A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tünde!
Balcsi miatt nagyon irigy! :D Érezzétek nagyon jól magatokat!
Cerazette: nem is ismerem. :oops:

Vali!

Eddig hol voltatok alvás témában??? :roll:

Paklincs!
Menni fog ez az ovi! :D TE pedig szép legyél!!!

Dorka!
Hogy vagy??? Egyben??? Én este megint szenvedtem. :oops: nagyon kemény helyezkedés ment odabent. Most azon kezdtem el agyalni, hogy hátha meg is fordult! :roll: :oops: De különben nincsenek fájásaim. Max a derekam szokott fájni. Néha keményedik. Viszont éjjel most azért voltam fent többször, mert zsibbad a kezemen az ujjam. :oops:
Nekem még van időm, de te már nagyon a végén vagy. :D:D:D

Emano/Andi!
Hát te??? Kidobott az ágy? :lol:
Engem Szofi 5.45-kor keltett. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Andi, tudod, a határidő nagy úr! :D :shock:
Tessék visszafeküdni, ki kell használni, hogy Balu kapitány durmol! :lol:

Veronika, tudod a vére miatt jártunk sok helyen, több orvosnál. Mostanában már mondtam mindenkinek (2 hematológus, körzeti dokinéni, védőnénik, anno fülésznek stb.), de az eredmény: :lol: :lol: :lol: :evil:
Bár amikor itt csicseregtem éjszaka, akkor többször hallottam, hogy nyűglődik, de egyszer sem kelt fel. Most még nyomja a szunyát...
Mindegy, majd ha így folytatjuk, akkor az októberi csapoláson megint bepróbálkozom a hematológusnál... :?
v30

Sziasztok!

Veronikusz!
Kivagyok...nagyon tele vagyok a gyerekkel, alig kapok levegőt, folyamatos légszomjam van....szóval nem vagyok nagyon jól :cry: A zsibbadás sem leht jó, mondjuk nekem ilyen gondom szerncsére nincs.Annyira de annyira túl szeretnék már lenni rajta, hogy nem is tudom elmondani.......Keményedni nekem gyakran keményedik, azt már megszoktam.........

KépKépKépKép
vdorka3

Veronikusz!
Írtam neked mailt!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Finishelők, nagyon átérzem a helyzeteteket. Most már ez tényleg TERHESSÉG, (bár a terhes szó nem a teherből, hanem a tereh-ből (bőség) ered... :oops: ) Na, de akkor is. Szóval előbb utóbb, és drukkolok, hogy minél előbb túl legyetek rajta.

Andi, köszi ezt a képet, annyira jellemző. Ha felnagyítjátok, látjátok a koszt is. :)

MSE, ma már Bene sem volt lelkes, sőt, sírt is bemenetel előtt. Ő is kezd rájönni, hogy ez így azért nem buli minden nap. :( Szerencsére ma nem alszik bent, mert megyünk fülészetre. (ez egy magánrendelés, őszintén remélem, hogy hamar megoldódik a dolog, és nem kell sokat járni oda, de nagyon úgy néz ki, hogy a füle is ludas a beszédfejlődésében.)

Vali, ha rossz a megérzésed, akkor tényleg érdemes még mondogatni. Ezt csak te érezheted.

mtunde

Dorka!
válaszoltam. Bár lehet jobb lett volna ha nem teszem. :oops: :D Ma jobb ha nem szól hozzám senki! :lol: Menten gutaütést kapok az idegtől. Még magamat se bírom elviselni. (pedig tegnap este megkaptam az új kocsim, de még ennek se tudok most örülni.) CSAK ANNAK TUDNÉK HA MÁR SZÜLHETNÉK!!! Jobb ha ma már többet nem is jövök!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz, mi aztán tuti megértünk! :)

Tettem fel új képeket a blogra. :)

mtunde

Veronikusz!!
én is megértelek!!!Hidd el :)
Írtam mailt!!

KépKépKépKép
vdorka3

Hahooo Lányok,

Most csak gyorsan, mert ezer dolgom van.
Vali már tök régóta akarom írni, hogy Kristóf ugyanennyit alszik, mint Ádi.
Este fél8-8 között megy aludni, általában 10 percen belül el is alszik és reggel addig nyomja, míg csend van. :D Ma pl. (ciki vagy sem... nekem az, de mostmár mind1) elfelejtettem órát állítani este és 10kor ébredtem. Kristóf még aludt, a kávéfőzőre/illatra meg a mocorgásra ébred ilyenkor. :D :D Fél egykor ebédeltünk és most megint alszik legalább háromig. Én is aggódtam egy időben, hogy ez normális-e, de engem is kinevettek. :D
Doki nénink azt mondta, neki ennnyi az alvásigénye. Örüljek neki. :D :D

Na lépek, mert hegyben áll a vasalatlan és holnap balcsiiiii! :D :D :D

Ja és Emese a leadott kilóim száma még sajna nem azt jelenti, hogy vékony vagyok, hanem azt, hogy nagggyon kövér voltam... :wink:
Amúgy engem tényleg nem fotózott le senki??????? Bezzeg én... :lol: :lol: :lol:

Kép
vkbrigi

Veronikusz, Dorka - nyugodtan nyafogjatok, panaszkodjatok - ilyenkor az a legjobb, ha ki tudjátok önteni a szíveteket. Ha valaki(k) mi biztosan megértünk.
Emlékszem anno én is iszonyatosan szenvedtem az ucsó 1 hétben ( fizikailag is, nem csak lelkileg)
Nem mondom, hogy kitartás - , mert én ezt a szót HALLANI sem bírtam és az anyjába küldtem ( persze magamban) az illetőt.
Csak drukkolni tudok Nektek, hogy mielőbb kibújjanak a kismanók!
Gondolok Rátok minden nap, ha nem is írok, mindig benézek!!!!!!!!! ( és picit irigykedem ) :lol:

Gratula az új kocsihoz!!!!!!! Tessék neki örülni!!!!!!!! Enyim 1 hónapon belül lesz meg! :lol:

Naaaaaa :twisted: akartam felrakni képet, de nincs fent a kicsinyítőprogi ( újra kellett rakni a gépet egyik nap ) úgyhogy majd next time......

Heni

Kép

Kép
cancan

Brigi!!
Balcsi???hova???
irigy-irigy Balcsi miatt :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi
Füred-Annagora aquapark. Petinek nagy céges balatoni hétvége. Eredetileg külön gondoltuk Kristóf miatt, de nagy bátran bevállaltam a közös, hajnali együtt buszozós változatot. 8) Most kezdtem belegondolni, hogy reggeli /bili / ebéd /alvás /babakocsi ... szóval kíváncsi vagyok, mi lesz. Kristóf elég jól alkalmazkodik a különböző szitukhoz, de azért ez így elég merész, neeem???? :lol: :lol:
Még ma fotózok, méricskélek és küldöm!!! :D

Kép
vkbrigi

Brigi!!!!
Füred,imádom :lol: örök szerelem :lol:
Merész vagy :lol: de ki kell próbálni :lol:
Csak akkor mérj és fotózz, ha lesz időd :lol: oks??

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok!
Tündérek vagytok, KOMOLYAN!!!! de megkíméllek titeket ma magamtól. Meg talán javult a helyzet egy picit. :D (Ma is csak kettesben vagyok Szofival. Egyszer szóltam neki, hogy mennni kéne alduni és már porzott is befele, majd bebújt az ágyába. :D Az ember ilyenkor meglágyul. :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka, nagyon megértelek. Nemsokára vége van. :)
Veronikusz, remélem nem vagy már tiszta ideg. :)

Nincs szerencsétek ezzel az időjárással sem. Itt legalábbis borzasztó fülledtség van. Gondolok rátok sokat, terelgetjük arrafele a pozitív energiákat.

Piroska , üdv itt. Ráadásul a finiselő csapatban!
Sipos doktorurat nem ismerem és Bíró Zsuzsát sem, csak amennyit a folyosókon találkoztunk és néhány szót beszéltünk, de jó benyomásaim vannak róluk.

Kati, Isten hozta a kis sámán-bébit!
Rögtön a szoptatás jutott eszembe... Első baba?

Steffi, mi i smég csak most kezdjük a bilizést. Bár Melinda már jó ideje mondogatja mindig, ha kaki meg pisi van és elő is veszi a bilit, de azért ez nem az, mint amikor majd leveszem róla a pelust. Még két hétig várok, mert most cseréljük le a padlószőnyeget padlóra és hát még bugyija sincs, csak egy kettő.

Nagyon klasszak vagytok ezzel a találkozóval. Úgy megnéztelek volna én is benneteket. A gyerkőcöket, hogy milyenek is igazándiból. De majd karácsonykor úgyis találkozunk a kórházban igaz?... :)

Ezt elküldöm.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép

Ez még három hete készült, azért nevezetes, mert akkor csinálta ezt először. Melinda jóval később állt fel, mindet komótosabban csinált, Eszter jön utánunk mint az árnyék.

Most éppen küzd a fogtündérekkel, lázas már egy napja, csillapítgatom.
Szeretnék aludni.[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Ja TÜNDE!
A lakóautó kölcsönző száma: 20-924-6679 www.x-car.hu

Nagyon bejött ez nekünk, igazából másképpen nem is tudtunk volna nyaralni, csak így, hogy a szálláson és a kaján spóroltunk. Mivel van benne hűtő és tűzhely, nem kellett boltokba, éttermekbe járkálni. Ez Románia bizonyos részein (nem csak Székelyföldön jártunk) nem olyan egyszerű. Vajdahunyadon pl. megálltunk a főtéren is, de nem mertük otthagyni az autót.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép

Szerintetek mellettük mennyi hely jut nekem? :)

Egyébként viccen kívül: testvérféltékenység nincs, viszont Melinda nem viseli el, hogy az apja ölébe üljek az ő jelenlétében. És úgysem, hogy odavesszük. Nagyon mélyen kötődik hozzá, mert a várandósság második felében gyakorlatillag Apja volt vele esténként mindig a játékban, az utolsó hónapban végig ő látta el, utána is ő vitte ki esténként játszóra, fürdette stb.
De néha zavar, hogy hisztizni kezd, ha összebújni lát bennünket. Gondolom, elmúlik, de nem gondoltam, hogy így lesz.
megyek teregetni.[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Képzeljétek, a dokinő, akihez ma mentünk valójában egy homeopata. Tudjátok, én eddig ebben egyáltalán nem hittem. Most sem, de adok neki egy nagy, komoly esélyt. Ugyanis ő alaposan kikérdezett minket, alkati szert is adott, stb. Közben persze majd vissza kell menni a fülészetre, hogy elmúlt-e a gyulladás, és utána konzultálunk. Mégiscsak jobb, mint szúrni és műteni! :)

És ha minden igaz, akkor mindez egy 1,5 éves fülgyulladás, ami végig hallásromlást is okozott, és emiatt lassulhatott le Bene beszédfejlődése, ezért beszél kevés hanggal, és a mozgáskoordinációjában is okozhat ez zavart. Banális indok. És észrevehetetlen. Persze az is lehet, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz. Végülis lehet ez egy mostani gyulladás is. Csak pont 1,5 éve volt 4 hónapig tartó náthája...

mtunde

Valentina
Viktornak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Cerazette
"Jó", hogy ennyi baj van vele.... én is szedtem. Szépen 28 napra meg is jött tőle, ez eltartott 10!napig és ha még ez nem lett volna elég, akkor amintelmúlt, másnap újra megjött, mintha misem történt volna. Na én ezen a napon hagytam abba. Ez a "második mesi már normál hosszú volt. Azért felhívtam a körzeti nőgyógyot, aki adta, hogy normális-e ez a dolog. Azt mondta, hogy a Cerazette nem szokott ilyet csinálni, de ha akarom hagyjam abba :shock: Hát meglepődtem. Ha nem szokott, akkor miért véreztem? Szerinte simán szedhettem volna tovább. Végülis már meg sem lepett a dolog, mert nem vagyok valami nagy véleménnyel a Margitos, mostmár Jánosos dokikról...
Egy ismerősöm is szedi, a lánya 6 hónapos kora óta. Neki még egyáltalán nem jött meg, pedig a kislány elmúlt 2 éves :shock: Igaz, valami ilyet ír a tájékoztató, hogy ez előfordul. Szóval nekem sem jött be.

Jaaaj, ne fényezzetk annyit! :D Csak tudom milyen nyomorult az első néhány hét-hónap, mikor az ember olvasni jár a közértbe és mindentől félti a gyerekét :?
Steffi: Próbáld ne éreztetni vele, hogy sajnálod, amiért ezt-azt nem ehet, hogy kimarad valamiből. Tudod, a kis csápokkal megérzik.... :wink:

Tünde
Igen, tudom, hogy van spec. tápi az ilyen gyerkőknek, de az csak annak jár, akinek a kh-ban a tejterhelés komoly allergiát mutat ki.
Ebben az esetben sokkal hevesebbek a reakciók, pl. a szövetek felpuffadása, pirosság esetleg légzési nehézség. Ismerek ilyen gyereket is. CSak megfogja a sajtot és már tiszta vizenyő a keze és tűzpiros lesz :cry:
Homeopátia: Én drukkolok! Veled ellentétben én nagyon hiszek benne. Talán azért, mert én még minden bajomra megoldást találtam vele. Persze nem ilyen komolyak voltak.

Pocakok
Asszem mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor már minden nap piszok lassan telik az éjszakákról nem is beszélve! nyügödtan gyertek "nyögni"! :D Itt mindenki értetek drukkol, úgyhogy nem meglógni ám!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Pocakosok, hajrá! Már tényleg nincs sok!!Én most még irulok, pirulok, de nem írom, h. irigykedem.....még túl közeli, túl friss és túl rázós az élmény, no és persze az alábbiak is kissé visszafogottá tesznek: (de azért persze szuper és főleg h. legtöbbeteknél már kistesó van a pocakban, ez annyira izgi)

Nálunk elérkezett egy újabb fejlődési ugrás (5 hetesen is lehet?)
Egy hete álom édes Levim, de ma visszatértünk a kezdetekhez. Kb 2 órát aludt egész nap, azt is fészkelődve mint egy sajtkukac, semmi nem elég neki, megint 40-50 perceket szopizik, de már szopi közben is ordít (ezt nem is értem, rángat össze-vissza, rúgkapál és obégat cicivel a szájában, baromira hisztis) és csak ordít, ordít.
Szóval most totál tanácstalan vagyok. Közben meg egy ciciből nem tud többet eszikélni, mint 110-120 és láthatóan baromira nem elég neki már. Ilyenkor odaadjam neki a másikat is, vagy az nagyon nem ajánlott??
Na jó nem nyügizek itt, csak tényleg nem tudom mit csináljak a Kisherceggel, h. nyugisabb legyen mert neki sem jó. Már tiszta zombi, annyira fáradt szegény, és ma tényleg egész nap ölben volt, de ez sem jó már....megyek is elbújok a zuhany alá, ott lesz 10 perc béke. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Én is itt. Küzdök a tejért, mert néha olyan, mintha nem lenne elég, de Petyám hízik azért. Aprooka! Én is ugyanezt tudnám írni, csak mi egy fokozattal most még kevesebbet eszünk (100-120), és nekem egyik cicimben sincs annyi (kettőből adok, bocs Rita :oops: ), de ordítás, ránciga, meg ilyenek vannak. És olyan, mintha nem tudná kiszívni, ami benne van, mert én még fejek utána (szaporítás céljából), és még van benne. Én aszittem eddig, hogy a cumisüveg miatt van ez, de akkor nem biztos. De muszáj cumiból odaadnom a lefejtet, mert a hosszas cicizés után Pankával is kell foglalkoznom. Napközben, mikor Pannucim oviban van, megpróbálok többet ciciztetni, és éjjel is csak azt. Éjjel mintha jobban elfogadná, hogy annyi van, amennyi, de nappal cirkusz van, ha érzi, hogy nem nagyon jön.

Ovi: Van némi sírás-rívás, de azért valaemnnyire megy a dolog. De azért mindennap megkérdezi, kell-e másnap menni, biztos, ami biztos.

Séta: Tök jó lehetett, nemsokára már én is bátrabb leszek és megyek, de most a közlekedési helyzetet látva, nem mertem volna nekivágni.

Jövő csütörtökön megyek a rendelőbe. Valaki?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Dorka! Veronikusz!
Ez már nagyon a vége, csak jönnek már a csajok. Nálunk Panka 5 nappal, Peti 2 nappal jött előbb. (Dorka, ez utóbbi nálad holnap lesz. :wink: )

Lénának és Andinak utólag boldog szülinapot kívánok!

Kép
Kép
kriszta36

Valami nem jó a vonalzóval, mert Petya holnap lesz 6 hetes. De ezt már Aprookánál is észrevettem, mert amikor írta, hogy egy hónapos Levi, a vonalzója szerint még volt két vagy három nap. De gondoltam, csak jobban tudja Aprooka... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Aprooka, ma sztem ultragaz nap volt, Zsofi is egesz nap csak nyuglodott, nem akart aludni, stb, hulye meleg fulledt ido es eros szel, sztem ezert...
Kriszta, en azt vettem eszre, mikor ordit a cicin, inkabb az a baja, h tul erosen jon es nem tud olyan gyorsan nyelni, fuldoklik tole es ezert lesz ideges, vagy pedig gyorsan nyel, es ezert sok levegot is, bufiztetni kell gyakran, meg en azt is szoktam, h ugy szoptatom, h az o feje feljebb van, mint a cicim, igy talan nem jon annyira...
Veronikusz, Dorka, hajra! Fuu, visszaemlekszem, mennyire nyuglodtem az utolso napokban az oriasi labaim miatt, stb...azert egy kicsit irigykedek is...:)
Balcsira menoket irigylem nagyon, mar honapok ota arra vagyom, h csak lebegjek vmi nagy vizben...dejo lenne, ha holnap eljutnank legalabb a Velencei tora...

banana

Jó reggelt! :lol:

Tünde!
Az már jó hír, hogy legalább megtalálták a probléma forrását! Én cerazettet szedtem és soha semmi bajom nem volt, de már hallottam, hogy többeknek gondot okozott...

Andi!
Olyan rendi vagy! Az jó, ha a férjem munkahelyére küldöd? És akkor nem kell ajánlva meg ilyesmi.

Veronikusz-Dorka!
Csak mondjátok a magatokét! Itt mindenki megért titeket!

Vali!
Hát nem akarok vészmadárkodni, de ha tényleg nem jó érzés akkor tényleg kéne valakinek mondani ezt az alvás dolgot…

Reni!
Már túl vagyok azon, hogy ’jajj-szegény-Martin-nem-ehet-tejterméket’. Szerencsére akik ismernek minket tök jól állnak ehhez a dologhoz, de az idegenekkel nehéz. Köszi még1x a tájékoztatást, rendi vagy!

Aprooka-Kriszta-Banana!
Hát nekem tök furi ez a szopi mizéria, Martinnál soha nem volt ilyen, de nagyon figyelek, ki tudja mi vár most rám…

Ma dolgozik a férjem, nemsokára ébred aztán mennie kell :(

Ja! Lenne két kérdésem:
1. olyan kb. 2 éves kor körül alakul ki a gyerekekben a sötétségben való félelem, meg a mumusoktól? Van egy mesekönyvünk Grimm mesék vannak benne meg képek és pár este azt nézegette Martin és éjszaka párszor utána olyan ijedten ébredt, hogy csak az éjjeli fény mellett tudott visszaaludni és úgy bömbizett és mutogatott valahova a falra és valamit nagyon mondott, de nem értettem mit akar még soha nem mondta azt a szót és azóta sem. A könyvet eltettük most Thomas könyv nézegetés van. Lehetséges, hogy látott valamit a könyvben?!

2. Ilyen kor körül kezdenek kialakulni a tulajdonviszonyok-birtoklás, enyém-tiéd tudatra ébredés? Mostanában mindenkitől elveszi ami az övé, de ami az övé csak azt, babakocsijához nem nyúlhat senki, mert totál kiakad, valamelyik nap nagy szerelme, Borcsa ült bele és nagyon ki volt tőle. Lehetséges, hogy emiatt?!

Köszi mindenkinek aki válaszol!

Ja és valamelyik nap az történt jöttünk hazafele, Martin meg leragadt csigákat nézni vagy már nem is tudom hol én meg mondtam, hogy menjünk hazafele, mert meleg van, meg várják a többiek stb, ő persze: nem, nem! :D De máskor is volt ilyen, hiába mondja, hogy nem azért csinálja amit mondok. Erre pont arra járt egy néni és mondja, hogy akkor gyere velem. Nyújtja a kezét neki ez a kis dinka meg simán megfogta és elindult vele. Pislogtam kettőt aztán mondtam Martinnak, hogy állj, idegenekkel nem megyünk sehova! Nem tudom én reagáltam-e túl, de mégis csak azt éreztem, hogy valaki elviszi a gyerekem. Nem értem, hogy a néni mit gondolt magában, vagy mi volt ez az egész, nekem eszembe sem jutna idegen gyereket elvinni az anyjától. Szerintetek?!

Szép napot, majd még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
Persze, nekem jó!!!Oda küldöm,ahova nektek jóóóóóó!!!!!!Merre dolgozik a férjed??????

MOstanába Balázs fél10-alszik3/4 6-6 ig,úgyhogy hajnalba kelek :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt!
Talán kicsit lehiggadtam! :D bár az éjjel nem az alvásról szólt. Buliztak valahol a környéken és már ott voltam, hogy kihívom a rendőrséget hajnali 3-kor, de mégse vitt rá a lélek. Legalább ők jól elvannak. :D Férjem is lement dolgozni ma hajnali 2-kor. Jól kezdődik a 7végé, pedig azt hittem, hogy ma leugrunk még a Balcsira csobbanni. :roll:

Finish:
Bár itt nyafogok, de max. 2 hónapot adok magamnak és tutira megint pocakos akarok majd lenni. :D:D:D Tudom! Hibbant TYÚK! :lol:

Steffi!
Kata nálunk is szokta mondani, hogy jön a boszi stb. De megnyugszik mikor mondom, hogy akkor féljen majd a boszitól, ha lát egyet elröpülni az ablak előtt. :D Igaz ő nem lovalja bele magát. Szóval annyira nem fél tőlük.

A néni meg szerintem nem gondolt bele az egészbe – szerintem. De tényleg nem árt megtanítani Martint, hogy idegennel NEM MEGYÜNK SEHOVA!!!

Tulajdon:
Nálunk ez főleg Szofinál van. Illetve nála van kifejezetten erőszakosan :oop: Kata se engedi hogy elvegyék azt ami az övé, bár ő azért engedékenyebb és sokszor odaadja. Szofi viszont mindent a MAGA TULAJDONÁNAK TART. :shock: sajnos azt is ami nem az. Mi is próbáljuk tanítani nekik, hogy azért mert az övé, még odaadhatja másnak, majd visszakapja, hisz ő is használja a játszótéren már lapátját.

Dorka!
:?: :?: :?: tudod! megbeszéltük! HÉTFŐN SZÜLÜNK EGYÜTT! :D NEM SIETNI!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok

Aprooka-Kriszta-Banana: nálunk is szopi-mizéria, már több mint egy hete... feszíti hátra magát, ordít, és van hogy már rá se harap cicire, csak ordít hogy éhes. én a múltkori szopisztrájk miatt nem akartam üveget adni, de csütörtökön, miután liluló fejjel ordított már 4 órája és ciciből sem simán se bimbóvédővel (mert eddig az néha bejött), se pohárból, se kanálból, se cseppentőből nem evett, odaadtam neki cumisüvegből, és szárazra szívta az üveget... Mondjuk úgy, hogy ő győzött... visszavonhatjátok a múltkori gratulációkat :(
Bár éjszaka eszik ciciből azóta is, sőt néha nappal is. Tegnap este pl megpróbáltam mellre tenni - ordított. Lefejtem, odaadtam üvegből, megevett 60-at majd újra ordított. Ekkor visszaraktam cicire és békésen elkezdett szopizni. Ha én ezt értem??? :shock: szóval itt is megy a küzdelem...

Steffi, délután elméletben jó (bármelyik nap), Anna úgy 3-4 körül eszik, gondolom Martin alszik délután, így Nektek is utána lenne jó... Az egyetlen akadály az lehet, ha kisasszony ordít délután, de az mostanában talán már ritkább (el ne kiabáljam)

Olvasok még vissza... csak most elaludt a ház úrnője, úgyhogy megyek vasalni...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Veronikusz: Gyere gyugodtan és panaszkodj nekünk, mi megértünk!! Gratula az új autóhoz!!

Steffi: Szerintem nagyon jól tetted,hogy mondtad Martinnak,hogy idegenekkel nem mehet el. Azzal,hogy a néni mit gondolt ne foglalkozz!! Legközelebb nem jut eszébe kisgyereket elvinni az anyukájától. A 2 kérdésedre nem tudok válaszolni, mert mi még nem tartunk itt.

Hátha valakit érdekel: Van a barátnőmnek 3 havi Cerazette eladó. Kiváltotta, de aztán úgydöntött,hogy mégse szedi be. Ha valakit érdekel, akkor megadom a számát.

Rólunk:
Én teljesen kivagyok, alig bírtam aludni. Tegnap volt egy céges vacsink, ahová meghívtak, na ott jött a hidegzuhany. A fönököm azt mondta burkoltan,hogy vagy visszamegyek részmunkaidőben novembertől dolgozni, vagy annyi a melómnak. Én imádom a munkám, de a fiam mégjobban, arról nem is beszélve,hogy tervben volt a második baba is. Szóval kész vagyok......

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!....MÉG EGYBEN :lol: :lol: :oops:

Úgy látszik az én gyerekeim nem kapkodnak, Berke is a kiírás után született ....(én mind a két esetben úgy gondoltam koraszülöttek leszenek)
Veronikusz!!!
Megvárlak...a hétfőre gyúrok, koncentrálok erősen én is..... :) Bízom benne, hogy összejön :!: :!:

Steffi!
Nálunk is ez az időszak van...Berkusz kellemetlenül irígy....ha átjön valaki gyerek játszani hozzá, szinte semmihez nem engedi nyúlni...kitesz sorba mindent és ah valaki hozzányúl kiabál, hogy :"NEEEEEEEEEM !!!!!!ENGEDED EL AZ BERKÉJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ" Ha ilyenkor mondom neki, hogy oda kell adni , nem szabad irígykedni akkor pedig jön a hiszti...nem tudom mikor kezelem jól a szitut.....azt olvastam a Spock könyvben, hogy egy két évs gyerek még csak azt tudja, hogy övé...azt nem tudjamit jelent, hogy másé....gondolom ez lehet a baj.....
Viszont valameylik nap a hugit is megvédte :lol: egy isemrősöm itt volt nálunk és nézegette a hugi ruháit, majd Berke rászólt: "ne bántsad !!!!az hugijé!!!!"ez viszont nagyon jól jött ki, olyan aranyos volt......igazi kis bátyóként védelmezte a hugi dolgait!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Pontosítok, azt mondta,hogy menjek vissza dolgozni, de legalább részmunkaidőben... Csak az a baj, hogy még félnapra sem nagyon tudom Petyát hová tenni...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Brigi!
ez NAGYON DURVA!!! :twisted: és most mi lesz??? visszamész és úgy leszel pocakos??? akkor több lesz majd a pénzed is. :? Hát ez kemény dió! nem irigyellek! Petyát meg hova tudod elhelyezni??? bölcsik nem éppen a sok üres helyről híresek! :roll: :shock: hogy gondolta mégis ez a PASIIII ????? dunsztja sincs hogy ezek hogy mennek. :evil:

Dorka!

Megnyugodtam, hogy „látlak”! :D minden reggel úgy kelek, hogy te már biztos megszültél! A MÁZLISTA! :D:D:D Akkor foglalunk egy 3-as szobát! Hátha még valaki jön innen! Piroska? Zsófi? :D
MAGÁNTULAJDON: idegen előtt a lányok is megvédik egymás dolgait. Sőt! ENGEM SAJÁT TULAJDONUKNAK KEZELNEK. :shock: (de gondolom titeket is!) ha jön hozzánk valaki, akkor elkezdik magukat produkálni, hogy velük foglalkozzak és ne beszélgessek az illetővel. Ez elég cikis, mert ilyenkor mindig az jön le, hogy két büdös rossz kölköm van. :oops: pedig néha egészen tündérek is tudnak lenni. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz: igaz, nagyon durva! Nem tudom mi lesz.... bölcsibe csak magánba tudnám beadni, mert az államiba most szeptemberbe kell jelentkezni,hogy jövő szeptemberbe bevegyék. A magánra kb a fizum elmenne :-(( A férjem a héten 3 napot tudna rá vigyázni, úgy,hogy viszi magával... de ez nem az igazi megoldás, a nagymamák még dolgoznak... Azt meg még nem is beszéltük meg,hogy mennyi pénzért, mert nekem max csak úgy érné meg, hogy a teljes fizumért, mert akkor ketteskével megint magas lenne a gyásom és gyedem...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Viktor!, sajnos csak tennap este néztem ráa naptárra... :oops: isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig a névnapodon!

Igen Steffi, nagyon-nagyon beléjük kell rögzüljön, hogy idegenekkel nem megyünk el. Azért nem olyan vicces egy ilyen szitu ozz legbelül, mint ahogy a néni esetleg gondolta.
A Grimm mesék meg horrorok, nem baj, mert mesék, de tudom, hogy én olyan kilenc-tíz éves korom körül féltem, amikor olvastam. És pont most kaptunk egy hangoskönyvet Grimm-mesékkel, hát hallgatom pl. a Jancsi és Juliskát, egészen félelmetes a sztori. És a rajzok -nem tudom milyenek lehetnek - lehet, hogy elindítottáka kis fantáziáját.

Én is azt látom, hogy MINDEN hat rájuk, ahogy Weöres S. írja, ők még a saját szemükkel látják a világot, egészen más szűrésben - vagy éppen szűretlenül - mint mi, és sokszor eszünkbe se jut, hogy valami, amit mi nem vettünk észre, rájuk nagy hatással van. (Esetleg ránk is, csak nem tudatosul). Melinda is kezd mondogatni olyan dolgokat, amiket és biztosan nem mondtam neki. Tévét nem nézünk, csak este a híradót, de biztosan hat rá, még ha nem is bámulja.

Drága Pocakosok!
Legyen ahogy akarjátok, hétfő. :)
Szülésznők kik lesznek? Veronikusz, ha jól vélekszem, neked Gabika? De Dorka, neked nem tudom.
Sokat gondolok rátok.

Megyek. Padlószőnyeg-felszedés, laminálás... Csak most elszaladtak fűrészért Apjáék. Rosszul vagyok: Eszter nyügi, hetven doboznyi könyv a polcokon plusz a sok apróság. :twisted: :roll:
Utána jó lesz, mert tisztaság, csili-vili minden, csak mire azt a sok könyvet kiporszívozom, falnak megyek. Mint mókusnak az erdőtűz.

Kép

Kép

Kép
memme

Kriszta, még üdvözölni akartalak. :)

GABI! Hol vagy?

Kép

Kép

Kép
memme

Andi!
Nagyon kedves vagy komolyan! Meg vagyok hatva! Mostanában mindenen sírnék, tiszta lüke vagyok :roll: … Priviben elküldöm a címet, csak most nincs itthon dolgozik. Anyukád hogy van? Gondolok rátok, csak nem akarom mindig írni, úgyis mondod, ha úgy érzed.

Veronika!
Hú örülök, hogy jobban! Ez a vége mizéria, amikor az ember már olyan nyügös, semmi sem jó! Mikor megy haza a férjed? Andinak már írtam, de képzeld az enyém is dolgozóban. Köszi, hogy írtad a tulajdont meg a félelmet. Akkor azért valamennyire normális dolog.

Judy!
Martin is olyan 5ig alszik kb, de még csak utána tudunk indulni.

Cukorfalat!
Sajnálom, hogy a fönököd ilyen értetlen. És ha valakit fizettek és otthon marad 1-2 napot Kristóffal? Én sem értem a néni mégis mit akarta, életemben először láttam…

Dorka!
Martin még nem mondja, de rángatja ki a másik kezéből a dolgait, olyan izé, mi a kis lelkére hatunk, hogy ne legyen irigy, attól az még az övé, nem fogják szeretni a többiek, nem lesz kivel játszani, ha elveszi. De néha állok értetlenül, hogy most akkor mit csináljak? Tegnap annyira kiakadtam ezen lelkileg, tök megzuhantam, enni sem bírtam…

Memme!
Gyorsan elmegy a munka aztán tök jó lesz! Hát valóban nem volt ’vicces’ ahogy láttam, hogy a gyerekem indul mással el, nagyon berágtam a nénire, Martinnak azóta is mondom, hogy idegenekkel nem megyünk el sehova! Grimm mesék tényleg rémisztőek! Megnéztük este a képeket, hát egy kettő tényleg érdekes volt… Nálunk sincs tv, egész délelőtt levegőn vagyunk, aztán alszik, este meg csak híradó megy.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Viktor
boldog névnapot :oops: elfelejtettem :oops:

Pocisok kitartás,nem irigyellek az idő miatt Titeket!!Gyertek nyugodtan panaszkodni :lol:

Brigi
nem semmi a főnököd???Mit dolgozol ill. dolgoztál????

szaladok tovább,mert jönnek ünnepelni :lol: és a lakás még romokban :shock: de legalább a kaja kész van :lol:
szép napot

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Andi, tudtam hogy jön, de mégis meglepi volt, mert nem tudtam milyen! :wink: Szóval ezért....

Brigi, mennyire vagy jóban a főnököddel? Illetve határozatlanon vagy vagy határozott? Csak azért, mert a munkajog szerint ha babás leszel addig, amíg vissza nem mész, illetve visszamész, de 1-2-3 hónapon belül, akkor nem rúghat ki!!! Ezt nagyon szigorúan ellenőrzik, illetve lehet belőle jó kis ügyet csinálni. Persze ez nagyon agresszív lépés és ezért kérdezem, mennyire vagytok jóban, mert pl. ahol én dolgoztam, ott rendi volt a polgi nagyon és tutter nem játszottam volna el. De az az előtti melóhelyemen, ahol feketén melóztattak mindenkit, lehúztak egy csomó pénzzel és kibírhatatlan stílusa volt a főnöknek, na ott lehet, h. felhoztam volna figyelmeztetésként egy ilyen szituban ezt az adu ászt.
NA, jó hosszú lett, de a lényeg, hogy tudd, lépéselőnyöd van és nem tehet csak úgy ki!!

Viktor, puszpusz névnapra!

Már akartam írni, h. a képeken nem is látszottak a hadisérülések, viszont szuper fotókat készítettetek. Van egy-két portré, ami nagyon profi lett, le a kalappal!

Kisbabások, akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálunk ment tegnap a hiszti. Éjjel viszont szuper volt. Persze jól kiobégatta magát este fél 11ig ment a kajabálás, de utána fél3, 6, 9 voltak a kelések, így most csúcs-kipihent vagyok! Általában 6 után már nem alszik vissza max. 1 órára Levim.

Remélem mára visszakapom a Kisangyalomat, eddig igen, de nem hangoztatom. :lol:

Pocakosok, akkor izzik a topik a hétfői drukkokkal!!!! Az lesz a nagy nap! (azért el kell büszkélkednem, h. nekem külön szuper lenne és könnyen megjegyezhető, mert aznap van az első házassági évfordulónk )

Igen és a kérdés: ha úgy látom, h. nem elég az egyik cici, adjam oda a másikat is?? Vagy egy hónaposan kizárt h. nem elég a 100 és ne dőljek be a hisztinek?

JUJ, jó hosszú lettem, bocsi, megyek is főzöcskézni, amíg lehet!

Vica, légyszi képeket, olyan kiváncsi vagyok!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Viktor!
Nagyon sok boldogságot kívánunk!!!

Memme!
Nekem Keszeg Évi a szülésznőm :D

Steffi!
Jó kérdés! Már itthon kéne lennie. Azt mondta délre itthon lesz. :roll: mivel holnap is tutira dolgozik, így megkértem, hogy ma jöjjön haza DU és menjünk le a Balcsira. Lehet hogy csak indulásra ér ide? :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Viktor isten Éltessen!!!

Steffi: Összekevertél vkbrigive, az ő kisfia Kristóf, az enyém Péter :-)) De mindkettőnket Briginek hívnak :-))) Jó ötlet amit írtál, csak igazából én senkire nem szeretném bízni, én 3évig itthon szerettem volna vele lenni, mert ezek az évek nem jönnek vissza.

Andi: Ráadásul van 3 gyereke, így tudhatná,hogy nem olyan egyszerű visszamenni dolgozni. Irodavezető voltam egy kereskedelmi kft-nél.

Aprooka: Elvileg jóban vagyunk, bár voltak feszültségek köztünk anno. Tudom,hogy muszáj mindenképp visszavennie a 3 év letelte után, akkor is, ha most nem megyek vissza, csak azt is tudom,hogy 1 hónap múlva viszont kirúghat. Sajnos a mai világban annyira nem engedhetem meg magamnak,hogy elszúrjam a munkahelyem. ráadásul az előttem lévő kismamát nem vették vissza, így bírósági tárgyalás lett, gondolom ezt nem akarják mégegyszer eljátszani...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Ez a "néni" dolog nekem sem új :twisted: Nem is igazán értem, hogy ilyenkor mi suhan át az agyukon???? Már sokszor jártam így, de Iván eddig nem akart senkivel elmenni, inkább a lábamba csimpaszkodott. Múltkor a piacon egy néni nekiállt puszilgatni a tenyerét :shock: Már pocakosan is ezektől a szituktól rettegtem! Ki ő és hogy jön ahhoz, hogy az én gyerekemet nyalogassa?????? :x A pocaksimogatás volt a másik mumus. Én senkinek nem engedtem. Sokan utáltak is érte. Anyósom is gyorsan felfogta. Attól hogy baba van benne ez még az én aurámba való behatolás. Nehezen viselem az ilyet. Nem is vagyok az a nagy ölelkezős-puszilkodós. Persze akik közel állnak hozzám, az más, de munkatárs meg ilyenek, na nem.
Azért ha jól belegondolunk, akkor még hasznos is lehet az ilyen affér. Legalább már korán beléjük neveljük azt, hogy idegennel SOHA, akármilyen kedvesnek is tűnik.
Kicsit zagyva lett, de a mai napom is pont ilyen :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta
hát a pocaksimivel engem is ki tudtak borítani+a meg egyél,mert 2 helyett eszel :shock:

Curkorfalat
hát nem semmi

Hát lehet,hogy hülyének fogtok nézni...rám néha rámjön,hogy úgy pár napra mennék dolgozni...nagyon imádok itthon lenni+Balázzsal foglalkozni :lol: , de néha nagyon rámjön :oops:
Pedig kereskedelembe dolgoztam,ahova gyerek mellett nem szeretnék visszamenni

Steffi
anya jól van, az augusztusi utolsó leletek azt mutatták, hogy eltünk a rák a hasnyálmirigyéből, sőt a csomók is!!!!!Szeptember végén lesz ismétlő ct......(lelkem mélyén nagyon félek ill. a félsz mindig ott van......)

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok Lányok!

Csak most jutottam a géphez.. :oops: :oops: :oops:
Nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntéseteket :lol: :lol: :lol:

Mostanában nem érem utól magamat a munkában , kicsit szét vagyok csúszva :oops: :?

Sajnos nem sikerült visszaolvasni,de pótólni fogom.

Tegnap így aludt el a kis örökmozgóm:) Kép

Mindenkinek szép napot kívánok és még egyszer köszönöm, hogy gondoltattok ránk:)
V

valentina

Veronikusz, Dorka és Zsofesz! Gondolok rátok, hajrá!

Memme! Olyan édik a csajok az apjukkal... Melcsi kombidressze meg ugyanolyan sorozatból való, mint Benének is. Mi csak ezeket vesszük... :wink:

Reni, tök egyetértek, és Steffi, teljesen kiakadtam. Itt vannak ilyen dögnyanyák, akik pl retkes, sintértelepre való kutyákkal mászkálnak, inkább csak hozzáverődtek, nem az övé. Tuti nincs pl oltásuk. Messziről szokott kiabálni, hogy "nem bánt az, ne féltsd azt a gyereket!", de ilyen stílusban. Én meg visszaordítok, hogy majd én eldöntöm, ki szólhat a gyerekemhez, és kinek a kutyája jöhet közel. Nem tudom, nem az idősebbeket akarom bántani, de a tinik soha nem jönnek oda gyereket nyalni. Ugyanez velem is elő szokott fordulni, és ahogy mondod, Reni, még anyósnak sem engedem. Ez a gyerek nem cirkuszi majom, nem kell fogdosni, pláne nem akkor, amikor még benn volt... :roll:

szóval idegengyűlölő is vagyok... :lol:
vbea

Sziasztok,

Pocakosok nagyon drukkolunk!!!!

Kérlek segítsetek, nővérkém lánya szeptember második felében lesz 5 éves és szeretne kis szülinapi zsúrt, de nem náluk otthon, mert félti a lakást... Van valami jó kis hely ötletetek? Esetleg olyan, ahol van valami jó kis progi is? Ja és, hogy még bonyolultabb legyen észak Buda jöhetne szóba, vagy Pomáz, Szentendre környéke. Ha lehet kérnem az ötleteket priviben írjátok, mivel ma elutazunk és egy heti termést nem tudok nagyon gyorsan visszaolvasni - főleg, hogy ilyen izgalmak várhatók - viszont a lányka szülinapja meg nagyon közeleg. Előre is köszönöm!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Banana, Judy, Aprooka, remélem, nem hagytam ki senkit... :oops: Ne izguljatok, ezek a problémák is rendeződnek előbb-utóbb a babáknál. Sajna időben tényleg elég sokáig eltart, mire az ember rájön, mikor mi lehet a babák gondja, de rendeződik. Mondom én, akinek nem aludt egy éves koráig a kölökmaki. Egy idő után viszont tényleg éreztem, hogy most fáradt, elege van, ő is utált mindenkit, akit nem ismert... :shock: :D
vbea

Viktor! Isten éltessen! :oops: Én is csak bambulok :roll:

Andi!
Értem mit mondasz, de minden rendben lesz!

Veronika!
Remélem már Balcsin vagy legalábbis arrafele :D

Cukorfalat!
Bocs, de dinka vagyok :oops: Kemény ügy, sajnos az ember tényleg nem nagyon ugrálhat :? Nekem most mákom van, visszavesznek állományba és abból számolnak majd újra, nem mindegy!

Reni!
Igen, sajnos felhatalmazva érzik magukat, hogy beleszóljanak. Én csak 'ész osztásnak' hívom. És nagyooon utálom! :evil: Még aznap a boltban is egy néni szólt neki, hogy ne forgassa az újságos izét, -hozzáteszem én is megtettem, nem álltam és néztem, hogy milyen jó játékot talált- de ekkor már kellőképpen fel voltam húzva és mondtam, hogy nem kell rászólni majd én szólok neki, többek közt ezért is vagyok ott, ja és ne érjen hozzá a kezéhez (sem)! Pocaksimit én sem mindig csípem, de én pl. anyóstól kifejezetten nem tűrőm, intim szféra! Egyébként Martin is 'kapcsolt' egyből és visszajött hozzám, de akkor is.

Eni!
Mikor mész genetikai uh-ra? Ja hát igen ez a másik mikor jönnek itt egyesek és hozzáérnek meg megsimizik az arcát. Honnan tudjam mit fogott meg előtte? Aztán meg nem tudom mitől sebes a szája... Én azt sem nagyon szerettem, vessetek meg érte, mikor pici volt és a rokonok a kezét meg a karját puszilgatták utána meg gyömöszöli a kezét a szájába, nem vagyok a mindent sterilizáljunk, de szerintem van egy határ, és ez már pont nem tartozik bele, hangsúlyozom szerintem! Anyós is múltkor a villájával kínálta Martinnak a kaját miközben én etettem :twisted: Aztán mikor eltoltam a kezét meg néz rám, hogy mi bajom van...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Piroska vajon megszült?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak