A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Lányok :P
De rég volt ilyen... Apa és Lilu elmentek a Camponába, én pedig itthon vagyok a békésen szundizó Csabimmal. Tiszta idill 8) no de ezt megelőzte egy nagy sírás-pityogás Lilutól, mert tudatosult benne, hogy ő holnaptól iskolás. Iszonyúan szorong emiatt. Plussz én itthon a kistesóval. Tudjátok. Nagyon odavolt, hát drága Apa úgy döntött visszaviszi a Camponába (Azért vissza, mert kb. 1órája jöttünk haza onnan) De valami trambulinfélére vártak sokan, így Lilu lemaradt. Na és most visszamentek, hogy kipróbálhassa. Apa induláskor még a fülembe súgta, hogy "Addig se szorong a suli miatt" Imádom, hogy így átérzi Lilu helyzetét. Holnap persze suli után már felszabadult lesz, telve élményekkel. De addig persze szorongana.

Képeket pont lenne időm feltenni, de Apánál van a gép :?

Gyermekpszich.: többen mondtátok, hogy ne priviben írjam, mert mást is érdekel. Ezért inkább itt. (De akinek priviben van kérdése, azt is szívesen veszem!)
Szóval nehéz megtalálni az arany középutat a vaszsigor, és a mindent szabad között. Mi átbillentünk afelé, hogy túl sokat szabad. Nem mindent, de sokat. És sokszor a rosszaságot betudtuk annak, hogy igen, azért ilyen, mert szegényt megviseli a tesó születése. Ezért nem szóltunk rá, vagy nem olyan határozottan, ahohy kellene. Lilu nagyon igényli a határozottságot. Nem a keménységet, durvaságot, büntetést. A határozottságot. Példa: édességet akar enni. Rossz módszer:
- most ettél!
- de még kérek
- nem örülök neki hogy ennyi édességet eszel
- de úgy szeretnék!!!
- na jó, de csak ezt az egy kocka csokit
(nem sokkal később ue. ismétlődik meg)
Jó módszer:
- ma sem ehetsz több csokit, mint máskor, mert nem egészséges.
- de még kérek
- megetted a napi adagodat, legközelebb holnap ehetsz.
(de ezt határozottan kell, hogy érezzék, nem vagyunk megingathatóak. Ugyanakkor ne legyünk parancsolgatóak, ne azt érezze, hogy élvezettel tiltunk, mert mi vagyunk a szülő, a főnök.)
Valahogy ezt próbálgatjuk most, és nagyon jót tesz neki. Látom rajta. Azért még vannak "helyzetek", de jobban tudjuk kezelni ezeket :D
Nem jut eszembe más most erről, de ha kérdzetek, válaszolok!

Véda
Vendég

Tanítónénik!
Köszi a ceruzás válaszokat! Akkor veszek jó minőségűt, de más márkát!

Ami :(
De sajnálom. Lilu nekem is sokat sírt anno. Nála a le-fel séta segített, de azt se lehet sokáig bírni egyedül. Csabi a hajszárítóval van barátságban. Ha az nem lenne :roll: Kipróbáltad már? Hátha :wink:

Véda
Vendég

megint itt :D

ma mennyi irok :D már a második kommentem :D

lányok! megvan az első olyan étel amit tuti hanyagolnom kell az étrendemből.
vagyis a tömény mennyiséget.

TOJÁS

vmelyik nap ettem rántottát. ma megint azt reggeliztünk a nagyiknál. nah hát ne tudjátok meg milyen napunk volt! és szerintem még nincs vége :(

ha csak kis mennyiségben van az ételben nem csinál gubancot, de igy töményen nem megy.
szegény Törpémet nagyon megviseli. nem alszik, fáj a pocija, tekergeti magát, és bukik. vagyis sugárban hány. csak ugy jön belőle vissza a tejcsi!!! nagyon durva.

nem tudom másnál okoz-e ez problémát de szerintem jobb ha odafigyetek rá. tudom rajta is van a tiltó listán... de hát azon mi nincs rajta?!?! 8)

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Mennyei hétvégénk volt!
Úgy kezdődött, hogy szombatra virradó éjszaka Levi aludt 5 órát egyhuzamban! :shock: :D 8) :P
Aztán öltözés, irány a nagyszüleim. Útközben felvettük még anyámat. Csudajó dolga volt a legénynek, valaki mindig rázta a seggét! :lol:
Meglátogattuk a keresztszüleimet is, kaptunk tőlük tündéri kisruhákat, csak még picit nőnünk kell beléjük.

Aztán az éjszaka! Volt lefejve bő három deci tej, hát a nagymamám felvetette, hogy aludjon vele Levi, majd Ő ügyel éjjel van tej is, melegít stb.
Hát lehet megkövezni, de nagyon rég aludtam egyhuzamban 12órát! :D 8) :D 8) :P Akkor is csak azért keltem fel, mert már nagyon kellett pisilnem.
És délben, este főtt kaját raktak elém, amik iszonyat finomak voltak és azóta annyi tejem van, hogy szopi mellett szinte folyamatosan fejhetnék, mert úgy feszülnek a cicik... :shock: :P
Egyszóval: ILYENJÓLMÉGSOHANEMESETTJÓLHÉTVÉGE!!!

Viszont kérdés: Levinek az egyik (csak az egyik) szeme folyamatosan csípás. Lehet megfújta a szél tegnap? Moshatom gyengén kamillás vízzel? Vagy mi lenne jó?

És most visszaolvasok.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!
Nálunk most délután vendégek voltak, ezért sem voltam errefelé. Meg hát hétköznap többet tudok jönni.

Tiltólistás kaják: Hát én őszintén megmondom, tegnap csülkös bablevest ettem. Ugy voltam vele, hogy, na úgyis fájni fog a hasa tőle, de olyan jó illata vaolt, meg vendégségben voltunk, és nem tudtam neki ellenállni. Bár igaz, hogy inkább csak a levét ettem, a sürüjéből éppencsak. De elkerült minket amitől féltem. Nem lett miatta pocakfájás (Kopp-kopp). Igaz, hogy Laura még minden reggel kapja a pocakfájás elleni cseppeket, de ennek ellenére van, hogy fájni szokott a pocakja, ha olyant eszem ami őt bántja. De szerencsére a bab akkor nincs ezen a listán, legalábbis ha mértékkel eszem. Mondta is, hogy lassan próbálkozni fogok minden féle étellel, mert nekem is kell hogy változatosan egyek (főleg ha azt akarom, hogy ne jöjjön elő minden alkalommal az aranyér problémám :oops: )

Mi hajszárítót még sosem próbáltuk ki. Viszon egyszer, mikor már az esti alvása volt, akkor jöttünk rá, hogy elfelejtettem levágni Ati haját... féltem, hogy a hajvágó hangjára (ami elég hangos) fel fog ébredni, de hát nem...ugyanolyan békésen aludt tovább.

véda!
Érdekes ez a gyermekpszichiátria, de azért ezt sem lehet könnyű "megtanulni" egy szülőnek, hogy mit hogy alkalmazzon, mit hogy magyarázzon meg. Ebből látszik, hogy nem csak egy gyereknek kell tanulnia, hanem egy felnőttnek is.

d.dodó

Jaj de édesek ezek a csöppségek!

Csillala! Jó hallani felőletek! Gyere sürübben és kérünk még képeket!

Szly! Rolkó úgy széttereült a csúszdán, mint egy vízicsillag!

Margitsziget. Sajna azt hiszem mi kimaradunk... :( De várom a képeket!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hoztam 3 képet!

Kép

Kép

Kép

d.dodó

Sziasztok!

vagyok én is, csak annyira nem tudom beosztani az időmet :?
pedig áldott jó gyermek Emci :lol: , csak napközben annyit virgonckodik, szinte egész napomat lefoglalja... és még a főzés, mosogatás, mosás, rendrakás.mit fogok csinálni majd két-három gyerekkel? :shock:
ráadásul holnaptól férjem is kezdi a sulit, pedig milyen jó segítség volt a büfiztetéseknél :lol:

Lányok, mit csináljak, ha minden evés után bukik egy keveset?
pedig szopi közben is büfi, utána is, várunk kb egy negyed órát, lefektetem, megint vissza ölbe... legtöbbször köv. etetés előtti pelusellenőrzésnél bukik :roll: aggódnom kell?

annyira jók a babaképek :lol: :lol: :lol: annak idején hogy élveztük a pocaklakós fotókat, most milyen távolinak tűnik az az időszak :wink:
nosztalgia 8)

Linda!
sima füli, én nem is hallottam eddig gyógyfüliről :roll:

Viki!
jó a cipő! :lol:

Teó!
nekem is fáj mikor szopizik,de inkább az elején pár másodpercig. Szerintem mindenkinek fáj ennyire, csak mi elkényelmesedtünk a bimbóvédővel :lol:
most már hála Istennek nem kell egyáltalán :wink:

Tita!
nem Veszprémi vagyok, Pápa mellett lakunk.

Kriszti!
váljék egészségedre a jó csucsukálás meg a sok fincsi kaja! :wink:
Éljenek a nagyik! :lol: :lol: :lol:
az én anyukám már egy hete elment :( , majd keresztelőre tudnak jönni.

Timi!
sajnálom a tojás-dolgot :( :( :(
én a gombával jártam így egyszer :cry:

Ami!
remélem elmaradt az Áron-terror :wink: ++++++++++++++++

Kép
kimma

Véda írta:

[quote] írta:gy evés után hagyom még cuppogni rajta, ez az ún. komfortszopi

én úgy szoktam mondani, hogy repetázik :lol: , mert megállunk egy kicsit a rendes szopi után, majd jön a kényeztetés :wink:
ja, és a két cici az ő kis barátai :lol:

Kép
kimma

Viki!
nem volt furi, olyan "nagy" bébivel foglalkozni? :lol:
én mikor látok egy-egy nagyon gyerkócot, mindig elgondolkodom, nemsokára Emci is akkora lesz :roll: :lol: :lol: :lol:
annyira hamar nőnek ezek a bébik, hamarosan kell gondoskodnunk utánpótlásról :lol:

Kép
kimma

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:29-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:29-kor.
20150601134430

hahó,
bocsi, csak röviden vagyok, zabszem a seggemben, ma kezdi Szonja az ovit, és kicsit zizi volt emiatt mostanában, éjszaka őt is kellett nyugtatni, úgyhogy ő is szorong az ovikezdéstől... ja és tegnap találkoztunk a volt bölcsis gondozójával, akiről már regéltem nektek, hogy milyen durván beszélt a gyerekekkel (a két gyerekével volt amúgy :shock: ), na Szonja rá sem nézett. Később kérdezgettem, hogy miért is nem szerette ezt a gondozót, hát most elmondta, hogy ütötte a fejüket (jó, ütögette inkább, de akkor is :shock: )... és nem csak neki, hanem a többi gyereknek is! Jó, rosszalkodtak előtte, de ha ilyeneket látnak a felnőttektől, miért is ne rosszalkodnának????

Véda, kérlek, írd, hogy mit mondott még a gypszichiáter, mert ilyen helyzetekbe mi is belefutunk, és persze nem is voltam mindig következetes :oops: . Amúgy én inkább voltam engedékeny, hogy szegény gyerek, annyi minden van most neki, de szerencsére a férjem igyekszik tartani a határokat. Magamra ismertem, főleg a "tudod, hogy enm örülök neki, ha..." kezdetű szövegben :oops:
De azt én is tapasztaltam, hogy ha határozottan mondok neki valamit, akkor elfogadja, hogy ez így van és nem másképp.

A margitszigati sétához nekem is jó a 15-e, és jobb nekem is a délelőtt!!!!

Az autóban nálam hátul ül a két gyerek, és Szonjácska nem piszkálja Nándit, pedig kétszemélyes a hátsó ülés. Örül, hogy ő a tudósító (mindig őt kérdezem meg (én nem látom, mert Nándi ül mögöttem), hogy hogy bírja Nándika a levegőt vagy a rázkódást). Asszem, egész jól kijönnek már egymással, de nem akarom elkiabálni (kop-kop-kop)
perzse ma éjszaka Szonja mondta, hogy Nándi nyekereg, és vigyem ki a szobából, mert nem tud elaludni, hát kicsit ki is vittem, mert tényleg irtó nagyokat nyög (a tieitek is???) de Szonja sem tudott elaludni, meg Nándi se, úgyhogy pár perc után visszaviettem, Szonjácska is csak integetett, hogy jó-jó, semmi baj, és mindketten elaludtak :D

Szly, Viki,
az én férjem is uyganilyen morgós-bosszankodós, és persze ő bika! De én is!!! :D Engem azért nehezebb felbosszantani, türelmesebb vagyok (szintén pedagógus :D ), de ha kiborulok, és a Zoli is mérges, az borzasztó, mert én többnyire akkor sírok... ilyen volt az oep-es kalandunk, ahol mindketten irtóra felmérgeltük magunkat a témán, és tehetetlenek voltunk.

Jaj, még akartam ezt-azt, de mennem kell, mert indulunk az oviba!!!!

KépKép
szkagi

...
20150601134430

Sziasztok!
Először is jó suli - és ovikezdést az illetékeseknek! Sikeres tanévet kívánok!

Az éjszaka tűrhető volt! Laura 2-től 3-ig kelt! :lol: 2-kor hallottuk, hogy nyögdécsel, ébredezik. Mondom, először kimegyek wc-re mielőtt etetek. Aztán mire visszaértem a szobába, visszaaludt, és csak 3-kor kelt! :lol: De aztán túlette magát, megint nagyobb adagot hányt, így nehezebben ment a visszaalvás. De utána csak fél 7-kor kelt. Most még mindig nem alszik, de ugy elnézelődik. Már az ágyban a szopi után is játszottunk egyet, és nagyokat vigyorgott.
Ma vagyunk 8 hetesek. Repül az idő...vasárnap tölti a 2 hónapot!

d.dodó

Sziasztok!
Szupi éjszakánk volt,Domi este fél 8-aludt fél 6-ig,akkor szopizott,és azóta még mindig alszik :D

Fogam még mindig fájogat,hol jobban,hol kesvésbé,és meg is taknyosodtam :?

Dodó:gratula a nyolc hete Leánykádhoz :D

Ági:remélem Szonja jól viseli majd a z ovit:megy a drukk! :wink: Ezeket olvasva jobb is hogy ovis,és vége a bölcsis gondoknak-ilyen egy tahó gondozót! :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Mész vissza fogdokihoz?
20150601134430

jó reggelt mindenkinek!

a suliba és oviba menőknek kitartást! szegénykéim... valahogy nem irigylem őket. jó persze gazdagodnak sok uj élménnyel de akkor is... vége a nyárnak, a szabadságnak :(

nekünk hiperszuper volt az éjszakánk. 8 körül evett. aztán igaz hogy nehezen aludt el és nem volt pancsi se, csak áttörölgettem egy kicsit álmában a büfitől. de szegényt ugy megviselte a tojásos akcióm hogy örültem annak hogy estére el tudott aludni.
nah aztán nem is keltünk csak olyan fél2-2 körül aztán meg fél7-kor.

beszélgettünk egy nagyot és most elvan a forgós zenélőkéjével.
hogy ez a gyerek mekkorát változott!!!
mostmár nagyon szépen felismer minket, beszélget, nézelődik, nyul ezért azért, és osztogatja a nagy vigyorokat. azt hiszem nagyon hamar be kell szereznem játékokat amik zizegnek-csörögnek akármit csinálnak. egyszerűen már lassan nem bírom tüdővel a beszélgetéseket :D

Kép

Kép
timi1982

a nagyonbaba vonalzóm miért állt meg a számlálásban????

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Én benne lennék a Margitszigetbe, de minden attól függ, hogy hogyan fogunk állni a lakással!

Kérdés! Aki jön a Margitszigetre és nem szopizik a babócája az hogy oldja meg az etetést? Hol tudjuk megmelegíteni a kaját?

Ami! Remélem Áron megjavul és nem fog már sokat sírni! Próbálj meg ne idegeskedni! :wink:

Ovi és Suli kezdőknek sok szerencsét! :D

Mi jól aludtunk! Szabi aludt 9-től 2-ig akkor evett! Utána aludt fél 6-ig. 6-kor evés még még egy óra alvás! Most a kiságyában beszél az állatkáinak!

Tegnap minden olyan dolgot átvittünk az új lakásba ami nem kell, hogy minél kevesebb maradjon!

Már nagyon várom a szombatot és a költözést! :D :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap este kénytelen voltam fél 7-kor megetetni Jázmint, minek következtében fél 9-kor fürcsi után nem volt hajlandó enni! Így aludt el. Fél 10 -kor felébredt, de akkor sem akart enni. Visszaaludt. 2-iga aludt, na akkor annyit evett, hogy azt érdemes lett volna lemérni. Azóta meg még mindig alszik. Már azért ébredezik!

Kriszti! Ha ki lehetne nagyítani, láthatnátok Roli arcát, hogy hogy meg van ijedve a csúszda közepén, de azért háromszor lecsúszott! :lol: Egészségedre a 12 órás alvást!

Kike! Nagyon eltűntél! Mennek a lurkók oviba?

Kimma! Nekem már nem fáj amikor szopizik Jázmin, egyáltalán nem. Neked is hozzá fog edződni a melled.

Dodó! Laurának nagyon jól áll a sapi!

Ami! Sajnálom! Hátha ha egyedül lesztek nyugisabban tudsz Áronnal foglalkozni. Tudom ez most hülyén hangzik, de én pl. nem nagyon szeretem, ha van itt valaki. Nem olyan nyugodt a szoptatás, valaki mindig várja, hogy mikor büfiztetheti már, stb. Ha egyedül vagyunk és Jázmin akarja, akár egy órát is feküdhetünk egymás mellett, közben szopizik, vagy csak nézeget. Szóval nem sürget semmi.

Kép
szly27

Látom megvagy Kike!

Kép
szly27

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Én igencsak átérzem aziskolás-óvodás gondokat, nekem is van...
Tegnapbeköltöztettük a nagylányomat a kollégiumba, hát, nem volt könnyű otthagyni...
De talpraesett gyerek, majd megoldja a gondjait. Mi is így kezdtük.
A kicsi is elment már a suliba, ketten vagyunk Emmával.

Tegnap is és ma is az esti pancsi után, fél 10 körük elaludt, és fél 7(!) :shock: -kor kelt.
Azt hittem, amikor az órára néztem, hogy rosszul látok!

Ja, és még mindíg csak szopi van! Már 3 napja!!! :lol: :lol: :lol:

Ami engem zavar, az az esti nagy üvöltés. Nem tudok vele, mit kezdeni.
Eszik az egyik cicimből, kicsit eltelik a pocak, és böfi után rákezdi!
Tegnap megállás nélkül visított 1,5 órát. És mindegy, hogy mit csinálok vele...
Simizhetem, járkálhatunk, ringathatom, etethetem, a pihenőszéket sem díjazza ilyenkor....
A porszívót ma kipróbálom. :wink:

Neki kéne állnom valamikor egy kis ablaktisztításnak, függönymosással fűszerezve...
Ma biztosan nem, de a héten túl kéne lennem rajta... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Én igencsak átérzem aziskolás-óvodás gondokat, nekem is van...
Tegnap beköltöztettük a nagylányomat a kollégiumba, hát, nem volt könnyű otthagyni...
De talpraesett gyerek, majd megoldja a gondjait. Mi is így kezdtük.
A kicsi is elment már a suliba, ketten vagyunk Emmával.

Tegnap is és ma is az esti pancsi után, fél 10 körük elaludt, és fél 7(!) :shock: -kor kelt.
Azt hittem, amikor az órára néztem, hogy rosszul látok!

Ja, és még mindíg csak szopi van! Már 3 napja!!! :lol: :lol: :lol:

Ami engem zavar, az az esti nagy üvöltés. Nem tudok vele, mit kezdeni.
Eszik az egyik cicimből, kicsit eltelik a pocak, és böfi után rákezdi!
Tegnap megállás nélkül visított 1,5 órát. És mindegy, hogy mit csinálok vele...
Simizhetem, járkálhatunk, ringathatom, etethetem, a pihenőszéket sem díjazza ilyenkor....
A porszívót ma kipróbálom. :wink:

Neki kéne állnom valamikor egy kis ablaktisztításnak, függönymosással fűszerezve...
Ma biztosan nem, de a héten túl kéne lennem rajta... :roll:
Vendég

Marcsi! Látod minden gyerkőc más Szabi vigyorog, Emma baba meg alszik éjszakai ébredés nélkül!

Tegnap voltunk a dédinél és teljesen oda volt a boldogságtól! Szegény még csak a kórházban látta Szabit! Nem tud átjönni mert a 83 évének és a lábának sok a harmadik emelet! Meglepi volt, hogy megyünk és nagyon örült neki! :D
Vendég

Szly:Köszi a hiányolást,igen megvagyok,csak játszogatok a gépen:letöltöttük a Mafiát-és Apával ezzel játszunk,egy kis kikapcsolódás :oops:
Amióta Oviba járnak,ma sikerült először őket elkészíteni fél 8-ra.Most már nagyüzemben van az ovi,minden gyerkőc megy,jönnek a foglalkozások,vagyis a Vercsi nem eshet be 8 után.Csak néha nehéz kivitelezni a dolgot.

Viki:Hát majd biztos vissza kell mennem a fogorvoshoz,ezen a héten valamikor,amikor apa már befejezi az éjszakás műszakot,és el tud kísérni hogy vigyázzon addig Domira. :roll:
Az a legroszabb hogy nagyon érzékeny lett a hidegre,melegre,épp hogy csak a langyosat viselem el. :? Biztos azért mert oldalt,a foginamnál törött le a darab és ott lett betömve :?

Kép
Kép
Kép
kike

Ma meg sok a dolgom:kenyeret kell sütnöm mosnom,rendet rakni,főzni,mosogatni,meg várom az új védőnőt-ezen a héten biztosan jön,mert a másik azt mondta még a két hónapos oltás előtt jönnek,és hoznak valami tájékoztatást.

Kép
Kép
Kép
kike

És persze a fene egye meg-fáj a fejem a náhától :?

Kép
Kép
Kép
kike

Majd elfelejtettem,képzeljétek Apa munkahelyén van egy Nőci,akinek a férje olyan helyen dolgozik hogy tudott hozni nagyon sok fagyis tölcsért,lefagyasztottuk és majd mikor a Domi akkora lesz hogy nyammog ezt meg azt annak nagyon fog örülni,szeretik az ilyeneket a babócák :P

Kép
Kép
Kép
kike

Babuli: én indulás elött felforralom a vizet és mire ennie kell Levinek addigra pont jó a hőmérséklete Általában 3 óra múlva. Ha hosszabb útra megyünk akkor egy másik üvegbe is teszek és azt alufóliával jól becsomagolom. A tápit meg kimérem egy másik cumisüvegbe és csak etetés elött öntöm össze őket. Ha több kell kis dobozkába teszek jóval többet és viszem a mérőkanalat is.

Mi is jól aludtunk 9 körül kajált 120-at :shock: fekve (úgy látszik ő így szeret) kicsit nehezen aludt el, de 10 körül szerintem már aludt. Ja és fürdés után beolajoztam kicsit megmaszíroztam és mire végeztem az öltöztetéssel addigra úgy elkezdett zokogni, mint akit megvertek. Nem sírt hanem zokogott. Alig bírtam megvigasztalni, már azt hittem lőttek a vacsinak. aztán kis cumitás és beszélgetés után megnyugodott. Képzeljétek még beszélgetni is síros panaszkodós hangon beszélt. Azt hittem megzabálom. Olyan volt mint amikor egy kisgyerek szipogva meséli mi történt vele. :lol: :lol: :lol:
Aztán negyed 1 körül nyüglődött, beadtam neki a cumiját és 6-kor ébred majd megevett 120-at :shock: . Most várom, hogy felébredjen, mert ennie kéne és megyünk az új dokihoz bejelentkezni. Bizom benne, hogy fogad minket. Meg tápit is kell iratnom.

Ma már rendetraktam most járt le a mosógép és fel is takarítottam mindenhol. :lol: 8)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Jajjjjj!!! Lilácskám iskolás :cry: :cry: :cry:
Édes kicsi bogaram úgy izgult! Az évnyitón ott maradtunk. Néztem őt a sok másik mellett, és úgy magamhoz szorítottam volna. Az 5.osztályosok ajándékkal lepték meg az elsősöket, és közben szólt demjéntől a Iskolatáska. Drágám először csak pislogott, aztán meg törölgetni kezdte a kigördülő könnycseppjeit. Úgy odarohantam volna, hogy megvígasztaljam. Mlellette egy kisfiú úgy zokogott szegényke. No, de már túl vannak rajta! Bekísértük őket a terembe, és odaterelgetem egy aranyos kislány mellé. F12-re kell értemenni.
Csabus most alszik a szentem, és hagy engem írni nektek, majd összekapom a lakást is. képet is akarok még feltölteni. Hú... Szaladok!

Ági :P
Szonja napjára is kíváncsi vagyok! Majd írd meg!
(Én is voltam bölcsiben gondozónéni. Tőlem soha nem kaptak a törpék büntit, csak kemény szavakt, ha már nagyon durva volt a helyzet, de azt is csak ritkán. Imádtam őket! Emlékszem, behasaltam közéjük, ültek a hátamon, előttem, mellettem , és dumáltunk, ökörködtünk. Szülőkkel tegeződtünk, baráti volt a légkör. De kollegináktól láttam én is csapkodást, megszégyenítést, és egyebeket :evil: )

Többi ovi és iskolakezdő lurkónak is sok sikert!

Véda
Vendég

Titi,
Nándi is zokogva sír :shock: 8) én is nagyon meglepődtem, még ilyet nem hallottam! Egy darabig ordít, ahogy mások is szokták, aztán átvált sírásba :roll:

Dodó,
Laura nagyon édes a képeken!!! Ezt felejtettem el reggel megírni :wink:

Elvittem Szonját az oviba,
hát ő könnyebben ment be, mint ahigy én kint maradtam :(
bekukkantott az ajtón, és mutogatta, hogy ott van bent egy nagy katicabogár a falon, és már ment is be, én csak kiabáltam utána, hogy majd megyek érte délután :roll: de nem bántam, ő már bölcsin edződött nagylány!
De ha lenne egy varázsgömböm, megnézném, hogy most mit csinál :)

Patr,
Nándi is ma öt órát aludt egybe :wink: örültem neki, de a cicim úgy bedurrant, na meg annyira folyt is, hogy totál nedves volt a pizsifelsőm eleje, azt hittem, ettől fogok megfázni, mert közben meg jól le is hűlt a levegő :shock:

Visszamegyek még aludni, mert rám fér :roll:

KépKép
szkagi

Véda :D pont most írtam Szonja ovikezdését :D . Már reggel úgy ült az ágyában, hogy kérdezte: ma megyünk oviba? De hetek óta az ovis Bogyó és Babóca (meg Anna és Peti) meséket kéri esténként, úgyhogy az "elméletet" már tudja :D és az az igazság, hogy nagyon szuper ovit sikerült találni neki, úgyhogy nem aggódom!
Te bölcsis gondozó voltál? Az annyira szép és jó munka lehet! Ha valaki szívvel csinálja, persze. Mint ahogy az óvodai meg az iskolai munka is annyira jó szerintem! De talán ezek a legpicibbek a legesendőbbek, és annyira igénylik a szeretgetést!
(ma reggel már alkalmaztam is, amit írtál: Szonja nem nagyon akart öltözködni, és mondtam neki, hogy segítek neki felöltözni, ha kibújik a pizsijéből, - de ha nem kel fel, akkor én lemegyek reggelit csinálni, és öltözzön fel egyedül... kibújt a pizsamájából!!! Hipp-hopp készen lettünk, nem kellett sokáig rábeszélni! Köszi!)

Ahogy írtad, úgy el tudtam képzelni Lilut az évnyitón :( szegénykém :( remélem, nem lesz neki rossz élmény a suli (erre az alsós tanítók szoktak figyelni azért - végülis a saját munkájukat könnyítik meg, ha a gyerkőcök szeretnek iskolába járni)
Drukkolok nektek! És biztos vagyok benne, hogy a suli segít abban, hogy az otthoni környezetet, szeretetet, mindent jobban értékelje Lilu! Majd mesélj!

KépKép
szkagi

Mielőtt felrakom a képeket, hadd jegyezzem meg: minden babaképet megnézek, megcsodálok én is. aztán mire írni tudok, elmulasztom a dícséretet! :oops: Pedig minden baba gyönyörű, és az anyucik is csinik!

Aktuálisan Laurát csodáltam meg! Csuda szép a kiscsaj!
Többiek! Tegyetek ti is fel képet, amikor csak tudtok! És magatokról is!

Ági :P
Lemaradtam Nándi képről? Nem emlékszem. tudom, sokáig vártál vele a kiütések miatt. Már nálunk is szépen elmúlt, de tejet nem ihatok. Marad a zabital :shock: Egész finom :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Véda
Vendég

Sziasztok!

Látom, a kétgyerekes anyukák is nethez jutottak ma reggel :D
Oti is elment oviba, és nálunk is volt némi tétovaság. Ugye, az ovi jó dolog, de hát addig nem lehetünk együtt... nagyon lassan csinált mindent, de fülig ért a szája, és legalább ötször elköszönt tőlem, az óvónéni úgy zavart már el, hogy menjek :)

Vkata, milyen jó, hogy már vágyódsz a másik gyerek után! Én Otival ennyi idősen örültem, hogy kilátok a fejemből... :)

Ma megyünk Natival hordozókendőt venni, meg elviszem magammal a 6 hetes kontrollra is.
Most épp nyűglődik, úgyhogy nagyjából ennyi voltam.

Akkor 15-e Margitsziget? Nekünk úgy tűnik, jó lesz.
Sajna nem tudom, hol lehet vizet melegíteni ott. Esetleg termosz?

Kép
Kép
bondi

Véda:nagyon helyesek vagytok mindannyian,Lilla is nagyon helyes kiscsaj-látom fogacskája már nincs elöl.

Vercsi meg folyton sopánkodik hogy miért nem esik már ki a foga,ennek,meg annak már kiesett az oviban :roll: Hiába próbálom nyugtatgatni hogy majd eljön annak is az ideje-azt hiszem összeköti a fogkihullást,a nagylánnyá válással :lol:
már azon gondolkoztam hogy ha idén nem esik ki a foga akkor visszatartják a suliból,Mert ugye évvesztes,ezért jár ismét nagycsoportba,de visszatarthatják még egy évet,Nem is tudom miért tőletek kérdem,inkább az ovónőtől kéne,de érdekel a véleményetek :D

Kép
Kép
Kép
kike

Anya kicsi napsugara :D
Kép

Fürdés előtti ugrabugra :P
Kép

Pocimanó :wink:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Az olvasással jól haladok, de reagálni most nincs időm mert a nagyanyám itt nyomja a rizsát a bal fülembe :twisted: .
Jól vagyunk, tápszert már több mint 1 hete nem kapott a babucim, és ahogy látjátok is, elég rendesen hízik is drágám! :lol:
Nappal még mindig sokszor kéreckedik cicire, de éjjel szépen alszik 10-12 órát, közben csak 1x kér enni.
Apa hazament, most már csak 2-ecskén nagyaralunk tovább.
Cuppppa mindenkinek!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:28-kor.
20150601134430

véda!
Ti is nagyon szépségesek vagytok.

wera!
Nóri is nagyon édes! És tényleg szépen hízik.

d.dodó

Sziasztok!

Szóval ma megkezdtük kettesben az életet!
Én is abban bízom,hogy majd most megjavul,de eddig brutális!
2:30-kor kelt,aztán fél 7 kor,aztán aludt fél órát és 9 kor már üvöltött a következő adag kajáért!
Akkor 100 tápot benyomott,de persze üvöltések közepette!
Fél órákat aludt,elvittem sétálni de ott is csak fél óra alvás volt aztán üvöltés!
Annyira fáradt volt már,hogy szinte nem is lát,most megetettem,90 lefejt tejet kapott,mert még a cici sem kellett és a cumisüveg végén elájult!
Remélem alszik egy kicsit!

Annyira kivagyok már ettől az örörkös hisztitől,hihetetelen módon sikít!
Mint akit össze vissza vernek!
És tuti hiszti,már rájöttünk!
Ugye kinövi??????????????

Nagyon irigylek mindenkit akinek eszik és alszik a babája!

Áron is sok mosolyt osztogat,de a következő percben sikít!
Már a 3 órát sem várja ki!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ilyen vagyok most,pedig úgy imádom és mindent megkap,már rongyosra beszéltem a számat és mégis kiabál!!!!!!!!!!

Asszem kicsit befordultam!

Megyek hammolok én is ha hagy!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:28-kor.
20150601134430

Titi! Mi nem tápszerezünk hanem tejcsizünk csak nem ciciből hanem cumisüvegből! Csak amiatt aggódok, hogy nehogy megromoljon a tej!

Csabi és Nóri Nagyon Aranyosak!
Vendég

Viki!

Igen! Pörög mint állatt!
Én már nemtudom mit kezdjek vele!
Komolyan semmi nem jó neki!
Na lépek vasalni!
Még alszik! :wink:
Több mint fél órája! :lol:

Kép

Kép
ibm

Ami! Kitartás Neked és Sok Álommanó Áronnak! :D
Vendég

babu, én mint tapasztalt nem ciciből tejet adó és sokat elmászkáló a következőt fejlesztettem ki. Van egy termoszom, amibe forralok vizet indulás előtt. És van egy cumisüvegtermoszom, amit akár tescoban, akár auchanban megkapsz párszáz forintért. Abba beleteszem a hűtőből a tejet. Valamint van egy fémbögrém, ami pont ráillik a cumisüvegtermosz aljára. Amikor a gyerek éhes, kiöntöm a forróvizet a bögrébe, cumisüveget bele, aztán amikor meleg a tejcsi, a maradék melegvizet visszaöntöm, és már kész is. Két kaját simán kibír a dolog. Én mindig 2 adagot viszek mindenhova, plusz a fejőt, ha netán bármi történne... :) És ez tuti bevált módszer. :)
(Amúgy volt már olyan is, hogy elfelejtettem melegvizet vinni, de mekiben adtak egy papírpohárban, és az ugyanúgy megtette, csak ugye a szigeten nincs meki. :)

KépKép
muffin

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:27-kor.
20150601134430

Muffin! Köszi! Cumisüveges termoszom van! Akkor már csak egy vízes termosz kell! Abból csak kétliteres van!
Amúgy Ti is tudtok jönni a szigetre?

Viki! 2 literes van itthon de majd veszek egy kisebbet!
Vendég

Muffin! Köszi! Cumisüveges termoszom van! Akkor már csak egy vízes termosz kell! Abból csak kétliteres van!
Amúgy Ti is tudtok jönni a szigetre?

Viki! 2 literes van itthon de majd veszek egy kisebbet!
Vendég

Naná hogy megyünk. Nem maradunk ki a buliból. :) Hadd szokja a kiscsávó. :) Meg különbenis meg kell tanítani csajozni hogy mire rendbe teszik az arcát már legyen gyakorlata. :) csináltam pár képet, mindjárt teszek fel.

KépKép
muffin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: