A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

én már láttam a DP szülőszobáját pedig nem ott fogok szüllni :lol: :lol:

écike nagy grat zolika hízásához.
Kicsinyísd le a képeket 600x600 ixelre és úgy engedi. nagyon kivik vagyunk már rá.

én még alszom félig hason :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Sonny:Örülök,hogy jól vagytok :D Jövőhéttől nálunk is fészekrakó láz lessz :D Nagyon aranyos a kép :D Biztos nincs semmi baj.Van olyan,hogy valakinek kicsit több a magzatvíz.Hát nálam is meg van a takarítási láz.Tuti nem azért,mert kiakar bújni.Én egyszerűen nem bírom elviselni a rendetlenséget magam körűl.

Beagle:Örülök,hogy jól vagytok.Hát már kb.1 hete én se alszok valami jól.Sajnos nem tudom miért kívánod ennyire a kólát.Én az ásványvizet kívánom,de nem a simát,hanem a buborékosat.De csak enyhét szoktam venni.

Kata:Bizti nincs semmi baj.Az én babóm se mindig aktív.Főleg,ha nagyon meleg van.És hát a hétre elég meleget mondtak és ezt ők is érzik.Meg nálam általában akkor mocorog keveset,ha sokat megyek.

Écike:Gratulálok a hízáshoz!!Ez egy nagyon jó hír!!!Csak így tovább :) Biztos,hogy minden rendben lessz.Nagyon szurkolok nektek.És remélem minnél hamarabb haza vihetitek Zolikát!!

Katica:Sajnos én nem voltam,mert közbe jöttek dolgok.Drukkolok,hogy minden rendben legyen.Az jó,hogy már nem mész melózni :D Pihenj sokat.

Holnap délelőtt végre megyünk a Genesisbe :D Már nagyon várom.Remélem meg mutatja magát nekünk a kis drágám.Örülök,hogy mindenki jól van.Én ma annyit mentem,hogy fáj a hátam :cry: Megyek is pihenni,mert hajnal fél 5-től fenn vagyok szinte :cry:

Jó éjszakát mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés, bocs, hogy nem reagálok mindenkinek. Azért visszaolvastam, mit írtatok, és örülök, hogy a többség jól van, akinek meg vizsgálat van hátra, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!

Mi ma voltunk megint varratszedésen, Beni igazi hős volt, rezzenéstelen arccal nézte megint végig, ahogy kihúzza a doki az utolsó varratot (pedig kellett ráncigálni rendesen!)... Ő volt az egyetlen gyerek, aki nem sírt, pedig voltak ott páran varratszedésen. Nagyon büszke voltam rá!!!
Megvan a szövettan eredménye is: laikusként azt vettük ki, hogy minden rendben van, sima anyajegy volt. De azért bejelentkeztünk a bőrgyógyászhoz jövő csütörtökre, majd ő megerősíti.

Écike!
Örülök, hogy Zolika ilyen erős kislegény, csak így tovább!!!! És sztem nagyon jó, hogy tudod a humoros oldalát látni a dolgoknak, ezek sok nehéz pillanaton képesek átsegíteni az embert. Minden jót nektek, és várjuk a fényképeket!

Mindenkinek jó éjszakát!

beszteri

Sziasztok!

Écike
Gratulálok a babához, örülök, hogy ilyen jól fejlődik:)

Eszter
Nagyon bátor a Beni, hogy nem sírt, és jó, hogy nem lett semmi baj az anyajeggyel.

Pakolás

Annyira neki állnék már mosni meg a zsákokoból átpakolni a a baba ruhákat, de még koarinak tartom:( majd szept. végén okt. elején neki látok.
Kórházi csomag :
Amikor a Márk született, még szeptember volt és jó idő ezért csak kórházos hálóingben voltam (nem akartam a saját pizsimet összevérezni+eszméletlenül szakadt rólam a víz, naponta többször cseréltem a hálóinget, egyébként szinte a SOTE1- en mindenki abban volt), de most, hogy elméletileg novemberben szülők nem tudom mennyire lesz hideg egy lenge kórházi hálóinghez? Valaki szült télen? Pizsivel az problémám, hogy a császáros heg mellett nem szívesen veszek fel nadrágot, a hálóing meg lehet ,hogy hideg.

cola
Az a jó a szénsavas a üdítőkkel, hogy az éhségérzetet egy ideig elveszi:) Mostanában, hogy sokszor keményedik a hasam nem merek inni (ráadásul csak lightosat ihatnék), de kb 2 hónapja többször így oldottam meg a cukros diéta okozta éhéségérzetet:) Én mostanában olyan éhes vagyok, egész nap csak ennék, főleg sütiket....pedig napi 8x kell ennem...de emellett is éhes vagyok:( ja és már közel 6 kg-nál tartok:( a 2,5 heti fekvés miatt...pedig május közepétől diétázok....
mindenkinek további szép napot.
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Écike!
De jóó! :) Csak így tovább Zolikának!!

Mellszívó: valaki kérdezte, hogy melyiket...nekem kézi van, és nagyon jóó!

Nati: itthon sterilizáltam, ott nem tudtam, de ott csak a mell könnyítésére használtam, amit kifejtem, ott kiöntöttem. Itthon rakosgattam el a fagyasztóban, de egyszer sem volt rá szükség (szerencsére), úgyhogy sajna azok is kárba vesztek.
Miskolcon sajna az ottani, agyonmosott kórházi hálóingben kell lenni, de azt a 3-4 napot csak kibírom! :wink:

Cola: érdekes, hogy én nagy colás voltam előtte, de végig a terhesség alatt szinte csak a szénsavmentes vizet udom meginni....ami végülis nem baj a hízás miatt.

Eszter!
Nagyon ügyi volt a fiad! Kis hős! :)

Én még semmit nem pakoltam össze, még a babszoba sincs kész, mert jelenleg a nagylányom lakik benne, de ha felköltözik az új szobájába az emeletre, akkor tudom csak berendezni a kicsi szobáját. Pedig már nagyon pakolhatnékom van nekem is....
Épp ma szerelik fel a lépcsőfokokat a padlástérhez.

Én meg ma délre megyek dokihoz, remélem még totál zárt leszek!!

D.

Kép

Kép
ditta76

Katica: Nekem is magasabb a vérnyom-om,mint kéne 130/80 meg eléggé vizesedek,igaz nem úgy,ahogy az elöző terhességemnél!Akkor majdnem megindították a szülést ez miatt a 39. héten,mert terh-i mérgezésre gyanakodtak :? Remélem tudnak segíteni a vizesedésen!Nem próbáltál meg homeopátiás teákat inni?

Kóla:Kedvencem :oops: citrommal 8) Hetente megiszom fél litert!Hannánál is ittam,nem lett hiperaktív,pedig azzal rémisztgettek! :roll:

Krumplibogár: Én télen szültem a Hannát (jan.6.) és majdnem megfagytam a kórházban! :shock: Köntösben aludtam,mert rendes takaró sem volt!Vigyél most hálóinget hosszú újjut!Én nem is találkoztam pizsamás kismamával!Úgyis sokat vérzünk+én is császáros voltam és leszek is,örülök ha csak a bugyit kell letolni :!:

Écike: Gratulálunk Zolika fejlődéséhez! :D Mire mi is megszülünk,addigra Ő is eléri majd a mi babáink születési súlyát! :wink:

Pakolás: Nálunk már kész a kiságy,kisruhák kivasalva,elpakolva!Most szellőztetem a babakocsi tartozékokat(mózeskosár+ilyenek) úgyhogy készen állunk!Az én holmim még nincs összepakolva,majd szept. vége felé!Folyamatosan figyelem,hogy hol akciósak a popsitörlők+pelusok,mert abból is betankolok! :D

Mellszívó: Én csak kézit használtam :arrow: tökéletes!Akiket ismerek és próbálták mind a 2 félét,ők is inkább a kézire szavaznak!

Kép

Kép
melcsi82

Eszter: igazi kis hős Beni,nagyon ügyes hogy ilyen bátor :lol:

000kata

Sziasztok!
Kicsit jöttem nosztalgiázni bele-bele olvastam kicsit..... :oops:
Szépek vagyotok...
Jövöhéten megyek afp-re
Igen már itt tartok!A 12 heti uhn láttuk a babát nagyon megható volt.
ime Ő:
Kép

Sokat gondolok rátok!Puszi mindenkinek!Ha valaki esetleg a Szent Imrében szülne küldhetne priviben 1-2 jó tanácsot,mikell a babának -mamának,szokások.......stb.

Kép
veronak

Veronak!
Nagyon örülök! Csak így tovább!!!

Melcsi
nem próbáltam teát, tudsz esetleg valamit ajánlani?Homeós Bogyóm van, csak mivel az meg szintén ugye 1fajta só nem merem szedni, nehogy feljebb nyomja a vérnyomit. Van esetleg valakinek infója erről? Megkérdeztem 1 homeós szakértőt,remélem mielőbb válaszol.

Drukkolok hogy neked se menjen feljebb!!

A terhelt cukros vérfiolám elveszett!!!! Holnap ismétlés! :twisted: Kár hogy senki nem jutott el a szül szobalátogatásra, holnap lesz módom kideríteni mikor lesz a következő.

Reni
Muti a képeket!! :wink:

Huh én sem pakoltam, mostam még semmit....de ma megrendelem asszem a kiságyat és a járókát.

Eszter
tényleg nagyon ügyes Beni!! Akkor gyakorlatilag gyógyultnak van minősítve?! :P

Kép
katica_75

Vero: gratulálok ,nagyon cuki az ultrahangos kép :lol:

Katica: hogy hogy elveszett?szegény ,most mehetsz újra :cry:

000kata

Reni: merre vagy????

000kata

Sziasztok!

De jól esik ennyi szépet és jót olvasni! Nagyon aranyosak vagytok, hogy így drukkoltok nekünk! :)

Ma emelték 16 ml-re Zolika adagját, úgyhogy még mindig szépen emészt... :D Nemsoká csinálnak egy koponya UH-t, arra kíváncsi leszek... :?

Azt mondják amúgy, hogy kb. 2,5 hónap múlva vihetem haza, úgyhogy az még nagyon soká lesz. De előtte lesz egy időszak (néhány hét), amikor be kell majd feküdnöm a Klinikára, hogy 3 óránként szoptatni tudjam, ami eleinte nagyon nehéz lesz, lévén, hogy koraszülött és gyenge, de már alig várom. :)
Ma reggel, amikor voltam etetni (egész napra elláttam tejcivel :D ), leszívták a nyálat a légútjaiból, tüdejéből meg a szájából és még ki tudja, honnan.... úgy sírt szegény hangtalanul (mert még nincs hangja), én is majdnem elsírtam magam, hogy nem tudom megnyugtatni, hiába beszéltem hozzá. Úgy megöleltem volna. :cry:
Bocsi, de néha rámjön ez a sírós hangulat (biztos a hormonok).

Na de nincs okunk szomorkodni, mert tényleg egy kis vasgyúró, és szépen fejlődik. :) Remélem olyan gyors ütemben fog továbbra is, ahogy eddig és akkor viszonylag hamar megszabadul az inkubátoros ellátás kellemetlenségeitől. (Azért a pociban sokkal nyugisabb a környezet és kevesebb energiát emészt fel, anyuci közelségéről nem is beszélve...)

Azt hiszem, a telefonommal ma készített - nem túl jó minőségű - képet sikerült lekicsinyítenem és feltöltenem, nem tudom, hogy sikerült. A fényképezőgéppel készült túl sok megapixeles, így mire lekicsinyítem kellő méretűre, semmi nem látszik belőle. Szóval ez a kép picit homályos és a színeket sem adja úgy vissza, de Ő lenne Zolika, neki kell nagyon-nagyon szorítani még egy pár hétig. :) Köszönjük mindketten (sőt, hárman apával) mindenkinek!

Kép

Écike
écike

Látom, sikerült feltöltenem.
A bal lábán kötés van és kilóg a képpből...

Écike
écike

écike: nagyon édes Zolika.Drukkolunk hogy minden rendben maraddjon.Miért van kötés a lábán meg a kezén?
Sok erőt és egészséget!!!!

000kata

Écike: nagyon aranyos Zolika! További gyors gyarapodást, és sok-sok tejcsit :) Örülök a jó hírnek!

Reni: jó mozizást holnap, majd tedd fel a képeket!

Pipal: jó volt a szülőszoba látogatás, éppen be tudtunk menni az alternatív szobába is, nekem nagy élmény volt! Van fogadott szülésznőnk, és ő kalauzolt végig minket. A sima szülőszobák is egészen barátságosak, és tényleg privát hangulatuk van.

Judit
Kép
sonny

Écike
nagyon kis tündér Zolika! Nagyon szorítunk Nektek!!!

Kata
hát egyszerűen elveszett. :?: :roll: én sem értem...

Kép
katica_75

Sziasztok!

Eszter:Beni tényleg egy kis hős :D Biztos,hogy minden rendben lessz.

Veronak:Csak így tovább!!Aranyos a kép.

Katica:Hát az nem semmi :shock: Sajnálom,hogy megint menned kell.Remélem ilyen mégegyszer nem fordul elő.Majd megírod,hogy mikor lessz legközelebb?Előre is köszönöm.

Écike:Nagyon aranyos Zolika!!!Nagyon drukkolok,hogy minden rendben legyen!!!

Sonny:Köszike :D Nagyon jó volt.Te hogy vagy?

Mi kb.fél 2-re értünk haza Budagyöngyéről.De megérte,mert nagyon aranyos képek készűltek a kis drágámról.Igaz szinte végig aludt :lol: De a lényeg,hogy minden rendben van a babóval :D Méhlepénnyel is minden oké.Hál istennek.Méretei korának megfelelőek :D Kis husos :D 1265gramm :D Rakok fel pár képet róla.Összesen 107db képet csinált a Csilla :D

Kép Alszunk :D
Kép Mosoly :D
Kép Kis husos pofi :D
Kép Még mindig alszunk :D

Remélem mindenki jól van!

További szép napot mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Reni
Nagyon jóképű a kispasid!!! És tényleg hogy ki van már kerekedve a pofija! :lol:

Hát így jártunk, persze megírom majd! Figyu te milyen gyogyit kapsz a vérnyomidra?

Kép
katica_75

Katica:Nagyon szépen köszönjük :D Igen nagyon aranyos már nagyon várom,hogy a karomban tarthassam végre.A fájdalom se érdekel már :D Én Dopegytet szedek.Neked írtak már fel gyógyszert rá?És sűrűn magas a vérnyomásod?

Kép
Kép
reni_24

Nekem is azt emlegette a védőnő.Még nem kaptam mert nincs tartósan 140/100 felett, csak a környékén, viszont folyamatos az emelkedés (pár hete csak 120-at mértem) és ezért esélyes.

Jó hogy már nem félsz! A cél érdekében bármit, igaz!? :wink:

Kép
katica_75

Elég jó gyógyszer.Nekem használ.Hát remélem,hogy mégsem kell neked.Nagyon szurkolok!!Igen a cél érdekében bármit :D :wink:

Kép
Kép
reni_24

Écike
Nagyon aranyos a kisfiad! Látszik még, hogy mennyire pici, mert hát hatalmas rá a pelenka. Csodálom és becsülöm a hozzáállásodat. Én biztos sokat sírnék, de Te erős vagy. Azért persze néha nem árt, ha kiadod magadból a stresszt. Ez a 2,5 hónap pedig el fog repülni gyorsan.
Várjuk a folyamatos helyzetjelentést!

Reni
Nagyon cuki a fiad! Csilla nekünk is csinált vagy 100 képet. 45 perc felvételünk van!

Katica
Nem semmi! terhelésesen voltál? Az nem lesz semmi neked megismételni, vagy te hogy viselted?

Diétázók figyelmébe ajánlom ezt a nasit! Ill. akik szeretik a fagyit!
250g fagyasztott málnát fél doboz natúr joghurttal össze kell turmixolni (cukor nincs!) és kész a 20grammos délutáni uzsi. Két napja ezt eszem, mert én igen nagyon szeretem a fagyit. Ez pedig fagyi és még egészséges is. Kb 5 gombócnak felel meg a mennyiség.

Ma megjött a kocsinkhoz a mózeskosár is. Olyan jó, hogy már majdnem mindenünk megvan.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Azért van kötés a bal kezén, mert a köldökéből kivették az infúziót (nincs már szüksége rá) és helyette egy branür (vagy kanül) van a kis kacsójában, hogy az antibiotikumot alkalmanként azon tudják beadni. Szóval ez jó dolog, csak szörnyen néz ki. :)
A kis lábán meg folyamatosan rajta van (hol egyiken, hol a másikon) a vérnyomásmérő, ott azért van kötés.
A fenekében meg egy vékonyka cső van állandó jelleggel, azon a hőmérsékletét nézik, de nem fáj neki, mert kakilni is tud (saját magától!!!).
Egyedül a tüdejében lévő cső a durva, meg amikor gyomorszondán etetik, de az még sokáig így lesz, na meg a váladékleszívás. És a fürdetést is nagyon utálja. :(

Az az igazság, hogy ezen a képen már nagyon jól néz ki ahhoz képest, hogy milyen volt, amikor megszületett. Szurok fekete volt, de mindenhol. Még a szája széle és a szemhéja is. És nem foltokban, hanem úgy egy az egyben. :(
Aztán 2 nap múlva kopasz barack színű lett, következő nap vért kapott vérszegénységre és attól meg főtt rákra váltott.
Jelenleg sárga és piros (narancsos vörös), de már alig vannak véraláfutásai és a múmia-fazonból is kigyógyult (a második-harmadik nap ráaszalódott a bőre, mert elveszítette a vizet alóla, de ezt is előre megmondták, tehát ez is természetes volt). Úgyhogy jelenleg gyönyörű, de kb 4 napig még anyai, apai, orvosi szemmel is szörnyen nézett ki (a traumás szülésnek köszönhetően).

Reni, Katica és még akit érint:
A magas vérnyomásos - vizesedés dologra tényleg jobb odafigyelni, mert nem minden orvos ellenőrzi időben és lelkiismeretesen a dolgot (hallottam ilyet sajnos), úgyhogy a vizeletet mindenképp nézniük kellene, ha ilyen van. Jobb félni, mint megijjedni alapon. Persze azért ritka az ilyen figyelmetlen orvos és nem is akarlak ijjesztgetni Titeket. Csak ha már nagyon vizesedtek, menjetek panaszkodni, szóljatok a védőnőnek stb...! :wink:

Reni:
Nagyon szép a babád! Hogy ki van már kerekedve! :)
Zolika kisebb és már kint van... :? Hogy beelőztem mindenkit! :shock: Úgy volt, hogy nagyjából utoljára szülök a csapatból.... :? Utolsókból lesznek az elsők... :? csak itt most nem túl pozitív értelemben sikerült ezt meglépnünk. :oops:

További örömteli pocakosodást és ha kellemetlen a harmadik trimeszter (émelygés, légszomj, vizesedés stb...), gondoljatok arra, hogy én szívesen bevállalnám! :) Mi azt ugyanis teljesen átugrottuk. :oops: (A műtét után két nappal jelzett a telefonom: "Vége a második trimeszternek." :roll: )

Köszönjük a lelkesítő, támogató jókívánságokat!
Sziasztok!

(Azért néha még benézek.)

Écike
écike

Ja, amúgy ma reggel kaptam meg Zolika születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját (elvileg velünk lakik) és TB-kártyáját. Nem tudtam, hogy ilyen hamar jön, ezért mint "felesége" vettem át... :oops: :)

És mondanom sem kell: Az FLP-s cuccok közül néhány a kórházban is nagy szolgálatot tett. Pl. szinte minden este felment a lázam 38-ig, de a Berry nektárból három korty levitte (már fél óra múlva csökkenni kezdett a hőmérsékletem, a reggeli mérésnél pedig normális volt).
Mivel sürgős volt a műtét, altattak, ami miatt intubáltak és ezért a torkomban iszonyú köhögési/krákogási inger alakult ki, ami ugye egy dupla hasi vágás esetén nagyon kellemetlen tud lenni. :shock: Kicsit későn kapcsoltam, de a First ezen is segített. (Nyálkahártyára mindenhová jó.)

Ezeket csak azért írom le, hátha esetleg Ti is hasznát veszitek (már aki ismeri).

Jó egészséget, boldog babavárást! Puszi!

Écike
écike

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dícséreteket :D

Écike:Igen sajnos jól beelőztél minket :? De a lényeg,hogy Zolika szépen fejlődik.Hamar elrepűl az a 2,5hónap és akkor majd végre együtt lehet a család.Továbbra is drukkolok nektek!!!Én is fogok majd bevinni FLP-s cuccokat magamnak biztos ami biztos alapon.Nektek is jó egészséget kívánok!!!!

Harivera:A kiscsaj is nagyon aranyos és kis husos ő is :D

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra és a babákra!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Fészekrakási láz: nálam is jelentkezne már kicsit, csak egyelőre nincs hova pakolni... :lol: Így leküzdöm... Kicsit azért néha már idegesít, hogy még nincsen kiságy, testvérfellépő, de aztán megnyugszom, Beninek sem volt még kész ilyentájt a szobája... :oops: (Sajnos mi a mindent a legvégére típusúak vagyunk, szerencsére mindketten, így nem megyünk egymás agyára...)

Szénsavas üdítők: hát, ezt az érzést nem ismerem, nálam kb. évente egyszer fordul elő, hogy megkívánom a kólát, nem bírom a szénsavas dolgokat... :lol:

Mellszívó: nekem volt kézi is és elektromos is. Alaphelyzetben sztem bőven elég a kézi, nekem is Avent volt, és nagyon meg voltam vele elégedve, most is ezt használom majd.
Az elektromosat akkor vettük, amikor Benit egy hónaposan meg kellett műteni, és nem ehetett pár napig. Az állandó ölben hordozástól meg a fejéstől viszont úgy bedurrant a csuklóm, hogy nem bírtam fejni a kézivel, akkor vettünk egy elektromosat. Én azt is szerettem, de ha nincs semmi gond, akkor sztem bőven elég a kézi.

Előtej: én is kb. 3 hete tapasztaltam először. Tök furcsa volt, mert Benivel egyáltalán nem jelentkezett. Úgyhogy itt nyugtatnék meg minden első babás anyukát, akinél nem jelentkezett, hogy nekem Benivel egyáltalán nem volt a szülésig, és mégis igazi "fejős-tehén" lett belőlem, rengeteg tejem volt végig, úgyhogy ez nem jelent semmit. :lol:

És mindenkinek köszönöm Benihez a gratulációkat! Bár nem az én érdemem, de azért olyan jó érzés az anyukájának lennem! :lol:

Vero!
Írtam privit.

Ditta!
Mi volt a dokinál? Ugye minden rendben?
Azért kicsit megnyugtató olvasni, hogy nem csak nálunk nincsenek még kész a dolgok... :lol:

Katica!
Nekem egy homeopátiás doki ajánlott a vizesedésre bogyót: Lachesis C12 napi 1-2x5 golyócska, csak amíg kell. Neked is ez van? Próbálni még nem próbáltam, mert amióta megvettem, szerencsére nem volt szükségem rá.
És igen, Beni gyógyult!!!!! :lol:
Sajnálom a cukros dolgot. Ezek után remélem, hogy legalább rendben lesz, ha már így dupláztad a dolgot. Azért nagyon dühítő lehet!!!!

Écike!
Zolika nagyon édes kis fickó! Meglátod, hamar eltelik az a 2,5 hónap, és otthon lesztek. Aztán meg már csak azt veszed észre, hogy kergetheted a lányokat mellőle... :)
Megértelek, hogy néha elérzékenyülsz, olyan kis törékenyek tudnak lenni ezek a kis apróságok. Amikor Benit műtötték a Madarászban, nem volt a csecsemőosztályon hely, így a koraszülött osztályon voltunk, úgyhogy én is láttam párat. És mind olyan kis ügyesen fejlődött. Zolika meg amúgy is világbajnok ebben, ahogy írtad, úgyhogy pikk-pakk túl lesztek ezen! :lol:
Amúgy írtam neked privit, látom, még nem olvastad.

Reni!
Irtó édes ez a gyerek! :lol:
Benivel amúgy én is Dopegytet szedtem, meg a végén az már nem volt elég, akkor meg még Nifedipint kaptam mellé.

Nati!
Tök jó ez a recept, majd kipróbálom én is.

Csuri, Judit, Klara, Sensi, Anikó és mindenki más, aki hirtelen nem jutott eszembe!
Jól vagytok? Nagyon eltűntetek!

beszteri

Écike!

Nagyon aranyos Zolika! És iszonyú stramm kispasi! :wink:

Én ma megyek 5re a Genesisbe, ha ott lesz valaki köszönjön rám. :D

Bocs, most ennyi, rohanok ...

KépKép
dreika

Sziasztok!

Régen jelentkeztem.
Az utóbbi napokban nagyon el voltunk havazva. Mindig van valami amiért nem tudok jönni. Sajnos elindult nálunk egy lavina. Elromlott a hűtőnk, szerencsére garis volt és nagy utánajárás, beszélés után visszakaptuk a pénzünket. Vettünk egy másikat, ami sokkal nagyobb. Persze a sorozatunknak evvel nincs vége, az olajsütőnk is elromlott, nem melegíti az olajat.
Szóval nem unatkozunk.

A vércukker vizsgálat eredményét múlt héten szerdán megkaptam. Eredmény: a vérképem tökéletes, a vércukor vizsgálat 120' 6,8 lett, ami szuper. ....Nem kell ellenőrzésekre járnom. A kislányommal, rosszak voltak az értékek, de most álomba illő. Zárt a méhszájam, a méhem köldök fölött 2 cm re van.
A babus a hasamban, nagyon aktív. (Pár órát alszik egész nap.) Nagyokat rúg, hogy néha azt hiszem ki fog jönni az oldalamon. A furcsa, hogy séta közben is érzem, és minden ingerre válaszol, a tesójának is pörög rendesen.

Naysa
naysa

Sziasztok!

Eszter!

Köszi az érdeklődést! Most öszzejött minden..... A költözés miatt még mindig van egy csomó elintézni valónk, közben a háziorvoshoz még mindig vissza kell mennünk, mert aug. 12-től már betegállományban vagyok.
Szóval annyi dolog van, hogy csak olvasni tudlak benneteket...sajnos!

Remélem lassan a végére érünk, és akkor jövök hosszabban!
Addig is üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Écike:
Gratulálok, az erős kisfiadhoz, biztos minden rendben lesz és hamar élvezhetitek otthon töltött napokat.
naysa

Eszter!
Megvolt a doki, szerencsére c:3000 vagyok, úgyhogy tök zárt! :) Reméltem is, mert még rengeteg dolgunk van..... :roll: Úgyhogy nyugi, nálunk sincs még semmi......De holnap be kell mennem a melóhelyre a táppénzes papírral, gondoltam, hogy megveszem az anyagot az ágyneműhöz, baldachinhoz, és elviszem a varrónőmnek, legalább az legyen már kész!

Écike!
jaj, de kis törékeny......de lesz még ő izompacsirta, majd meglátod!!! :) Tájékoztass majd az eseményekről, hogy haladtok!

Reni!
Cuki a bébid nagyon!! :)

Na, megyek kicsit takarítok, mert délután jönnek a barátnőmék a két gyerkőccel, lesz egy kis kerti főzőcske, kihasználjuk még ezt a kánikulát!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

jó reggelt mindenkinek!

vera:nagyon édes a baba :lol:

mi jol vagyunk.A babó egész este mocorgott alig tudtam aludni.épp tegnap panaszkodtam,hogy alig mozgott de most bepotolta :lol:

mindenki vigyázzon magára és pihenjen amennyit tud!!!

000kata

écike:
Írtam Neked privit, de nem válaszoltál.. :( Már kb. 2 napja ment. Miért nem írsz vissza? Láttam hogy azóta ide írtál.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egy kérdés mindenkihez.
Kivánom az erőset, de olyan szinten, hogy reggel délben este meg tudnám enni.
Ami furcsa, hogy nem igazán ettem azelőtt ilyeneket.

Lehet valami a babával?
naysa

Sziasztok!

Úgy látom sokmindenki elhavazódott, köztük én is, bár nekem még a költözéssel nem kell foglalkoznom (sajnos) mert az albérlőm még a lakásban van, és persze anyósék sem engednének most a házba, már ha még oda akarnánk menni... Ilyen szp-ból ülünk és várunk egyenlőre...

De melo sok van, tegnap 700 km-t utaztam, felmérni voltunk a déli határ mentén. Tegnapelőtt meg ugyan csak 100km-re voltunk, de utolag hallottam vissza, hogy a főnököm megjegyzéseket tett, hogy milyen soká értünk vissza (olyan utakon mentünk, hogy max 20-al lehetett menni, és tűző napon felmérni, hát az sem 2 perc...), és biztos lógunk... bekaphattya, más csak pár hét :D

Écike szoritok értetek! Azért ha időd, energiád engedi írj!!!

Többiek meg mindneki vigyázzon magára!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Reni: nagyon édes a bébi :)

Lányok: nem tudtok olyan áruházat (webáruház is lehet), ahol szép ágyneműhuzatokat lehet venni? (mindenfelé csak egybevarrt garnitúrákat látok :? )

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Écike, Zolika egy tündér! Hipp-hopp eltelik majd a 2,5 hónap!!! Gyere mindig és oszd meg velünk a híreket! Nagyon drukkolunk nektek!!!!

Reni, Vera nagyon jók lettek a képek! Édesek a picurok!!! :D

Vero, örülök, hogy már AFP lesz!!!!! Csak így tovább!! Amúgy jól vagy? Mikor tudjátok meg a nemét?

Sonny, ez engem is érdekelne!!!

Tegnap megvettük a bababútort. Okt. első hetében hozzuk el. Íme a kép: Kép

Most egy kicsit alábbhagyott a pánik hangulat. Tegnap nagyon kétségbeestem, hogy nem lesz kész semmi....

Ti kiváltottátok már az ingyenes csomagot? Én holnap megyek érte.

Ikeába vett már valaki lepedőt? Mennyit kell venni?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Aida és Eszter!
Privikre válaszoltam. Nézzétek el rutintalanságomat, nem is vettem észre, hogy van. :oops: És köszönöm!

Próbáltam korás társalgót keresni, csak egyet találtam, már nem tudom, hol, de olyan elkeserítő volt, hogy inkább otthagytam és úgy döntöttem, hogy a kismamákkal tartok! :) (Ha megengeditek.)
Most már ugyan műpociban van Zolika, de én pont ezért úgy veszem, hogy igazából akkor fog megszületni, ha hazahozhatjuk végre.

Ismét felsorolás nélkül, de mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a gratulációkat és a biztatást! Nagyon jól esik és erőt ad.
Gabi, szép a babaszobátok és nagyon vidám!

Előtej:
Gondoltátok volna, hogy 26,5 hetesen már képes leszek tejet produkálni a picinek? Én nem. Rá is kérdeztem a kórházban, hogy most mi lesz. :roll: A szoptatós nővérke mondta, hogy olyan nincs, hogy valakinek nincs teje, meg is mutatta, hogy hogyan csináljam és rögtön jött a tejcsi (a terhességem alatt pedig nem szivárgott).

2 nap után meg úgy belövellt a tejem, hogy a férjem nem ismert rám, :shock: kérdezte is, hogy "Mi ez a Pamela Anderson stílus?" Én meg mondtam, hogy annyi fölös időm volt a klinikán, hogy gondoltam egyúttal csináltatok egy mellplasztikát is, mert úgyis olyan picik a melleim... :wink:

Tejügyben ne aggódjatok, mondom ezt főleg az elsőbabás anyukáknak. Minél előbb el kell kezdeni szoptatni és akkor nem lesz gond. Mindegy, hogy császároztak vagy kicsi a cici, nem gond.
(Belövvelésre is majd tudok tanácsot adni, hogyan kell borogatni, mert nekem többféle tanácsot is adtak és nem mind volt jó.
Ja, mire Ti megszültök, én már rutinos anyuka leszek! :) Bár nem így terveztem... :? )

Végül a fejleményekről: Zolika tegnap már 900 g-mos volt, ma a vérét vizsgálva megállapították, hogy a széndioxid szintje is lejjebb ment, szóval lehet, hogy már holnap nem lesz cső a tüdejében... :) (Bár egy étkezés után a szaturációja ingadozott, ezért gondolkodnak rajta.) Kék fényt sem kap már.

Écike
écike

Sziasztok!

Sajna én is el vagyok havazva. Bendinek megy ezerrel a beszoktatás a bölibe. Az első napot végigbőgte. Viszont szépen egyedül eszik :) .
Autó szerelőnél. Tegnap családlátogatás volt a böliből. Bendivel át kell buszoznom az egész városon a böliig. Szerdán babakocsival vittem. Hát... Az emberek olyan kedvesek, hogy én a nagy pocakommal emelgettem a buszra a babakocsit :evil: . Amikor már felszálltam, akkor mondják, hogy segítettem volna. Ja ez az, volna.
Úgyhogy inkább vittem az ölemben ma már a fiatalembert.
Kicsit fáj a torkom :( . Szerintem én is összeszedtem egy jó kis náthát a böliben (vagy a buszon). A lábaim is fájnak. Gondolom, nem tesz jót neki ez az egész napos tortúra. De a pici jól viseli a pociban :) . Alig tudok rá figyelni most.

Gabi!
Itt szoktak lenni ágynemű huzatok is. http://www.vatera.hu/baba_mama_c879.htm ... us=lilienn
Most kevesebbet láttam, de talán a csaj tud segíteni.

Écike!
Gyönyörű a picur fiad. És nagyon erős :D . Ti is akkor jöttök ki a kórházból, mikor a többiek is :) Vigyázzatok magatokra. És kitartást! (a párom is korababa volt, vérátömlesztés...)

Üdv:
Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Naysa
Én is szoktam enni, mikor nem tudok neki ellenálni. Semmi baja nem lehet ettől neki. Szerintem csak mi vagyunk ilyen "hülyék". Én is megettem egy fél üveg ecetes pepperonit, na volt is utána wc gondom!
Szerintem ez nem valamiféle hiányt jelez, ne aggódj.

Gabi
Szerintem bőven elég 2 lepedő, de max 3. ha belegondolsz ha egy koszos lesz felteszed a másikat és a koszosat már moshatod is a textilpelusokkal. 3 akkor jó, ha már gyakrabban esik meg a baleset, pl túltölti a pelenkát.
Én brendonban vettem 2e-ért gumisat ami évekig jó lesz, mert nagyobb matracra is ráhúhzató.
Mennyibe kerül ez a kisbútor? Gondolom nem lehet valami occsó!

Écike
Olyan jó humorod van!!! Olyan fórumon jártál, ahol ilyen korababás anyukák voltak? Mert akkor el tudom képzelni milyen rossz hangulat lehet ott.
Biztos te is aggódsz, de Zolika szépen fejlődik tovább, ami nagyon bíztató. És természetesen továbbra is itt a helyed közöttünk.

Felvetnék még egy témát!
Mostható vagy eldobható pelenka?
Már gyártanak olyan mosható pelust ami uolyan mint az eldobható, tehát nem neked kell hajtogatni, tűzögetni, hanem egybe van varrva és ennyi. 4-10kg-ig van az első méret. gazdaságos, környezetbarát. Ami nekem meg még fontosabb, hogy az eldobhatóban biztos vannak nem természetes dolgok (pl a nedvszívó zselé) amit sok baba bőre nem szeret. Persze ha a mosható mellett döntök, akkor is az első néhány hét-hónap során eldobhatót használnánk és ha nyaralni megyünk akkor is. Hiszen kinek van kedve nyaralás alatt koszos pelenkákat mosni?
Vélemények?

Ja és még egy kérdés! Szülés után a kórházba engednek pizsmát használni, vagy csak hálóinget? Nekem még egyik sincs, de addig nem is veszek amíg nem tudom.

Kép
Kép
nati80

Gabi
szép a szoba! Nekünk is faktum lesz csak a mókus család! :D De jel. pil. még le sincs parkettázva a babaszoba :cry: talán a hétvégére. Mi ez az igyenes csomag? Hol lehet megkapni? :shock:

Écike
ügyesek vagytok! A tej a lepény távozásával aktiválódik, nem?

Nati
igen természetesen a terhelt tünt el, de szerencsére itt a zsemle tejes enyhébb variácó van, és szerencsére teljesen negatív újból minden!
Akkor már a cukorbetegséget megúsztuk vajon??? Úgy tudom ez az uccsó szűrés rá.
Hát pelustémában én asszem a nagyon kényelmes csoportba tartozom. :oops: Hogy lehet azt egyáltalán higénikusan kimosni? Meg ki is kell főzni vagy mi?! :shock:
A pizsi versus hálóing témán én is agyaltam már. Meg nem is akarok azokban lenni ha nem muszáj mert az olyan beteg érzetet kellt bennem, szabadidő gatyóban és pólóban lehet lenni ha már az ember lánya jobban érzi magát?

Pipal
mit méregetsz? :wink:

Kép
katica_75

Katica: egyetértek veled,én is lennék inkább poloban meg sz.gatyoban,biztos lehet nem?

Gabi: gyönyörű a szoba,milyen árba van?

000kata

Eszter
nem nekem natrium sulfurciumom van. Közben választ kaptam a homeós doktornőtől és a magas vérnyomi mellé (és a toxémia gyanu miatt) nem ajánlotta vagy nem merte ajánlanlani.

Kép
katica_75

évice pont úgy van ahogy mondod. Ő akkor fog megszületni elméletben mikor hazaviszitek. És ha adhatok egy jó tanácsot mikor kérdezik majd hogy jajj de ari menniy idős?? Akkor mondjátok azt az időt amikor hazahoztátok onnantól mert csak a sok szánalom fog folyni a szájukból.
Akinek meg úgy is elmondjátok szóvala ki tudhatja az meg tudni fogja.
és a dolgokat is úgy fogja majd csinálni ahogy születne. Egy két dolgot. Szóval hiába lesz ő mondjuk 3 hós de lehet forogni nem fog még stb.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Ismét újra itt :)
Körbejártuk a fél országot, megejtettük az utolsó látogatást anyósoméknál, meg elhoztuk a maradék cuccokat pestről. Nem volt rövid út (Szeged-Bp-Ajka, aztán ugyanaz vissza), és iszonyú nehezen viseltem az utazást is, és azt is, hogy nem otthon vagyok, nem magunkban vagyunk. Nem szeretem, hogy ilyen hisztis lettem a hormonoktól :( Szerencsére a férjem tündérien türelmes :)

Beagle
Én úgy tudom, hogy az utólsó honaptól van a sűrűbb vizsgálat, de ez dokitól is függ.

A kóla engem is érdekelne. :) Sose szerettem, és az utóbbi hónapban szinte mindig azt kívánom, amikor valamiért üditőt iszom, nem vizet. És ahogy Sonny, én sem vagyok egyáltalán kívánós, de a kólát néha legszívesebben vedelném :)

Nati
Én is ilyesmire gondoltam az eldobható-mosható verziónál. Az első időszakban lesz elég dolog, ami kiveszi az erőnket, nem hiszem, hogy lesz kedvünk külön a pelussal is szórakozni, de később én szeretnék inkább moshatót használni. Két gyerek mellett még olyan gondom sem lesz, hogy fél adaggal megy a mosógép :lol:
http://www.monapel.hu/ Itt van egy csomó minden a mosható pelenkákról, ha érdekel valakit.

Hálóing
Én úgy tudom, hogy a kórházakban nemigen szeretik, ha nem hálóingben van a beteg, mert macerás, ha valami miatt gyorsan meg akarnak vizsgálni. Meg nem is nagyon hiszem, hogy szülés után túl kényelmes lenne a pizsu :)

Écike
Én is szorítok nagyon nektek. Olyan jó látni a pozitív hozzáállásodat. Szerintem is maradj velünk. Eltelik az a 2,5 hónap, és ugyanott fogunk tartani :)

Elnézést, hogy nem válaszolok mindenkinek, de begyulladt a jobb hüvelykujjam ínhüvelye, és elég nehezemre esik most gépelni.

Szép estét mindenkinek!
szamy

Mosható pelus
Nem macera, nem kell főzni. Van bele egy betét, mint a wc papír olyan tekercsben kapni. Felfogja a nagyját vagyis a sűrejét és kiveszed lehúzod a wc-n. A pelenkát meg simán 60 fokon ki lehet mosni. Szerintem nem macera, de ki kell próbálni. Aki eddig használta és mesélt róla, csak jókat mondott.

Kórházi viselet:
Én is szivesebben lennék szabadidős cuccban, de én is úgy tudom, hogy a legtöbb helyen nem komálják. Én pl mivel hamarabb befekszem tuti azt fogok magammal vinni. De szülés utánra szerintem marad az eldobható bugyi és pizsi vagy hálóing. Sokan azt mondják azért jobb a hálóing, mert eléggé vérzik az ember és akkor állandóan össze lenne kenve a gatyó.

Még egy kérdés:
Fűző vagy sem? Ebben is sok ellentmondás van. valaki azt mondja nem szabad használni, mert a szöveteket rá kell kényszeríteni, hogy visszahúzódjanak.
Szerintem (az én kis logikám szerint), ha egy fűzővel a helyén tartom a megnyúlt pocakom bőrét akkor csak nem fog jobban megnyúlni és vissza tud húzódni rendesen.
Tapasztalatok a már gyermekesektől?

Szamy
Nálatok tuti nagy megtakarítás lenne a mosható verzió. Szeriinted 1 gyerkőcnek hány db kellene, hogy 2 naponta mossak? 6-8?

Kép
Kép
nati80

Nati!

Szerintem kórháza válogatja, hogy miben lehet lenni szülés után. Van, ahol kórházi hálóingben, van, ahol a sajátba. A pizsamát viszont biztos nem nagyon engedik, mert szükség lehet napi vizsgálatokra, sőt a folyamatosan ürülő vér és egyéb "cucc" miatti gyakori WC-re járást is megnehezíti a pizsama gatya levétele. Nekem néha a bugyimat is nehéz volt "kezelni" egy tipikus kórházi WC-ben. (Fertőtleníteni az ülőkét, figyelni, hogy minél kevesebb dologhoz érj hozzá, a hálóing ne érjen le a koszos földre, közben kicserélni a betétet, esetleg a bugyit is...stb.) Sőt ami folyik ilyenkor, meglehetősen fertőző, tehát minél kevesebb ruhához szabad csak hozzáérnie, pl. a baba szoptatásakor már nem lehet erre is figyelni. Én nagyon utálom a hálóinget, nem tudok benne mozogni, feküdni, de azt a pár éjszakát ki lehet bírni (aludni úgysem lehet a kórházban)...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nati!

Én most tuti fogok használni haskötőt. Előzőleg nem hordtam, mert azt mondta a védőnőm, hogy várjak, amíg a szerveim visszamennek a helyükre. Ennek az lett az eredménye, hogy fél évvel a szülés után is bírt akkora hasam lenni, mintha még mindig terhes lettem volna. Totál megnyúlt a hasizmom, vagy micsodám, és hiába tornáztam, nem erősödött meg annyira, hogy újra tartson.
Kép ilyesmire gondoltam..

innen való:http://www.babamama.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=babamama&oldalkod=1150282701

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

A cím mégegyszer (talán most összejön):
http://www.babamama.shp.hu/hpc/web.php? ... 1150282701

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc