A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Bocsi,csak gyors bekukk!

Sz.andi!! Remélem van remény,tegnap este ugyan nagyon nyügi volt,de 22-04:45-ig aludt,igaz velem de akkor is!
Aztán hamma majd újabb 2 óra alvás,újabb hamma és azóta megint alszik!
Már rendet raktam megy a mosógép!
kopp-kopp-kopp
Én is vettem Mama üveget,de a 2-es cumiból döl a szájába,majd meg fullad!
Te melyiket használod hozzá?
Tápit melyiket eszitek?
És mennyit?
Tej van még?
Áron továbbra is baromi keveset eszik,de ezen már megpróbálok nem idegeskedni!

Bocsi de most ennyire tellett,gyorsan én is hammolok mert aztán ébred!

Majd jövök!

Pussz mindenkinek

Kép

Kép
ibm

Ronix!
Nekem az a baj, hogy nem szereti. Egyszer aludt el benne, hiába szoktatom hozzá, nem megy. Állandóan üvölt benne. Ha kifelé fordítom, ami nem egészséges, így csak kipróbáltam, akkor vígan el van benne. De mihelyst nem lát ki, elkezd ordítani. Így lemondtam róla, nem erőltetem.
De azért vettem meg, mert sok babának nagyon jó. Nagyon szeretik. Nekünk nem jött be.

Viszont a rezgő szék annál inkább! Tegnap el is aludt. Nagyon jól érzi magát benne! Csak olyan fura, én nem bírnék rezgő széken ülni. Nem árt ez nekik? Alszik és rezeg. Meddig lehet benne rezgőn?

De sokszor jó lenne a kendő, mert ha csak a gyógyszertárba vagy a boltba megyek, nem kéne kiszedegetni a babakocsit... Gondolkodtam a kengurun. Szerintetek?

sz.andi

andi én nem szeretem a kengurut,
de ha azt mondod jo a kendö akkor azt hiszem beruházok egyre
mert a ki szaros szereti a viszik a seggét :D :D

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ami!
Nekünk a 2-es cumi nagyon jó. Szereti. Viszont a tejecske már igen csak fogytán van. De már ezen sem emésztem magam, mert minden nap 2-3X eszik belőle, bár nem lakik jól, így megy a táp utána. Nem baj, már a 3 hónapot lassan elérjük. Bár szerettem volna minimum 6 hónapos koráig adni. De ez van.
Viszont keveset eszik. Írjátok itt az eszméletlen nagy adagokat, vagyis hozzánk képest nagyok. Mi max 120-at eszünk, de ez is ritka. És nem kell neki csak 4 óránként. Hiába küszködök vele! Tegnap reggel 6-kor evett rendesen, ugye este 11-től nem evett. Aztán 9-kor kb. 30-at!! és fél 1-kor evett megint rendesen. Addig csak küszködtem, hogy egyen, de nem akart. Én nem értem! Komolyan!
Teganp este sem volt hajlandó 60-nál többet enni. Csak azt nem tudom, hogy akkor mitől hízik? Ugyanis tegnap mértem: 5200! Egy hete itthon pont 5 kiló volt. 2 hete meg a tanácsadóban 4910. Érdekes.

sz.andi

Ronix! Miért nem szereted a kengurut? Egyébként Viki is szereti, ha cipelik, de a kendőben szorosan a mellkasomon van, nem lát ki.Az ölemben meg a vállam felett vagy előre tud bámészkodni. Most éppen a fákra van rákattanva. Olyan csodálkozó arccal tudja nézni! Olyan aranyos! :oops:

sz.andi

Ezeket ma reggel csináltam. Jó kedve volt. Szereti a széket!

Kép Kép Kép

sz.andi

Sziasztok!
Andi:itt a link:
http://sutisnene.blogspot.com/

Jajj,nagyon tündéri Viki! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Andi! Nekem a 100 a max amit megeszik,3 vagy 3és fél óránként kéri,de inkább 70-80-kat,éjjel nekem is 30-at evett,ma már inkább nem mértem,ha nem elég neki úgyis üvölt!
Voltam dr-nél is,mondtam,hogy csak 70 grammot hízott 10 nap alatt,azt mondta amíg nem áll meg vagy nem fogy ne törődjek vele és ne is figyeljek oda hogy kié mennyit eszik,ő egy külön kis ember és senkihez sem hasonlítható!
Kicsit nehéz,de próbálom magam ehhez tartani mert különben már schockot kapok!
Én múlthéten vettem kengurut,még csak 1X használtam,de szerintem jó lesz!
Széket én is vennék,ha tudnám,hogy el lesz benne!
Melyik tápot eszitek?
Áron most a beba ha start aktívot úgy ahogy megeszi,de még azért sokat üvölt a kaján!

Kép

Kép
ibm

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:25-kor.
Vendég

Ami! Azt eszi Viki is! Ő sem örül neki annyira, de még megeszi! Először volt a humana ha 1, de azt nagyon nem ette. Nem tudom miért. Ez már sokkal jobb.

Milyen kengurut vettél? Mennyi volt? Tudsz képet feltenni? Nagyon gondolkodom rajta!!
Viszont a széktől én is nagyon féltem. De komolyan, amióta megvan, nyugodtan le tudunk ülni Janival kajálni, ő meg ott rezeg mellettünk. És persze közben vigyorog! :lol:

sz.andi

Már jönne a foga? Ilyen korán? Én nem látok ott semmit egyébként!

Kike! Köszi szépen, megtaláltam és el is mentettem!

sz.andi

Ja, tényleg! Látjátok, hogy alig látjátok ( :lol: ) a Viki homlokán a piros foltot? Szépen lassan eltűnik! :lol: :lol:

sz.andi

sziasztok!

egy darabig olvastalak benneteket, aztán már arra sem volt időm...
pénteken mellgyulladásom lett, lázzal, iszonyatosan fájt.
hál!istennek elmúlt, rossz volt betegen, energia nélkül. apa megint csúcs volt, sokat tudtam pihenni, bár szombaton Nati egész nap nyűglődött. Biztosan az algopyrin meg az antibigyó miatt, úh nem is vettem be belőlük többet.

látom, szépen nőnek a gyerkők, és nagyon édesek!
nati 4 hetesen 4210 g volt :oops: :D több mint egy kilót dobott magára 1 hónap alatt :)

minden ünnepeltet isten éltessen!

megyek, mert itt gubbaszt a kezemben bekakálva, és a naggyal is kéne menni játszótérre.

Ha oviidő lesz, talán több időm is lesz.

Kép
Kép
bondi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:26-kor.
Vendég

Andi+ 4200 volt a plusban vettem majd hozok fotót csak most mennem kell mert megjött Anyós!
Áron azóta is alszik! :shock:
Mi is Humanaval kezdtük,elején szerette azzal jöttünk haza a kórházból,de miután megérezte a cicit nem kellett neki!
Nekünk is mindent rágcsál!
Futok,mald jövök!

Kép

Kép
ibm

Sz.Andi!
Nagyon aranyos Viki baba! Mugy nem kell, hogy látszon még a foga, de attóllehet hogy már nől, és tényleg ezért tömköd dolgokat a szájába... a fogzás egy elég hosszu folyamat.

ronix!
A kürtöskalácsot mire tekerted? Honnan szereztél olyan hengert? Mert én tudok kürtöst sütni (a lángosos ahol dolgoztam, egyben kürtöskalácsos is vol....barátnőm sütötte, én is megtanultam), csak itthon nem tudom hogy lenne kivitelezhető.

d.dodó

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:47-kor.
20150601134430

dodo: papir kéztörlö kemény belseje arra tekertem fel alufoliával betekertem a hengert ugy tettem a sütöbe

ami:én is féltem megvenni a hintát mert drága de a mienketetöszékké alakitható igy megvettük és nagyon jol elvan benne

andi:a kenguru nekünk mármint a másik 3 nak kényelmetlen volt és nekem is megfájdult a hátam benne
meg szerintem a kendö jobban tart

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Megjöttem a fogdokitól. Állítólag a fogkövem miatt begyulladt az ínyem és azért fájt. Leszedte a fogkövet, most öblögetnem kell kamillateával. Volt egy icipici lyuk is és azt is betömte, de azt mondta, hogy nem attól fáj. Hát remélem igaza lesz és elmúlik. Most éppen nem fáj, de este szokott.

Andi! Viki nagyon cuki és olyan kislányos lett a szép fülbevalójával. Másabb lett vele. Lehet hogy a foga jön, de ez eltarthat hónapokig is.

Kép
szly27

Lackó-Fickó nagyon édes ahogy mosolyog! Meg hát " alapjáraton" is! :)
Viki nagyon jólesett!

Fája a torkom. Remélem semmi komoly. Tantum verde, ugye amit lehet szoptatáskor is?

Potyka, ha nem 30-tól 6-áig lenne, csatlakoznék én is...

Kép
andkata

Kata!
Mehet a tantum verde + hársfateát is ihatsz ;)
20150601134430

Szly:Örülök hogy elmentél a fogdokihoz,drukkolok hogy hamar meggyógyuljon! :wink:

Laci nagyon édesen vigyorog :D

Kép
Kép
Kép
kike

Köszi Kike!

Viki! Lackó nagyon édi!

Kép
szly27

hali!

Neha beesek en is.

szly!
Esetleg egy vigyori tabli?
Tobbiektol meg varjuk hozza a kepeket!?

Isten eltesse a Benceket utolag is!!!!
Apakat is!

Ide vele kurtos kali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tud valaki webes jatek boltot? Szundikendot szeretnek a csoppeknek,de a brendonos nem tetszik egyik sem.
Muffin-fele jatsszvelem.hu-n mar neztem de nincs.
egyeb otlet?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:48-kor.
20150601134430

Maverick! OK! Akkor mindenki küldje el nekem priviben a mosolygós képet!

Kép
szly27

Maverick!

Én ilyet vettem: http://bolthely.hu/gyermekvarazs/id/00823_Szundikendo

Vikinek tetszik. A rózsaszín van nekünk.

sz.andi

Sziasztok Anyatársak! Már hónapok óta olvaslak Benneteket, és nagyon sok hasznos infót szereztem Tőletek, amit ezúton is köszönök! :)
Most viszont kérdezni szeretnék Tőletek, mert nagyon megijedtem az éjjel.
Kisfiam, Brúnó tegnap volt 3 hetes és pontban éjfélkor beriasztott az Angelcare légzésfigyelőnk. Azonnal kikaptam az ágyából és úgy láttam, hogy békésen alszik, a karomban lélegzett is. Ma délelőtt elvittem orvoshoz, aki szerint lehet, hogy az orrocskája dugult el, figyeljek oda a tisztítására.

Szerintetek? Hasonló tapasztalat valakinél esetleg? Előre is köszönöm!

Próbálok küldeni fotót is a fiatalemberről :D Kép
brúnó anyukája

Sziasztok Anyatársak! Már hónapok óta olvaslak Benneteket, és nagyon sok hasznos infót szereztem Tőletek, amit ezúton is köszönök! :)
Kisfiam, Brúnó tegnap volt 3 hetes és pontban éjfélkor beriasztott az Angelcare légzésfigyelőnk. Azonnal kikaptam az ágyából és úgy láttam, hogy békésen alszik, a karomban lélegzett is. Ma délelőtt elvittem orvoshoz, aki szerint lehet, hogy az orrocskája dugult el, figyeljek oda a tisztítására.

brúnó anyukája

brúnó anyukája

Bocsánat a triplázásért, még új vagyok itt és nem jelzett semmit, hogy elment volna az üzenetem... :oops:
brúnó anyukája

Roni, elfelejtettem válaszolni. Igen a Prevenar lesz ingyen, úgy tűnik. De ez szerintem még nem tuti.

Brúnó anyuka- én gyerekorvos vagyok és számtalan esetben találkoztam szülőkkel, akik gyermekénél megszólalt a légzésfigyelő- sok esetben nem volt semmi gond. Most már én is csatlakozhatok, mert ugyan nekünk babaycontrol nevű légzésafigyelőnk van, de már csomószor megszólalt. Náluk az ok egyszerű, a leány rendkívűl mozgékony és folyton lemászik az érzékelő párnáról...4 kg-ig amúgy sem szabad a kókuszmatrac alá tenni. addig felett kell tartani.
Az érzékenységet is be lehet állítani némely légzésfigyelőknél, lehet hogy avval van gond nálatok. A gyártót is érdemes ilyenkor felhívni,
Ne izgulj, valószínű nincs baj. Az orrát pedig orrszívó-porszívóval tisztísd szorgalmasan.

Üdv, Kata

Kép
andkata

Sziasztok!
Köszönöm, akinek még nem köszöntem meg! :)

Lehet, hogy mégsem lesz a héten autóm! Nem tudom, hogy megyünk el megvenni Zsuzsinak a tankönyveket, hogy jutunk el az évnyitóra (Szabolcsnak pont akkor kell visszavinnie a gyerekeket), és egyáltalán teljesen meg vagyok lőve kocsi nélkül. Itt nincs tömegközlekedés :lol:

Akata, torokfájásra még a bioparox spray is jó! Jobbulást!

Brunó anyukája :lol: Szia!
Nekünk is egyszer beriasztott (ugyanolyan van, mint nektek), én is kikaptam Zsoltit az ágyból, és békésen aludt. Nekem úgy tűnt, hogy azért, mert nagyon az ágy szélén volt, simán lemászott a légzésfigyelőről. Én nem vittem utána orvoshoz, azóta nem riasztott egyszer sem.
Remélem nálatok is csak valami ilyen gond volt.
Cuki a kisfiad.

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:26-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:27-kor.
Vendég

kataaz ingyenes oltásrol én a mai ujságban olvastam hogy oktober 1-töl ingyen

Képimg][/url]
Kép
ronix

mar jo ideje olvasok visszafele, de edes lanyom 4kor aludt el reggel fel 9 ota......
mindezt fenekrazas, tobb oras szopi, 40 lefejt tej es 60 tapszer utan sikerult neki, kinn az erkelyen hordozoban( amiben amugy sosincs el), hat ilyen az en "angyalkam" :lol:
Vendég

kepes osszefoglalo a nyaralasunkrol: Kép apaval a nyaraloban

Kép kertben beszelgetunk anyaval

Kép komolyan??????????

Kép igy furodtunk (orditas nem azert van mert pici a lavor, mindig ordit furdeskor)

Kép igy aludtam a kertben mig anyaek bogracsoztak

Kép szieszta a strandon

Kép apaval a vizparton

plussz ketto, mert edi :oops:

Kép igy tartom a fejem hason fekve

Kép mai elso alvasom ( anay: :twisted: )
Vendég

bocsi kicsit sok lettem :oops:

szoval jo volt, sokat setaltunk kinn voltunk egesz nap, talalkoztunk ismerosokkel, bogracsoztunk, grilleztunk, halat ettunk a strandon....szombaton jott a vihar, de akkor meg olimpiat neztunk.
Anna jo gyerek volt, mindenki ajnarozta ot( ennek koszonhetoen ma is egesz nap kezben lenne :twisted: ) ejjel ugyan ugy aludt mint itthon.
Vendég

vagyok én is, csak néha nem vagyok benne biztos hogy jól teszem... hétvégén nem is olvastam, mert elég nehéz elfogadni, hogy az én fiam nem úgy reagál mint a többi gyerek. Még mindig nem igazán látjuk mosolyogni (bár ma előfordult, de nem jellemző) és én ettől már kivagyok... :( tudom, hogy minden gyerek más, de akkor is...
a másik meg, hogy szerintem mártúl sokat alszik a gyerek. mostmár vagy egy hete minden éjszakát végigaludta (aminek nagyon örülünk) de aztán napközben is nagyrészt alszik. (az evéseken kívül kb napi 4-6 órát van ébren...
és amióta bejött a hűvösebb idő, azóta az evés sem úgy megy (múlt héten volt hogy 940-et megevett, most alig érjük el a 600-at...) ennek következtben tegnap 900, ma meg 500 ment a fagyasztóba. akkor lesz csak szívás, ha nem fogja szeretni a fagyasztott tejet...
na nem negatívkodom itt tovább de szükségem lenne egy kis pozitív energiára...

KépKép
muffin

ja és arra, hogy rág a gyerek... eliot is folyamatosan rág, tökmindegy mit, ráadásul folyik a nyála is olyankor. máskor szerencsére nem :)

KépKép
muffin

muffin::
ne aggodj léna se mosolyog!!!!!!!!!!!
ugy hogy szly nekünk nem lesz egyenlöre mosolygos kép a tábliban.....

tényleg katák mikor van gáz ha meddig nem mosolyog????????????

lénát més sosem láttuk mosolyogni sose
mindig olyan mérgesen néz hogy huuuu

Képimg][/url]
Kép
ronix

köszi ronix :) lehet, hogy hülyén hangzik, de engem megnyugtat, hogy nem vagyunk egyedül... :)

KépKép
muffin

cumisuveg: nekunk is a mam a legtutibb, abbol nem megy melle semmi, utana a tommy tippee, majd az avent, abbol ugy eszik mint egy kisdiszno:)

kendo: nekunk L-es van, es Annanak igen nagy kedvence, fekve ugyan nincs el benne, de van csecsemoknek valo x kotes is, abban sokat hordozom, ha azt akarom aludjon tuti abba viszem le, sot itthon is felkotom, hogy tudjam vegezni a dolgom

jajj, milyen temak is voltak meg

szopas: valtozatlan, o igenyli, ragcsalja is, tej nincs( more milk ide vagy oda, malata ital , tea, fejes..........)o meg egyre ehesebb

alvas: nappal semmi, ejjel 3 orankent kel.elalvasra nincs bevalt modszer, mikor mi( lasd ma: altattam, hagytam sirni, befekudtunk a nagyagyba....es vegul a hordozoban szenvedte magat alomba, pedig igen utalja amugy...)

oltas helye: most lett piros, es azon kivul nem tudom mi a teendo vele

kenguru: Anna abban is szeret lenni, csak nekem nem olyan kenyelmes, mert nem olyan szoros

tobbre nem emlekszem :oops:
Vendég

Anna sem tud meg igazabol mosolyogni, de en nem merek semmit a "mikor kellhez"

Szoval muffin ezen ne ragd magad!!!!!!!!!!!Anna semmit sem csinal pl ugy mint a "tobbiek". Nincs el egyedul nezelodessel, semmi nem koti le, nem eszik 100nal tobbet egyszerre.Meg mindig 3 orankent kel ejjel, nem tud cumizni, .......de en nem hasonlitom masokhoz.Biztos vannak dolgok, amiben meg o ugyes( pl kis erobajnok, es en ilyenkor mindig dicserem nagyon).
Eliot is ilyen egy kis egyeniseg(mint minden gyermek) . elolvasod ki mit ir- hisz minden anya buszke arra ha valami ujat csinal a gyereke, vagy valamiben "jobb" mint a tobbi- es kesz!Amugy meg orulsz annak amiben a Te fiad a legjobb, dicsered ha valami ujat csinal, es leirod nekunk! Es mi veletek orulunk!
de tenyleg, ne frusztraljon( jo megsugom neha en is irigykedem, vagy amulok bamulok, sokszor legorgetem mennyi idos is az adott baba akirol ezt meg azt olvasok... :oops: , de utana csititom magam, a mi lanyunk Anna, o ilyen, es mindenki mas!)
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:49-kor.
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:50-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Sajna én is ritkán tudok jönni, de azért mindig olvaslak titeket.
Muffin nálunk se mosolyog Vivien, ugyhogy szerintem majd eljön a mi időni is, mikor vigyorognak a babócáink! :)

Kép
linda24

Sziasztok!
Megjöttünk a sétából, mert Laura nagyon nyügi volt, semmit nem aludt séta alatt. Ez még hagyján lenne, de végig is üvöltötte. Pedig előtte evett. Na mindegy, amit kellett, meg tudtam venni, aztán jöttünk haza. Persze igy is a séta felét kézben töltötte, másik kézzel toltam a babakocsit. Elég vicces volt. De kézben legalább nem bömbölt. Na de ma megrendeltem a hordozókendőt. Elvileg holnap vagy holnapután meg is érkezik...6 féle kötési mód leírással együtt.

Anyjuk!
Nagyon jók a képek. Nagyon ügyesen tartja már a fejét....és hatalmas szép szemei vannak! Meg az a kép nagyon tetszik, ahol a kertben beszélgettek! Édesen vigyorog.

d.dodó

köszi csajok a biztatást... :) remélem igazatok van és én parázom túl a dolgokat...

amúgy nekünk is csak egyszer riasztott hamisan az angelcare, és remélem többet nem is fog. :)

megjött apa és hozott nekem egy napraforgót!!! :) kedvenc virágom és van hozzá sztori is, úgyhogy naggggyon felvidított. :)

KépKép
muffin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: