A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ja, nem is Móni, hanem Heni... :roll:

Kép
vindolanda

elaludt,kaja fő :)

Dotildi!
Mikor Móninak varrtam akkor a vállpántba tettem vliest,ez puhítja,különben szerintem nagyon vágná a vállad :) mindenképp vásznat vegyél az ikeás pl. tökjó erre a célra :) viszont hátra én csak 2* kötöttem,nekem nem igazán jött be :oops: mondjuk Bálint sem volt elragadtattva :)
kisszék nem is rossz ötlet,de nálunk félek ez lehetetlen lenne,mert MÍra is tologatná :)

KOlbi!
éljen akipihent Máté :) vérszemet nem kaptunk,szerintem ma vagy holnap elmegyek a háziorvoshoz és kérek vérvételre papírt h. most akkor mi a franc van(de azért pénteken tesztelek 8) ),ha nincs baba akkor meg irány doki spirált feltetetem,mert a gyógyszerszedés nem nekem való(mindig elfelejtem :oops: ) aztán majd lesz jó pár év múlva :)

Silka!
ne is mond C&A-t :) Bálintnak vettem kabit,Mírának tök jó kis együttest,apának is kabátot s magamnak meg semmit :) Bár Míra nagyon sok mindent megvettetet volna :)
s milyen tortája lesz LIzának? kutyultál sok receptből egyet?

Heni!
Bálintot tanítgattam tolatva lejönni,nyaralás alatt jött rá a technikára :) azóta még a lépcső sem akadály :)

Ágica!
Petra nagyon ügyes remélem holnap igaziból is megdögönyözhetem :)

Hajni!
készülj azért fel arra h. ha rájön h. ez mindennapos program lesz akkor lehet majd balhé :wink: Míra hiába járt bölcsibe előtte, s majd meg volt őrülve az oviért,az első nap biza ott ültem vele egy darabig :) aztán mentem dokihoz :)
Lilla hogy van? nem teszel fel egy táblát?

Vindolanda!
milyen jó férjed van :) évek alatt az enyém is beljött mindenféle munkálatokba :) mikor megismerkedtünk még 1 szöget sem tudott falba verni :) azóta meg lakástújítottunk,s mindent megtanult :) de a fotozás a nagy szerelem még mindig :)
s olyan furi a vonalzódon h. Bendegúz :)

Míra úgy hiányzik :cry: túl nagy a csend,nincs aki hisztizzen :) Bálint állandóan keresi a tekintetével.de azért lvezem,mert Bálinttal lehet most sokat játszani,nincs aki elvegye tőle :)

Nálunk a fő játék mostanában az "allah"-ozás :) múltkor csináltam azt h. ültem és előrehajoltam a lábamhoz,kicsipasinka nagyon tetszet s továbbfejlesztette :) feláll (tök stabil van h. fél percig áll) s rámborul :) közben meg kacag :) próbáltuk felvenni,de ahogy meglátta a kamerát rögtön elindult felé :) meg azzal szórakozik h. megfogja kezem és nekem kell kinyitni a dobozát,bedobja ládikóba acumiját kezemet megfogja s kikell vennem,mindenre mutogat :)s mászni alig hajlandó :)

csók :)

KépKép
viranka

Vindolanda :-) nagyon teccik ez nekem:-)jaj olyan jól megnevettettél:-)

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

Hajni, nagyon stramm a nagyfiad és szerintem sokan mit nem adnának egy ilyen könnyű beszoktatásért :lol: Másrészről teljesen megértelek. Én is szomorkodnék, ha nem hiányoznék Lizimnek...

Dotildi, igen, vasárnap lesz a "buli". Szomszédasszonyommal tegnap kitárgyaltuk, h jól beosztottuk, mert náluk meg szombaton lesz, úgyhogy 2 napig tartó fiesta lesz a házban. Ha gondolod hétfőn megejthetünk egy szülinapi sétát, úgyis régen láttam már Dorka lányt.

Miléna, szuper, h saját kérótok lesz. A bank miatt meg ne aggódj, sokan vagyunk így ezzel 15-20 évekre. Sajnos. Nagyon sok enerigát fog adni a nézelődés, kiválasztás. Én még emlékszem a mi készülődésünkre költözés előtt, imádtam.

Hát lányok, irigyellek Titeket az ezermester férjeitekért. Enyém igazi kétbalkezes, de ilyen volt akkor is, mikor beleszerettem, így meglepi nem ért. (szegénykémnek nem volt apukája, aki megtanította volna ilyenekre. No meg affinitása sem nagyon van...) Apróbb bútorokat én szerelek össze, komolyabb munkához meg jönnek a család férfitagjai vagy szakik. Egyébként áldás (és nem mellelseg anyagi főnyeremény) egy hozzáértő ember.

Darabos kaja: eleinte ugye krémes péppé turmixoltam, aztán a krumplinyomóval nagyon finomra törtem, aztán egyre kevesebbszer nyomtam a főzibe a nyomót, így ma már komolyabb krumpli/zöldség darabok is akadnak a kajájában. Egyébként Lizi iszonyat módon rászokott a disznó evésre. Kunyizik a kajáinkból (szendó és egyebek), adok egy falit a szájába, megrágja, a földre köpi, és nagy műgonddal onnan felcsipegeti :shock: És mindezt hihetetlen élvezettel. Hétvégén az étteremben is 1 méteres körzetben kajacafatok voltak körülötte. Aztán mikor nem hagytam, h ott is fölegye a földről, hisztizett.

Viranka, nagyon drukkolok a péntek miatt. Ha mégsem vagy terhes akkor nem is akartok jelenleg babát? (vagy akkor most ne is drukkoljak? :roll: )
Full csokis lesz Lizi tortája. A főzött csokikrémet még kicsit átvariálom, de isteni. A tésztája csokis piskóta és csokimáz van a tetején. Olyan, ami nem dermed betonkeményre. Szerintem nem lesz gond az ízével, ugyanis VALAKI segített nekem kinyalni a csokimázas bödönt múlt héten... ...és meglehetősen ízlett neki. Egyébként én alapból utálom a gyári csokitortákat, de ez isteni lett.
Gyerekcuccokból nagyon jónak tartom a cundát ár/érték viszonylatban. Én is kinéztem egy rózsaszín télikabátot, de nem volt méret. 4000 vmennyi volt, a kenguruban hasonlót 9 ezerért láttam. :shock:
Allahozás :lol: Látom magam előtt az egész kiscsaládotokat hajlongani. :lol: Jaj, ezt a fényképezőre mászást ne is mondd. Alig van mostanában Liziről képem, mert amint meglátja, h fotózni akarok, ráveti magát. Hogy lesz ebből szülinapi fotó? Mikor növik ki egyáltalán?

Jaj, lányok, tegnap este fél 10-kor nekiállhattam nappalit felmosni. Fürcsire jól telelett pisivel a pelcsije, de úgy votam vele, h 20 percet még kibír. Aztán hirtelen belerakott egy akkora kakát, h mikor lehuppant a fölre a pelus kétoldalán kitüremkedett a cucc. :shock: Mire észrevettük, h bekakilt, már szétkente az egészet a kövön/parkettán. Ja, és én éppen vacsiztam, a férjem játszott vele, mikor meghallottam a "segélykiáltását". :lol: Mondtam, h oldja meg, de szegényen láttam h öklendezik. :lol: Nagy szerencsémre minden textília (szőnyeg, kanapé) megúszta, de lehetett fertőtleníteni a követ/padlót. Pedig azt hittem, h minket elkerül a kakakenés.
Ja, és Lizi sikoltva kacagott, mikor a popóját csapattuk a zuhannyal. :lol:

silka
silka

silka: milyen ez a csokitorta, egy receptet kérhetek? Van benne tej? Köszi :)
Vendég

Hordozó, kenguru: én is azon gondolkodtam, hogy jó lesz pl bevásárolni, sétálni menni két gyerekkel. Én Zsófit három hónaposan tettem először kenguruba, szerintem tesóbabát sem fogom hamarabb, szóval három hónapig izgi lesz. Tesókocsit, meg ilyeneket nem szeretnénk venni, szóval majd lesz valahogy :lol:
Vendég

Irina!

Kép

Ezt meg csak úgy:
"Anya, ízlik ez a spenót, de kanállal nem kérem!"
Kép [/b]

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

Fleur, boldog szülinapot!
Rebekának boldog névnapot!

Viranka, jaj de kááááár, nem baj, lesz még ott két csík.
Dotildi, de jó, hogy jelentkeztél, kisszék nálunk ment ezerrel.

Kobi, hát lehet, hogy ez tényleg valami fejlődési cucc, Robesz is olyan kis nyüszi, de a fogai miatt, egyszerre jön a négy kisörlője, kettő kjint van, így basszus 9 foga van :shock: :shock:
Na csak kipihente magát!

Silka, C&A hú ne is mondd, imádom, főleg mióta én is duci :lol:
Ja én túrótortát csináltam, nagyon bejött Robesznak és a családnak is, író fini lett, de én kutyultam, nem recept alapján csináltram, de a csoki torta is bejött neki, bár az sima bolti volt.

Heni, hú Robesz is tanulja a lemászást, sokszor ügyes, de néha lép még a levegőbe, egyszer kétszer esik is az ágyról, de kint a kertben a lépcsőn nagyon ügyes, Viranka :lol:

Ágica, Petra nagyon kisügyes

Vindolanda, a pasik elég tanulékonyak :lol: :lol: :lol:

Miléna, de jó, hogy saját lakás lesz, szuper, gratulálok

Darabos kaja, Robesz is fulldoklott, de tettem neki falatkákat és azóta szépen eszi, és most már mindent szinte és nagy darabokat is.

Hú aki még szoptat, hát Robesz reggel és este picit szopizik, de csak mutatóba, a védőnő azt mondta ki van váltava a túró, sajt, joghurttal, ugye 1 éves kor után nem kell semmiféle tápszer neki, mert én nem akarok adni neki, olyan szépen eszik mindent, kivéve tehéntejet, bár már tejbegrízt csináltam neki, nagyon pici tejjel, és tejfölt is evett főzelékbe, semmi baja nem lett. Imádta.

Na lépek kicsit pihizni, mert ez a fog dolog azért nem a legjobb éjszakákat tette, bár nem volt annyira vész, csak éjjel 2 óta nálunk alszik ismét, és az apját rúgdosa:)

Kép
Kép
nektarin

REgi, de jó ez a kép:), nagyon édes Szeli

Kép
Kép
nektarin

Ágica! Én már egyáltalán nem kelek Szelihez, mióta cumiláncunk van! :D
(Kivéve, amikor túl korán teszem le este (fél 9 előtt), akkor éjjel felébred, hogy kialudta magát, és játszik egy órát kb., de ez ritka, és már igyekszem nem letenni előbb...)
Gratulálok a tapsoláshoz! :)

Kolbi! Szelit is melegen kell öltöztetnem éjszakára (lásd előző kép), így alszik jót, pedig most nincs hideg, és nálunk éjjel csukva az ablak a zajok miatt (engem is zavar).

Silka! Nagyon tetszik, hogy „Kistesók” nevet adtál a táblának! :)
Apa mostanában mondogatja, hogy jó lenne még egy Szeli! ;) Persze még hatvanezerszer meggondolja magát (ahogy ismerem), és én amúgy sem szeretnék kis korkülönbséget (alig van segítségem, meg anyagilag is gázabb), de lehet, hogy majd csatlakozok... :)

...na, most meg valami csövet vágnak flex-szel, ha jól hallom... még jó, hogy nem dőltem le ebéd után... :evil:

Kaqk! Boldog évfordulót Nektek!!! :)
Mi Pampers-t használunk! ;) Bár van még nekünk is 3 kuponunk, amit csak hónap végéig jó... :roll: A törlőkendőből nem azt használjuk, én a Niveát szeretem! :)

Szelinek is a labda az egyik kedvenc játéka, és a baba. Nem csodálkoznék, ha a kettő közül lenne valamelyik az első szava! :)
És amitől Apja oda van meg vissza, hogy imád motoros videókat nézni, és próbálja utánozni a hangjukat! :D

Irina! Örülök, hogy hamar kiderült Ádó pöttyeinek oka! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni! :lol: Hát ez jó! Mindig olyan sztorikat hallok, hogy mennyire sírnak a gyerekek a beszoktatásnál, de örülök, hogy ilyen is van!!! :D Marcinak nagyon tetszett a társaság! :)
Ne keseredj, szerintem ez a jobb! Ő attól még nagyon szeret Téged, csak szereti az újdonságot és a nyüzsgést!!! :)

Silka! Egyébként nekem is felvágták az ínyem, mikor nőtt a bölcsességfogam, de megkönnyebbülés volt. Előtte 4 óránként cataflan... :evil: ...éjjel is. 3 napig szenvedtem, utána csak a gézcsere volt kellemetlen.

Doltildi! A mi járássegítőnk is instabil volt, de most már azt mondom, annál jobb! :)

Juba! Szerintem a Nivea nem lesz elég a pöttyökre! Sudocreme vagy Bepanthen... és társai!

...na a fúrástól felébredt... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napot :)

Silka!
ha most nem lesz kistesó akkor pihi és kiélvezzük a 2 ördögfiókát és ha nagyobbak lesznek akkor jöhet újra az édes éjszakai kelés,hasfájósság és fogzás adta csodás örömök :)
gondolom melyik rózsaszín kabát lehetett :) Míra is kinézte magának :) szerencsére méretében nem volt :)
esti móka kellemes lehetett 8)

Regi!
Édes Szeli :) annyira imádom :) s csináljatok akkor nekem is Szeli klónt légyszi :)

Panndi!
ügyesek lesztek és megoldjátok :) lehet h. Zsófi nem is akar akkor már kocsizni :) de csinál párod testvérfellépőt és az tuti jó lesz :) óvistárs apuka alkotott és nagyon jó :)

no enyém férj rengetegett fejlődött :) volt h. szentül hitte h. elromlott a porszívó hiába nyomkodta nem szívott... persze konnektorba nem dugta be :) 8) :lol:

Bálint ideért,mindent szétdobált,akadálypályát csinát nekem :)

pusz

KépKép
viranka

Halihó,

Panndi,
megpróbálok recepted írni, de csak azt tudom, ahogy a múltkor csináltam, max mellé írom, h mit szándékozom rajta változtatni.
1) csokis piskóta: 6 tojás, 6 kanál cukor, 5 kanál liszt, 1 kanál kakaópor, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipetnyi só (sárgáját a cukorral kikeverni, kakaóporos, sütőporos lisztet hozzáadagolni, bele a só, és a kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzáadni) Tortaformában kisütni, ha kihűlt 3 rétegre szelni
2) Csokikrém: 6 deci tejből (igen, van benne tej, de főzéshez 1 éves koruktól nyugodtal lehet adni, meg ugye ez 16 szelet tortában van - sőt még nyalakodni is jut belőle - a kicsik meg jó, ha megesznek 1-2 falatot az egészből - egyébként most 5,5 deciből szándékozom) pudingot csinálni. Eddig tejszínessel csináltam, de legközelebb csokisat fogok, h még csokisabb legyen a krém. Szóval 6 (5,5) deci tejből 2 adag pudingot kell főzni, majd ha kész, hozzákeverni 25 deka margarint és cukrot, meg 1-2 kanál kakaóport. A rétegek közé kenni, meg bevonni vele a tortát és mehet a hűtőbe. Ha kihült, akkor egy csokimázt csinálni és ráönteni. Én mindig rendes csokiból szoktam csinálni, mert utálom a tortabevonók ízét. Legutóbb tibiből :wink:

Szelike igen keményen nyomja, gondolom takarítottál utána rendesen. Micsoda katonás frufruja lett :lol:

Nektarin, tejfölt én is rakok minden főzijébe. Tök fini lesz tőle. Szinte ugyanúgy csinálom, mint a felnőtt-főzit, csak ugye nem tejből. Bár védőnőnk szerint úgy is mehetne. Ja, a múltkor ismerőseink itt voltak, 15 hónapos a kisfiúk, estére felforralt-lehűtött tejet ivott a vacsi mellé.

Fog, nekem már nincs mit vágni, ugyanis kb 9 éve kint van mind a 4. De az egyik úgy döntött, h nő még egy kicsit :shock: Mindegy, donalginnal elvagyok 3 napja, bár már érzem, h kezdi kicsinálni a gyomrom, reggel ugyanis éhgyomorra vettem be...

silka
silka

Köszi szépen a receptet, jól hangzik :D
Vendég

Viranka: nekem is furcsa a Bendegúz név, mintha nem is Rugó lenne. Nem is mondtam neki még soha a nevét :roll: Kapunk is érte a szülőktől mind a két oldalon :wink:

Más: Rugó kicsipázta a szomszéd kiscicát. Gondoltam, had simogassa meg, de nem, belenyúlt a szemébe, és kiemelt egy 3 mm-es csipát, ami ráragadt a kezére.... :?

Egyszer régen Neo kutyát büfizte arcon nagy totálban, de az mégis más volt.

Mi rendeljük a tortát szerintem. Nemsokára már aktuális is lesz. De még nem döntöttünk a típusáról.

Most megyek, mert lelkesen pakol a drágám a hátam mögött, és már kíváncsi vagyok, hol is tart pontosan.
V.

Kép
vindolanda

Ja, Viranka, a Neo-s képet megnéztem ám :wink: Amit a férjed csinált.

Gábor is kocafotós amúgy :D
Van kis állványa is, azzal fotózta azt a villámot is, amit feltettem még egyszer régen. Meg legyeket, hangyákat meg hasonló dolgokat is szokott fotózni :lol:

Kép
vindolanda

Regina: fúrás, flex :evil: :evil: :evil:

Kép
vindolanda

Vindolanda!
s a férjed próbálta már azt h. befőttesüvegbe teszi a fogott állatkát és úgy fotózza? egy fotós ismerőse Robinak így nyert egy pályázatot :) múltkor sáskánál v, vmi ilyesfajta csúnyaságnál alkalmazta Robi ezt a technikát :) majd megkeresem s felteszem :) villámos képre meg emlékszem :)
Rúgót nem lehet anyakönyveztetni ezen a néven 8)

KépKép
viranka

Óóó... köszi. Kíváncsi vagyok a befőttes üveges képre, majd megmutatom Gábornak is!

Addig is következzen az eddigi legoff-abb kép, ami egyáltalán felkerült a Babanetre. Le is kicsinyítettem alaposan :oops:

Kép

Hátha jön akkor a sáska is :roll:
Bocs a többiektől :?

Kép
vindolanda

Viranka: Küldtem pü-t

Kép

Kép
agica1126

Hali

Jó itthon lenni, de hát ez a 10 nap semmire nem elég. :-( úgy be vagyunk táblázva......meghát vasárnap a buli! :-)
lesz mit kipihenni ha hazamegyünk.

Egyébként rettentően élvezem hogy itt nyár van.:-)

Emma is, főleg hogy szinte egésznap az udvaron, homokozóban, hintában van vagy köezik..... imádja.

képeket majd csak otthonról tudok....a sz.gépünket, kábeleket nem hoztuk csak a fotomasinát.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ádinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

KépKép
viranka

Jó Reggelt!

Ádónak sok boldog szülinapot!!

Kép

Kép
agica1126

Ádónak sok boldog születésnapot Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ádónak boldog 1. születésnapot! :)

(emlékszem, itt már ki volt akadva, hogy Irina is szül, én meg még nem... :lol:)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Miléna! Gratulálok az új kecóhoz! :) ++++++++

Mi meg jól eladtuk a lakást, aztán nem találunk helyette... Még szerencse, hogy a vevő megengedte, hogy itt lakjunk, neki fizetünk majd albérleti díjat... :roll: De ha meg be akar mégis költözni (mivel leírtam ide), akkor megyünk albérletbe. Ez van...

Csajok! Most meg valamit vernek felettünk, meg huzigálnak, én megőrülök ettől... :evil:
Szeli tegnap délután is csak 1 órát aludt a másfél – 2 helyett...

Vindolanda! Hát a párod nagyon ügyes! :)
Zsolti abszolút nem ért a villanyszerelési és elektronikai cuccokhoz. Ha be kell állítani a tv-t, én csinálom meg... stb.

Kép

Kép
regcsiken14

Én is csokitortával készülök, de Nagytesó szülinapjára! :) Tegnap volt neki, de pénteken lesz nálunk, akkor tartjuk. Már pár napja megbeszéltük, hogy azt kér, erre tegnap Apa közölte (miután mindent megvettem hozzá, és lejártam a lábam a tortadíszítőért), hogy ő nem szereti a csokitortát... :evil: Mindegy, most már megsütöm, legfeljebb elosztogatjuk szeletenként! ;)

Viranka! :lol: Oké! :) Bár ha már csinálunk Szeli klónt, lehet, hogy önzők leszünk, és nem adjuk! :) Vagy cserébe egy Míra klónért! ;)

Silka! Minden ebéd után fél óra takarítás! :) Frufru: legközelebb fodrászhoz viszem inkább... :oops:

Vindolanda! Egyik barátnőm a kisfiát pocakban Bömbölőnek hívta, mai napig Bömi (Ádám helyett), a kislány nemrég született, Adél, de már a névválasztásnál mondtuk neki, hogy felesleges agyalni, úgyis Prüntyőke marad! :lol:
Nekem tetszenek ezek a nevek! Egyediek nagyon! :)
És imádom ezeket a művészfotókat, ábrázoljon bármit! Gyönyörűvé tesz még egy ilyen rusnya állatot is! :) (bocsánatot kérek a pókoktól)

Kép

Kép
regcsiken14

Boldog szülinapot kívánunk Ádinak!

Regina, a pókok nem haragszanak Rád, beszéltem velük. Sőt, örülnek, hogy néha őket is szépnek látja valaki. :wink:

A nagyobbik bátyámék ugyan így jártak, eladták a lakásukat, és nem nem találtak időben helyette egy újat, így albérletbe mentek két hónapra egy 14 hónapos gyermekkel. De a múlt héten sikerült már vásárolniuk egy megfelelőt, így költöznek megint :wink:

A billentyűzetet és az egeret be kellett pakolnom a járókába, mert Rugó nem bírta el idegekkel a látványát :D Állandóan fogdosni akarta ezeket. Mivel ez az a hely, ahová Rugó soha nem kerül be, ide menekítjük előle a dolgokat :D

Azon is gondolkodom, hogy kitakarítjuk a kamrát (most járni is alig lehet benne), és oda helyezzük el a szemetest, mert állandóan gubizna :shock:

De az éjszakáink már nagyon jól alakulnak, csak hajnalban kel fel szopizni, és alszik olyan fél nyolcig 8)

Mennem kell, nyűgi van...
Szép napot, V.[/b]

Kép
vindolanda

Jó reggelt csajok!

Megjegyzem nagy a pangás, mindenki strandolni jár ebben a hőségben? mi ki sem dugjuk az orrunkat, csak 5 után.

Képzeljétek tegnap taliztunk egy 10 hós kisfiúval aki már egyedül megy :shock: teljesen kétségbeestem, hogy Péter még csak nem is áll egyedül :oops:

Ma egy kicsit zombi vagyok, mert tegnap sokáig tvztem, Feleségek voltak ( jaj hogy ezek, hogy tudják keverni a szálakat, imádom őket! )

Regi nyugi , biztosan megtaláljátok álmaitok lakását! Drukkolok+++++

Vindolanda szupi a kép:-) nálunk is mindig az kell amit nem szabad :evil: kuka, drótok, telefon...

Heni
KépKép
heni81

Csajok mi neki állunk Péterke szobájának, apa októberig meg is akarja csinálni, csak még egy kicsit ötletek hiányában vagyok, de valami igazi baba/ gyerekszobát akarunk. Raktatok fel régen képeket, lehet megint????

Heni
KépKép
heni81

Heni, Rugónak nincs gyerekszobája :D

És nem is áll önállóan, bár ma észrevettem, hogy kb. 2 mp-ig megy már neki, ha valamilyen tárgyat (persze, hogy a billentyűzetet) nagyon meg akar szerezni :lol:

De ez volt az első ez irányú eredménye.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ádónak boldog születésnapot!

Gyerekszoba engem is érdekel, Zsófi februárban kiköltözik a babaszobából, átengedve azt a kistesónak, és megkapja a nagy hálószobát, amit be kell rendeznünk valahogy :roll:
Vendég

Ádónak nagyon-nagyon boldogságos születésnapot kívánok!

Kép
Kép
nektarin

Hello Lányok,

Ádinak nagyon sok boldog első szülinapot!

Én még emlékszem, h itt kerestük tavaly Irinát egész nap. :lol:

Regi, én is nagyon el voltam keseredve. Tavaly ilyenkor én voltam az egyetlen, aki már túlhordta a babáját... ...és még napjaim voltak hátra. Elsőként voltam kiírva, és 16-an szültek előttem :shock: :wink:
Ha nagyon nem tudtok mit kezdeni a tortával, galambpostával nyugodtan küldhetsz egy szeletet :lol:

Heni, szerintem ne aggódj ezen. Múlt héten beszéltem a védőnővel, teljesen normális, ha a gyerekek 18 hónapos korukig indulnak el. (utána kell csak elmenni vizsgálatra), szóval van még bőven időtök. Persze, nyilván sok anyuka akarja, h az ő gyereke induljon/beszéljen/legyen szobatiszta/olvasson legelőször, de tényleg felesleges sürgetni őket, majd szépen megcsinálják ezt is-azt is. És mint már írtam, 9 hónapos korukban csupán a babák 2 %-a jár, úgyhogy ez aztán tényleg nem lehet mérce :wink: És még vmi: öcsém az utolsó pillanatban, 18 hónapos korában kezdett el járni, (addig csak mászott) és ma a legsportosabb családtag. :lol: :lol: :lol: Gyerekszoba: én a miénket inkább babaszobának hívnám, mert a kiságyon, pelenkázón és egy fotelen kívül nincs benne semmi. Mondjuk per pill' alváson kívül nem is nagyon csinál mást benne. :lol: Mindjárt megnézem, van-e róla képem...

És egy kicsit panaszkodok is: már nagyon kivagyok Lizi nemevése miatt. 2 hete már csak 4x eszik egy nap, de tegnap már csak 3x evett, ma meg eddig 1x.(most alszik) Eleinte a tejpépet utálta meg, aztán a gyümölcsöt, tegnap nem evett tápszert, ma meg már főzit sem. :cry: Bár mindenki szerint jól néz ki (nem olyan sovi) engem baromira aggaszt az egész. Meddig lehet ráfogni a fogára és a melegre az étvágytalanságot?

silka
silka

Ennyit találtam:
(hazajövetelünk napján)

Kép Kép

A fotel nem látszik, meg van a falon boci óra, meg békás tároló.

silka
silka

Jaj, tegnap volt a Született Feleségek??? Heni! Legközelebb szólj légyszi! :) Bár tegnap olyan hulla voltam estére, hogy nem biztos, hogy fenn tudtam volna maradni. Lejártam a lábamat...

Heni! Ne legyenek elvárásaid Péterkével szemben (persze ezt most pont nem nekem kéne írnom... na, mindegy). Ő olyan amilyen, egyáltalán nem baj, hogy még nem indult el, és 14-15 hónapos babákat szoktam hallani, hogy akkor indultak el, köztük a barátnőm is.
Aki egy napon született Szelivel kisfiú is még csak álldogál néha! Péterke biztosan másban lesz ügyesebb, mint más gyerekek!!! Hidd el!!! :)

Ma sikerült katonás marcipánt vennem Nagytesó csokitortájára!!! Már úgy voltam vele, hogy olyan „dedós” marcipánok vannak, hogy nem is teszek rá, de ez tökéletes!!!

Silka! Oké! ;)
Nekem az egyik barátnőm azt mondta, mikor totál ki voltam idegileg a tápszer nemevés miatt, hogy a gyerekek kajálása a legstresszesebb, mert vannak időszakok, mikor aggasztóan alig esznek, de ez nem jelent gondot!!! Az ő kisfia is volt, hogy csak pár kanállal evett étkezésekkor, aztán 2 hónap múlva meg zabált. Volt egy ismerősük, ott meg a kislány egy hétig csak banánt volt hajlandó enni. Szóval ezekkel a sztorikkal engem teljesen megnyugtatott. Bár Szelinek általában jó étvágya van, de ha alig eszik, akkor sem esek kétségbe. Majd szól, ha éhes!
Simán lehet, hogy a 3 kaja elég neki. Szeli tulajdonképpen 4x eszik, de a rendes adag az a reggeli és a vacsora. De tízórai kevés gyümölcs (1-2 szilva, vagy 1 őszibarack, de van, hogy annyi se), aztán ebédre egy kistányér valami, de van, hogy csak csipeget, uzsira kefir gyümivel, ami szintén nem valami laktató... szóval szerintem ezen ne parázz!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Szerintem egy igazi babaszobában van kiságy, baldachinnal, plüssökkel és egy hatalmas játékpolc az egyik falon + pelenkázó asztal, esetleg egy kisebb ruhásszekrény! :) Szép csillár, mesefigurák festve a falra! :) Nekem ez az elképzelésem! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,
hát, majd próbálom lazábban kezelni a dolgot. De Lizi mindig is borzasztóan rossz evő volt, és most tetőzik nálam az etetési stressz dolog.
Az mit jelent, h rendes adag? Tudsz kb grammot mondani? Nálunk a napi kaja összesen kb 500-600 gramm. (volt idő, h 900-at is evett régen, igaz nem tartósan)
Ja, igen, ruhásszekrény is jó, ha van. Főleg később. Nálunk ez sajnos nem megoldható, olyan csökött formája van ennek a szobának, meg 3 ajtaja van :twisted: Még szerencse, h van hozzá egy gardrób, ott van még Lizónak pár polca.

silka
silka

ISTEN ÉLTESSEN ÁDÓ ELSŐ SZÜLINAPODON!!!

[quote="l.móni"][ írta:l.mónicolor=red]HÍREK IRINÁRÓL!!!!

ÁDÁM 15 ÓRA 17-KOR MEGSZÜLETETT!! ANYUKA ÉS BABA JÓL VANNAK. IRINA MINDENKIT PUSZIL ÁDI 4170 G ÉS 57 CM

IRINA ITT IS GRATULÁLOK NEKTEK
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/color]

Kép
Kép
Kép
gremese

És akkor íme a mi kis őszibarackunk:

[quote="irina"][ írta:irinasize=150]Lányok, sziasztok!

Szívből gratulálok kaqk-nak és l. móninak a babácskáikhoz!!! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!
[/size]

Bocsánat, egyelőre még semmi időnk semmire ;-), úgyhogy csak egy kép Ádámkáról, amint épp mosolyát szórja a világra... ;-)

Puszi! Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! 140-160 ml a tejpép reggelire és vacsira, amit megeszik, nem tudom, hogy az mennyi g??? Uzsonnára is kb. ennyi kefír. Tízórait írtam, ebédet nem tudom, mert tányérból eszi és egy része a földön landol! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kaja adagok:
- szopikat nem tudom, ebből van esti, hajnali, reggeli
- húsos bébikaja: az 220 gr-mos
- kenyér vajjal: majdnem egy kis szelet, utána gyümölcsöt kap
- joghurtos kaja: egy doboz joghurt plusz kekszek rágcsának
- virslis kaja: egy virsli (amit mindig kevésnek talál, most már kettőre váltok), kb. szelet kenyér harmada
- főzelék: olyan 180 ml

Csak gyümölcsös kajálása nincsen.
Szereti még: tésztákat, pizza szélét, de kapott már mekis hamburgert is (addig ordított) :oops: Néha az ebédünkből eszik.

Ja, egy nap a három szopin kívül három különféle kajálása van.

Nem bírja, ha eszünk, neki is rögtön ennie kell belőle.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Heni: nyugi, nem marad le semmiről Péterke! Azt mondják nem jó ha korán tanul meg járni.Sokan csak 15 hósan kezdenek járni.

Ádinak Boldog születésnapot!

Silka: szerintem lehet a foga. Vannak babák akik fog miatt nem fogadják el a kanalat. Áll. a Nestle tejpépet szeretik. Próbáltad már?De ha éhes lesz fog enni. Én kicsiként semmit nem ettem. Sőt még suliba se nagyon. Túrórudin éltem. És semmi bajom sőt most már figyelnem kéne mennyit eszem.

KépKép
anikoh

Vindolanda! Zsozsónál a mekis krumpli a nyerő! :lol:
Az unokaöcsém is Bendegúz. Nagyon nehezen szoktam meg, de most már természetes.

Heni! Szerintem se aggódj! Péterke majd csak elindul. Mondjuk Zsófi elég korán kezdte a mozgásfejlődést, Ő 10 hónaposan már járt.

Az ágyról lejövést tanítottam neki, és mondtam, hogy popsival lefelé. Párszor kellett segíteni, egyszer kétszer simán legyalogolt az ágyról, de elég régóta már biztonságosan egyedül mászik fel-alá.

A lépcsőzés is nagyon megy, ha oldalt meg tud kapaszkodni, akkor simán lépdel, vagy ha nem, nyomul négykézláb.

Zenére riszálja magát, sokszor a kezével is csápol, és körbe forog. Meg kell zabálni! :D Van, amikor énekel is.

Szülinapi csokitorta: Mindkét nap az volt, anyóséknál is, és nálunk is (sacher). Harmadnapra kijött két ekcémás folt a kezén, ami kezelés nélkül pár nap alatt elmúlt. Hiába, a csoki még korai volt.

Egyébként ma reggel tejbegrízt evett Nesquick kakaóval. 8)
Most már bátran adok neki tejet (igaz ritkán), mert nem látom, hogy bármi gondja lenne. A bőre jelez, mert az érzékeny, és nincs semmi gond.

Ma ebédre brokkilikrémlevest evett (tejszínnel habartam), és voltak benne olyan puffasztott golyócskák is, amit csak rá kell szórni.

Silka! Szerintem Lizinek valami étvágynövelőt kéne adni. Mondjuk B vitamint... :roll: De persze ha élénk, és akkor minden rendben, Ő ennyit eszik. :D

Kakis story: :lol: Üdv a klubban! :lol:

És képzeljétek, ha Zsófi éhes, azt kérdezem: kérsz hamit? (A hami a kulcsszó). Tegnap is megkérdeztem, elkezd igen-t bólogatni (mert ezt is megtanultuk, hogy ha kérdezek valamit, akkor tud válaszolni igen, és nem fejbólintással :D ), és elindult a konyhába, én meg siettem utána.

És a következőket mondja: työpötyöpötyötyptyptyp... tyepetyepetyptyptyp... És közben úgy forog a nyelve. Annyira édes!!!!! :lol:

A cundát én is szeretem, csak a pénztárcám bírná jobban... 8)

Azért jövök ilyen ritkán, mert borzasztó zsúfoltak a napjaink. És ezt mind egy egyéves intézi így! 8)
Ha alszik (de. és du. 1,5-2 óra), én vasalom a kinőtt ruháit, fényképezem, és teszem a teszveszre. (A fene gondolta volna, hogy ennyi van. :shock: ).
Vagy persze a házimunka ezerrel, ami valahogy nem akar kevesebb lenni.
Ha ébren van, akkor állandó Zsófiutánrohanok van, mert teraszajtó nyitva, gyerek állandóan kint, kutyázik, tyétál... Vagy a mesekönyvben az állatokat kell neki megmutatni.
Hozza a Zengő ABC-t, és fel kell sorolnom az állatokat. :D

Ha meg laptopon szeretnék ügyködni, azt feszt püfölni kell... :lol: :?

A délutáni szundijánál (pl. most) szoktam csak feküdni, ilyenkor tudok a Picire koncentrálni, és kommunikálni, játszani vele, amire reagál! :D
Egész nap szinte nem is érzem, mert állandó pattogásban vagyok - már persze egyre nehezebben megy így a 6. hónap elején.
Ha lefekszem, akkor egyből jön a kungfu! :D

Többi kismamira is sokat gondolok, és szorítok, hogy minden rendben legyen!

Viranka! Számolj be majd pénteken az eredményről! Én most már nem is tudom, hogy drukkoljak-e, vagy sem.

Ja igen! Új mánia: Húzzunk magunk után valamit! :D

Ajándék ötlet: Amit az első képen húz, az egy műanyag teknős, színes kerekekkel, és ami amúgy egy formabedobó. A másik egy fa kukac. :D

Kép Kép

Ez meg csak úgy... Az én Szépségem. :oops:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma reggeli pneumo-hír: Tegnap megszavazták, hogy októbertől a 2 éven aluliaknak ingyenes lesz.

Kép
Kép
Kép
gremese

Pneumococcus oltásról:

[quote]F írta:orrás: MTISzerző: dunatv.hu
Októbertől kötelező a pneumococcus oltás2008.09.03. szerda 16:04Ha a szülő kéri, októbertől minden két év alatti magyar gyermeknek kötelező beadni a pneumococcus elleni védőoltást, ami ingyenes lesz - mondta a kormányszóvivő a kormány döntéséről beszámolva szerdán az MTI-nek.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kormány nem foglalt állást az oltás technológiai kérdéséiről, vagyis arról, melyik típusú oltást kell megkapniuk a gyerekeknek. Mint mondta, a kormány arról is döntött, hogy az oltás beadásáért nem kérhet pénzt a háziorvos.

A pneumococcus baktérium felelős a gyermekkori torok-, mandula-, középfül- és agyhártyagyulladásokért. A baktériumnak több típusa van, néhány közülük súlyos, akár halálos betegséget is okozhat. A baktérium elleni oltás felvételét a nemzeti programokba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlotta, mert világszerte a vezető halálokok közé tartoznak a baktérium okozta megbetegedések. A WHO 2005-ös adatai szerint a világon 1,6 millió ember halt meg a baktérium által okozott fertőzésben, közülük mintegy egymillió gyermek vesztette életét.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a kormány arról is döntött, hogy a háziorvos nem kérhet pénzt a kismamáktól az anyatej leadása miatt szükséges szűrővizsgálatért. A tüdőszűrésért pedig - ha azt a páciens kéri, vagy ha a foglalkoztatás egészségügy keretei között történik - legfeljebb a mindenkori OEP-finanszírozás összegét lehet elkérni, ez most nagyjából ezer forint.

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófinak nagyon kis intelligens feje van :lol: :wink:

Kép
vindolanda

Regi mindig szerdán lesz 22.10 től :evil: hogy miért nem tudják fő műsoridőben adni???

Emese az uccsó képen tiszta anyja:-) édes Zsozsó

Hát remélem már hamar elindul.

Heni
KépKép
heni81

DRÁGA ÁDÓ! BOLDOG LEGELSŐ SZÜLETÉSNAPOT! És remélem, a betegségeknek is vége lesz innentől, legyen szép, egészséges új éved!

Emese: annyira jó, hogy ennyit írtál! Az utóbbi időben nem voltunk túlzottan elkényeztetve, már hiányzott! Zsófi-lány egyre szebb, és nem semmi, miket produkál. :D

Szelina szintén... :shock: :D

Heni: szerintem ne aggódj Péterke miatt. Mondjuk én is stresszelem magam, mert Máté se megy egyedül, sőt meg se áll kapaszkodás nélkül. De tudom, milyen kis öntörvényű, nem lehet semmit tanítani Neki, amit nem akar (jó, az ágyról popsival lejövést megtanulta, ma megtanulta, hogy a könyvben meglátja a kígyót és sziszeg, sőt: ma először tapsikolni is próbált...- de ehhez mind volt KEDVE).
A legidegesítőbb számomra az, hogy bódog-bóodgtalan azt kérdezi (idegenek is), hogy "Éééés? Megy máááár?" Nem b@zmeg, na és?! :evil: Már bocs, de ez annyira irritál! És akkor ők lesajnálva, hogy "Neeeem, baaaj...". Könyörgöm, kevesebb Ő ettől?! :evil: Na, más meg nem épít tornyot!!!!

Most jól kidühöngtem magam. Ráadásul még a játéktároló se jött meg. Egy nap van még, különben nem lesz itt a Szülinapra. F@sza. :evil:

Tej: a héten vaníliapudingot főztem, nagyon ízlett Máténak, és semmi baja nem lett tőle. A tejbegríz se várat magára sokáig, holnap vagy hétvégén csinálok egy adagot. És kövezzetek meg: a hideg tejes nesquik kakaómból is kapott már 3 kiskanállal, és semmi baja. (Sőt, még örültem is volna, ha egy kicsit lazul tőle a kemény kakija, de persze annyit azért nem kapott :lol: ).

Gyerekszoba: szerintem olyasmi jó, ami biztonságos (értsd: nem dől rá a polc, ha ne adja az ég, fel akarna mászni rá), és én annak a híve vagyok, hogy valami vidám fal (nekem most a vaníliasárga és a banánzöld a favoritom, persze majd ha saját kérónk lesz), és ahhoz a Gyerkőc neméhez és egyéniségéhez illő színű függöny, párnák, satöbbik. A bútort inkább visszafogottra venném, a sok játék úgyis színes, élénk hatást kelt majd. De ez persze egyéni ízlés kérdése. A figurás falfestés viszont nekem nem tetszik annyira. Ja, még egy -szerintem- jó ötlet: nekünk nagyon bejött a matracos sarok plüssállatokkal, Máté imád hemperegni, állatokkal bírkózni rajta, és jól oda lehet kucorodni mesét olvasni is. :wink:

Kaja: Máté még mindig sokat eszik a Ti leírásaitokhoz képest, úgyhogy inkább nem részletezném... :oops:

Pókok az üvegben: ezzel érdemes vigyázni, szegény Szentpéteri Józsi barátomat is kissé szétszedték, mikor a NatGeo-ban megjelent egyik képéről elterjesztették, hogy "műtermi kreálmány". Állítólag tényleg valódi, és hosszú, miért indult el a lejárató-hadjárat, de mindegy. Ne trükközzenek Apáitok, az a lényeg! Csak ha saját célra fotózzák. Egyébként gyönyörű az a pókos kép. Gratulálok hozzá! :D

Na, elég volt belőlem. Puff. (most lelőttem magam. :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Tyű! Hamarosan új vonalzót kell kreálnom! :shock: 8)

Detti
KépKép
kiskolbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: