A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:17-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:18-kor.
Vendég

Sziasztok!

Kata, nekünk pont ezért nincs az ágyban rácsvédő :D

Viki én sem adok vizet egyáltalán. Ha nagyon meleg van, gyakrabban szoptatom. Bár ennél gyakrabban szoptatni, már lehet, hogy lehetetlenség :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

Megmutatom nektek Zsolti kedvenc alvó pózát! :lol:
Nem tudom meddig tud így aludni még, mert már majdnem hat kiló! Kép

Kép
Kép
patr

Viki köszi :D
Egy időben használtam az a fogkrémet,aztán abbahagytam,de lehet hogy megint elkezdem azt használni,hátha segít.

Kata:Domit nem zavarja,inkább szereti nézegetni a színeit,mintáíit :D
Domi ma jó kisfiú-eszik,nézeget,gügyörög egy órát,aztán szundi.Kiváncsi leszek az estére.

Kép
Kép
Kép
kike

Patr:ismerős helyzet :lol: omi is ha nagyon nem tud elaludni,vagy nyűgös,így vagy elalszik,vagy nézeget ,és megnyugszik.És ezért fáj nekem a bal csuklóm,meg a karom.

Nagyon édes Zsolti :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok anyucik,

tettem fel két receptet a másik topikba :D
a gesztenyés ki van próbálva, a másikat csak ettem valakinél, nagyon fincsik
A gesztenyéset pár órát- fél napig kell hagyni állni hűtőben.

Kata!
köszi,lehet még próbálom hagyni én is a saját tempója után.
csak ma már tettünk egy kivételt délután, mielőtt vendégek jöttek-jól betankolt egy 70 ml-t cumisüvegből
amíg itt voltak meg se mukkant, csak nézte őket tágra nyílt szemekkel kb.1 órát. Nem győzték dicsérni meg ámulni rajta :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

De édesen alszik Zsolti :lol:
bár ilyen súllyal nem sokáig :wink:

Kép
kimma

Kike, Kimma köszi :D
Megmértük Zsoltit, pont hat kiló! :lol:

Viki, tök ügyes vagy, hogy már nem kell tápszer! Zsoltinak van tejtestvére, mert egy kolleganőmnek kevés a teje, és viszik a tejet, de most ő is megpróbálta azt a fejést, amit te írtál, és mondja, hogy érzi a különbséget! Lehet, hogy neki is sikerül szaporítani a tejet!

Kép
Kép
patr

Jobb estét!

Kike! Párocskáink egy napon születtek! Mi Apusunk is ma lett 30!
Ennek örömére ma elment haverozni. Annyira nem örülök, de amennyit segít, hát egye kukac, érezze jól magát!

Nagyon édes babákat láttam!

Viki! Én adok teát Leventének! Édeskömény-ánizs keverék. Jókat pukizik tőle! :lol:

Mai mérés: 56cm-ek lettünk és 4350g-ok! 8) :P

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:39-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:40-kor.
20150601134430

Viki! Igen, a pocak miatt. És úgy tűnik, hogy beválik!
Először fintorgott az ízére, de azért itta, most már ugyanúgy veti rá magát, mint a cicire!

Ja, és van mikor csak nyűgös a melegtől, akkor pár korty tea segít és visszaalszik.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!Levi Apukának is boldog szülinapt!
Sajnálom hogy nem igazán segít.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Segít Ő, nem is keveset! Éppen ezért mehetett el! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:41-kor.
20150601134430

sziasztok!

viki!
Asszem még te kérdezted....Anyjukék máig vannak Balcsin. Gondolom valamikor délután mennek haza.

Kike!
Jó lett nagyon a torta. Biztos nagyon finom is volt.
Utólag is boldog szülinapot párodnak.

Kriszta!
Te párodnak is boldog szülinapot!
Amúgy én is szoktam ezt az ánizs-édeskömény teát adni. Por alakban van. De van hogy csak a saját teámba rakok belőle, ugy is hatásos.

Éjjel nagyon jól aludt Laura, csak 1-szer kelt. 9-kor feküdt le, és csak fél 4-kor kelt. Utána meg csak 7-kor.

d.dodó

hahó,
már reggel is van? Felébredt ez a gyerek nekem, és teljesen éber... úgyhogy kihoztam a nappaliba, ne ébressze fel Szonját (két gyerekkel mégis csak nehezebb félig aludni :) )

Viki,
te már fitten és vidáman a gépnél? Én fél kézzel tartom a fejem, hogy el ne guruljon valamerre :roll:
pl bele a kávémba
- na, amúgy a múltokori kérdésedre: én sem adok neki vizet, csak anyatejet kap Nándi, de épp tegnapelőtt gondolkodtam, hogy annyira hőség volt, lehet, adnom kellett volna egy kis vizet neki. Most már jó hűvös van, úgyhogy maradunk a tejnél :D
de a gyerekorvosunk mindig rámpirít, hogy itassam vízzel a kölköt, legalább kínáljam, mert mi lesz ha lázas lesz egyszer, muszáj lesz itatni vízzel, és nem fogadja majd el a cumisüveget :shock: hát igaza van, de szerintem ha szomjas lesz, elfogadja majd (Szonjával is így volt - bár másfél éves koráig nem volt lázas 8) )
Én ma nem főzök, kapunk valami ebédet az anyukámtól!!! Hurrá!!!
Tegnap tejfölös krumplilevest csináltam, meg pirított csirkemell Uncle Bens szósszal + rizs. Ennyi telt tőlem, ez sem kevés! Sosem főztem ennyit, mint amióta Nándi megszületett.

Kike,
a torta receptjét felteszed a receptesbe? Vagy már ott is van? És a torta tetejére hogyan varázsolod azokat a kis mintákat? Lehet kapni valami formát hozzá?

Patr, Zsolti hat kiló???? 8) Az igen, lehet vele tornázni! Nándi is igyekszik, szerintem lesz ma vagy öt kiló (ma mérünk, ma egy hónapos!) De megmondom neki, hogy nem kell titeket utolérni :D én így is alig bírom el a babahordozóval együtt :oops:

Maverick,
te kérdezted az uszodát. Én a magam fejétől akkor vinném uszodába a kicsit, ha már elmúlt három hónapos, ha van olyan medence ott, amiben kb. derékig vagy mellkasig ér a víz nekem, ami kb testhőmérsékletű, és aminek azért nem agyonklórozott a vize, és nem járnak oda annyira sokan. Ja, és az öltözőben meg legyen hol öltöztetni, mondjuk pelenkázó...
huh, úgyhogy egy szimpla uszoda ezeknek ritkán felel meg, de hátha....
na meg beférsz-e babakocsival, leteheted-e az öltözőben (vagy a hordozót-hordozókat), nem forgóajtón kell-e bemenni (pl a Komjádiba be sem lehetne jutni :shock: )

Vkata,
én még nem tornázom, de már nagyon szeretnék! Ahogy megy le lassan a hasam, úgy látszik, hogy lóg a hájam :oops: :oops: . Viszont most szépen javul a köldöksérvem, úgyhogy nem akarom elkapkodni, megvárom a hat hetet, és utána kezdem majd el! De hogy mit, azt még nem tudom. (az is eszembe jutott, hogy Szonja után talán túl korán kezdtem el a tornát, azért is jött ki a köldöksérvem :? akkor nem vártam meg a hat hetet, szerintem már a negyedik héten csináltam a felüléseket, én ostoba liba - és még le sem ment tőle a hasam jobban)
ja, arra emlékszem, olyat csináltam, hogy Szonját a kezemben fogtam, és térdelve leültem a sarkamra, aztán felemelkedtem térdelésbe. Nem tudom, érthető-e így, de ez jó popsi- és combtorna volt! Derékra is jó, ha nem a srkadra ülsz, hanem jobbra meg balra mellé, és közben le sem ülsz igazán... elég nehéz, főleg gyerkőccel. Most majd azért Nándi nélkül próbálom ki, Nándika sokkal nehezebb, mint Szonja volt :roll:

KépKép
szkagi

Sziasztok!
Ági:ha van rá igény,persze felrakom a receptesbe-még ma ígérem :D

Kapni,igen lehet hozzá mintákat,de én pl.töksi feleslegesnek tartom,nagyon drága-bár ez relatív-kinek,mi drága-ám ha van az embernek egy kis kézügyessége-sima papírból is ki lehet vágni a mintákat-én multkor a csokitorta tetejére csináltam egy hatalmas szívet porcukorból-hogy kivágtam a mintát.
Ezek a kicsi szívek,és a csillag a közepén igaz még a Vercsinek volt egy-nem is tudom már honnan-tudod olyan forma amit körbe lehet rajzolni,na én ezt tettem rá :lol: :lol:

Dodó:köszi :D

Kriszti:Bocsi,félre értettem :oops: Akkor örülök hogy segít a párod,és így tényleg megérdemli a kikapcsolódást :D
Ez új kép Levi babáról a vonalzódon?Vagy csak én vagyok figyelmetlen? :oops:

Domi babám,mint írtam tegnap egész nap csak evett nézegetett és aludt,gondoltam pocsék éjszakánk lesz-erre este 8-fél5-ig aludt,aztán meg 8-ig-és már megint alszik-a nyolckori szpi óta :D
Jót tesz neki ha kicsit hűvösebb ven :D

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt mindenkinek!

Kike! Igen, új kép!

Hogy telt az éjszaka? Hát lassan nem is igénylem az alvást.Fel sem tűnt, hogy este 8 óta 2 órát audtam össze-vissza. :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kike :D
könnyen elkészíthető finom torta receptjére vevő vagyok, bármikor!!! (többiek: a nagyobb gyerekek mellett muszáj hetente legalább egyszer valami finomat sütni :D !)
A papírforma meg nem jutott eszembe, de óriási ötlet, köszi!!!!
Domi milyen jól alszik! Most már jön az ősz, hűvös lesz, úgyhogy jöhetnek a nagy alvások!
Biztos ő is mackóféle, nagyokat fog aludni télen :D

Kriszti,
én is akartam írni, tündéri ez a kép Leviről!
De hogy két órát aludtál? Mit csináltál??? Levi baba nem engedett aludni?

KépKép
szkagi

Képzeljétek,
hétfőn jön családlátogatásra Szonja leendő óvónénije! Még nem kezdte el az ovit a lányom, de eljön, hogy kicsit összebarátkozzanak! Remélem, sikerül :roll:

Ja, és kész van a kisautó, úgyhogy szabad a pálya a két gyerekkel! De a gatyánkat ráfizettük... (vizsgáztatták is, az igaz). Bár, kevesebbe került, mint egy másik autó lenne 8)

Hordozókendő-reklámnak mutatnám:
Szonjácska tegnap megkért, hogy a mackójának csináljak hordozókendőt :D
(a frizuráját viszont maga alkotta, egy hajráf segítségével!)
Kép

KépKép
szkagi

Most kivételesen nem volt hisztis, szimplán ében volt, és követelte a figyelmet. Akkor nyekergett, ha nem beszélgettem vele.

Na megyek nézek valami tápot magamnak.

Délutánra jó kis csavargást terveztünk. Hát majd meglátjuk mi lesz belőle, hogy Apa addigra összeszedi-e magát! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:42-kor.
20150601134430

Szinjának nagyon boldog szülinapo!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

benn a sütisben a süti! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Hihi,
Szonja pénteken volt 3 éves! Zizi a vonalzó!!!!
Amúgy a szülinapi zsúrja nagyon jó volt, színes feliratokat raktunk a fákra, és mindent mi csináltunk!!! Egész délután szendvicseket gyártottam meg hidegtálat :shock: rá sem bírtam utána nézni, legalább lement rólam néhány deka :D

Kike,
köszi a sütireceptet! Ránk számíthatsz, lelkes közönség vagyunk a finomságokra! Mindenről kérünk képet és receptet is (persze csak ha könnyű elkészíteni :D )
Apának tudtál a tortából menteni valamit? Vagy megmutattad a képet utólag 8)

Kriszti,
párodnak hogy sikerült a szülinapi buli?

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Bencéknek Boldog Névnapot!

Apáknak Boldog 30. szülinapot kívánok!

Szonjának is Boldog szülinapot!

TEgnap jól sikerült anyós 60. szülinapja. Jázmin angyal volt, evett aludt. Simn tudtam én is a többiekkel enni.

Most rohanok, mert Roli fázik odakint, adok neki egy gatyát meg zoknit.

Majd még jövök! Nem kell főzni! :lol:

Kép
szly27

Apának is jutott három szelet a tortiból! :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:18-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:19-kor.
Vendég

Sziasztok!

Kata, én már néha ráülök a szobabiciklire. (na jó, néha még tekerem is :lol: :lol: )
Amikortól szabad, fogunk járni babaúszásra, Zsuzsival is jártunk, és ott a végén mindig úsztam is, az is mozgás. Nem sok, de mozgás.
Szerinted gáz, hogy már hat kiló? Mennyiségre nem eszik rettenetesen sokat, kb. 700 -800ml-t egy nap. Sok? Szerintem nem különösen dagi, jó húsban van. Gyerekorvost még csak egyszer láttunk, nem viszi túlzásba.

Ági, örülök, hogy sikerült összerakni a kocsidat! Tudom ilyen kocsi nélkül, nekem el kellett adni az autómat, mert négy gyerekkel nem férünk bele. És nagyon nehezen találunk autót, mert Fiat multiplát szeretnénk, és nagyon kevés használt van Magyarországon. És tőlünk Telkibe csak kocsival lehet átmenni! Holnap is át kéne mennem, csütörtökön is, nem tudom hogy fogom megoldani, addigra tuti nem lesz már autóm, bár ma megyünk megnézni egyet. Kistarcsára :shock:

Megyek szoptatni, idő van! :lol: (bár Zsolti szerint mindig idő van :lol: )

Kép
Kép
patr

Én sosem kávéztam, de most iszok tejeskávénak malátakávét. Tudjátok, a maláta jó tejserkentő. Szóval akinek nem ízlik a Karamalz sör, igyon malátakávét. Koffeinmentes.

Nagyon édes babaképek vannak feltéve. Zsolti tényleg szépen hízik, már 6 kg. Látszik hogy kisfickó.

Vidokata! Akkor most megint van várakozással teli izgalom a családban.

A fiúk kint vannak, építik a garázst, Jázmin alszik a kiságyban. Látszik, hogy lehűlt a levegő. Ilyenkor mindig sokat alszik.

Nekem meg hajat kéne mosnom :?

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:19-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Pati! szerintem rendben van az a 6 kg! És nem tűnik úgy hogy kövér lenne, fénykép alapján.
Csak az én kislányom slank :), 4400 gramm. Pedig szerintem 600-700 ml között eszik nap, ami nem kevés. Úgy tűnik nem hasznosít valami jól...

Kata
! 3 liter lefagyasztva! azt a robbantott eget! ( ahogy Viki mondaná...) Ki ne öntsd könyörgöm! Egy cseppet se! Vérzik a szívem...

Ági! Szonja nagyon édes! Isten éltesse!
Nándi? Kiütések elmúltak?

Kriszti
! Leviről tényleg olyan kevés kép van...

Viki
! Azt akartam kérdezni, hogy még mindig olyan sokat fejsz és úgy pótolsz? Vagy egyre többet szív ki Lackó és nem kell sokat cumisüvegeztetni?
Én még mindig fejek állandóan, nem merem anélkül. Azt hiszem mérni kellene már egy kicsit hogy megint lássam hogy állok. Naaaaaon unom a sok fejést....

És néhány friss: Kép Kép Kép

Kép
andkata

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:20-kor.
Vendég

Szerinem nekünk csak jövőre lesz keresztelő, de lehet hogy unokatesóval együtt??? az olyan szép lenne...

Kép
andkata

Az én lányom megint 8 órát aludt éjszaka, de azóta semmit, Ő a fentlevős, sírdogálós, sokevős napot tudja csak produkálni. Mindegy az éjjel mindenért kárpótol minket...

Kép
andkata

A malátakávé engem is érdekel...A Karamalz ugyanis szerintem irtóra hizlal, habár az ízét már szeretem....

Muffin?

Kép
andkata

Patr,
olyan szép kisfiad van, nehogy ezen parázz, hogy hány kiló!!! Végre nem kell érte aggódni (én is ezzel biztatom magam :D )
Babaúszni én is viszem Nándit, amint lehet, de te hogyan úszol utána? A párod segít, igaz? Nálunk régen a Zoli csak értünk jött, és én nem tudtam úszni igazán :? persze most ha két gyerekkel fogunk menni, neki is be kell vetni magát (a vízbe :D ), és majd remélem, tudok én is úszni! Imádom!!!!

Vkata,
igen, én iszom cappuuccinót, de porból (Nescafés), abban alig van szerintem kávé, de az íze nekem bejön. A szülésznőm biztatott, hogy nehogy már elájuljak (elég alacsony a vérnyomásom, és hát az emésztésemet is serkenti némileg :D ), reggel is meg délután is ihatok :D orvosilag megengedett!
Torna: tudom, hogy te már túl vagy a 6. héten :D ezt még követtem! Úgyhogy hajrá, torna! Talán Bencuri ajánlott kismamatorna filmet, már nem emlékszem.
Képzeld, nekem is utólag lett néhány csíkom a hasamon, a köldököm alatt :shock: vagy a végén már észre sem vettem :shock:

KépKép
szkagi

Andkata,
ne und a fejést, ilyen aranyos lánykáért megéri :D nekem az első kép tetszik a legjobban!!!

Nándi még mindig kiütéses, de már kilátszik alóla a bőre :D ez is valami! Biztosan a meleg is rontott rajta, mert tegnap óta sokkal szebb a gyerek :D

KépKép
szkagi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:20-kor.
Vendég

Köszi Ági! :)

Én is nagyon szeretek úszni! Csak régen mehettem.

Képzeljétek jövő héten elmegyek az Őrségbe anyukámmal és két tesómmal, meg természetesen Adéllal. Már annyira várom, szerintem nagyon fogjuk élvezni...Ott lehet úszni is, van medence! :D :D :D

Kép
andkata

Édes vagy Kata! Majd beszélünk róla...
A Margitsziget még nem jött össze, mondjuk mi jövő héten elutazunk, de utána már tényleg...

Kép
andkata

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:21-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:21-kor.
Vendég

Kata:nagyon jók a képek :D :D
Mi az Apuka?Hivatásos fényképész?? :shock: :D
De tényleg olyan,mintha az csinálta volna őket!! :P

Kép
Kép
Kép
kike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:43-kor.
20150601134430

8)
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:22-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: