meg az oldalán, hiába támasztom ki...

yuyu79

Sőt egyszer már a nagy sírás közben hasról is átküzdötte magát a hátára valahogy ;-)

yuyu79

Akinek már hat hetes a babája, voltatok már tanácsadáson? És mi volt?

yuyu79

Köszönöm a z aranyeres tanácsokat, vettem körömvirágkrémet, meglátjuk....

columbine nagyon jól csinálod! én se hagyom sírni , és nem kövezem magam érte :lol:

gyönyörűséges apicurka

és a mi drágánk

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a képek, tényleg nagyon szépek a kis Oroszlánok:)

Apró, a barátnőm babája most 3 és fél hónapos és egészen pici kora óta úgy altatja hogy egy rugalmas takaróval betekeri mint egy palacsintát:) Nagyon mókásan néz ki, és esküszik rá, hogy csak így tud nyugodtan aludni, különben kalimpál. Az én kisZsófim inkább alszik hason, de a betekerés nem nagyon jön be neki. Talán egy próbát megér, és végülis ez is a pólya elvén működik.

Yuyu, pont ugyanilyen napirendje volt ma a kisasszonynak, sőt Ő is bekajált délután, most aggódok én is az éjszaka miatt... Ja és rokonok vannak most nálunk, ők fürdetik (meg a férjem), úgyhogy lehet hogy nem lesz egyszerű esténk, ilyenkor túl tud pörögni szegénykém.

Esténként még mindig van egy-két óra hasfájásunki, infacol ide vagy oda. Várom már a varázslatos 12 hetet nagyon :)

Kép
kiskapucni

Csajok! Málnus azóta is alszik...du.4 óta, nekem meg zuhanyzás előtt már mindkét mellemből spriccelt a tej....úgy tűnik ma nem fáj a pocakja :) De nem merek lefeküdni amíg hason alszik beájulva...
Julcsi, mi voltunk már egyszer, csak akkor nagyon siettünk, lemérték a súlyát, a hosszát, le kellett vetkőztetni, megnézte a doktornő mennyire emeli a fejét, meg még néhány dolgot (nem tudom pontosan, mert én közben az asszisztensel egyeztettem recept ügyben) és már mehettünk is,5 perc volt az egész. Tegnap pedig 6 hetes uh-on (koponya, has és csípő) voltunk, ott nagyon aranyos volt a doktornő, megnézett mindent, de ott is 5 perces időpontok voltak kiadva, tisztára mint a szalagon. Szerencsére ott is minden rendben volt.

<
sziszka78
Tolna

Dia: csak letéptem a kelkáposztalevelet és bebegyuláltam vele a mellemet rá pedig a melltartó. Semmi hűtés. :)

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

sziszka remeélm azért este is aludt Málna ... ha ezt többször csinálja, hogy napközben ilyen sokat alszik, szerintem ébreszd fel óvatosan mondjuk 19kor fürcsire , nehogy tényleg felcserélje a nappal-éjszakát! mert akkor sosem tudsz aludni.. de reméelm csak jól érezte magát hason :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Egyébként Jó reggelt! :oops: :lol:

pici fiam egyszer lkelt az éjszaka! :lol: 19kor fürdettük, 20kor aludt el, 01.kor felkelt enni, azóta durmol :lol: jó lenne ha ehhez szokna hozzá :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Snicky ma van a boldog névnapunk! és most tényleg nagyon boldog! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Niki babának is ölelé és puszi Kép

ha más Nikit kihagytam volna bocsi, de őt is puszilom! :wink:
Vendég

boldog névnapot a Nikinek! kicsikének és nagyoknak egyaránt! ;)

remélem, ma végre átolvasom a fórumot és jönni is tudok...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2008.09.10 08:24-kor.

sophie27

ZSófi mindjárt 1 hónaposak lesztek :lol:

és köszi :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Minden Nikinek nagyon sok Boldog névnapot kívánok!

Málnus 2 szopival eddig húzta, azt hiszem nem panaszkodhatok :D Sokkal rosszabb éjszakára számítottam.

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: