A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

lJaó reggelt!
f
Jaj azt álmodtam az éjszaka, hogy nem értem be időre az UHra :shock: már nagyon izgulok, épp úgy mint először.

Alvás: éjszaka Péterke folyamatosan átkéri magát hozzánk, nekem úgy tűnik, mintha nem férne el a kiságyban :shock: :shock: mert ő szeret forogni, jobbra balra.
Gondolkodunk is rajta nagyon, hogy milyen legyen az új ágya, mert ez marad tesónak.
Napközben nagyon keveset alszik, de viszont úgy látom, hogy fáradt egy egy félórás, háromnegyedórás alvása után.

Viszont jön megy egész nap, minden felé mászik, mindenütt feláll, én már néha nem is megyek utána, már nem félek annyira, hogy leesik,egész ügyes már.

Evés: változó, van hogy csak tápizna, de van hogy mindent felfal.

Ruhák: mi 80/86os méretet hordunk, nagyon gyorsan kinől mindent, nincs is ideje kihordani rendesen.

Védőoltás: milyeneket lehet most akkor beadatni? Mennyibe is kerül???

Új produkciók: tapsolás ( már kérésre is), meg az ujjával berregteti a száját, avagy mit csinál, tudjátok mire gondolok.

Emese képeket várjuk ám!

Heni
KépKép
heni81

Egyedül evés::oops:
Kép

Heni
KépKép
heni81

MEGVAN AZ ELSŐ ARANYUNK!!!!!!
VAJDA ATTILA SZENZÁCIÓSAN EVEZETT :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni megy a drukk++++
Elhiszem, hogy izgulsz :lol: :lol: :lol:
nagyon tutin néz ki Petike :lol: :lol:

Anikó nagyon szépek a képek
én csinálnék gipszből egy képkeretet és amikor még nincs megkötve beleléptetném Grétit illetve belenyomnám a kezét :roll:
utána a kéz, illetve lábnyomot testszínű festékkel kifesteném.

Irina :lol: :lol: :lol: :lol:
ez már csak rosszabb lesz.
sok-sok türelem a megoldás :lol: :lol: :lol:
jó munkát :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Drága Lányok! Nagyon-nagyon köszönjük a szülinapi ránkgondolást, nagyon jól esett!!!!
Zsozsinak megmutattam, amit írtatok, mosolygott a képeken. :)

lmóni! Biza, itt izgultunk Vajda Attiláért. Én meg is könnyeztem, ahogy a kommentátor is. :oops:

Grétike irtó cuki a matyóban, és a virágosban (is) valóban gyönyörű!! Itt látszik, mekkora szempillái vannak.

Anikó! Nagyon jók ezek a képek. Apa is megnézte, és már rögtön akar menni fotózkodni. :D

Irina! :D Nálatok most kezdődik az, ami nálunk már 5 hónapja tart. :lol:
Kitartás, ez tényleg csak rosszabb lesz! :wink:
És majd mikor a lábát is tökéletesen használja, akkor majd csak kapkodod a fejed, milyen hamar odaér olyan helyekre, amire nem is gondoltál volna. :D
Gratula Ádónak amúgy a felülésért, és a beindult mozgásfejlődésért!
Megy ez!!! :wink:

Meryke! Kellemes időtöltést! :D

Henikém! Küldöm ezerrel a Tesótapasztókat!!! +++++++++++
Mindenképpen kérünk beszámolót!!!!!
Péterke nem semmi az egyedül evéssel! :lol:

Tali: Lehet, hogy ha lementek a szülinapozások, akkor kellene egy össznépi szülinapi bulit tartani.

És akkor most jöjjenek a szülinapos képek. Ezek nálunk készültek, a másik nagyis képeket még nem kaptam meg, de majd onnan is töltök fel ide.

A torta sacher torta volt, a mi ajándékunk pedig a színes tricikli volt. :D A laptopról ment Halász Judit: Boldog szülinapot c. száma.
A képeken sajnos itt-ott fehér foltok láthatóak. Ez azért van, mert Zsozsi megkaparintotta a kamerát, és én nem töröltem le a nyomokat. :?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Amúgy tegnap néztem az órát, és szinte átéltem az egészet...
Most folyt el a magzatvz... Itt már mostam fel 8) , itt támaszkodtam a kiságyba, mert már nagyon fájt... Kórház, itt már nagyon-nagyon fájt és hőség volt... Doki mondja mekkora haja van.... És megszületett... :D

A tegnapi készülődésnek meglett az "eredménye". Egész nap meg nem álltam. A melegben verandát díszítettem, közben sütöttem, főztem... Nagyon melós volt.
Apa nem tudott segíteni, mert a tricikliért ment Gödre. (Viranka :wink: ).
Szóval lement a szülinap, Zsozsó délután aludt, és én is lepihentem.
És akkor elkezdett a méhem fájni, de nagyon! Sugárzott ki a két combomba, mint amikor meg akar jönni. És nem akart abbamaradni.
A pocakom bekeményedett, és nagyon szarul éreztem magam. Meg is ilyedtem rendesen!
Kimentem a konyhába, bevettem egy Magne B6-ot, és próbáltam nagy levegőkkel lenyugodni.
Mentem WC-re, hogy megnézzem, nem vérzek-e, mert ez a parám. :oops:
Majd ez elmúlt szerencsére, este megint volt pocakkeményedés...
Apa azt mondta, ne keljek fel éjjel, még pisilni se, nyugodtan pisiljek az ágyba, majd reggel feltakartjuk, csak én legyek jól! :oops: :lol:
Úgyhogy más a második babával. Mert közben ott volt Zsozsó, és vele is foglalkoznom kellett. Túlhajtottam magam.
De megérte, és nem volt végül is semmi baj.
Nagy szerencsém, hogy Anyu felettünk lakik, így szinte bármikor le tudom Zsófit passzolni.

Ma unokatesói jönnek, úgyhogy 3. napja fog tartani a szülinapozás. 8)

A pocakom viszket :wink: , megint beindult így a 21. hétben a Picike - ugye most van megint egy növekedési ugrás.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, tessék vigyázni magatokra :wink:
A képek nagyon jók, de ruhán lévő foltok alapján nem időrendben vannak :D

Heni, miattad majd benézek még este :wink:
Az egyedül evés nem semmi procedúra, az biztos...

Meryke, jó kikapcsolódást akkor!

Nekünk elég jó éjszakánk volt, csak háromszor keltünk :D De szerencsére már megint alszik Rugó 8) Úgy hogy nem is püfölöm a billentyűzetet, hanem :arrow:

Olvasok, és persze megy csendben az olimpia 8)

Szép anpot, V.

Kép
vindolanda

Emese szuper lehetett a party:-) azért vigyázz magadra!

Én is fáradtabbnak érzem magam :cry: de Péterke alvásszokásai melett meg sem próbálkozom aludni, mert mire elaludnék, ő már felkel :shock: , de azért este apa átveszi a dolgokat és sokat segit.
Még jó hogy lett új munkája!

Heni
KépKép
heni81

Heni81!

Küldtem privit!

Lehet már tudni valamit?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Heni81!

Küldtem privit!

Lehet már tudni valamit?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Lányok, ezt a frufrut fodrászkodtam tegnap. Bár egy kicsit ferde lett, azt hiszem :wink:

Mentségemre legyen mondva, ébren volt.

Kép

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Hello Lányok,

Zsófinak nagyon boldog elsőt kívánok!

Lillának és Bercinek pedig boldog hófordulót!

Annyira hihetetlen, h eltelt 1 év azóta, h itt ültünk óriáshassal a képernyőre tapadva és figyeltük kivel mi történik. Online tudósítások voltak jósló és igazi fájásokról, magzatvíz elfolyásokról és nyákdugesz távozásokról. Egy csomó szülésindulás itt kezdődött! :lol: :lol: :lol:

Én meg a 133. oldalt jegyeztem meg magamnak. :lol: Jó párszor elolvastam már az elmúlt hónapokban...

Istenem, végre megvan az első arany! Én is megkönnyeztem 2x... Nagyon szimpatikus volt a fiú!

silka
silka

Heni,
már nagyon tűkön ülünk az eredményed miatt, bár a fáradtság csalhatatlan jel :lol:

silka
silka

Halihó!

Bocsánat, hogy megint eltűntem. Most éppen Hajdúszoboszlón pihizük. :lol:
Nagyon-nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, mi is minden jót kívánunk Lillának.

Zsozsó! Édes Kis Tündérke! Neked meg nagyon boldog szülinapot kívánok(nunk). Legyen gyönyörűséges gyermekkorod!

Emese! Te is kitettél magadért.... Jó kis buli lehetett. Vigyázz ám magatokra! Irgumburgummordizom! :wink:

Heni! Godolok Rátok is nagyon! Ma még mindenképpen benézek... Szuuuuuuupeeeer!!!!!
Most csak hirtelen ennyit.
Pusszancs:
dmaggie

Nálam könnyezésben a Kolonics-Kiss duó volt a topon. :roll:
Nagyon örülök nekik.

Kép
vindolanda

ááá miket írok... Kozmann/Kiss... :cry:

Kép
vindolanda

ZSozso: Isten eltessen sokaig!!!

Bercinek és Lillának boldog hófordulót

bocsi most csak ennyi

Heni: ??????????????

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni, ha már tudod az eredményt és haza is értél, akkor ne felejts el beszólni ide :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Hát Emese, nagyon édes Zsófika, és jó lett a lufis díszítés is, de te vigyázzzzzz magatokra, tudom, hogy mindennek jól kellett sikerülnie, de akkor is.

Heni, gondoltam ma Rátok!
Jelentkezz!

Olimpia, jaj hát itt ültem de. a tv előtt, Apát várva - mentünk Balcsizni ismét - és végig izgultam a kajak-kenut, hát annyira örültem, szuperek voltak.
A Balcsi parton meg ment a vízilabada meccs, hát akkora élmény volt, egy maroknyi kis csapatt durkkolt, Robesz meg csak kapkodta a fejét a gólok által okozott hurrázásokra, no meg persze a lángosra :shock: :shock: :shock:

Meryke,
hú az jó lesz biztos, de a tető, ablak, cserép, hát nem irigyellek, nálunk is nyáron mindig van valami, most éppen nincs kerítés a kocsibeállónál, azt csinálják, szuper.

Mi is voltunk a Mesterségek ünnepén, sztem jó volt, én nagyon szeretem Robesz élvezte a forgatagot, és persze a mézeskalácsot :shock:, de igen Móni amit írtál az katasztrófa, ez van, sajnos.

Balcsiztunk
ma is, nagyon jó volt, a víz hideg, de egy idő után Robeszka már ki sem akart jönni belőle.

Evés, hát mindet eszik, tejet még nem adok neki magában, de amúgy mindent kér, képtelenség neki nem adni, egyenlőre semmi baja tőle, bár még joghurtot sem adtam, csak danoniot, de mivel nagyon drága, megpróbálom az activiát.

Szóval járunk egy hete, már kimegy egyedül a szobából a konyhába, nagyon neki tud indulni, kint a kert nehezebb neki, de már ott is próbálkozik több-kevesebb sikerrel, viszont, amióta "eljár" - most mondta egy idős néni rá, biztos így mondták régen - szóval azóta a füvön, betonon nem mászk, hanem kézzel lábbal megy, szóval sem a vádliját sem az alkarját nem teszi le, csak bent a lakásban, haláli.
Ja és puszit ad és fogat mos.
Na ennyit áradozok róla, egy hét és 1 éves, most kicsit sajnálom, h akkor még nem voltam aktív köztetek :(

Silka, [/b]hogy vagy?

No egy pár kép

Kép [b]

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

ÉLŐ MAGZAT!
Kb.6 hetes és ver a kis szivecskéje is:-)

Szóval kistesó úton van:-)

Édesek vagytok, hogy aggódtatok:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, ez aztán jó hír :D

Gondoltam ám rád!

Kérdés: egy hete hagyjuk ki a déli szoptatást, és a mellem még nem állt át ennyi idő alatt teljesen. Eddig mindig 4-5 nap kellett ehhez. De most délután ötkor már minden bajom van...
Aztán jön egy mellszívó-használat, és estig kihúzom. Szerintetek mennyi ideig tart, míg átállunk? Van tapasztalatotok? Vagy mit szokás ilyenkor csinálni? Mert a tejtermelést komolyan elapasztani még nem szeretném...

Kösz, ha valaki válaszol.
V.

Kép
vindolanda

Heni!

Nagyon örülök! Vigyázz magadra, kistesó nőjj szépen!!!!

GRATULÁLOK!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Szép napot :)

Heni!
de jó :) akkor tesótapaszok mennek :) ismét Uzsokiban fogsz szülni?

Anikó!
nekem a fekete fehér képek nagyon tetszenek :)

Mesi!
nagyon klassz lehetett a buli :) A vegatoysban volt apárod? Onnan 3 utcányira lakunk :)
képek aranyosak :)

Móni!
nagyon tetszik az utsó kép Grétiről :) a hímzéses felső meg csodaszép :)

Vindo!
tetszik Rugó haja :)

Irina!
miért nem várjátok meg a szeptembert? Állítólag a Pneumococcus oltás ingyenes lesz és sokkal több minden ellen véd mint a Prevenar.Mert a középfülgyuszit 3 féle baci okozhatja s nem biztos h. nálatok pont az ami a prevenarban van(s nekem ismim beadatta majd 3 éves lányának,sokszor fülgyulladása volt s nem használt...)
A bárányhimlős oltással én meg várnék,amíg közösségbe nem kerül.
Bár én ellene vagyok minden plusz oltásnak,szerintem a bhimlő is csak amédia által lett oly nagyon felfújva...

Kanállal etetés: én sem adom Bálint kezébe mert hadonászik vele jobbra-balra,kézzel nyúl atányérba stb. :)s nincs lelkierőm utána takarítani :)

visszatalált kicsifiam mennem kell :)
szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt, Lányok!

Henikém, szívből gratulálok a picikétekhez!!! Hurrá!
Már 4 kismamink van, ez igen!

Gremese, ez isteni szülinapi parti volt, Zsófika főhercegkisasszony ellenállhatatlan és nagyon csokis! ;-) (Én még csak lufit és számgyertyát szereztem be, a tortán még töröm a fejem, szerintem csak a teteje lesz Ádi számára ehető.)

Nektarin: Robesz valami csúcs!

Viranka: meg is vagyok kavarodva rendesen oltásilag, mert mindenki mást mond. Tegnap a fülészeten az orvos azt, hogy a pneumococcus csak a középfülgyuszi 20%-áért felelős. Most megnéztem, a Prevanar különböző pneumococcus-törzseket tartalmaz. Nem tudom, ez uaz-e, amit Te pneumónak hívsz, mindenesetre nekem a gy.doki azt mondta, nem lesz ingyenes az oltás (erről volt szó, de aztán mégsem), kedvezményes is csak bizonyos babáknak, akiknek indokolt(abb) a beadásuk (ide tartoznánk mi is).
A Prevanarról: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... oben/15228
Én bárányhimlő ellen nem akarom beoltatni Ádit, az átvészelhető.

Kép
Kép
irina

Vindolanda: nagyon édes Rugó az új frizkójával! :-) Ma reggel én is nyisszantottam, majd rakok fel előtte-utána képeket.
Hát amióta megindultunk, az akaratosság foka is tovább nőtt, de nagyon ám! Sebaj, nekem annyira jó látvány, hogy a gyerekem felül, kúszik, mozog, lefoglalja magát, alig tudom elhinni, hogy ez van hosszú hátonfekvős hónapok után.

Kép
Kép
irina

Minden Bencének boldog névnapot!!! :D

Máténak boldog hófordulót! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Maricka művészfotói, Zsozsó szülinapos képei, Rugó pizsamás képe és Robesz strandolós fotói szuperek!!! :D

Kicsit PMS-es vagyok... :roll:

Tegnap Szelire annyira büszke voltam, ugyanis egy órán keresztül elbíbelődött egy fél literes palackkal és a kupakjával, végül sikerült neki rácsavarni, de nem is ezért voltam büszke, hanem, mert ennyire kitartó! Imádom! :D :oops:
Ebédnél meg a zöldborsó főzeléket - szokás szerint - nem fogadta el kanálból, úgyhogy kiszedtem neki a borsószemeket egy tálkára, és egyenként szemezgette a kis kezével, nagyon ügyes! :)

És nem utolsó sorban! HENI!!! NAGY-NAGY GRATULA AZ UH-HOZ!!! MENNEK A TESÓTAPASZTÓK!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Maricka = Marcika

Kép

Kép
regcsiken14

Heni drága! Hurrrrrááááááá!!!!!!!!!!!! Nagyon örülök Nektek! Akkor áprilisi baba lesz? :) Ez szuper, és nagyon-nagyon gratulálok!!! Vigyázz Magatokra, a tesótapaszók pedig természetesen kérés nélkül mennek!!!! +++++++++

Viranka! Igen, Apa a Vega Toys-ban volt. :)
A fő úton ment, de felhívott, mert nem talált utcanév-táblákat. :shock: Én meg itthonról navigáltam, merre kell mennie. :lol:

Előtte két nappal Zsófival és Anyuval elindultunk Gödre kocsival, de valahol eltereltük magunkat, és nem találtunk oda... Ezért ment Apa Zsozsó szülinapján. :oops:

Egyébként szuper a tricikli! 10 hónapos kortól 3 éves korig jó.

Regi! Nagyon ügyes leányzód van! Én is azt bírom Zsófiban, hogy olyan kitartó.
Kitartás, a PMS-nek lassan vége! +++

Ünneplőknek nagyon sok boldogságosat!!!

Nektarin! Nagyon jók a képek! Robesz kis gyömöszölni való drágaság!!! :D
(Hívtalak tegnap, majd hétfőn újra próbállak).

Én hétfőn 5-re megyek terhesgondozásra, remélem lesz UH, és láthatom Picikémet! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Először is.
Heni!
Gratulálok a babyhez és persze a tesótapasztókat küldöm.
És kívánok Petikének egy kis hugit. :D :D :D :D :D

A fotók mind-mind szuperek :lol:

Bencéknek Boldog Névnapot!
Máténak Boldog hófordulót!

Ma mi is nagyon készülük a holnapra természetessen képeket majd rakok.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok....

Regi: Szeli nagyon ügyes, hogy így elfoglalta magát. :wink: Én is nagyon örülök, ha valami pakolnivaló dolog fél- vagy egyórás elfoglaltságot jelent Rugónak... :D Olyan jól esik :D De sajnos ilyenek csak akkor vannak, ha jó passzban van és nem fáradt. De azért naponta talál magának valami komoly fogdosnivalót a lakásban (vezetékek, lábasok, palackok). Ja, és teljesen leizzad a nagy lelkesedésben.

Irina: na, megy ez a mozgásfejlődés :wink: Dévényes foglalkozásra jártok még? És milyen gyakran?
Amúgy az életem nekem is könnyebb, mióta elmászkál, mert Rugó nagyon emberigényes baba volt, és amíg nem haladt semerre, állandóan foglalkozni kellett vele. Most már sokkal jobb, az biztos. Pedig sok helyen hallottam, hogy onnan megerőltetőbb a dolog, hogy elkezdenek pakolgatni a gyermekek. De talán az is számít, hogy mi volt előtte :wink:

Most röviden ennyi. Szép napot, majd még benézek.

Hörcsög, jó készülődést holnapra.

V.

Kép
vindolanda

És Nektarin, a képek nagyon szépek, különösen, amin együtt vagytok.

Kép
vindolanda

Köszi szépen a gratulációkat, olyan jól esik:-) Még nagyon az elején vagyunk, de vigyázunk, hogy kistesó tavaszal már itt bömböljön közöttünk:-)

Emese te szeded az Elevitet? Nekem annó az előző nőgyógyászom nem engedte szedni, mert hogy nagy lesz a gyerek( igy is lett 4 kgs) De én legalább az első trimeszterben szedném, a fosav miatt főleg.

Ez olyan érdekes, hogy megint nincs tünet, ( szerencsére) . Bár tegnap az orvos azt mondta, hogy látja rajtam, hogy terhes vagyok, valószinű kivirultam kissé.

Viranka nem fogok az Uzsokiban szülni:-( nem birom most már bevállalni igy Péterkétől az ingázást:-( pedig nagyon megvoltam elégedve. Balassagyarmaton fogok.

Irina köszi a pneumos linket:-) Ez nem az a védőoltás amit 1 éves kor előtt kell feliratni, mert úgy olcsóbb, aztán 1 éves kor után beadatni, mert akkor már csak 1 kell belőle?
Örülök, hogy Ádika is már felfedezi a világot maga körül, igy sokkal jobban eltudja már majd foglalni magát meglásd!

Emese ha szabad érdeklődni mennyibe kerül egy ilyen tricikli?

Bencéknek Boldog Névnapot!
Máténak Boldog hófordulót!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Heni: én is GRATULÁLOK!!! Pontosan mikor is jön a bébi???
És szurkolok, hogy ne legyen gond!!!+++++

Lányok, nem kéne a kismamiknak egy tiszteletbeli várandóstáblát csinálni???

I.Móni: Gréti nagyon aranyos a képeken!

Anikó: eszméletlen szépek vagytok a műtermi képeken!!! Nagyon tetszik!!!

Gremese: nagyon jó buli lehetett! A csokimaszatos kép a kedvencem!!! Haláli!!! :D :D :D
Te pedig legyél kedves vigyázni magatokra!!! De gondolom úgyis tudod, hogy mennyit vállalhatsz be gond nélkül... :wink:

Vindolanda: aranyos frufru! :D

Nektarin: ilyen képek láttán én is úgy vágyok nyaralni!!! Csodaszépek vagytok!!! Gratulálok Péterke járásához!!!

Ugye aki később csatlakozott az is tesz fel a szülinapos képek mellé újszülött képet??? Plííz!

VikDan már egy ideje 2-3 lépéseket megtesz egyedül. Tegnap óta már 5-6-nál tartunk!!!! Majd csak elindul egyszer... :D Egyébként kapaszkodás nélkül már nagyon sokáig megáll, közben még hadonászik is a kezével! Édes!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mamikák!
Megint elmaradtam egy kicsit...:oops:

De a legfontosabb:

Nagyon boldog utólagos első szülinapot kívánok Zétikének!
Kép

Sok-sok boldogságot kívánok első szülinapjára Zsófikának!

Kép

Emese! Ügyes Anyuci vagy, ennyi mindent csináltál pocakosan.:lol:

Heni! Jaj de jó hír!!!!!!!!!!Gratulálok a Pocilakóhoz!!!
Kép

Mi jól vagyunk, nálunk is volt hajvágás, mellékelek képet:
Kép

Én vizesen vágtam fürdés közben, persze forgatta a fejecskéjét közben, mindenáron látni akarta mit csinálok...:lol:

És így ül mostanában (állítólag én is állandóan így ültem, lehet ezért ment könnyen a lótuszülés :wink: )
Kép

A gatyeszt meg képzeljétek én varrtam. Olyan könnyű volt, kézzel varrtam az egészet, kiszabtam beszegtem, gumi bele és kész.

Vindolanda! Én már másfél hónapja nem szoptatok (a porcgyógyszer miatt), de még mindig érzem, hogy van tejem, szerintem beáll egy idő után...
:roll:

Lányok! Nagy gondban vagyok, ügye Nolka is lépeget már (kapaszkodva) és gondoltam lassan cipőcske után nézek, hát akkora a rüsztje :shock: semmi nem jó rá :cry: de tényleg semmi...
Nincs valami jó cipőbolt tippetek?

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heni! Én szedtem az Elevitet, majd beszéltem Kiskolbival, aki mondta, hogy abban nincs jód, a Gravidában viszont van, így arra tértem rá, de már nem szedem 1-2 hete, mert elfogyott.

Ilyen triciklit kapott Zsozsó: http://vega-impex.addel.hu/detailproduc ... tid=380241

Viszont most Magne B6-ot szedek, mert jönnek azok a bizonyos lábikra görcsök. :wink:

Ami a vitamin és a baba nagysága közötti összefüggést illeti, hát nincs összefüggés!
Szedd nyugodtan a vitamint, attól nem lesz se nagyobb, se kisebb a pici!

Sőt, attól sem lesz nagyobb, vagy kisebb, ha sokat vagy keveset eszel.

Ez nem attól függ! Hanem attól, hogy mit örököl!!!

Anitja! Nagyon helyes lett Nolka, és a nadrágja is nagyon klassz!!!!
Mi a Deichman-ban vásárolunk cipőt neki, ott több márka is van.
Zsozsónak is magas a rüsztje, a szandiját csak épphogy kell becsatolni, hogy ne vágja. Ott több márkából van választék.

Timi26! Gratula a lépésekhez!!!!!!
A táblázat pedig nagyon jó ötlet!!!!!
Remélem kedvet kapnak a többiek.
Január, február, március és április hónapokra már lesz 1-1 babánk! :D á

Én megcsinálom, ha sikerül... Csinálok egy próbát majd.

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni: gratula és mennek a tesótapasztók+++++++++++++++++++++++

Játszóház: nagyon nagyon jó volt. imme pár képp arról és másról!

most ennyi mert dolog van

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Bencéknek és Máténak sok boldogságot kívánok!

Vindolanda: köszi, hogy kérded, igen, dévényezünk még, bár már hetek óta nem voltunk a középfülgyulladás (és elhúzódása), ill. a fütyiügy miatt. De fogunk menni ismét, csak jövő héten meningococcus oltást kap, akkor meg az lövi keresztbe a dolgot.
Őszintén szólva én Ádit sokáig többemberes babának tartottam, de ebben nyilván közrejátszott az is, hogy nagyon hasfájós volt, nagyon sokat volt beteg, elmaradt a mozgásfejlődése, ezért úgy féléves korától valami hihetetlenül unta magát, így hetek teltek el állandó nyűgösséggel, ami engem nagyon leamortizált (mert sosem tudtam eldönteni, hogy most valami betegsége van, azért nyűgös, vagy más miatt). Köztünk szólva kicsit igazságtalannak is tartottam az élettől a dolgot mind Ádi felé, mind felém, miközben frusztrált, hogy 1. panaszkodni nem szép, főleg nem az embernek a saját gyerekére; 2. ezért aztán nem nagyon mondhatom senkinek (kivéve a férjemet). Anyának csak fanfárokkal kísérve divat lenni, egy-két kilengés nem számít, de az ÁLLANDÓ problémák igazából senkit sem érdekelnek. Úgyhogy nekünk szó szerint megváltás, hogy Ádi tud mozogni, oké, hogy állandóan szemmel kell tartani, de lefoglalja magát, nem egy állandó nyüszögés a nap (ma is van persze sok nyüszi, de annak látom az okát: beszorult, beverte vmijét stb.). És hát az előbbi dolgok miatt "borít ki", amikor látok anyukákat azon sopánkodni, hogy jaj, nyűgös a gyerek (mondjuk két-háromszor egy hónapban)...

Anitja: Nolka valami tünemény (és szuperügyes), ahogy áll (a gatyesz remek!).
Csatlakozom Gremeséhez annyiban, hogy a Deichmannban szuper dolgokat lehet kifogni. Ma én az Auchanban néztem gyerekcipőt Ádinak, hát 22-estől indultak, az nagy neki (olyan aprócska lába van). De télre már kéne valami, bár még áll fel a kismanó, de talán télre már igen! :-)

Gremese: ez a tricikli valami mesés, jó 5letet adtatok (köszi!), befűzzük a nagyszülőket, mi ugyanis ma végső kétségbeesésben a Brendonban néztünk masszívabb bébitaxiszerűségek után, de 1. drágák, 2. giccses a legtöbb 3. egyikről sem ér le Ádi lába (aki csaknem 80 centi, tehát magasabb, mint a korosztályos átlag). Úgyhogy mást kap tőlünk, de ez a tricikli mindent tud, amit egy bébitaxi és nagyon sokáig lesz használható.
Az általad javasolt szülinapozások utáni tali engem nagyon érdekelne ám! :lol:

És akkor képek:
FRIZURÁZÁS ELŐTT:
Kép

FIGARÓ UTÁN:
Kép

Csók mindenkinek és jó éjt!

Kép
Kép
irina

Ui: Timi, én is szeretnék Vikdannak cuppanós puszikat küldeni a járásért! :D

Kaqk: hát elbűvölő csajszik vagytok! 8)

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

Heni, óriási nagy gratula!!!!!!! És sok-sok ++++++++!

Jól számolom, h minden hónapra jut egy kismamink januártól áprilisig? :lol: :lol: :lol: Na, ki lesz a májusi? :wink:
Kismamik, ha elkülditek az adataitokat, akkor bevállalom a táblit, jó?

Ügyi vagy VikDan!

Irina, ha nem jön be a szakmád, elmehetsz fodrásznak, tuti a megélhetésed! :lol:

Nektarin, ari vagy, h érdeklődsz! Úgy tűnik 2 napja végleg vége az iszonyatnak. Szerencsére, mert már nagyon untam.

Anitja, rüszt-probléma sajnos ismerős. (Bár szerintem ettől lesz zabálnivalóan édes a tappancsuk :lol: ) Mi anno Killefeet-et vettünk. A kb 25 párnyi szandiból összesen 2 ment a lábára. Még a csatosok is szükek voltak, ez rüsztön-bokán tépőzáras.

Tündériek a fotók, lányok!

Ma állatkerteztünk, hulla vagyok, esküszöm jobban kipurcantam, mint a kisasszony. Mondjuk engem nem tolt senki kocsiban :lol:

Na megyek szundizni.

silka
silka

Na, ma éjjel szerintem én szólok hozzá utoljára.

Irina: a fanfárokkal kapcsolatban igazad van, az biztos :wink: Bár nekünk a betegségekkel nagy szerencsénk van (tavaly novemberben folyt az orra egyszer), azért sok minden eszembe jut a mi szintünkön is arról, amit írtál.

Nálunk csak akkor csodálkozik rá Rugóra a rokonság (valami iszonyatosan pörgő-mozgó baba. Reggel úgy ébred, hogy felnyitja a szemét és egy mp alatt az ágy végében van két méterre. És nem áll meg egy pillanatra sem, még összebújni sem lehet vele, mert nem bír a hátsóján megülni ennyit sem. Az altatás is ezért komoly procedúra... ), mikor huzamosabb ideig látják. De ez szerencsére csak olyan havonta 1-2 nap :wink: Ja, és korábban csak a kezemben volt meg, és amíg nem mászott, addig bizony cipeltem a jobb kezemben, és a ballal már tök ügyesen megcsináltam mindent, mire Rugó elkezdett mászni. Na, de akkor már azt hallgattam hónapok óta, hogy beleszakadok majd, ezt így 50 kilósan nem lehet csinálni meg hasonlók... Úgy hogy most már a derekam sem fáj, szóval boldog vagyok :D

Anitja: hát, ez a nadrág nagyon jógás, az biztos :wink:

Cipő: mi a Deichmannban vettük az ominózus szandált, 1999 ft volt (leárazva), 19-es méretben. Elég széles Rugó lába, de be lehet csatolni rajta. Ezt Gábortól örökölte, aki egész gyermekkorában nagyobb cipőket hordott.

Timi
: a járó VikDan előtt le a kalappal :lol:

Találka: ígérem, októberben kísérletet teszünk majd Bp-re utazni :wink:

Kaqk: Emma nagyon aranyos.

Na, most már megyek, aludnom nekem is kell. Bár várnak rám az éjszakai kelések, de remélhetőleg nem túl nagy számban. :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Hulla vagyok, úgyhogy gyorsan csak annyit, hogy Heni, gratulálok, és mennek a drukkok, hogy továbbra is minden okés legyen kistesóval!

Na most ennyi, majd még jövök valamikor :wink:
Vendég

Ildikének nagyon boldog szülinapot kívánunk :)

Irina!
jó lett Ádi haja :) annyira édes a mosolya :) s itt is lehet panaszkodni+gmail-en is,nem csak a szépről,jóról szól az anyaság,mint ahogy a kismamáknak szóló újságokban látjuk :)

Anitja!
nagyon ügyes vagy :) cipőt megkérdezem ismerősömtől :)

Kaqk!
de jó játszóház :) s hol a szőke hajad? Emma édes :)

Mesi!
különben jó h. nem Ti jöttetek Anyukáddal a Vega toysba,mert annyi jó dolog van,de a legjobb a bútorrészlege :) én nyálam csorgatom annyira szép dolgok vannak :)

Májusi babásunk mondjuk:Lmóni v. Fleur lesz :) :wink:

én meg zombi ha Bálint alszik viszonylag jól akkor Míra zokog álmában állandóan :( tegnap este pl. az volt az ok.h. a szomszédék elutaztak nyaralni :roll: fiam meg visszatért a f5-5 kelésekre ami naon fasza :( :evil:
ma szülinapozunk,Míra alig várja,közben jönnek majd a festők is,remélem szép lesz a szín amit választottunk :)

további szép napot :)

KépKép
viranka

s Mindenki rakjon majd ilyen volt és ilyen 1 évesen fotókat :)

KépKép
viranka

Ildikének boldog születésnapot! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

VikDannak gratulálok a járáshoz! :)
Nolka is milyen ügyes! Szuper az új nacija! (Szeli is szokott így ülni, és Z-ben! ;))
Emma csodaszép! :)
És Ádó az új frizurájával!!! :)
Hogy Ti milyen ügyesek vagytok, én meg se próbálom Szelinek levágni, össze-vissza ficánkolna... :roll: Pedig már lóg a szemébe a frufruja... valahogy csak meg kéne próbálnom elkapni! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

ILDIKE SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka a próféta szóljon belőled :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most el mert dolog van.
Este megpróbálok jönni.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dobok én is néhány fotót: :D

Bemásztam a játékdobozba
Kép

Huncutkodás
Kép

Ügyesen iszom ebből a cumis üvegből!
Kép

Felmászok az etetőszékbe

Kép

Játék a Maminál
Kép

Imádom a rántott csirkecombot!
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Ildikének boldog születésnapot!

Basszus csajszik, nem bírok visszaolvasni, olyan pörgés van nálunk, és úgy hiányzik, hogy senkiről nem tudok semmit :cry:

És nőtt egy bazi nagy pattanásom, mint mindig, mikor meg kell jönnie, de csak egy hét múlva lenne esedékes :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: