A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok Kismamák!

Megjöttünk tegnap éjszaka a nagy nyaralásból....egész jó volt...pihi is volt, sok balatoni napozás, jóidő, strand....jó kis hullámfürdő, és az élményfürdő szuper volt, főleg a szauna!!!! Nekem nagyon jót tett!!! Aki bírja, és szokott járni, menjen nyugottan kismamaként, mert az ereimet rendbetette, a baba imádta, és nekem olyan nyugis pihentetős volt!!!!! Mondjuk 5-8 perceket voltam benn max., és nam izzadtam ki magam, ne legyen baj, de ennyi pont jól esett...és kihagytam a merülőmedencét...
sokan nem engedik, hogy kismama szaunázzon, meg csúnyán néznek érte, de szerintem ez egyénre van bízva, mert hát felnőttek vagyunk, el tudjuk dönteni mi jó nekünk.....a szervezet úgyis jelzi, ha nem jó, hát még a baba...az azonnal!
Szóval jó volt! Vérzés semmi, feszülés seemi nem volt....pedig bugyogtattam magam a medencékben....
Ma viszont megkezdődött a 2 hét mindennapos egyetem a levelezőn....kemény volt, és már mire hazaértem feszült is a hasam....na ez nem tetszett a babának...az egész napos görnyedés a padban....És még csak az első nap volt...de jó lenne kibírni!

Nem bírlak benneteket visszaolvasni, olyansok....:) Örülök, hogy van kit feldobnom a szövegelésemmel, ez jó....:):)Szeretném is, ha minden kismama élvezné ezt a kis időt, ami a kismamasággal telik...gyorsan elszáll ám, és kell élvezni, mert hiányozni fog!!!!!!nyugisabb mint ami majd lesz, ami jó lesz, kell is várni, de sürgetni semiképp!!!!(tapasztalat)Úgy szalad az idő....néha annnyira jó lenne megállítani!

Na lelövöm magam...aludni kéne....bár már rutinos éjszakázó vagyok!Hajnal 3--tól órapontosan ébredek....lehet már készülök az éjszakai szopizásra....:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Voltam délután dokinál, sajnos nem volt valami jó kedve, borzasztó hangulatember. Nem volt babamozi :( épp csak megmérte, megnézegette a kakast, és ennyi. Azt mondta először, hogy talán fiú. utána meg hogy inkább nem mond semmit, mert nem egyértelmű számára. Úgyhogy továbbra is félhivatalosan fiú, az ösztöneim szerint lány, hát meglátjuk mennyire jók az ösztöneim :) A lényeg, hogy a citológiám már nem p3, csak p2, és az van ráírva, hogy gyulladás miatt, ami múló dolog, úgyhogy úgy néz ki megúszom. A ciszta már csak történelem, felszívódott, ami hihetetlenül megnyugtató, igyekeztem nem foglalkozni vele de azért ott motoszkált, hogy mi van ha rosszul mozdulok, meghúzom magam és eldurran :? ezt elfelejthetem :lol: méretei szuperek, szépen mozgott, a vérképem is jó, úgyhogy egy nagy kő lehullott. :D

Mit is akartam még...

Hát a mai nap...Zéti igazi hős volt, egy nyikk nélkül tűrte a megpróbáltatásokat, sőt bővült a rajongói tábora is :) egész délelőtt sétálgattunk a folyosón, és ahogy járkáltunk fel-alá szépen előadta minden produkcióját amit csak tud, úgyhogy volt nagy sikere :D igazi színfolt volt a többi nyűgös páciens délelőttjében, elterelte a figyelmet a várakozásról :D

Elif ezek a nevek nekem is annyira tetszenek, nagyon jó a hangzásuk! :)

Hajni ez a szurkálás számomra valami megfoghatatlan, nem tudom hogy lennék rá képes, jó nyilván ha a bébim élete múlna rajta összecsapnám a fogam...de minden elismerésem a tiéd amiért végigcsinálod a szurikat!!! Én gyáva nyúl lennék hozzá az tuti!

Pocak: anya ma megkérdezte, hogy "te figyelj már, hány hetes is vagy hogy ekkora a pocakod???" :oops: :shock:

Stelly: nagyon sajnálom hogy így jártál a bogyókkal, elég rosszul érzem magam amiatt, hogy olyan bátran ajánlgattam, csak azért mertem, mert annyira mondják hogy nincs mellékhatás, max nem hat...hát ezek szerint valaki mégis rosszul reagál...tudom milyen a fulladás, abban a szezonban amikor se terhes nem voltam se nem szültem (tehát két éve) én is fulladtam hosszú hetekig, az allergiám nem volt kezelve és bedurvult. Azóta ha pánikot kapok mindig attól félek, hogy elfogy a szusz, de szerencsére ez ritkán fordul elő. Viszont nekem a coryzalia tényleg annyira jó, magam is alig hittem, egy bogyótól több órán át semmi tünet, pedig nagyon kivoltam. Remélem kapsz valamit ami megoldja a problémádat.

Edina, ilyen nekem is volt már, hogy ráírtak leletre csomó olyan dolgot, amit meg sem néztek...vérlázító. Aztán mikor bajba kerülnek akkor nagy a pislogás. Tisztelet a kivételnek, mert vannak nagyon rendes dokik is.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Elfelejtettem, stelly kérdezte a homeós lázcsillapítót. Én a Belladonnát szoktam ilyen esetekben alkalmazni, gyereknek is, ha még nem magas, magunknak is.
Bár nálunk a gyerek pikk-pakk úgy belázasodik 40 fokra, mint a huzat :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Hú, az ember nem jön 1 napig aztán nem győz visszaolvasni:)
Voltam tegnap 1.UH-n. A vércsoportom A+, szóval férjem megúszta a vérvételt:) Az UH-n azt mondták, hogy megnyugtatóan jól mozgatja mind a 4 végtagját és hogy nagyon jó a szívműködése is a babának. :lol: A laboreredményem is jó, azt mondta dokim, hogy látszik, hogy egészségesen étkezem:)Kaptam egy csöpp uh képet, de azon én nem igen tudom kivenni mit látok, de sebaj már 8 cm. A nyakiredőt hol írják, hogy mennyi?
Találtam egy olyat hogy BPD 2,26 cm az jó?

Üdv. Háfi!:)

Andabella

Kép
Kép
andabella

andabella
A BPD a magzati koponya haránt átmérője, a nyakiredőt NT-vel jelölik. Egyébként gratula az UH-hoz és a laboreredményhez, biztosan nagyon cuki volt a baba. :)

Kép
Kép
elif

Andabella: ÉN IS GRATULÁLOK!:) Olyan nagy élmény az első uh, ahol már jól kivehető a picike. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andabella! Gratula a babához, és az eredményekhez.

Háfi, én 31 éves vagyok, a szurkálás az első időszakban engem is megijesztett, időnként még most is előjön, ha hirtelen mozdulok. És nem is kicsit fáj!

Az egészségügyi katasztrófát én is utálom, ezért a 18. heti genetikai uh-ra is a Bolgárkerékbe jelentkeztem be. Azt hiszem, ezzel letudjuk a 4D-s dolgot is, nekem fontosabb egy alapos genetikai vizsgálat, mint a mozizás (ami egyébként itt is meglesz).

A hasam nagy, pont ma kérdezte az egyik kollégám, hogy még idén fogok-e szülni... :lol:

Verus, a medencében én is úszkáltam, de a szaunát nem mertem megkockáztatni (és őszintén szólva a melegben nem is nagyon kívántam).

Kép
mist

Sziazstok!
andabella osztom a váleményedet mire végigolvasom ki mit írt már nincs időm válaszolni. :?
Gratula az uh-hoz olyan nagy élmény látni ahogy mocórog.!Mázlista vagy a +os vércsoporttal!
Nekem - os ,már egyszer néztek ellenanyagot,hála jó volt.Jahh a párom +os.
Szülés után még a szuri is jajj :?

elif!Köszi ,hogy válaszoltál nemmindenki áll igy a vallás témához.
Nekem nagyon tetszenek a török nevek,itthon nincs gond anyakönyveztetésnél?

lkverus Örülök ,hogy jóltelt a nyaralásotok!

Kép
zümis

zümis: Hát igen, az anyakönyveztetésnek még utána kell néznem, maximum kérvényeznem kell majd, de mindenképpen el kell fogadniuk, hiszen az apuka török állampolgár.
Korábban problémáztak az egyik magyar-török ismerős pár babájának a török nevénél, de az volt a kifogás, hogy az apuka felvette a magyar állampolgárságot. :shock: Közben utánanéztek és kiderült, hogy persze ez sem indok. Nekem régebben írt egy e-mailt egy várandós kismama, aki látta a honlapomon, hogy a kutyusom neve Tamina, ők ezt a nevet találták ki a kislányuknak, és azt kérdezte én hol találtam (én is csak kitaláltam, pontosabban a Pamina elváltoztatott formája), de később írt, hogy valamelyik külföldi országban ez elfogodott név, és így már adhatták ők is a picinek. :)

gjéti: Törökországban rengeteg név forog, szinte csak a képzelet szab határt, de amiket pl én ismerek: fiú: Alper, Murat, Ismail, Ender, Enver, Önder, Oguzhan, Furkan, Alpaslan, Aslan, Burak, Tolga (s-et sz-nek ejtve)... magyarból is ismert az Emre (Imre), Attila, Erik
lány: Aybala, Fatos, Tuba, Özlem, Gülnihal, Gülpembe, Selin, Sevil, Aynur... magyarból ismert a Leyla, Fatma
Törököknél rettenetesen fontos a nevek jelentése, hogy azok harmóniában álljanak a család mentalitásával, az ember személyiségével, úgy tartják, hogy az apa komoly felelőssége az, hogy igazán megfelelő nevet válasszon, amit majd a gyermeke is megbecsül és büszkén visel.

Azthiszem ma végre én is megint éreztem egy kis mozgolódást, amikor felkeltem a számítógéptől. :) Nem is írtam, hogy én is beszereztem anyum közreműködésével kismamarucikat, főleg már az őszre készülve, a nadrág már nagyon kellett. Most látom mennyivel kényelmesebb ezt hordani, és a mellalatt vágott felsők meg végre egyértelművé teszik az én kis hasamról is, hogy nem háj, hanem babóka. :)

Kép
Kép
elif

Elif tényleg aranyos vagy, h így válaszolgatsz nekünk. Köszi :)
Nekem van egy arab család ismerősöm, ahol a kislányt Mejmone-nak hívják. Nekem nagyon tetszik a neve. :D Egész eddig pakolásztam, mosogattam meg hasonlók, most eléggé elfáradtam. Kezdek éhes is lenni, szóval megrohamozom a konyhát. :D

Kép

Kép
gjéti

Bocsi az ismételt zavarásért, csak egy gyors hirdetés, ha valakit érdekel, priviben jelentkezzen :)

Eladó a képen látható BabyFehn játszószőnyeg, keveset (talán 4-5x) használt, tökéletes állapotban van! (mint mindenből, ebből is többet kaptunk, így van, amitől meg kell válnunk)
Csörög, zörög, zenél, sipol, csipog, tükrös, pihe-puha anyagból :)

Eredeti ára 15 ezer Ft:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=165976&pageno=1&whid=32

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Meg tudom oldani a személyes átvételt a XI. kerületben, vagy valameddig el is tudom vinni Bp-en belül!

Köszi, és bocsi még egyszer :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok. Olyan nagyon mérges vagyok 2. napja probálom feltölteni ezt a "szalagot" vagy mit ide alura de egyszerüen nem sikerül. Képzeljétek tegnap le kellet vennem este a nadrágot mert a babám szószerint letornázta rólam. Valoszinü nyomta. Hihetetlen volt.Nekem még nem mondták hogy kisfiu vagy kislány de szep.-ben szeretnék menni 4D-re menni. Legutobbi UH-án csak annyit mondtak hogy minden rendben és hogy 13.cm. ez egy hete volt.+ kérdés nem tudok enni semmi sem kell, ugyanokor éhes vagyok. Ilyenkor mit tegyek?Még a kedvenc kajám is undorral tölt el. :)
háfi

Sziasztok. Olyan nagyon mérges vagyok 2. napja probálom feltölteni ezt a "szalagot" vagy mit ide alura de egyszerüen nem sikerül. Képzeljétek tegnap le kellet vennem este a nadrágot mert a babám szószerint letornázta rólam. Valoszinü nyomta. Hihetetlen volt.Nekem még nem mondták hogy kisfiu vagy kislány de szep.-ben szeretnék menni 4D-re menni. Legutobbi UH-án csak annyit mondtak hogy minden rendben és hogy 13.cm. ez egy hete volt.+ kérdés nem tudok enni semmi sem kell, ugyanokor éhes vagyok. Ilyenkor mit tegyek?Még a kedvenc kajám is undorral tölt el. :)
háfi

háfi

Mi a sza.........???!!!! Bocsika meg ketyült a gép vagy a net... :oops:
háfi

Szia Háfi!

Ha a vonalzót szeretnéd feltenni... akkor:
Ha elkészült kapsz egy kódot, illetve kettőt is ad. Én a rövidebbet másoltam ki (ctrl c-vel)
Utána a PROFILodba az ALÁÍRÁSoz kell beilleszteni (ctrl v-vel) a kódot.
A hsz-ek végénél meg figyelj, hogy mindig legyen pipa az "Aláírás hozzáadásánál.

Remélem sikerülni fog! Sok sikert! :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ha minden igaz akkor sikerült.Nagyon szépen köszönöm a segitséget.

Kép
háfi

Sziasztok,

no megvolt az AFP, meg a cukorterhelés (ez a cukros lötyi valami rémes, én belenyomtam két egész citromot, de még így is öklendeztem egy nagyobb kortynál...), eredmény majd szept.10-én, meg ugyanaznap lesz a következő UH is. Már majd' kiugrok a bőrömből, hogy tudjam a picim nemét!!!

Andus, többen is ajánlották ugyanezeket, és nem hiszem, hogy a bogyó miatt fulladtam be, valószínűleg egyébként is ez lett volna. Most a házidokim felírta a Nasonex orrsprayt, amit Hajni is kapott, így talán legalább el tudok majd aludni normálisan. Ja és drukkolok, hogy akkor ez már tényleg a rosszullétek vége legyen :D

Éjszaka hatalmas élményben volt részem :!: mostanában nem elszom valami szuperül, minden éjjel két-három alkalommal fent vagyok vagy fél órát. Ma éjjel is így volt, és amikor forogtam egyik oldalamról a másikra, egyszercsak éreztem, hogy a pocakomban valaki épp ugyanezzel foglalkozik :lol: nyugton maradtam, hogy jobban érezzem, és már nem csak gurgulázás volt, hanem frankón rugdosott, meg forgolódott, hangosan felnevettem, úgy megörültem neki :D nem is gondoltam volna, hogy ennyire lehet érezni tényleg, hogy mit csinál, de teljesen egyértelmű volt - na meg kicsit furcsa is persze, de úúúúgy örülök neki! Nagyon meg is dicsértem, hogy milyen kis ügyes :D

Ja tegnap elmentem a Lövőház utcába a 2in1-ba, tényleg voltak egész jó cuccok, vettem is két nacit (összesen fizettem 10ezret), az egyik egy farmer (férjem szerint nagyon csini), a másik meg egy jó meleg kordnaci - megijedtem, hogy jön a hideg :D erre ma is majd megsültem rövidujjúban is :D

A 2in1-ba menet volt egy nem különösebben jó esemény, amit nem is igazán tudok hova tenni - férjem persze mondja, hogy ne foglalkozzak vele, de még álmomban is előjött éjjel, úgy nyomaszt: ahogy mentem a Lövőházban, egyszer csak az egyik út szélén álló autóból olyasmi hangot hallottam, mikor valaki jó nagy adag levegőt fúj ki (pfffff), ösztönösen odanéztem, egy kis tizenéves csajszi ült nagyon lazán az autóban, és elkezdett kiabálni, hogy "hogy nézel ki, b***meg?" körülnéztem, hogy kihez beszél, majd visszanéztem rá, mire "igen, hozzád beszélek, hogy nézel ki??" ahogy mentem tovább, még kiabált utánam, hogy "na gyere már vissza, tudod, hogy hozzád beszélek, hogy lehet így kinézni?". Tök kiakadtam. Mert oké hogy nagy a hasam, de mostmár tök egyértelmű, hogy babát várok, nem csak el vagyok hízva, meg egyébként is, ha el lennék hízva, akkor is milyen alapon szól be ilyesmit??? Meg szerintem normálisan is öltözök, és azért valószínűleg mondjuk az alatt az óra alatt, amit ott a környéken töltöttem, járt ott nálam sz*rabbul kinéző ember. Komolyan felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak néhányan, Tudom, hogy nem kéne foglalkozni vele, meg az a lényeg, hogy én szeretem a pocimat, és a férjemnek tetszem, ettől függetlenül marha rosszul esett. :evil: elszúrta a délutánom :(

de most inkább arra koncentrálok, hogy remélem, ma éjjel is felébredek a picivel egyszerre, és megint érzem majd, ahogy izeg-mozog :) olyan édes, képzeletben jól megölelgettem-puszilgattam :D

Vera, szuper, hogy búcsút mondhatsz a cisztának :D

Verus, örülök, hogy kipihented magad, ahogy olvasgattalak előtte, rádfért már egy kis lazítás :wink:

Andabella, töltsd fel a képet, megpróbálhatunk segíteni eligazodni rajta - hátha :D

KépKép

KépKép
stelly

stelly: Hát én teljesen át tudom érezni a helyzetedet, én ugyanígy felháborodok az ilyesfajta beszólásokon, és sajnos nagyon a lelkemre veszem, aztán álom stb. ahogy írtad... Nekem egyszer kiskoromban beszólt egy kis ... csajszi, hogy ez meg fiú vagy lány? mert rövid hajam volt, hát a mai napig előjön az a helyzet és érzés...
Valami rettenetesen buta leányzó lehetett a te esetedben, mert szerintem a te pocakodról aztán tényleg lerí, hogy valaki lakik benne... :)

Kép
Kép
elif

hát kiskori képet nem láttam rólad, de elég nőies a megjelenésed :) lehet, hogy neki volt valami probléma a nemi identitásával :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: aki így kiabál mások után, az akkora gyökér, hogy nem kell vele foglalkozni, azzal együtt engem is zavarna.

Hajnski: én sem érzek még semmit, bár tegnap amikor ültem a terhesgondozó várójában, mintha valaki belülről könyökölt volna. Bár az lehetett más is. Érdekes egyébként, hogy mindent kifejezetten a hasam bal oldalán érzek.

Ma voltam az SZTK-ban laboron (AFP, vércukor, stb.) Nagyon sokan voltunk (ez ugye nem magánrendelés), 3/4 7-re értem oda, 8-ra még az ablakig sem jutottam el (ahol be kell adni a beutalókat). Egyszer csak belibeg egy kismama, 8 óra körül és befurakszik mindenki elé, azzal az indokkal, hogy ő kismama és nem tud sorban állni és fogadják soron kívül!!! :shock:
Engem nagyon felháborított a dolog, mert a sorban volt több szerintem több mint 30 hetes kismama, de érdekes módon azok nem tülekedtek!! Neki meg még a hasa is alig látszott.
Hálistennek nekem nem cukoroldatot kellett inni, hanem két zsömlét kellett enni 2 dl tejjel.
A jövő héten lesz a 18. heti UH, nagyon várom már... Néha attól félek, hogy esetleg nem is él a baba, tudom hogy hülyeség, de ez van. Ha fiú lesz, úgy néz ki, hogy Dániel Levente lesz a neve. Lánynévről egyszerűen elképzelésem sincs.

Ja! Üdv minden újnak, tök jó hogy már ilyen sokan vagyunk!!! :D

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Stelly: Hallatlan, hogy milyen hülyék vannak!!!
Tudom, hogy mennyire szar az ilyen....... Én is ilyen vagyok, hogy teljesen megviselnek ezek a dolgok, főleg régebben vettem nagyon a szívemre... Mondjuk én rendesen edzőtem általános suliban, mert a fiúk rendszeresen csúfoltak, meg kigúnyoltak... Mindenesetre én az ilyen emberekre csak annyit tudok mondani, hogy ez legyen a legnagyobb öröm az életében, és biztosan nagyon meg van elégedve magával, de kívánom neki, hogy valaki majd ugyanígy szóljon be neki, amikor majd babát vár... Bár az is igaz, hogy az ilyen ne mérdemli meg, hogy gyereke legyen... Csak ezt sem én döntöm el.... :evil:

Háfi: Pont a szülinapomra vagy kiírva... :D

Elif: Nagyon szép nevet választottál magadnak, és a kislányodnak is!!! :D

Én ma egész délelőtt a barátnőmnél voltam akinek most 9 hónapos a kislánya...
Hááááááááááát, elgondolkoztam, hogy én vajon hogy fogok majd jövőre egy ilyen babával boldogulni.... :lol:
Hihetetlen, hogy állandóan foglalkoztat egy felnőttet, pedig még nem is jár.... És ugye ő első baba, még nincs tesója... Szóval minden elismerésem azoké, akik közel azonos időben vállalnak két babát... Mint egy barátnőm. Most 10 hónapos a kisfia és 8 hetes váradnós a csaj... És mindkettő tervezett baba... nem semmi, mi??? :shock: :D :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Szia Cserkészkolbász!!!

Szép nevet választottatok...
Nálunk most az Atilla Rajmund a befutó... De szinte napról napra változik...
Én is a jövő héten megyek a 18 hetes uh-ra, és nekem is vannak ilyen gondolataim, hogy mi van, ha már nem is él a baba... Miért lehet ez??? Pedig semmi gondom, nem görcsölök, nem vérzek, semmi...
De még a mozgását sem érzem olyan határozottan, mint itt sokan mondjátok... Néha talán sejtek valamit, de el sem merem hinni...
Apa szokott hallgatózni a hasamon, és ő állítja, hogy hallja... :lol:
Hát már nagyon várom a jövő hetet, az biztos!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly tényleg ne törődj vele... Bár az elején (sőt, még néha most is)
engem is megviselnek az ilyen dolgok. Tudom, h nem kellene, meg minden, de hát akkor is bánt... Nekem is beszóltak már többször az utcán, h "nah a kis r..anc máris felcsináltatta magát", meg "a felelőtlen kis k...va" és hasonló szép dolgokat. Közben persze nem tudják,
h mekkora áldozatot hoztam érte, h legyen ez a kis csöppség a pocimban, és h hány éjjel voltam fent, sírtam és közben törtem a fejem, h mi legyen... A sok hülye, aki beszól mindezt nem tudja.
Sajnos nagyon sok rosszindulatú ember van, akik külsőre ítélnek el másokat. És talán az a legsiralmasabb, h csak egy tükör kellene nekik,
mert semmivel nem jobbak a többi embernél...

Kép

Kép
gjéti

Na voltam ma nőgyógyinál, hajnal óta talpon vagyok, elfáradtam, mint a kutya. nem kértem uh-t, de meg kellett néznie a baba életjelenségeit, ezért kicsit bekukucskáltunk, pár pillanat a dobogó szívecskére. Olyan jó volt, mert nekem sem volt semmi baba-érzetem, nem érzek mozgást :cry: , még 1x sem volt hányingerem sem, úgyhogy kellett már nagyon :lol:
Volt citológia is, és a várva várt kombinált teszt eredményem meg rejtélyes okokból nem érkezett meg hozzá :x, majd felhív, ha megtalálják.
Lehet valami a levegőben a kismamákkal kapcsolatban, mert én is ma 3 "kedves" emberrel vesztem össze, amíg odaértem. :D
Holnap én küzdök meg a néppel azért, hogy véremet adhassam egy tök felesleges vizsgálathoz. :lol:
Stelly: Én is rosszul alszom mostanában, éjfélkor és 2-3 körül felébredek pisilni, és nem megy visszaaludni, 1-2 órát forgolódok. Sajna én nem érzem, hogy a pici is forgolódna.

Kíváncsi vagyok, ki lesz az első közülünk, akinek olyan mázlija lesz, hogy átadják a buszon a helyet a drága embertársak... :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Stelly, tényleg ne bosszankodj azon a bunkó, ostoba libán! Én mondjuk biztos ugyanígy érezném magam, mint Te, de nem szabad ilyesmin felhúznia magát az embernek!
Már én is előre fázom az afp-s vérvételtől a jövő héten. Mondjuk szerintem alap kéne hogy legyen, hogy MINDENHOL előrevegyék a kismamákat és nem kéne órákat sorban állni. Alig hallani ellenpéldát sajnos...
Háfi, mi is nagyjából egyszerre vagyunk kiírva, Te hol fogsz szülni?
Amy, ne izgulj, a pici ott rugkapál benned, 1-2 héten belül már biztos érezni fogod!
Még egy kis reklám a 2 in 1-nek: én ma a Teréz krt-on voltam (már csak szombatig van nyitva!), vettem 3 felsőt és egy térdgatyát, mindez összesen 9300 Ft volt, mert minden 70%ra le van értékelve...mondjuk itt csak a nyári kollekció volt, de lehetett szemezgetni!
Képzeljétek, múlt héten vettünk egy nagyon komoly 6 hetes házörzőt, mert a goldenünk aludt, amikor besurrantak hozzánk...szóval van egy németjuhászunk, nagyon édes kis szőrgombóc! Fruzsinak is nagyon tetszik, már csak a mérete miatt is :D

Kép
Kép
abencze

Nagyon örülök hogy többen is egy idöben vagyunk ki irva. Az eszem el dobom ami veled történt a nyilt utcán stelly. Velem hála istenek ilyen még nem történt. Bár engem a férjem vissz iletve kisér minden hová. Szerencsém van. El se tudom képzelni én mit mondtam volna neki hát még Malac /bocsi ez a férjecském bece neve/. Biztos elboritota volna valami az agyamat és nem a szeretet érzése. Fel vagyok ........ :evil: Az üzlet amiről beszéltek az hol van? Cimet szeretnék léci... A szülésre vissza térve az orvosom most váltott kórházat igy egyenlöre még kérdés.Na megyek mert a másik gyermekem hiányol.. :)

Kép
háfi

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni! :)

Zsuzsi, Andabella: Örülök, hogy minden rendben! :lol:

Ma voltunk az állatkertbe! Nagyon jó volt! Bár a nap végére alig bírtam magam vonszolni! Nagyon sok újdonság lett 2 év alatt, míg nem voltam!
Bár az elején bosszantott, hogy nagyon messze tudtunk megállni! :evil:
Csináltunk szép képeket, holnap rakok fel az oldalunkra!
Ma nagyon sokat bűnöztem megint! :oops: Hamburger, jégkrém, cola, csoki, cukorka perec! :oops: :)
Volt egy vicces eset is: egy 3 év körüli motoros kisfiú majdnem "elgázolt" a kis játékmocijával! Jót mosolyogtam rajta! És képzeljétek majd megzabáltam, amikor azt mondta: Bocsi, és édesen rámmosolygott! :) Még egy párszor összefutottunk az állatkertbe és végig mosolygott rám! A férjem meg is jegyezte, hogy nagyon bejössz a kiscsávónak! :lol:
zsu83

Stelly szerintem pont annak a lánynak van önértékelési problémája, csak másokra vetíti ki. Lehet, hogy totál ki van bukva saját maga miatt, csak nem ismeri el, és ezért másokat kritizál. Ez olyan, mint az agresszív gyerek: azt hisszük egyszerűen rossz gyerek, közben meg nem is lenne semmi baja, csak épp otthon verik és ő ezt úgy vezeti le, hogy ő is verekszik. Hú micsoda filozófia :lol: de ezt komolyan gondolom :)

Jó ideig nekem is napi szintem voltak ilyen gondolataim hogy esetleg már nem is él a baba, de a csokifesztivál óta annyira mozog :lol:

Korkülönbség: Amy írta, hát nálunk sem lesz túl nagy, 19-20 hónap, én most leginkább attól tartok mi lesz Zétivel amíg én odaleszek :? 6 nappal számolok mert szerintem nem úszom meg a császárt...most nagyon nagyon anyás, ha most kéne mennem szerintem összeroppanna. Addig remélem változik, hátha másik fejlődési szakaszba lép, mert ez most csak életkori dolog, remélem kinövi. A gondozásuktól valahogy annyira nem rettegek, túl vagyok rajta :lol: viszont az nagyon de nagyon idegesít mikor valaki azzal jön, hogy mennyire sajnál engem, milyen nehéz lesz...anyósom mikor megtudta a kicsit kb 4-5x egymás után jó hangosan és teljesen átszellemülve azt mondogatta, hogy "hát Vera nagyon sajnállak" tisztára mint a nagyim...na ettől kibukok. Nem vagyok h.lye, tudom mit vállaltam és azt hiszem van bennem annyi szeretet a két kölyök iránt hogy ne bolonduljak meg majd tőlük. Áhhh...mindegy. Szóval a kórházi résztől tartok, meg az ilyen lelki kérdésektől, mint az összehasonlítgatásuk, a féltékenység, meg ilyesmi. De ezek nagyrészt rajtam múlnak hogy hogy alakul majd, úgyhogy megteszek majd mindent. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, a tesóm és köztem pont 20 hónap van napra pontosan, és nagyon örülök, h nem sokkal idősebb nálam. Bár ő fiú, mégis nagyon jól elvoltunk mindig.
Zéti várja a tesót, v hogy fogadta a hírét? Beszélj neki minél többet róla, próbáld meg elérni, h nagyon várja. A kicsi gondozásába is be kell majd venni, szerintem elég nagy lesz hozzá. :)
Akkor nem lesz féltékeny (legalábbis nagyon nem), és sokkal könnyebb dolgod lesz velük. :D

Kép

Kép
gjéti

Csináltam még egy vonalzót. :) Úgy tetszett Háfi vonalzója. :D
Érdekes, h mindkettőhöz ugyan azt a napot írtam be, mégis az egyiken eggyel több naposak vagyunk. :)

Kép

Kép
gjéti

Zéti 14 hónapos úgyhogy gőze nincs szegénykémnek mi vár rá :lol: elég sok mindent megért, pl gyere, nem szabad, apa, stb, szóval ilyen alapvető dolgokat, de egy tesót nem nagyon lehet még felvázolni. Persze ettől függetlenül mindent "megbeszélünk", és olyankor nagyon okosan néz rám, tágra nyílt koromfekete szemekkel, úgyhogy biztos ért mindent :lol: Ha baba van a közelünkben akkor igyekszek a lehetőséghez mérten közel kerülni hozzá hogy Zéti meg tudja nézni milyen is egy kicsi, meg elmesélem neki hogy lesz egy neki is :) de ez a max azt hiszem amit most tehetek :) majd fokozatosan. Az irigység, hát, úgy tervezem amit csak lehet együtt fogok csinálni velük, mármint egyszerre, és Zétit csak és kizárólag akkor adom oda bárkinek ha ő maga is akarja, akarata ellenére nem fogom elküldeni itthonról. Velem ezt sajnos anya elszúrta, mikor öcsém született 3 éves voltam, és mivel anyának volt egy kis gáz nem bírt kettőnkkel és engem odaadott egy hónapra keresztanyámnak. Mikor hazamentem ott volt egy nyivákoló csomag aki körül forgott minden, nem csoda hogy kibuktam. Úgyhogy ezt mindenképp el fogom kerülni. Inkább szaladjon a háztartás minthogy ilyesmire ne maradjon energiám. Plusz amíg alszik majd a kicsi addig igyekszek majd Zétivel játszani, meg sokat beszélni hozzá hogy ne érezze mellőzve magát. Meg azt mondják, hogy lehet neki adni feladatot a kicsi körül, pl hozzon pelust meg ilyenek. Meg adni kell neki ajándékot a kicsi nevében a szüléskor, meg őt is meg kell kérni hogy valamit válasszon a boltban a kicsinek ajándékba. Úgyhogy vannak ilyen trükkök :) Hát meglátjuk :) Mindenesetre nagyon várom :) Csak már lennénk itthon mind...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Anyum pl engedte a tesómnak, h rongyzsepivel segítsen a fürdetésemben. :) Tökre tetszett neki a dolog. :D
Am akartam már kérdezni, h ki h áll a külön babaszobával?
Van aki úgy tervezi, h egy hálóban lesz a kicsivel?

Kép

Kép
gjéti

Kép 1. UH kép

Sziasztok!

Köszi, megnéztem a tarkóredő 1,1 mm, azt mondják 2,5-ig jó:)
Raktam fel képet:)

Üdv.Andabella

Ui: Tök jó, hogy ti már érzitek a mozgolódást, már én is nagyon várom!
Az utcán beszólogató primitív alakokkal meg ne foglalkozzatok, ez az ő szegénysége bizonyítványuk, hogy ilyeneket dumálnak...

Kép
Kép
andabella

Amy: nálunk is ugyanígy van, az én párom is azt mondja, hogy hallja hogy mocorog odabent valaki. Nem baj, szerintem legkésőbb 3 hét múlva mi is fogjuk érezni.

Az a baj, hogy sok sztorit olvastam a babák elvesztéséről (inkább nem is részletezem) és azért aggódom jobban...Az internetnek is vannak hátrányai...

Gjéti: én 32 évesen kezdek pelenkázni, Te ilyenkor már újra szabadabb leszel, a gyereked már a gimit kezdi majd és a gyerek is büszke lesz a fiatal mamájára... Ez is egy az előnyök közül. A hátrányokra meg ne gondolj!!

Kép
cserkészkolbász

Olvastam hogy mások is császárral szültek. Én is az elsőt. Keresztben feküt és nem akkart meg fordulni. :roll: Ráadásul hamarabbis érkezett mert hivatalosan aug.29.re voltunk ki irva és Viki aug.2.án született 36.hétre. Félek hogy ez a baba is császáros lesz. Ti mit tudtok??? A netten probáltam utána nézni de nem irt erről sok mindent vagy ha igen akkor mindig más. Egyszerüen nem tudtam ki igazodni rajta... :wink: A babák elvesztéséről meg csak annyit ne gondolj rá..... utolag mindig kiderül hogy beteg vagy valami fejlödési problémával születet volna. Kicsit kegyetlenül hangzik de a természet igy oldja meg a poroblémát. Én legalábbis ezzel vigasztalom áltatom magam. Na miután mindenkit ilyen kelemetlen negativ dolgokkal vigasztalnom. Irjatok valami jót. Az üzlet cime légyszi egy nadrágom sem jön már rám. De 15.ezerért nem veszek egy nacit... :)

Kép
háfi

Gjéti örülök hogy tetszet a vonalzom. A testvér dologhoz annyit hogy az én gyerekeim között 9.év lesz. Nem tudom ...... Vikinek egyenlöre még tetszik a dolok simogatja a hasam meg mesél neki, + puszilgatja az Ő tesóját, de ha kint lesz :roll: Zsu83 olvastam hogy sokat "bünöztél" és akkor mi van. Ha nem falsz fel minden nap egy elefántot akkor néha néha egy kis kisiklás szerintem engedélyezve van :) Én nem tudok enni nem kell az étel...A kedvenc ételemtől is undor fog el...Vigyázatok magatokra....

Kép
háfi

Háfi: http://www.2in1collection.hu/ a bolt webcíme, van egy üzletük a Lövőház utcában, egy a Teréz körúton, a honlapjukon meg tudod nézni. Én elég olcsón tudtam vásárolni még a Gólya Babakelengye üzletben (7000 Ft hosszúnadrág), ami a Baross utca 36-ban van, a Kálvin tér közelében.
Szegénykém, hogy Te még mindig ilyen émelygős vagy... Biztosan hamar elmúlik. Nekem ekkor már nem volt ilyen bajom.

Stelly: az utcai beszólást sajnálom, tényleg nagyon rossz lehetett, engem is megviselnek az ilyesmik... Viszont azért, hogy Te már fordulni érzed a babádat, azért nagyon irigykedem! :)
Apa nálunk is hallotta már Őt, olyan jó lenne, ha már gyarkabban és kifejezettebben érezném én is. (Eddig csak egyszer volt kifejezett érzésem, amikor biztos voltam, hogy Ő az...)

Gjéti: Mi egy szobában leszünk a Babával egy ideig, az biztos, Apa hallani sem akart más megoldásról.. :) Aztán a kisszobánk lesz a gyerekszoba, mi pedig kimegyünk a nagyszobába.

Ja, félelemeim persze nekem vannak, amikor bennem is felmerül, hogy mi van, ha nincs jól a Babánk. De velünk nem fog ilyen történni, Csajok!

Szép napot Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Az én 2 lányom között 18 hónap korkülönbség van. A "nagynak" meg sem próbáltuk elmagyarázni a kistestvért, ugyanis egy ilyen pici gyereknél hiábavaló erőlködés. Mivel "ketteske" a legnagyobb nyári hőségben kívánt megszületni, a hatalmas pocakkal egész egyszerűen nem bírtam a nagyobbra vigyázni. :roll: Odaadtam 3 hétre anyámnak, nyaralni a Tisza mellé. Mire hazaért itt volt a kistestvér. Viszont az én nagylányom már annyira elfelejtette az itthoni viszonyokat, hogy teljesen természetesnek vette a kicsi jelenlétét. :shock: Azaz nem érdekelte, nem foglalkozott a dologgal. :)

A császárt szerintem az orvossal kell megbeszélni. Az előző császár nem feltétlenül akadálya a következő "normál" szülésnek. Sok függ a varrat irányától, erősségétől, és nagyon oda kell figyelni a szülés alatt. Viszont sok orvos az egyszerűbb megoldás felé hajlik, azaz nem mérlegel, hanem kapásból császároz. :( Ezért mondom, hogy előre beszélni kell vele, hogy gondolja a szülést, és esetleg már most orvost váltani :roll:

A bunkó beszólásokról csak annyit: sajnálom az ilyen embert a lelki világa miatt :? De az is lehet, hogy pszichológia szakos hallgató az egyetemen, és csak a reakciókra kíváncsi... Éppen szakdogát ír :)

Kép
kangu

Sziasztok!

Stelly, próbálj nem idegeskedni, de megértelek, én is ilyen sokáig gyötrődős vagyok.

Nálam a rugdosás már abszolút beindult. :lol: :lol: :lol: Naponta legalább 5-6-szor rúg sokat a babó, és kívülről is egyértelműen lehet érezni. Úgyhogy otthon megkezdődött a hastapizós időszak, főleg most, hogy nálunk van anyukám is. :lol: Ma reggel pl. a kocsiban egész úton dörömbölt, nem győzöm dicsérgetni, hogy milyen ügyes. Eszméletlen, milyen aktív! (Most is megy a buli odabenn. :D )

Egyébként a rossz érzések miatt ne aggódjatok, a 12. heti uh-n én szinte meglepődtem, amikor megláttam őt a monitoron, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy odabenn van, és minden rendben. Emlékszem, az első terhességemnél kicsit később éreztem a mocorgást, minden vizsgálatra gyomorgörccsel mentem, hogy megvan-e még...

Kép
mist

Sziasztok!

Sikerült kipihennem a tegnapi nap fáradalmait, de még vissza kell olvasnom egy csomót, amit nagyon imádok, olyan jó titeket olvasni! :lol:

Beszólások: Ne törődjeket az ilyen emberekkel, primitív népséggel! :twisted:

Babuci: Bennem is sokszor felmerül a kérdés, vajon minden ok odabennt a babával, jól érzi magát!? :roll:

Megyünk a piacra, kifogytunk az összes zöldségből, gyümölcsből!
A tegnapi napot ma kiváltom egy egészségnappal! :D
zsu83

Nincsen émelygésem, csak egyszerüen nem jó..... Pedig éhes vagyok.Csak a nagyon nagyon sós dolgokat és a nagyon nagyon savanyút tudom megenni a csoki vagy a fagyi szóba se jöhet. Tegnap 3db citromot ettem meg minden körités nélkül, és nem fájt a hasam a rengeteg savtól.A hús egyszerüen nem esik jól....Meg persze rengeteg gyümi....Mennem kell mert Malacka már türelmetlen hogy túl sokat vagyok a gép elött... Mit tudok ennyit "pletykálni". Férfi a lelkem... :roll:

Kép
háfi

Sziasztok Csajok!

Stelly: az ilyen bunkókkal tényleg nem kell foglalkozni, de persze rosszul esik az embernek, ha beszólnak neki. De ilyenkor gondolj arra, hogy ott a párod, aki szeret téged, és akinek tetszel, és nemsokára még tovább bővül a család. :lol:

Én a napokban egy kicsit fejfájós vagyok, emiatt egy kicsit nyűgös, de egyébként minden oké. Már kértem időpontot a 18. heti UH-ra, szept. 9, már nagyon várom. (Sajnos csak akkorra lesz AFP-eredmény). Tök furi, hogy ti már voltatok cukorterheléses vizsgálaton is, nekem a doki azt csak a 26. hétre mondta. Jaj, és még nem voltam fogorvosnál, pedig most már illene oda is elmennem. :?

Gjéti: Mi is úgy tervezzük, hogy eleinte mindenképp egy szobában leszünk, aztán meg majd meglátjuk, valószínűleg utána mi is átvonulunk a másik szobába. De ez még olyan távolinak tűnik :lol:

Zsu83: A bűnözés kell néha!!! Amikor a Balcsin voltunk, én is ettem lángost, meg hekket jó sok kenyérrel, stb. Ettől még nem dől össze a világ. Mondjuk én a kólát le nem bírnám nyelni, mondjuk soha nem is szerettem, viszont reggel muszáj innom egy kávét, különben nem bírok kimászni az ágyból. :wink:

Régebben valaki kérdezte, hogy mi a helyzet a Gyed-en lévő kismamákkal, ha tanulnak. Sajnos én úgy tudom, hogy már megszüntették a tandíjmentességet, utoljára a 2006-ban beiratkozó kismamáknak járt. De azért rá fogok kérdezni, úgyis mindjárt kezdődik a suli, én a PSZF-re járok másoddiplomázni.

Szép napot mindenkinek!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Én is kíváncsi vagyok, h meg tudom -e majd szülni a kicsit...
Valaki azt mondja, h tutira nem a korom miatt, mások meg azt,
h pont azért fogom tudni... :roll:
Anyukám a testvéremet császárral hozta a világra, mert túl nagy
baba volt... Az orvosa azt mondta, h engem már biztosan nem tud
"rendesen" megszülni, erre 4 óra vajúdás után megszült simán. :)
Igaz, utána nagyon fájt neki hetekig, de legalább nem vágták megint.
Szóval lehet szülni simán egy császár után, de tényleg orvosfüggő,
van, aki egyből császároz.

Kép

Kép
gjéti

Zsufi! Én kérdeztem a tandíjas dolgot, anno kihasználtam a lehetőséget a Közgázon. De sajnos én is úgy hallottam, hogy megszűnt. :( Mindenesetre megköszönöm, ha rákérdezel, hátha valami kedvezmény azért még jár.

Kép
mist

Erika, jók a fiúneveitek, mindkettő rajta van nálunk is a listán :)

Abencze - hat hetesen egyelőre nagyon félelmetes jelenség lehet :D a besurranáskor azért nem lett komoly károtok, ugye?? ha tudsz, tegyél fel képet légyszi a kiskutyusról, biztos nagyon helyes :)

Biztos nem egyszerű két kicsi gyerekkel (hárommal meg főleg), de annak is megvan az előnye, ha kicsi a korkülönbség - ahogy észrevettem az ismerőseim között, az ilyen testvérek nagyon közel állnak egymáshoz, meg eljátszanak egymással kiskorukban.

Andabella, szerintem ezen a képen a kicsi buksija van felülnézetből

császárról nekem egyszer azt mondták, hogy ha már egyszer csináltak, akkor utána már nem engednek természetesen szülni, de utána két csajjal is találkoztam, akik meg szültek császár után, szóval gyanakszom, hogy ez az orvoson múlik, hogy bevállalja-e

úgy látszik, ez az aggályoskodás ilyen normál kismama-betegség, mert néha nekem is előjön, de utána mindig szépen elmondom magamnak, meg a babának, hogy "minden rendben van, szép egészséges kisbaba van a pocakomban, aki február elején fog megszületni" - bízom benne, hogy ez a szuggerálás segít :D

KépKép

KépKép
stelly

olyan kedvesek vagytok ezzel a beszólás-dologgal kapcsolatban :) azért megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen agyalós, de utólag mostmár én is inkább arra gondolok, hogy valószínűleg a csajnak van valami "defekt"-je, azért szekált engem :D

KépKép

KépKép
stelly

Csak olyan rossz, hogy utoljára a 7. heti UH-n láttam utoljára a babát ( nem is látszott semmi csak két kis paca meg a szíve), a 12. hetin eszükbe sem jutott, hogy megmutassák. Úgyhogy ezért is vagyok nyugtalan szerintem.

Én úgy gondolom, hogy a kezdetektől külön szobában leszünk. Úgysem nagy a lakás, úgyhogy tuti meghallom ha nyekereg :wink:

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Mi a jövő héten kedden megyünk uh-ra... Már nagyon várom! :D

Mi is külön szobát tervezünk egyenlőre, de majd még kialaklul.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Háfi: Én az elején meg pont az édeset kívántam! Szerintem hamarosan te is mindenevő leszel, ne aggódj! :D
Bár bizonyos ételektől én is irtózok, pedig előtte szerettem őket, de van olyan is amit eddig nem nagyon szerettem, és most simán megeszem!

Zsufi: Én is úgy gondolom, hogy ennyi bűnözés még belefér! :wink: :D
A cukorterhelésest nekem is a 25. hét körül mondta a dokim! :roll:

Nálunk is külön szobába lesz a picur, egymás mellett van a háló és a gyerekszoba!
Bár már kapok érte hideget-meleget, hogy külön akarom tenni egyből a babát! :roll: :cry:
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: