A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

sziasztok lányok!

na most sikerült kicsi időt nyernem úgyhogy leírom a történetünket.

[b]Szüléstörténet:[/b]

Kedden ugyi egész nap fájdogált görcsölgetett a pocakom, de nagyon rendszertelenül, lefekvés előtt rendbetettem magam mondván, hogy szerdán ugyis megyek ctgre hátha bentartanak meg is borotválkoztam csak hajat nem mostam valamiért,aztán eltettem magam tentibe, de elég ramatyul voltam és hajnali 3kor elkezdtem mérni a fájásokat. 5perces rendszeres! 4.15kor hívtam a szülésznőmet mi legyen?! menjek be megnéz. Na pakolás és usgyi. 5re be is értünk felvettek, befektettek a vajjúdóba, ctg-re raktak és vártunk, vártunk vártunk. Andikám láttam szépen tudósított igy láthattátok, baromira nem tágultam semmit reggel óta miután bementünk. Délutánra jöttek a 2percesek tágulás nélkül majd 4körül kaptam egy pipofen altató injekciót mert már nagyon kikészültem. Persze közbe próbálkoztunk homeos bogyókkal és minden mással, füdő labda stb... de semmi :( Fájások eltűntek vagy ha volt is nagyon rendszertelen.
Aludtam 2 órát megvizsgált a doki és megmondta, hogy ma nem enged szülni és nem is lát rá semmi esélyt mert nem tágulok valamiért. Így hát megint kaptam altatót és az egész estét végigaludtam. A szülésznőm kitartóan dolgozott rajtam és nagyon kedves volt. De az altató után mondtam neki este 11kor már hogy menjen haza én alszom pihenjen ő is ha van valami úgyis hívom.

Reggel: Juditka visszajött kérdezte mi van velem. Hát nagy semmi!
Fájások sehol csak egy kettő. De viszont baromira szeretnék nagywc-zni de nem megy. Kaptam beöntést aztán futi futi volt de segített. Utánna Barna doki megvizsgált ő volt az ügyeletes, és vizsgálat közben elfolyt a magzatvizem. Hívtuk a dokimat hogy jöjjön lehet végre beindulunk :D 9.45kor 2újjnyi voltam és végre mehettünk a szülőszobára. Ctg fel infúzió beköt oxitocin stb...... és beindult a menet. Fájások sűrűsödtek, és ezt mind fekve kellett végig kínlódnom. Szegény párom a törött kezével nagyon kitartóan és hősiesen helyt állt! Törölgetett, bíztatott végig és a jobb keze jól jött hogy épp mert szétszorítottam. Aztán jöttek a tolófájások. Hát az akkori vizsgálatokat nem felejtem el mikor megvakargatta Áron fejét odabent! Kegyetlenség ilyenkor vizsgálni :? Nyomtunk ezerrel próbálkoztunk gátmasszázzsal de sajnos hiába. Áronka feje 34cm volt úgyhogy vágtak. De nem is éreztem inkább az érzéstelenítőt. Sajnos nagyon sok nyomás kellett mire sikerült kitolni a babám, és szegénykém elég sok időt töltött a szülőcsatornába és a csecsemősöket is riasztották már mert kezdett leesni Áronka szívhangja. Nekem meg eltünktek a fájások a végére és csak úgy érzésre nyomtam, a dokim meg két kézzel rámtámaszkodva teljes erőből nyomta ki belőlem a bébit.
Aztán jött fájt és minden olyan könnyűvé vált.Mindent elfelejtettem, mintha semmi nem történt volna. Visszatért belém a erő.
Láttam a csöppöm ahogy ott alattam lélegeztetik és azt mondtam nincs semmi baja jó lesz minden. Aztán felsirt és rámrakták. a drágám pedig megtisztelt és lekaka pisi volt :D Utánna elvitték és inkuba tették ,de varrás után visszakaptuk 10percre hogy cicizni próbáljunk . Sikerült! :D

Hát ennyi a kis történetünk. Kicsit hosszú lettem, de csak annyira amennyire a szülésem volt. Kemény hosszű és fájdalmas de megérte. És óriás hálával tartozom a dokimnak és a szülésznőmnek akik kitartóan biztattak!
Na és a férjem csúcs! Végignézte a szülést amit sosem gondoltam volna. De számára ez adott erőt ahhoz hogy ő adja nekem az erőt mert néha már úgy éreztem feladom. Imádom a világ legjobb férje számomra ő!!! :D :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csenge gratulálok!!! Boldog szülinapot a kisfiúknak!
Nem semmi természetesen szülni császár után. És ráadásul ilyen gyorsan, le a kalappal.

Aprooka, sajnálom, hogy nem jött be a módszer. Az éjszaka nekünk is egy kicsit fura lett most, mert eddig magától 3-4 óránként ébredt Andris, de most volt egy másfél órás ébredés is, de aztán szopival megoldottuk. Ma reggel én is megijedtem, hogy kevesebb lett a tejem, mondjuk tegnap alig ettem valamit, meg reggel fájt is a gyomom, annyira üres volt. Szóval ma reggel eszembe jutott, hogy akkor felbontom a laktoherb teát, amit vettem, ittam is belőle, meg vettem be utrica urens bogyókat is. Aztán a legutóbbi szopinál már nyomta is a 100-at Andris, előtt meg a 70 is alig jött ki a cicimből.
Zsófi, ezeket a csodaszereket nem próbálod ki?

Rita, a doki azt mondta, hogy leghamarabb jövő kedden vihetjük le a gyereket. Ma jön az unokatesóm a Dunántúlról, aki védőnő és végig segített nekem a terhességnél (nagyon érti a szakmáját). Ő már napok óta mondja, hogy legalább az erkélyre vigyem ki Andrist. Szóval ma ha megjön, akkor lehet, hogy kérek segítséget, hogy mennyi ruhában és hogy tegyem ki és akkor kimegyünk az erkélyre. Aztán ha minden jól megy, akkor holnap is, aztán talán vasárnap leviszem. Olyan jó lenne már lemenni. Gondolatban már a Margitszigeten sétálok a gyerekkel, amíg apukája fut.

Táblicsku:
Kép

szuszu

sziasztok!

Dadomi, én írtam a két hetes súlygarapodást;) 3490-el adták haza a kórházból és ma pedig 4200 grammot mértem;) gyarapodunk szépen, így megpróbálok nem foglalkozni a kedves anyósom riogatásaival!

tegnap én is kipróbáltam szuszu tanácsát, este 11-kor fel is keltettem Barnust, aztán hajnali fél 1-ig ment a bagolykodás, úgy látszik nálunk egy nap egyszer van ilyen hosszabb nem alvós időszak, láncetetéssel.... utána nagy nehezen elaludt és 5.20-kor keltünk újból, aztán meg 7.20-kor magától.

Azt hiszem visszatérek arra, hogy nem keltegetem, majd ébred magától, mert úgy látszik, hogy ha keltem sincs másképp....

Csenge! Hatalmas gratula a picihez és sok tejcsit kívánok;)

sniky

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szuszu átírod a méretünket 56cmre párom rosszul tudositott :D

Én tegnap sajnos belázasodtam és ma is ugyhogy jön a védőnéni megnézi a cicim bár olyan puha és egy csomót se találok benne. Remélem nem lesz baj. Fejem rendesen mert muszály is mert termelünk rengeteget. Egy óra alatt néha képes félig feltöltődni és a két ciciből este fejtem az egészet mert gyógyszert vettem be és 120 ml jött le. Esti evésnél cumisüvegezünk néha 60-80ml és attól 3-4órára tuti kidölünk. napközben meg cicizünk aztán fejünk. Mi is szoktunk bimbóvédővel szopizni mert néha eltünik a cicim ha feszül már.
Fürdés egész jól megy. Viszont a köldökcsonk kicsit bevérzett.

Nekem még nem gyógyult be a gátsebem teljesen, de eléggé fáj már a popim aranyere. Kenegetni még nem merem ugyhogy marad a hideg fagyasztás.
Andiék tegnap jöhettek haza! nagyon tündi bündi a kicsilány :D
Andikám üdv itthon. :):)

Csengének meg gratulálok! mint a gyórsvonat ugy érkezett a bébi :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

hűűű CSENGE!!nagyon gratulálok!!ez tök jó, hogy egynapon születtek a gyerkőcök!!micsoda szülinapi ajándék a tesónak!!

köszönjük az elismerő szavakat a lábinkónkat illetően :)

Ági!olyan nagyon jó,hogy sűrün raksz föl képet Liliről ,odavagyok érte főleg a kipp-koppal barátkozós :D :D

Zsóf!szerintem az lenne a legfontosabb, hogy nyugodt maradj és ne parázz!!nekem is nagy a babám és nem veszített még 5%-ot sem a születési súlyából és most kezd megjönni értelmes mennyiségileg a tejem.kb.40-eket eszik és eddig órákig cicin volt amitől bazira elfáradt és 5+6 órákat aludt :shock: mostmár inkább nappal keltegetem éjjel meg ahogy neki jólesik és szedek homeós bogyeszt is +ciciteát is iszom...
a védőnőm és a babadokim is azt mondta:no para!nem fog éhen hallni!nagy a baba lenne is miből fogyni és még fogyhatna is ezen a héten még az sem lenne baj :!: :!: , de pár nap még és beáll a normálisra!!sokat egyek,igyak és aludjak...tegnap pl.egész nap aludtam a babával amikor ő is és éjjel amikor ciciztetésre ébredtünk azt vettem észre, hogy csordogál a tejci anélkül, hogy maszíroznám :D :D ennek nagyon megörültem ,mert eddig csak másoktól hallottam, hogy folyik meg spriccel nekem meg úgy kell kimaszírozni szopi elött :roll: és az egyik bimbim sebes is volt, de kitartóan próbálkoztunk és szerintem kezdünk egyenesbe jönni :D :D
ja és azt nem is mondtam, hogy hétfön amikor hazajönni készülőtünk a kórházból akkor indult volna be a tejem, de egy császár miatt csúszott a babavizit és reggel öttől 12-ig nem szopiztathattam a babám és mivel úgy volt bármelyik pillanatban indulhatunk, nem ettem nem ittam és még idegeskedtem is :evil: :evil: :evil: szóval elbasztak nekünk pár napot azzal a délelöttel :evil: :evil: megjön nálad is biztosan a tejci csak ne idegeskedj mert az elűzi!hallgass az ösztöneidre és semmivel se törődj!!csak a kis-nagy Benire koncentrálj most csak ő számít semmi más!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Cs-andi, nagyon jókat írtál, Zsófi, szerintem érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat. Fő, hogy ne idegeskedj.

Niki, sajnálom, ha nem működött a módszer, de az is igaz, hogy mi szinte az első naptól ezt csináljuk, szóval Andris megszokta, meg azt elfelejtettem mondani, hogy ez az ébresztgetős nappali menet nálunk reggel héttől este hétig tart. Este 7-kor fürdetés, szopi, aztán irány az ágy és éjjel meg amikor felébred, akkor etetem. Szóval az este 11 az nekem már az éjszakai időszak.

Mecsi jobbulást!

szuszu

Hát itt volt a védőnéni tejlázam van , sajnos annyira hamar termelődik a tejcsi hogy muszály leszek többet maszirozni és fejni. Maszirozáshoz lehet körömvirág krémet használni!!! Remélem 1-2napon belül lemegy a lázam mert különben antibiotikum lesz :(

Amúgy a fotós én vagyok a családban. :)

Most voltam Andiéknál megkuksiztam Zsófikát! Nagyon cuki. És annyira egyformán alszanak a gyerekeink mintha Áront láttam volna :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

hát ez hihetetlen, hogy Csenge megszült előttünkl!!! Hiszen ő szeptemberben akart csak szülni.....DE azért természetesen GRATULÁLOK!!! :lol:

najó,most már kezdek kikészülni, hogy mi miért nem indulunk be már ebben a szülés dologban. :cry:

tegnap az NST-n volt két 50-60-as görcs az ábrán,de én nem éreztem semmit. ezt sem értem, mert amikor meg úgy érzem szétszakadok a fájástól, akkor meg nem mutat semmit a gép. na mindegy.
holnap megyek megint NST-re, ma nem kell menni.
de nincs is semmi fájásszerűség sem ma, tök jól vagyok.

remélem a hétvégén tényleg történik már valami, mert nem szeretnék befeküdni hétfőn....

A kipp-kopp barátság egyszerűen tündéri ÁGI! :P kiskoromban én is nagyon szerettem ezt a mesefigurát!!

szuszu: nekünk is van ilyen hangulatlámpánk IKEÁ-ból, csak kék színű! Nagyon szeretem, tök jó ötlet szerintem. És menjetek le nyugodtan sétálni, jót fog tenni biztosan!
lei

ja,és nekem is néha szétszakad a lábam a combtövemnél!!
Kisugároz a fájdalom, mert a baba nyomja lefelé a fejét a medencében és tágul minden odalent.
és egyre több a folyásom is mostanában, egyben lévők nektek nincs ilyen?
lei

Mecsi! Nekem nagyon sokszor volt tejlázam még Danival, többször kaptam antibiotikumot is sajna. Persze senki illetékes nem tudott segíteni, hogy mit tegyek, úgyhogy mire Dominik megszületett rengeteg dolognak utánaolvastam, így vele már ügyesebb voltam :) Megkérdezhetem, hogy masszíroznod miért kell? Csak mert nagyon vigyázz a masszírozással, attól is lehet csomó, ha rosszul masszírozod, attól is elzáródhatnak a tejjáratok. Nekem sokkal hatásosabb volt a különböző helyzetekben történő szoptatás. Attól függően hol van csomó, úgy kell váltogatni a szoptatás módját. Ha pl oldalt van a csomó, a hónalj felé, akkor hónalj tartásban szoptass, ha a melled felső részén van, akkor - most lehet jót fogtok nevetni - úgy ürül ki a csomó, ha a babát hanyattfekteted az ágyon, te meg felé hajolsz és úgy szopizik. Nagyon fárasztó, meg elsőre irtó mulatságosn ak tűnik, de hatásos!!! Nekem legalábbis bevált. Meg még hatásos a csomók ellen az is, ha közvetlenül szoptatás előtt langyos zuhannyal átmosod a melled, vagy langyos vizes borogatást teszel szopi alatt a csomóra.

Csajok, nem akarok alkalmatlankodni, szívesen adok tanácsot, ha tudok nektek szopi ügyben, mert én a két legénykémmel sok dolgot megtapasztaltam. De ha zavarok, nyugodtan mondjátok ám meg!!!! :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

laktoherbet ittam, de attól meg fájt a hasa :( homeos bogyeszt még nem probáltam... hm. nem tudom! múltkor allergiára azt vettem, és nem használt, így nem sok bizodalmam, persze egy próbát megér!

a másik gond, hogy nekünk 3 óránként max. kelteni kell, mert a dokinő azt mondta a sárgaság miatt muszáj ébreszteni!
mondjuk a másik gáz, hogy ő általában óránként fent van, vagy max. 2 órát alszik!

cicimből amúgy nekem is folyik a tej, mondjuk a spricceléstől messze vagyunk, de van, hogy magától is elkezd folyni, de, ha Beni eszik az egyikből a másikból tuti megindul! de megis keveslem! sosem éreztem azt, hogy bedurrant volna, nem is tudom, hogy van olyan, akinek még ennyi nap elteltével sem lövell be!?

idegeskedéssel kapcsolatban tudom, hogy nem szabadna, de annyira félek, hogy valamit én cseszek el, és ez tudat alattiban is bennem van, szóval nem egyszerű, ráadásul ezek a hormonok... :(

Lei, most már rajtad a sor, na meg Makadunk! ;) az NST-re meg szarni rá... nem hiszek én már annak egy percig sem!

lányok, arról tud valaki, valamit, hogy a babák szeme ilyenkor milyen változásokon megy keresztül? szóval, hogy esetleg van valami hártya a szemükön még, ami ilyenkor letisztul, vagy leválik? most néztem a gyerkőc szemét, és olyan, mintha valami sérülés lenne a szivárványhártyáján... nem tudom, hogy im lehet!

na megyek, mert a nagyágyon van, és nálunk is pörög-forog, mint a ringlispil, félek, hogy lepottyan!

sophie27

Dadomi, szerintem gyere és segíts nekünk bátran! :)

sophie27

Csengének átadtam a jókívánságaitokat, köszöni szépen, és várja a Szent Imréseket, akik szülni készülnek!!!

Lei, vár az ágyad!! :) Ha te is bemész, meglátogatlak titeket :) Úgyhogy hajrá!!

Köszönjük a sok kedves szót, mindet elmondtam Lilinek is, ő pedig továbbította kipp-koppnak baba nyelven :) azt hiszem videót fogok csinálni, ahogy beszélget a babával, imádnivaló. :)

Csajok, szervezzünk majd egy babás találkozót is valamikorra, úgy szeretném élőben is látni ezt a sok gyönyörű babát! Gondolom ti is.

Sok puszi
Ági

KépKép
columbine

Zsófi!
Nekünk bent a kórházban elkezdett Áron bal szeme csipásodni kaptunk valami lötyit amivel törölgettem erre itthon már mindkét szeme csipásodott most meg már csak a jobb. De a doktornéni irt fel szemcseppet és minden ébredésnél lemosom a szemét vizes vattával és utánna csepegtetünk. Már egész szép!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Lei!
Nekem is egyre több a folyásom, de egy kicsit más mint volt az elején.

Már tegtnap elkezdtem valamit érezgetni, nem fájás, csak valami érzés, amire én is azt gondolom, hogy helyezkedik.

Kitartás! Nekem is :)

K.
Vendég

Lei, Beleki nekem is több a folyásom, teljesen fehér és sűrűbb (bocsánat). Nekem inkább ott benntfennt szúr sokat, no meg rengeteget keményedik a hasam... meg olyan mintha kötőtűt szúrnának belém a hüvelyemen keresztül, írtóra kellmetlen, de gondolom tágulok vagy valami.... :roll:
nekem ma a ctg semmit nem mutatott....

Megyek sunyikálni...reménykedünk hátha elindul Kismukk....

Jó éjszakát, holnap nem nagyon leszek (vásárolni megyünk stbstb), de igyekszem majd jelentkezni, ha viszont helyzet lesz írok zsófinak (utólagos engedelmeddel :D )
makadu

Sziasztok lányok!

Csenge! Szívböl gratulálok a babához és a pontos idözítéshez! Így legalább nincsen keserüség, hogy az egyik a másik szülinapján másodiknak érzi magát... :) Barátaink között van egy anyuka, aki a saját szülinapja utáni nap szülte elsö gyermekét, majd 2 év múlva ugyanaznap, mint az elsöt, a másodikat, csak a 3. lett külön szülinapja. Egyébként nem császáros szülések voltak, hanem tök normál. Az egyiknek egy kicsit sietösebb volt, a másiknak ráért és mindketten pont ugyanazt a napot szemelték ki 2 év különbséggel. :)

Colimbine!

Nagyon édes a kishercegnö és micsoda csábos mosoly! Jól jönne ö most nekem, mert Döncike még nem mosolyog senkire és semmire, de mondjuk van még rá pár hete. Mi most 3,8 kg fölött tartunk, szépen nödögél., de még mindig sárga, ha már nem is olyan vészesen.

Niki!

Drága anyósoddal tovább bírtad kifakadás nélkül, mint gondoltam! Minden elismerésem! Ilyen kicsi térben anyóssal egy fedél alatt bírni a mindennapokat nem éppen egyszerü. Nagyon édesek vagytok Barnussal együtt. Ferci is sugárzik a büszkeségtöl. :)

Tegnap zöldséglevest föztem, utána hagymatortát sütöttem és édesnek diós batyut. Hát estére már mindennek csak az emléke maradt, ráadásul egy éhenkórász barátunk is besegített az evésbe, így éppen elég lett a mennyiség.
Ma be kell vásárolni, mert a hütö üres és ez szó szerint értendö! Szeretnék a konyhába egy új asztalt, ami körül el is férünk, de ehhez egy hütötöl meg kell szabadulnunk és ez pont a mélyhütö. Már csak zöldség van benne ill. anyatej, aztán kész.

Mai programunk a rossz idö miatt megint a néptörténeti múzeum lesz, ahol egy üzlettárssal is annak gyerekével találkozunk...

Az aranyér idövel elmúlik tán magától is. Nekem nem jöttek be a csodaszerek, hónapokig a falat kapartam minden nagydolog során ill. után. Csak arra ügyeljetek, hogy jó puha és csúszós maradjon a széklet!

Zsófi!

Ne görcsölj a tejmennyiség miatt, mert az idegességtöl csak rosszabb lesz a helyzet! Igyál sokat és lazíts! Ha meg a kisherceg éhes marad szopi után, adj neki kiegészítésnek egy kis tápszert. Eninél nekem se volt elég a tejem, pedig fürdeni lehetett volna benne, így hozzá kellett etetnem nem is kevés tápszert. De nem is csoda, mert pár hónaposan éjszaka másfél litereket ivott, annyit meg azért én nem termelek meg még egy nap alatt sem... Kitartás, lesz ez jobb is! Az egyik kórházi ismerösöm hetekig szenvedett és csak 20 ml-eket tudott fejni, majd egyszercsak átesett a másik végletbe és most meg túl sok lett a teje... Adj magadnak egy kis idöt! Nagyon türelmetlen vagy. Mondjuk bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejü, mert én is a türelmetlenek táborát szaporítom, csak annyi a különbség, hogy te ki is mondod a gondolataidat. :)

Nicike!

Álomszép ez a kiscsaj, büszke lehetsz magadra/magatokra!

Feliciáról rég nem hallottunk. Tud valaki valamit róluk? Minden rendben?

Tényleg jó lenne egy baba-mama tali, csak az a kár, hogy én jövö augusztusig tuti nem jövök haza...

Mennem kell összekészíteni a bandát.
Puszi: barbi
maass

Üdvözlet a mamáknak és kitartás a pocakosoknak, talán a front segít!
Folyamatosan nézegetlek benneteket, mert mindenki ugyanott tart ahol mi is éppen és ez jó nagyon!
Megszületett augusztus 10-én kis Zsófink, akiről kiderült hogy nem is olyan kicsi, 4300gr és 62 cm... A kórházban és azóta is mindenki azt hitte császáros baba volt, mert a 164cm és a 54 kilós (persze szülés előtti súlyom:) alkatommal nem hittük hogy ekkora lesz.
Röviden leírom, hogy mi törént ha nem baj, már csak azért is mert annyira jó volt az egész, csak ajánlani tudom a SOTE II-t, és a szülésznőm is! Úgy mentünk be vasárnap 3 körül a kórházba hogy nem voltam biztos benne hogy fájásaim vannak, de 7-8 percenként fájdogáltam, csak nem volt vészes. A szülésznő mondta hogy na akkor innen már csak babával megyünk haza, akkor jöttünk rá, hogy akkor tényleg szülünk :shock:
Az egész terhesség alatt nem volt soha gondom, végig aktív voltam, szaladgáltam és ilyen fájás félék voltak már előtte is, ezért nem tudtam biztosan hogy ez már a szülés lesz, de mint kiderült már bő egy ujjn yira ki voltam tágulva.
Szóval elkezdődött a vajúdás, szépen, nyugisan, de amikor elfolyt a magzatvíz, kiderült hogy Zsófi belekakilt a vízbe. A szülésznő nem paráztatott, de később kiderült neki köszönhetem hogy nem császár lett a vége. Így annyi történt hogy nem mozoghattam, monitoroztak és végig így vajúdtam. A vége, a kitolás volt nagyon nehéz; az orvos mögöttem állt és segített "kinyomni", a szülésznő nézte mikor jön fájás és jött az utasítás: alul ellazít, levegő a hasba és teljes erőből nyom, lehetőleg 3-szor egy fájás alatt... na ez elég nehéz volt, hát nem is tudom hány nyomásra jött ki Zsófi, de akkor már nagyon igyekezni kellett... 22.30-kor született meg Zsófi, én addigra már nem nagyon tudtam mi zajlik körülöttem, csak örültem és el sem hittem hogy ez a nagy baba hogy fért el bent...
Férjem kivitte a rokonoknak megmutatni és Zsófi komolyan végignézett mindenkit, bent a szülőszobában pedig rögtön rácuppant a mellemre :D
Szóval igazán szép élmény volt az egész.
Itt egy kép a lánykáról: Kép Kép ez a komoly nézés
kiskapucni

Bocs ha hosszú lettem az előbb...
Arra viszont őszintén szólva nem voltam felkészülve ami az elmúlt héten történt: úgy éreztem mintha átment volna rajtam egy úthenger, mozogni nem nagyon tudtam és a szoptatás... tudom nem olyan könnyű, de nem nagyon ment a dolog. És azt hittem Zsófi éhezik, mert ő persze állandóan mohón követelőzik, a mellbimbóim pedig fájtak, sebesek lettek, azt hittem nem fogom tudni csinálni... Olvastam sokan használjátok a bimbóvédőt, megpróbáltam és azzal most jobb a helyzet. Ez a fájdalom elmúlik? Vagy nektek nem volt ilyen gond? Vagy ez vele jár és kész? Ez az egész szoptatás olyan bonyolultnak tűnik, fejni, nem fejni, feszül, elég-e? Sok kérdés...
kiskapucni

Hali!

Kiskapucni, gratulálok. Szopi: ahogy tetszik, ha olvastad a fórumot láthattad, hogy kinek mi jött be, változó. Én megint próbáltam fejni tegnap, hogy növeljem a tejcit, de lehet h. az aventes megszívóval van a gond.....kézzel jött pár csepp, de szívóval 10 perc alatt is alig 4-6 ml, utána meg úgy fájt a cicim mint a fene. Szóval én feladom. De az urtica urens tényleg szuper!!!

Csenge, Neked is gratulálok. Sok puszi indkét fiadnak szülinapjuk alkalmából!

Nekünk végre 2 nap után megoldódtak az alvásgondjaink.
Levi nagyon rászokott hogy csak ölben rázogatással alszik el, így két napig ez ment: szopi, büfi, közben elalvás, letétel, 10 perc múlva ébren és ordítás.
Na képzelhetitek, 48 óra alatt sikerült 5-6 órát aludnom, szóval tűréshatáron túl, tegnap este ki lettem tiltva a szobából.
Megnéztük, hogy minden okés, nincs kaki, tele a bendő, tehát csak hisztizik és szépen otthagytuk. Eddig 10 percig bírtam, de most hála Petinek 40-50 percig fárasztottuk. Tudom, tudom, megdöbbentően hangzik, nem is hiszitek, hogy nyilalt mind a két cicim. Azt hittem lekaparom a vakolatot.
Aztán az eredmény: átaludt éjszaka két gyors szopival, visszaalvással, nekem meg 8 óra szunya jutott. Most úgy érzem magam, mintha 1 liter kávéval nyomulnék. :lol: Még főzni is volt ma időm, mert délelőtt is szuperül aludt majdnem 3 órát. Meg most ebéd után is kisebb nyügi után már 1 órája alszik.
Nekem ezek nagyon nagy dolgok, mert összeszámolva 48 óra alatt előtte alig aludt 20 órát, azt is 5-6 órás ébrenlétekkel. Ami egy csecsemőnél felettébb furi.

Szóval le kell szoktatni minél előbb a kézben alvásról-levésről, mert nálunk kegyetlenül eldurvult a helyzet...

Zsófi, nálunk egyik este úgy becsipásodott Levi szeme, hogy nem bírta ki sem nyitni. Olyan sírógörcsöt kaptam, mentem is volna azonnal a dokihoz, tényleg írtó ronda volt és nagyon szenvedett, ahogy próbálta kinyitni.
Aztán párom lenyugizott, 1 dl kamillateát csinálj és szopi után amikor nyugis, kispárnával fektesd a térdedre, magaddal szemben Benit és két steril vatta darabot kamillába áztatva tegyél a szemére. Érdemes pelust tenni a nyaka köré, mert nem szabad kinyomkodni egészen a vattát, így lecsuroghat.
Mint a szépségszalonokban. :-)
Csak arra vigyázz hogy jó meleg legyen. Mi 2x csináltuk és azóta semmi baja a szemének.
Kb 5 percig kell rajta tartani, de van, hogy 3 percig tart a türelem...hajrá.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Képzeljétek, a nagyonbaba.hu-n már nem lehet egyedi fényképes vonalzót csinálni. :cry:
pedig most még időm is lett volna rá...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nos, azért sikerült megoldást találni, bár fájó szívvel mondok le a nagyonbaba.hu-ról mert írtó cukik a kis idézetek.

Na, ennyi szórakozást engedélyeztem magamnak mára, megyek ébreszteni és szopiztatni.

Legyetek jók!

Egybenlévőknél nagy a csönd, talán.....?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mára nekem is kijutott a rosszból. Kezdjük azzal, hogy tegnap a fiam egész nap aludt minden szopi után, de tényleg, sőt éjszaka is nagyon rendes volt. De ma nem akar aludni. A 10 órai szopi óta ébren van és valószínüleg fáj a hasa. Én a laktoherb teát hibáztatom, mert a dobozon az van, hogy napi 4-6 filtert főzzünk le és igyuk meg, de mint megtudtam fél liternél többet nem szabad inni, mert megfájdul a baba hasa. Így is lett. Na és ha ez még nem volna elég a légzésfigyelő is becsipogott ma délelőtt. Nem riasztott, hanem a figyelmeztető csipogás hangzott fel. Berohantam a kisszobába és úgy láttam, hogy Andris nem is alszik. Nem tudom mi lehetett ez, de most tisztára megijedtem. Hozzátartozik a történethez, hogy tegnap altattuk először hason, ami nagyon tetszett neki. Éjjel már csak úgy volt hajlandó aludni. A férjem szerint ez lehett a baj, azaz emiatt riasztott a figyelő. Az unitesóm szerint (aki védőnő) erről szó sem lehet. Nem tudom. De nagyon megijedtem.
Pedig ma akár ünnepelhetnénk is, mert leesett a köldökcsonk. Alatta pedig nagyon szép a köldöke. Pár nap és teljesen rendben lesz.
Szemcsipásodás nekünk is volt, eleinte anyatejet cseppentettem (mert a kamillával óvatosan kell bánni, mivel egyes babákat allergizálhat), de mivel nem javult, ezért tegnap óta mi is szempcseppezünk.
Aprooka, nekem csak úgy megy az avent kézi mellszívóval a fejés, hogy mindig megmasszírozom a mellem előtte, először körkörösen, aztán meg hosszanti irányban a mellbimbó felé (a tejcsatornákat) és utána spriccel a tej, de enélkül nekem sem jön. Ezt a kórházban tanították nekem.

szuszu

hello
még mindig egyben :P

habár tegnap este már nagyon görcsölgettem, szerintem csak az esti program miatt, mivel vacsorázni voltunk barátokkal, meg felmentünk a citadellához sétálni és közben el kezdett eléggé keményedni meg görcsölgetni a hasam, szóval itthon aztán befeküdtem hajnali kettökor a kádba és mértem a görcsöket, de nem lett belőle erősödés, aztán lefeküdtem aludni és háromkor bealudtam. ma meg egész nap folyamatosan görcsölgetek, de igazából nem tudom megállapitani, hogy ez most mi....ma este 8-ra kell mennem NST-re, hát kiváncsi vagyok mit mutat a gép, vagy mit mond a szülésznő.

nekem is sürü és fehér a folyásom és egyre több is.....ez már nagyon gyanús :lol:

makadu! neked meddig kell várni, ha nem indul be magától a dolog? Vagy neked nem kell esetleg befeküdnöd majd?
Nekem hétfőn elvileg be kell mennem, ha addig sem történik semmi. Szóval ha Csenge bent lesz még akkor, lehet meglátogatom :lol:
lei

Hááát nem tudom, én sosem hagytam sírni egyik fiamat sem ennyi idősen. Egy ekkorka baba még nem hisztizik, oka van a sírásának, lehet, hogy csak az anyukáját szeretné maga mellett ebben a számára még ismeretlen világban. Egyébként azt mondják, hogy ha hagyják sírni a babát, akkor egy idő után nem azt tanulja meg, hogy enyje-bejnye nem szabad hisztizni, és akkor vagyok jó baba, ha nem sírok, hanem éppen azt tanulja meg, hogy nem számíthat senkire, és ezért nem is érdemes sírni. Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az a gyerek, akit nem hagynak hosszú időn át sírni. A kisebbik fiam 16 hónapos koráig nem aludta át az éjszakát, egy évesen szokott le az éjszakai szopizásról, irtó fárasztó volt, de úgy voltam vele, hogy szüksége van erre a gyerekemnek. Most jön a foga, megint ébred éjszaka. Egyszer voltam bent most éjjel én nála, utána mondtam apánknak, hogy hozza át mellénk, na aztán csönd volt reggelig :lol: De már majdnem egy éves volt, amikor a kiságya átkerült a tesó mellé a gyerekszobába, addig velünk volt. Sőt, igazán nem is használta a kiságyat, mert inkább közöttünk aludt, így nem volt annyira fárasztó. De ugyanezt eljátszottuk a nagyobbik gyerekemmel is, ő is sokat ébredt éjjel. Olyankor átraktuk magunk mellé. Pár év múlva már úgysem akarnak melletünk aludni :wink:

dadomi

beleki: nálatok is van határidő a korházi befekvésre? vagy nincs szó erről?
lei

Sziasztok! Ma nálunk is gáz van... Reggel fél 6-kor kelt a leányzó, evett 140 grammot, ami lehet hogy kicsit sok volt, aztán fél óra múlva elkezdett fájni a hasa, és most szenvedünk egész nap. Adtunk neki Espumisan cseppet, tornáztattuk, masszírozgattuk, rázogattuk, de nem nagyon jött be semmi.. Nagynehezen sikerült kakilnia egyet, utána kicsit megnyugodott, aztán aludt 1-2 órát, de álmában is nyöszörgött... Dokinő azt mondta, amíg fáj a hasa, hagyjuk ki a szoptatást, és adjunk még neki Espumisant... Már ott tartottam, hogy vele együtt sírtam, de remélem most már jobb lesz lassan...

Amúgy én is iszom a szoptatós teát, csak a Babylove-osat, de olvastam hogy az is okozhat hasfájást. De csak akkor ha túl sokat iszik az ember, vagy mi???

Nekem Medela elektromos mellszívóm van, és nagyon jól szuperál... Most hogy kimaradt a szopi, 140 ml-t fejtem le egy mellemből vele.

Hasfájáshoz tapasztalatok? Szerintem már mindent kipróbáltunk... még a Bioptron lámpát is...

yuyu79

Yuyu! Te milyen kajákat eszel, miket iszol? A szoptatós tea kis mennyiségben is okozhat hasfájást az arra érzékeny babáknál. Homeos bogyót szedjél, az nem okoz ilyen problémát! Daninak egyszer attól fájt a hasa kegyetlenül, mert ittam 1-2 pohár szörpöt!!!! Ez komoly, utána csak vizet ittam. Az első három hónapban érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy mit eszel, utána már lehet kipróbálgatni ezt-azt. Dominiknak a csuklásra adott picike citromlé okozott hasfájást.

dadomi

Sziasztok,
régóta olvaslak benneteket, de sosem írtam, és bocs, hogy most beleszólok, de a Laktoherbes téma engem is érint (nálunk sem jött be), úgyhogy utánajártam kicsit, hogy mi lehet a gond.
A Laktoherb és az összes többi tejfokozó tea tartalmaz édesköményt, amire néhányan érzékenyek, felpuffadnak tőle és így a baba is, amitől "jó" kis hasfájós idők jöhetnek. Aki most ezt tapasztalja, az majd ha teáztatni akarja a babát, akkor is figyeljen oda, mert a legtöbb babatea édeskömény tea...
Nekem most a homeos bogyót ajánlották, Urtica urens ch 5-öst. A koncentráció mindenképp az 5-ös legyen, mert a másik pont tejapasztó hatású. Remélem, nem gond, hogy beledumáltam! További jó babázást mindenkinek!

Kép
belfast

Dadomi, jó hogy itt vagy :-) Te vagy a mi mentorunk ;-)

Hát, szerintem semmi olyat nem ettem tegnap ami gondot okozhatna. És hogy jöttél rá, hogy a szörptől volt? Ez eszembe se jutna...

Tegnap zöldséglevest ettem, k-betűs zöldségek nélkülit, és csirkepörköltet nokedlivel. Általában ásványvizet iszom, szénsavmentest, meg a teát, de azt is már vasárnap óta, szóval majdnem egy hete... akkor ez miért csak most jön ki?? A front miatt is lehet esetleg?

Barackot is ettem, de eddig minden nap szinte, és eddig nem okozott problémát...

Sógornőm szerint ilyenkor változik a baba emésztése, már lehet hogy nem lesz naponta többször kaki, és nehezebben távoznak a szelek is... Espumisannal kapcsolatban nincs tapasztalatotok? Sógornőmék az Infacolt használták az első gyereknél, de ahhoz meg hozzászokott, mert minden szopinál adták neki..

yuyu79

Belfast, neked is köszi... Akkor kipróbálom, mivan, ha elhagyom a teát...

yuyu79

Szegénykém most alszik, de 5percenként felsír álmában :-(

yuyu79

Sziasztok!

Mi is egyben, de lehet lesz valami...a folyásom olyan barnásabb darabok is vannak, hajnalban szinte végig kőkemyény volt a hasam és ez napközben sem változott nagyon...
remélem....

Lei nekem max 10 napot vár a doki, tehát 28-án valszeg pakkal kórház, de ezt még nem beszéltük meg, mivel kedden azt mondta,h 1 héten belül baba lesz, tehát most még várunk...

Nagyon szépek a babusok!
Történeteket nem merem elolvasni, van egy kis parám...,de pótolom majd!
makadu

Nem vagyunk egyformák.....én tiszteletben tartom más véleményét, de:
Egyfelől más kelni éjszaka 3 óránként és más NEM ALUDNI EGYÁLTALÁN.....a különbség kézzelfogható. A keléssel nincs bajom egyáltalán, sőt, imádok szoptatni.
Egy baba még nem gondolkodik, de ahogy írsz róla dadomi, azt hihetnénk, hogy milyen fifikás, eszes lény.
Ilyenkor még ösztönösen cselekednek, így ha felkapkodom 10 percenként egyet tanul meg. Illetve egy ösztön alakul ki nála:
Sírás= ölben levés...eredmény: 24 órás szolgálat.
A megvígasztalással nincs bajom az mehet, de azért nem lehet 24 óráig ölben egy baba. Ezzel pont az önállósodásról nevelném le.
Úgy mint ahogy az egy ágyban alvással is.
Sógornőmék ezt csinálták, most egy éves a fiuk. Hát, egymásra nincs sok idejük, és a gyermek önállóan képtelen bármivel is lekötni magát.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jah és olyan éles fájdalmaim is vannak, mintha kötőtűt szúrnának belém, meg mensis fájások....állítólag így tágulok :S no meg amikor ottbenntfennt mákerol a gyerek :shock: , kérdeztem is este hüleégből a férjemet,h nem lóg-e ki a gyerek keze.... :lol:
majd meglátjuk , legkésőbb szerdán, akkor kell dokihoz mennem...

megyek eszek, egész nap farkas éhes vagyok...:S
makadu

Yuyu! A doktornénink segítségével kinyomoztuk, hogy a szörptől fájhatott a hasa Daninak. Mivel akkor hajnali négyig ordított szegénykém, akármit csináltunk vele, másnap már telefonáltam is a dokinak, aki kikérdezte, hogy miket ettem én, meg mit ittam, és mivel aznap vettük a szörpöt, addig azt nem ittam, és semmi puffasztó kaját nem ettem, ezért tuti, hogy a szörp volt bűnös, utána már nem ittam, gondunk sem volt.
Zöldbab sem volt a levesben? Az is puffaszthat. Csirkepöri elvileg nem bánthatja a pociját, de nem ettél hozzá káposztasalit ugye? :wink:
A kórházban még a baracklét is ellenezték, szóval lehet a baracktól is hasfájás. Óvatosan vele.
Visszagondolni is rossz, hogy mennyi tojáslevest, meg krumplifőzeléket ettem az első időkben :wink: ja meg tökfőzeléket. Még jó hogy szeretem ezeket.
Az Espumisan nekünk jó volt, bár mi szerencsére nem voltunk azok a tipikus hasfájósak. Bár Dominak fájt néha akkor, ha nagyon gyorsan szopizott, de volt, hogy 10 perc alatt végzett a szopival, na ilyenkor a papaverines görcsoldó jobban használt neki. De szerencsére nem kellett mindig neki. A citromlére rájöttünk, hogy nála az a ludas, utána inkább dajkáltam, ha csuklott és sírt, annak előbb vége lett, mintha a hasa fájt volna a citromlétől.
Sajna az a legjobb megoldás, ha kitapasztaljátok, hogy mitől fáj a hasa. Ha valami kajától vagy italtól, akkor azt mellőzni kell. Ha attól , hogy gyorsan eszik, akkor be kell iktatni kis pihenőket - bár ez a fajta hasfájás talán nem annyira vészes, mintha valami kajától fájna neki.

dadomi

Aprooka! Én ezt két rosszul alvó gyerekkel csináltam már végig, és ha szülnék harmadikat vele is így tenném. :D És hihetetlen, de valamilyen szinten gondolkodnak is a babák. Nem úgy, mint mi, de a kis agyuk már működik, az őket ért ingerek hatására egyre jobban kialakul a gondolkodásuk. Én nem azt írtam, hogy 10 percenként fel kell kapkodni, de hogy majd egy órán keresztül nem megyek oda a gyerekemhez ha sír...!
Ha viszont reagálsz a sírására (ez nem feltétlenül felkapkodást jelent), akkor ez alakul ki nála: sírás = jön anya = megnyugtat, tudom ,hogy itt van és bármikor számíthatok rá
És mivel egy idő után megtanulja, hogy az anya ott van, ha neki szüksége van rá (eddig a hasadban volt 9 hónapig, minden szívdobbanásodat hallotta, és azóta még nem sok idő telt el!) és előbb utóbb már attól is megnyugszik, ha a hangodat hallja. A pici babáknak csak az létezik, amit látnak, amint kikerül a látókörükből az anya, olyan nekik, mintha megszűnt volna létezni. És mire megtanulják, hogy az anya akkor is van, ha nem látják, addig nagyon sokszor meg kell nyugtatni. És attól nem lesz önállótlan, ha megkapja a kellő figyelmet. Mindkét gyerekem eljátszik egyedül, már egész kicsi koruktól, és erre is meg kell tanítani őket, nem megy magától. Sógornődék nem az állandó készenléttel "rontották" el a gyereket, de azért valljuk be, hogy egy egyéves gyerektől még túlzás elvárni, hogy egyedül ellegyen hosszú időn át.
Az egy ágyban alvás nekünk nagyon bejött, Dani amikor kapott saját kis heverőt, már nem aludt velünk, néha átszökik reggel felé, de egész éjszakákat már nem alszik velünk azóta. Én nyugodtabban aludtam így, kevésbé volt fárasztó az éjszakai etetés is. Éjszaka is szüksége van a babának az anyukájára, ő még nem tudja, hogy most éjszaka van és aludni kell. Meg kell tanulnia még, hogy működik a világ, és ez nem egyszerű.

dadomi

Sziasztok:)

Na akkor tőlem is egy-két tapasztalat:

yuyu, én is a babylove-os teát ittam az első pár napban itthon és azok a napok elég nyűgösre, sírósra sikeredtek, bár még mindig nem vagyok benne biztos, hogy a teától volt, de én abbahagytam és azóta Barnus is nyugodtabb!

Barbi, köszi az együttérzést;) tényleg nem egyszerű a helyzet...
Dönciről majd tegyél fel képeket megint, ha lesz egy kis időd?! ;))

sniky

Dadomi, nem ettem káposztasalátát, csak paradicsom-parikát, és zöldbab sem volt a levesben... Krumplifőzeléket már én is ettem a napokat, tojáslevest még nem ;-)

Egyelőre a teára gyanakszom... de azért a barackot is mellőzni fogom most... Aztán meglátjuk...

Csuklani Enikő is sokat szokott, de nem adtam neki citromlét, mert azt egyébként is ellenzik, mert allergiát okozhat, vagy mi...

yuyu79

Milyen gyümölcsöt lehet enni? Almát azt kész? Gondolom akkor semmilyen barackot, szolvát szőlőt... szép ősznek nézek elébe ;-)

yuyu79

Yuyu! Próbálgasd, hogy nektek melyik gyümölcs jó. Sajna nem lehet konkrétan meghatározni, hogy melyik étel okoz és melyik nem okoz gondot. Először csak picit egyél (bár szerintem a szőlőtől nem lehet baj), aztán figyeld a babát, ha semmi gond, emelheted az adagod :wink: Pont úgy, mint amikor majd akkora lesz a baba, hogy elkezditek a hozzátáplálást. Az alma tuti jó, a banán is (ha nem okoz neked szorulást :? ), szerintem a szőlő is. A szilvát nem tudom, azt is ki kéne tapasztalni. Nem minden baba egyforma érzékeny, valakit tényleg csak a tipikus puffasztó kaják bántanak.

dadomi

Egy cikk azoknak, akik attól félnek, hogy elkényeztetik, vagy önállótlanná nevelik a gyereküket azzal, ha felveszik, vagy csak odamennek hozzá ha sír: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=147
Olvassátok el, szerintem hasznos a cikk.

dadomi

Sziasztok!

ebbe a vitába szeretnék én is beszállni, ha engeditek. . Párszor írtam nektek, de mivel "sok"gyerekes anyuka vagyok az első babavárás izgalmain már túl voltam, nem úgy mint Ti. De én is így éltem meg annakidején a milyen kocsit vegyünk, milyen lesz a szülés stb... témákat.
A felvevésről van egy érdekes tapasztalatom. A legnehezebb gyerekünk a harmadik volt. ( Most született 3 hete az 5. kis porontyunk, Kata Zsófia). A Gergő fiam éjjel is órákat volt fönt, ringatni kellett, énekelni neki. Életem legstrapásabb időszaka volt. Most 5 és fél éves. Hihetetlen kiegyensúlyozott, stabil gyerek. Bármikor föltalálja magát társakkal, egyedül egyaránt. A többi lurkóm is szenzációs - bocsánat az elfogultságért- de Gergő mindig megdöbbent. Annyira megbízható és szófogadó, és humoros, kedves, hogy szinte sosem haragudtam még rá. A lényeg, amit mondani akarok, hogy a nehéz csecsemőkbe többet tudunk belerakni, én ezt így fogom föl. Többször tapasztalják, hoghy zámíthatnak ránk. Megéri a fáradtságot!

Egész piciként is ajánlom a hordozókendőt, meg a speciális kengurukat.

Na megyek, mert akció van!

Jó babázást nektek!
még majd írok, mert van a két véglet között egy jól működő gyakorlat. De az pár hónaposan működik csak, még ilyen picinél nem.
eviragos

sziasztok!

látom, lassan mindenkit utolér a végzet hasfájás ügyben! :( nálunk ezt még azzal tetézzük, hogy kaki is csak max. 2-3 naponta van! mikor kint volt a dokinéni, meghőmérőzte, sőt a védőnő is, de semmi hatása nem volt, pedig akkor már péntek este óta semmi kaki nem volt! :( ez ugye hétfőn volt! aztán azóta volt szerdán, és ma, de ma is csak hőmérőzésre!

én a laktoherbet már abbahagytam, mert nekem is mondta a védőnő, hogy gond lehet vele... amúgy nekem azt mondta, hogy az a 4-6 filter baromi sok, inkább 1,5 l vízbe tegyek max. 2 filtert és azt igyam egész nap! de inni a csapvíz is tökéletes!

az espumisant, vagy infacolt gyerekdokival megbeszélve adjátok, vagy csak úgy?

nálunk ugye a tápszer is lehetne gond, mármint, ami megfogja, de direkt olyat írt fel a dokinő hétfőn, ami könnyíti a kaki gondokat!

Kitti, persze, hogy üzizhetsz! alig várom a jó híreket, na meg Lei, Te is, ha éppen úgy döntesz, hogy ma szülsz! ;)

alvással kapcsolatban nálunk mostanában elég gáz a helyzet. délutánonként egyszerűen hiába teli a poci, nem alszik el! :( most is, már kb. 3 órája fent van, apa most tette le, de hallom, hogy nyöszörög!

olyan nehéz, és én meg annyira izgulok, hogy éppen mi lehet a baja... :S tudom, túlparázom, és tudom, hogy mindent kimondok, amit gondolok, de mit tegyek, ha egyszer elős gyerek, sosem voltam még ilyen szituban, és hát a féltés már bennem van, mióta először a karjaimba adták!

képek édesek, babák tündérkék! remélem, hogy hamarosan mindenki túl lesz rajta, és jöhet a baba-mama tali is, persze csak idővel, ha már mindenki olyan nagy lesz, hogy császkálhat a városban! ;)

aventes kézi mellszívóval bajlódok én is... max. 20 volt, amit lefejtem, és utána tettem mellre a gyereket, és simán leszívott még 20-at, amikor azzal már egy csepp sem jött! :(
védőnő mondta, hogy a leghatásosabb, ha fejés előtt lezuhizod langyos vízzel a cicid, és megmasszírozod óvatosan. na de kérdem én, kinek van erre ideje? :)

na, megyek, kicsit megpróbálok levegőzni, bízom benne, hogy gyerek lassan elalszik, mert neki is kellene az alvás, nem csak a tejci! :(

sophie27

Mondtam ki így ki úgy.....én sem az ujjamból szopom ki a dolgokat, anyósom pl. csupán 7 gyereket szült, nem kevesebbet és adok a véleményére.

Az egy éves gyerektől nem azt várják sógoromék, hogy órákig ellegyen, csupán ne ordítson, ha a felnőttek 3 méteres távolságra kerülnek tőle...

Párom orvos, így a csecsemő fejlődésével, "szellemi képességeivel" is azért úgy "nagyjából" képben vagyunk, ezt sem csak úgy saját szakállra írtam.

Attól függetlenül, hogy nem értesz egyet a véleményemmel, nem hiszem, hogy így kéne támadni dadomi. Elhiszem, hogy a gyerekeid, szuperek és hogy szted jó módszer a 24 órás készenlét, én viszont tudom, hogy amikor az ember egyáltalán nem alszik, ideges, az sokkal rosszabb a gyereknek, apad a tej, érzi az ideget és ettől az ő hangulata is pocsékabb!

Amúgy meg bementünk hozzá, nyugtatgattuk, de nem volt semmi értelme, nem reagált, csak arra reagált volna ha újra kezdjük a felvesszük-altatjuk, letesszük-ordít dolgot.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja!

és... aki szereti a tejet, annak ajánlom a madártejet, mint tejserkentőt. Zseniális!

A hasfájástól ne féljetek annyira. Én úgy vettem észre, hogy a 3. hét körül van egy sírósabb pár nap. Ilyenkor az emésztésük is változik, meg szimplán "okosodnak". Nem csak az alvás meg evés van, hanem kezdik igényelni a foglalkozást. Ez később is jellemző lesz, ha sok inger éri őket, vagy értelmi ugrás előtt vannak - többet sírnak. Át kell segíteni őket ezeken az időszakokon.

A hasfájós sírás nagyon tipikus, de nem gyakori!!! Éles visítás, fölsírás, nem csak nyűgösködés. A kórtermünkben az egyik anyuka töltött káposztát evett ebédre. Este megszült.... 2 napig hallgattuk éjjel-nappal ezt az éles sírást.
eviragos

Mégegy gondolat... aztán vége! Aki szereti, örömmel várja a gyerekét, szereti a társát, nemigazán tudja elrontani. Azzal se, ha felveszi, azzal sem, ha nem. Nem a szabály a lényeg, hanem a hozzáállás. Egyszer nem vetted föl, de 5-ször igen.
Ti mind óriási szerettel vártátok a babátokat, így nincs mitől félnetek. Ez neked is szól Zsófi!!!

A fejés nálam úgy megy, hogy az egyikből szopik, a másikból egy kézzel, az Aventes kézivel fejek.

Szerintem több tejed van Zsófi, mint gondolod!

És néhány kép rólunk:
eviragos

Bocs.. nem tudom felrakni. Béna vagyok...[/img]
eviragos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: