A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Judy, ez tényleg elképestő. holnap megyek dokinénihez, majd megkérdezem, most mi a helyzet...
vbea

Fő a bizonytalanság... Szerintem az ismétlőt adasd be, mert túl sokat már nem csúszhatsz vele ahogy látom (nehogy újra kelljen kezdeni) Ezen még elvitatkoznak egy darabig úgy látom...

Sajnálom, a védőnő csak 11-re ígérte magát csütörtökön, de a múltkor is csak fél 2-re ért ide... Nem irigylem azt a csajszit sem, a 4 védőnőből az egyik babát vár, a másik nyugdíjba megy, az önkormányzat már hónapok óta nem hirdette meg a pozíciót, így ők ketten visznek most 4 körzetet... Szerencsétlen néha már azt se tudja hol áll a feje...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Benénél nincs roham. SZERENCSÉRE. Se erre utaló egyéb jelek. De április-október amúgyis csendes időszak. Aztán újrakezdjük a párásítást, inhalálást, és ilyesmit. A 40 fokok ellenére irtóra vigyáztam rá egész nyáron, meg ne fázzon.

Praxis? Köszi. Nem ott voltunk, és nem is doki nézett, "csak" szakember.

Ha fiunk lenne, Boldizsár. A másik nem biztos, ezért el sem árulom.
vbea

Judy
Nálunk is ez a helyzet nem is láttam a védőnőt már jó ideje.... de szerintem is az lesz hogy kiváltom beadjuk aztán majd fortyogok egy jót.....

Veronikusz!
A puszit elkaptuk :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Na jó akkor nem kiváncsiskodom a Boldizsár tetszik :D Remélem nem is lesz több roham hamar kinövitek és minden jó lesz :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Borsa: Mi múlt héten kaptunk oltást és a mi dokink azt mondta a pneora hogy csak annak ingyenes akinek szív bajai vannak, és ha be akarom adatni neki akkor 2x 18.000 forintott kell rá költenem.
És ki vagyok akadva, hogy nállatok csak 16.000

Amugy velünk minden rendben van :lol: csak a szokásos esések vannak meg.
Na rohanok is tovább
Kellemes napot mindenkinek
V

valentina

Eni!
szépek vagytok! :D Beni nagyon édes. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, valószínűleg én se kapom előbb... Anyunak egy ügyfele most mondta, hogy állítólag még csak a májusi igényléseknél tart az Államkincstár... Mint tudjuk a közigazgatás malmai... Nem tud valaki valami közig-es állást, jópár év multi után én is eltologatnám ott a papírokat :twisted: :twisted: :twisted: Mindig is irigyeltem barátnőmet is, hogy míg én meghasadok és véletlenül se végzek időben, ő péntekenként már délben lógatta a lábát - és amúgy se szakadt meg különösebben :D Na jó, annyira nem irigykedem, barátném kiszámolta mennyit keresnék náluk - nem volt túl lelkesítő a szám...

Vbea, örülök, hogy Bene jól van, remélem nem lesz több roham!!! Boldizsár jó név :D

Borsa, elhiszem, hogy bosszantó... Valószínűleg én is fortyognék rendesen, mert tényleg nem kis pénz a teljes sorozat... De annyira bizonytalan minden, és ha sokat vársz az ismétlővel, akkor meg előlről kell oltani (engem is beoltottak anno kullancsencephalitis és Hepatitis B ellen, csak elfelejtettem az ismétlőoltásokat, úgyhogy kvázi kezdhetem előlről... No nem baj, a kullancsencephalitist majd Annával együtt, ha beadja a gyerekorvos esetleg nekem is, legalább megmutatom neki milyen bátor anya :D ) Remélem Anna még nem lesz 2 éves mire eldöntik hogy most akkor mi van...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

[quote="gabi82"]V írta:gabi82alaki régről,
én csak néha írok ide, de eddig mindig kaptam választ és segítséget. Nem olvastam még olyat, amivel valakit kiutáltak volna.

Szerintem jó, ha az ember többféle véleményt olvas, mert kipróbálhatja a számára legmegfelelőbbet. De ebből vitát kelteni felesleges.
Nincs még gyerekem, se tapasztalatom, de azt hiszem minden gyerek más és mind mást igényel.

Aprooka, ne hagy el a topikot, mert mindenkinek nagyon hiányoznál!!!! És kitartás!!!!!

Oltások: Hol tudom meg, hogy milyen oltások kellenek, javasoltak? Vagy ezt majd a gyerekorvos elmondja?

Veronikusz, szuper a hordozó!!!!

Szia Gabi!
Persze,mert még nem írtál negatív tapasztalatot egy orvosról.Amikor kérdezett itt valaki egy bizonyos orvosról,Én meg leírtam őszintén,hogy velem milyen volt,egyből Nekem estek,illetve azt írták,hogy ez mind nem igaz amit írok.Mire fel tartanak bárkit is hazugnak?Engem az irritál,hogy valaki azért nem írja le a véleményét,mert az esetleg nem tetszik másnak.Én szeretem elmondani az őszinte véleményem,még ha fáj is másnak az igazság.Itt bizony fáj sajnos sokaknak az igazság.Az életben gondolom nem ilyenek,ez csak a topik arcuk.
Veronikusz leírtad minden érdemleges válaszodat.Ennyi épp elég is volt.Legalább nem csöpögtél és nem okoskodtál most az egyszer. :wink: :D
valaki régrõl

Sziasztok!

Eni
! Annyira jó, hogy jöttél! Ugye én is hiányoztam? :) Ja, és Boldizsár lett volna nekünk is. :)

És a nyárbúcsúztató találka nem lehet Gödön hekkel társítva? Jó már a játszó? (Borsa?) És Zsu, már ég a pofám, 1 éve kaptam meg kölcsön RÖVID időre a ruhákat. Mikor adhatom vissza?

Borsa, nem, nem készültem fel lelkileg. :) Bene pisiügyben egészen szobatiszta, a kakival gondok vannak. de az délutánra esik, így azt terveztem, és holnap jönnek az óvónők, megbeszélem velük, hogy addig fél napra adom be Benét. Jó lenne a többiekkel kezdenie.

mtunde

Sziasztok!

Veronikusz! Gratulálok az új hordozóhoz, mi Lénának néztünk ilyen márkájú ülést, jókat olvastam róla, de aztán más volt akciós...
Megértem, hogy nem akarsz szeptember végéig várni a szüléssel, mert aludnál már egy jót... :lol: De legalább még 1 hetet várjunk, akkor már én is 37 hetes leszek, és akkor mehet a 3as szülés! :lol: Dorka, benne vagy? Vagy az neked már sok?
Én egyébként szintén a hason alvásra vártam Lénával, de aztán meg a tej miatt nem tudtam... :?

Dorka, tudod már, hogy mikor jössz pénteken a kórházba?

Borsa, nagyon cuki Emma, és nagyon ügyes, hogy már bilizik!!!

Eni, örülök, hogy ti is jól vagytok, remélem Beninek nem lesz több rohama! És jó a Boldizsár!!!

Tünde! Ügyes Bene a szobatisztasággal, és minden oké lesz az ovival is! Nálam is van még két kisruhátok, amit vissza akartam adni Villőnek, de szerintem már kinőtte ő is... :oops: Bocsi-bocsi!

Nyárvégi találkában én is benne vagyok, ha még egyben leszünk...

Oltások: már nem tudom, melyikőtök kérdezte, de mi 4 hós kora óta visszük Lénát úszni, és 1 éves koráig csak a kötelezőket kapta. Akkor megkapta a neis-vac-ot, most meg valszeg meg fogja kapni a prevenart, meg kapott kullancs ellenit.
Én azt olvastam egy másik fórumon (talán a porontyon?), hogy csak a beteg gyerekeknek lesz ingyenes... Nekünk mindegy, mert Léna ugye pénteken lesz 2, így ő ígyis-úgyis kicsúszik belőle...

Azért én is leírom a mi szopi-altatás-tapasztalatunkat: Léna igény szerint szopizott, amibe azért annyi rendszert próbáltam vinni, hogy legalább 2 óra teljen el, de néha nem sikerült. Ő nagyon lassan és sokáig szopizott, és majdnem mindig bele is aludt, esélytelen lett volna ébresztgetni. Általában be tudtam tenni az ágyába, de ha nem, akkor a hasamon aludt a kanapén, én is vele együtt. Ezeket az együttalvásokat imádtam! :lol:
Ő nagyon ritkán jött be közénk az ágyba, ez lehet, hogy annak is köszönhető, hogy fekvőgalériánk volt, és nehéz lett volna felvinni... Ki tudja, lehet, hogy most másként lesz.
Amíg szopizott (msáfél éves koráig), el sem tudtam képzelni, hogy valaha máshogy el fog tudni aludni, mint cicin, vagy kézben ringatva... A sírni hagyás nála nem ment, belelovallta magát egyre jobban, pedig próbáltuk néhányszor... Persze lehet, hogy nem elég kitartóan.
Aztán most ott tartunk, hogy esti mese után megy az ágyba, félhomály, mi kijövünk (illetve párom, emrt ő fekteti), ő még kicsit dumál, aztán elalszik. Délután én teszem le, általában iszonyatosan üvölt, amíg el nem érek a wc-ig (3 méter kb, szóval nem sokáig sír), aztán mesét mond valamelyik állatkájának, és 10 percen belül alszik... Ha valaki nekem ezt mondja fél éve, én körberöhögöm...
A lényeg: én nem hittem, hogy minden gyerek megtanul önállóan elaludni, azt hittem, hogy teljesen elrontottuk Lénát, aztán kiderült, hogy mégsem... Simán elalszik egyedül, mindenféle szoktatás nélkül...
Ezt csak azoknak írom, akiknek nem jön be a sírni hagyás, van remény! :lol: :lol:

Még egy kicsit rólunk: tegnap este összeraktuk Maja kiságyát, azóta Léna egyfolytában azt mondogatja, hogy vegyük ki Maját a pocakomból, mert a kiságyban a helye... :lol:
Ja, és az egyik Anna és Peti mese kapcsán rájöttem, hogy azt ugyan tudja, hogy Maja az ő kistesója lesz, de azt nem, hogy mindkettőjüknek én leszek az anyukája... Azt gondolta, hogy Maja anyukája is a pocakomban van... :shock: De talán ezt is sikerült tisztáznunk...

Még egy uccsó kérdés: Erika mondta, hogy vegyek Arnica-t szülés utánra, de nem mondta, hogy milyen CH értéket. Meg tudjátok mondani? És a méhösszehúzódásfájdalomcsökkentőnek mi a neve? és abból milyen potenciál kell? Meg találtam itthon chamomilla-t. Az mire való? Köszi előre is...

Na, jó hosszú lettem, bocsánat midnenkitől...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!
Nyugi! Ahogy én ismerem a lányaimat, még te is hamarabb megszülsz mint én. :lol:
Hason alvás: én is csak arra az 1-2 éjszakára gondoltam, míg be nem durran a cici. :D:D
Homeo – én ilyet vettem:
ARNICA CH15 (a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású) és CUPRUM METALLICUM CH 9. Most ARNICÁBÓL CH9-est szedek, főleg a visszér miatt, mert jó az erekre! Majdani sebgyógyulásra.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi, nálunk meg van 2 nagy pizsi! :oops: hú de ciki. :)

Nálatok is van kisruha? Nem is emlékeztem. :)

Igen, nagyon érdekes, miket is tudnak-értenek-fognak fel a gyerekek. Nekem fogalmam sem volt róla, mert Bene nem beszélt :)
Most viszont ma itthon hagytam Villőt nagyapjával, és én elvittem Benét fülészetre (a beszédfejlődése miatti rutin miatt, rögtön találtak is 2 nagy zsírcsomót a fülében, de még nincs vége...) szóval Bene tökre hiányolta a húgát. :)

Altatás-szoptatás-sírás. Ami mindenkinek némi alkalmazkodással jó, és egésznek érzi magát tőle, az jó. És ebbe MINDEN belefér.

mtunde

Sziasztok!

Veronikusz!
Én kicsit el vagyok veszve az ovisügyben...
Annyi mindent kell venni.
Ugye benti cipőt meg külön kinti cipőt, abba nem mehet ki amiben visszük.
Kell 2 kisnadrág, 2 hosszú nadrág, 2-2 bugyi-zokni...ezeknek mindíg ott kell lenniük...
JAAAA!!!!! És 140*90 es ágyneműhuzat ami persze nincs sehol....
Még ovis zsákot sem kaptam...
Amikoet láttam annak van egy nagyzsebe meg két kicsi...na ide olyan kell aminek egy nagy és 4 kicsi zsebe van...
Szóval még sajna nincs meg minden, de alakulgat...
Egyébként Katát Te most beszoktatod????? Vagy rögtön otthagyod???? Vagy mi lesz?????
Nálunk anyás beszoktatás lesz, de csak egy hétig...mert utána ott kell hagynom :cry:
Közben meg ugye Danit nem vihetem így meg kell oldani a felügyeletét is...
Szóval érdekes lesz...

Borsa!
Nem nyugtattál meg... :(

Ezúton is kérnék mindenkit akinek már ovis-bölcsis a gyereke írja már le nekem, hogy milyen volt beszoktatni meg ilyesmi...
Én kicsit félek ettől az "elválástól"....félek, hogy engem nagyon megvisel majd... :cry:

Brigi!!!!!!!!!!!
Látod mekkora mafla vagyok...elfelejtettem válaszolni Neked...
Annyi dolgom van...nem tudom, hogy Nektek jó-e még, de nekünk csütörtökön jó lenne a tali ha minden igaz...hmmmmm????????????

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!
Azt hiszem jobb ha inkább egy tapasztalt anyukát kérdezel, mert tőlünk tök más dolgokat kértek.
Váltóruha (gondolom, ha történne valami a rendes ruhájával)
Váltócipő (mert a szobában nem lehetnek utcai cipőben)
Párna, takaróhuzat, lepedő 1-1 db (utóbbit én itt vettem: www.horzrt.hu ezt kérték, kifejezetten OVIS ágyra való gumis)
Tisztasági csomag (fogkrém, szappan stb)
Ovis zsák, torna zsák, torna ruha, torna cipő
Kb ennyi, de lehet valami kimaradt

Pár link:
http://www.mi2en.hu/bolcsi-ovi-szettek (őket nem ismerem, csak ma találtam)
http://oltozekbt.hu/index.php?pg=sub_43 (én itt vettem az ovis- ill. tornazsákot + Kata hímzett jeleit, amiket felvarrtam a zsákra, lepedőre stb.)
http://www.horzrt.hu/lista.php?page=1&f ... t_product= (itt vettem a vastag lepedőt. Kemény az ágy így ezt kérték)

nálunk nincs olyan hogy beszoktatás :oops: Kata különben is bölcsis volt, így remélem nem lesz nagy törés benne! már nagyon várja. :D mert ő nagylány :D már mondta, hogy ő iskolába akar menni :lol:
Remélem segítenek a linkek!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
én úgy éreztem, minket rábeszélt a dokinéni, de lehet, hogy félreértettem... :oops:

Csajok,
nincs kedvetek egy D-vitamin-túrához? - mintha felvetette volna valaki az előbb, de lehet, hogy csak én képzeltem.
Margit sziget, vagy valami zártabb játszótér? Mondjuk a hajógyári szigeti? Mi valszeg csütörtök délelőtt megyünk valahová -muszááááááj, megkattanok itthon.

Gabi82,
nemtom írta-e már valaki, de természetesen a gyerekorvos elmondja a kötelező és javasolt oltásokat, valószínűleg már az első alkalommal. Lehet, hogy előszörre ki is megy hozzátok vagy meglátogat míg a kórházban vagytok (ha pl ő is ott rendel).
(és a 82 a nevednél a születési évedre utal? Énis 82-es :D )
Vendég

zsofizsofi: de jó, hogy leírtad ezt a szoptatás, altatás dolgot!!! Fruzska az esetek 95,5%-ában ;) csak cicin alszik el. Mostanában van az, hogy nap közben nem alszik el cicin, és berakom az ágyába, beindítom a körforgót (eddig nem nagyon használtuk, ezért neki még újdonság), eldumálgat, aztán elalszik. Nincs sírás, semmi. Ráadásul a hátán teszem le, hogy lássa a körforgón lévő játékokat, aztán hasra fordul, és úgy alszik el :)
Olvasom a másik topikon (márciusi), hogy többen szoktatják az egyedülalvásra a manókat, viszont, hogy Fruzska mindig a cicin alszik el este (arra jön ki az utolsó evése), így én ezt nem próbálom ki (és nem is nagyon akarom), és eddig bíztam benne, hogyha már nem lesz cici, akkor is majd valahogy csak elalszik.
Szóval köszi, hogy leírtad!!!

Amúgy, ha lesz találkozó, akkor szívesen mennék (csak hogy lássátok, kit vittem a pocakomban a Margitszigetre :) )
linocs

Sziasztok!
Gyors beköszönés.
Drukkkkkkkkkkkkkkk Dorkának, Veronikusznak és Zsófinak.
Ritkán jutok a géphez, mert festés van nálunk, közben készülünk a lányom hétvégi bulijára.
Csak az ovis témához javaslat:
Nálunk az oviban a régóta használatos összecsukható ágyakat használják. (szerintem már vagy 50 éve). Erre varrtunk ráhúzható huzatot termós anyagból, mert nyitott ablaknál altatják a gyerekeket, és alulról nem védi őket az ágy.
Puszi mindenkinek!
Tudom, hogy így személytelen, de a képek nagggggyon tetszenek.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri!
Patrinak utólag boldog szülinapot!

Kati!
Az egy hetes beszoktatással mázlista vagy sok helyen csak egy-két nap! Orsi belevaló csajszi ha te nem sírsz és mutatod neki hogy az ami vele történik természetes és jó dolog akkor nem lesz gond. Az ovizsákkal kapcsolatban ha van valaki aki tud varrni a családban vagy van varrógép szerintem hamar megvan de a nagyobb áruházakban is tuti találtok majd valamilyet. Ne izgulj de ha mégis ne ragasztd át Orsira! ne sírj! csak ha nem látja! Ha bármi kérdésed van írj nem tudom mikre gondolsz mik az aggályok!

Tünde!
A gödi kiülő már szupi bár ennyi gyerekkel lehet hogy jobb lenne inkább a Városliget! Szedjük össze hányan mennénk és kinek mi a a jó bár gödre is ettől függetlenül bármikor elmehetünk!

Zsófi!
Annyira jó hogy Léna így várja a tesót és hogy mesékkel illusztráljátok a család történéseit ez külön szupi ajánlom mindenkinek ;)

Finiselők várunk egy pocifotót!

Judy!
Végül holnap kiváltom a vakcinát csüt 9:30 szuri a 15 hóssal együtt :?

Orsi

borsa

Ja és a találka külön kötelező annak akivel még személyesen nem találkoztam :D (kíváncsi vagyok :D)

Orsi

borsa

Néhány kép rólunk is.
Kép
Marci homokvárat próbál építeni Matyival.
Kép
Én is szöszi vagyok.
Kép
Hinta apával.(csak apa a másik oldalon ült.)

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

hekk party????az jóóóóó!!!
Nekünk elvileg bármelyik 7vgn jó a gödi kiülő!!!
de hétközbeni találkára is "vevők" vagyunk (ami BKV-val megközelíthető) :lol:
sétálni imád Balázs :lol:

Adri
Patríciának boldog születésnapot!!!

Finiselők drukkkkkkkkk!!!!!!

egyedül alvás: nálunk Balázs egyik napról a másikra magától szokott rá :lol: :lol: :lol: előtte ringatni kellett :?

Ja és Reni igazad volt,Balázsnak jön 2 foga :lol:

szép estét

emano/Andi
KépKép
emano

veronikusz
Nagyon tuti a babahordozó!!!!!

Andi
:D

Eni
A napokban jutottál eszembe, hogy mi lehet veled....Klasz, hogy Bene jól van kruppilag :!:

Ovis dolgokat még olvasni is megterhelő, nem hogy beszerezni és elválni! Azt azért nem értem, hogy amiben viszi az ember oviba, abban a cipőben miért ne lehetne az udvaron :shock: Meg egyáltalán, miért fontos, hogy hány zsebe van az oviszsáknak....Te jó ég, mennyi hülyeségre kell odafigyelni :roll:

alvás, altatás
Jó olvasni a sikersztorikat! Főleg Zsófié lelkesített fel!

Zsófi
Chamomilla: Mi pocifájásra és fogfájásra használtuk, de főleg az utóbbira

Nyár végi séta
Mostmár én is beneveznék :D Hajógyári szigetre pláne! Itt van a szomszédban, bár akik mostanában voltak kint nem voltak oda meg vissza, mert még vannak Sziget-romok és az nem valami gyerekbarát :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Veronikusz! Akkor lehet, hogy mégis szülünk együtt? Léna 3 nappal jött előbb, a te fürtöskéid kivárták az idejüket, most 5 nap van köztünk, ebből még bármi lehet :wink: :lol:
Na jó, leszállok a témáról... Lesz, ahogy lesz!
Köszi a homeaopatás számokat-neveket!

Séta: én benne vagyok, Gödre valszeg nem mennénk ki, de Margitsziget-Városliget zártabb játszóterében benne vagyunk! Vagy esetleg Szent István Park? Csak, hogy valami hozzánk közelit is mondjak :lol:

Borsa! Jól esik a dícséret, de a meséket nem mi találtuk ki, hanem az Anna és Petit olvassuk neki. De tény, hogy várja Maját, bár szerintem fogalma sincs, hogy az egész mivel fog járni. De ha kinő valamit, akkor azt elteszi Majának, a parkban kavicsokat gyűjt neki, és odarakja a pocimra, stb. Írtó cuki...

Tünde: egy vastag naci, meg egy zöld-kék csíkos rugi van nálunk. pizsi még nyugodtan maradhat, főleg ha használjátok! Vagy nem?

Reni, Linocs! örülök, hogy megnyugtattalak titeket, bár minden gyerek más és más, de ezt mindannyian tudjuk!
:wink:

Reni! Köszi a chamomilla infót, akkor azt nem magamnak, hanem Lénának vettem, csak nem lett rá szükség. Azt hittem, az is vmi szülés után dolog volt...

Jóéjt!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Hú, látom kezd vége lenni a nyárnak, igy mindenki visszatér!
Tök jó!!!
Örülök mindenkinek!!!

VAgyunk ám mi is csak olvasó üzemmódban, már jó ideje, mert csak Apa gépéről lehet irni! (nagy gép dobozokban)

Pocakosok miatt azért ha tudok jövök, mert izgulok értettek és szoritunk!!!

Üdv minden új tagnak akivel még nem "találkoztam"!!!!

Eni nagyon szépek vagytok!!!!
Most már jól vagy????
van már szülőtársad???
:wink:

GAbbóék hogy vannak??

Judy,

Nagyon szépek vagytok!!!

Borsa,
Annyria szép ez a kiscsaj!!!
és közös kép a Völegénnyel?

OltásHát igen, mi is várunk, mi múlt hónapban voltunk kötelezőn,
és ott megint megnézte a dokink, hogy van e valami arra vonatkozólag ,hogy mennyi időnek kell eltelni a kettő között, azt irta, hogy minimum két hónap, az hogy mennyi a max, azt nem irta.
de abban maradtunk, hogy ha nem lesz ingyenes szeptemberben ,akkor beadja, majd felhivom hogy mit javasol.
Férjem azt mondja, pont ezért még megvárhatjuk az októbert.
és mi van ha akkor meg novembert mondanak?
aztán meg felnő a gyerek. :lol:

Reni,
ez a mi jásztónkon volt?
vagyis a mi volt játszonkon.
Jó téged is gyakrabban látni!

Veronikusz,
örülök, hogy minden jól halad!!!
kezeid?

Rólunk!
két hete vasárnap elköltöztünk, úgy sajnáltam a lakásunkat. :cry:
De az új csak jót hozhat nekünk!
most Férjem Anyukájál vagyunk!
Meg majd megyünk az én Anyukámhoz, és aztán majd csak eljön az október!!! :lol:

Költözés után voltunk a Balcsin, és képzeljétek voltunk Zánkán strandon, na ez még önmagában nem olyan érdekes, hogy elmesélést érdemel. De voltak ott animátorok és volt vizitorna.
És képzeljétek Lara beállt és táncolt, nagyon élvezte, Ő is emlete a kezeit, de legjobban azt élvezte, amikor kiabáltak, Ő is visitott velük! persze Ő volt a legfiatalabb!!! :lol:
Arról már nem is beszélek, hogy mindenkivel megismerkedett a strandon,és ha valaki elkezdett pakolni, akkor az már nem is érdekelte, mert tudta hogy elmegy :lol: és azonnal keresett egy másik csapatott és azoknak tartott bemutatott.
Gondoltam megosztom veletek!

Valentina
Milyen nagyok vagytok már Ti is!!!
Édes a "fiatal pár"

Hajni? Barbi? Györgyi? Steffi?

és még sokan mások? :lol:

GABi? VAli? Cukorfalat

És bocsánat aki nem jut eszembe :oops:

ancsaboszi

Adri!!!

Patríciának boldog szülinapot!!!
És kérünk ám bulis képeket!!!
mit kapott a nagylány???

ancsaboszi

Zsófi!

jaj, jaj!
Neked akartam még, hogy nagyon szép nevet választottatok!
És annyira megható ez a sztory!!!
úgy imádom az ilyeneket!
És mikor veszitek ki ? :wink:

ancsaboszi

Borsika!
Én úgy fogtam fel, hogy ő a doki és ha már annyi minden ellen be lehet oltatni a gyereket a kötelezőkön kívül és ő INDOKOLTNAK ÉRZI, hogy ezt az egyet még megkapja …….Mégis csak ő a szakember!!! Én találkoztam vele az utcán hátizsákkal BKV-zott. Nem úgy nézett ki, mint akit nagyon tömnek pénzzel. :roll: én eddig megbízom benne. :D annyira ott van a „szeren” - szerintem. Nekem tiszta lelki TUNNING hozzá elmenni. :D

Adri!
PATRÍCIÁNAK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!!!! :D:D:D

Atya világ! Milyen nagylány ő már! :D
Kérünk majd képeket a buliról is!!! Nagyon jók a képek. Nekem a homokozós a kedvencem. :lol:

Zsófi!
:D nekem Kata 5, Szofi 1 nappal jött hamarabb. Simán benne van, hogy ő meg rádob pár napot. :oops:

Ancsa!
Lara :D:D:D
Kezem dagad. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!
Kicsit megnyugodtam azok után, amit az alvás-témában többen is írtatok, köszi! Zsófi sikertörténete pedig tényleg ad okot a bizakodásra. :) Ezek az éjszakázások tuti nem tartanak örökké...:) Addig meg... Féllábon-fejjel lefelé is...:) :)
Szép napot mindenkinek!
Andi
Vendég

Sziasztok!
Tegnap mi is ovis szülőin voltunk. Nálunk a kinti cipő lehet az utcai. És zsákokat kapunk!!! :shock: Viszont paplanhuzat 120x90-es kell. Most még vadászhatunk ilyet. De tornacucc majd csak novembertől. Ja, és mi a fene az a pincérszalvéta???
Kati! Ne is ringasd magad ábrándokba, lehet, hogy neked lesz rosszabb a beszoktatás. Mi a bölcsist mind a ketten megszenvedtük. Most oviba apja viszi majd. Kíváncsi vagyok. Meg fáj a szívem, hogy én nem tudok vele menni. :cry:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta
a pincérszalvéta nem az az egyrétegű szalvéta???álatlába 100db-os csomiba van
ilyen paplan huzatról még nem hallottam :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Kriszta, hú, hát jókat kérnek!
rákerestem a szalvétára de nem találtam.
Paplanhúzatnál beirtam a méretet is, de nem olyanokat hozott le, az IKEÁ-ban is megnéztem vagyis a honlapon, de ma megyünk oda, igy megnézem élőben is :lol:
de azért nézd meg ezeket!

http://babaszoba.vatera.hu/listings/?q=paplanhuzat+

Andi,

nem tudom irtam e még akkor
de nagyon tetszett a lakásotok!!
olyan szép!
szobákat is meg lehet nézni.
BAlu hogy van?,

ancsaboszi

Kriszta,
elhiszem, hogy fáj a szived, megértem!
De biztos minden rendben lesz.
és hogy vagytok mostanában meg lehet kérdezni?
mi a helyzet tejciügyben?
és milyen Tesók?
láttam a képet róluk,annyira édes ahol Panka tarja Kistesóját!!!!

ancsaboszi

Ancsa!
persze hogy meg lehet nézni a szobákat,csak le kell még fotózni :lol:
Szerintem a Balázs szobáját felraktam Nektek, de a nappali és a hálószoba képével még lógok :lol:
Balázs jól van,rohangál ezerrel!!Tegnap is voltunk sétálni a körúton
Dob utcától sétált a körúton Anyuig (Vörösmarty utcába lakik) :lol: :lol:
Próbálja mondani a szavak elejét......
Ti hogy vagytok??Merre néztek házat,lakást??

IKEÁ-ba nem ilyen méretűek a paplan huzatok, azok 110X125
kaptunk ikeás ágyneműt és nem jó az itthoni paplan bele,úgyhogy majd venni kell paplant

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Oltás:
a szomszéd csaj is azt mondta, hogy tuti októbertől ingyenes lesz. Gyűlnek a ’szavazatok’ ezen az oldalon. És azt is mondta, hogy a dokik pénzt vagy (gyakrabban) krémeket stb kapnak, hogy az oltást/gyógyszereket javasolják.

Séta ügyben holnap jön valaki lazázni a Margit-szigetre? Nekünk a most hétvége nem jó (Apjuk beígérte Balatonedericset, mert látta, hogy már nem soká bírom a lakásban. Valszeg hétfőn jövünk vissza, szóval keddtől bárhová elmegyünk Bogival!! Gödre is, a kompnál lévő kiülőre gondoltatok? Mert azt szeretjük mi is! Menjünk akkor / is! Nagyon szeretnék veletek talizni!

Bogi mostanában dudorászik sokat, meg „beszélget” magában és már hangosan nevet. Így olyan édi. De továbbra is csak este alszik be cicin, egyébként a játszószőnyegen vagy a kiságyban (vagy a babakocsiban), s az elalvás előtt néhány perc hiszti van, ilyenkor hagyom, nem tudok vele mit csinálni, tudom, hogy ez a fáradtságtól van.
(hihi most is félálomban itt mellettem…fogja a haját álmában, olyan ’ondolálós’ lesz mint én)

Judy
nemtom, írt e a családi pótlékra valaki, de sztem érdeklődj utána, mert Bogi májusi, júniusban adtuk le, és júliusban már kaptuk (visszamenőleg is). Amúgy ezeket tényleg megadják visszamenőleg és nem olyan nagy összeg sajna…
Mi a gyest még csak ma/holnap igényeljük, remélem az is megjön mielőbb (visszamenőleg is) és akkor abból befejeznénk a gyerekszobát.

Napsütötte Eni+Beni, nagyon szépek vagytok ám! :D

Homokozós Matyi csúcs!!! :lol:

És pancsizó Viktor is nagyon huncut! :D :D Biztos nagyon élvezte! Ettől mi még olyan messze vagyunk.

Szerintetek mikortól „lehet” egy kádban fürcsizni a babával? Gáz, hogy én erre vágyom?
Természetesen előtte több órás fertőtlenítés és nekem is alapos előzuhany… De így már lehet, nem?

Patríciának BOLDOG BOLDOG SZÜLINAPOT!! :D :D
Adri, Nálatok lesz a buli? Torta? Hány vendég lesz?

Jaj, Bogi olyan kis béndzsa, asszem fordulgatni próbál álmában, aztán oldalról hirtelen visszaesett a hátára, erre rémülten ébredt fel.. de egyből vigyor, amint meglátta, hogy itt vagyok tőle 20 centire.

Na olvasok tovább – vissza..
Vendég

Cukipofa
én csak arra emlékszem, hogy mikor ovis voltam sose tudtam aludni délutánonként (otthon is mindig a behúzott függönyön átjövő fényt nézegettem, erre tisztán emlékszem), és utáltam csöndben lenni olyan sokáig. Sokszor kikéredzkedtem a mosdóba és ott játszottam, mert azt nem látták
tudom, nem ilyen választ vártál

Zsófi,
mi ez a Peti és Anna mese? Én erről még nem hallottam.. Vagy Ti találjátok ki?

Reni,
vajon a szigeten lévő szuper játszótér is le van árasztva szeméttel? Mert oda minket a fesztivál ideje alatt például nem engedtek be, őr állt a bejáratnál, hogy ”csak gyerekkel”! :shock:

Ancsa
gratula a költözéshez, muti majd képeket az új lakásról!

Hű na mennem, kell a pincébe akar betörni a vízművek. vihetem Bogit is magammal mert épp felébredt… :evil:
Vendég

Sziasztok, hát köszönjük a dicséreteket... :oops: Zsófi, szégyengyalázat rám, elfelejtettem, hogy neked is drukk nagyon. Baromi jó a Szent István park tipp, mi nagyon szeretjük. Csajok, a 13. kerületben van, fagyizó, játszótér, nagy park, mindez zárt. Menjünk oda!!! :wink:

Ez az ovis majré őrület! Én előre parázok tőle. :( Úgy látszik, az évek alatt mit sem változott, hogy a szülőknek kell még a döglött macskát is beszerezni. (Anyukám óvónéni volt. Na meg Orsi is.) Épp ma érdeklődtem ovi felől, mert nekünk is be kell íratni Bencit legkésőbb májusban. Ráadásul nem a körzetibe akarom, mert ott csak "gyerekfelügyelet" van... Milyen ovi az, ahol közlik a szülőkkel, hogy nem tanulnak verset-mesét-dalokat, mert a gyereknek játszania kell? És mi lesz 6 évesen? Szóval egy másik ovit néztem ki, és tojok tőle, hogy vajmi kevés az esélyünk.

Altatás. :!: Linocs, és mindenki más, higgyétek el, MEGOLDÓDIK. Zsofesznak igaza van. Bene esténként kizárólag cicivel vonult ágyba. 13 hós volt, amikor kruppal benn feküdtünk egy 10 ágyas kórteremben. Anyai ösztön ide, anyai ösztön oda, kivitelezhetetlen volt egy olyan környezetben a szoptatás, így ment nálunk a kényszerelválasztás. :cry: A gyermekünk elkezdett ordítás és neonfény mellett is megtanulni aludni. Aki régen ismer, tudja, hogy egyéves koráig szó szerint zombik voltunk a napi 5-6 órás alvásokkal, nem ritkán fenn voltunk órákat éjszaka közepén, máskor meg az volt a program hetekig, hogy 12x keltünk éjszaka. Ma már egyedül alszik el Benedek dumálgatás közben (apja közelben), este kilenctől reggel f7-7ig meg sem mozdul. Ilyen is van. Azt hittük, már soha nem történik meg, de van. Nappal sokszor csak annyit mondok (akkor már gyerekágyon alszik Bene), hogy "mit mondtam, hol az ágyad?". Bemegy, befordul a fal felé, és alszik. Komoly. Nyilván nem tagadom, vannak nehezebb napok, de általában minden simán megy. Így, másfél év után... :roll:
vbea

Sziasztok!

Szent István
park nekünk is jöhet, de ez a hét már kivitelezhetetlen. Benével fül-orr-gége, gyerekorvos, igazolás, hogy közösségben mehet, varrás, stb.
ovis zsákot nekem a barátnőm varr. :oops: Én nagy áruházban nem láttam.
Ágyneműhuzat. A JYSK-ben vettem, 1500-ért kreppet. Van olcsóbb és drágáb is. 130*90-es, ez azért már csak jó a 12*90-es plédre. :)

Nekünk kinti cipő nem muszáj, mi döntjük el, hogy kiengedjük-e abba, amiben jött, vagy adunk külön. Ugyanúgy a külön nadrágot is. :)
Torna ruha meg kiscsopiban még nem kell, csak úgy a benti ruhájukban tornáznak.

Zsófi, nem, nem használjuk a hálóruhát, sőt, végül nem is használtuk. Mire jó lett Benére, nyár lett. :)

mtunde

Borsika!
Anna és Peti: Bartos Erika könyvei, most már Anna, Peti és Gergő. Jók, Panka is szereti. Ez alapján azt mesélte a nagymamájának, hogy neki cseresznye lesz a jele, és anya fogja belehímezni :shock: a ruhákba. Én meg csak néztem, mikor anyós rákérdezett, hogy tényleg??? De a cseresznyét azért tegnap szülőin stipi-stopi. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Tünde!
Úgyis már régen akartam JYSK-et megnézni, akkor majd ráveszem embert. Köszi.

Lányok!
Petya tegnap óta állandóan 100-at meg afölött akar enni. Asszem nem fogom bírni tejjel. :cry: A 90-et kihagyta lazán. Egy hónapos mérés: 3610 gramm.

Kép
Kép
kriszta36

Petinek boldog 1 hófordulót :lol:

Tünde
én oviszsákot olyan 100Ft-os féleségbe láttam itt nálunk :lol:
ha gondolod megnézem neked :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Hahó!
Én is a jövőhétre szavazok. De vagy du gondoltátok? Én inkább du-ra mert akkor többet lehet kint lenni. Hol van a Szent István Park? Akkor a városliget elvetve?

Orsi

borsa

sziasztok,

önző módon a gödi hekk-es találkában én is benne vagyok!!!! :D :D

képzeljétek (kopp-kopp) Ricsi két hete szól, ha pisilnie vagy kakilnia kell. alváshoz még kap pellust, de az is sokszor száraz. :) :) :)
pedig már tényleg kezdtem feladni a dolgot.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok,

Kicsit megint eltűnve... de az ok, hogy felkötöttem a bugyit :D Tünde most 15-étől egyedül megy, mindenféle kapaszkodó/segítség nélkül és nagyon megy :) most már próbál gyorsítani is, még sokszor fenékre huppanás lesz belőle, de nagyon igyekszik. Ennek megfelelően jól ki is fárad, igaz mindig kint vagyunk, ha épp nem alszik.

Pocakosoknak nagyon drukkolok, hogy akkor érkezzenek a Babók, amikor Nektek a legjobb!!!!

Vica hatalmas gratula, jó egészséget és sok tejecskét kívánok!!!!!

Fotók csudaszépek, de így két hetes visszaolvasással a hátam mögött nem sorolom fel név szerint, nézzétek el nekem.

Találka: mi benne vagyunk, nekünk a holnap Margitsziget is jó, meg a XIII. kerületi parkot is szívesen megnézzük, már annyian dícsérték nekünk.

Anna és Peti könyvből mesélek én is Tündének mostanában, de még nincs ilyen visszajelzés :wink:

Evés-alvás téma: jól kibeszéltétek, nem is tennék hozzá mást én sem, csak annyit, hogy ez a szép, hogy nem vagyunk egyformák és a lényeg, hogy mindenki a saját babájának a létező legjobb anyukája és a lehető legjobb dolgokat akarja és ez így jó!

Pocakról: voltam 19-én dokinál, már 2cm volt a Babó és szép erős szívhanggal rendelkezett!!!! Olyan megható volt hallani!!!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

A Szent Istán Parkhoz van egy térképem (július végén oda szerveztem a márciusiakkal találkát, ami nagyon jól sikeredett :) )
Annyi a változás, hogy nem a 79-es, hanem a 75-ös troli áll meg, és a 76-os változatlanul előtte.

Kép
linocs

sziasztok,

Annának ma is ébren levős napja van :D

Nekünk a 13.ker picit messze van, de lehet hogy megpróbáljuk :D Csak az a bajom, hogy csak hátra tudom tenni a gyerekülést a kocsiban, és zavar, hogy nem látom mit csinál :? De valahogy meg kell oldanom ezt is, nem igaz?? Nem cipelhetek magammal mindig +1embert...
Margitsziget holnap tuti nem jó, jön a védőnő, fogalmam sincs mikor... De jövő hétre egyenlőre csak egy barátném jelentkezett be, igaz még nem tudom melyik nap jön, ha nem pont akkorra szervezitek a szent istván parkot, akkor lehet hogy kinézünk...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Dóri, jóvan. Örül, hogy minden rendben. :roll:

Linocs, a térkép szupi.

Többiek, Zsofesz javasolta a Szt István parkot, én csak megerősítettem, hogy tökéletes (mármint a hely). Nagyoknak szaladgálni és homokozni, kicsiket tologatni. Meg fűbe ülni, meg piknikezni. De lehet Liget is, akármi is. tehát nem akartam én úgy csinálni, hogy akkor most szervezzünk Szt István parkba!

Judy, igaz, éngyerek másfél éves, de sokat vezetek úgy, hogy ő üldögél hátul, én elöl, hozzászoknak, semmi gond.
vbea

Lányok!
Vida ajánlotta, hogy szedjek Calciumot, mert görcsöl éjjel a lábikrám. Most minden DU megiszom egy Calcium Sandoz-t. Szerintetek ezt is abba kéne hagynom??? A magnéziumot már a 36. héttel befejeztem.

Dorka!
Megmérted neked mekkora a hasad??? Én pont most :oops: 114cm, lassan kéne egy talicska. EZ A HAS már sokkal nagyobb, mint amiben a HATALMAS Szofi baba volt.
Figyú! Te nem érzed néha úgy, hogy ha lenyúlnál akkor már érezhetnéd babucka fejét??? Nekem néha úgy nyom. :oops: a melleimben megy egyre gyakrabban érzem a tejbelövellés érzését. :shock: Anyukám szerint, már „szülés előtti” fejem van. :shock:

Memme!
Ha erre jársz! Neked mekkora volt a pocid Eszterrel? Lehagytalak már? :oops:

Én ma voltam CTG-n. Minden OK. Megjött a labor is. Az is tökéletes. Keszeg Évi bent volt. Most is nagyon aranyos volt. Hétfőtől 15.-ig szabin van, de azt mondta, hogy hívjam bátran és bejön. :D
HÉTFŐN JÖN VKI AZ 5.-RE?????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SZiasztok!
Jól befűtöttek ma...vagy csak nekem van melegem????

Veronikusz!
Meg ne szülj úgy hogy észere sem veszed :lol: sajna én nem érzem...nekem tuti nem fog kifelé igyekezni......én néha csak enyhe nyomást érzek ott lent.
Én csöndben maradok ,mert az én hasam csak 102cm...nem teljesen hivatalos az adat..... :lol: nem ataláltam a centit és egy zsinórral mértam amit azután megmértem.... :lol:
ZSófi!!
Pénteken 10 körül megyek Erikához CTG-re.....Te mikor??????

Akartam tenni fel fotót de valamiért nem engedi a rendszer..... :cry: majd próbálom később.....

KépKépKépKép
vdorka3

Húúúúúú, én sem azért raktam fel a térképet, mert késznek vettem a Szent István Parkot!!! Ráadásul csak ha vagyok olyan szerencsés, hogy hétfőre, vagy keddre szervezitek a találkát, akkor tudok menni, mert csütörtöktől Horvátországban leszünk...

Szóval, csak volt kérdés, hogy hol van a park, és eszembe jutott a térkép...
linocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: