A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Ja, nem is újságoltam. Ma volt egy telefonhívásom. Nyertem egy 7-8 ezer forintos utalványt,ha jól értettem utazásra lehet felhasználni, külföldön is. Kedden veszem át. Majd megyek hozzátok! :lol:

Kép
flóra 11

Kivánságotok parancs!!!

Voltunk LIDL-ben,felciheltem 2 szatyrot a harmadikra.... :wink:

Nagyon fáj,feszit a hasam,derekam,mindenem...

Az előbb tüsszentettem és a hasam tetejétől a popsimig nyilalt a fájdalom..... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép[/
tancsu

Végre, Tancsu!!! Tudtam,hogy szülés előtt még Lidlbe mászkálsz. Na,most már szerintem moss ki, teregess, főzz meg a párodnak 4 napra és mehetsz szülni. :wink:

Kép
flóra 11

Zsuzsi, szerintem már nem kellsokat várnunk erre a kis Gergőre! Az első topikbaba! Úristen! Belegondoltatok?

Tancsu, mostantól élő közvetítést kérünk! Mindenről. Ha indulnál,akár éjjel is,előtte kérlek írj ide is. Csak aztán mehetsz. :lol: :wink:

Kép
flóra 11

Tancsu!!!!!!!!!!!

Párod álljon mindig melletted készenlétben ha Gergő közben kirobban belőled el tudja kapni!! :D

Kép
muzsuzska

És végre lett egy laptetőm. Évezredek óta nem volt. :wink:

Kép
flóra 11

Vagy sms, mert nem biztos hogy lesz ereje gép elé ülni!
Ha sms jön éjjel én továbbküldöm mindenkinek! :D

Kép
muzsuzska

Na ha mástól nem, a nevetéstől lassan tényleg megszülök.... :lol: :arrow:

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu ne tüsszögj!
Ha megszületik Gergő, majd ha kiszusszantad magad felhivatlak a kórházban??

Kép
muzsuzska

Volt itt anyós,elvitték a kocsit vissza....
Jön Murphy , én meg szülök,mert mentőre vagyok utalva..... :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Menek megfürdök hogy ha menni kellene ,akkor legalább tisztán menjek.... :wink:

BK előtt vagy közben vagy után bekukkolok..... :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, keressetek taxi telefonszámot vagy egy ismerőst aki be tud vinni, mert magyar mentős csak a szülés végére érne ki, nálad meg túl nagy a baba!

Kép
muzsuzska

Ezaz, Tancsu. A BK-t sem illik kihagyni,igaz? A szülés megvár! Marhán be tudod osztani az idődet. :lol:

Kép
flóra 11

Bizony Tancsu,igaza van a Zsuzsinak.Nehogy úgy járj,mint a múltkor az a nő,aki otthon szült meg végül.

Amikor a másikat szültem, nekünk is rossz volt a kocsink, vagy nem volt,már nem tudom. De mentőt kellett hívni. Megkérdezték decemberben, nagy hóban éjjel nem tudok-e bemenni gyalog. :shock:

Kép
flóra 11

Most már itt ne hagyjatok,mert a Flórián elaludt.

Tancsu, egy sütit nem sütsz még előtte? :wink: Szerintem még beleférne neked. :D

Kép
flóra 11

Fúúú, egy kicsit dolgozom és a Tancsu mindjárt megszül???? :lol: :lol: :lol: Én sem kapcsolom ki ma éjjel a telefonom! :D Húúú, de izgalmas! És igen-igen az első topik-baba!!! :D :D

Kép
szilzi

Szegény Tancsunak, van és lesz elég baja ,mi meg cukkoljuk!

Tancsu! Párod még nem vajúdik?

Kép
muzsuzska

Igen Flóra, én is arra gondoltam, hogy még vagy két sütit összedob fogadni mernék! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Flóra! Lassan nyolc óra lejár Szilvi munkaideje, felkelheted Flóriánt!

Jelentem elmúlt az irtózatos fájdalom!

Kép
muzsuzska

Na, jó, Zsuzsi, de vicc nélkül nem lehet. Szegény Tancsu figyelmét valamivel el kell terelni, fel kell őt dobni.

És lehet, hogy gusztusa van sütire. :wink:

Kép
flóra 11

Most elmegyek haza, de később visszajövök! :wink:

Puszi Nektek!

Kép
szilzi

Hála az égenk,nem fájsz Zsuzsi. Most akkor reméljük, hogy reggelre jön a piri.

Kép
flóra 11

Igen Flóriánt keltheted :lol: :lol: :lol:

ZSuzska, örülök, hogy nem fáj már! :D

Sunyin visszanéztem! :oops:

Kép
szilzi

Most még nem ébresztem fel. Megyek locsolni, söpörni, hát... nekem van gusztusom sütire. Jó lenne valami...

Na, aztán meg BK... tehát csak később ébresztem. Jobb, ha pihen előtte... :lol:

Kép
flóra 11

Szilvi,jó utat hazafele. Aztán gyere vissza. Én is itt leszek. Időnként frissítek majd.

Kép
flóra 11

De BK alatt végig itt fogok csücsülni Tancsu. Várom,hogy írj. :wink:

Kép
flóra 11

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly �főtörést� is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Kép
muzsuzska

Megyek filmet nézni majd bekukk!

Kép
muzsuzska

Itt vagyok. Meglocsoltam, felsöpörtem,lezuhanyoztam. Hoztam magamnak egy müzli szeletet és joghurtot. Ennyi elég lesz nasinakés vacsinak is.

Kép
flóra 11

Tancsu, remélem a szünetben benézel. Már nagyon várlak.

Kép
flóra 11

Itt vagyok, de most megvacsizok, aztán jövök!

Tancsu? Szülünk?

Kép
szilzi

Szia Szilvi!

Nem tudom mi van Tancsuval. Azt mondta, hogy a BK alatt itt lesz,de még nem jött.

Kép
flóra 11

Szilvi,párod merre van ilyenkor? Már nem vagytok fasírtban?

Kép
flóra 11

Cupp lányok...

Még vagyok és egyben!!!

A folyamatos fájdalomtól alig birok mozogni... :cry: :cry: :cry:

Elmenek lefeküdni és gyüjtöm az erőmet!!!!

Üzenek ha van valami...

Szép álmokat!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu,sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól. Pihenj csak,ha egyáltalán tudsz. Várjuk a jelentkezésed.

Kép
flóra 11

Igen Tancsu, pihenj ha tudsz!

Flóra a Tancsu ugye most már biztos, hogy szül?

Kép
szilzi

Az én drága férjem ma elment a haverjaihoz. Majd csak vasárnap jön haza. :cry: Én meg maradtam, mert ugye nekem hétvégén is dolgoznom kell! :evil: Megtehettem volna, hogy kiírok magamnak szabadnapokat, de az kiszúrás lett volna a többiekkel. :( Miért nem vagyok én is kemény főnök??

Kép
szilzi

Megrendeltem a Maca-t, állítólag, azt modta egy Herbáriás ismerősöm is, hogy a sp-ra is jó hatással van. Majd meglátjuk! :wink:

Kép
szilzi

DE jó! Mennyibe kerül most a Maca? Nálunk nem kapható.

Kép
flóra 11

Hát így távolból nehéz megmondani, hogy pontosan mi van a Tancsuval, de nagyon úgy tűnik, hogy beindult a szülés. Csak az állandó fájást nem értem. Ilyet nem tapasztaltam. Én jól voltam, a fájások rendszeresen jöttek, de nem állandóan.

Kép
flóra 11

Én most egy ismerősön keresztül rendeltem meg, így 3.000Ft-100db. Van ahol 6.000-ért árulják. :wink:

Kép
szilzi

Zsuzsit nagyon lekötötte a film. Nem jött vissza. Kár, hogy a Benónak pont most rossz a gépe.

Kép
flóra 11

Vagyok!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Az marha jó ár! Ha ebben az évben nem esek teherbe,akkor majd rendelek tőled. :D

Kép
flóra 11

Helló Zsuzsi! Ma akit emlegetünk,az megjelenik. :D

Kép
flóra 11

Mit néztél? Vége a filmnek?

Kép
flóra 11

Akkor Szilvi szalma! Tancsunk talán végre szülni fog!?
Én meg fényesre törölgetem a fehér wc papírral magam és várom hogy mikor pirosodik!
Hónapok óta csak hófehéret veszek és kukkolom! Ez már beteges nálam!

Kép
muzsuzska

Most próbálok válogatni az esküvői képek közül, hogy mit kéne előhivatni és egy jó képet sem találok a beállított képek között! :evil: :evil: Sírnom kell! Eddig halogattam, hogy majd biztos lenyugszom, de most megint bedühödtem! :evil:

Kép
szilzi

Mit néztem? A Harmadik műszakot és zongoráztam a távkapcsolón, aztán elüldöztem Királyfit a gép elől és kártyáztam! :D

Kép
muzsuzska

Szilvi, lehet hogy innod kéne hogy szebbnek lásd a képeket! :D

Fene vigye a fényképészt!

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: