A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hali!

Emano, azt hiszem, a múltkor nem írtam: nagyon örülök a híreidnek. :) Többször eszembe jutottál, mert nálunk a nagypapi volt beteg.

Hát csak elmondom én is az én séta-dolgomat:
Melinda után simán kimentem a hallba, ott leültem, beszélgettem még a párommal és ott üldögélve jött rám a gyengeség, Ági látta is, és hozta volna a gurulós széket, de csakazértis :oops: lábon mentem be a szobába, ő rám bízta, de ott volt mellettem. Persze előtte már a szülőszobán is csináltam olyat, hogy a szopi után felkeltem megbüfiztetni Melindát, ültem a szülőágyon, folyt belőlem a vér és Ági erre a képre jött be, az ő ereiben meg meghűlt, és mondta, hogy de igen, hallgatnom kellett volna a páromra, hogy az ő (mármint a párom) dolga lett volna büfiztetés, vissza kéne feküdnöm... Én meg voltam győződve, hogy nekem kell csinálnom. Butaság. Eszter után is lábon mentem ki, így volt természetes, volt erőm hozzá, az ő szopija után Erika büfiztette, mert (Apja már elment Melindához).
Szo, azt mondom, mindenki tegyen úgy, amennyi ereje van és a saját érdekünkben kérjünk segítséget, ha kell.

Borsika, mi is buliztunk a várban!

Képzeljétek, Melinda most debütált Kaláka-koncertileg. Még meg sem kezdődött a zenélés, már ott toporgott a hangfalak előtt, aztán amint a húrok közé csaptak, egyből el kezdett táncolni. Egyedül, rajta kívül egy kislány volt még olyan bulizós elejétől kezdve, de ő is csak később indult be. Hát úgy még nem nagyon sírtam. Aztán nagy össztánc ment, és ő végig nyomta, úgy ment oda Apja inni adni neki, mert annyira belefeledkezett, és úgy a koncert háromnegyed részénél már lefeküdt a padlóra, mert gyakorlatilag ájulásig ropta.
Az az érdekes, hogy én ugyanígy szoktam bulizni, az első perctől kezdve, nem kell hangolódnom. De soha nem csináltuk még együtt, szóval nem látta ezt tőlem, úgy látszik, ilyesmik is öröklődnek.

Majd teszek képet.

Kép

Kép

Kép
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219308813.1222.jpg[/img]
Kicsit sötét, de látható a történés. :) [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219308937.0064.jpg[/img]
Itt jobban.[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219309053.3293.jpg[/img]
Itt már megy a buli, az a három kislány ott középen meg körben táncol. (melindát is próbálták bevenni, de ő önkívületben szólózott). Annyira gyönyörűek voltak. :) [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

emano!
Mi is füzfőn voltunk 10 napot... :D
3 éves korom óta oda járunk...a föveny strandon voltunk majdnem minden nap.
De a tobruki meg sokkal jobb gyerekszempontból...ott is voltunk kétszer...

Séta: Orsinál a toxémia miatt szóba sem jöhetett, mert ájuldoztam.
Daninál megpróbáltam, de csak félig jutottam el, akkor szóltam, hogy na akkor most elájulok :D és már jött is a szék...
Sztem nem arra kell várni, hogy megkérdezzék...hanem az a természetes ha megbeszéled magaddal, hogy fog-e menni és szólsz a szülésznőnek...senki nem kényszerít a sétára szülés után...

Veronikusz!
Voltatok repülőt nézni????? Mintha említetted volna, hogy esetleg mennétek...
CSajok egyébként rendesek???? Mármint most hogy már nem vagy annyira "aktiv" így nem rohangálnak el mellőled??????
Orsi emlékszem ilyenkor már nagyon visszafogott volt :lol:

Memme!
Melinda nagy buliarc... :D

Kép

Kép
cukipofa

Biztos van, aki ismeri, de azért bemásoltam:

Minden nap Anyák napja!

Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban, kezében egy cédulával.
Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében és elkezdte olvasni azt:
- a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 Ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft.
Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne.
Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:
- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft
- a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0 Ft
- könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
- mindenért, amit nap, mint nap tanítottam neked:0 Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft
- az életemért, amit minden nap neked adok: 0 Ft.
Összesen: 0 Ft
Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak. A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből.

Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE

Kép

Kép

Kép
memme

Brigi,
nálad érzéstelenítés nélkül ment az "eredeti állapot visszaállítása"??? :shock: :shock: Hú de kemény csaj vagy!!!
Nálam volt érzéstelenítés így én még aznap este nagyon könnyen üldögéltem. Bezzeg utána.. :?

Hát ja, ha egyformán menne mindenkinél a szülés, lábadozás, nem lenne szükség ennyi orvosra se.. :lol:

Képzeljétek, Bogi megint átaludta az éjszakát. Mostmár egyre gyakrabban. Remélem nem lesz visszaesés.
Vendég

Cukipofa!
Lányaim nem ismerik azt hogy VISSZAFOGOTT. :D bent a cégnél is ahol dolgozom, fél perc után már 10 fele szaladtak. A végén úgy kellett keresni Szofit mert eltűnt. Főnököm meg is jegyezte, hogy még jó hogy szülök egy következőt, mert most vesztettem el egy gyereket. :evil: :lol: A játszótérről csak úgy tudom elhozni Szofit, hogy pucérra vetkőztetem, mert olyan saras, homokos és a vállamra dobom. A homokozóban ott ülök mellette és együtt sütünk. Szóval nem mondanám, hogy nyugodtabb életet élek. :D:D:D
Repülőket nem mentünk végül nézni, mert a férjem megígérte nekik, hogy vasutazni viszi őket. DU meg jöttek az őseim szülinapozni.
Még annyit, hogy kedden úgy sütöttem a palacsintát, hogy közben Szofi tépte le a ruhám, hogy vegyem fel. Hát ennyit a kíméletről. :D Persze van hogy Kata rám szól, hogy ne én hajolgassak, mert megfájdul a pocim és majd ő összeszedi a játékokat. :D Kis TÜNDÉR!

Ti különben hogy vagytok??? Mentek valamerre? Strand? Játszótér? Stb.

Memme!
Melinda :lol: :lol: :lol:

Borsika!
WOW! Ez már döfi! Gratulálunk! Mi ide Szofival 2 éves korára jutottunk. :D
Ja! Nálam se volt érzéstelenítés a stoppolás alatt. :oops: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Brigi
Nem vagy semmi!!! 26 kiló! Nincs rólad előtte-utána kép? Kíváncsi lennék!

Valentina
Én azt olvastam a pipiskedésről, hogy ezt pont azért csinálják a gyerekek, hogy ne legyenek lúdtalpasak, mivel ezzel a mozdulattal erősítik a talp izomzatát.

SÉTA
Persze mindenki magából indul ki, ez tök normális :) Én még másnap is alig bírtam felkelni, mert annyi vért vesztettem. Szülés után nyomták belém az alvadást serkentő infut és szurikat. Az infu ment egész éjjel.... Ennek megfelelően ugye ágytál :? Rémes volt, de azért túl éltem...

Bori
Most kicsit meglepődtem... Én anno azért választottam ezt a kórházat, vagyis pontosabban Vida dokit, mert azt olvastam, hogy nem szólnak bele a szülésbe, csak ha muszáj.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Bori :P :P :P dehogy vagyok kemény csaj…Bár ez az anyaság sok mindenre megtanított. Már nem fakadok sírva ha beütöm valamimet valahová, sőt ha az ajtót csukom az ujjamra se… :wink:
De volt helyi érzéstelenítés, ennek ellnére az utolsó 6-7 öltést már telibe éreztem. Nem gondoltam volna soha magamról és az egész családom rettegett, hogy hogy fogom én kibírni ezt az egész cécót… Valahogy akkor olyan természetes volt a fájdalom. Memme írta egyszer, meg Rita is sokat mondta, hogy a fájdalmat el kell tudni fogadni és ha jól emlékszem Memme szavaira (akkor úgy megragadott) „át kell tudni engedni magadon” . Húú lányok, alig várom , hogy átélhessem újra... :P :P :P

Bogi átaludta az éjszakát : tök jóóó, ügyik vagytok. Te meg gondolom imádtad, hogy végre tudsz pihenni.
Nem akarlak elkeseríteni, de azért elmesélem, hogy Kristóf is híres jó alvó és néha vannak kilengései. A nagymozgás fejlődéseknél ( amikor mászni kezdett, felült, felállt…) mindig volt pár napig tartó „harcunk”. Nekünk bejött a bemegyek kiveszem, megnyugtatom, megpuszilgatom, kap pár korty innit és vissza a kiságyba. Volt, hogy ezt a mozgássort 11szer csináltam meg egy este, de akkor se vittem közénk, nem ringattam el. Mosolyogva megy aludni, pápázik mikor kijövök és énekel magának meg a macijának míg el nem alszik. Szóval szerencsém van, vagy kitartó voltam nem tudom, de most úgy érzem jól csináltam és jót tettem Neki is.

Na jó befejezem, mert hegyben áll a vasalatlanom és így megint nem lesz kész… :D :lol:
Meg nem szórom itt az igét, mert megint kikapok…
Na pusza mindenkinek,
Brigi

Kép
vkbrigi

Brigi!
Nálunk is valami ilyesmi az alvásmenet...
És mostmár ott tartunk, hogyha álmos akkor bemegy a kiságyhoz és próbál bemászni...sőt ha éjszaka felébred akkor mostanában nem szól hanem felhúzza magának a zenélő maciját és visszaalszik :shock:
Mikor jön a kistesó?????

Veronikusz!
azért ez nem semmi...én nem tudom, de ha így elrohan Orsi akkor mindíg frászt kapok...mondjuk az irodában még csak-csak, de amikor egyzser az auchanba eltünt...na azt a pár percet nem kívánom senkinek...
El sem tudom képzelni, hogy hogy mész a lányokkal vásárolni...beparancsolod őket a kocsiba??????
És amikor még nem voltak ilyen bevásárlókocsik???? Akkor mit csináltak az anyukák????? :roll: :roll: :roll:
Na meg a motorozás...amikor ezerrel teper az úttest felé én meg rohanok utána...persze mindíg megáll 5 méterrel elötte, de mindíg ott van bennem a félsz...
Egyébként attól is rettegek, hogy mi lesz az oviban...mármint félek, hogy valami baleset éri vagy ilyesmi...de Te már ezt is tapasztaltad :?

Borsika!
Hát Neked nagyon jó dolgod van...reméljük marad is :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Renáta :P :P :P Érdekes gondolat. Keresek majd képet, bár nincs túl sok, mert azonnal töröltem őket, amint megláttam magam... :lol: :lol:

Cukipofa hahooo! Kistesót talán jövőre szeretnénk. Most épp nagy fészekrakós mizériában, de nem akarom elkiabálni, ha sikerül úgyis jövök örülni. De most van izgilni való bőven...
JÖvő héten végre tali??????

Memme nagggyon édes a lányod! Hatalmasat nőt Ő is. Kész nő. Visszamentetek már kecskemétre? Mi van a dajkával? Megvan még?

Vasalok... útálom... áááááááááááááááá

Kép
vkbrigi

Cukipofa!
Kata ha mondom, akkor szépen jön mellettem és tök fegyelmezett. :D Vele nincs gond. Persze ha tudom, hogy biztonságos helyen vagyunk pl. kedden az irodában, akkor elengedem, had menjen :D Na de Szofi!!! Ő maga a kis ördög. Az van, amit ő akar. El lett kapatva. Most épp korrigálás alatt van a csaj. EGy biztos! velük bemenni egy boltba! az a kész leizzadás. Szofi kedvenc szava: ENYÉM! ENYÉM! És veri magát ha nem kapja meg. Na a boltban Kata is alakít. Ő is mindent meg akar venni. Úgyhogy a vásárlás nálunk úgy megy, hogy a férjem bevásárol éjjel vagy amikor tud, én meg 1-2 dologért beszaladok egy-egy kisebb üzletbe, míg a lányok az autóban ülnek. Megmondom nekik, hogy ha nem lesznek jók, akkor nincs játszótér. Így nyugi van (általában). :? :D :D :D
Bocsi, hogy nem szóltam, hogy kedden megyünk, de így utólag jobb is! Én aznap 4-kor keltem, mikor visszaaludtam volna 5.30-kor átjött Szofi :oops: majd 1,5 órát araszoltunk a dugóban a cégemhez. Szofi be is ájult de muszáj volt bemennem, mert kellett egy munkáltatói igazolás és ez aznap derült ki. PEdig nagyon az eszemben voltatok, hogy itt vagytok egy-két utcányira és .... :oops: :oops: :oops: :oops: szóval bocsi, bocsi!

Brigi!
tényleg kérünk rólad képet! had irigykedjünk!!! :lol: :lol: :lol: Ha duci nincs, akkor legalább mostanit! Azt hiszem ha megszülök én is készítek magamról egy ducis képet és jó nagyban kiragasztom a hűtőre, hogy csak tényleg akkor egyek mikor kell és ne nasizzak! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!

Na lassan de biztosan kezdek visszaolvasni... :lol:

szüléstöri röviden:
Gondolom sokan emlékeztek,hogy egész héten itt nyavalyogtam, hogy mennyire fáj a derekam. Na szombat délután 13.30-kor annyira belenyílalt egy fájás a derekamba, hogy a csillagos eget láttam. Igazából akkor még nem gondoltam volna, hogy este már a kezemben tarthatom Lilit :lol: Aztán később arra lettem figyelmes, hogy egyre sűrűbben jönnek a fájások. 17 órakor felhívtam Grazy-t, hogy 10-15 perces fájások vannak, Ő mondta hogy zuhanyozzak meg meleg vízzel és utána beszéljünk. MÉg szinte be sem álltam a zuhany alá, Grazy hívott, hogy inkább még se zuhanyozzak, mert nem biztos hogy beérek, inkább induljunk el és bent talizunk. Én még kicsit fürcsiztem, aztán hirtelen pánik a köbön mivel a fájások átalakultak 5-6 percesekre. Egyből kipattantam, öltözés, csomagok összeszedése, ugrás az autóba és száguldozás az autóval a kórházba... 18.45-kor értünk be, egyből a szülőszobába kellett mennem, nuku beöntés (még jó hogy otthon volt mit elintézni :lol: ) folyamatos CTG (amibe felváltva gabalyodtunk bele, hol én, hol Grazy, hol pedig a doki). Majd 19.30-kor megérkezett a dokim, burokrepesztés következett de még csak bő 3 ujjnyira voltam nyitva... Úgyhogy úgy gondolták, hogy turbozzuk fel a dolgokat, kaptam egy lavor oxitocint, amitől szinte a falat tudtam volna kaparni, de egy hang nem jött ki a számon csak a szivacsba kapaszkodtam erősen. Aztán az utolsó fájásnál közöltem, hogy nem bírom tovább, ekkor mondta a doki bácsi, hogy szerinte még nem nyomhatok de én csak annyit tudtam ki nyögni, hogy elindult lefelé... Erre doki bácsi szeme ki kerekedett és közölte, hogy látja a fejét, úgyhogy kezdhetek nyomni. Végül a második nyomásra, 20.55-kor kibújt Lili. Természetesen apás szülés volt, sőt Réka pedig a folyoson várta Lilit.

AZóta is minden rendben, eszik mint a gép... Most épp 100-130 között eszik. Kicsit furcsa, mert Réka közel nem evett ennyit! :lol:

Még annyit, hogy én is a saját lábamon hagytam el a szülőszobát, elmentem megtusoltam, majd beadtuk Lilit a csecsemősökhöz és végül bementem a szobába. A szobatársam azt hitte, hogy majd még csak ezután megyek szülni... :lol: Aztán mikor lefeküdtem, akkor jött rá, hogy hopppááá Ő már megszült. :lol: Amúgy sokkal könnyebben jártam/ok, mint Rékánál pedig most is volt gátmetszés de mégis valahogy gyorsabban gyógyultam.

Cuprum Metallicum: Ha kell valakinek akkor szóljon, úgyanis nekem itt van bontatlanul... Azóta se bontottam fel, igaz hogy nekem kb. 2 napja vannak fájásaim de ki lehet bírni.

Na most mennem kell....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

És akkor néhány kép...

Kép

Kép

Kép Huncutkodás

vica10

Kép Réka büfizteti Lilit

Kép Keresztanyuval evés után

vica10

Reni,
nálam se szóltak bele a szülésbe, meg én nem jelentettem ki előre, hogy ezt így, azt meg úgy akarom. Csak elmondták, hogy mit kell csinálni, pl előtte sétálgatni a folyosón, álldogálni, mert az meggyorsítja, mikor lehet levegőt venni és mikor lehet beszélni stb. Én meg csináltam.
Akkor szóltam először, mikor elkezdték kinyomkodni azokat, "amik a baba után jönnek", és ez baromira fájt. Naívan azt hittem, azt is megszüli az ember..de nem.. na innentől pirosoztam én is rendesen, mert több darabba szakadt.
Meg hát a gátmetszés. De tudtam én, hogy lesz, ez ellen nem tehetek semmit. Csak az esett szarul, mikor utána mondták, hogy "nem is kellett volna".. :cry: Jó, hogy intimtornáztam, meg minden... :cry:
Na elnézést, mostmárbefejezem. :oops:

Brigi,
hát Bogi meg sosem volt túl jó alvó. Sőt! :evil:
Csak kb 3 hete van, hogy csak 1-szer ébred és kb 1-2-szer alussza végig az éjszakát. Persze ez nem mindig jelenti azt, hogy mi is :D Mert van, hogy felsír-nyöszörög azért, de csukva a szeme, ilyenkor nem veszem ki és hamar visszaalszik. Ha mázlink van :lol: Ilyenkor, ha már úgyis felkeltem, kiviszem a kutyát :lol:

Vica,
ügyi voltál! További jót étvágyat Lilinek!

Na megyek, mert nagy mesélés van odaát, csak mivel se a Maci, se a Békakirály nem válaszol vissza, ebből hamar hiszti szokott lenni :lol:
Vendég

Sziasztok!

megjöttünk, minden tök jó volt, rokonság kicsit okoskodott, de túléltük. :)

Végigolvastalak benneteket, de reagálni már nincs erőm.

mtunde

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula Vica! Lili gyönyörű, és Réka is igazi nagytesónak néz ki a képeken! Nem semmi, mennyit eszik Lili!!!

Mi megjöttünk a hétvégén a Balatonról, baromi jó volt, néha 10 gyerek randalírozott egyszerre a kertben, a legkisebb 9 hós, a legidősebb 5 éves. És Maján kívül volt még egy pocaklakó is. Majd ha letöltöttem a képeket, teszek fel. Most meg lementünk a telkünkre, azért nem voltam. De most már jövök rendszeresebben.

Kedden voltam a kórházban, Erikát sajnos lekéstem, mert iszonyatos dugó volt a városban. Tóth doki megnézett, minden rendben velünk, legközelebb 2 hét múlva akar látni. Erikához meg holnap délelőtt megyek ctg-re, ez lesz az első. Veronikusz, akkor sajnos pont elkerüljük egymást, ha te hétfőnként mész... :(
Dorka, te meg már (remélem) nem leszel bent addigra, mert én csak 10-fél11-re megyek, addigra jön az öcsém Lénázni.

Az összes kép tündéri, visszaolvastam, de ilyen késői órában, már lyukas az agyam, mindenkitől bocsánat...

Most csak ennyi volt a gyors bejelentkezésem, de mostantól jövök tényleg rendszeresen!

Jóéjt!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Vica, nagyon ügyesek voltatok! Tetszetek nagyon. Panka, kicsi drága. De mennyit változott! Nagyon-nagyon jó az a kép Lilivel, ahogy fogja, meg a keresztanyus is. :) Irigyellek nagyon.

Veronikusz, most én is jót mosolyogok azon, amiket írsz, de azért tudom, hogy nem mindig ilyen vicces a szitu. De a páromnak is felolvastam és kuncogtunk. :)

Reni, azért is javasoltuk anno Vida dokit, amiért kerested. Biztos lehetsz benne, hogy a szülni fogsz - mert fogsz :) - nem fog belezevarni, csak segíteni ha kell.

(Én azért mindig elmondom, hogy azért egy választott szülésznővel (is) érdemes végigzongorázni a dolgokat. Már csak a hangolódás miatt is.)

Megyek, elkezdődött a reggel.

Kép

Kép

Kép
memme

Vica!
Jaj annyira de annyira édesek így együtt :D:D:D Nagyon szép kis baba Lili. Szofinak is ilyen kis sötét haja volt. :D

Zsófi!
Múltkor voltam hétfőn. Legközelebb 27.-én SZERDÁN megyek, hogy találkozni tudjak Évivel.

Ez a Babanet megőrült!!! :twisted: :twisted: :twisted: egy hónapja megváltoztattam a jelszómat és most letiltott 30 percre. Kiderült, hogy csak a régi jelszóval enged be. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Mostanában csak olvasó-üzemmód. Levente éjjelente nem akar elaludni, ha igen, akkor is nyűglődve, hangosan alszik, max másfél órát. Zombisodunk. Bezzeg délután megy a 4 órás szuny. Tegnap gonosz voltam és éresztettem délután, hátha akkor az éjjel jobb, de persze ez volt az eddigi legrosszabb éjszakánk.
Pluszban csak kézben hajlandó elaludni. Már hagytuk sírni, meg hogy altassa magát de csak egyre jobban belelovalja magát a sírásba.
Szóval küzdünk és közben irigykedem az átaludt éjszakákra Borsika!

Melyik a legjobb pelus? Eddig libero és huggies volt a sztár. A babylove mindig átázott.
Mert sajna már minden éjszaka arra ébred, hogy a nyakáig át van ázva a ruha. Persze ilyenkor pelus és ruhacsere, amitől jól fel is ébred. :? Először azt hittem hogy izzad, amikor hason volt, akkor is az oldala lett vizes,de:
Most éjjel annyira sokra sikeredett, hogy a füle is pisis volt plusz a dupla ruci, alatta a pelus, mögötte a stabil oldalfekvéses szivacs.....nem is tudom hoy bír ennyit pipilni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

MEGVAN AZ ELSŐ ARANY!!! :D :D :D :D

ÉS MÉG NINCS VÉGE A KAJAK-KENUNAK... :wink:
Vendég

óóó, ez viszont sajna nem jött össze. Pedig nagyon jól indultak a srácok.. Na majd legközelebb!

Aprooka,
kitartás, kitartás! Én se hittem, hogy valaha megérem :D
Ma is világosban ébredtünk, ami egészen fantasztikus érzés, amíg ez a zombikorszak (nagyon találó, Aprooka! :lol: ) nem volt, nem is tudtam, hogy ez milyen nagy öröm!
Mondjuk ma azért nem volt olyan sok alvás egyben, mert éjfélkor tettem le és n7-kor ébredt. De pár hete ez még csak reménytelen álom volt!
Nekünk bejött a Libero, bár tény, hogy azon kívül csak a Pampers-t próbáltam, na hát az viszont nem jött be!!! :evil: Sokszor még a válla is sz@ros volt...ugyanis nincs benne hátul gumírozás. De még a liberobol is kicsöppen néha.

Lilike gyönyörű!!! :D :D :D
Vendég

Vica!
Nagyon szép szüléstörténet, és jó rövid :lol: Hajrá folyamatos CTG!!! Réka és Lili is nagyon édesek.
100-130? Húú! akkor anyós most csöndben van, ugye? Vagy mondja, hogy ne adj neki ennyit? :lol:
És mit szólt Réka, amikor elindultatok? És ő is játszik szoptatósat? Képzeljétek el, Panka állandóan szoptat most, apja a kisbaba, és sírnia kell és akkor megeteti :lol: Pedig van babája is...

Aprooka!
Mi Libero, de csak azért, mert Pankánál bevált. A Huggiesből Panka is kipisilt mindig.
De akkor csak eszik eleget a kislegény, ha ennyi pipi van...
Én nem is szólok semmit, mert Peti a fél 9-es fektetés után legkorábban 2- fél 3-kor kel. :oops: És ezeket a hajnali evészeteket nagyon kedvelem, mert dől a tej, és tök nyugisan eszik és gyorsan (fél óra) !!! És utána bealszik. Bezzeg nappal...

Veronikusz!
Hármaskára saccoltak valamit, hogy mekkora lesz?
Csajok nem semmik. Elképzeltem...

Memme!
Melinda :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Bori!
Te is a TV előtt? Én is, gyerek a nyakamban alszik, én meg nézem a kajak-kenut. Szegény fiúk... De majd holnap.

Kép
Kép
kriszta36

Mi is lógunk az olimpia előtt. Tegnap épp atlétika volt délután, amikor Benének kedvezni akartam, hogy nézhet egy kis mesét, de követelte vissza a futóversenyt! :)

Gyönyörűek a képek, ezt lehagytam tegnap!

mtunde

Énisénis!
Remélem holnap, a rövidebb távon összejön nekik, hiszen az elején nagyon jól nyomták!
Panka édi! :lol: :lol:
Peti meg akkor nagyon jó baba! Bogi is bealszik 8-9 körül, és mikor hagyom, kb3-4ig alszik, de én nyűgi leszek, ha nem alszom, így inkább még "megtömöm" 11-f12 körül, így kihúzta reggelig. Néha tényleg nagyon jó az éjszakai etetés. Ha van egy jó regényem :lol: De most nincs... :cry: Javaslat?

Na nézem, mert megint húznak a skacok!
Vendég

Még egy kérdés: Ti milyen pózban altatjátok a csemetéket éjjel?
Nekünk van olyan stabil oldalfekvéses kitámasztónk, de azt két hét után Levi már széttúrta és utálja h. elől-hátul korlátozva van. Oldaláról már simán hátára fordul....
Hason szeret aludni, de nem mindig merem. Merjem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bori!
Én most Leslie L. Lawrence-t olvasok, főleg fejés alatt, elég nagy hühü(lyeség), de legalább nem kell gondolkozni rajta... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok, Aprooka, Zsofi kb miota hazajottunk, hason alszik, a gyerekorvos mondta, h ugy szeret, meg neha haton is, te miert nem mered ugy letenni?
lanyok, hadd terjek kicsit vissza a szoptatas temara, nekem a vedono meg a gyerekorvos mindig kerdezgetik, hanyszor szopik egy nap, meg hanyorankent, en meg csak sunnyogok, mert tudom, h ok a 3, sot kesobb a 4 orankentot probaljak eroltetni, Zsofi meg akkor eszik, amikor akar, en nem merek stopperral, meg kulonben sem birnam hallgatni a nyuglodeset, mostanaban kb oranken eszik kicsit, biztos a meleg miatt is, azt gondoltam, elobb-utobb magatol is beall a 3 oras rendszer de eddig nem... mondjuk egyszerre nem eszik olyan sokat, de hizik rendesen, tegnap mertek, az elmult ket hetben hizott 6-700 g-ot...ti mit gondoltok errol?
jah egyebkent az csecsemoosztalyon fejo utcai ruhas nohoz, sztem a rejtely megoldasa a kovetkezo: mikor en voltam ott, akkor is volt egy no, aki a kutvolgyiben szult, de a babat mindenfele okok miatt at kellett vinni a janosba, o meg ment at hozza naponta tobbszor is es vitte neki a lefejt tejet, szoptatni meg nem tudta, es ot nem engedtek ki a kutvolgyibol, mert csaszarja volt...eleg maceras lehetett neki...:-/
vica, nagyon edesek a testverek egyutt! :)

banana

Kriszta!
Meg se kérdeztem Mészárost, hogy mennyi lesz Hármaska, mert nem tudja megmondani.
Szofinál ugyanis megkérdeztem, erre ő kérdezte mennyi volt Kata (mondtam 3kg), na akkor Szofi 3,2 lesz. Mondta ezt az UH alatt, miközben méregette Szofi combcsontját!!!! :shock:. Talán nem látta, hogy kb 10 cm-rel hosszabb a gyerek a hasamban mint egy átlagos gyerek???? :roll: Azért ez már elég durva eltérés! Illett volna látnia! :oops: ilyenkor megkérdőjelezem, hogy vajon mit és hogy mér a nyaki redőnél. :oops:

Ja! Ne szidd a L.L. Lawrence-t!!! Én régen sokat olvastam tőle és soha nem bírtam letenni őket. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én nem szidom, de kicsit mintha egyformák lennének már, nem?

Banana!
Ugyan Peti egy hónappal fiatalabb, mint Zsófi, de én sem 3-4 óránként szoptatok, hanem amikor kér. Bár mindenki hangoztatja az igény szerinti szoptatást, azért minden védőnő, meg gyerekorvos próbálja mondani a 3-4 órát, én ezt nem is értem. De ebben a melegben szerintem logikus is, hogy gyakrabban akarnak cicizni, mert nem csak éhesek, hanem szomjasak is, és akkor nem is esznek olyan sokat, csak a tej elejét.
Én sem mondom meg anyósnak (enyém védőnő :? ), hogy Peti egész nap cicizik, mert már mondta, hogy legalább két óra legyen két evés között. És - tanácsaitokat követve - már nem is írom, mennyit eszik egy nap, anyós legnagyobb döbbenetére. MIndig ezen lovagolt, hogy ennyi kiló, ennyit kell ennie. Mondta a múltkor, hogy kiszámolja, nem akartam mondani neki, hogy a számolás az én szakmám, ki tudom számolni, hamarabb mint ő. Különben is Peti eddig kétszer 20 dekát, egyszer meg 31-et hízott hetenként, biztos eszik eleget. Dícsérjetek meg, hogy a sarkamra álltam... :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, en megdicserlek! nekunk mostanaban kell visszaadni a merleget, kivancsi vagyok, birom-e majd nelkule...:) bar mostanaban csak napi egyszer merem...
hat igen, nekem az igeny szerinti szoptatas vhogy modernebb felfogasnak tunik, eppen ezert furcsallom, a vedono es a doktorno is mindketten fiatal, tobb gyermekes anyukak...nem tudom, miert a 3 orankentit favorizaljak...

banana

Hááát ehhez most muszáj hozzászólnom. :D :D :D
Banana és még akit érint: :)
Nagyon megkínlódtam a szoptatás első 3 hónapját és azt hiszem kipróbáltam mindent, amit csak lehetett és amit valaki tanácsolt.
Én is igény szerint szoptattam 6 hónapig, DE;
Az a baj ezzel, hogy elég könnyű félreértelmezni a nyafi okát. Nem biztos, hogy azért nyűglődik egy baba mert éhes vagy szomjas. Sőt. Viszont ha mindig cicit nyomunk a szájába ugyan csönd van (minden szopizni szerető baba boldogan cuppan rá akár 20 percenként is… ), de hamar megtanulja, hogy nyafogok kettőt és máris kapom. Nem éhes igazán, nem eszik sokat – nem is lakik jól, hiszen csak az első laza tejet szopizza ki, viszont az csupa cukor, tápérték alacsony, gyorsan emészti-gyorsan éhes lesz… Ez megy éjjel is, hiszen szokás, este sem fog igazán jóllakni… Viszont pocak ettől lehet, hogy teker egy kicsit, vagy legalább is valami diszkomfort érzés tuti van és kezdődik nyafi és vele együtt minden ugyan így előröl.
Hát ezért mondják, hogy próbálja az ember legalább a két órát tartani. Persze nem megy mindig, de ha jól belegondolsz van benne ráció és ha legalább megpróbálsz valami rendszert vinni a dologba már mindent megtettél, amit csak lehet.

Fura dolog, ( így utólag úgy érzem ezt) az ember, hogy akkor viseli gondját a legjobban és attól lesz a legjobb anyja a babájának, ha mindig a szolgálatában áll és maximálisan alkalmazkodik az igényeihez. Nem biztos, hogy hosszú távon ez így van… Persze van olyan, aki bírja ezt, én sose bírtam (volna). Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy egy ilyen pici „tudja” mi baja, mi kell neki és mikor. Kitalálni a nagy kihívás. :P :P :P
Ez pont annyira osztja meg a szoptatós mamákat mint a teáztatás/itatás. Én adtam Kristófnak forralt vizet első perctől kezdve. Ő igényelte. Pár korty folyadéktól megnyugodott és aludt tovább sokszor 2 órát is. Szerintem akkor nem volt éhes viszont szomjas tuti… Van, aki elítéli ezt. De mint tudjuk, nem vagyunk egyformák… :lol: 8)
Viszont szopiztunk 13 hónapig.

Erről jut eszembe; Tünde köszi az 5letet, magamtól rá nem jöttem volna. Képzeld, éjjel egy órakor kaptam elő a mellszívót a gyerekszoba szekrényének tetejéről (már rég elcsomiztam) és kezdtem vadul fejni… Reggel Kristóf megkapta a kakaójába tuningként. :D :D
Azóta nem kellett, de még mindig szivárog időnként, sőt néha olyan érzés, mint amikor belövell a tej… Nagggyon gááááz… Meddig tart ez??????

Na megyek vasalni, mert tegnap naná, hogy nem lettem kész.

Ez is egy vélemény volt csak, bocsi ha valakit megbántottam vele. :wink:

Brigi

Kép
vkbrigi

VICA: mégegyszer gartula nektek!!!!gyönyörű baba!!!!!!!!!!

ha jól emlékszem te is Hegedűs dokihoz jártál. ha így van, akkor az utóbbi időben sokszor sikerül szegényt meglepni szülés közben :) :)

nem tudtam teljesen végigolvasni a szoptatásos témát, de gondoltam leírom, nekem ez hogy működött eddig. én igény szerint szoptattam és szoptatok most is. egy feltétel van: kb. két óra teljen el közöttük. ha néha rövidebb, az sem baj, de rendszert egyikük sem csinálhatott belőle (pedig fiam megpróbálta). ehhez nem volt köze semmiféle védőnői tanácsnak, csupán képtelen voltam és vagyok ennél rövidebb idő alatt elegendő tejet termelni, hogy tényleg jóllakjon, én így érzem legalábbis. igaz, én nem fejek, tehát csak a baba fogyasztása határozza meg a mennyiséget.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Szopi:
Én is megpróbálok tartani valamennyi időt a két szopi között, de - biztos amiatt, hogy nagyon szeretnék most szoptatni - nem mindig megy, mert vagy bizonytalan vagyok, hogy azért szopik-e ilyen lassan, mert nincs elég tejem, vagy azért mert lusta, vagy miért. A múlt hetet rászántam Rita tanácsai szerint, hogy amikor megnyikkant, mellre raktam. De ezen a héten már itthon van Panka is, és nem működik ez a dolog, na meg egyéb dolgom is akad.
És mindegy, anyós akkor is idegesítő... :lol: :lol:

Brigi!
Én a tej végén egyre kevesebbet fejtem (nem volt szoptatás, én csak fejtem!!!), és így apadt el. A belövellésre nem emlékszem, viszont még kb. két hónappal később is volt egy-két csepp, ha megnyomtam a mellem. Ja, és 10 nappal az utolsó fejés után megjött... :?

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Nagyon ügyes vagy!!! Csak így tovább! Hajrá szopi! :D:D én is csak megdicsérni tudlak. :D:D A szopi különben nekem is elég rejtélyes dolog. Remélem most is ügyes leszek és legalább olyan jól sikerül mint Szfoinál! Egy kicsit már most is parázok. Én se tudom/tudtam néha összerakni az elhangzottakat, hogy igény szerinti + legalább 2 óra teljen el. Mondták, hogy ha túl gyakran szopik akkor a félig emésztett tej, keveredik a frissel és pocifájást okoz. :roll: De majd megoldjuk! Ugye?? :D:D:D

:D remélem nem haragudtál meg!!! :oops: igazad van, hogy nagyon hasonlóak a könyvei, de nekem bejön. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana
tényleg az van, hogy kinek ez, kinek az jön be. Az egyik ismerősöm háromóránként szopiztatta a babáját, de az a baba arra volt rááálva. Én mindkét lányomat cicire tettem, amikor kérték, nem méregettem az időt, a mennyiségeket sem. Nem fejtem sosem. Mi gyakran voltunk úton is, olyankor aztán főleg a cici volt a legkényelmesebb. A kérdéseket tojd le. Vagyis én ezekre soha nem figyeltem oda, de hozzáteszem, a mi doktornőnk mindig csak ránézett a lányokra és mosolyogva kérdezte/megállapította, hogy szopiznak, rendben van. A pályakezdő védőnő próbált valami "rendet" kicsikarni belőlem, de miután sokadszorra is azt válaszoltam neki, amit fent leírtam, abbahagyta.

Nyilván, ha látszik egy babán, hogy nincs tónusa, beesett az arca, hasa, vagy sír, mert éhes, az ember mást csinál, segítséget kér. De az a véleményem, hogy ha befelé figyelünk és hagyjuk a testünket - lelkünket tenni a dolgát, akkor teszi. És az okvetlenkedő külvilágot le kell szerelni.

Bocsánat, hogy ilyen kategorikus voltam, de annyiszor olvasom-hallom-látom, hogy a legjobb szándék által vezérelve borítják fel jóakarók a kismamák és a babák egyensúlyát. Mert kételyt ébresztenek bennük és a tudományra akarják bízni azt, amit egy nő, egy ANYA természetes módon saját maga is tud.

Aprooka, ha ennyit pisil a babó, akkor eszik is jól. :)

Ja, hogy mért tudok ennyit itt lógni mostanság? Apja szabin van.

Kép

Kép

Kép
memme

kriszta
apuszopiztatós sztori baromi édes! Hangosan vihogtam :lol:

brigi
Bocs, de én sem állhatom meg szó nélkül :wink: Tényleg nem a szoptatás a jó anyaság mércéjének!!!
Valóban, a picik nagy része szeret cicin lenni éhségtől és szomjúságtól függetlenül. Egyszerűen csak Anyu illatát, szívdobogását, bőrének tapintását szeretnék érezni, valamint a szopizó mozdulatok megnyugtatják őket. Hiszen aki cumit ad, az is azért adja, hogy a baba megnyugodjon vagy az ujját szopó kisgyerek.... Nyilván nem a cumi vagy az ujjacska az, ami ilyenkor nyugtat, hanem maga a szopizás.
Valamint azzal sem értek egyet, hogy a babák ne tudnák, hogy mi bajuk van. Szerintem nagyon is tudják csak éppen elmondani nem képesek. Ez a mi nagy feladatunk, hogy kitaláljuk, ebben igazad van. Egy csecsemő pontosan olyan ösztönlény, mint bármilyen állat kölyke, csak némileg fejletlenebbül jön világra :wink:

Vica
Képek elképesztően édik! Réka szuper "pótmami" :D

memme
Egy húron pendülünk :wink: Melinda nagy arc 8)

szülés, szoptatás, anyaság
Minden nő tudja hogyan kell megszülni egy babát, megfelelően gondozni. Ezt a génjeinkben hordozzuk. Csak aztán jön a környezet: védőnő, orvosok, anyós és a rokonság, hogy a szomszéd nénit ne is említsem és eszünkbe sem jut, hogy mindenre képesek vagyunk magunk is! Én azt vallom, hogy "Hallgass az ösztöneidre, akkor biztosan nem hibázhatsz!" Persze, ha elakad az ember lánya, jó ha van segítség, de az ráér akkor is, ha szükség van rá, nem kellene alapból megelőlegezni, hogy mindenki rátalálhasson saját magára és a babájára.
Persze ez csak az én véleményem :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Mielőtt még bárki félreértene!!!!!
Nyilván mindenki jó anya szeretne lenni és ezért mindent meg is tesz! Ki gy, ki úgy. Mások a mércéink. Azt hiszem, hogy az elvárásokat mi magunk támasztjuk és nem kifejezetten a babák. Ők érzik, hogy mi hogyan viszonyulunk és erre hangolódnak. Valszeg ezért van, hogy egy baba, akinek pl. nálam nagyobb szabadságra vágynak a szülei könnyebben elfogadja ezt, mint az én gyerekem, aki tudja, hogy mindaz, amit én csinálok nekem is fontos és nem csak azért teszem, mert valaki azt mondta, hogy így a helyes. Asszem minden siker ezen áll vagy bukik. Fel kell mérni saját határainkat és ezt a gyerekek gyorsan elfogadják. Biztos vagyok benne, hogy többet ér, ha valaki kevesebbet ad magából a gyerekének, mert neki kell a nyugalom, szabadság, bármi, mintha amit tesz csak az agyával teszi, de testének, lelkének teher. Ettől se a pici, se az anya nem fogja jól érezni magát.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Bocsi, de szopitéma engem nagyon érzékenyen érint.
Orsi is és Dani is 13 hónapos koráig szopizott.
Orsi 3 hónapos koráig cicifüggő volt és hagytam. Aztán átállt magától a 4 órára...tejem volt mint a tenger...
Dani megszületett és szopizott mint a kisangyal...
Aztán úgy 3 hetes korában rájött, hogy akkor ő mostantól egész nap sírni fog.
Én persze kétségbeestem és több hét szenvedés után szoptatási tanácsadóhoz fordúltam. Jöttek a szokásos tanácsok: összebújás, csak szoptatás, hordozókendő, stb...vettünk hordozókendőt amit utált és a helyzet nem hogy nem javúl hanem rosszabb lett.
Még Rita is próbált segíteni és lehet, hogy még emlékeztek is, hogy mennyit panaszkodtam, hogy mennyire szenvedünk.
A lényeg a lényeg, hogy a mi orvosunk aki ugye kicsit régimódi ilyen szempontból kb 2 hét alatt helyre rakta a kölyköt.
Szigorúan 3 órás etetések lettek bevezetve...közben lehetett vizet adni. Pár nap alatt rájött, hogy hogy tudja telerakni a hasát a kis apró szopik helyett amik nem is laktatóak. Ja és a tej elejét ki kellett fejnem az elején, hogy a zsíros tejet szívja.
Kevesebb mint két hét alatt volt ÉLETÜNK!!!!!!
Én hülye meg csak azzal voltam elfoglalva, hogy igény szerint szoptassak és megfeleljek a Kismama magazinban olvasottaknak.
Amikor egyszer erről beszélgettem egy olyan anyukával aki 3 gyereket szoptatott nagyon-nagyon sokáig és úgy is hogy egyidőben :shock: akkor azt mondta nekem, hogy: és ki mondta, hogy az igény szerint szoptatás az olyan, hogy minden nyekkenésre mellre kell tenni?????
Na ezen azért elgondolkoztam...
Mégis sokáig szopizott Dani és nem volt elhanyagolva, csak éppen az IGÉNYE ez volt...ő cicit csak kajálni kért...ennyi...
Állitólag sok ilyen csecsemő van, de elsősorban hasfájósnak titulálják.
NA csak ezt le akartam írni, ugyanis nekünk ez egy nagyon nehéz időszak volt...főleg Orsinak.
Sokszor volt lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy nem megyünk egész nap sehova, mert Dani csakk sír és sír és sír...
Szegény nagyon sokat tűrt és a mai napig nagyon felzaklat engem ha erre visszagondolok... :cry:

MOstmár elég belőlem...

Szép estét mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

játszótéri afférok

Most, hogy Iván is beért az enyém-tiéd-ki az erősebb korba, néha elképedek a játszón.
Ma pl. finoman odébb tolta a mellette álló kisfiút, mert túl közel állt hozzá és ezt nem mindenkitől szereti. De tényleg, mégcsak nem is lökte meg. Kisfiú egyidős Ivánnal. Ment Anyukának panaszolni az esetet, erre Anyuka mit mond? "Hát add vissza!"
Másik. Kissrác mezítláb mászik a csúszdára, Iván alatta és megcsikizte a talpát. Szóltam neki, hogy ne csinálja, mert a kisfiú leesik és megüti magát. Nyugtázta és abba hagyta, de Anyuka azért reagált: "Nem baj öcsém, rád esik, te majd tompítod!" :shock:
Egyre töb ilyennel talákozom. Főleg a Belédrúgtak? Rúgj vissza! dologgal. Nekem ez nem szimpi igazán. Sokan azt mondják, nem kell beleszólni, majd megoldják. És ez vajon hova vezet? Valamiért úgy gondolom, hogy ebből oviban nagy verekedések lesznek....
Persze én sem állok mindig Iván mögött. Ha valaki bántja, de nem sír tőle, csak elpanaszolja, akkor azt mondom "Előfordul, Te is szoktál durva lenni, fájdalmat okozni. Ugye, hogy nem jó?!" (Sokszor mégcsak nem is panaszkodik, csak meglepetten néz arra, akitől kapott és odébb áll) Ha ennél komolyabb történik, akkor magától elkerüli a másik gyereket de ha mégsem, akkor azért szólok neki, hogy úgy sertepertéljen arra, hogy kaphat egy maflást.
Ha mondjuk ő csinál valami hasonlót (szerencsére ritkán), akkor mindig leszidom, hogy ez nem szép dolog. Másoknak nem okozunk fájdalmat szándékosan, mert neki sem jó ha bántják és kérjen bocsánatot.
És ott a másik: Enyém-tiéd-ki fogta meg először
Labda a pad mellett, padon nagymama, labda-gazdi a játszó másik csücskén. Iván elvette volna a labdát, mivel még kérni nem tudja, hisz alig mond valami. Erre nagyi: Ne vedd el, mert Dórika sírni fog! Dórika amúgy 5 éves :roll:
Ti ezeket hogy intézitek?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!
Megjöttünk.
Próbálok visszaolvasni. Jó sokat írtatok.

Vica
Gratulálunk Lilihez!!!
Minden jót nektek és sok tejecskét!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Vica!
NAgyon tündéri a Lili :lol: szupercuki a haja......együtt a két lány is nagyon édes...irígy vagyok kicsit. jó lenne már túl lenni nekem is az egészen.....

egyébként éjjel azt hittem megszülők...este 10-től 2 órán keresztül jöttek a fájások 10-15 percenként...olyan határozott fajták voltak...már kicsit örültem is, de aztán semmi...még éjjel felébrdetem egy-két fájásra, de elmúlt........

Reni!
Nagy dilemma ez.......én is sokat gondolkodom ezeken a dolgokon.....azt sem szeretném ha rossz lenne a Berkének de búrába sem szeretném tenni......általában szoktam hagyni, hogy tapasztalja meg, hogy az élet nem rózsaszín és nem minden úgy vagy ahogy Ő azt kitalálta vagy eltervezte...max sír egy kicsit......
Enyém -tiéd kié is?????:Berke most azt hiszi, hogy minden az övé mindenhol.....ezért itthon is mondom neki sok mindenre pl: ez a mamáé de szívesen kölcsön adja neked , mert nem irígy..vagy a papáé vagy éppen akié.....néha már mondja ő is, h ogy kölcsönadja a dudiját vagy valami játékot......Nehéz szerintem is.....
Már előfordult az is, hogy atrocitásba keveredett....ő bántott egy kisfiút...mókának hiszi, mert azóta is mondja, hogy:Berke megverte Barnabást, ......sírt Barnabás" és van amikor nevet a történeten.......mindig elmondom neki ilyenkor, hogy nem szép dolog és őt is megverhetik még.....
Igazából okos nem tudok lenni, próbálok az ösztöneimre hallgatni....meg a józan eszemre.

Veronikusz!
Hogy vagy??Lábdagadás???végehangulat???

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
Köszi megvagyok.
Vége hangulat??? Hát az nincs. Inkább olyan, hogy ez már így marad. :lol: :lol: :lol: Olyan kripli vagyok, mint egy 100 éves. Ha lehajolok bekenni a lábam, zihálok és fújtatok mint aki lefutotta a maratonit. :lol: Ma reggel (6 előtt) se a gyerekek ébresztettek, hanem hogy iszonyúan zsibbadt a kezem. Még a fekvéstől is elment a kedvem. Tegnap megpróbáltam felvenni egy utcai papucsot, de nem ment fel a lábamra. Próbálom magam nem tömni gyógyszerrel, de este kénytelen voltam bevenni Renni Antacidumot, mert azt hittem hányni fogok a sok savtól. A kezeim fájnak. A sok víz feszíti a bőröm. Nem tudom rendesen behajlítani az ujjaimat. :oops: be is fejezem. Szóval ez már nem kellemes. :oops: Most így fejben kitaláltam, hogy 28.-án este akarok szülni. Akkor ügyeletes lesz éjjel Évi. :D Bár ahogy a gyerekeim rám hallgatnak!!!! Nem hiszem hogy szót fogad. :D:D:D:D:D:D

Te hogy vagy? bírod még? Berke nem lóg rajtad jobban?

Szabad itt örömködni anélkül, hogy valaki félre értené???? :oops: :oops: :oops:
Úgy néz ki, hogy ma megyünk meglesni az új kocsimat. :D:D:D:D:D Ford Galaxy 7 személyes. Apuci meg így visszakapja az S-Max-át. :D
Remélem nem baj, hogy elújságoltam, de annyira, de annyira örülök neki!!! :D:D:D:D:D:D Tény hogy nem én akartam lecserélni. Nekem már az is hiper szuper tökéletes volt hogy gurult a kis Fiestám. :D:D:D:D:D:D (az a helyzet, hogy az S-MAx céges és lehet hogy eljön onnan a férjem és akkor így lesz családi autónk)

Más!
Van valakinek Storchenmühle TWIN 0+ azaz STM biztonsági ülése??? Mivel CHICCO Synthesis Plus-ban nem találok olyat aminek van szűkítője + váll- és csatpárnája, így most lehet hogy ilyet veszünk és ha nagyon megszalad akkor még utólag lehet hozzá ISO-FIX alapot is venni. (ha van értelme!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

a GIORDANI márkát ismeri valaki???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta,
L.L.L-ről én is azt gondoltam, hogy nagy hühü, bár (ezért) még nem olvastam tőle - bocs minden rajongótól! :oops: De ha izgi, akkor azért kipróbálom talán.
Bár most valami tartalmasat keresek.. amihez alig várom, hogy leülhessek.. Bogi 2 hetes kora körül olvastam a Távol Afrikától-t (Láng(?) Júlia talán :oops: ), kölcsönbe volt nálam, hát az akkora nagy élmény volt! Egy fehér ovónéni a bozótfaluban. Sokszor megkönnyeztem. Biztos annak is köszönhetem, hogy nem stresszelem túl a (higiénés, szoptatási, stb) dolgokat Bogival, hiszen olvastam, hogy ott milyen körülmények vannak oszt mégis megvannak a kölkök vidáman!

komolyabb témákhoz no comment :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bogi!
LLL-ben (és ez nem a Liga! :lol: ) az a jó. hogy mindig felvet valami olyan tudományost, ami köré kerít valami nem tudományost, de a tudományos része felkelti az ember érdeklődését. Csak, amit Veronikusznak írtam, kicsit már egyformák. (De ebből is látszik, hogy mindet megveszem... :oops: :lol: ).

Szoptatásról a továbbiakban leszállok, csinálom, ahogy tudom, nekem már ez is csoda Panka után, ahogy eddig volt. Köszi azért a segítséget és a lelki támogatást.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Brigi,

nem tudom, írták-e, ha igen, akkor töröld. Az urtica urens magas potenciálban csökkenti a tejet. Ezzel is lehet próbálkozni.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: