[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek. Ani, remélem nem haragszol, hogy nem köszöntem el, mielőtt hazaengedtek a kórházból. Az utolsó pillanatban tudtam meg csak, hogy jöhetek. Nagyon izgatott voltam, összevissza kapkodtam. Az én dokim is 6 hét szünetet mondott a császár után. A babád már nem pöttyös? És most már tud szopizni? Nekünk az elején volt egy kis gond, mert mint kiderült a mellbimbóm nem a legtökéletesebb. Először csak bimbóvédővel sikerült, de most már tud anélkül is. Ill. valamikor avval kezdjük, de pár perc mulva leveszem és akkor már megy úgy is. A te babád mennyit alszik? Én néha aggódom, hogy Lili túl sokat.

Hogy vannak a kismamik? Tünde, Vic? Mikorra vagytok kiírva? Mindig elfelejtem. Vic talán már lassan a végére ér. Fölébredt Lili, úgyhogy most lelépek.

Sziasztok,

Ági
kovagi
 
 


Szia Ági,
Örülök, hogy hallok Felőletek, s annak is, hogy minden rendben van Lilivel is.
Szerintem ne aggódj amiatt, hogy Lili sokat alszik, inkább tedd össze a két kezed, hogy ilyen kis nyugis baba.

Mi holnapra vagyunk kiírva..., folyamatosan görcsölgetek, volt már jónéhány téves riasztás, de hajnali 4 körül Kismanóm mindig meggondolja magát és elalszik, aztán a görcsölgetés is abbamarad; nem akar kijönni.
Már annyira várom a szülést is, pedig régebben rettegtem ettől a dologtól, most meg már várom, hogy túllegyünk rajta és találkozhassunk Kismanóval.
Eléggé el vagyok keseredve, hogy Kismanó mindig meggondolja magát, pedig mi már annyira, de annyira várjuk Őt idekint!

Vic
Victoria
 


Vic, ezek nagyon jó jelek. Szerintem már nem kell sokáig várnotok. Drukkolok nagyon. Figyelmedbe ajánlom az anyatejgyüjtőt. Nekem elég rendesen bedurrantak a melleim, és nagyon jót tett, hogy ott rendesen kimasszírozták meg kifejték. Szerintem érdemes lemenni, ha majd belövell a tejed. Könnyű szülést kívánok.

Egyébként engem inkább csak az éjszakai alvása aggaszt. Ui. végigalussza az éjszakát. Így persze tudunk aludni, ami szuper. De egy 3 hetesnek nem túl sok, ha ennyi ideig nem eszik? Azért nem aggódom magam halálra. Valószinűleg nincs semmi gond, mert már nőtt a súlya.

Kismama, én szívesen mesélek a kórházról, csak mondjad, hogy mire vagy kíváncsi.

Ági
kovagi
 
 

 
 

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek és jó egészséget és minden jót kívánok Áginak és Aninak, akik közben szerencsésen túl vannak a nagy eseményen!!

Nekem sajnos nem volt lehetőségem itt az ünnepek alatt bejelentkezni, de amint időm engedi átolvasom az eddigi történéseket.

Annak örülök, hogy már nem én vagyok a topikban a legfiatalabb kismama, mert látom, hogy van, aki már júniusra van kiírva. Kép - sajnos Bognár dokit nem ismerem, de igazán a Söpfis orvosokról én még rosszat nem olvastam, de biztos lesz, aki majd ennél konkrétabbat tud írni Kép.

A pocakom közben jelentős növekedésnek indult. Már nagyon várom, hogy ez a hátralevő 3 és fél hónap elteljen!

Gyakorló anyukáktól kérdezem, hogy babakocsi ügyben most kezdünk majd szétnézni: milyet érdemes, mire kell figyelni?

Kismami, én nem tudom még, hogy a hálapénzes dolog pontosan hogy zajlik, de szerintem, ha van privát orvosod, akkor ő mondani is fogja az árat. A szülésznőnél ez hogy működik nemtom, de gondolom hasonlóan. Én legalábbis biztos meg fogom kérdezni, hogy mennyi, mert az a legtisztább.

Mindenkinek szép napot!

Kata (25)
katca
 
 


Sziasztok!
Sajna csak pár sort tudok írni,mert a picurkánk iszonyú hasfájós és maszirozgatnom kell.
Ági!Dehogy haragszom,meg tudlak érteni mert én is elfelejtettem elköszönni a szobatársamtól.A baba nem szopizik mert tejlázam lett és két napja küszködök a 40 fokos lázzal.Alig birom fejni a melleimet annyira fájnak.Őrülj hogy ilyen jó alvókája van a babádnak mert az én babámhoz óránként kell éjszaka kelni a pocakgörcsei miatt.Most is itt kinlodik szegénykém az ölemben,mert persze a kiságyban nem marad meg.Enni nagyon szépen eszik,a védőnönk ki volt akadva mert másfél hét alatt hizott 0.5 kg.-ot.
Most mennem kell!

Puszi!

Ani
ani24
 
 


Szegény, nem irigyellek. És evvel a tejlázzal mit lehet tenni? Orvos látott? Nekünk eddig csak 2x volt olyan, hogy éjszaka nyűgösködött. Végül odavettem magam mellé az ágyba, hogy megszoptassam. Erre mind a ketten elaludtunk és reggel uabban a pózban ébredtünk. Pedig nem tartom túl jónak, ha a baba együtt alszik a szülőkkel, de már nagyon fáradt voltam. Valami babáknak való, hasfájásra való teát nem próbálsz meg? Vagy ilyen picinek még nem lehet ilyet adni?
kovagi
 
 


Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem, aztán megyek szoptatni.
Ani, Ági, örülök, hogy hallok rólatok.
Ani!
Próbáltad a melleidet forró vízzel zuhanyoztatni? Attól valamennyire fölpuhulnak a csomók és könnyebb kifejni. Nekem is volt ilyen, de szerencsére nem lázasodtam be. Állítólag borogatni is érdemes, de nem túl gyakran, mert elapadhat a tej. És tedd mellre a babócát, ahányszor csak tudod. Persze ő sem fogja tudni kiszívni azt ami ott az "alján" összegyűlt, ezért kell fejni utána.
Miért írtad, hogy a pici most nem szopizik? A kórházban nekem is azt mondták, hogy 37 fokos láz fölött ne szoptassak, de ezt azóta megcáfolta a gyerekorvos, a körzeti és a védőnő is. Szerintük a láz nem okozhat problémát.

Hasfájásra pedig a Gripe Water-t javasolta nekünk a gyerekorvos. Az csak természetes dolgokat tartalmaz. Meg is vettem, de aztán szerencsére nem nagyon kellett.

Puszi
Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Jaj de jó régen hallott ismerősöktől is olvasni! Kép Kép

Vic, nagyon drukkolok nektek! Kitartás, egyszer csak ki fog bújni a picike.

Kismami, gratulálok a pocaklakóhoz! Bár egyenlőre nem sokat tudok neked segíteni. Az orvosodat nem ismerem, és pénzügyekben sem tudok nyilatkozni.

Kata, majd meglátod milyen gyorsan eltelik ez a 3 hónap. Olyan hihetetlen, hogy nekem is elvileg már csak 6 hetem van hátra. Babakocsi ügyben: gondold végig, hogy mire akarod használni. Úgy értem, hogy csak otthon sétálgatni vele, vagy ezzel szeretnél majd közlekedni is. Mert akkor valami könnyűt és egyszerűt érdemes választani.

Ani, remélem sikerül valahogy enyhíteni ezeket a pocakgörcsöket. Kép

Ági, szerintem ne aggódj. Ha rendben növekszik a picur, örülj, hogy ilyen szerencsés vagy, és máris átalussza az éjszakát.

Én február 21-re vagyok kiírva, de most úgy érzem, hogy előbb fog érkezni a baba. Aztán persze majd lehet, hogy én is itt fogok siránkozni, hogy miért nem akar már kibújni. Kép
Amúgy jól vagyunk. Csak ezt a vizsgaidőszakot kéne már túlélni. A héten 3 vizsgám van, és jövő héten is még 2. Bár nem viszem túlzásba a tanulást. Eddig még bejött, hogy csak lapozgattam. Kép
Holnap megyek a védőnőhöz. Kiváncsi leszek a súlyomra, a sok karácsonyi szaloncukor után.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Szia Tünde!
Sok sikert a vizsgákhoz. Mit tanulsz?
Mackoo
medvike
 
 


Jut eszembe, Ani!
Ha megkéred a kórházban az anyatejgyűjtősöket, bemehetsz hozzájuk és ők kifejik neked a tejet. Rohadtul fog fájni, de hatékonyabb, mintha magadnak csinálnád és hamarabb túl is vagy a gyulladáson. Én is így csináltam. És írtak is nekem kétfajta krémet, ami nagyon bejött.
Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Mackoo, köszi a jókívánságot! A külkerre járok nemzetközi kommunikáció szakra. Most éppen közgáz szigorlatra kéne készülnöm, de annyira nincs hozzá kedvem. Kép

Egyébként az anyatejgyűjtösökkel kapcsolatban, még eszembe jutott, hogy az egyik szülésfelkészítő előadáson ott volt egy néni közülük. Nagyon aranyosnak tűnt. Ő is mondta, hogy nyugodtan lehet menni hozzájuk, mindenben segítenek. Azt is elmondta, hogy tényleg fájni fog, de az sokkal rosszabb, és fájdalmasabb, ha begyullad.

Tünde
rtünde
 
 


Szia Tünde!
Én is a Külkeren (is) végeztemKép MArketingkommunkáció szakonKép
Hogy jársz oda ki ilyen nagy pocakkal?
Sok-sok drukk a vizsgákhozKépKép


Bocs, hogy OFF voltam.

Réka
muki
 
 


Ani,
bocs, hogy beleszólok, de én is úgy tudom, hogy lázasan is lehet szoptatni, csak akkor nem, ha gennyes a tejcsi. Sőt, a szoptatás a legjobb módja a gyulladás megszűntetésének, ezért jó minél gyakrabban mellre tenni a babát. Nekem mondjuk még nem volt lázzal járó mellgyuszim, csak kezdődő, ami betonkeménységű csomók vagy hengerek formájában jelentkezett, de ezeket nekem sosem sikerült kifejnem, csak Gabi tudott segíteni rajta. Először jó meleget tettem rá, és utána rögtön szoptattam, mégpedig négykézláb állva, Gabi fölé lógatva a cicit. Nem tudom, hogy ez neked bejön-e, remélem minél hamarabb túljutsz rajta!

Kismami,
a dokidról sajnos semmit sem tudok, a többiről kérdezz nyugodtan, ha van konkrét kérdésed. Szerintem érdemes kicsit visszaolvasni a topicban, mert elég sok mindent meg lehet tudni így a kórházról. Hálapénz a dokinál nálunk is úgy volt, hogy megkérdeztem a dokit. Én egyébként 15-20 ezret hallottam a szülésznőnek adandóról (30 felett, az iszonyú sok, bár tény, hogy ők vannak ott végig veled). Szerintem ez tőled is függ, amennyit tudsz, annyit adsz, ezt nekik is el kell fogadni, főleg, hogy elvileg ingyen lenne az egész szülés. (Bár hallottam olyan dokiról, aki máshoz küldte azt, aki nem tudta kifizetni a "díját". Elég szomorú.)

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!
Ismét van egy kicsi időm:0)
Ági! A tejlázzal annyit lehet tenni,hogy fejni folyamatossan a melleim és türni a fájdalmat.A lázra nem lehet semmi gyogyszert bevenni a tej miatt.Dokinál nem voltam,egész éjjel a férjem borogatott mire lement a lázam.Az ügyeletet hivtuk éjjel hogy ilyenkor mit kell csinálni és ők annyit mondtak hogy fejjem ki magam,üllöfürdö és borogatás.A babának édeskömény teát vettünk,ezt direkt hasfájásra találták ki csak nekünk valahogy nem jött be.A babám nekem is imád a hasamon aludni csak egy idö után a több mint négy kilójával nehéznek bizonyul.Mellettem nem igazán alszik el csak nézelödik.Szereti hallgatni a szivdobogásom,ha a szivemre rakom megnyugszik és elalszik.
Mackoo!Mindig forroviz alatt maszirozom ki a csomokat másképp megőrűlnék a fájdalomtól.A babámat azért nem teszem mellre mert olyan szinten szétrárta a bimbomat hogy véres tej folyt belőle és egy kicsit lusta szopni a korházi cumisüveg után.Tépi a mellemet mert nem jön ugy belöle a tej mint a cumisüvegből.Tegnap a védönő rendessen letolt mert lázasan fejt tejet adtam a babának.Tegnap estére zöld lett a baba széklete attol a tejtől amit akkor adtam neki.De az a durva hogy nekem a kutya nem mondta hogy mit szabad és mit nem.
Most vettünk a babának Infacolt a pocakgörcseire de még eddig nincs semmi változás.Bemennék a korházba kifejetni a melleimet de nekem nincs közel sajna és nem is tudnák mivel elmenni.
sajna mennem kell fejni:0(

Millio puszi!

Ani
ani24
 
 


Ani,
voltál már a Szoptatás topicban? Ott vannak szoptatási tanácsadók is. Hátha tudnak mondani valami okosat.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Réka, Tünde!
Csak nem külkeres tali a topicban??? ÉN is a külkeren végeztem, de én külgazdos voltam és nemzetközi marketing szakon végeztem.
Mackoo
medvike
 
 


Most jöttünk haza az első baba-mama tornáról. Ha érdekel valakit, majd mesélek. Most inkább lefekszem aludni, mert teljesen kipurcantam.
medvike
 
 


Kedves Ani24, ne haragudj, hogy közbeszólok, de szerintem minél sürgősebben be kéne menned a kórházba, és vagy a nőgyógyászodnak vagy a szoptatósoknak megmutatni magad, két napon túli 40 fok feletti láz nem csekélység! Sajnos tudom mit beszélek, nekem olyan mastitisem volt annak idején, hogy - éppen emiatt, mert nem tudtam mit kell csinálni - fel kellett vágni a mellemet...
Ha a tej pang és nem lehet kifejni, akkor előbb utóbb begennyesedik, és nem szabad megvárni...

(Egy baránőm lányának pl a férje szívta le a mellét, mikor ugyanilyen állapotba került...)

Gyógyulj meg hamar, szivemből kivánom!
jövendő nagymama
 


Mackoo!
Milyen volt a torna? Mi is jártunk, csak aztán Dani elindult és nem lehetett vele bírni és utána már nem tudtunk menni. Most itthon csinálom vele ugyanazokat a gyakorlatokat és nagyon élveziKép
KülkertaliKép
Ha nemzetközi marketingre jártál, akkor Verest gondolom ismered. Nálunk ő volt a mumus.

Ani!
Danim is nagyon hasfájós volt és én mindent kipróbáltam rá. A teák nálunk semmit sem értek, pedig volt kamilla, édeskömény, baby tea...
Aztán jött a melegvizes palack, a has simi, meg mindenféle gyógyszertári készítmény.
Az egyetlen ami segített az a doktornőnk által receptre felírt készítmény, aminek a fő hatóanyaga a papaverini. Nálunk ez volt a csodaszer, ettől fogva mintha elvágták volna a hasfájást. Pedig előtte voltak autókázós éjszakáink is, amikor nagon görcsölt neki. Ezt a löttyöt szedtük 4 hónapig és nagyon bejött. PEdig Dani nehéz eset volt, Ő kakilni sm kakilt magától 5 hónapos koráig. Esetleg kérdezz rá az orvosotoknál.

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Réka, Mackoo, de jó nektek, hogy ti már végeztetek a külkeren! Én most tartok a felénél, még hátra van másfél évem.
Egyébként nekem nincs messze, mert a 17. kerületben lakom, így csak 20 perc busszal Mátyásföld, hamar ott vagyok.
Réka, neked is köszi a drukkokat! Veres csak egyszer tartott nekünk marketing órát, vizsgázni még nem kellett nála. Ezek szerint jobb is?? Kép

Mackoo, hol voltatok baba-mama tornán? Mesélj majd róla.

Ani, hasfájással kapcsolatban eszembe jutott valami. Bocs, hogy belekotyogok, hiszen nem igazán értek még hozzá. Babamasszázst nem próbáltátok? Legalábbis én eddig olyan sokat olvastam róla, hogy milyen hatásos lehet.

Ma voltam védőnőnél. Vizelet, vérnyomi rendben. Szívhangot is hallgattunk. Annyira jó hallgatni ezt a dübörgést. Szóval teljesen okék vagyunk. Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Hát hogyne ismerném Veres tanár urat!!!
Bár velünk elég rendes volt, de még most is emlékszem a marketing kutatás című tantárgyra. Szinte rettegtünk a vizsgától.
Na mindegy, elmúlt.
Tünde!
És hogy fogsz suliba járni baba mellett? Én is szeretnék tanulni, de el nem tudom képzelni, hogy nappalin hogy lehet ezt megoldani. Mert azt nem szeretném, hogy a hét minden napján anyósom vigyázzon Borira. Van valakinek valami jó ötlete?

A Schöpf-Méreiben voltunk baba-mama tornán. Most először. Szerintem nagyon jó (lesz). Viszont elég fárasztó volt, mert Bori még nincs igazán hozzászokva a kenguruhoz, az út 1 óra oda, 1 vissza. És ott azért Maja néni megtornáztatta egy kicsit a kis csülkeit, amihez viszont nincs még hozzászokva. Úgyhogy sírt szegénykém elég rendesen. Szokatlan volt neki a környezet, idegen emberek, babák, stb.
Úgyhogy mikor végre hazaértünk, őt lepakoltam, aztán én is lefeküdtem, hogy kipihenjem a fáradalmakat.
Bori már akkor elaludt, amikor 12 körül elindultunk a kórházból, aztán 4 órakor ébredt fel.
Na, majd még mesélek, de most megyek vacsizni.
Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

Mackoo, nagyon bátor vagy, hogy ilyen nagy útra elindultál Borival. Én sokkal nehezebben merek útnak indulni. Kengurut még nem is mertem próbálni. Ha jól emlékszem, Bori 10 nappal idősebb Daninál. Ő már ilyen biztosan tartja a fejét? Dani is tartja, de nem merem kenguruba rakni. A kenguruban kényelmesen tud aludni? Milyet használtok? És a szopit hogy oldottátok meg?

Réka, az mit jelent, hogy Dani nem kakilt magától? Mi szerencsére megúsztuk a hasfájást, talán egyszer-kétszer fájt neki. Legalábbis azt hiszem, akkor azért sírt. Kép

Ani, én is igazán szorítok, hogy mielőbb elmúljon a gyulladás!! Nekem sosem volt annyi tejem, hogy még maradjon is és begyulladjon, a baba mindig kiszívja teljesen.

A külkeres témához nem tudok hozzászólni, én bölcsész voltam... Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!
Jövendö nagymama!Köszönöm a tanácsot,egy kicsit megijesztettél.A jó hir az,hogy tegnap mellre raktam Peti babát és kiszopizta a mellemet puhára és csomomentesre.Igaz,azt hittem össze pisilem magam a fájdalomtól,de megérte mert én igy nem tudom kifejni.Most békésen szunyokál de ha felkel megint beprobálkozom nála.Most egy kicsit félek a mellre rakástól mert nagyon fáj de valahogy kibirom.
Réka!Nem tudod mi a neve annak a görcsoldonak?
Lehet nem lesz rá szükségem mert úgy vettem észre hogy már nem szenved annyira a görcsök miatt és a legjobb az egészben hogy éjjel négy órát aludt folyamatossan az egy óra helyett.
Tündi!Már én is gondoltam masszázsra,tornásztatni szoktam.Imád pelus nélkül ficánkolni,hatalmasakat sikongat és ilyenkor tud pukizni mert a mozgástol könnyebben tud ürülni a levegö a kis beleiböl.Az a gond,hogy nagyon mohon eszik,sok levegöt nyel közben és nem tudom lassabban etetni.
Pindur!köszi hogy szorítasz,már csak az egyik mellem fáj ugy igazából.Nekem most kezd megint beindulni a tejem,az elöbb fejtem ki 250g-ot a kettö mellemből ami nagy szám az 50 g-hoz képest amit eddig produkáltam.

Lenne egy kérdésem!
Mitöl hapcizik a babám?Én kérdeztem a korházban ezt és azt mondták hogy igy tisztul a légzése.Már lassan 3 hetesek leszünk és még mindig tisztulna?Lehet valamire megint alergiás?

Puszi!

Ani
ani24
 
 


Ani,
örülök, hogy jobban vagy, remélem hamarosan teljesen rendbe jösz!Kép Már a lázad is elmúlt?

Az én babám már négy hónapos múlt, mégis sokat hapcizik, általában a szopáskor az orrába ment tejcit tüsszögi ki.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!
Ani!
Megtaláltam a papírt, amit az anyatejgyűjtőben írtak fel nekem, amikor visszamentem a begyulladt mellem miatt. Kétféle kenőcsöt írtak fel:
Ung. Stearin - ez a gyulladást húzta le, asszem, csak vényre kapható, úgy keverik ki a gyógyszertárban.
Ung. contra rhagad. mamillae - ez a sérült mellbimbót hozza rendbe (nekem nagyon bevált), ezt is ott keverik ki.
Szerintem a körzeti is felírja ezeket, ha kell, emiatt nem kell visszamenned a kórházba, legfeljebb csak fejésre, ha egyedül nem megy.

Bori is sokat tüsszög, még mindig, pedig már lassan három hónapos. A gyerekorvos azt mondta, hogy ne aggódjak miatta, nincs semmi baja. Ha nem csak tüsszög, de váladékozik is az orra, akkor náthás. Ha náthás, adjak neki Cebion cseppet (ez C vitamin).
De persze lehet allergia is, nem t'om.

Szia Pindur!
De rég hallottam rólatok!
HÁt én is elég nehezen indultam útnak (azzal biztattam magam, hogy Pindurék is elmentek az Árkádba karácsonyi bevásárlásraKép). Előtte való nap már gyomorgörcsöm volt az idegességtől. Aztán arra jutottam, hogy ha Bori nagyon kiakad, legfeljebb hívok egy taxit. Egyszer ki lehet bírni.
De nem akarom nagyon burokban tartani (bár van rá hajlamom, a nagymamák csak most karácsonykor foghatták meg először). Szerintem már itt az ideje, hogy lásson más embereket is, babákat, kutyát, stb. (a kutya az utcán volt, nem a tornán).
Igen, már nagyon jól tartja a fejét, erős baba. Megkérdeztem a gyerekorvost is a biztonság kedvéért, azt mondta, hogy két hónapos kortól már lehet kenguruban hordani. Az üzletben három hónapot mondtak.
Előbb is próbálkoztunk, talán ismeritek azokat a kendőket, amibe bele is lehet fektetni a babát. Hát nekünk nem jött be. Az üzletben "belepróbáltuk" Borit egy-két ilyenbe (ő fel sem ébredt), de teljesen összecsúszott bennük, úgyhogy inkább úgy döntöttünk, hogy várunk, amíg már tartja a fejét. Végül egy bébé confort terméket vettünk (Coeur a coeur, Squaw), ebben van egy merevítő is, ami most még ott van a biztonság kedvéért a feje mögött, később pedig le lehet hajtani.
Úgy tűnik, nem csúszik benne össze. Őszintén szólva, szerintem messze nem annyira kényelmes neki, mint a hordozó, de azért ebben is el tud aludni.
Torna után megszoptattam a tornateremben. Csak hárman voltunk a tornán (plusz a gyerekek), mindhárman félrevonultunk egy rövid szoptatásra. Bár most nem ültük végig a szokások másfél órás szeánszot, hanem lecsatlakoztattam a tejforrásról 20 perc után. Csak azt akartam, hogy elverje az első éhségét és nyugodtan bírja az utat.

Majd még jövök a torna részleteivel. Nem akartok jönni?

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!
Ani,
Ha van ra időd olvasgass bele a szoptatás topikba, jó tanácsokat adnak ott a profik. Pl. én az olvastam a kisebsedés attól is lehet, hogy rosszul teszed mellre a babát. A mellgyulladást kerüld el ha lehet. (bővebben itt: http://www.iboly.hu/faq_mastitis.htm)
Nekem a Garmastan jött be, meg a szellőztetés.
A lázra még a kórházban a gyerekdoki azt mondta attól még lehet szoptatni. Antibiotikum mellett is, nekem kellett szednem ilyet a szülés után.

Az allergiáról (léguti) meg ha jól emlekészem azt olvastam, hogy 2 éves kor alatt, főleg ha szopizik a baba nem jelentkezik.
Hapcizni szerintem azért hapcizik mert ő még nem tudja kifújni az orrát...

Amcsi
Amcsi
 


Na szóval: baba-mama torna (valaki kérdezett róla, asszem Tünde)

Nem kell bejelentkezni az ablaknál, Maja néni írja fel a TAJ számunkat, nevünket, születési súlyt és hosszt. Aztán megnézte Borit, hogy mindene jól működik-e és tudja-e mindazt, amit egy majdnem három hónaposnak tudnia kell (lépegető reflex, hasrafordítva elrugaszkodás, ha az ember a talpának feszíti a hüvelykujját, fejtartás, stb.). Aztán kezdődtek a gyakorlatok. Lábacskákat behajlítani: jobb-bal-jobb-bal, stb. Baba fölhúzása ülő helyzetbe (itt nem az a lényeg, hogy üljön, hanem hogy ő maga emelje a fejét). Ennél a gyakorlatnál többé-kevésbé el is akadtunk, mert Bori nagyon méltatlankodott. Innentől főleg a mamák tornáztak (hasizom, hátfájós gyakorlatok), közben Maja néni a gyerekeket egymás után fölültette, illetve fölfektette arra az óriási labdára, ami a szülőszobán is megtalálható és rugóztatta őket ülve, illetve a kis lábszárukat megfogva görgette őket előre-hátra a labdával (nehéz ezt így leírni). Szegény Borikám kisírt szemmel gubbasztott a labda tetején, de legalább a sírást abbahagyta. Szerintem úgy ítélte meg, hogy a körülményekhez képest ez a gyakorlat elég jó volt. Aztán amikor Maja néni lerakta, elkezdett visítani, úgyhogy onnantól inkább őt vigasztaltam az óra végéig. Aztán az óra végén megszoptattam és felcihelődtünk.
Nagyon hamar elment az egy óra.
A többi gyerek sokkal jobban viselte a megpróbáltatásokat, ők már gyakorlott résztvevők. Igaz, nagyobbak is voltak Borinál: az egyik egy éves, a másik fél éves.

Ja, és még az is nagyon hasznos volt, hogy Maja néni megállapította, hogy Bori feje erősen balra húz, úgyhogy előírt nekünk egy gyakorlatot itthonra.
medvike
 
 


Képzeljétek, láttam Pindur Daniját személyesen és annnnnnnyira édes kissrác!!!KépKépKép

Réka
muki
 
 


Köszi, Réka! KépKép
A Te Danid is, legalább annyira! Kép Kép Kép
pindur
 
 


Mackoo, írok Neked magánba, mert érdekelne ez a torna. Azért nem gondoltam, hogy "belőlünk" merítettél erőt az elinduláshoz. Kép Én annyira nehezen mozdulok itthonról.

Vic, drukkolok, hogy most már minél hamarabb megláthasd a kisbabádat!!
pindur
 
 


MAckoo!
Ilyan nagy babák is mehetnek tornázni?
Úgy értem, hogy Dani is mehetne a maga 8 hónapjával? Ahova eddi jártunk oda már nem mehetünk, mert ott csak fekvő babákkal foglalkoznak, aki nem zavarja az órát a mászkálásával.
Mert ha igen, engem érdekelne, mert Dani nagyon igényli a mozgást, meg a közösséget.
Ez a Maja néni az ősz, rövid hajú gyógytornász, aki a kismamam tornát is tartja?

Réka
muki
 
 


Igen, Maja néni tartja a kismama tornát is. Én nem tudok róla, hogy korhatár lenne a babáknak. Az egyéves kislány inkább négykézláb mászkált a tornateremben, de nem zavart senkit. Igaz, elég kevesen járnak tornára (az egyik lány szerint az eddigi rekord 4 anyuka volt), lehet, hogyha tömve lenne a tornaterem, már zavaró volna.

Pindur, várom a mailt.

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok!
Ági vagyok és egy 6 hónapos kismanót hordozok a pocakomban.
A Schöfiben szülnék,de nem benti orvosnál, hanem Dr.Domokos Nándor Tamás (bejárós,amúgy) magándokinál.Nincs még szülésznőm sem,azt sem tudom,hogyan kéne keresnem.
Nagyon hálás lennék bármilyen információért vagy véleményért, akár a kórházzal,akár a dokival vagy a szülésznővel kapcsolatban. Első babám és teljesen tanácstalan vagyok.
Nagyon szépen köszönöm előre is!

Kép
iroko
 
 


Szia Ági!

nagyon örülök neked, mert én is majdnem 6 hónapos vagyok a picúrommal, ami azt jelenti, hogy akár egy időben is szülhetünk!!

Sajnos az orvosodat nem ismerem, a kórházról és a szülésznőkről viszont sok hasznos infot találhatsz, ha beleolvasgatsz a levelezésekbe. Igaz, abban is biztos vagyok, hogy a többiek fognak írni, hogy kit érdemes fogadni. Egyébként ezzel a problémával még én is küzdök, de eldöntöttem, hogy én azt a szülésznőt fogom választani, akit az orvosom javasol - neki ugyanis van egy állandó szülésznője, akivel dolgozik. MEgbízom az orvosomban, így abban is, akit ő ajánl. Azt gondoltam, hogy várok a következő alkalomig, azaz a 7. hónapig és akkor fogok rákérdezni az orvosnál, hogy hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a szülésznővel.
Egyébként, ha jól tudom, akkor van "nyíltnap", amikor be lehet menni és szét lehet nézni a kórházban is és össze lehet ismerkedni a szülésznőkkel is. A jövő héten fogok menni terheléses vércukor vizsgálatra és akkor megkérdezem, hogy mikor van ilyenre lehetőség.

Sokat nem tudtam segíteni neked, a többiek többet fognak tudni, de azért én örülök, hogy itt vagy!!

Kata
katca
 
 


Szia Kata!
Köszi az ötletet,még szétnézek.
Én is jövö héten megyek a cukorra!
Mikorra vagy kiírva?
Gondolom ti is a Schöfiben szültök..?
Hívtam őket a héten és az egyik szülésznő azt mondta,hogy bármikor be lehet menni,csak szerencse kell,hogy épp ne szüljön senki és akkor minden megnézhető.
Jól hangzik...
Gondolkodok a terhes tanfolyamon is,de még nem tudják az időpontjait.
Te nem gondoltál rá?

:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok a közgáz szigorlaton! El sem hiszem! Kép Már "csak" három vizsgám van hátra. Pont marketing lesz a következő vizsga.

Mackoo, nem nappalira járok, hanem levelezőre. Nappalin én sem tudnám elképzelni a sulit. Szerencsére elég rendes osztálytársaim vannak, majd ők odaadják az órai jegyzeteket, hozzák az infókat. Úgy tervezem, hogy nem fogok órákra bejárni a következő félévben, hanem majd csak vizsgázni megyek be május-júniusban.

És te mit szeretnél tanulni? Főiskolára gondoltál? Szerintem érdemes kihasználni, mert az államilag finanszírozott képzésen nem kell tandíjat fizetni. És levelezőn ezt elég jól meg lehet oldani.

Minden elismerésem a tornához. Mármint, hogy ilyen hosszú útra el mertetek menni. De szerintem igazad van, nem lehetsz mindig bezárva. Főleg, ha ilyen jó volt a torna, megérte elmenni. Kép Egyébként köszi szépen az infókat a tornáról. Annyira jól írtad le. Majd én is szeretnék menni. Bár korábban elhatároztam, hogy majd fogok menni terhestornára is, csak valahogy sosem akart összejönni. De még van egy hónapom, hátha eljutok odáig. Kép Az a baj, hogy mi is kb egy órás útra vagyunk a kórháztól, de én meg majd belőletek merítek erőt. Kép

Ani, ha gondolod van itt két babamasszázsos könyvem, szívesen kiírom belőle neked, hogy a hasfájásra miket mondanak. Hátha segít.

Pindur, Réka nincs újabb képetek Danijaitokról? Ha tudtok tegyetek fel. Hadd gyönyörködjünk mi is! Kép

Kági, üdv köreinkben! Gratulálok a pocaklakódhoz! Kép Olyan sok mindenben nem tudok segíteni, mármint orvosodat nem ismerem, és szülésznőt még én sem választottam. De szerintem olvasgass minket, vagy néz vissza is. Én is nagyon sokat tanultam már a többiektől.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Ági!

Igen, persze, ott fogok szülni. Én is orvost választottam és nem kórházat, az én dokim itt dolgozik, amikor nem privátban rendel.

Április 18-ra vagyok kiírva. Te?
Szeretnék én járni tornára is és felkészítésre is, csak hát egyedül nem bírom magam rávenni. Esetleg majd, ha össze tudunk beszélni, akkor szívesen csatlakozom ilyen akcióhoz!!

Igaz, Tünde is azt mondta, hogy vizsgák után még a torna őt is érdekli!! Ugye? Kép

Most mennem kell, holnap jelentkezem!

Pusz, Kata
katca
 
 


Sziasztok lányok!
Tünde! Köszönöm a tanácsot,már meg is fogadtam.
Egész délutánomat az oldal előtt töltöttem,már káprázik a szemem,lassan be is fejezem,de holnap új oldalak nyílnak meg előttem.
Kata! Hivatalosan ápr.23-ra írtak ki,de mondtak már 20-t is.A 4d-s ultrahang szerint még előbb fog jönni 2 héttel.Szóval 1 a biztos,a szülés.
Az időt meg majd eldönti a pici lány.

Ti tudjátok mi lesz a picúr? A tornában benne vagyok,nekem sem akaródzott egyedül menni! Jövö héten kell hívnom a szülőszobát,ha tudok valamit megírom mindenféleképpen!
További jó beszélgetést!

:::Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Kata, igen, ígértem a tornát. Kép Bár most már nem vagyok olyan magabiztos, de majd meglátjuk.
Elvileg 17-én van az utolsó vizsgám. A szülésfelkészítőn azt mondta a néni, hogy még a 37. héten sem késő elkezdeni.

Te már most szülésznőt választasz? Húha, akkor én nagyon le vagyok maradva. Bár lassan mennem kell majd CTG-re, gondoltam, majd ráérek akkor. És hétfőn úgyis megyek a dokimhoz, majd rákérdezek kit ajánl.

Többiek, akik választottak szülésznőt, ti mikor választottatok? Valaki nyugtasson meg, hogy még nem vagyok elkésve... Kép

Ági, a szülésfelkészítőket viszont mindenképpen javaslom. Mégis csak van valami, amiben segíthetek. Kép Én voltam mind a hat előadáson. Nekem tetszett mindegyik, és hallottam sok érdekes dolgot. Szóval ha tudsz, szerintem menj el.

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok megint!

Az előbb lemaradt. Vic, Klári mi újság veletek?
Remélem, már hamarosan babázhattok! Kép

Tünde
rtünde
 
 


Szia Ági!
Üdv itt a topicban!Kép
Az én volt szobatársam is Domonkos betege volt és csupa jókat mondott róla. Ráadásul este indult be szülése és a doki nagyon gyorsan bent volt. Ő nem választott szülésznőt, az ügyeletesnél szült és meg volt vele elégedve, bár nem tudta megmondani ki volt az.

Tünde!
Gratulálok a vizsgádhoz!!!Kép Közgáz nekem gyenge pontom volt már az előző sulimban is.

És itt egy kép a kedvedért. Karácsonykor ilyen kis elegáns volt Dani:
Kép

Mindenkinek örömteli pocakosodást és babázást!

Réka
muki
 
 


Ági, bocsi Domokos, az előbb elírtam.

Réka
muki
 
 


Sziasztok.
Ani gratulálok.Nagyon édes.Küldtem emailt a citybára.
Réka nagyon csini a Danika.
acsa
 
 


Sziasztok!

Tünde, még nem választok szülésznőt, csak azt gondoltam, hogy ha legközelebb megyek (1 hónap múlva) a dokihoz, akkor majd már rákérdezek, hogy kit ajánl és, hogy mikor érdemes megkeresni a hölgyet, hogy megy ez a dolog egyáltalán, stb. Én annyira béna vagyok az ilyesmiben, hogy inkább szeretnék jó előre gondolkodni. Kép

A tornát akkor majd meglátjuk, eldöntöd, hogy akarod-e.
Én nagyon tervezem. Ági, beszéljünk már majd össze, hogy ha tudjuk az időpontjait a felkészítőknek! jó lenne elmenni!

Teljesen elképzelhető, hogy egyszerre fogunk szülni. Nekem is az UH két héttel idősebbnek saccolta a babát, mint amennyi. Majd meglátjuk! Az mondjuk jó lenne, ha nem pont Húsvétkor szeretne kijönni - már csak az orvos miatt sem, de ha akkor lesz, hát akkor lesz.

Tünde, a többi vizsgád rendben van?

Réka, Danika nagyon édes!

Puszi mindenkinek!

Kata
katca
 
 


Köszönöm a bókokat Dani nevében isKép

Pocakos anyukák!
Én a terhes tornát nagyon tudom ajánlani mindenkinek,mert én jértam heti kétszer a Schöfibe, heti egyszer a Szent Imrébe és heti egyszer terhesúszásra is és a szülésnél nagyon jól jött, mert a légzés rutinból jött és sokat segített és amiatt, hogy jó kondiban voltam, nagyon könnyű szülésem volt.
Szóval, ha meg tudjátok oldani szerintem menjetekKép

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Réka, köszi a gratulációt. Hát nekem sem erősségem a közgáz, de a lényeg, hogy megvan.
És köszi a képet is, Dani nagyon édes! KépSzinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan nő!
Minden elismerésem, hogy ennyit tudtál tornázni! Mondjuk én alapból egy lusta ember vagyok, de biztos hasznos lenne.

Kata, a tornát akkor majd megbeszéljük. A többi vizsgám rendben van, még 3 van hátra összesen, már csak azokat kell túlélni.

Pusza,
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok Lányok!
Réka- Nagyon aranyos a kisfiad,szeretnénk mi is majd,a férjem akár egy "lányfocicsapatot" is bevállalna egy "fiú edzőért"! Az egyik csapattag már úton...Köszi az információt,kezd a teljes kavarodás a fejemben kicsit rendeződni. Per pillanat,úgy gondolom adok lehetőséget a mostani dokimnak,bár az összeg még mindig zavar,de lehet,hogy holnap már mást fogok írni.
Kata,Tünde- A 6 hetes előadássorozat elvileg csak februárban indul,kb. úgy,mint tavaly. Ez azért nem profi,mert az utolsóról van esély lemaradnunk és az pont a terhestorna,mozgás-Ez a tavalyi papír infója,tehát nem biztos!!
Jövök még,de most el kell mennem!
Sziasztok!

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

December óta olvasgatlak Titeket, és nagyon megtetszett ez a fórum, ezért szeretnék csatlakozni hozzátok. Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, ill. néhány kérdésben én is szeretnék tanácsot kérni.
Először is egy kis kitérő: szeretnék csatlakozni a Külkeresek táborához, ugyanis másfél éve én is ott végeztem másoddiplomámat nemzetközi marketing és TQM szakon, levelezőn. Csoporttársaim közül többen lettek terhesek ez idő alatt. Van, aki a család támogatásával könnyen vette az akadályokat a baba mellett, van, aki azonban emiatt halasztott. Nekem az első év végén volt egy elhalt terhességem, ami megviselt, így azután nem vettem komolyan a tanulást((
A mostani babánkra 3 évet vártunk, sok doki és megpróbáltatás után jutottunk el Kósa dokihoz, s láss csodát, ezek után már a 2. hónapban végül is minden várakozás ellenére természetes úton teherbe estem. Most már betöltöttünk a 35. hetet, és febr. 13-ra vagyunk kiírva. (R. Tünde, mivel köztünk csak egy hét van, még az is elképzelhető, hogy találkozunkJ)))) ) A dokival eddig nagyon meg vagyok elégedve, remélem szülés után is ezt mondhatom. Nekem a szemem miatt császármetszés lesz, ez már biztos. Decemberben volt egy kis ijedtség, mert addig is nagyobb volt a baba, de akkor még jobban elkezdett növekedni. A doki arra gyanakodott, hogy nem alakult-e ki terhességi cukor (a terhelésen a felső határértéknél volt), így be kellett feküdnöm vércukor profil vizsgálatra. A baba minden része nagyon nőtt, de főleg a feje. Először bepánikoltam, de aztán szerencsére itt megtaláltam Mackoo hozzászólását (Mackoo, talán emlékszel rám, egy másik fórumba régebben SANDERS néven irogattam, de abbahagytam), és olvastam, hogy ugyanazon a terhességi héten, szinte teljesen egyező méreteket mértek neki, mint nekem, így megnyugodtam. Ezek után szerencsére a kórházban is rendben találtak mindent, ha tartom a 160g-os szénhidrát diétát. Most a 35. héten a babát 3300g-osnak jósolta a doki, de persze 10-20%-ot tévedhet az UH: A kórházban eltöltött 4 nap során sikerült megismerkednem a szülőszobával, ahol CTGt néztek, láttam a fizetős szobát (én akkor egy 7 ágyasban voltam, és ég és föld a különbség, megéri kifizetni). A nővérekről általában jó volt a véleményem (egy kivételével). Úgy tapasztaltam, hogy ha kedvesen kérdez az ember, akkor szívesen válaszolnak. Az anyatejgyűjtőről is nagyon jókat hallottam. A csecsemősökről vegyes véleményeket hallottam, de amíg én ott voltam, a szobatársaimhoz mikor hozták a babát, szintén segítőkészek voltak.
Mostanában –talán az időjárás miatt- egyre többször érzek szúró fájásokat a hasam alján főleg, amitől időnként moccanni sem bírok, és egyre többet keményedik a hasam. Nem tudom meddig bírja a kicsi odabent. (Kisfiunk lesz.)
Szeretném megkérdezni azokat, akik császármetszésen estek túl, hogy mennyire volt utána fájdalmas, és hogy bírták ki a 24 órát az őrzőben.
CTGre jövő héttől kell járnom, ugye telefonon is lehet időpontot kérni. Ti utána milyen gyakran mentetek Kósához Uhra? Nekem azt mondta, hogy ha tudok menjek mindegyik után, de ha épp úgy kapok időpontokat, akkor 2-3 CTG eredményt is összegyűjthetek. Nagyon izgulok most már, remélem akkor indul be, amikor a férjem is itthon van.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy szülés után ti mikor adtátok oda a hálapénzt (ez jöhet nyugodtan magánba is, hisz mostanában nagyon kényes téma)? Rögtön szülés után, vagy varratszedéskor?

Lassan be is fejezem, mert túl hosszúra sikerült a bemutatkozás. Minden jót kívánok mindenkinek az új évre!
timi29
 
 


Szia Timi! Kép

Örülök, hogy idetaláltál! Kép Én is Kósa-páciens vagyok, én is császáros a szemem miatt (és engem is ő segített babához, lombikkal).
Nekem nagyon hamar beindult a szülés (október 21-én született a kisfiam), szerencsére már a kórházban voltam. Nem volt idő spinális érzéstelenítésre (pedig azt beszéltük meg a dokival és azt is szerettem volna), nagyon gyorsan kellett cselekedni, így elaltattak. Amit végül nem bántam, sőőőt!!! A műtét után rögtön fölkeltettek, és már nem is aludtam vissza. Csak az volt rossz, hogy kb. egy órán keresztül borzasztóan fáztam, amit semmivel nem lehetett csillapítani, de lassan kitisztult a fejem. Két órával a születése után ki is hozták Danit (az első szoptatásra, reggel 6-kor), dél körül sikerült is mellre vennem, délután fölkelhettem. Ezt az érzéstelenítés esetében nem tehettem volna meg. Tudom, inkább spinálisan érzéstelenítenek, ha lehet, én csak azt akarom mondani, ha végül mégis altatnának, ne ess kétségbe! Kép
Nekem volt már egy hasi műtétem Kósánál három éve, az borzasztóan fájt utána. Ez: alig. Egy-két napig nehezen mozogtam, de nem volt vészes. 5 nap múlva hazamehettünk, a császár után egy héttel egyáltalán (!!) nem éreztem a sebem. Lehet, hogy hihetetlen, de tényleg. Én is alig akartam elhinni, mert a múltkari sebbel (az is ugyanott volt), hetekig görnyedten jártam a fájdalomtól. Szóval: semmi félelem! Kép
A hálapénz nekem is problémás volt. (Remélem, abból viszont nem lesz probléma, ha itt leírom... Kép )Szerencsére az utolsó előtti bent töltött napomon Kósa volt az ügyeletes, így estefelé bekopogtam a szobájába. (Igaz, éppen aludt, de azért nem vette annyira zokon, hogy fölkeltettem. Kép )
Remélem, tudtam segíteni, kérdezz bátran, ha még szükséged van valamire! Kép
Jó babavárást! Kép

Pindur
pindur
 
 


Ja, én azt hiszem, a CTG-k mellett már csak egyszer vagy kétszer voltam ultrahangon! Utoljára a 39. héten. Én időpontot mindig személyesen kértem, de biztos lehet telefonon is.
pindur
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: