A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Jó régen nem írtam már ide,de olvasni mindíg olvaslak titeket,úgyhogy naprakész vagyok! :D Ha nem bánjátok lehet,hogy néha azért írnék megint. Úgy estem ki,hogy Domi kórházban volt pár hetesen,aztán valahogy telt az idő és egy idő után meg már azt éreztem,ciki volna írni,ha eddíg nem. :oops: De biztos értitek.Nagyon szépek a babáitok. Az én kisfiam éppen egy hisztis nehezen kezelhető időszakát éli,de bizakodom. :lol: Éjjel szépen alszik,6 hetes kora óta átalussza az éjjeleket, a nappali alvásrend igen labilis,de alszi akkor is,ahogy ő akar.74 cm és 9 kg az én óriásbébikém. :D Majd jövök képekkel is. :wink: Reggel és este van már csak cici,sajnos alig van tejcsi már,úgyhogy tápszer,és gyümi ,főzelék.Domi továbbra is hasfájós baba,remélem ki fogja nőni.Minden csodaszeren túlvagyunk.Fogunk nincs,azaz nekem azért akad egy pár :lol: Forog és kúszik,még nem bír megülni,néha felül magától,de arcra esik :lol: .

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Vikci, tartózkodási helyet tessék javítani! ;)

Eszter, én örülök Neked!

Vera, Vikcivel talizunk jövő héten, aztán majd jöhet egy 6-os kertiparti is. ;)

Vikci mint szakértő! Mi a helyzet a vízforralással? Hogy van az, hogy a gyümilé két napig jó, a babavizet meg egy nap után forralni kell? Amit felforraltam, az megint jó egy napig? Vagy milyen gyakran forralgassam??? És muszáj hűtőben lennie vagy
Ti hogy csinljátok ezt???
Mindenki véleménye, tapasztalata érdekel!!!

(Ja, Vikci, azt ugye tudod, hogy véletlenül sem adhatsz csapvizet Máténak! Főzni sem!!!!!

meri

Meri!

Én nem teszem hűtőbe a babavizet,hanem lezárva elfogy kb 2 nap alatt és csók! :wink: Főzni viszont csapvizet használok,hiszen mire megfő valami benne,bőven tovább fő,mint 10 perc.És ugye azt mondják,hogy 10 percig kell forralni a babának a vizet.Az ismerőseim nagy része csak forral,nem vesz babavizet. Mondjuk én a sok belekerülő hormon miatt teát és tápszert babavízzel készítem,csak a főzik főnek csapvízzel,de lehet,hogy abba is inkább babavizet fogok én is tenni. :roll:

Kép

Kép
anubias

Meri!

Én sem teszem hűtőbe a babavizet, nekem naponta elfogy egy üveg, így minden nap újat nyitok! Ja, és én nem is forralom fel :oops:

Eszter!

Sziaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv újra itt :)

Na, most elárasztalak Benneteket képekkel 8) :roll: :wink: előre is bocsi, sok lesz ...

Balatoni biciklizés:
Kép
Csak úgy Eszti :)
Kép
Eszti pancsi a teraszon :)
Kép
Peti a Balcsiban iszapozik:
Kép
Eszti mosoly :)
Kép
Peti és a fagyi :wink:
Kép
Peti a csúszdán:)
Kép
Eszti(miután lerángatta a terítőt az asztalról, és beletekeredett) elolvassa az újságot is, ami az asztalról esett le... :)
Kép
Peti pancsi a balcsiban:
Kép
indulás az esküvőre:
Kép
az esküvőn:
Kép
Az ifjú pár (sajna rossz minőségben, mert csak telefonnal fotóztunk....)
Kép
Peti a hajón :)
Kép
v

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Csak pár mondat!

Nem sok időm volt a napokban, de azért olvasni olvastalak titeket.

Eszti!
Nagyon örülök, hogy újra itt vagy! Nyugodtan gyere és írjál! Úgyis sokszor van itt mostanság pangás...:-):-)
MIndenki rohan és rohan!

Viki!
Szuper jók a képek, LIlinek van egy ugyanilyen ruhája, mint ami Esztin volt az esküvőn! :-) Nagyon édes benne! :-)
HOl nyaraltatok? MI is a BAlcsin voltunk, GYörökön.

Bocs az össze-vissza írásért, de Lili itt kepeszt a kezemben :-)

Vera!
Márk tündéri baba! De már nem is baba, igazi nagyfiú! :-)

Vikci!
Milyen az új otthonotok? És a szomszédok? :-) :-):-)

Meri!
Otthoni helyzet? (kedves mamira gondolok...:? :D)

Most megyek, mert Viki már kiakaszt, hogy játszunk boltosat (ma kb. ötödször...)

Pá!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Viki, Esztibe még mindig szerelmes vagyok!!! Tündéri a terítős-olvasós kép! Az esküvői meg: apja-lány, anyja-fia. :)

Eszter, a forralt csapvíz teljesen jó a babáknak, nem kell nekik babavíz. A főzés babavízzel CSAK VIKCINEk szólt, mert itt nálunk nem lehet csapvizet inni!!!! És nem tudom, Vikci tudja-e...

Kata, mama tényleg kedves ám, csak olyan tipikus régimódi, mindentmegmondós-fiatalasszonynakfolytontanácsotadós fajta. :lol:

meri

Apropó: nálatok hogy fogy ennyi víz???? Bia szinte nem is iszik!!! Ti is szopiztok még rendesen?

meri

Meri!

nálunk Peti is meg én is azt isszuk! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, így könnyű! ;) :lol:

meri

Vkik27!

Tényleg csúcs,mennyire hasonlítanak rátok ezek a gyerekek. :D Mi is a Balcsin voltunk idén,csak mi Füreden.Szupi volt.

Meri!

Akkor te is adsz már anyatejen kivül mást is inni Biusnak?

Mindannyiótoknak köszönöm a kedves fogadtatást. :wink:

Eszter

Kép

Kép
anubias

Dobok én is pár képet a nyaralásról.Igaz már egy hónapja voltunk,de azért még aktuális.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Kép nélkül jöttél? Ejnye :wink: Örülök, hogy megint itt vagy :wink:

Mi csak anyatejet iszunk, mondjuk ennyi szopi mellett érthető, hogy más folyadék nem kell.

Viki,
Nagyon szép család vagytok :wink: Kiszúrtam, hogy Petinek gyönyörű fogai vannak :lol: Szeret fogatmosni? Mikor kezdtétek el?

Meri,
Miért nem lehet nálatok a vízből inni? Kicsit kíváncsiskodom :lol:

Vera,
Költözés előtt nem akarunk tesót, de utána jöhet :wink: Ez a kép díjnyertes, olyan édesen néz a maszatos pofijával :wink: Szereti a hasát, ez látszik :lol:

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Anubias:Üdv újra itt!!!Tennél fel magadról képet??Annyira ismerős vagy oldalról!!Szerintem mi találkoztunk már!!! :D

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Na mire megírtam, Eszter is feltöltött képeket :lol: Lassú vagyok :oops: Csak megerősíteni tudom, hogy Domi nagyon szép kisfiú :wink:
Vendég

Pandácska!

Köszi a dicséretet,Dóra is egy álomszép kislány. :wink: Olyan angyal arcuk van,hogy el sem lehet képzelni,hogy tudnak sírni. :lol: Te mielőtt kijött a fogacskája láttál az ínyén valami eltérést,mert neki nem duzzadt,viszont annyira nyugtalan néhány napja,hogy én a fogaira gyanakszom. :roll:

Szemokzsu

Neked is köszi a kedves fogadtatást. :wink: Ismerős vagyok? Persze teszek fel egy képet neked.

Kép

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Nem, semmi eltérés nem volt, pont előtte 2 nappal mondtam a nővéremnek, hogy nekünk még nem lesz fogunk, mert semmi jelét nem látom a szájában. Reggel még semmi nem volt a szájában, estére meg kettő fogacska is áttört :shock: Sunyiba jönnek :lol: Éjszakáink nagyon rosszak lettek, ennyi jele volt.
Vendég

Pandácska!

Köszi! Hát én boldog lennék,ha nekünk is ez volna az oka ennek a pár napja tartó nyűglődésnek.Éjjel is ébred,de csak egy kis tea és alszik tovább.Nappal viszont elég nyűgös szinte állandóan. :roll: De nincs neki sem megduzzadva,vagy ilyesmi.Mondjuk ő hasfájós így az is lehet az oka,nem tudom. :? Azért bízom a fogban. :wink:

Kép

Kép
anubias

Hm... Szóval Bia is rengeteget/rengetegszer szopizik. Nem is adnék neki inni, csakhát... imádja a bögréket! :lol: :lol: :lol: Inni akar. :lol: :lol: :lol: A gyümilevet fölöslegesenek érzem, szívesebben adnék tiszta vizet, ezért kérdeztem. Csak nem értem, minek kell még most is forralni... vagy hogy meddig iható felbontás után...
Nálunk azért nem lehet vizet inni/főzni stb., mert magas a nitrá/it (bocsi, sosem tudom) tartalma. :(

Bocsánat, rohanok tovább, mert Bia napok óta extraanyás... Nem tudom, mi ez...

meri

Sziasztok!

Eszti!
Annyira örülök, h. írtál ide! Jó hallani, h. jól vagytok, leszámítva a nyügiket meg a nem alvásokat...
Ezt én is tudom milyen ez. Mondjuk szerencsére nálunk a pocifájás csak 3 hóig tartott...
Fogunk nekünk sincs (viszont harapni ennek ellenére is tud nagyot)
A forgáson kívül mi csak a "beszédben" vagyunk jók, ülni még nem ülünk csak ha kitámasztjuk, ja meg mászni sem mászik, meg ha leteszem a földre akkor nagyjából egy helyben marad.

Fogról: nekünk bejött (azóta legalább van egy-egy másfél órás alvása, ritkán 2 órás) a chamomilla CH 15 nevű homeopátiás bogyesz, kipróbáltátok már?
Van a viburcol kúp, de azt utálta Márk (hatásosnak az is hatásos volt)....

Meri!
Oké, jöhet a 6-os kertiparti, de nálunk sajna nincs kert (még nem csinálta meg a kivitelező, meg ha kész lesz az is csak olyan közös lónak túrós a háta típusú lesz.)

Pandi!
Milyen ügyes a lányod, milyen szépen ül.

Viki!
Miylen csinik voltatok, mi is megyünk esküvőre szeptemberben, de a manóra anyu fog vigyázni, mert nem hiszem hogy sokáig bírná, meg úgyis csak a kiságyában tud aludni...

Lányok help me! Szerintetek gáz az, h. a fiam csak a cicin tud elaludni? (Meg az autóban, de ott is csak ritkán), de pl. babakocsiban 2 hós kora óta nem alszik...
Mi lesz akkor ha elapad a tejem? Nem tudom mit csináltam rosszul, korábban amíg még nem tudott átfordulni elaludt a kiságyában is a cumijával (ma már nem használjuk a cumit), most akármilyen fáradt is, beteszem az ágyába, simizem, énekelek neki, nem tud magától elaludni, csak üvölt, no ekkor kiveszem az ágyból, rá a cicire és ott 2 perc alatt elalszik.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Mi is általában a cicin alszunk el. Nem hiszem, hogy ez gáz lenne. Azt nem tudom, mi lesz majd a cici utána időszakban :roll: Valami biztos lesz :lol:
Vendég

Vera, Panda! Épp ma akartam erről írni. :) És épp ma beszéltem erről a barátnőmmel, hogy bizony Bia velünk alszik a földön egy harmadik matracon. AZ ő fia is velük aludt, a kiságy nek is túl kicsi volt (Biának ez a msik probléma a cicin kívül). Aztán 2 éves kora körül saját maga közölte, hogy ő nagyfiú, és bemászott az ágyába. Előtte is aludt ott, csak imászkált.
Szóval én azt mondom, addig örüljünk, amíg igényli a társaságunkat!!! lesz ezy még így se! ;) :lol:
Jó éjt!

meri

Csajok!

Bizony Domi is cicivel a szájában alszik el,vagy tápszeres cumisüveggel a szájában ölben.Én bizony még meg sem próbáltam sosem betenni az ágyba,hogy egyedül elaludjon.Elringatom,és a már alvó gyerkőcöt teszem be.Bálintommal is pont így volt.De sokat aludt ő is velünk az ágyban,csak amióta leesett :oops: :cry: (szerencsére nem lett baja),azóta már nem merem betenni.Délután meg úgy alszik,hogy lepedőt terítek a földre,melléfekszek és teázik,összebújunk és a földön altataom,mert onnan nem esik le. :roll:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Meri/ Panda!

Örülök, h. igényli a társaságot, de tegnap hajnalban (2-től 3.30-ig) is egyfolytában a cicin volt, ami a végén már annyira fájt, h. vérzett is (véreset is bukott a manó).
Szóval ma azt hiszem egy kicsit csökkenteni kell a cicin töltött mennyiséget...
Akkor nálatok se alszik el Bia/ Dorka pl. a babakocsiban, hiába sétáltok vele órákat?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Babakocsi? Nekünk az dísznek van, most fogom eladni őket. Dóri egyáltalán nem marad benne. Talán az egyik kocsit megtartom, jó lesz kistesónak :roll: Én hordozom Dórit, és úgy közlekedünk, meg Apa is. Mondjuk szeretem, és így sokkal könnyebb közlekedni, csak ahogy hízik...
Vendég

Vera!

Nálam azért elalszik a babakocsiban,de ahogy megállunk felébred! :lol: De szerencsére jól elmarad benne,nézelődik,szóval bírja.Viszont autózni eddíg nagyon szeretett,de mára sír benne,viszont aludni a kocsiban is szokott.Apropó mellbimbi,az enyém mindkettő lila :evil: ,pedi már alig van tejcsim sajna és csak reggel este kapja meg,de olyan erővel szívja,hogy be van lilulva.Szegénykém a vérzés azért nagyon kemény lehet.Rágcsálgatja? :roll:

Pandi!

Jól emlékszem,hogy te azt mondtad,csak egy gyerkőcöt szeretnél? Vagy kedvet kaptál,amiért ilyen jól sikerült Dóri? :D

Éppen ma beszéltük anyuval,hogy azért van ilyen tündéri kis arcuk a gyerekeknek,hogy az ember ne tudjon haragudni rájuk,amiért annyira rosszcsontok! :lol:

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Igen jól emlékszel egy gyereket akartam/akartunk/terveztünk, de a szülés estéjén mondtam Apának, hogy nekem kell még egy kistesó is :lol: Azóta ő is akarja, így nem kérdéses, hogy megpróbáljuk újra.
Vendég

Sziasztok!

Egy kicsit én is tudok írni, ma egész nap csak jöttünk-mentünk-intézkedtünk :-) meg még vendégeink is voltak, úgyhogy alig élek.

Olyan sokat írtatok 1-2 nap alatt, alig győzöm követni az eseményeket :-)

Eszter!
Tündéri a kisfiad, tényleg "óriásbébi" (ahogy írtad :-)), gondolom nem kell biztatni, hogy egyen :wink: :D

Vera!
Hát nagyon sajnállak a kis "rágcsálód" rágcsálása miatt :-), nem lehet, hogy jön a foga Márknak és azért cicizne állandóan? Nálunk Lili akkor volt ilyen napokig, sőt majdnem 10 napig, amikor áttört a foga. (hozzáteszem, azóta sem nőtt egy milit sem... csupán kibújt és ennyi :roll: )

Nálunk úgy megy az elalvás, hogy délelőtt cicizik Lili kb. 10-11 között (addig játszik a szőnyegen és mindig a parkettáról kell összeszednem... :-)), utána egyszerre nem alszik el, hanem ölbe kívánkozik, járkálok vele a lakásban, vagy úgy, hogy a vállamon pihen, vagy kendőben van és kb. 5 perc alatt elalszik. De közben nem szabad hozzászólni, vagy ilyesmi, a dolgomat nyugodtan csinálhatom (pl. fél kézzel mosogatás, stb :-) :-)), beszélhetek is mással vagy telefonálhatok közben, csak hozzá ne szóljak, mert akkor kizökken. Utána még várok egy 5 percet és leteszem az ágyába, ilyenkor alszik kb. 2-2,5 órát.
Délután általában séta, vagy elalszik a babakocsiban, vagy nézelődik, játszik, dumálgat. Ha elfele nem alszik el, akkor visszafele tuti. Utána hazajövünk, a fél 5-fél 6 közötti cicizéskor szokott egyet bólintani, elalszik cicin, leteszem az ágyába, vagy az udvaron a babakocsiba és kb. fél -1 órát alszik. Néha fél 7-kor cicizik egyet megint, aztán legkésőbb 8-kor megfürdetem, 2 ciciből eszik, amikor a második már elég, akkor elejti, egyet forgolódik az ágyon ide-oda, néha nevetgél is, aztán paff, elalszik. :-)
Kb. 10 perccel az elalvás után beteszem az ágyába. Néha előfordul, hogy 11-éjfél között felébred, iszonyatos sírással, mintha megijesztették volna, vagy rosszat álmodna, olyankor a vállamon ringatom 10 percig és visszaalszik. Nehezen nyugszik meg, először nem is ismer fel, van úgy, hogy még kb. 2 percig az ölemben is keservesen sír, aztán egyszer csak leteszi a fejét a vállamra és már szuszog is. :-)
Régebben mindig azt hittem, hogy ilyenkor is cicizni akar, és meg is etettem. Aminek az lett a vége, hogy kb. 2 óránként felébredt és cicizett, majd hajnalban arra ébredtem, hogy akkorát böfizett, hogy majdnem megfulladt... :shock:
És akkor elkezdtem azt, hogy a 11 körüli ébredéskor csak ringattam és valóban nem is kérte a cicit.
Amióta ez van, azóta legkorábban 3-4kor kel fel enni, de leginkább 6-kor.
Utána visszaalszik még úgy fél 8-8-ig, akkor megint cicizik és néha még ilyenkor is alszik egy órát.
Aztán most majd kezdődik az ovi Vikinek, és akkor egy kicsit módosulni fog a napirendünk, mert reggel nekem is korábban kell kelnem, Vikit kell kelteni, stb., nem tudom ez majd mennyire zavarja meg.
Amíg volt Vikinek ovi, akkor is nagyon jól alkalmazkodott Lili a helyzethez, szóval biztos most sem lesz másképp.
Nekünk is vannak irtó rossz napjaink, volt már úgy, hogy nem aludt egész nap semmit, csak a cicin negyed órát, aztán felébredt és sírt. Játszott egy kicsit, megint sírt, felvettem, letettem, megint sírt. És ez volt már, hogy így ment 3-4 napig.
Szerintem sok minden befolyásolja a gyerekek nyugalmát, végül is mi felnőttek sem vagyunk különbek, csak mi már tudjuk kontrollálni az érzelmeinket (már aki... :D ), így hát nem sírunk egész nap, ha fáj valamink, vagy rossz kedvünk van - maximum ordibálunk a férjünkkel, vagy a gyerekünkkel, csapkodunk, káromkodunk... utána meg megbánjuk... :-)
A babák pedig minden felgyülemlett feszültséget kisírnak és kiciciznek magukból :lol: :lol: :lol:

Pandi!
Dóra nagyon édes! :-) A blogodban is nagyon jók a fotók! A rólad készültek is :-) :wink: Az alma nem esik messze a fájától... :lol: :lol: :lol:
Bár Te azt mondod, tiszta apja a gyerek, a képek alapján rád is sokban hasonlít!:-)

Meri!
Tudom, hogy amúgy nincs gondod mamával, csak hát ismerem az ilyen majdénmindentmegmondokmithogyancsinálj típusú embereket... :lol: :lol:

Mi nem iszunk se vizet, se gyümilét, sőt már gyümit sem eszünk. Lili csak cicizni hajlandó, de azt minden mennyiségben, nem túl sokszor, de akkor nagyon nagy adagot :-)
Hajnalban fuldokolni szokott, én meg úszni a tejciben :-) (néha már Kleopátrának érzem magam... :-) :-))
Úgyhogy mi most nem erőltetjük a bébipapit, ha cici kell, hát legyen cici :-) Én örülök neki, Lili meg pláne :D
Ha majd eljön az ideje, újra eszik majd mást is, most így tök jól elvagyunk.

Még az alvás témához:
Viki kb. egy évesen aludt úgy mellettem, hogy egész éjjel, addig mindig visszatettem cicizés után az ágyába, de közben elváltam, stb., így hát nálunk inkább lelki oka volt az együtt alvásnak.
És sokáig együtt is aludtunk, aztán mikor belépett apa az életünkbe, akkor fokozatosan kiszoktattam Vikit, de mivel anyukáméknál laktunk, így csak le volt választva a szoba egy vékony fallal, bármikor át tudott jönni - és jött is :lol: :lol: :lol:
És jön is a mai napig... :-)
De ősszel Lilit külön tesszük és Viki lesz a "szobatársa", bízom benne, hogy akkor talán majd nem jön annyit.
(Bár nagyon szeretem, ha mellettem van, Lilit is szeretem magam mellett tudni, csak félek, hogy Viki ráfekszik, elég "verekedős" álmában :-))
Lilit a hajnali evés után már nem teszem vissza, így 6-tól ott alszik mellettem, reggel ő kelti Vikit :-) - lehúzkodja a takaróját és beszélget neki, mint aki azt mondja, hogy keljél fel és játszunk :-)

Na megyek, mert már alig látok, holnap is van ezer dolgom, úgyhogy korán kell kelnem! :-)

Jó éjt!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Anubius:

Nem a Heim Pál kórházban voltatok véletlenül??Mi Martinnal ott voltunk, mert beriasztott a légzésfigyelőnk..Akkor sokat tanakodtam megcsináltassuk-e a vizsgálatot.Így emlékszel rám??Nem Dominikot szélcsövezték véletlenül??Mert akkor tuti te voltál, még beszéltünk is!!! :D

szemokzsu

Jelentem, a pihiszékből ki lehet mászni!!!!! :?

meri

Katuci!

Ez a kisírás kicicizés téma nagyon tetszett :lol: és nagyon igaz is. :wink:

Szemokzsu!

Naná,hogy mi vagyunk! :lol: Én is tisztán emlékszem rá.Nem semmi mennyit vívódtál,legyen e vizsgálat.Nekünk volt. Arra viszont nem emlékszem,hogy te végül elvégeztetted-e? Milyen kicsi a világ! Tisztán emlékszem ám rátok! :wink:

Meri!

Hú vigyázz Biusra! :? Ugye nem ütötte meg magát! :roll:

Csajok mi megjártuk a hadak útját.Tegnap voltunk a dokinál,mert Domi brutál nyűgi,és annyira más!!!Délután már annyira ordított,hogy bevittük az ügyeletre(Betesda)Persze semmit sem találtak nála,így abban maradtunk,hogy jön a foga,valahol messze,mert hogy nem látszik még,viszont nem alszik,nem eszik,sír és képzeljétek tegnap este nem fogadta el sem a cicit,sem a tápszert. :cry: Ez ma reggel is így indult.Szerencsére a gyümi, a főzi és a tea csúszik.Ki érti ezt? Így el fog apadni a tejcsim is. :? Hát velünk ezek vannak.Amúgy egy mosolygós kis tündér! :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Anubias:
Na, akkor jól emlékeztem!!! :D Tök jó!!Igen, végül kértük a vizsgálatot, és az derült ki hogy nem hajlamos a bealvásra.Nektek is ilyen vizsgálat volt?És mi lett az eredmény?Hogy megnőtt Dominik!!Nagyon szép, kis vasgyúró!! :D

szemokzsu

Kép

meri

Bius, Máté, Márk, és Merinél volt a babatali, a szőnyegről megismerem :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jó régen nem voltam már. Nagyon édesek a babák!

Mi lassan úgy néz ki, hogy berendezkedünk. Máté manó is kezdi megszokni nagyon lassan az új közeget. Érzékenyebb lett, de ez a fél éves babákra amúgy is jellemző. Mármint, hogy nehezen ismerkednek. Bár ennek ma azu ellenkezőjét bizonyította Bius és Márk. Csak Máté volt egy kicsit tarózkodó.
Nagyon jól éreztük magunkat Meriéknél. :-) :-)
Igen itt Fóton nitrátos a víz. Még a kajáját is másik vízben kell készítenem. Így most azt csinálom, hogyha jön hozzánk valaki akkor hozatok egy üveg vizet ha meg nincs más marad az ásványvíz. :-)
Szerintetek ha Máté tápos és azon kívül gyümölcsöt eszik napi egyszer akkor kéne neki adjak vizet? Mert szoktam kínálni de nem kell neki csak néha. Azt olvastam mintha a tápos babáknak többet kéne inniuk.

Máté nagyon jól eszik. Reggel tápi majd gyümi utána krumpli valamivel majd tápi vagy pép még kétszer.
Már 8450 és 70 centi gramm. Egy hónap alatt 300 grammpt hízott. De mostmár szerintem meg fog állni a hízás.

Katuci,

kitartást a játékhoz!

Anubiás,

nagyon örülülünk neked. Nagyon cuki a babád. Máté is látod jó hosszú baba. Lehet, hogy megindult a fogacska de nem látszik. Vannak a fiogaknak ilyen kis vagy nagy megmozdulásai.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Jó régen nem voltam már. Nagyon édesek a babák!

Mi lassan úgy néz ki, hogy berendezkedünk. Máté manó is kezdi megszokni nagyon lassan az új közeget. Érzékenyebb lett, de ez a fél éves babákra amúgy is jellemző. Mármint, hogy nehezen ismerkednek. Bár ennek ma azu ellenkezőjét bizonyította Bius és Márk. Csak Máté volt egy kicsit tarózkodó.
Nagyon jól éreztük magunkat Meriéknél. :-) :-)
Igen itt Fóton nitrátos a víz. Még a kajáját is másik vízben kell készítenem. Így most azt csinálom, hogyha jön hozzánk valaki akkor hozatok egy üveg vizet ha meg nincs más marad az ásványvíz. :-)
Szerintetek ha Máté tápos és azon kívül gyümölcsöt eszik napi egyszer akkor kéne neki adjak vizet? Mert szoktam kínálni de nem kell neki csak néha. Azt olvastam mintha a tápos babáknak többet kéne inniuk.

Máté nagyon jól eszik. Reggel tápi majd gyümi utána krumpli valamivel majd tápi vagy pép még kétszer.
Már 8450 és 70 centi gramm. Egy hónap alatt 300 grammpt hízott. De mostmár szerintem meg fog állni a hízás.

Katuci,

kitartást a játékhoz!

Anubiás,

nagyon örülülünk neked. Nagyon cuki a babád. Máté is látod jó hosszú baba. Lehet, hogy megindult a fogacska de nem látszik. Vannak a fogaknak ilyen kis vagy nagy megmozdulásai.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Meri!
Kösz a képet, meg a tegnapi vendéglátást, tényleg jól éreztük magunkat...

Eszti!
Nem evésről: ezzel én is gondban voltam (vagyok), mert hétfőn és kedden a manó szinte semmit nem evett (még a cici sem kellett), csak teázott.
Szerencsére tegnap este végre hajlandó volt rá, meg ma hajnalban is, de a többi ételt (gyümi, stb.) mind kiköpi, meg öklendezik tőlük, azt is amit eddig (ugyan ímmel-ámmal) megevett.
Tegnap eset már annyira kétségbe voltam esve, h. azt mondtam, h. ma sem eszik akkor dokinéni lesz ebből. (amúgy a gyerkőc nem volt nyügi, nem sírt, nem volt bágyadt....)
Elapadó tejcsiről: próbáldd meg lefejni, akkor nem apad el.

Kata!
Köszia tippeket, ez a "felveszem, cipelem és nem szólok hozzá" jó ötlet...
Tegnap már sikerült délelőtt egyszer cici nélkül elaludni (de ekkor már nagyon álmos volt): beraktam a kiságyba és amikor meg akart fordulni hasról hátra akkor gyengéden megakadályoztam ezt (simogattam a hátát közben), persze volt egy rövid sírás, de 5 perc alatt elaludt, tegnap előtt 15 perc kellett hozzá...
Az a baj, h. a hátán nem tud elaludni magától (remélem majd ott is megtanul ha nagyobb lesz).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Meri!
Kösz a képet, meg a tegnapi vendéglátást, tényleg jól éreztük magunkat...

Eszti!
Nem evésről: ezzel én is gondban voltam (vagyok), mert hétfőn és kedden a manó szinte semmit nem evett (még a cici sem kellett), csak teázott.
Szerencsére tegnap este végre hajlandó volt rá, meg ma hajnalban is, de a többi ételt (gyümi, stb.) mind kiköpi, meg öklendezik tőlük, azt is amit eddig (ugyan ímmel-ámmal) megevett.
Tegnap eset már annyira kétségbe voltam esve, h. azt mondtam, h. ma sem eszik akkor dokinéni lesz ebből. (amúgy a gyerkőc nem volt nyügi, nem sírt, nem volt bágyadt....)
Elapadó tejcsiről: próbáldd meg lefejni, akkor nem apad el.

Kata!
Köszia tippeket, ez a "felveszem, cipelem és nem szólok hozzá" jó ötlet...
Tegnap már sikerült délelőtt egyszer cici nélkül elaludni (de ekkor már nagyon álmos volt): beraktam a kiságyba és amikor meg akart fordulni hasról hátra akkor gyengéden megakadályoztam ezt (simogattam a hátát közben), persze volt egy rövid sírás, de 5 perc alatt elaludt, tegnap előtt 15 perc kellett hozzá...
Az a baj, h. a hátán nem tud elaludni magától (remélem majd ott is megtanul ha nagyobb lesz).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Bocs, 2-szer ment el, lassó volt a net-em...

Kép

Kép
nagy vera

Képzeljétek, Bia tud "pápá"-t inteni!!! :D

Vera, Vikci, jók a rucik?

A Diego-tól jutalékot fogok kérni: ennyi helyen reklámozom a szőnyegüket. :D :D :D
Vikci még azt is észrevette, hogy másik szobába került át a szőnyeg. :D

Bocsi, futok tovább. A lányok tegnap élőben látták, miért is... :o)

meri

Csajok, ha valaki esetleg nem szeret játszani:
szívesen fogadok Libero vonalkódokat, és számlákat Huggies pelusról és törlőkendőről!!! ;) Köszi!!!

meri

Meri,
Számlákat? Van egy felesleges 26 ezres számlám Huggies pelusról.
Vendég

És ezt hogy csináltad? :shock:

meri

Titokban ötös ikreim vannak :lol: :lol: Én mindig nagy adagokat veszek 4-500-at, így pár hónapra letudom a pelus vásárlást.
Vendég

Jaaaa. És mikor vetted? Mert 18-tól él a játék. :)

meri

Sziasztok!

megint nem voltunk itthon 3 napig, így olvasni sem tudtam, ma este jöttünk haza! Ezt nézzétek:

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

De jó nektek! :D Én is szeretnék kiruccanni. Legközelebb vigyetek engem is. :lol: Nagyon édes a fiad a nagy lovon.Nem félt?

Meri!

Nekem sajna nincs blokkom,mert én DM-est használok.Milyen játék van? :roll: :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Meri!
Ruhákról: a bodykat alul még a héten szerintem ösze tudom patentolni, no de jó lesz majd a köv. generációnak :wink:
A jövőhét csütörtöki talihoz mit szólnál? (Vikcivel beszéltünk már erről).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Meri,
Sajna régebbi, de ha veszünk új adagot, akkor gondolok rád :wink:

Dóri tegnap nagyon beindult, folyamatosan mászik, pakol, rendezkedik :D :

http://www.youtube.com/watch?v=QdjJxVz0PRs

http://www.youtube.com/watch?v=0tajZqrKrQM
Vendég

Pandácska!

De édes Dóri! :D Nagyon ügyesen mászik már, jajj Nektek, futhattok utána hamar :D :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: