A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

sz.andi!
Tudja forgatni a fejét...jelenleg alszik éppen benne, és a lábát is szabadon is lehet hagyni, és rá is lehet huzni (ha mondjuk kimegyünk) ez olyan kötési mód!

d.dodó

Viki, Szuper vagy!

Mióta keresgélek ilyen picuroknak való megkötési módot, de nem találtam, erre Te! :D Köszi, este ki is próbáljuk!!!

Ja tegnap 150et híztunk előző naphoz képest! Igaz, kaki nem volt tegnap,ez biztos bejátszik, de engem ez is sokkolt,a kárcsak a fogyása. Szegény gyerek,gondolja biztos magában, hülye szülők, ha fogyok, az se jó, ha hízom, az se!

Kép
teó

Dodó! Igen, tudom, de szorosan a mellkasnál van a bébi. Nem tudom, de sztem azt nem szereti, ha korlátai vannak!
Bár egy másfajta kendőben lehet jobban érezné magát, de már annyit költöttünk, hogy nem merek venni másikat! Főleg, ha be se válik! Az enyém elég rövid, és nem cserélték ki a boltban! :evil:

sz.andi

Dori: jo ez a megkotesi mod, honnan csinaltad? ezt en meg nem is lattam.

Agi: 4 ora ejjel, erre is kerek szemekkel nezett a doktorno, hogy csak, en sem bannam ha lenne pizit hosszabb, mondjuk 10tol 4ig, otig...almodik a nyomor.
Az a gond hogy mig hetekkel ezelott siman 3ig aludt most van hogy 2 elott ebren van :evil:
en ismerem a szamot, es tok jo szam.
Nem semmi mennyisegu pelus. en nem tudom mit nem csinalok jol, de nalunk nem fogy ennyi pelus, sot torlo kendo sem, en mar az eddig elfogyasztott 3 csomagra azt mondtam hogy de durva hogy fogy,
Amugy en is jovo heten fogok venni mindkettot, ugyanis elbucsuzunk az egyes meretu newborntol!:)
Kicsike picike a lany, de azert ilyen "latvanyos" dolgok mutatjak hogy o is noddogel.
MA baratnom mondta olyan pici mint odabenn volt, hasamra volt kotve kendobe es mondta messzirol meg mindig olyan mintha pocaklako lenne:)
Vendég

anyjuk!
adtak hozzá egy füzetecskét, amiben van 6 megkötési mód. Majd mikor kötözöm, akkor lefényképezem minden lépést, és akkor fel tudom rakni ide a képeket.

d.dodó

rájöttem, hogy egyszerűbb, ha a füzetecskéből kifényképezem az ábrákat!

d.dodó

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

d.dodó

Ugyanaz a kötés, amit a nő elkezd...mert ez egy alapkötés...., és utána a hapsis képeken lehet látni, hogy hogy rakja bele. Ha valami nem egyértelmű, akkor még kérdezz(zetek), és akkor leírom.

d.dodó

ja hogy ez ez, akkor en is ezt szoktam, a pasist
csak nem ilyen hosszu a kendom
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:43-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:43-kor.
Vendég

SZIASZTOK

EMMA A KEZEMBEN, ÚGYHOGY ISMÉT ÍGY ÍROK...

AMI!
MILLIÓ PUSZI NEKED AZÉRT, AMIÉRT ÍRTAD A MAM CUMISÜVEGET!
NEKÜNK BEJÖTT!!
MONDJUK SZERINTEM IS JÓ, ILYET KERESTEM MÁR RÉG!
EMMA BOKÁKOLT AZ AVENTOSTÓL, EZZEL MEG SEMMI BAJA.
PEDIG NEM VARÁZSLAT, CSAK OLYAN A CUMI TAPINTÁSA, AMI A BŐRRE EMLÉKEZTET...

MOST DÉLUTÁN KICSIT NYŰGÖS, REMÉLEM, NEM A POCAKJA FÁJ.

MA IS CSAK EGYSZER KAPOTT TÁPIT!!!

TEGNAP PEDIG ESTE FÉL 9-TŐL ALUDT REGGEL 6-IG!!!

TEHÁT EGY SZAVAM SINCS...
Vendég

Sziasztok!

Maverick tök cukik a kis fickók! :)

Vidokata nálunk már látszik hogy barna szemű lesz, pedig mikor megszületett olyan kék szeme volt. De már szinte barna. Pedig még csak 5 hetes, és már így látszik.

Kép
linda24

Hát nekünk meg nem tudom. Néha úgy néz ki, mintha barna akarna majd lenni, de van amikor meg sötét szürke. Tényleg! Mikorra alakul i a végleges?

sz.andi

sziasztok!
Most nézegettem a babahordozó kendőket,nem mintha akarnék venni,de találtam itt megkötési módokat,ha valakit érdekelne:
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=14402200

Nálunk úgy néz ki hogy kék szemű a Domi baba,sötétszürkés kékes volt ,most világosabb kék már egy jó ideje.

Kép
Kép
Kép
kike

Én úgy tudom hogy fél éves korukra alakul ki a végleges szín,de nem biztos. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Kép
Kép
Kép
kike

Nem magyar most nézem,ha valaki tudja hogyan kell használni,szóljon :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

utolsó link,ígérem,babaszemmel kapcsolatos:
http://velvet.hu/poronty/2008/01/15/szemes

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Kicsit vagyok, de hogy meddig nem tudom.
Ma kapta meg Gergő a 3 hónapos oltást, és kicsit nyügi, s nem mellékesen belázasodott. (az 2 hónaposnál semmi baja nem volt)
Bizony holnap már 3 hónaposak leszünk, így egy kis gyors helyzetjelentés.
5840 g, 62 cm, fejkörtérfogat 39. A szem színe még inkább kék, de látunk benne barnát is. A védőnő azt mondta amikor megnézte, hogy szerinte barna lesz, és fél éves korukra alakul ki igazából.
Az én kicsi fiam igen nagy étkű, 3 óránként eszik még mindig. Az éjszakai alvások és evések még nem igazán alakultak ki. Az elmúlt két éjszaka elég macerás volt.
Nagyon igényli a sok foglalkozást, és természetesen szem előtt kell lennem. Ha nem, hát jelez.
Sokat mosolyog, és beszélget, de tud panaszkodni is.
A kiságyon lévő zenélőt a plüssfigurákkal nagyon szereti. Ha beteszem a "haverokhoz", mi csak így hívjuk őket, jár keze lába. Beleremeg a kiságy is. Hatalmasakat rúg a lábával. Kezdi tudatosan használni a kezét, főleg az alvós macirongyot szereti gyűrködni! Egyszóval imádni való a kispasi!

Kép
Szeret játszani a nyálával is!

Kép
De tud sírni is ezerrel!

Kép
Mindent a mi a szájába belefér!

KépKép
hene

Hene:nagyon édes Gergő-gratula nektek a három hónaphoz :D

Kép
Kép
Kép
kike

Szia Hene!
Jó régen voltál itt. Én azért jövök gyakrabban. :D
De legalább látok képeket Gergőről! Nagyon szép nagyfiú lett! Egyébként sztem az orra tiszta apuja! :lol: Bizony mi ia a jövő héten leszünk 3 hónaposak. Ma kaptunk oltást, bár ezt már írtam.
Viki is mindent a szájába tömköd! :lol: :lol:

sz.andi

Köszönjük szépen! Igyekszünk! 8)

KépKép
hene

Ja, Hene! Már én is általában melltartó nélkül nyomom éjszaka! 8) Bár hajnalban még van egy-két csepp, de akkor is olyan jó nélküle!
Gondoltam is Rád! :lol: :lol:

sz.andi

Bandi - valóban kimaradt! :D De most pótolom!

Íme a kiccsaládunk! Nonót is oda akartuk fordítani, de nagyon sütött szembe a nap és inkább elbújt! :wink:
Kép
Vendég

Andi, igen néha ide tévedek én is! Most apa ringatja a seggét!
Nem lázasodott be Viki?

KépKép
hene

Wera, nagyon szépek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!

Andi, ugye milyen jó???????!!!!!!!!!!! 8)

KépKép
hene

Ó, bárcsak én is lehetnék 1x melltartó nélkül! :roll: Na nem mintha óriási didkóim akadályoznának ebben... de nekem kb 20 percenként elspricceli magát a nyavalyás... :twisted:

Szemszín: mi szürkéskékkel indultunk, de most már egyre sötétebb, kicsit már barnás. Én is úgy tudom h fél éves korra alakul ki.
És igen, simán lehet barna szülőknek kék szemű bébi. A mi családunk Emmájának gyönyörű kék maradt, pedig a szülők mindketten barnák! :D Nem bántam volna ha mi is így járunk, de hát úgy tűnik nem. Sebaj, szerintem így is dönölű!!! :lol:

Hene - Gergő nagyon sármos kiskrapek!! Irtó cukipofa! Örülök h minden oké veletek, ha tudsz, gyere gyakrabban! :wink:
Vendég

Nah, jól keresztbedícsértük egymást! :lol: Köszi! :wink:

Én annyira várom már h Nóri elkezdje nézegetni a kezét, az annyira cuki!! Ma taliztam egy itteni kismamával, akinek a fiacskája (szintén Gergő :D ) tegnap volt 3 hónapos és pont aznap fedezte föl a kezecskéket. Szóval hamarosan mi is elkezdjük, gondolom! Azért durva hogy mennyire repül az idő!!! :roll:
Vendég

Wera, igyekszem, de a főnök az főnök! :wink:

KépKép
hene

Tegnap előtt történt. Tettem tisztába Gergőt, bekakilt, így elég sokáig volt felemelve a lába. Hát amikor odanézek, látom, hogy csodálkozva nézi a lába ujját, és markolássza, mint aki csodát lát. Olyan aranyos volt.

KépKép
hene

Bocsi h részletekben írok, csak lassú a net és félek h lefagy! Ígérem ez ma az utsó!
Én is szeretnék kendőt, de asszem már nem veszünk. Nóri már 6,4 kg, nem sokáig fogom bírni már cipelni. Arra a pár alkalomra meg jó lesz a kenguru is. Majd a köv gyereknek... :D

Hát igen, tuti azért van most ilyen sok tejcsim mert nyugi van és Anyukám mindent megcsinál körülöttem. Mondhatnám h csak Nórival kell foglalkoznom, de az etetésen kívül még azt is megoldják helyettem a családban. És nem utsó sorban rengeteget eszem. Tegnap az éjszakai etetés után még 140-et le tudtam fejni, kb 8-10 perc alatt. Ilyen még nem volt! Amúgy nem is fejek már, csak akkor aludni se tudtam, úgy feszült.

Na jóccakát!!!
Vendég

Nocsak! Itt vagytok még?
Most kaptam meg az esküvői képeket. Hát én alig vagyok rajta, meg Viki is. Bár nem rólunk szólt a dolog..

Kép

Na sztem megyek aludni. Viki igen hamar elaludt, tuti fel fog ébredni olyan 1 körül. Addig meg én is megpróbálok aludni!

De milyen jó érzés, hogy nincs cicitartó! :lol: :lol: Csak lóg a nagyvilágba! :lol:

sz.andi

Ja, nem lázasodott be, eddig. Remélem nem is fog!

Viki is tudatosan fogja meg a kutyusát! Olyan jó látni ahogy fejlődnek!

sz.andi

Na tényleg megyek!
Legyetek jók! Aludjatok jó sokat!

sz.andi

Sziasztok! Újra itt.

Babák nagyon aranyosak! És csinik a szülők is! :wink:

Kérdés. A kórházban azt mondták, hogy fütyit naponta egyszer előre huzkodjam meg kicsit, hátra nem kell. Azóta nem kaptam újabb infót róla. Néha elég csúnyácska, fehér lepedék van rajta. Mindig letörölgetem, de Apa aggódik (és mostanra beleültette a bogarat a fülembe). Szóval a kérdés, hogy nem kell azóta máshogy kezelni?

Másik kérdés. Lehetséges, hogy újra vérzik a gátseb?
Még vérezgetek, már nem nagyon, de utóbbi néhány napban a betéten két ól elkülöníthető folt van(bocsi), az egyik elől a másik hátul. Vagy ha nem gátseb, akkor mi?

Eltörtem a mellszívóm! :shock: :cry: Rongyoltam vettem egy kézi Madelát. Nem terveztünk anyagi keretet új mellszívóra, bosszantott is a dolog. Meg főleg az hogy ez nem szív olyan erősen és hatékonyan mint a másik, viszont jóval könnyebb kezelni.

Most csak ennyi, bocsi hogy nem reagálok mindenre, majd holnap ha a fiatalúr engedi.

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kata: Ha talizunk a mi kendőnket kipróbálhatjátok és ha tetszik Dórikában akkor te is tudsz venni. Én a legnagyobb méretet vettem 6400 ft-ért. Ennél csak drágábban láttam.

Kriszti: Leventének is van benne fehér lepedék sőt balra áll a fütyije és annak a hajlatába is szokott lenni. Én is letörlöm és kész. 2 éves koráig nincs vele teendő. Én Olivérnél is fürdésnél ameddig tudtam felhúztam és lelötyköltem vízzel, hogy ne iritáljam és ennyi. Olivérnek amikor megszületett majdnem 1 éves koráig csak "csücsőrített" nem is látszott a makk és szép lassan ennyi "tornáztatástól" mostmár teljesen fel lehet neki húzni. A pisitől lesz lepedékes, mert marad ott egy kevés. Ne aggódj, amíg nem akadályozza a pisilésben addig nincs gond.

Na mennem kell, jó éjt mindenkinek!

Mindenki nagyon szép és édes!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:51-kor.
20150601134430

Jó reggelt!

Kuksi még alszik, nem tudom mi van vele. Amúgy 3-ig aludt egyhuzamba, onnantól meg fél óránként nyöszörgött a cumiért. Az utolsó fél 6-kor volt. Én felkeltem, hogy 6-kor úgyis eszik, most meg alszik, mint a bunda.

Teszek fel még egy képet. Nekem most ez az aktuális kedvencem!

Kép

Amúgy már lehúztam az ágyneműt, és megy a mosógép! Ahelyett hogy aludnék. :twisted:

KépKép
hene

Jó reggelt!

Csak gyorsan írok pár sort, mert megyünk Debrecenbe.

Babák nagyon aranyosak. Gergőt már rég láttuk. Jó nagyfiú!

Tegnap Jázmin angyal volt, éjszaka is, most is alszik.

Tegnap apa felkészítette az autóta mai útra. Mivel a traktorok miatt nekünk mindig van a hordókban gázolaj, onnan tankolta meg a Picassot. Kiállt a kapuba és az autó leállt. Kiderült, hogy valami koszos, vizes üzemanyag volt a hordóban és nem megy vele a kocsi. Leengedni nem lehet belőle az 50 l üzemanyagot, így szétszedte a motornál a csöveket és két óra hosszán keresztül adtuk és vettük le a gyújtást, és így egy ilyen alkalommal kifolyt kb 3 dl. üzemanyag. Végigzongoráztuk az 50 l-t. Aztán el akart menni a kúthoz, de már be sem indult. az is lehet, hogy ettől a sok indítgatástól tönkrement valami üzemanyagszivattyú, ami kb 100 000 Ft. Szóval most elment motorral gázolajért, belerakjuk és meglátjuk, hogy megy-e vagy nem.
Szorítsatok, hogy jó legyen, mert nincs kedvem százezreket költeni azért, mert spórolni akartunk és itthonról tankoltunk. (már vagy 3-szor teletettük itthonról és eddig semmi baj nem volt.)

Ha nem lesz jó az autó, sógornőmék autójával megyünk.

Megyek is pakolni, mert mire a két gyereknek mindent összeszedek! :shock:

Kép
szly27

Szly:drukkolok, hogy beinduljon az autó és ne legyen semmi gond!!!
Kellemes időtöltést nektek Debrecenben!!!

Hene: nagyon édesek a fiúk!!! Jó sűrű volt az éjszakátok.

Arra ébredtem negyed 3-kor, hogy Levente cuppog, szuszog és nyüglődik. Bementem hozzá és az ujját próbálta szívni ami sikertült is neki csak a mutatóujját nem tudta behajlítani és az orrát gyömöszölte vele ezért nehezen kapott levegőt és így nyüglődött. Nagyon felhúzta magát. Persze enni nem akart, de 60-at letuszkoltam hamár felkelt. Volt negyed 3 mire elaludt és 6,10-kor kelt. Akkor 70-et sikerült neki adnom. :roll: Most alszik.
Nem bánnám, ha nem éjszaka gyakorolná az ujjszopást. :?
Ja a cumi nem kellett neki. :?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

A főnök felkelt, mennem kell! De igyekszem többet jönni!

KépKép
hene

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:50-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:44-kor.
Vendég

Viki: én sem örülök az ujjszopásnak! :evil: Inkább cumi azt könnyebb tisztántartani és nincs mindig kéznél.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:45-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:45-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hene!
Jó, hogy jöttél! milyen nagyfiú már Gergő! Hihetetlen, hogy már három hónapja, hogy megszületett! Repül az idő!!! (bezzeg amikor én szerettem volna siettetni...!!! :twisted: :roll: )

Kérdezni szeretnék!
Ha Emma kap pótlást a cici mellé, bármilyen keveset is, akkor kell adnom a D- vitamint meg a konakiont?
Ezt sajna elfelejtettem megkérdezni a védőnőtől, amikor adta a receptet.

Vkata!
Gratula, hogy ilyen sokat aludt Dórika! A hányást viszont sajnálom!

Emma tegnap este rettenetesen nyűgös volt, nagyon nehezen aludt el. Pancsi után még 1,5 órát nyüglődött, mindíg visszakéredzkedett a cicire, mígnem 10 körül elaludt, és 4 kor kelt. Most alszik.

Az ujjszopiról annyit, hogy Emma is próbálkozik az ujjacskáival, amitől én rendszeresen frászt kapok! Elfogadja a cumit is, de néha hallom a cuppogást!
Meg ma reggel is tömte az ujjait...
Én nagyon nem szeretném, hogy szopja az ujját. Inkább a cumi.
Nekem a 14 éves keresztlányom a mai napig ha elgondolkozik, vagy olvas, vagy filmet néz, ha elalszik pedig álmában bekapja az ujját.
Vasárnap költözik ő is kollégiumba.
Nos, nem cserélnék vele!
Ez a korosztály nem a toleranciáról híres!
Mellesleg pedig sajnos van úgy 100 egynéhány kiló is, ami szintén nem teszi majd egyszerűvé a beilleszkedést.

Szly!
Remélem, elindult a kocsitok, és nincs vele komolyabb gond!

A kiránduláshoz jó utat, vigyázzatok magatokra!

Egy kis időre én is lépek, ma még benézek!
Vendég

Vkata!
Nálunk mindenkinek zöld a szeme, Emmáé pedig ugyanúgy, mint Dórikáé, a kék irányába világosodott, és ennyi.
Egyelőre nem látok rajta másmilyen változást. :roll:
kíváncsi leszek...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: