Zadartól 5 kmre voltunk egy kis faluban.
Az az igazság – és itt előre elnézést kérek a Horvátország fanoktól -, hogy nekem annyira nem jött be ez az ország. Önszántamból szerintem nem fogok visszamenni mégegyszer. Vagy az a baj, hogy sokkal szebb helyeken jártam eddig, vagy nem tudom, de engem nem fogott meg. A horvátok egyébként mogorvák és bunkók, többek között ezért se vágyom vissza – pedig az idegenforgalomból élnek, szóval lehetnének kedvesebbek is…
Ezt a véleményemet leszámítva nagyon-nagyon klasszul éreztük magunkat, mégse itthon voltunk és hát a tenger, az tenger…
Nán-dorka kérdezted, hogy milyen partokon voltunk… voltunk homokoson, kavicsoson. Balinak mindkettő bejött, nekem is mindegy, nekem a lényeg, hogy nagy hullámok legyenek a tengerben, partban nem vagyok válogatós. Általában Horvátország partjai inkább kavicsosak. Nem volt macera a fürdés, Bali is sokszor begyalogolt, aztán betettem az úszómatracba, tényleg annyira jól érezte magát, hogy ha nem a tengernél voltunk, akkor szinte unatkozott. Egész nap homokozott, kavicsozott, néha bevittem a vízbe, vagy ő akart menni magától, szeretett ott lenni nagyon.
A szüleimmel voltunk egyébként, sajnos a férjem nem tudott jönni.
Ja, mielőtt elfelejteném mondani, ha valaki a párja nélkül szeretné külföldre vinni a gyereket, akkor érdemes megérdeklődni előtte, hogy milyen papír kell hozzá, ugyanis bennünket a határon alig akartak átengedni. Követelték, hogy adjak valami papírt, hogy az apa hozzájárult a gyerek külföldre viteléhez… Úgyhogy kicsit megijedtünk, de aztán olyan ártatlan képet vágtunk, hogy végül átengedtek.
Az utazást jól bírta, odafelé szinte végig aludt. Visszafelé nappal jöttünk, akkor se volt gond, egyszer volt nyűgösebb hangulatában. Nappali utazást simán bevállalnék mégegyszer.
Zadar város nagyon szép, kis utcácskák, kávézók, éttermek, bazárok… Voltunk egy másik óvárosi kisvárosban is (Ninben), az is nagyon tetszett. Voltunk a Krka vízesésnél, babakocsival, kicsit macera volt, de egész jól kiépített ebből a szempontból. Inkább fürödtünk sokat, csak néha mentünk városnézőbe. Bali rászokott a Karlovacko pivora
A halpiacon vettünk halat, nagyon fincsi volt, apukám sütötte meg, de én ilyen finom halat még nem ettem.
Nándorka, egyáltalán ne félj a külföldi úttól. Nyugodtan menjetek jövőre. Simán menni fogunk mi is, ha megengedhetjük magunknak, jót tett Balázsnak!
Ajánlanám ezt a szállást, de ez anyukám cégének az üdülője, tehát csak a dolgozók mehetnek és családjaik, így nekünk ingyen volt a szállás. De klassz helyen voltunk, szóval, ha nem lenne céges, ajánlanám. Egyébként épp mondtam a szüleimnek, hogy ide simán elindulnék a gyerekkel úgy is, hogy nincs szállás, mert ott helyben, annyi, de annyi kiadó apartman van, hogy simán találnánk és akkor még nem is lenne lutri.
Hát úgy röviden ennyi, remélem nem untattam senkit…