A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina!Nagyon örülök Ádó mozgásfejlődésének!+++++ :wink: :lol: Szerintem egyáltalán nem szorul mentegetőzésre, aki tervezi a gyermekáldást, sőt! Én is terveztem Botót, és a másodikat is igyekszem majd időzíteni :lol: .Bár tegnap elfeledkeztem a terveimről, lehet, hogy 9 hónap múlva itt az eredménye :lol: :lol: :lol:
Meryke!Várjuk a fotókat!!!Vasalás :? , háááát, épp tegnap pótoltam lemaradásomat, tele volt a mosókonyha, egy egész délelőttös program volt....Sok erőt!! :wink: :lol:
Hajni!Milyen nagyfiú már Marcó! Épp tegnap beszélgettünk róla, milyen furi lesz, ha Botó óvodás lesz! Az ember lánya együtt van a kis csemetével 3 évig éjjel-nappal, és aztán egyszercsak ovi, meg meló... :? , megkezdődik a "különélés" :lol: de ez az élet rendje.
Timi!Szuoerek a képek!!!! :wink: Hogy Ti mennyire hasonlítatok Rebekával!!!
Ktimi!Ádi zabálnivaló! A pezsgőzést nem lehet elég korán kezdeni! :wink: :lol: :lol: :lol:
Emese, Sense!Hogy vagytok? Nem akartok pocifotót dobni???Hm? :wink:

Rólunk:Botó már 6-7 lépést tesz egyedül, aztán leteszi a popsiját, és mászik ezerrel. Imádom, ahogy csattog a parkettán egész nap :lol: . Napok óta hisztis szegény, szerintem a foga. Kapaszkodik rám, és nyúz, fogjas a nadrágom szárát, és jön mögöttem :lol: Tempója ugye még nem az igazi, így én is gyök2-vel haladok szinte egész nap :lol: :lol: . Van két kóborcicánk, valaki kidobta őket biztos itt az utcában :cry: , és gyakran bejönnek azudvarunkba. Botó cicceg nekik, c hang helyett sz -vel csalogatja őket, és úgy sikogat, hogy a kiscicák világvoltjukat is elfeledve rohannak, amerre látnak :lol:
Kicsit sokra sikeredtem... :shock: , menek főzni!
Millió pusssz!
kispocc

Kispocc! Én nem huzogatom, orvosnál meg májusban voltunk, majd szeptemberben megyünk legközelebb.
Gratulálok az első lépésekhez! :lol:
Megnézném Boti frizuját :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Még néhány fotó a nyaralásunkról Esztergomban:) Kép Gödröcském:)
Kép Dunakanyarban Botóval
Na lelövöm magam, mert nem lesz ebéd :lol:
kispocc

Kispocc: mi sem húzogattunk eddig semmit... Mármint a rudiját nem :lol:

Nagyon szépek vagytok a lenti képen!

Közben szedem le a függönyöket, ablakokat kell pucolnom :(

Kép
vindolanda

Lindus, Niki, Bálint, Boti! Boldog hófordulót!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Vindolanda, Anitja, én azért húzogatom, mert nekem ezt mondta a dokinéni. Csak tornáztatni szabad, durván nekiesni persze nem...Hát Botó mondjuk húzza magának :lol: Annyira durván rácsap, megfogja a golyóját, és TÉPI :shock: :shock: . Már nekem fáj, pedig nincs olyanom. :lol: És közben néz rám, hogy ugyanmár ez mi itt, és mire való???? :lol: Megpróbálok feltenni róla képet a gmailre!
Vindolanda, kellemes ablakpucolást! :wink: :lol:
kispocc

Sziasztok!

Anitja! Kész, most már el lett könyvelve, hogy Nolka 15 kiló, még ha hiányzik is néhány deka hozzá! ;) :lol:

K.Timi! Nagyon jók a képek! Szupi az új ülésetek! :) A kedvencem a fürdés utáni fotó!!! :D

VikDan! Meccsoda nagyfiú!!! Szuper ajándékot kapott!

Hajni! Nézd a jó oldalát! Lilla tudni fogja, mit akar, és eléri majd a célját az életben! Én örülök, hogy Szeli ilyen kitartó (én így mondom ;))! :D

LMóni! És hova tűnsz el??? Így nem ér lelépni ám!!! ;)

Sense???

Most már végleg áttértünk a nappali 2 alvásra! Reggel 6 körül kel (mert Apa zajos kissé), 2 óra múlva szundi, általában másfél óra, aztán fél 2-2 körül dől ki ismét. Próbáltam előtte letenni, de sose sikerült, csak felidegesítettem magam, így inkább kihúzzuk kicsit cumival, ebéd, aztán szunya. Ez így bevált tegnap is! :) Viszont tegnap 2 és negyed órát aludt délután. De nem tudom, hogy ez hogy fog beállni. De jó így, mert több idő van arra, hogy lemenjünk sétálni, boltba intézkedni.

Tegnap elsétáltunk (mármint Szeli is sétált) egy közeli parkba, nagyon szép szökőkutas! :) Majd legközelebb készítek ott fotót, elfelejtettem!

Szelinél van egy nagy újdonság, INTEGET! :) Beszéd továbbra sincs, csak halandzsázik, de azt nagyon tud! ;) De már sok tárgyat felismer, ha megnevezem. Szerintem ő eddig a mozgásfejlődéssel volt elfoglalva, és most jön a többi! :D

Botus nagyon helyes kispasi!!! :) Kispocc, Te is csini vagy!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Hófordulósoknak boldog hófordulót!

Vikdani szülinapi képek szuperek, jó kis járgányt kapott ő is, nagyon menő a tricikli :D

Ádika nagyon édes:-) szuper az új ülése is!

Emese hát inkább nem mondok fiú nevet, lány lesz!

Kispocc jó kis kirándulás lehetett a dunakanyarban, én imádom azt a környéket!
Nem is értem miért lakok itt ebben a sikságban :evil:

Hajni pár képet dobhatnál rólatok!

Dettyk te is!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

Linda,Boti,Bálint és Niki boldog hófordulót!!

Lmóni: Köszi

Kép

Kép
agica1126

Hétvégén megyünk egy nyárvégi Pesti körútra, egy csomó mindent akarok venni Péterkének. Meg persze egy kicsit kikapcsolódni is. A barátnőméknél fogunk aludni, kiváncsi vagyok Péterke fog e tudni ott is aludni ( köztünk)

Szeptemberben apa nekiesik a gyerekszoba csinálásnak, hogy mire a kistesó megérkezik Péterke már külön szobában legyen.

Heni
KépKép
heni81

Kismamik!!!!!!

http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

A kínai fogantatási naptár. (Nekem rosszat mondott, Zsófira jót!)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Timi: igen, Hartmannál szültem. Nézem a képeket és te is ismerős vagy. Nagyon aranyos Ádám baba!

Hófordulós babáknak boldog hófordulót!

KépKép
anikoh

Egy körkérdés:
azt vettem észre, hogy Péterke lehet azért is akar köztünk aludni, mert nem fér el az ágyában, mert ő egy csomót forog. Kb. 60X 100 as az ágya.
Most azon agyalok, hogy milyen ágyat kellene neki venni.
Igaz ez egy kombiágy, de inkább ez maradna tesóé.

Heni
KépKép
heni81

Emese nekem nem mutat jót! Biztos nem jól működik :wink:
Amúgy nekem a tesóm tud jósolni tűvel és cérnával, szerinte lány lesz. Na majd kiderül, még pár hétig titok marad.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Rég voltam, elutaztunk és pörgés van mindig.

Szülinaposoknak utólag is hatalmas puszit küldünk!!!!

Új kismamiknak nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!! :D

Én még mindig várom, hogy utazunk vagy sem... Ha nem akkor év elején veszünk lakást, fogigátló pedig már most megy a kukába... :oops: Kezdem azt érezni, hogy a második verziónak jobban örülnék. :oops: :oops: :oops: Táb

Rohanok ebédet csinálni, elszaladt az idő a visszaolvasással. :shock: Remélem tudok még jönni ma.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Táb=Zéti megzavart közben :lol:

Szóval:szeretnék a táblába bekerülni majd. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Regina: gratula az integető Szelinának :lol: Nálunk elég hektikus az integetés: a kutyának, meg Lewis Hamiltonnak a tévében megy, de persze a nagyszülőknek még sohasem intett vissza... Tapsolás viszont nincs.

Heni: ágy - sajnos ehhez nem értek :oops: Egy ismerősünknek öt hónappal van nagyobb fia, mint Rugó. És hónapok óta egy sarokba tolt ifjúsági ágyon alszik, aminek két támlája van. De gondolom most nem mondtam nagyot :wink: Nekem két bátyám van, és anya nálunk sem készült fiú névvel, neki bejött.

Ablakpucolás: Rugó persze felébredt, és a végét már nézte, bár nem nagyon élvezte. Most a mosógépre várok, hogy a függönyök kész legyenek.

Megyek is, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda, töröm itt a fejem én is. Lehet veszek majd valami kinyitható kanapét, ami nem magas, aztán aról nem esik nagyot, csak azzal az a gondom, hogy a földön nincs e hideg? Szóval ez nem lesz egy egyzserű menet

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

(szinte mindig csak köszönteni jut időm...) :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kismamák :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Nyerkit! Viranka! Csak ámulok-bámulok! És drukkolok!

Sajna Linda beéri naponta egy alvással (1-másfél órára), ezért ebbe kellene sűrítenem a takarítást, evést, tisztálkodást, stb.... Ugyanis a mardék időben csüng rajtam.....Azért annyira nem bánom :D
De NAGYON szeretném látni a szülinapos képeket, igyekszem du. visszaolvasni...

Kép
granda

Két kis tündérkét kihagytam:

Kép

Kép
granda

sok puszi a hófordulósoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajna emma taknyos, nem sok alvás volt este, nem kap levegőt az orrán
:-(

hétfőnmegynk haza..magyarországra.!!!! jöv vas. kereszteő+szülinapi buli.

úgy várom, remélem addig meggyógyul!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát le a kalappal a kismamáink előtt, de én még legalább egy évet várok. azért irigy vagyok kicsit a pocakosságotokra. :wink: :D

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát le a kalappal a kismamáink előtt, de én még legalább egy évet várok. azért irigy vagyok kicsit a pocakosságotokra. :wink: :D

KépKép
kaqk
Debrecen

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

Regi, nem, már nem. A tűz óta :oops: , le is kéne venni a vonalzót. Sőt olyannyira nem, h éppen most toltam be egy frissen sült tortát a hűtőbe. Főpróbát tartottam, mert több receptből kombináltam össze Lizi tortáját és nem akartam, h a napján rontsak el vmit. (És milyen jól tettem, mert nem minden ment úgy, ahogy gondoltam...)
Azért 10 nap múlva ráállok a mérlegre a kíváncsiság kedvéért. Ha már egész nyáron legény voltam zaba ügyileg, akkor a mérlegen is legyek legény...

Nektarin, úgy jó az élet, ha zajlik. Bár így elröppenek a napok, de utána úgy érzi az ember, h tartalmasan teltek. :lol: Jó kirándulásokat!

Timik és Kispocc, szuperek a képek! KTimi, Römer ülésetek van?

Dettyk, az mit jelent, h a polgárává fogadták? Van vmi spéci ceremónia nálatok? Tök jó!

Lindus, Niki, Bálint és Botond, boldog hófordulót Nektek!

Vindolanda, Lewis Hamilton :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Helló, Lányok,
van egy elmaradásom: Hörcsög: Ildike gyönyörű volt a keresztelőn, meg is értem, hogy azt a királylányruhát mielőbb rá akartad adni! :D

Linda, Niki, Boti és Bálint: boldog hófordulót!!!

Kaqk: Emmácskának jobbulást!

Kispocc, szépségesek vagytok!

KTimi: már hiányoztak az Ádi-képek! Csudapofa, imádom!

Timi26: csodás szülinapi banzáj lehetett, nagyon szépek vagytok, és nem tudom, hogy csinálod, de egyre szebb vagy és egyre jobban virulsz! :-)

Nagy öröm az új babás táblát látni! ;-)

Gyorsan beszámolok: gy. orvos szerint oltásügyileg még semmi nem biztos, egy csomó adminisztrációval jár, az orvosokat még nem értesítették ilyesmiről. Majd elválik.
Ádó megkapta a 3. meningós oltást, szorítsatok, hogy ne legyen lázas!
Most azt próbáljuk a dokival kitalálni, hogy mitől áll a súlya már ennyi ideje (nőni nőtt azért folyamatosan), alkatilag ilyen, allergiás valamire vagy anyagcserezavar? Úgyhogy 1 hónapost tejterméktilalom van (pedig most akartam bevezetni a tejtermékeket komolyabban), mert vmi pöttyök is előmásztak (soha semmi ilyen bajunk nem volt egy kis popeszpirosságot leszámítva néha fogzáskor). Úgyhogy Milupa-HA-t kap majd Ádi uzsira - há, tápszerkóstolás 1 évesen először. :shock:
Pedig eszik a kismanó, banán-krumpli megy minden nap (ezek adják a legtöbb energiát).

Vindolanda: integetés: nálunk tök jól ment a nagymamiéknak először, őtőlük tanulta meg, de most már random akárkinek akármikor, pl. nekem is játék közben. Nem is tudom, ilyenkor mit akar, menjek már el a fenébe?! :lol:
A legújabb: fogcsikorgatás. Valami rettenet.

Kép
Kép
irina

Silka! :lol: Kivi vagyok, mit mutat a mérleg! :)

Emmának jobbulást!

Ádónak megy a "no láz"!!! ++++++++++

Szeli benyomta a sűrű levesből az összes zöldbabot! :) De két kézzel tolta befelé! :D Már rájöttem, hogy akkor finom neki a zöldség, ha omlósan puhára van főve.

Elmentünk gyalog ügyintézni meg a munkahelyemre. Nem vittük a babakocsit. :) Nagyon élveztem, Szeli is. Bár hazafelé már ölben jött, mert álmos is volt éhes is, és nem vittük a cumit, pedig az segített volna a helyzeten.

Ja, még azt akartam elmesélni, hogy felettünk kopácsolnak (ugyebár tetőbeépítés) és Szeli elkezdte a hang hallatán a fajátékát a járólaphoz ütögetni. Hát pont olyan hangja volt! Szerintem tudta! ;)
Egyébként amit nem gondoltam volna, hogy totál nem zavarja az alvásban a zörej... :shock: De már kezdem gyanítani, hogy csak az apja által csapott zajokra ébred fel (pl. mikró, kávéspohárban kiskanál, borotválkozás... stb.). Lehet, hogy azért nem akar olyankor aludni, hogy az apjával lehessen??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, az kimaradt, hogy mi ugye egy nagy ágyban alszunk... Rugi nap közben nem hiányol (akkor a kiságyban alszik), éjszaka pedig annyit forog meg mászik, és néha úgy elhelyezkedik, hogy pont a nagy ágy kellős közepében alszik édesdeden, és mind a kettőnket kitúr :lol: Szóval hely, az kell neki éjszaka...

Most még nem tervezem a visszatelepítést amúgy, mert a szemfogai már lógnak kifelé... és nagyon szenved.

Irina: remélem kiderül, hogy mi a baja - remélem, semmi - Ádinak... Tápszert meg fagyaszott tejet egyszer próbáltunk adni mi Rugónak (mikor antibiotikumos kezelésem volt), de nem ivott egy kortyot sem belőle. Igaz, cumisüvegből próbáltuk, és az neki nem jön be. Úgyhogy azóta a termékmintákat én iszom meg :lol:
Rugó egyik unokatesója, Hanga, éppen így járt mint ti, kilenc kilónál megállt három hónapja, és kapott ő is ilyet, azt hiszem. Meg volt diétán is.

Emmácskának jobbulást.

Na, mennem kell...
V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Na, akkor most tudok jönni!!! :lol: :lol: :lol:

Anikoh: én is üdvözöllek a csapatban! Nagyon cukor kislányod van! :D

Fleur: naggyon jók a nyaralós képek! :D :D :D Az a pocak!!! :lol:

Nyerkit: örülök, hogy jelentkeztél, és micsoda örömhírrel! Gratulálunk!!!

Regi: Szeli nagyon ügyesen kirakta a tornyot! VikDan még csak rombolni tud... :roll: 8)
Remélem mielőbb összejön az új lakás! +++

Horcsog: micsoda kis hercegnő!!! Gyönyörű volt Ildike a keresztelőruhában! És a szülinapi képek is szuperek!
Igen, Rebeka sírt tegnap...sajna nem tudja megemészteni, hogy nem csak neki van a világon szülinapja, gyakorlatilag mindenki szülinapján bevágja a hisztit. Nem szereti ha nem ő van a középpontban...

Gremese: annyira megható volt látni a saját születési értesítőnket!!! Ez egy nagyon jó ötlet volt!!! :D
A tricikli nekem is meglepetés volt, az apája állított vele haza az este. A közös ajándékunkat már hetekkel ezelőtt megkapta a Verdát!

Viranka: mi is nagyon szurkolunk! ++++++++++++

Panndi: türelem!!! Nekünk sem jött össze évekig VikDan, cask akkor amikor már nem igazán akartam...

Meryke: gratulálunk Máténak az első lépésekhez!!! :D

Silka: nagyon jó látni újra a táblit a szaporodó régi-új kismamikkal!!! :D

KTimi: haláli kispasasod van!!!

Dettyk: örülök, hogy jól éreztétek magatokat a lagziban! :lol:
Polgárrá avatás? Nem semmi!!! :D

Kispocc: nekünk sem húzták még fel a kukit, ami azt illeti még rá sem nézett egyszer sem a doktornénink...
Aranyosak a képeitek!

Irina: köszi, nem tudom, hogy csinálom, pedig mostanában teli vagyok érzelmi, anyagi gondokkal...a legrosszabb passzban vagyok, de próbálok nem foglalkozni vele! Majd cask lesz valami!

Niki, Linda, Boti, Ádi: nagyon boldog hófordulót nektek!!!

Kép
Kép
timi26

Timi, ez a múltkor shoppingolt felső volt? Ha jól emlékszem :roll: Amúgy igaza van Irinának, tényleg jól nézel ki a képeken. Biztos a gyerekek teszik :wink:

Kép
vindolanda

Polgárrá avatás, 6 éve minden évben polgárrá avatják a május 31-ig született gyerekeket. Nekünk szülőknek fogadalmat "kell" tennünk, hogy rendes, városát szerető polgárt nevelünk belőlük :lol: ...és ajándékot kapunk, ami szerintem nagyon kedves gesztus...és még egy csomó ajándékot sorsoltak is, de mi nem vagyunk olyanok, hogy nyerjünk :roll: :lol: ...szerintem jó, hogy költ erre a város, mert számolgattuk, és jó sokba került...

Maggie és Bercó talis képe van a Babanet főoldalán, az álláskeresős cikknél :shock: :D !!

Boldog hófordulót a ma ünneplő babáknak!!
dettyk

Dettyk, tök jó, h Nálatok ilyenekre is ad a város!

Kitöltöttem a táblát. Előre is sorry, ha vkit rosszul írtam be, mert innen-onnan halásztam a vonalzókat és pl a nőivonal nem is ír pontos napot. Szóval ennyi infóra leltem, a többit tőletek várom :wink:

Kép

silka
silka

na, akartam új avatart feltenni, de nem tudom 10 KB-ra csökkenteni a kép méretét... :evil:

Kép
Kép
timi26

És ezt még muszáj feltennem, úgyis jó rég nem raktam már képet: szombaton lesz az egyik nagyim 80 éves, más apróság mellett az alábbi fotót hívattuk elő és kereteztettük be neki:

Kép

silka
silka

Silka!
szülés várható dátuma: 2009.04.15.
hét: 7+0
kórház:Sote I.
név: Léna / :wink: fiú nincs
aktuális: 09.04. saját doki

Nagyon klassz a tábli.Köszi!! Úristen de fura megint táblát látni :shock: :D
Hát ettől az édes képtől a dédi biztos sírva fakad :D

Tényleg klassz ez a polgárrá avatás.Jó hogy nálatok Detty gondolnak ilyesmire.

Kistesó: Nálunk is, meg a pároméknál is kicsi a korkülönbség a tesókkal.És mivel mindkettőnknek pozitív élményei vannak a gyerekkorából mi mindig így terveztük, hogy ha rajtunk múlik ne legyen nagy korkülönbség. Ezért lelkileg különösebben nem kellett felkészülni mert így szerettük volna.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

kaqk: egészen eddig nem akartunk gyereket csinálni, csak együtt voltunk. Többet, mint abban a hónapban, mint mikor Zsófi fogant. Most már gyereket akarunk csinálni, ezt nehéz fejben átállítani. Na de másfél hét, kezdődik az egyetem is, a főiskola, szóval figyelemelterelés meglesz! :roll:

mesi: igen, persze, tudom én, hogy akkor jönnek a babák, amikor jönni akarnak, pár nap, és már nem ezen fogok nyafogni, ígérem :wink:

többi lányok: köszönöm mindenkinek a biztató és kedves szavakat, nagyon aranyosak vagytok, már jobban is érzem magam ám :lol:

regi: én is élvezem, hogy lehet vele menni rövidebb távokra babakocsi nélkül, bár fogni kell a kezét séta közben még. De ahova csak lehet, mi is babakocsi nélkül megyünk :D

Mi ma bíróságon voltunk, mindketten tanúk voltunk Apával, Zsófi élvezte, hogy visszhangzik az épület, ezért folyamatosan kiabált :lol: (Mint nyaralás alatt a pannonhalmi apátságban :roll: ) És rosszak az éjszakák, sokszor ébred, szerintem neki is kicsi az ágy, mert állandóan kilóg mindene belőle, meg beszorul, meg ilyesmi.

Boldog szülinapokat, bocsánat, ezzel lemaradtam, de én ne mlátom a szülinapos táblit :(
Vendég

Sziasztok!

Most önző leszek, először csak magunkról.
Megjöttünk a Péterfy-s UH-ról.
Nagyon kellemes meglepetés ért minket, mikor a 2 perces futószalag helyett egy alapos 15-20 perces vizsgálat várt ránk.

Beszereztek egy vadi új és borzasztó pontos, részletes UH gépet. Tuti, hogy pontosabb, és aprólékosabb képet ad, mint a 4D Genesis, vagy a Praxis, ahol idáig voltunk.

Akit érdekel: www.peterfy4dultrahang.hu vagy www.hepinet.hu -n talál bővebb infót.

Először is megszámolták az ujjait, a csigolyáit (!), megnézték a veséket: nincs tágulat, az agyában is valami rekeszt, ami tökéletes, hugyhólyag, gyomor a helyén és rendben, minden tökéletes.

Szinte napra pontosan megfelel a korának (Zsófit végig két héttel idősebbnek mérték, hamarabb is született 3 héttel).

És most már 1000%, hogy kukisunk van!!!!!!!! :D

Adatok:
BPD: 50 mm
AC: 170 mm
HC: 188 mm
FL: 34 mm
Becsült súly: 419 g

És képzeljétek, beutalóval mentünk, és tök mindegy volt, ugyan olyan ellátásban részesültünk, mintha fizettünk volna.
Na jó, csak majdnem , mert kb. 1 percre kapcsolt át 4D-re. Láttam az arcát.
És akkor nekem olyan szívdobogásom lett..... Olyan komolynak tűnt nekem...
Zsófi már pocakban is tiszta apja volt, Ő meg nem olyan, mint a Nővére.
Hegyes az orra, keskeny a szája... Mint nekem... :wink:

És még valamiben különbözik Zsozsótól: Amíg Zsófi csak úszkált, és feszt állandóan aludt, alig rúgott, Ő meg sem állt, mint a motolla, úgy pörgött. Na de nemcsak a vizsgálat alatt, hanem általában. Sokkal többet rúg, mozog, mint Zsozsimozsi.

Egyelőre medence fekvésű, de még bőven van ideje és helye is megfordulni.

Én olyan felszabadult, boldog, és dilis lettem hazafelé a vizsgálat után, hogy Apa egyfolytában azt hajtogatta: Anya! Le kéne állni már a heroinról!". :lol:

Képet nem kaptunk, de most felbuzdultunk, hogy a közeljövőben újra menjünk 4D-re, így összehasonlítós fotókat is tudok majd tenni, mert Zsófival a 20. héten voltam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Nagyon ügyes Szelinád! Én azért még nem merek babakocsi nélkül elindulni Zsozsóval...
Múltkor úgy jöttünk haza, hogy az utolsó 20 métert - próbából - sétálta. Egyik kezemnél a babakocsi, a másiknál Ő.
Szépen ment a dolog.

Zsófi is próbál már összerakni dolgokat több-kevesebb sikerrel.

Na, hallom, hogy ébredezik...

(Egyébként ha Lányunk lett volna megint, akkor valószínűleg a Glória nevet kapta volna).

Felébredt, mennem kell.

Csak gyorsan még annyit, hogy KicsiGegivel már lehet játszani. :)
Az ujjammal megkocogtatom a pocim, és Ő visszadörömböl. :) :) :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, csodás érzés lehetett látni Gergőt! :-) Örülök, hogy új uh-gép van a Péterfyben, mi is oda megyünk majd, ha aktuális lesz a dolog ;-)

EGY GYORS KÉRDÉS: TUDOM, HOGY HETI 1X KAPHAT MÁJAT A BABA, DE MENNYI MÁJAT EGYSZERRE, HÁNY DEKÁT/GRAMMOT? NEM TALÁLOK SEHOL RÁ UTALÁST, ÉS NEM TUDOM, MILYEN ADAGOKBAN FAGYASSZAM LE.

Kép
Kép
irina

Gremese: ezek szuper hírek!Nagyon jó, hogy ilyen alaposan megnéztek és minden ok!

Irina: én jégkocka tartóba szoktam beletenni és fagyasztani. Csirkét és a májat is és 1 kocka 1 adag. Szerintem az elég még nekik.

Holnap megyünk mázsálásra. Nikin is kijöttek pöttyök. Remélem ez most nem allergia. Nem kapott új dolgot. Tejterméket nem nagyon kap,2-3 napja semmit.Max. a játszón szedhetett össze valamit a homokozóban v. az nem lehet?

KépKép
anikoh

Mesi: dejó!!! :-) csak vigyorgok, olyan édes lelekes vagy!!!

Jaj olyan jó, du-án Emma aludt 2,5 órát. reggel , de-t olyan kis betegnek tünt, komás, csak bújt, semmi játék, önnállóság. most meg megy mint gép, vigyorog...JOBBAN VAN!
Ja egyfolytában folyik az orra. de NAGYON mostmár zöld is jön, = gyógyul!!!!!

Fogak: alul 2 felül 1, de a másik 3 is mintha egyszerre akarna kibújni, a hegyek már annyira látszanak...mindjárt áttörnek..

miközben lámpáztam picit az arcát azt vettem észre hogy míg mi fent vártuk a 4. fogacskát az gyorsan kibújt alul!!! :-)

Szegénykém, most nagyon jönnek a fogak,
hónapokig semmi most meg egyszerre mind akar jönni. Lhet nem is csak meghülés hanem csak a fogak, vagy a fogak miatt gyengébb és azért hült meg? Mindegy, kúrálom ezerrel, hogy mire utazunk ( repülő ) ne legyen taknyos, kapjon levegőt, mert ugye így cumizni nem tud, és felszálláskor meg kéne!!!!!!

megyek játszani!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindolanda: köszönöm, neked is! Aranyosak vagytok! :D :D :D

Mesi: ezek nagyon jó hírek!!! most volt a genetikai UH? Annyira jó látni, hogy ilyen boldogok vagytok!!! :D :D :D

Irina: én egy fél májat sián odaadok VikDannak... :roll:

Kaqk: jobbulást Emmácskának!!!

Mi is voltunk ma mérésen: 9500 g és 76,5 cm. Megint nem dokat hízott, de nem sovány a lelkem.
Ma Rebeka is kapott oltást. Szegénykém ott tudta meg, de nagyon jól viselte! Büszke vagyok rá!
Kaptunk betegség megelőző homeos szereket. Kicsit félek, ha bejön az ősz újrakezdődik a hörghurutos mizéria...

Kép
Kép
timi26

Irina!

Én májat általában a levessel szoktam megfőzni, pl. gyöngyi, csirkemáj. Ezekből turmixot készítek a melle hússal és a rengeteg zöldséggel, húsleves levével, tésztájával és adagokban lefagyasztom így: Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó, Te sem vagy egy későn kelő típus :lol: És a smiley-is fagyasztós doboz :lol:

Mesi nagy gratula!

Később jövök majd... most még megy a reggeli rutin.

Tegnap szalonnát sütöttünk, Rugó letrottyolta az ajándék xylofonját, és a szőnyeget is, majd szétkenegette magán is.

V.

Kép
vindolanda

Lehet, azt hogy smiley-s, inkább így kell írni? :oops: :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Boldog hófordulót Petrusnak!!!

Köszi mindenkinek a májjal kapcsolatos dolgokat, ezek szerint "mindenki másképp csinálja". Anikó: micsoda rendszerezés! :-)

Silka: Lizi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannyira édes, hogy ellopom azonnal! 8)

Vindolanda: hát engem eléggé lehangolt ez a tejmentesítés, szerencsére az anyatejet nem érinti (még kétszer szopizik Ádi egy nap), úgyhogy nem kell a kalciumbevitelen stb. paráznom. Ha engem kérdeznek, szerintem nincs tejallergiája (semmilyen fajta), négy hónapja kap túrót, joghurtot és soha semmilyen tünetet nem produkált. Az is lehet, hogy a kiütések extrém csípések (én láttam már ételallergiás kiütéseket, nem így néznek ki, de nem vagyok orvos).

Anikoh, milyen pöttyeitek vannak?

Timi26: milyen homeós szereket adsz Vikdannak megelőzésképpen? Én is nagyon tartok a náthától, tovább fülgyulladásoktól...

Kép
Kép
irina

Halihó!

Gyorsan írok, amíg Vacakocska alszik. Elkezdtem visszaolvasni, de gondoltam inkább életjelet adok. Nem vesztem el, csak meg.. :lol:
Vagy a kislegény???? Éjszakáink nekünk is borzasztóak. Ma éjszaka például 20 percenként ébredt. Semmi nem nyugtatja, csak a cici. Remélem nem lesz beteg. Fog??? Nemtom, nem látszik semmi. Ez van. Reggel meg 6 után kicsivel már vígan rodeózott. Ááááááááá, nem is vagyok fáradt. :evil:

Gratulálok minden újdonsült egyévesnek: Rania, VikDan, Ildike!

Olyan jó újabb kicsikről olvasni!!!!!! Nyerkit, Viranka, nagyon örülök!!!!!!! Tesótapasz indítva! :lol:

Vindolanda! Én is január 2-án születtem! :lol: :lol:

Képek! Essssszzméletlenül jóóóóóók!

Anikóh! Üdv! Tündériek vagytok!

Rólunk: Dagika (Dávid után szabadon) rettenetesen erőszakos. Bár engem nem zavar a hiszti sem, nem veszem észre és kész. Lefektetem a szőnyegre, hogy ne tegyen kárt magában, majd jól ott hagyom. :lol: Továbbra is él a kocsifóbia. Sem a gyerekülésben, sem a babakocsiban nem szeret sokat lenni. Jó lenne már, ha tudna menni, akkor azt vetném be az utcán, így cipelem egy darabig, de nem bírom sokáig a fenekét, marad az ordítás. Azt kitartóan űzi, én meg égek.... Kedvence a labda, azokat dobálgatja, jó kézishez méltóan olykor mindkét kezében labda van, eldobja követi, felveszi, dobja....
Egyre jobban szereti az autókat is. Négykézláb tologatja és berreg hozzá. :lol: De a legédesebb. Ha négykézlábazik és köszönünk neki, akkor leül, integet, majd folytatja az útját. :lol: A múltkor meg nyitva volt az ajtó, integetett, majd kimászott az előszobába. Rombolni, dobálni remekül tud. Kaját, kanalat, tányért. Olyan disznóól van minden evés után, hogy csuda. Egyébként vettem neki kanyar-kanalat. Nem tudom másként írni, ezzel viszonylag beletalál a szájába. Nagyon szeretné mindig megkaparintani a kanalat, ezért vettem ezt, ezzel könnyebb dolguk van. Kell még gyakorolni.
Talán kezd beszélgetni is. Gajdol állandóan. Vava minden, aminek négy lába van. A babát is mondja. Van még Dada és Dedő. Semmi apa, anya :oops: :wink: :P
Hírtelen ennyit, mindjárt folytatom majd.
Addig is pusszancs.
dmaggie

Boldog hófordulót Petrus!!!

Irina! Ma reggel már azt hallottam, hogy a Pneumoc. ellen 1 év alatt lesz ingyenes az oltás, 2 év alatt meg annak, aki rászorul (beteges).

Én csak akkor fogok ezzel foglalkozni, ha közösségbe kerül, mert ott lehet igazán elkapni mindent, és akkor már csak asszem 1 oltás kell - de ebben nem vagyok bizti.

Silka! Lizi bébi annyira édes és szép kislány! A dédi olvadozni fog, az biztos!!!

Nem is említettem, hogy megszületett a családban a 15. dédunoka (jaj, már nem dédunoka, mert nagymamám nem él :( . Na mindegy, mi dédunokában számolunk).
Horváth Lili és Péter unokabátyám 2. kisfia: Áron.
És most KicsiGegi a soros. :wink:

Vindolanda! Xilofont letrottyolni... :shock: Ki tudtad takarítani?
Nem semmi Kispasid van. Egyszer volt nálunk ilyen kakiszétkenés, még szerencse, hogy Anyu épp akkor toppant be.

Képzeljétek, az augusztusiaknál az egyik kismama otthon szül. Tegnap megindultak a fájások, de még nincs hír.
Kíváncsi vagyok, hogy ment.
Ez csak saját vélemény: Én nagyon ellene vagyok az otthon szülésnek, szerintem nagy merészségre vall.

Kép
Kép
Kép
gremese

Babakocsi: mi sok helyre elindulunk babakocsi nélkül, bár Rugó még nem is jár, mivel tudjuk, hogy hosszú távon úgysem marad meg benne. Max. 5-10 perc, keksszel a kézben.

A városnézéseket is kézben, felváltva abszolváltuk Gáborral. Ezek hossza kb. 3 óra volt :lol:

Anikoh: majd írd meg, hogy mit mondtak a pöttyökről!

Irina: akkor ez tényleg lehet, hogy nem tejallergia... De majd akinek szakmája, az eldönti :wink:

Nálunk: tegnap Gábor egyik munkahelyéről jöttek ki hozzánk nyársalni, és az egyik házaspár épp babát vár, a leányzó a 19. héten van. Megható volt látni azt a lelkesedést, mikor az uh-okon mért milliméterekről volt szó, meg hogy hogyan is fordult Bálint, hogy mindent látni lehessen...

Rugó egy pléden üldögélt, és nagyon jól viselkedett.

És talán megszületett a második szava: labda.
Tegnap épp babanetezek :oops: , mikor hallom azt a szót Rugótól, hogy labda. Hát, gondolom, de vicces, ez úgy hangzott, mint a labda. Hátranézek, és látom, hogy a labda begurult az ágy alá, és nem éri el.
Ma pedig odaosont az etetőszék gömb alakú csavarójához, lecsavarta (ezt napi 10x megteszi), rám néz, majd megszólal: labda.
Eddig az apát használta még (most már az apjára szisztematikusan, Neo kutyára az utóbbi hetekben nem. Korábban ketten versengtek e címért.).

Hát, azt a trotyis történetet inkább nem részletezném. De van amúgy öt hónapos korából egy nagyon brutális fotóm, amikor pucizni hagytam az ágyban, egy percre kirohantam kutyát etetni, ő pedig megszabadult kb. 2-3 deci trotyitól az ágyban fekve. Na, ami engem fogadott, mikor visszajöttem... Persze először fotóztam, aztán fürdettem, mostam, ágyat sikáltam stb... :lol:

Most ennyi jutott eszembe, bocs, ha valaki kimaradt.
Szép napot!
V.

Kép
vindolanda

Dmaggie! De jó, hogy jelentkeztél! :)
Akaratosság az nálunk is van ezerrel. Ha nem az történik, amit Ő szeretne, akkor csapkod, meg ver. :shock: Ilyenkor rászólok, és ha folytatja, akkor egyedül hagyom. (Arrébb állok, és nézem, várom, hogy végezzen). :)

Az éjszakáink nekünk is ramatyok. És én sem tudom... Talán fog, mert tiszta dudor az alsó állkapcsa, a feneke meg piri egy kicsit.
Éjjel, ha 15x nem keltünk, akkor egyszer sem... :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: