A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

óóóó,rém megtisztelő,hogy enyém a laptető.
Vendég

Dezsina, ne kezdd már megint a negatívkodást, mert istenbizony odamegyek hozzátok és az összes levágott füvet beleszórom a medencétekbe! :wink: Szépen nyugizzál be, már csak pár nap, és indul a mandula. És akkor jönnek a kismandulák. :lol:

Katica, Csibe ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nyulasz, ......szerintetek a csiga belemászik a bödönbe?... ezen marha jót mosolyogtam. :lol: :lol: De kis hüjjjje vagy, persze, hogy bemászik, ha kap tejet, vajat. :wink:

Estike, igen én is hallottam, hogy nagyon sok pár az örökbefogadás után lenyugszik, és láss csodát, anya egyből terhes lesz.

Úgyhogy lányok, ne tessék stresszelni!!!
Mi nem fontolgatjuk az örökbefogadást. A párom nagyon idegenkedik tőle. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem akarok mindenáron gyermeket, én a mi gyerekünket akarom. Én azt az érzést szeretném átélni, ahogy bennem növekszik egy kis élet. Ami belőlünk van.

Katica, még három munkanapot kell várnom az eredményekre.

skrisz72

...most mennem kell,majd jövök :wink: ...ezt vehetitek fenyegetésnek :lol:
Krisz!
:lol:
Vendég

Katica, érzel valamit? Tudom, hülye kérdés, de mégis....

skrisz72

Nyuszi!
Akkor most hova küldjem a tüszőnövelőt????
Azért küldöm!
+++++++++++++++
(és szerintem csodabogyó)

Katica!
++++++++++++++++

Csibe!
++++++++++++++++

Dezsi!
+++++++++++++++ :lol: :arrow: előre küldök, raktározd el!

Estike!
Köszi a bíztatást, sajnos nálunk a spontán teljesen kizárt, ahhoz olyan volumenű csoda kellene, mint a Vörös-tenger kettéválasztása, szóval marad a lombik, vagy öf (illetve nálam mindkettő játszik.)

Krisz!
Hahó! Nem azért hoztam fel a témát, hogy magyarázkodni kelljen! Az öf-et nem lehet ajánlani vagy nem ajánlani, mert mindenki felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy el tud-e fogadni egy idegen gyerkőcöt vagy nem, és ha igen, saját mellé, vagy csak végső esetben. Nincs két egyforma ember, így két egyforma döntés sincs. És mindannyian helyesen döntöttünk. És hát itt nincs is olyan ember, aki ne szeretne sajátot! Ti találkoztatok ilyennel ezen a topikon????

én: ma voltam az endokrinológusnál, de még csak megbeszéltük, hogy mit és hogyan (a múltkor szabin volt, csak telefonoztunk). Sima vvt szept. 18, terheléses cukor szept. 23-án.

Kép
kisbuta

Kisbuta, nem magyarázkodom. :) Csak leírtam az ezzel kapcsolatos érzéseimet, hozzáállásomat. Csak hogy tudjátok. Minden témában szívesen leírom, hogy mit gondolok róla.
Kíváncsi leszek a cukrodra. Most elég sokan ezzel küszködnek. Remélem nem vagy IR-es. Az még plusz egy bogyó. :?

skrisz72

Krisz!
A véleményedet szívesen vesszük. :) Csak tényleg nem szerettem volna, ha bárki úgy érzi, hogy azért írtam le, hogy másoknak is ajánlom. Tudod, mikor mi elhatároztuk, hogy majd öf-et is akarunk, még sejtelmünk se volt róla, hogy nem lehet spontán babánk, azt hittük, minden rendben van. Ahhoz képest nem ingatott meg, ami történt, de azért szomorú lennék, ha saját nem lehetne.

És mondd csak, ha az plussz még egy bogyó, amellett lehet lombikozni, vagy csúszik????

Kép
kisbuta

nekem az jött le abból, amit a különböző családi ebédek alatt hallottam a cukorról, hogy az ember inzulintermelése arra van hitelesítve, hogy életében egy bizonyos mennyiségű cukrot lebontson, de ha valaki nagyon próbára teszi, akkor semmi baj, csak előbb fogy el a kerete, és utána már nem fog úgy működni. szerintem azért is van annyi IR-es, mert amennyi szénhidrátot a mai ember eszik, arra biztos nincs hitelesítve a berendezés. és sajnos én is igencsak bevittem már a magam adagját... :(

Kép
kisbuta

Ne is mondd! Imádom a szénhidrátot! :oops: :lol:
Ha nagyon rossz terheléses vércukor eredmény, akkor azt előbb ki kell kezelni, mert fontos szerepe van a megtapadásban. Bár van olyan doki, aki meg úgy vélekedik, hogy nem befolyásol semmit. Viszont nagyobb a kockázata, hogy terhesség alatt alakul ki a cukorbetegség. Mindenképp három pontos vizsgálatot kérj. 0/60/120 perces. Mindhárom nagyon fontos.

skrisz72

Dezsi,
Egyetértek Nyulasszal, én is aranynak néztem. Ilyenekbe ásták el a koboldok az aranytallérokat!:)

Kisbuta,
Ha az IR-re gyógyszert kell szedni, általában szeretik az orvosok kicsit eltolni a lombikot, ameddig normál szintre visszaáll a cukor. Utána is szedni kell én úgy tudom.
Vendég

Bella, Krisz!
Köszi. Súlyos IR-től nem tartok, mert a trigliceridem és az éhgyomri vércukrom jó. Lehet azonban, hogy a terhelésesnél kiderül valami. Ha csak enyhe IR-e van valakinek, amellett lehet lombikozni? - nem szeretném már halasztani. Anyuka akarok lenni!!! :shock: :? :!:

Kép
kisbuta

Kisbuta, nem tudom. Még hál' istennek nem vagyok otthon ebben a témában. Nézz át a kaális párok topikba, ott most pont erről megy a levelezés.

skrisz72

Lánykák,
a cukros dolghoz csak annyit tennék ...
amikor még nem tudtam, hogy Bogyikás vagyok, akkor egy szülinapi partin olyan rosszul lettem, hogy csuda. Mivel édesapám cukros volt (10 éven keresztül) tudtuk, hogy mi van épp velem.
Gyorsan meg is néztük. 1,? (valamennyire) leesett az amúgy normális cukorszintem. Pedig még nem is sütiztünk. Kaptam gyorsan egy teáskanál cukrot és rendbejöttem.
Felkerestem a házidokimat vérvétel miatt, cukorterhelésre.
Minden rendben volt azt leszámítva, hogy nem vagyok egy hányós típus, de nagyon kiakart jönni a cukoroldat.
Aztán rá pár hétre nem jött meg. :wink: A fene gondolta, hogy már nem voltam egyedül. :) Épp költözködésben voltam. ... és élni akartam illetve újrakezdeni a válás után az életem. Először egyedül .. és ha rendeződtek volna a sorok akkor nem egyedül.

A lényeg, hogy Bogyika okozta nekem a leesett cukorszintet visszagondolva. Akkoriban fészkelte magát belém a 'kisördög". :lol: :lol:

Szal lehet vmi a cukorszint rendberakásával. :)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Kisbuta,
Ezt egy másik topikból másolom ide. Egy olyan lány írta, aki IR-es és aztán a gyógyszer segített neki, hogy spontán babás lehetett.

Nem szállnék bele, de lenne egy-két észrevételem:
1. befolyásolja a teherbeesést nem is kicsit...
2. terhességi cukrot okozhat
3. idősebb korra nagyobb a valószínűsége a cukorbajnak
4.ENDOKRINOLÓGUS FELADATA FELMÉRNI KINEK MILYENFOKÚ IR-JE VAN
vagyis legyen nőgyógyász, vagy meddőségi szakember, hiába ért hozzá, azt látnia kell egy endokrinológusnak is.De erről volt már szó néhányszor.
5. alapfelállás, hogy éhomi 10 alattinak, terhelésesnek 30 alattinak kell lennie, ha valamelyik nem stimmel vagy egyik sem, ott ir van pláne ha a cukor is magas és 7 fölöt magas cukorról beszélünk.
30 fölötti terhelésesnél megpróbálható a diéta, ha 3 hó kontroll után nem változik vagy alig csökken esetleg nő az érték, akkor gyógyszer kell, 45-50 fölött én már csak gyógyszert kérnék mint hogy elfecséreljek 3 hót diétával...pláne ha 100-as az inzulin, ott már az endokrinológus szakemberek nem is ajánlják a lombikot legalább 3 hó metszedés kell és utána kontroll aztán lehet megbeszélni, mennyit kell még kihagyni...
Vendég

sziasztok!

köszönöm a drukkokat.

csibe: drukk++++

nyuszi: drukk az uh-hoz!

krisz: beülti óta fájdogál időnként a hasam, de ez nem jelent semmit.

kisbuta: hajrá vizsgálatok!

katica
katica30

csibe: tesztelni mikor fogsz?

katica
katica30

Bella!
Neked nem most van a stimud?
Tudod mit, akár most van, akár nem:
drukkkk! ++++++++++++++++++++++

Többiek!
Mi ez a nagy csend?

én egy kisebb megőrülést kaptam az előbb, mert holnap reggel 8-ra sikerült idecsalogatnom a gyermekjólétiseket (nekem kellett őket cseszegetni, pedig már minden határidőből kicsúsztak), erre a párommal közölte a főnöke, hogy holnap reggel 8-ra engedélyezett egy szigorlatot egy hallgatónak, lesz szíves a párom ott lenni vigyázzban. Valahogy lezsíroztuk végül, hogy a tételhúzásnál csak a bizottság másik tagja lesz ott, a páromnak meg elég 9-re beérnie, a tényleges vizsgára. Ráadásul ugyanaz a hallgató, aki soha nem jelenik meg vizsgán, aztán extrém időpontokban pótvizsgázni akar. Tavaly őt kellett vizsgáztatni aznap, mikor a párom Ausztráliába indult...

Kép
kisbuta

kisbuta: sajnálom, remélem a párod otthon bír lenni. ilyenkor még lehet vizsgázni? az uv időszak nem június végén volt? mit tanít a párod?

katica
katica30

Katica!
Hát, csak külön engedéllyel lehet vizsgázni ilyenkor. És 1-2 különengedélyes tényleg nem gáz, de ez a konkrét hallgató sportot űz belőle, még sosem jelent meg rendes vizsgaidőpontban. tavaly tényleg az ő vizsgájáról estünk be Ferihegyre, ráadásul annyira nem készült, hogy meg is bukott. Akkora hülyeségeket mondott, hogy még nekem is égnek állt a hajam, pedig érettségi óta szorgalmasan felejtettem a matematikát - egyébként fizikus, meg leginkább csillagászatot tanít.
Remélem nem lesz baj, ha csak az elején lesz ott, max. húsz percet, a környezettanulmányon. :evil:

Jól kapaszkodnak a babák? :D :D :D

Kép
kisbuta

kisbuta: írok privit.

katica
katica30

Sziasztok!
Katica és Csibe,babatapasztókat küldöm :D
Dezsi!
Hova lettél?Na jó,legyen makk,csak gyere vissza :lol: :lol: :lol:
Kisbuta!
Drukk mára!Biztos minden rendben lesz. :wink:
Krisz,Kisbuta!
nekem a dokim azt mondta a 38-as inzulin terhelésre,hogy az még nem olyan vészes,viszont a cukorterhelés alacsonyabb lett,mint az éhgyomri,így szerinte együtt nézve már nem olyan jó.Véleménye az volt,ha most nem lombikoznánk,akkor nem is adna gyogyót,csak torna és diéta,de mivel a Met szedése jótékonyan fogja befolyásolni a lombikot,ezért szedjem.És azt is mondta,hogy idősebb korban hajlamosabb leszek a cukorbetegségre.
De én az előző sikertelen lombik után mentem rögtön erre a vizsgálatra,belefért a 3 hónap met szedése.Azt nem tudom,ha mostanában lett volna ez az eredmény,akkor mit mondana a doki.
Reméljük nem lesz nálatok gond,és senkinek nem kell még hónapokat várnia :wink:
Vendég

Sziasztok!
Katica! ++++++++++++++ :)
Nyuszi! +++++++++++++++ (szurit beadtad?)
Csibe! ++++++++++++++++

a körny.tanulmány nem volt valami komoly, kb. 1/4 óra. Jött a hölgy, szét se nézett, ráírta a papírra, hogy a lakás igényesen berendezett és tiszta, majd bocsánatot kért, hogy él, és elment. Örülök, hogy ilyen jó első benyomást szerzett, majd ezt beülti után közvetítem a kicsiknek, hátha kedvet kapnak a maradáshoz.

Kép
kisbuta

pedig mit agyaltam, hogy hova rejtsem el szem elől a sok bort! Aztán szét se nézett, maradhatott volna ott, ahol volt eredetileg...

Kép
kisbuta

Kisbuta!
Gyorsan meg kellett volna innod :lol: :lol: :lol:
(beadtam :D )
Vendég

sziasztok!

nyuszi, kisbuta: köszönöm :wink:

kisbuta: örülök, hogy jól sikerült a látogatás.

katica
katica30

Mindenkinek hiper mega drukkok!!!!!

Igen, belevágunk.

Kép
estike66

Nyuszi!
De mind a 15 litert, és még a házipálinkát is...? :shock: :roll: (legalább ha besegítenél...)

Kép
kisbuta

Sziasztok,

Kati, Csibe, Nyulasz
++++++++++++++++++++++

Kisbuta,
Igen, de longon vagyok és még nagyon az elején.
Vendég

Sziasztok!

Nyulasz!
nem vitatkozom a makkról :lol: rendicsek...
tüszőnövesztő drukkok
mikor van az UH?

Kisbuta!
akkor már Ti is sinen vagytok! mármint az öf-el... De természetesen, ahogy nálunk is, a sajátra hajtunk! :wink:

Estike!
:D bővebben?

Katica!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Csibe!
drukkok!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Skrisz!
kell nekem a helyrerázás! Már a másodikat kaptam Tőled! És pont a legjobbkor!
dezsina

Bella!
Tüszünövesztők a longhoz!!!! és hanyadik napon vagy? Még Decapeptylt szúrsz, vagy már stimu van?
dezsina

Dezsi!
Uhu mikor lesz??? nézz kicsit lejjebb :D

...............Kép
Vendég

Ez a Nyulasz olyan vicces :lol: :D De mindig megmondja, amit fejecskéjében gondol :D
dezsina

Dezsi!
Most nézem,Neked 4 nap múlva baby dancing van :lol: :lol: :lol:
Hajrá!
Vendég

...bocsi,a következő 4 napban.ugye?
Vendég

...és holnap kiderül,bír-e makkot mászni a csigám :shock: 8)
Vendég

Nyulasz!

Drukk a szép tüszőkhöz!!! ++++++++++

Bella!
Neked is szorítok!!!!

Katica!!!
Mikor tesztelsz? Vagy vérvételre mész??? Drukk!!!++++++++++++

Kisbuta!
Mi is gondolkodtunk már az örökbefogadáson. De még nem álltunk neki. A férjem nagyon ki van akadva, hogy mindenféle tanfolyamot kell végezni, persze az olyan szülőnek, aki veri a strandon a gyerek fejét és ordít vele, annak nem kértek tanfolyamot. :roll: Mi még bízunk a sajátban és csak ha feladtam állok neki az örökbefogadásnak. :wink:
Ja képzeld nálunk megvan a szüret dátuma: szept 27. Akkor még csak szuri lesz, akkor lehet még szüretelni, nem? Vagy már akkor is vigyázni kell? :roll:

Dezsi!
Mindjárt itt a konzultáció! :lol:

KépKép
zsófikukac

Zsófi!
igen - igen :D Már nagyon várom!!! De Te sem panaszkodhatsz, mert hamarosan kezdessz!!!! :wink:

Nyulasz!
:D folyamatos bébi-dancingon vagyok :lol: :lol: :lol:
és megnézzük, hogy bele, vagy rámászik... :P
dezsina

sziasztok!

Először is őnző lezsek és magamról írok:
Tegnap megvolt a 4d uh-és kiderült KISFIÚT várunk :D
Minden rendben méretei szinte a naptárihoz mondható egy albumnyira való képel tértünk haza igy azt mondom megérte a két és fél órás várakozás.Mostmár csak nevet kell találnunk :roll: ami nem lesz egyszerű eset.

képet próbálok majd feltenni de a cd-n csak film formájában van nem tudom kiszedni belőle a képeket szkennerünk meg nincs.

Kép

Kép
bellanitta

Bellanitta!
De szupi :D Nagyon gratulálok! Most aztán esténként lefekvéskor lehet bújni a neves-könyveket... :D
dezsina

Sziasztok!
Tudom, hogy ilyet csak egy kisbuta kérdez, de hát nomen est omen: mi az a long?

Zsófi!
a tanfolyam gondolatától először mi is berzenkedtünk, de utólag beláttuk, hogy nagyon hasznos volt. Amúgy van olyan ország a világon, ahol mikor valaki spontán babás lesz, azonnal kötelező szülői tanfolyamra járatják apával együtt.

Dezsi!
Igen! Éljenek a saját kis törpéink! Már mindjárt október!!!!

Kép
kisbuta

Zsófi!
Gondolom, azon még részt vehetsz. Milyen fajta szőlőtök van?

Kép
kisbuta

sziasztok!

köszönöm a mai drukkokat.

csibe, nyuszi, bella: drukk++++++

zsófi: szerintem a 12.nap előtt nem tesztelek, hivatalosan a 14.napon kell.

bellanita: grat a kisfiúhoz. mi lesz a neve?

katica
katica30

kisbuta:

[url]http://www.lombikbaba.civil.co.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=76
[/url]
katica
katica30

Katica!
babák kapaszkodjanak :D :D :D :!: :!: :!:

Kisbuta!
kétféle protokoll van:
short: rövid=fogigátlós hónap és stimu
long: hosszú= stimut megelőző hónapban már szurik
részletesebben és tudományosabban a lombikbaba weboldalán.
dezsina

Csajok!

Bevallom sokat vihogok rajtatok, hibába annnyira lököttek vagytok!!!! De, nagyon jó, hogy vagytok!!!

Bővebben most nem tudok, hétfőn már sokkal többet tudok.

Puszi és szép hétvégét mindenkinek!

Kép
estike66

Tsók!
Remélem mindenkinek jól telik a napja. Én mindjárt megyek haza, mert visszük a kutyit oltani. :lol:

Katica, Csibe hajrá!!!!!+++++++++++++++++++++++++++

Nyulasz, mindjárt bemászik a bödönbe a csiga. :lol:

Bellanitta, majd írj, hogy mire jutottatok a névválasztással! :wink:

Dezsina, látod, anyád helyett is anyád vagyok. Nem hagyom, hogy keseregj! Különbenis, mindjárt megyünk konzira és végre történik velünk is valami. :wink:

Bella, ügyesen a szurikkal!

Kisbuta, akkor ez a családlátogatás jól sült el. Megkínálhattad volna egy kis hazaival... :wink: Lehet, hogy értékelte volna azt is. :wink:

skrisz72

kisbuta: bocsi, nem sikerült rendesen beraknom a linket :oops:

dezsi, krisz: köszi :wink:

estike: várjuk a bővebb beszámolót.

katica
katica30

Skrisz!
Óh igen! végre történik valami! Most már tényleg nagyon várom! Nemsokára elkészül az új autókánk is, és remélem szerencsét fog hozni :D

Estike!
Nagyon várjuk a hétfői jelentkezésed!
Csinálunk új vonalzót Neked :wink: :D
dezsina

Bellanitta!
Gratulálok a kis kukishoz :D :D :D ...várjuk a képeket!
Miért kellett annyit várni?
Estike!
Várunk hétfőn bővebben!Nem elfelejteni :wink:
Krisz!
Jó szurizást Fibinek!

Mindenki szeretgesse meg otthon apát:
Kép

Ééééés....Köszönöm mindenkinek az e heti drukkokat(mert még egyet sem köszöntem meg :oops: ).Mind-mind felhasználom :D :D :D
Vendég

És mond Nyulasz! Hétfőn mész UH-ra? :roll: :?: és mikor jössz a fantasztikus hírekkel hozzánk? Meddig rágjuk a körmünket :P :?:
dezsina

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: