A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Az én orvosomnál most szült egy barátnőm, Ő 50 ezret adott, állítólag ez nála a "tarifa". Asszem, nézve azokat, amiket írtatok, egész olcsó. :) Magánrendelése nincs, abból én nem tudok kiindulni.

Stelly: megnézzem a homeopátiás könyvemben, hogy mit ajánlanak allergiára?
Jobbulást.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziazstok!
alig tudlak benneteket követni :oops: de mindent elolvastam.
látom volt itt minden apukás ,kaják,szopizás,előtej,doki trigfa.ilyenkor gondolok bele megint mire vállalkoztam :? De félreértés ne essék nem bánom.Mire valamihez is hozzászóltam volna már megint 1 oldalt írtatok!

Tegnap és ma a nagyoknak vásároltunk be tancuccot,alig birtam rengeteg ember ,biztos a holnap miatt is voltak többen.De hála szinte mindent megtudtunk venni csak 1 fontos dolgot felejtettünk el :csomagoló papirt :oops: Olyan rossz volt kézben cipekedni,most érzem csak az autó hiányát.Remélhetőleg hamarossan meglesz a másik.

Segitséget kérnék,sajna nemtudok vagy nemvagyok elég türelmes képet feltenni ha valaki segitene szivessen átküldeném a képeket,nemszeretnék kilógni a sorból.

Nekem is ájdogál a pocim remélem nem a két húzos nap miatt.

Ki merre és hogy tölti a holnapi napot?

Kép
zümis

Andus, köszi a tippeket, kipróbálom szerintem a direkt parlagfű ellenit, mert parlagfűre gyanakszom egyelőre.

Julcsi, azért ha megteszed, hogy megnézed, örülök neki - feljegyzetelem magamnak a tippeket, és így lesz mihez nyúlni, ha mondjuk a másik nem jött be. Sajnos amit most kaptam, az nekem nem működik :(

KépKép

KépKép
stelly

Zümis: Hozzánk a keresztanyámék jönnek vendégségbe holnap vidékről! Már várom őket, még nem is voltak az új lakásunkba! :)
Tüzijátékra valószínű nem megyünk ki, tavaly is majdnem fejen dobtak egy sörösüveggel! :evil:

A dokimnál 2ezer a vizsgálat, uh 8ezer!
zsu83

Mindenkinek szép napot holnapra!!!!!!! :lol:
zsu83

Voltam dokinal - tenyleg megnyugtatott. Azt mondta, hogy a verzes valoszinuleg a heprintol volt (a gyogyi amit mindennap szurizok) es szamitsak majd meg ilyenre, meg orrverzesre is. :?
Mondjuk leginkabb akkor nyugodtam meg, amikor azt monta a bent ulo hallgatonak (gondolom az volt), hogy gyakoroljon egy kicsit es talalja meg a babam szivhangjat. En egybol otost adtam volna neki, mert nagyon gyorsan megtalalta es olyan jo volt hallani a pici szivet - jo gyorsan es erosen vert. :lol:

Stelly - nekem is van allergiam. :evil: A doki csak Temze-betegsegnek hivja, mert szerinte a folyo kozelsege nem tesz jot es sokan vannak nala hasonloval. Egy orrsprayt adott ra, amit Nasonex-nek hivnak. Arrol persze fogalmam sincs, hogy otthon van-e ilyen, de a doki szerint hasznalhatom babasan is. Persze ez is csak tuneteket kezel, mert ha nem hasznalom visszajon a bedugult orrom. :evil:

Teljesen elfelejtettem, hogy otthon holnap unnep van. :oops: Pedig a tuzijatekot azt nagyon szeretem, Debrecenben is mindig van es tavaly meg ott is voltunk. Meg anyosom is velunk volt es vegignezte velunk a viragkarnevalt is - nagyon tetszett neki. :lol:

Ugyhogy ha valaki rendezvenyre megy holnap annak jo szorakozast, a tobbieknek jo pihit otthon. Nekem munka van...

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

A gond az, hogy az orvos azért nem fogad el pénzt, mert tudja, hogy a párom is az és kijelentette, hogy kollégától és hozzátartozójától nem fogad el semmit. Ezért mindenképpen fogunk neki venni valamit.. Köszönöm a tippeket! :-) Valami hasonlót fogunk szerintem kitalálni.
Egyébként jó híreim vannak! Azt mondta, hogy ezek az eltérések terhesség esetén teljesen normálisak és nem kell velük foglalkozni. Ilyenkor számtalan panaszt és egyéb tünetet produkál a szervezet és ez is annak a jele. :-) Úgyhogy miután minden orvos ezt mondja, megnyugodtam.

A párom egyébként nem német, bár ott nőtt fel, ezért szerencsés, mert anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Aztán az egyetemet itthon végezte el és aztán Budapesten dolgozott. De talán ti is tisztában vagytok azzal, hogy itthon mennyi egy orvos fizetése és abból nagyon nehéz egy családot eltartani, szóval végül Németország mellett döntöttünk.
A babát viszont szeretnénk majd németül is tanítani, hogy ha majd ovodába megy vagy akárcsak a játszótérre, ne érezze magát kirekesztettnek azért, mert nem beszéli a nyelvet.

Panna
pandusika

Allergia: én is szenvedek, hasonló tünetek, orrfolyás, tüsszögés, nyálkahártya-viszketés. (még mindig jobb mint két éve, akkor asztmás tüneteim voltak, két hétig fulladtam :? ) Most egy másik homeopátiát szopogattam és addig nem akartam a coryzaliát, de ezt abbahagyom és nekem szerintem jó lesz rá a coryzalia, a megfázásra jó volt.
Érdekes, hogy ami egy embernek jó az a többinek nem, pl itt mondenki a camomillát adja fogzásra a gyerekének (már aki nem nurofenezi napi rendszerességgel... :? ), mi is kipróbáltuk a nagy szenvedések idején és Znek nem használt. (bár neki a nurofen sem, a panadol sem, meg volt még egy harmadik is amire nem is emlékszek, végül cataflamot írtka fel neki de azt már nem váltottam ki...)

Tarifa: 3 hetente járok dokihoz, egy alkalom 2000, minden alkalommal van uh, de tulajdonképpen semmi más nem történik, megnézi uh-val, beírja a kiskönyvet (ha beírja) és ennyi. Szülni a fiánál szültem, fel volt kérve, 40000 adtam neki, de mondjuk személy szerint én ezt keveselltem, adtam volna többet is ha van elkülönítve több zsé a célra, mert nekem akkor be kellett feküdnöm hamarabb, egy csomót kellett intézkednie, és ő csinált mindent, az indítást, a burokrepesztést, végig ott volt a szülésnél (!!!) félóránként bejött megkérezni hogy vagyok, egyébként akkor este nem dolgozott és semmi más dolga nem is volt a szülészeten, csak én, és végül ráadásul nem is szültem hanem ő császározott meg, szóval szerintem egy százast is megérdemelt volna mert ennyit még nem hallottam dokit tüsténkedni szülésnél. Meg kapott mellé egy szép üveg aszút.
Az apjának, akihez gondozásra járok nemrég volt a névnapja, és neki is adtam egy szép üveg aszút akkor. Örült neki, úgy láttam. Szerintem a bor olyan ajándék amit ha ő maga sosem nyit ki, lehet egy ünnepség a családban amikor előkerülhet, vagy akár tovább is adhatja. Meg nálunk mivel borvidék elfogadott dolog bort ajándékozni, mindennapos ilyen helyzetekben.
Azt viszont tudom, hogy az egyik miskolci kórházban a főfőfőorvos tarifája 6000 per vizsgálat (ebben nem tudom van-e uh) és 60 a szülés. Hát itt vidéken ez így megy. Jaj és nálunk a városban egységesen az összes nőgyógyász 2000ért vizsgál, 4000 a citológia.

Lányok, ha holnap kimentek a városba légyszi nagyon vigyázzatok magatokra!!! :!: Annyi veszély leselkedik a tömegben!!! :!:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szép napot kívánok Én is mindekinek holnapra! :)

Panna
pandusika

Hajni, Panna: örülök, hogy rendben vagytok :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi a privit, mindjárt kiderül működik e:)
Szép napot mindenkinek holnapra!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Lányok, itt egy oldal: http://homeopatia.info.hu/
A menüben van allergiásoknak szóló rész, itt le lehet tölteni egy kis zsebkönyvet is, amiben minden szer benne van, hogy mire jó, nézzétek meg.
Babás dolgok is vannak összeszedve :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hajni: Örülök, hogy minden rendben van veletek! :lol:

Panna: Mondtam én hogy nem lesz baj, örülök hogy minden ok! :lol:

Jó éjt lányok, jó pihenést mindenkinek! :D
zsu83

Zetibebi, a pesti árakhoz igazán nagyon olcsók arra dokik! :o
Itt a 8 ezres vizsgálati díj egy átlag, van ahol 10-12 ezer egy terhesgondozás, a rákszűrés pedig 12 ezer, van ahol 15 ezer.

Hajni, szuper, hogy minden rendben van!!!

Mindenkinek minden jót, jó pihit holnapra.
Nekem megy a párom Németországba pultokért, szokás szerint szét fogom izgulni magam a 2 * 1000 km-es út miatt.
Ma meg elég vacakul vagyok, egész délután feszül és keményedik a hasam, iszonyú rossz érzés :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hajni, Panna: szuper, hogy minden rendben van! :)

Andus: Neked meg jobbulást!

Szép napot mára Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Húú Stelly ne haragudj, h csak most írtam! Nyaralni voltunk,
és hát nem nagyob voltam netközelben. :)
17 éves vagyok, és sajnos "muszáj" volt ilyen korán tehrbe esnem...
Baj van a petefészkeimmel és a méhemmel is, és évek múlva már
tuti nem lehetett volna gyerekem... Ezért bevállaltam most, mert
imádom a kicsiket, és minden képpen szerettem volna szülni...
Az ultrahangon minden rendben volt. :)
Mostanában megint hányok, bár eddig nem nagyon volt ilyen gond...
Ez normális ebben az időszakban? :oops:
gjéti

köszi lányok délután elküldöm a képeket cimmel!

Ma is nagyon meleg lesz??!

Andus ezért nemlesz most fogadott dokim inkább mindent a családomra és a babára fogom költeni.A terhesgondozóban is megkapom azt a figyelmet mintha magánba mennék,ráadásul elég kulturált a hely is ja és az oep re megy Ha lenne fogadott dikim azon aggódhatnék ott lesz e a szülésnél,igy tuti lesz ott valaki /ügyeletes/
a baba mindenképpen megszületik. :P Viszont szülésznöm lesz azt tuti fogok fogadni!Ugyis az csinál mindig mindent aki szült tudja.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
zümis

Julcsi, köszönöm!

Gjéti, nem tudom megnyugtatlak-e ezzel, de én is állandóan hányok. Úgy 11-12 hét körül már olyan jól éreztem magam, de most megint viszatértek a rosszullétek.
Konkrétan ma is csak fetrengek, annyira carul vagyok. Megreggeliztem, ki is jött 3 perc múlva... Jártányi erőm sincs, iszonyú gyenge vagyok, megint fogytam.
Bocsi lányok, hogy itt panaszkodom, csak olyan jól esik kiírni magamból.

Mondtam tegnap a páromnak, hogy jó nagy marhák vagyunk... 18 éve együtt vagyunk, nem kellett volna ennyire halogatni a gyerekvállalást. Meglátszik azért az ember szervezetén, hogy nem huszonéves, én most iszonyú nehezen viselem ezt a terhességet. Csak abban bízom, hogy hátha pár hét múlva jobb lesz.
Nem tudom mit kezdjek magammal, a lakás kupi, ott a rengeteg mosnivaló, én meg alig vonszolom magam, fáj a hasam, fájnak a csontjaim,képtelen vagyok bármit is csinálni..... :cry: :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Gyors bekukk, míg várom a vendégeinket! :D

Gjéti: Azt hiszem ilyen esetbe mindannyian bevállaltuk volna a babucit, még ha fiatalok vagyunk is!
A középiskolába volt egy osztálytárnőm, neki szintén fiatalon kellett vállalnia babát, mert a petefészkével voltak gondok!
Azt mondták később már nem lehet babája! És láss csodát 1 éve született a kislánya mellé egy gyönyörű kisfia! :lol:
Gratulálok az uh-hoz!!!!!!!! :lol:

Andus: Nyugodtan öntsd ki a szíved, mi azért vagyunk! :lol:
Nagyon sajnálom, hogy még így kínoznak a rosszullétek! :cry:
Engem is nagyon zavart, hogy futott az egész lakás amikor nagyon rosszul voltam, de nekem se volt egy csepp erőm se!
Ami nekem nagyon bevált hányás ellen a limonádé volt, de gondolom már te is próbálkoztál mindennel! :cry: :roll:
Jobbulást!
zsu83

Köszönöm h segítetek, aranyosak vagytok. :)
Hát ki tudja, lehet h nekem is leehtne egy 4-5 év múlva, de mi van ha nem??? Meg ugye nekem mindkét petefészkem rossz...
Olyan rossz, amikor megyek az utcán, és tök furcsán nézik a pocimat.
Rosszalló tekintetek, meg ilyesmi... Remélem majd azért hozzászokok. :) Andus neked meg jobbulást!!!
gjéti

Lányok, ha megvan a vonalzó BBC kódja akk hova kell bemásolni? :oops:
gjéti

Andus - jobbulast! Nalunk is hasonlo a helyzet. Pakolnom kellene, mert ket nap mulva indulunk, de a kimosott ruhak (parom mosta) mind halomban allnak vasalasra varva. Raadasul munkam is nagyon sok van. De tenyleg jo itt kiirni, magunkbol mindent. Nekem is jol esett, amikor leirtam milyen hulyeseg miatt parazok es senki nem nevetett ki (vagy nem mondta :wink: ).

Gjeti - meg jo, hogy megtudtad, hogy baj van akkor. Belegondolni is rossz mi lett volna, ha csak akkor derul ki, amikor mar keso. Azzal meg, hogy hogy neznek rad ne foglalkozz. Hidd el ha idosebb lennel akkor meg olyan lenne, aki azert nez. :evil:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Gjeti - ha a lap tetejen lenyitod a segedleteknel a Profilt, akkor ott van ra egy hely ahova be tudod irni.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Azt hiszem sikerült. :) Köszi Hajni a segítséget! :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!
Voltam dokinál vácon a nőgyógy.osztályon ügyeletben, jól megvizsgált...se UH, se szívhang, benézett, aztán mondta nem vagyok nyitva, mehetek, ne mozogjak....mikor kérdeztem, hogy a babával minden ok, azt mondta biztos....szóval kár volt mennem....na mindegy. most minden ok, nincs vér, nincs feszülés....:) Holnap indulunk 4 nap nyaralásra, remélem jó idő lesz!
Szép napos 7végét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Halihó,

köszi a sok tippet az allergiára!

Csajok, szerintem egyáltalán nem gáz, hogy itt írjuk ki egymásnak a bajainkat, végülis hasonló helyzetben vagyunk, és talán jobban megértjük egymást, mint a férjeink - akik lehetnek szintén nagyon megértőek, de hát akkor se érzik át, hogy mi történik velünk. :lol:

Gjéti, szerencse akkor, hogy még időben megtudtad, hogy mi a helyzet veled! Nem semmi, hogy ilyen fiatalon bevállaltad a babát, azért remélem, van aki segítsen neked. Ne foglalkozz vele, hogy hogy néznek, van akit meg pont azért néznek furcsán, mert már nem húszéves. Milyen alapon ítélkezik valaki afölött, hogy mit csinálsz, amikor fogalma sincs a dolgok hátteréről?

Verus, jó pihenést! És tényleg pihenj is ám :wink:

mi nem megyünk ki ma a tömegbe, felmegyünk itt a hegyre, hátha látni onnan valamit a tűzijátékból... ha nem, akkor meg sétálunk egy jót :D

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti! Hát le a kalappal előtted, azt hiszem nagy bátorság ma ilyen fiatalon gyermeket vállalni! Hasonló helyzetben biztos Én is megtettem volna és Te is a lehető legjobban döntöttél! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, szerintem se törődj a rosszaló tekintetekkel és véleményékkel, nem érnek annyit, hogy bosszankodj miattuk!

Rosszullétek - nekem nemnagyon volt, viszont ami borzalmasan kínzott, hogy leírhatatlanul fáradt voltam egyfolytában. Aztán ez az elmúlt egy hónapban jelentősen javult és most az elmúlt pár napban megint egyfolytában csak alszom éjszaka és nappal, sokat fáj a fejem, el van dugulva az orrom..... Remélem csak átmeneti... :(

Afp - tegnap a nőgyógyászom azt mondta, hogy csak akkor kell éhgyomorra menni, ha az áfp-n kívül mást is néznek (általános vérkép...stb.)
Zsu - drukkolok a jó eredményhez, de szerintem biztos minden rendben lesz! :-)

Ha mentek este valahova, vigyázzatok magatokra, biztos nagy lesz a tömeg mindenhol és nagyon figyelmetlenek az emberek... :-(

Panna
pandusika

Sztem is nagyon jó, h meg tudunk itt mindent beszélni.
Tök aranyosak vagytok, és legalább megértetek...
Anyum egyik munkatársa elmondott minden k..vának,
és amikor megtudta, h mi a helyzet, majdnem elsírta magát
h mennyire bátor vagyok... :roll: Úgy vagyok vele, h nem nagyon érdekel senki, elég éjszakát sírtam át, h mi legyen.
Így döntöttem, én fogom nevelni, szóval mindenki törődjön magával. :)
Most jöttem haza unokatesóméktól, annyira aranyos. 1 hét múlva lesz 6 hónapos. :D Tök jó volt egy kicsit babázni. :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok! :)

Itt sem voltam 2 napig, és micsoda termelés! :)

Olvastam szóba került az AFP. Én már múlt héten túl estem rajta. NEM kell éhgyomorra levetetni, és ne idegeskedjetek miatta. Védőnőm szerint nagyon elavult, és ha csináltattatok kombinált vagy integrált tesztet, az sokkal mérvadóbb, mint az AFP eredménye. Mi kombinált tesztet csináltattunk. És a betöltött 16. héten kell menni, én pl. 16 hetes és 2 napos voltam a 12. heti UH alapján.

gjéti: :) Üdv itt! :) És mi a helyzet az apukával? Együtt fogjátok felnevelni?
Vendég

Lányok, ugye algopirint be szabad venni terhesen? A sok bajom tetézésére még be is lázasodtam :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gjéti: Az apukát én is akartam kérdezni...Egyébként pedig tekintsd hatalmas nagy ajándéknak ezt a picit, és senkivel ne törődj, aki kiakad rajtad, vagy a pocidon(egyébként ekkora már a pocid?).

Panna:Én, mint pedagógus, sokszor kapok ajándékokat a szülőktől, a legjobban az ajándékutalványnak(Ikea, Libri, stb.)szoktam örvendezni. Esetleg ezt is lehetne a dokidnak...

Stelly:Én is allergiás-szénanáthás-voltam egészen idén tavaszig, amikor elvégeztem egy tisztító és egy allergiaellenes kúrát, részben a tervezett baba miatt is. Hála, az allergia nincs, és a jövőben nem is lesz. :D Az allergia végleges gyógyítását az allergén szezonja előtt idővel kell elkezdeni. Most, amikor már benne vagy, kezelni lehet, de gyógyítás nélkül jövőre visszatér :cry: A kezelésre van nekünk egy Respir-All nevű vitamin+gyógynövény komplexünk, ami kifejezetten allergiás légúti tünetek enyhítésére, a légzőszervek erősítésére szolgál. Én ezt ajánlom.

Olyan nincs, hogy valakit "felmentenek" az AFP alól? Az kötelező? És a protokoll szerint mikor van a legközelebbi
Uh ideje,a 20.hét körül, vagy a 16. körül?

Elif, Hajni: köszi, hogy utána néztetek az Erin névnek. Elif, nekem sajna nem tetszik, szívesen átadom neked lánynévnek :lol:
Mindjárt tüzijáték, persze szigorúan a tvből. Máig tudok sírni rajta, most meg aztán különösen :oops:

Verus: Szép nyaralást nektek, nagyon vigyázz magadra!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Mi nem csináltattunk kombinált tesztet... arra jutottunk, hogy ha ne adj Isten valami nem stimmelne, van egy tesz, amit a 20. hétig lehet megcsináltatni. De nem lesz semmi baj, próbálok a legpozitívabban hozzáállni... :-) És állítólag a 18 hetes ultrahang is sokkal jobb, mint az AFP, megbízhatóbb....

Panna
pandusika

Zsuzsi - szerintem az afp nem kötelező, csak ajánlott és kövekező ultrahang a 18. héten van, a protokoll szerint. Ott már nézik azt is, hogy a belső szervek is megvannak-e, a gerincét...... stb Állítólag ma már olyan fejlett az ultrahang, hogy sokkal megbízhatóbb.

Panna
pandusika

Én is úgy tudom, hogy algoprint be lehet venni, de talán valami homeopátiás jobb lenne, bár gondolom, hogy olyat most nem tudsz beszerezni, talán egy ügyeletes gyógyszertárban... :-(
Jobbulást Neked!

Panna
pandusika

Én is úgy tudom, hogy algoprint be lehet venni, de talán valami homeopátiás jobb lenne, bár gondolom, hogy olyat most nem tudsz beszerezni, talán egy ügyeletes gyógyszertárban... :-(
Jobbulást Neked!

Panna
pandusika

julcsi küldtem emailt.
köszi.

Kép
zümis

Gjéti: Ne is foglalkozz a rosszalló tekintetekkel!
Sajnos ilyenek az emberek! :cry:

Verus: Jó nyaralást nektek, és pihenj sokat!!!!!!!!!!! :lol:

Panna: Köszönöm a drukkot!

Andus: Algopirint szabad szedni!
zsu83

zsuzsi: én úgy tudom, hogy a terhesség alatt nincs kötelező vizsgálat, csak ajánlott. Szerintem az AFp is csak ajánlott vizsgálat.
A következő Uh pedig akkor lesz, amikor megérkezik az AFP eredményed, mert azzal együtt kell menned dokihoz. Ez elviekben a 18. hét, hacsak nem késve kapja meg a kismama az eredmény.

andus: Algopirinhez sajna nem tudok hozzászólni, de nekem van egy tel.számom, egy homeopátiás vonal, ott meg tudnák mondani, hogy mit lehet bevenni. Bár, ha épp nincs otthon olyan bogyó, akkor nem tudom hogy lehetne gyorsan beszerezni.
Vendég

Verus jó pihenést és vigyázz nagyon magadra!

Andus a kupival cseppet se törődj, én azóta csak "tüneti kezelést" alkalmaztam a házon mióta álomkóros vagyok, most hogy itt volt unokatesóm és Zétizett teljesen elszörnyedtem mit kellett feltakarítanom :lol: de nekem már nincs bűntudatom amiatt, hogy a Zétizés a takarítás rovására megy, Zétin látszik hogy törődve van vele és ez számít, a kosz megvár :D sajnos most mindkettőre nincs energiám. Majd a kisebb házban talán jobb lesz a helyzet ha elköltözünk.

Algopirint be lehet venni, módjával persze, csak ha más nem segít, pl alvás, borogatás. De ha tartós a dolog én is a homeót javaslom. Holnap kezdem is a coryzalia-kúrát az allergiámra mert megbolondulok a tüsszögéstől meg az orrfolyástól.

Gjéti: minden elismerésem a tiéd, légy nagyon büszke a babádra, és szeresd nagyon, akármilyen kellemetlenség ér miatta a környezetedből!!! Tudom milyen érzés, mert engem rendszeresen nagyon fiatalnak néznek, Zvel 23 éves voltam és 18nak sem néztek sokszor. Kaptam én is megvető tekinteteket, a könyvesboltban a mamát meg kellett győznöm hogy elmúltam 18 és férjem van, stb. Ráadásul az utcánkban van a gimi meg a szakközép meg a szakmunkás, és óhatatlanul elmegyünk a szünetben kint cigiző diákok előtt, és tök úgy nézek ki mint egy közülük, na el tudod képzelni hogy néznek rám, mikor tolom a babakocsit...de nem foglalkozok vele, mert nekik fogalmuk sincs az egészről. És nagyon érett dolog amit véghezviszel, a nagy többség nem vállalná, és ez szerintem kiemel téged közülük.
Nem szeretnék tolakodni, ha nem szívesen válaszolsz nem muszáj, csak kíváncsiskodok :) szóval a sulival hogy állsz? Estin megcsinálod? Nekem a suli nagyon kényes téma volt amikor úgy döntöttük babát szeretnénk, nappalis voltam egy helyen, levelezős egy másikon, végül mérlegeltem és a nappalit dobtam. Nem bíztatok senkit hogy így tegyen, de nem bántam meg : :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Milyen betegség ez egyébként ami ilyen fiatalon meddővé tesz? Ez nagyon durva...főleg hogy biztos sokan észre sem veszik időben :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Gjéti: szerintem is nagyon bátor vagy, mással pedig nem törődj! Mit tudnak az emberek a Te hátteredről. döntésedről?Mondjuk én is a Papát kérdeztem volna, és hogy lesz-e nagyszülő, vagy valaki, aki tud segíteni Neked?

Zetibebi
: látom, már van fiúnév, nagyon szép! :)

Stelly: bocs, bent volt a könyv a munkahelyemen, mindjárt megnézem, és írok Neked, hogy mit ajánlanak. Mondjuk úgy láttam,hogy elég sok tippet kaptál és mintha ebben csak szénanátha elleni lenne... Az van Neked?

Andus:
jobbulást továbbra is, Tesóm orvos, szerinte alghopirin belefér. Persze amilyen keveset csak lehet, de ha le kell vinni a lázat, akkor szabad (vagy ha nagyon fáj a fejed), amúgy is túl vagyunk már 12 héten, utána már kicsit szabadabban lehet az ilyesmit.

Látom, jól megijesztettem mindenkit az afp-mel. Nekem azért kellett éhgyomorra mennem, mert néztek egy csomó értéket, cukrot is. Valószínűleg sima afp-nél nem kell az éhgyomor. Nálunk egyébként a kórház nem nyit vitát arról, hogy megcsinálják-e, mindenkinek megnézik.

Valaki kérdezte: nálunk 18 hetesen csinálják a következő uh-ot, ami nálam már a 19. hét lesz... Ez is amolyan kötelező jellegű.

Gerendai Zsuzsi: Jobb a helyzet Apával?
Zsu: jó volt a vendégség?

Macsek, Zsufi?

Lányok, én egyre aktívabb vagyok szerencsére... Olyan jó, hogy reggelenként nem kell azon gondolkodni, hogy vajon fogok-e ma hányni, vagy nem. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

na utánakérdeztem, nekem pl egyszerre csinálják az AFP-t a terheléses cukorral, és amiatt kell éhgyomorra menni, simán az AFP miatt nem kéne

elvileg én úgy tudom, hogy az AFP kötelező, és 18.héten van protokoll szerint a következő UH

köszi a tippeket, igen Julcsi, szénanátha jellegű allergiám van

Andus, jobban vagy? Algopirint szabad bevenni, csak mértékkel.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Megjött az integrált eredmény, negatív, 1:15000!!! :lol: :lol:

Zsu! Neked szóltak már?

A dokinál kedden voltunk, hiába kukucskált, nem láttuk a nemét...

A genetikai uh-ra mindenképpen a 18. héten kell menni, vagy csak azért, mert akkorra van meg az AFP eredmény? Mivel engem az AFP már nem nagyon érdekel, sokkal megbízhatóbb az integrált, ami egyébként az AFP-t is tartalmazza, én szívesen elmennék már a jövő héten. Nem tudjátok, van-e erre valamilyen szabály?

Gjéti! Hajrá, nagy bátorság, de szerintem jól teszed, hogy vállalod a babát!

Mindenkinek szép napot, mi hétvégéig elutazunk, vigyázzatok magatokra!

Kép
mist

Stelly! Én úgy tudom, terheléses cukrot később csinálnak, most nem is lesz csak egy vérvétel. Persze ha éhgyomri cukorszintet néznek, azért sem szabad enni...

Kép
mist

Stelly: Végül annyi leírás van a könyvben, hogy beszeknneltem két oldalt. Püziben nem tudtam csatolni, túl nagy.
Vagy el tudom küldeni az emailcímedre, ha püziben megküldöd nekem, vagy este fel tudom tenni a közös gmailünkre. Melyik lenne jó Neked? Elég sok infó van benne, hátha van valami újdonság számodra.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Húha megint volt termés remdesen... :)

Gjéti: én is üdvözöllek, számomra te egy beteljesületlen álmomat valósítod meg éppen, ugyanis én mindig szerettem volna nagyon fiatal kismama lenni, persze ezt senki nem értette meg a környezetemben... De én a mai napig néha bánom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, rengeteg előnye van, ha ilyen fiatalon tud az ember babát vállalni. Kívánom, hogy sok örömöd legyen a terhességben és a babában!

hajnski: megnyugtattál a fetával kapcsolatban, mert a török feta tehéntejből készül, én mondjuk szerencsére egyébként is irtózom a juh és kecsketermékektől, úgyhogy azzal nem lesz gond. :)
Igen, közben már többször szóba került, hogy a férjem török... A beszéd téma elég érdekes nálunk, mert mi angolul beszélgetünk főleg, igaz mostanra már sokszor keverjük a törökkel és a magyarral. Szerencsére párom már olyan alapszinten beszél magyarul, én meg most belehúzok a töröktanulással... Beszélgettünk arról, hogy mi lesz, de igazából mi is a szakértőktől azt a tanácsot kaptuk, amit itt már írtatok, én magyarul, ő törökül beszél majd a picihez. Neki bizosan menni fog, nekem kell majd koncentrálni, mert én eléggé csapongok, van hogy egy mondaton belül használom a 3 nyelvet. :D

andus70 Van néhány nagyon bevált török receptem, már korábban is fel akartam őket tenni a netre, mert barátok is kérték, de majd akkor hamarosan megpróbálom ezt megoldani. :)

Lányok ti hogy álltok a kilókkal, én most épp ezen aggódok. Az első 11 héten nekem -2, aztán azóta +1, de annyi... És reggelente semmi nem látszik rajtam, esténként meg olyan vagyok max. mint aki kicsit meghízott... Akkor látszik csak jobban a hasam amikor fel vagyok puffadva. :(

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Megkaptam az eredményt! 1:2400-hoz! :lol: Minden ok! :lol:

Julcsi: Köszi, nagyon jól sikerült minden! Csak nagyon hamar elment a délután! És csak ritkán találkozom a keresztanyámékkal, mert vidéken laknak! :cry: Bár estére azért jól elfáradtam! A férjem segített mosogatni, rendet rakni, így nem az én nyakamba szakadt minden a vendégek után!

Mist: Gratulálok az eredményhez!!!!!!!! :lol:
Jó utazást nektek, vigyázzatok magatokra!

Elif: Nálam is ugyanez a helyzet -2, majd +1 kiló!
Rajtam se nagyon látszik semmi, főleg reggel nem, estére inkább!
Bár tegnap este érdekes dolgot tapasztaltunk a férjemmel, oldalt feküldtem az ágyba, aztán a hátamra feküdtem, és észrevettük, hogy a bal oldalon a pocimnál van egy nagyobb dudor! A bal oldalamon feküdtem, ezután kipróbáltam a jobbon is, és utána jobbra vándorolt! Szerintünk a babuci vándorolt bennem! :lol:
Amúgy olvastam, hogy attól is függ kinek mennyire látszik a pocija, hogy a méhe hogy helyezkedik el, hol tapadt meg a babuci!
Én is aggódtam egy picit emiatt, de most kezdek megnyugodni! :)
zsu83

Reggel belefutottam egy bálabontásba, húúú de belefutottam, otthagytam egy kisebb vagyont :shock: :oops: de olyan szépeket vettem :) apával este lehet, hogy lesz egy beszélgetésem :lol:

Kilók: nem tudom hol tartok, itthon csal a mérleg, rá sem állok, védőnőhöz kedden megyek, majd ő megmér. Viszont annyira pockos vagyok hogy nagyon zavar, méghozzá azért mert nem a gyerek van benne...akkora vagyok, hogy egy 20 centis baba kényelmesen elférne :) ha tényleg a baba miatt lenne ekkora büszkén mászkálnék vele, de így engem zavar, voltam jó kis husi de ekkora hasam nem volt hájtól, és nagyon fura :? az viszont igaz, hogy nem hájas hasnak néz ki, hanem tényleg félidős terhességnek, ez talán nyugtat egy kicsit. :) Istenem add, hogy ez legyen a legnagyobb problémám ezzel a terhességgel :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

elif, nekem azt mondták, hogy a kilók miatt nem kell túlaggódni magad, a lényeg, hogy egy átlagos termethez 9-12 kg hízás a normális összesen, de egyénenként változik, hogy ez milyen ütemben szalad fel. Mondjuk elvileg a 2.trimeszterben hízunk majd a legaktívabban, hát kíváncsi vagyok :) nekem amúgy eddig +2,5 kg a kezdeti súlyomhoz képest, és eléggé látszik is már a pocimon - már nem lehet összetéveszteni azzal, hogy meg vagyok hízva. Nagymamám persze erre mikor meglátott azt mondta, hogy húha hát ennyi idősen nem kéne még ekkorának lenni... nekem meg tetszik a pocim :D

török receptek meg jöhetnek :) én szüleim elmondása alapján Törökországban khm... készültem :lol:

szerencsések azok a gyerekek, akik már születésüktől fogva két nyelven tanulnak meg beszélni, manapság olyan fontos, hogy az ember tudjon több nyelven, így nekik ez nem lesz megerőltető a suliban :) nővérem próbálja a kisfiát (5 éves) angolul tanítgatni házilag, de hát az persze nem ugyanaz.

KépKép

KépKép
stelly

Zsu, Mist: gratula!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: