A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Snowwhite,
jó utat és jó borozást,azért 1pohárral megihatsz :lol:

Judyt
próbálj használtan venni (teszvesz.hu,vatera.hu,babaszoba.hu)
és akkor postán megkapod :lol:

lányok talival mi van??
melyik nap??hol???Liget vagy Szent István park???délelőtt vagy délután???

Renáta
köszi,hogy leírtad....
kicsit aggódok.....közel 16 hósan kicsit korainak tartom még a wc-be pisilést ,mert a védőnő azt mondta,hogy jövő tavasszal kezdjük csak a bilizést......

emano/Andi
KépKép
emano

:lol: Köszönöm a dícséreteket, illetve köszönjük őfelsége nevében!

Voltunk dokinéninél, azért sír nagyon napközben, mert fel van fújódva, tele van levegővel.
Infacol semmit nem ér, most vettünk espumisant.
De a legjobb lenne végre büfizni megtanulnia, illene is 1 hónaposan, nem???
Borsika, kipróbáltuk a módszeredet, de nem működött, most mutattak mégegyet, hasonló a kólikás fektetéshez, csak függőlegesen kell tartani de ettől csak még jobban bömbizett. :cry:
Kedden reggel mennünk kell védőnői tanácsadásra, de addig is, van ötletetek?
Már mindent kipróbáltam, hogy kipréseljem szegényből a felesleges levegőt, de csak együtt kínlódunk. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka
nem akarok okoskodni, nekünk sem am infacol és sem az espumisan csepp nem vált be..... :cry:
én az csináltam Balázzsal, hogy a két kis lábát behajlítottam és a térdét nyomkodtam a pocijához és így jöttek a kis pukik :lol:
nekünk ez vált be, és olyan 3 hónapos koráig volt ilyen gondunk
Boldog első hónapot Levinek :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi, köszi, a múltkor néztem, de nem volt... Igazad van, megpróbálom újra, hátha azóta tettek fel... ;)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!
Aprooka
Levi nagyon helyes kispasi! :lol: :lol: :lol:
Próbáld tornáztatni, ahogy Andi írta. Az nálunk is használt(néha).

Dóri
Jó szórakozást!!! Azért tényleg ihatsz egy keveset te is! :wink:

Veronikusz
[quote]M írta:ár csak azzal nincs bajom amim nincs.
Ez nagyon tetszik. :lol:

Andi
Ügyi Balázs!!! Nálunk Matyi még csak játéktárolónak használja a bilit. :D

Kati
Ezeket a beszólásokat egyszerűen nem lehet kivédeni. Ha visszaszól az ember az a baj, ha meg nem szól vissza, belülről szétveti a méreg..... :evil:
Nagyon ügyi Dani!!! És ez a lényeg.

Kérdeztétek, hogy mit kapott Pati. Hát ne vessetek meg érte, de telefont.... Akkor fogja magánál tartani, ha zeneiskolába megy. Két épületben folyik az oktatás, egyikben a szolfézs, másikban a hangszeres. Közben egy forgalmas úttesten kell átmenni. Így tud szólni, ha átmegy. És mostmár ketten mennek, Marci elkezdi gitártanulmányait. Így most kettőjükért izgulhatok.
Most mennem kell, folytatjuk a készülődést a holnapi bulira. 15 gyerek lesz. Majd jelentkezem.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

LÁnyok!!
ki használ papers pelust???
-van 3db 400Ft értékű kuponom Jumbopack-os csomagra,amit Tescoba vagy Rossmannba lehet beváltani

-Babyloves csepegésmentes itatópohár kupon 300Ft-os, ez szeptember 30-ig jó
-Illletve most vettem észre, hogy van egy 300Ft-os kupon Avent tanulóüveg szettre,DE ez csak aug.31-ig váltható be, ha valakinek kell szóljon elmegyek megveszem,mert postázni már nincs idő :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Kedves Kútvölgyis Mamák!

Én is ott fogok szülni, október elejére vagyok kiírva.De a segítségeteket szeretném kérni.Olyan híreket hallok, hogy mostanában új divat van a kórházban, és már éjjelre sem lehet egy percre sem betenni a babát a csecsemőbe.Még a császárosoknak sem.Az első kisfiamat 2 éve is ott szültem, de akkor éjjel még be lehetett tenni, ha a mamának nem volt teje, akkor hagyták pihenni, ha már volt, akkor kihozták szopizni a babát.Tudtok nekem friss infóval szolgálni?valóban megváltozott a rend?

Köszönök minden választ

Üdv!
emmalena

Sziasztok!

Köszi, próbálkozunk akkor a lábtornával is.
Bár most lekopogom, de az elmúlt két etetést megúsztuk hiszti nélkül és álmunkból többször felriadtam, akkorákat pukizott. De jobb lenne büfiként viszont-hallani a levegőt, mint hogy végiggyötörje a beleit...

Emmalena, nekem ez új info, pedig 1 hónapja szültem. Miért ne lehetne beadni?
Nekem minden bajom volt, meg császáros is voltam, szóval eléggé kipurcantott a szülés, és nagyon jó volt, hogy 3 óránként próbálkozhattam, de közben biztonságban tudtam a csemetét. Plusz tejem sem volt, szóval a szopik amúgy sem voltak túl megnyugtatóak.
A lényeg, hogy sztem ez az info téves. Levim nem egyedül feküdt a csecsemősöknél éjjelente. A mellettem lévő anyuka is beadta, mert a kislánya eszméletlen nagyokat bukott álmában és Ő meg ezért féltette....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aprooka!

Huuu de jó, köszi az infót. mindenesetre ez megnyugtató.2 hónapja szült ott egy ismerősöm, kifejezetten azt mondták neki a csecsemősök, hogy most már minden baba az anyukánál kell hogy legyen éjjel-nappal.Sőt mikor zuhanyozni ment volna, és megkérte az egyik csecsemőst, hogy addig hadd tegye be, nemet mondtak neki. Ezért kezdtem aggódni.de akkor lehet hogy ez valami miatt egyedi eset...
emmalena

Paklincs??????? Vali???????????

Kép

Kép
cukipofa

Vica, Steffi? Meg akit még nem sikerült megjegyeznem ( :oops: ) ?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Halihó! :lol:
Én is itt, ha még emlékeztek rám...

Nagyon el voltam a saját nyügjeimmel, aztán elmentünk pihenni egy hetet ami előtt és után pár nappal mást sem csináltam, csak pakoltam, mostam, tudjátok.

Jól vagyunk amúgy, Martinról kiderült, hogy tejfehérje érzékeny, msot kutatjuk a várost, hogy mégis hol lehet neki növényi alapú tejszínt, tejet venni, hogy kicsit változatosabb legyen az étrendje spagetti és rántott hús, krumpli, rízs köret helyett.
Kedden voltam a Kútvölgyiben is minden oké, bébi befordulva :D , minden leletem okés, legközelebb a 35. héten megyek aztán már hetente ctg-re, bár az az érzésem, hogy sok ctg-re nem kell majd mennem... Én eddig egész jól voltam, de a héten sokat fájdogált a derekem, már úgy éreztem megszülök, meg nyomott ilyesmi, de a doki mondta, hogy csak készül a testem a szülésre, azt érzem, mára semmi, úgyhogy most már megnyugodtam, pedig már a kórhézi pakkot is össze akartam rakni...

Aprooka!
Gyönyörű kisfiad van, nagyon cukkancs! Szélcsövet próbáltátok már? Mi még azt csináltuk Martinnál, hogy a vállunkra tettük és a két kis kezét lelógattuk és tulajdonképpen a pocija volt a vállunkon, ilyenkor jókat tudott büfizni, nem okoskodás csak hátha...

Dorka!
Hát te szemtelenül csini vagy! Neked sincs olyan csíkod az a hosszanti? Fura most nekem sincs, Martinnál volt…

Eni!
Gyönyörűek vagytok! Kiváncsi vagyok a lánynevetekre most már nagyon, de értem, ha nem mondod el :wink:

altatás: hát erről én is tudnék írni jó sokat, most csak annyit, hogy martin féléves koráig mint az angyal úgy aludt, aztán jött szeparáció, fogzás, magánéleti válság és aztán elkezdett nem aludni, nappal se nagyon és éjszaka sem, aztán a nappali valahogy azért beállt, de éjszaka volt, hogy 12x keltünk egy hétig aztán csak 5x, ha 2x ébredt már összeraktam a két kezem! DE! amikor 1.5 éves lett hipp-hopp egyik pillanatról elkezdte az éjszakákat átaludni, mindenféle trükközés nélkül, szerintem egész egyszerűen csak megérett rá! Most ott tartunk, hogy nappal alszik minimum 2órát, már ő mondja ebéd után, hogy 'martin alszik' megyünk az ágyához, kap alvós bodyt, gatyit, tiszta pelust, nézegetünk mesekönyvet aztán elalszik. Esti ugyanez igaz viszonylag későn 10kor alszik el- jó, de az apja fél 7kor ér haza, még sétálunk egyet, aztán vacsi, játszanak - és minimum 8ig nyomja, de leginkább 9ig :oops: Ha valaki egy éve ezt mondja nekem, háááát, komolyabb pénzt nem mertem volna rá tenni az bitzos. Szóval ez volt nálunk, én egy időben teljes kudarcnak éltem meg, hogy nem alszik, aztán elkezdtem rajta nem görcsölni, bántam is én hányszor ébred, úgy voltam vele, majd kialakul, a fő, hogy egészséges és itt van velünk!

Na majd még jövök, ha nem gond dobok majd pár képet is! Akkoraaa hasam van, hogy látnotok kell! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, de jó téged is "látni" :D Képet nagyon várom!!!
Tejfehérje-érzékenység: nem jó hír... Bár az jó hír, hogy nem nagyobb baja van!!! Ez elmúlhat később? Olyan sokat nem tudok róla :?
Amúgy nyílt itt egy biobolt a főúton, az étterem mellett, nem láttam túl sok mindent a múltkor, de esetleg érdemes megkérdezni... Elnézzek arra valamelyik nap? A holnapot nem ígérem, de jövő héten meg tudom nézni nektek...
Sajnálom, hogy a cukis találka nem jött össze, gondolom most már nem nagyon mászkálnál ;)

Aprooka, sajnálom, hogy az Infacol nem használt... Nálunk pont akkor tanult meg Anna büfizni, nem tuti, hogy attól, lehet hogy csak véletlen egybeesés... Mi mással nem próbálkoztunk, így nincs további ötletem :?

Alvás: hát nálunk vegyes a kép... Anna nappal nem hajlandó aludni (ha összesen másfél órát alszik egész nap, az már rekord), pedig leragadnak a szemei, és iszonyú nyűgös már délutánra... Már úgy érzem lassan mindennel próbálkoztam, most épp a babazene van műsoron, meglátjuk... Egyszer már próbálkoztam vele, de én előbb elaludtam mint Anna :D Most újra próbálom, csak kijöttem a szobából, mikor végre lehunyta a szemét (úgy háromnegyed óra alatt a 10-ik ismétlésre...) Még hagyom neki szólni kicsit, aztán beosonok kikapcsolom... Éjszaka viszont jól alszik, este 8 és 11 között valamikor letesszük (azért az esti elalvás se megy egyik pillanatról a másikra ;), és mostanában csak fél 3-kor ébreszt, és utána reggel 6 körül... Ez így már elég jól bírható, korábban nagyon zombinak éreztem magam... De jó olvasni, hogy ezek az alvásproblémák egyszer csak megszűnnek :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Szjudy!
Hát mivel a vérvétel nem mutatta ki, 'csak' panasza van, ezért nagy rá az esély, hogy kb. egy év múlva kinővi! Ámen! Jó is, ha nem tudsz róla sokat, remélhetőleg nem is kell majd soha bővebb info erről, ha igen akkor hozzám fordulhatsz... Igen láttam azt a boltot, köszi, ha megnézed! A férjem talált a Lehel piacon egy bioboltot, ott minden földi jó van és munkaidőben ki tud menni vásárolni, én is meg akartam nézni, persze hétvégén nincsenek nyitva csak hétköznap 5ig, én meg már odáig nem vergödök el, a keddi tortúrától is nagyon nyügös voltam már. De azért a cukiig el tudok menni! Meg oda van helyi járat és még annyi séta belefér! Csak tudod Martin nem ehet bármit, ott azt hiszem tejmentes fagyi sincs, plusz egy helyben ülni sem nagyon tud...
Alvás kialakul, megígérem! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!!
jó végre látni téged is!!
örülök hogy jó lvagytok..
Martin kinőheti az allergiát????Hogy derült ki???

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
Köszi :D Klassz a lakásotok és Balu irtó nagyfiús! És, hogy bilizik..
Kinőheti, mivel a vérvétel nem mutatta ki, bár a vérvétel eredménye 60% megbízhatóságú, viszont, ha kimutatja akkor valszeg nem nővi ki. Na mindegy reméljük ő kinővi! Hát először az volt fura, hogy napi 3x kakilt, de épp akkor volt vírusa és a foga is jött így a doki azt mondta azért van. Aztán mikor már éjszaka is sírdogált és tipikus hasfájós tünetei voltak akkor úgy láttuk jónak a férjemmel, ha megnézzük, hogy kivonjuk az étrendjéből a tejet és egy csapásra elmúlt a fosi plusz a görcsölés is. Doki elküldött vérvételre aminek az eredményére a fantasztikus kórházban 6hetet vártunk :twisted: Doki adott beutalót gasztróra is, de mondtam Niminek nem vagyok hajlnadó még1x a gyerekemet ide vinni így elvittük magán gasztrohoz, aki végülis ezt mondta. Felmerült a lisztérzékenység, de arra van egy recept nélkül kapható teszt, amit megcsináltunk és szerencsére negatív lett.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, de jó!
Mármint hogy vagy!
A tejallergia nem. Ismerős, bár nekem nem ez van, de a tejtermékeket én is csak nagyon szelektálva.....főleg terhesség alatt volt iszonyú. Ilyenkor jön rá az ember, hogy majdnem mindenbe kell a tejföl, ami nagyon fincsi :oops:
Reméljük hamar elmúlik.
Tanácsot köszi, már próbáltuk, csak nagyon nyöszörgi, mert úgy is nyomódik a pocak...
Azért én bizakodom, hogy pár hét és búcsút intünk mindenfajta pukiztató lötyinek és végre kialakul a gyomor és bélegyensúly.

Judy, babazenét honnan?
Benn a csecsemősöknél volt egy cd, amikor szoptatni próbáltam, kb. 5 perc alatt leesett a fejem azoktól a dallamoktól. Csak elfelejtettem megkérdezni, honnan volt, nagyon beszereznék egyet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka
nekem van valahol,ha jól emléxem :oops: :?
megkeressem???

Steffi
remélem kinövi Martin!!Sok mindent akkor nem ehet vagy legalábbis nagyon oda kell figyelni!!
Engem is azzal "fenyeget" a gyerekorvos,hogy ha nem hízik Balázs most rendesen (nem tudom ez neki mit jelent)akkor vérvétel és gastro vizsgált :oops: :?
köszi a lakás és Balu dicséretet!!! :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Stefi
Iván is tejfehérje érzékeny és én is. Ha kell ötlet vagy bármi, szívesen segítek! Nekem sokan mondták, akik csinálták, hogy ennyi idős korban még működik, hogy a megvonástól elmúlik az érzékenység. Ez annyit jelent, hogy 6 hónapig SEMMI tejszármazék! Egy ici-pici sem! Kicsit macerás, mert minden kaja összetételét el kell olvasni, de megszokja az ember. A savópor, tejsav=tejsavópor ezeket is kerülni kell. Én semmit nem veszek meg, amire nincs ráírva, hogy miből van. Kenyérből is csak azt, amit pékségben veszek, ahol tudják miben mi van. Ha máshol vásárolok, akkor csak félbarnát, mert a házikenyérben is sok helyen tesznek. A kiflibe is. Bár nekem könnyű, mert főként itthon sütöm. Ha kap Martin tápit, akkor azzal is figyelni kell. Mi Babylove-osat használunk, mert az módosított fehérjét tartalmaz, nálunk az nem okoz gondot. A többi nem ilyen, akármilyen drága is legyen. Persze leszámítva a H.A. tápikat. Mi február óta csináljuk ezt a diétát. Muszáj volt ráhúzni, mert egyszer szentül megesküdtek egy kóstoltatásnál (granulált élelmi rost volt a cucc), hogy tejérzékenyek is ehetik. Aztán kiderült, hogy csak laktóz nem volt benne, tejfehérje igen. Már este ekcémás volt tőle Iván :evil:
Szóval nagyon észnél kell lenni!
Én úgy vagyok ezzel a diétával, hogy ennyit megér. Főleg, hogy már olyan sokan végig csinálték, és mindenkinél használt. A barátnőmnek a védőnő javasolta. Engem meg kiröhögött a dokinénink :?
Én már eléggé kiművelődtem ezen a téren, mármint mit ehetünk és mit nem. Szóval szívesen adok tippeket.
Próbáld ne sajnálni azért, hogy nem ehet egy csomó mindent! Úgy neki is könnyebb elfogadni, ha nem érzi a te "negatív hullámaidat" :) MAjd rájöttök, hogy nagyon sok mindent ehet ennek ellenére! És az új ízeket is megszokjátok :) Fel a fejjel! És drukkolok, hogy Martin kinője! Remélem Iván is kifogja :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Aprooka, nagyon edes Levi! kitartas, Zsofinak 6 hetes korara mult el a hasfajasa, addig mar nektek sincsen sok ido, hatha...mi meg a Gripe watert adtuk neki, dm-ben, patikaban aruljak ezt is, abbol kb kiskanalnyival, ha nagyon szenvedett, szerette az izet es segitett is rajta... eyebkent Zsofi, ha nyugos, akkor max este 6-8 kozott, es cicin megnyugszik szerencsere, ugyhogy annyira nem veszes, sztem a faradtsag miatt nyuglodik...
Szjudy77, nem tudom merre laksz, mi a tukrot a Mattiban vettuk, ez Budakeszi mellett van az ipari parkban ( www.matti.hu) ... de ha nem akarsz elmenni erte, a brendonbol asszem rendelni is lehet...;-)
vettem a bioboltban malatakavet, tegnap ota iszom, reggelre szet akart robbanni a cicim, nagyon durva!

banana

aki jar babauszasra, hova jar, es mennyi idos kortol?

banana

sziasztok!!!!

Steffi!
jó régen jártál erre.....nem jó hír a tejérzékenység, de én is azt hallottam, hogy ilyenkor még jó esély van rá. hogy kinövi gyerek.Bízz benne!!!!volt egy gyomorbetegségem régen, aminek az utóhatása lett a tejérzékenység,4 év alatt elmúlt mondjuk tejet most sem iszom

Aprooka!
Levi nagyon szép, formás kisfiú :lol: kitartás,sztem is az egész nap fáradalmait vezeti le a sírással.....majd tényleg kinövi idővel.......pukira pedig a torna vált be nálunk is :lol:

Rólunk.....ma voltam ctg-n.....semmi jele, hogy érkezne a kisasszony..... :) mondjuk most volt 4-5 rendszertelen de határozottnak tűnő görcsöm.....várok,figyelek......gondolom észreveszem ha szülök :lol: :lol:

Veronikusz???????

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
nem szültem meg éjjel :D igaz nem is értem volna rá :oops: Szofinak valami baja volt. Én úgy láttam, hogy talán a 4 utolsó foga jön. Picit talán szörcsögött is, de nem folyik az orra. Volt hogy alig feküdtem le, már mehettem is vissza hozzá. Majd Kata is felkelt sírva, hogy hol a Szofi az ágyából (kivittem ugyanis, hogy adjak neki Panadolt). Végül megkért, hogy feküdjek oda az ágya mellé. Így tudott visszaaludni Kata. Szóval pocsék egy éjjelünk volt. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Halihó!!!

Emano, nagyon megköszönném. :lol: :wink:

Banana, babaúszást nekünk 3-4 hónapos kortól mondta a hölgy, akihez aquanathalra jártunk. Azt mondta max 1 hónapos kortól otthon gyakoroljunk este fürdinél, hogy tutter megmaradjon a reflex és ne legyen totál idegen majd a vízbe merítés.
Egyébként mi Budafokra megyünk, ha minden igaz.

Malátakávé, biobolt csak???

Ugye az normális ha nagyon vad mennyiségeket bukik néha Levi? Kevésszer teszi, de ha igen, akkor sokat. MA reggel 100-ból 50-et, be lettem terítve rendesen.

Judy, nektek volt zöldes a kakitok? Nekünk is, most vagy az espumisantól, vagy a köményes teától, mert ezek voltak újak...

Még mindig köszönjük a dícséreteket!
:D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!

Nekünksem volt egyszerű éjszakánk vagyis pontosabban nekem....Berke egyébként még most is alszik :lol:
Éjjel 12-kor felriadtam, hogy fájásom van.....negyed4-ig küzdöttem, figyletem, mert folyamatosan jöttek a fájások...igaz, hogy rendszertelenül de kemények voltak.....eddig ezek voltak a legerősebb jóslók...komolyan azt hittem, hogy szülünk...volt, hogy 10 percre jött, volt, hogy 5-re 7-re.....ezért nem telfonáltam senkinek, meg nem indultam el, mert nem rendszereződött..... :lol:
Úgyhogy én sem aludtam sokat.....

Jó hétvégét Mindenkinek!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Steffi, e jó! És Aprooka, neked is! :)

Steffi, tejfehérje-érzékenység, vagy laktózintolerancia? Az egyiket ki lehet nőni, a másikat nem.

én ezt találtam róluk (na nem neked, mert te biztos utánanéztél már :))

tejfehérje-allergia
: Veleszületett anyagcserebetegség, mely csecsemőknél jelentkezik. A táplálékkal elfogyasztott tej fehérjéje az immunrendszert védekezésre készteti, ezáltal allergiás válaszreakciót indít. Ezen reakciók révén jönnek létre a tünetek, melyek igen sokfélék lehetnek, legjelemzőbb közülük a hasmenés.

Általában csecsemő korban alakul ki a tehéntej étrendbe vezetése után 2-4 héttel. Megeshet azonban, hogy még korábban, csak anyatejjel táplált csecsemőnél is jelentkezik, mivel az anyatejbe is kerülhetnek allergizáló hatású fehérjeösszetevők. Ilyen esetben a szoptatós édesanyának ki kell iktatnia a tejet az étrendjéből. Tápszerrel táplált csecsemő esetében megfelelő gyógytápszer alkalmazása a megoldás, melyet orvos, védőnő, gyógyszerész segíthet kiválasztani. Időben diagnosztizálva megfelelő tápszerrel táplálva a tünetek megszüntethetők, ezt követően a gyermek fejlődése is akadálytalanul folytatódik. Tejfehérjementes étrenddel általában 1-3 éves korra kinőhető, ezért egy évig tartó tejfehérjementes diéta után ellenőrzést végeznek.

A tejcukor, vagy másnéven laktóz emesztése zavart szenved, ezért használják rá a laktóz-érzékenység, illetve a laktóz intolerancia kifejezéseket is. A tejcukor bontása a bélben termelődő laktáz enzim feladata, ennek hiányában a tejcukor emésztése nem megfelelő - a bontatlan tejcukor erjedésnek indul - melynek következtében hasfájás, görcsök, puffadás, és hasmenés léphet fel. Ezen tünetek komolyabb esetben a laktóz tartalmú étel elfogyasztása után akár már fél órával is jelentkezhetnek, de megeshet hogy csupán 10-12 órával később. A tejcukorérzékenység tehát nem más, mint a tejcukorbontó laktáz enzim valamilyen fokú hiánya. A tünetek erőssége általában összefüggésben áll az elfogyasztott laktóz mennyiségével, és a termelődött laktáz enzim mennyiségével. A laktóz-tolerancia, azaz a panaszmentesen elfogyasztható laktóz mennyisége egyénenként változó. Tejcukormentes étrend alkalmazását követően a laktóz mennyiségének lassú, fokozatos emelésével ez kitapasztalható. Ilyenkor naponta emelünk egy keveset az elfogyasztott tej és tejtermék fogyasztásán. A tünetek bármelyikének enyhe megjelenésekor elfogyasztott laktózmennyiséget nevezzük laktóz-toleranciának. Ezt meg nem haladó tejcukor fogyasztással a tünetek elkerülhetők.

Előfordulhat, hogy bizonyos betegségek, vagy gyógyszerek hatására laktázhiány alakul ki, ami szintén tejcukorérzékenységhez vezet. Ilyen kiváltó tényező lehet például hosszasan fennálló gyulladásos bélbetegség, vagy lisztérzékenység stb., illetve aszpirin és antibiotikumok szedése. Ilyen esetekben a kiváltó ok megszűnésekor a laktáztermelés is helyreáll, ezáltal a tejcukorérzékenység is rendeződik.

Ritkán előfordul, hogy a szervezet egyáltalán nem termel tejcukor bontó laktáz enzimet, azaz teljes laktázhiány áll fenn. Ez az alaktázia. Veleszületett probléma, már újszülött korban fény derül rá, mivel súlyos hasmenést okoz, ami kiszáradáshoz vezethet. Ezzel együtt a testsúlynövekedés még jónéhány nappal a születés után sem indul meg. Kizárólag laktózmentes tápszerrel való táplálás esetén a fejlődés megindul és a panaszok is rendeződnek. Az alaktázia nem javul az idő múlásával, nem kinőhető, viszont egész életen át tartó teljesen laktózmentes diétával a fejlődés akadálytalan.

mtunde

Sziasztok,

Aprooka, nekem csak egy nagyon rövidke zene van, valamelyik Baba magazinhoz adták... Azt szoktam berakni ismétlődve, aztán vagy alszik tőle, vagy nem ;) Annyira rövid, hogy e-mailben is átmegy szerintem, ha elküldöd a címed (igazából csak egy minta...)
Nekünk teljesen zöld kaki is volt, ráadásul még nyálkás is. Beküldtünk mintát tenyésztésre, hogy nem baci okozta-e, de még nem tudom az eredményt...

Steffi, drukkolok, hogy Martin kinője!!! Hétfőn megnézem neked, délelőtt úgyis szoktuk sétálni, akkor majd arra megyünk ;)
A Kerepesi fagyizóban sincs tejmentes fagyi? Mert ott is találkozhatunk, ha az Nektek jobb...

Banana, köszi, az is messze van (Kistarcsán lakom) De Andi küldött tippeket, megnézem, ha az örökmozgóban kimerül az elem ;)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasz!

Steffike! :D hol vannak a képek? :lol: Sajnálom, hogy Martinnál problémát találtak, nem egyszerű, de tényleg jó hír, hogy kiküszöbölhető. Épp a napokban jutott eszembe, mert nemrég kezdtük mi is a tej ilyen-olyan mértékű ivását (joghurt, sajt, túró stb régen megy már), és Bene bőre rettenet volt. Tény, hogy a melegtől (is?!) pöttyös lett, szóval nem tudtunk dűlőre jutni, hogy mitől. De legyetek jobban!!! Tudod, hogy a fiainkat össze is lehetne kötni... Benci is alig egy-két hónapja alszik úgy-ahogy. ritkán ébred. Evvan. :wink:

Aprooka, nagyon helyes ez a pasi. Tetsz. :D Kinövitek, meglátod. Hamarabb, mint gondolnád, tudom, hogy addig úgysincs vigasz.

Mi tegnap a családi idillt a kórházban fejeztük be. :? Fürdetésből esés lett, esésből (ami nem is tűnt vészesnek, sokkal nagyobbakat is puffan ez a kölök) szemhéjrepedés. Benedekünk szemhéja majd' teljes hosszában felrepedt. "Kedvenc" Bethesdánk volt az ügyis, oda vittük, de SZERENCSÉRE nem kellett varrni. (Azt hiszem, szemhéjat nem is szoktak.) Kis büdös úgy megijesztett, hogy még mindig ráz a hideg, de azóta ugyanúgy kaszkadőrködik. :roll: Épp ordítozik a szobájában, nem akar aludni. Csak "ammázik" folyton. Be is megyek. Pusz.
vbea

banana
Van 11db kinőtt úszópelusunk 4-9 kg-ig. Szívesen odaadom, mert én csak kerülgetem itt. Kidobni sajnáltam, gondoltam hátha valaki örül majd neki egyszer.....

Eni
"Jó" kis sztori :? Az a lényeg, hogy semmi komoly. A seb meg elmúlik!

snohwwhite
Gratula az újabb vonalzóhoz :wink:

Pocakosok
Jaj de izgi!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lénusnak nagyon boldog szülinapot!!!!!

Mikor lesz a tali?????

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Aprooka!
írsz nekem címet??? :lol:
3 album van:- Babazene3,
- Babazene4 klasszikusok,
- elvis slágerek

holnap majd jövök :lol:

Léna
boldog szülinapot

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

[size=18]Léna!
Nagyon boldog születésnapot!!!!!!!
[/size]

Húúúú csajok képzeljétek...
Nagybátyám és felesége bevonultak este 8kor a korházba szűlni :D :D :D
Akkor távozott a nyákdugó és 10 perces fájások voltak....
Úton van a kis unokatesóm :D :D :D :D
Még a nemét sem tudjuk :D :D :D
Naaaaaaagyon izgulok....

Kép

Kép
cukipofa

Zsófi!
Lénának nagyon sok boldogságot kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi
Lénának nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Hahó Nők!

Leruccantuk egy hét Balaton...
Látom, folyt a vér, amíg nem voltam... :twisted: :twisted: :roll:Erről jut eszembe, még pár oldallal korábban azt hiszem Csiperke(vagy Eperke-nem emlékszem :oops: :oops: bocsi-bocsi) kérdezett Mészi dottorbáról. Kapott e választ, aztat kérdezném?

Adri, Zsófi, gyerekeknek boldog szülinapot!

Kati,
jövő héttől tessék jönni rendszeresen beszámolót tartani,úgy látom egymás vállán fogunk sírni. Én holnap hívom fel az ovit, hogy mikor kezdjük a beszoktatást, de az egész hetem erről szólt(má'úgy belül, lelkileg, biztos érted), elég depi vagyok.

Heni,nektek sok sikert az iskolakezdéshez!

Brigi,
-26-ot látni akarom!!!

Orsi,
ha túl vagyunk a beszoktatáson és tudom, hogy alakul a napunk, egyeztetünk jáccót.

Szeretnék kérdezni is valamit: Jankó szobatisztaság: nappal teljesen,megy egyedül WC-re,intézi a dolgát ügyesen, éjszaka sosem pisil be, viszont a délutáni alvásnál kb. hetente egyszer igen. Szerintetek mi lehet ennek az oka? Azt olvastam, hogy ez 5-6 éves korig normális(mármint, ha alvás közben időnként bepisil), nem is ezen izgulok, csak nem értem, hogy ha az éjszakák pisimentesek, akkor a du. 2, 2és fél óra alvás mért nem? Tudtok okosat?

Dorka,
előttem már megírták:jó'nézőki!

Majd még olvasok vissza...

Kép
Kép
paklincs

BOLDOG SZÜLINAPOT LÉNÁNAK! :wink:
vbea

Lénának és Patríciának nagyon sok boldogságot kívánunk!!!

Eni,
szerencsére, szerencsére nem kellett varrni, megfigyelni!! AKKORÁT nőtt Benő!!!! majd eccer csak meglátogatunk :lol:
vagy jösztök talira? :wink:

Steffi,
Martinnak is gyógypuszikat minden napra, gyógyuljon ki belőle!!!!

Emano,
örülök, hogy jobban van Anyud!!!

Aproo,
Nektek is gratulaa az 1. hónapos fordulóhoz!!

veronikusz, dorka,
minden nap drukkolunk!!!!!!

Dorka, nagyon csini vagy!! veronikusznak igaza van, szemtelenül csini!! :lol: :lol: :lol:

Tünde,
majdcsak visszajutnak a pocakosruháim! :wink:

Emma szenzációsan néz ki a fotókon!!!!

mi jól, növesztjük a fogainkat, 13 kint van, plusz 2 szemfog most tör át, vannak izgalmak :lol:

uszi: 3-4 hótól lehet menni, mi 4 hótól, kalovits módszer szerint, www.babauszas.hu

MSE, Tünde,
drukk az ovihoz!!

mindjárt jönnek ki a Fiúk a kádból dolog van :lol:

egy fotó a fodrász előttről :lol:
Kép

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzsó!!
jó rólatok is hallani!!
MIca, istenem,de édes vagy!!És milyen nagy!!!!!!!!Tündéri ez a kép!!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Mica nagyon édes!

MSE, mi is most kezdünk. :) Fél nap, nálunk a kakival vannak még megtartási gondok. :) Szerintem délután lehet, hogy azért pisil be, mert délelőtt többet ivott???

Aprooka, még mindig szélcső! :)

Lénának boldog szülinapot.

Eni
, durván hangzott. :(

Dorka
, jelentkezz ám minden nap, ez már nagyon izgi! :)

mtunde

Sziasztok!

Léna nevében is mindenkinek köszönjük a gratulációkat!

Talival mi a helyzet? Végül melyik nap lesz?

Gyuzsó! Hogy Mica mekkora már! Döbbenet... Mindenképp mindnekivel kell személyesen találkoznunk, akikkel eddig nem, azokkal azért, akikkel már igen, azokkal meg azért... Na, ezt jól megmondtam...

Nálunk minden oké, pénteken voltam ctg-n, hajnali 7kor, persze Maja végigaludta az egészet... Aztán Erika leültetett és a kezembe nyomott egy sajtos kiflit, majd jött az újabb ctg, addigra már mozgott rendesen... Azóta persze meg nem áll.
Én már egyre nehezebben mozgok, a leguggolás-felállás egy kínszenvedés, a járásom meg talán leginkább egy pingvinhez hasonlítható... De most már mindjárt vége...

Veronikusz! Tudom, hogy Erika minden nap van, de mivel pénteken voltam, sejtettem, hogy nem hétfőre fog visszahívni... :(

Dorka! Én szerdán megyek legközelebb, 10 körül. Hát te? Hátha összefutunk...

Döntöttetek már névügyben? (Ez mindkettőtöknek szól...)

Eni! Jobbulást Benőnek, bár, amint írtad titeket jobban megviselt a baleset, mint őt... És ez így van rendjén. :wink:

Reni! Olvastam a leveled a kismamában! :wink:

Banana! Mi is Kalovits módszer, mint Gyuzsóék, és 4 hósan kezdtük. Azóta is kitartunk, Léna nagyon szereti! És persze majd visszük Maját is!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!!

Lénának nagyon, nagyon Boldog születésnapot!!!!

Kép

ancsaboszi

Sziasztok!
Mi még egy gatyóban...... :lol:
Zsófi!
Lénának boldog szülinapot kívánunk!!!

Ami a nevet illeti még mindig kérdéses :twisted: :oops: ne is mondjátok már teljesen kivagyok a Balázs kb annyira határozott mint annak ideján Pamela Ewing volt a Dallasban (Ő semenniyre nem volt határozott aki nem emlékezne rá)Szóval 2 napig megfelel neki egy név azután szikrát kap és nem jó.....kivagyok tőle.Én úgy érzem a Letti nevet fogom bediktálni.....de hol van még a szülés????? :lol:
CTG-re kedden reggel megyek fél 9 -re úgyhogy megint elkerüljük egymást :(
Ami a közérzetemet illeti hasonló...már eléggé unom a helyzetet és napról napra jobban félek.....igyekszem meggyőzni magam.....azért köszi a drukkkokat MINDENKINEK
Gyuzsó!
Mica nagyon édes.... :lol: fotó fodrász utánról????

Veronikusz!!
Hol jársz, merre csavarogsz???????

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok

én is itt.... csak visszaolvasni nem tudok még...
csak bejöttem megnézni mi van a pocakosokkal :D :D
de megpróbálok visszaolvasni...

Gyuzso! tündéri helyes ez a Micu fiú :lol:

Léna Isten éltessen nagyon sokáig!!

most ezt elküldöm....nehogy elszálljon (előbbi már elszállt)

Kép
gablaty

Mica de édes vagy hát nem hiába jól választottunk :D

Dorka, Zsófi, Veronikusz!
drukkkkk

Emese!
Ez a becsurgás tök normális, el fog múlni hamarabb mint hinnéd!

Tali szerdán?????, ki mit szól??????

Még jövök

Orsi

borsa

Micaaaaaa! Nagyon cukk. :D

Orsi, nem akarok néma maradni, de én kb szerdán fogom tudni, hogy jó-e. Attól függ, mikor alszik el Benedek. Mindenképpen délután (14h utánkörül) lenne (nekünk) a nyerőbb. Akárhol.

Többiek?
vbea

mi itt, Jankó reggel óta hányik, úgyhogy szerdánál előbb nem kezdünk beszok szerintem...

Orsi,
arra tudsz nekem válaszolni, hogy mért csak a délutáni alvásnál van bepisi szerinted? Köszke

Tünde,
akkor veled is cserélünk majd eszmét, ügyesek legyetek! Bár ahogy Benét elnéztem a Margitszigeten, ő nagy vagány, nem lesz gond a beszoktatással. Írtad a kakesztartást, így is viheted az oviba? Szerintem amíg ez a délutáni alvós bepis tart Jankinál, addig csak délelőttre viszem, de majd megbeszélem az óvonőkkel.Ja Orsi, szerinted?

Steffi, Eni kölkök, gyógyulni, kinőni a nyavajlyákat gyorsan(milyen jé?! :oops: ).

Kép
Kép
paklincs

Emese!
Jobbulást! Az éjszakai alvásnál ezek szerint jobban beidegződött az inger, délután mindíg ugyanabban az időben alszik Kisjankó? Mert például ha magadon is megfigyeled ha egyszer éjszaka kimész pisilni akkor utána napon is "rád jön" kb ugyanakkor. Lehet hogy valamikor csúszott az alvás és épp akkor pisilt, ilyenkor előfordulhat. Vagy most ne röhögj ki de volt olyan gyerekem az oviba aki mellett ha aludt nem lehetett mosogatni mert egyből bepisilt. Most ennyi jut az eszembe, lelki dolgokra ne gondolj akkor ébrenlét közben is bepisilne az amúgy már egy ideje szobatiszta gyerek.

Eni!
Mi is kb 15-16 óra felé tudnánk odaérni ez persze attól függ hova oda :D

TÖBBIEK??????

Orsi

borsa

Ja igen az ovis rész lemaradt, ez óvónő függő, van ahol megengedik sőt alvásnál még pelust is adnak rá, van ahol elzárkóznak tőle.
Tünde Beni kakikérdése is az oviban fog megoldódni mert ha Bene látja a többi gyereket benne is feloldódik majd az a szorongás ami nem tudom mitől alakult ki nála. De mindenesetre a csapatszellem sokmindent felold majd ti is látni fogjátok ;)

Orsi

borsa

Sziasztok,

szerda nekünk is jó, a du 3-4 körül is elvileg.
De 100%-ra mégsem tudom megígérni, mert ha nem alszik egész délelőtt, akkor délutánra már erős hiszti van, amin a kocsikázás se segít :( Tegnap már ott tartottunk, hogy délutánra annyira nyűgös volt, hogy enni sem volt hajlandó, ettől meg még hisztisebb lett, úgyhogy este 7-kor már szinte sikított, annyira üvöltött :( Aztán valahogy sikerült rávenni, hogy egyen egy kicsit, utána el is zuhant (úgy fél 9 táján), és csak hajnal negyed 3-kor ébredt fel... Szóval ha szerda is ilyen nap lesz, akkor nem viszem sehova... :(

Lénának nagyon boldog szülinapot így utólag!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy!
Remélem hogy el tudtok jönni!

És akkor hol is??????

Orsi

borsa

Vissza: Szülészetek, kórházak