A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!!

Na, csak ideértemKép

Amióta én hülye kitaláltam, Petinek biztosan tetszene a Tom és Jerry, azóta kisajátította a számítógépet. ha meg nem Ő, akkor Apa játszik már megint valami hülye "területfoglalós" játékot hetek óta éjjel nappal. Hiába morgok, hogy végre itthon van, velünk lehetne.....na ja..

Mi jól vagyunk, mármint Anna nagyon aktív, nem nagyon áll le egy percre se. A 28. héten 30 hetest írtak a papírra, pedig direkt megkérdeztek előtte hányadik héten járunk?

Én kevésbé vagyok jól, mert ez az émelygés-hányás dolog erősen emelkedő tendenciát mutat: Most már minden este-éjjel folyamatos hányingerem van, és átlag 2 naponta hányok. Sajnos emellett nagyon kívánós vagyok, és hol egyik, hol másik felem győz......az eredményt gondolhatjátokKépKép
De most már nagyon nagyon rossz, mert szédelgek, kiver a hideg víz, majd melegem lesz, és ez megy egész éjjel...........A doki persze nem mond semmit rá, se a védőnő.....ti esetleg tudtok valamit????
Ennek az eredménye: eddig 8 kg gyarapodás, ami így is csoda, mivel petivel minden ilyen gond nélkül normál evés mellett dekára ennyit híztam.

Viszont cici ügyben nem tudom, ti hogy vagytok, de én nehezen bírom már el Őket, éjjel is kell a melltartó....a max 80-as átmérő jelenleg 97-es. Szerintetek a későbbi tejtermelést ez nem vetítheti elő? Sejtem, hogy nem, de olyan jó lenne, ha ez biztató előjel lenne......

Viszont Petitől nagy karácsonyi ajándékot kaptunk: SZOBATISZTA LETT !!!
Ez azért ekkora hír, mert magától, mi nem erőltettük, egyik napról a másikra tette ezt. Most van egy hete, hogy teljesen "olajozottan" megy a dolog.
Kép

Viszont mennem kell, mert a változatosság kedvéért megint hányingerem vanKép

Pusza: Kata
LadányiKata

SZiasztok!
Nálunk még mindig nincsen semmi újság, az izgulást kivéve.
Holnap megint megyek NST-re, és meg is vizsgálnak, hátha szeretne már Peti kijönni.

Tud esetleg valaki arról, hogy hogy van ez a dolog az első babával aki Magyarországon 2004-ben megszületik? Van még ez egyáltalán?
Igaz, az orvosom pont nem lesz itt szilveszterkor, de mivel akkorra vagyok kiírva, még az is lehet hogy akkor indul be a dolog.
Azért nem jönne rosszul egy pár milkó, gondolom egyikünknek sem!!!
Vic!
Olvastam a Pöttömökben, hogy szeretnél beelőzni!
Na, akkor belehúzok! Kép
Már nem bírom cipelni magamat ugyanis!
Mindenkinek minden jót és ha addig nem jönnék akkor BUÉK!!!!!!!!
Andi
(39+4)
+12 kiló és mindenem fáj....de rá se ránts! Kép
andi68

Fruzsi nagyon jó, hogy bejelentkeztél. Kép
Nekem már nem menne egy 7 km-es séta,
sőt most már otthon a családtagok segitenek felállni a fotelből, ugyanis a hasizmom annyira kinyult hogy nem tudom használni. Kép
Azért karácsony óta minden nap lemegyünk a tóra családi korcsolyázásra. Sajnos nekem nem engedik, hogy korizzak. Kép KépKép. Ezért én csak ugy csizmásan csuszkálok és huzatom magam a szánkón. Kép
Fruzsi én is január első hetében szeretném megejteni a "babacuccbevásárlást". Ha jó tippjeid vannak szólj.
El szeretnék menni a Madrina plazaba (Budaörs). Volt már ott valaki? Milyen? Érdemes elmenni?

Andi
Most szurkoljunk, hogy bennt töltsd a szilvesztert vagy nem? Biztos ami biztos tegyél be a táskádba egy bébipezsgőt is. Kép
Az év első babájának járó 1 milliót régen a Hungária biztositó ajánlotta fel, ugy hogy a gyerek 18. éves korában hozzáférhető kamatozó életbiztositásként.
Azóta nem tudom, hogy hogy van.

Kata
Nagyot nevettem amikor olvastam a hozzászolásod, ugyanis az én férjecském is "területfoglalós" játékot játszik, csak nem hetek, hanem hónapok óta. Mindig azt hiszem, hogy talán most vége lesz, de akkor történik valami, ami miatt muszály folytatnia. Kép
Eddig csak az esti tévénézés helyét foglalta el nála időben, de néha már kezd a családi percek rovására is menni. A baba megszületéséig kapott haladékot. Addig játszhat. Kép

Ugyanigy vagyok a gyomorégéssel is!
Ha kivános vagyok és eszem, akkor utána állandóan "visszaköszön" a kaja. Alig birom lennt tartani.
Éhes vagyok, de már nem is esik jól semmit enni, mert tudom, hogy utána mi jön.
Még tetézve a dolgot eléggé székrekedéses lettem.
minden csak fölül akar kijönni????

Fiona
34+1
+12 kg (habár tegnapi mérlegelés szerint +14, de mára jobban szeret engem a mérleg, ugyhogy inkább ezt hiszem el)Kép
fiona

LányokKép
Nem tudjátok Bellával mi van ? Nagyon izgulunk érte a "Megint megjöttben"!

Puszi és mindenkinek jó egészséget és boldog új évet kívánok!
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Fiona,
Mi kismilliószor voltunk a Madrinában, bár mindig elhatároztuk, hogy nem megyünk be..., de az Auchan felé mindig útban volt valahogy. Pedig szerintünk egyáltalán nem nagy durranás, a Brendonban sokkal nagyobb a választék és elég sok minden jóval olcsóbb, mint a Madrinában. Mi ott igazából nem is nagyon vettünk semmit, csak igazán apróságokat, de hát ki tudja megállni egy babaáruházban, hogy ne vegyen bármit is?!
Szóval szerintem a Brendon ezerszer jobb, s ott van törzsvásárlói kártya is, amin a pontokat később be tudod váltani. Na jó, ne számíts marha nagy kedvezményekre ezeknél a pontgyűjtéseknél, de akkor is jó dolog, hogy ez van. Mi a babakocsit,s a babahordozót is a Brendonban vettük, továbbá a lábzsákot, és a télizsákot is a kocsiba, és még sorolhatnám. Meg persze szinte az összes apróság onnan van (már ami nem a Madrinából származik).

Lenne egy kérdésem: Bella és Nelli, Ti nem babáztok már? Mert ha igen, akkor légyszi szóljatok, hadd legyek dobogós a táblában! Olyan jó lenne!!!!

Amúgy mindenkinek köszi a drukkokat, ránkfér, mert izgulok ezerrel! Megbeszéltük a Kismanóval, hogy 31- én amúgy is megyünk be a kórházba CTG- re és UH- ra, s akkor nyugodtan bentmaradhatunk, legalább emlékezetes szilveszterünk lenne!

Egyébként tegnap tök jól voltunk, bejártuk a fél várost (a Brendonban is voltunk), habár amikor délután hazaértünk, akkor már alig tudtam járni, annyira elfáradtam.
Ma is megyünk, mert sajna csak mára tudott összejönni a kötelező megkötése a kocsira, s persze ismét elmegyünk a Brendonba is. Nem tudom, miért, de egyszerűen nem tudok betelni a babadolgokkal, szinte megnyugtat, ha ottvagyunk a babaáruházban.

Na, búcsúzom, és légyszi nézzétek meg azt a táblicskut és szervezzétek úgy, hogy dobogós lehessek.
Üdv mindenkinek és Boldog Új Évet!

Vic
Victoria

Sziasztok Kép
Látom gyűlnek a finiselők gondjai: HAJRÁÁÁÁ! Kép
Engem a Brendon áraitól kiver a veríték, a Madrina se nagy durranás - szerintem lazán ki lehet őket hagyni babacuccilag. Máshol is megkapod ugyanazt/jobbat jóval olcsóbban!

De most nem is ezért jöttem, hanem KisBuksiékról hoztam híreket. Most megint nem elég a szokásos szorítás, hanem ismét gőzerővel kell gondolni rájuk !!!!!, ugyanis Vencelke fertőzést kapott, így instabil a légzése és garatoxigént kap + ezzel párhuzamosan csak desztvizet kap kajaként (gondolom a többit infúzióban). Ha ezen túl lesznek, kezdetik elölről a már megjárt lépcsőfokokat. Azt mondják, h ez a fertőzés a korababáknál gyakori, de azért nagyon rosszul jött Kép

Pusszantok mindenkit, drukk és ellendrukk ízlés szerint Kép
Ann + a még mindig náthás és nemtomménemakarmeggyógyulni Hami
annann

Sziasztok!

Kisbuksiéknak nagyon-nagyon szorítunk, hogy minél hamarabb leküzdje Vencelke azt a fránya vírust! Sokat gondolunk Rájuk és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Annann!
Nektek is küldünk gyogyókat!Kép

A Finiselőknek DRUKK-hegyeket küldünk!Kép Kíváncsi vagyok lesz-e szilveszteri baba...?

Pussz
Szilvi
36+4
sztigris

Hát, ezt nem hiszem el, Kisbuksiékkal kapcsolatban!!!!!!!!!! Kép
Még az ág is húzza, vagy mi???? Miért nem mehet már minden rendben?? Kép Kép
Ann, kérlek irj, ha BÁRMIT megtudsz, annyira aggódom azért a kisemberért, és a mamájáér, mennyit kell még kiállnia??? Kép

F.
Kép
cinderella

Hát, ezt nem hiszem el, Kisbuksiékkal kapcsolatban!!!!!!!!!! Kép
Még az ág is húzza, vagy mi???? Miért nem mehet már minden rendben?? Kép Kép
Ann, kérlek irj, ha BÁRMIT megtudsz, annyira aggódom azért a kisemberért, és a mamájáért, mennyit kell még kiállnia??? Kép

F.
Kép
cinderella

Kisbuksiéknak nagyon drukkolok!!!
Remélem ezért nem viszik el Őket egy másik korházba.

Sajnos két héttel ezelőtt , amikor a László korházban jártam a fertőző osztályon (a beteg nagylányom miatt) akkor a szomszéd szobában volt egy baba, aki már egy hónapja "lógott" az infuzion és születése után még nem tudták hazavinni. Valami fertőzést kapott a korházban szülés után.
Kép Kép Kép
fiona

Sokat gondoltam eddig is Kisbuksiékra!
Szorítok Nekik, hogy végre túllegyenek ezen a nehéz időszakon és végre hazamehessenek.

Virág
virga

Sziasztok Kismamik!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Kisbuksiéknak továbbra is sok sok +++++ energia a jobbuláshoz!!!

Elkezdtük a 38. hetet, hihetetlen!!!

Kb egy hete jóslófájásaim vannak éjjel-nappal, hol rendszeresek, hol el-el vétve. Tegnap az NST.n is produláktam szép kis görbét. Az éjszakák rémálmok, ömlik rólam a víz, naponta cserélem a hálóingemet. Ja és napközben is megsülök. Finiselők Ti hogy vagytok ezzel? Nagyon nincs étvágyam, csak csipegetek. Mondjuk ha megrakom a pocakot, akkor abból úgyis csak szuszogás van. KépKépKép

Mindenki megnyugtatására +15 kilónál tartok. KépKép A gyűrűimről csak tegnap kellett végleg lemondanom, már nem tudom felhúzni. Kép Vérnyomim jó, vizeletem OK (NST-re ha megyek, mindig nézik, gondolom nektek is).

Jövőhét kedden megyek megint dokihoz meg NST-re.
Kitartás midnen Kismaminak!

Sok pusz
Noémi
37+2
noémi

Sziasztok.

Kisbuksiéknak drukk ezerrel!!! MIért nem vigyáznak a kórházban a babákra jobban???

Nektek nem fáj a feneketek? Én majd meg őrülök annyira fájnak alulról a csontjaim, meg néha a szeméremcsontom is. Ez normális? Szerintem tágulok, bár a lányommal ilyenre nem emlékszem...

ÉN mostanában rengeteg sütit ettem, anyám sokat csinált és szinte az összeset én kaptam be, +12.5 kg nál tartok.. Még egy hónapom van, jövő héten megyek ctg-re már akkor beszélem meg a dokival a programcsaszi időpontját.

Hajrá top 5!!
Puszi mindenkinek, Bogi 34+3
rbogi

... akkor nekem nemis hajrá... Kép
Nem baj, hajrá nekem is ott a 6. helyen. Kép

Noémi
37+2
noémi

Sziasztok!

Én is tegnap voltam bent a munkahelyen leadni a táppénzes papírt. Aztán belenéztem egy kicsit a sulis dolgokba. Rögtön rosszul is lettem, hogy még mindig 5 vizsgám van hátra januárban. De majd csak vége lesz egyszer ennek a vizsgaidőszaknak is.

Az evéssel úgy vagyok, hogy néha mindent össze tudok enni, sósra édeset és fordítva. Néha meg semmi étvágyam nincs, csak állok a konyhában és nézek, hogy akkor most mit is kéne enni.

Fruzsi, 7 km-es erdei túra? Az igen, gratulálok! Képzeld veled álmodtam! Kép Na ne izgulj, nem volt semmi különös. Csak annyira emlékszem, hogy valaki csöngetett, én ajtót nyitottam (de nem is a mi ajtónk volt), és te ott álltál. Kép

Andi, Vic mennek a drukkok! Kép Kép Én csak ÁB bébiről hallottam régebben, de most már biztos nincs Állami Biztosító. Viszont be szokták mondani a tévében, azt tuti! Kép

Ann, úgy örültem, amikor azt írtad, hogy néhány hét és mehetnek haza Kisbuksiék. Ez a fertőzés viszont nagyon nem kellett volna. Kép Szorítok nekik nagyon!
És persze Haminak is mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Fiona, én egyszer voltam a Madrina plazában, de nekem nem tetszett. Legalábbis én borzasztóan drágának találtam.

Noémi, a napközbeni megsülésre van javaslatom, gyere hozzánk! Kép Bár most én vagyok a soros, majd megbeszéljük.

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Ezeregy drukk mindenkinek lányok!

Kisbuksiéknak pedig nagyon remélem, hogy minél előbb teljesen rendbe jön Vencelke, és végre hazamehetnek! Nagyon nagyon drukkolok!

Nekem az evéssel semmi gondom nincs, eszem, iszom, semmi hányinger vagy ilyesmi. Az egyetlen raplim az, hogy amit én főzök, azt már egyáltalán nem kívánom, mindenből az kellene amit anyukám vagy a férjecském főz. (Pedig mások szerint jól főzök.)
Nekem is fáj a szemérem csontom és a combom felső része. Ez soha nem fájt addig amig a Kittikém el nem kezdett majd 5 évvel ezelőtt kifelé jönni. Most viszont már elég régóta fájdogál, főleg ha sokat mászkálok. Biztosan nyom valami ideget a babucim feje.
Azt hogy szeretnék-e Szilveszterkor szülni nem is tudom, mivel elég jól jönne az az egy milkó, viszont az orvosom nem lesz elérhető azon az egy estén. Ma voltam nála, azt mondta most már pihizzek január 1-ig, mert akkor jön vissza.
Pihizek, de a kutyát le kell vinni.
(Nomeg a gyereket is a játszótérre.)
Ugyhogy ha a Murphy törvénye érvényes lesz, akkor holnap fogok szülni!
Mindenkinek ezer drukk!
Sziasztok!
Andi
UI.
Tudja valaki, hogy az SMS küldés még mindig lehetséges erre a topikra? Tudjátok a számot?
andi68

Sziasztok!

Andi,
Dehogy akarlak én Titeket beelőzni nem akarom én elvenni Tőletek a pálmát!!!
Csupán szerintem jó muri lenne, ha holnap már kibújna a Kismanó, s így tenné emlékezetessé számunkra a szilvesztert! S ha már amúgy sem megyünk sehova bulizni, akkor már mehetnénk a kórházba bulizni, nem?!

Még ma is voltunk vásárolgatni babacuccokat, ja és megkötöttük a kötelezőt a kocsira (épp a legutolsó pillanatban), szóval mászkáltunk ide- oda.

De mostmár mindenhol fáj, főleg a lábam között és a pocakom. A lábam között néha olyan ez a fájdalom, mintha szét akarna "repedni", és recseg- ropog. A pocakomban pedig görcsölget valami. Szóval ezek már biztosan azok a bizonyos "apró" kis jelek...
Már alig várom a nagy találkozást Kismanóval!
De előtte még megvárom, hogy a táblicskut cseréljék, és a jól megérdemelt dobogós helyről tudjak bemenni a kórházba...:-)

Kisbuksiéknak nagyon- nagyon drukkolok, hogy Vencel mielőbb meggyógyuljon!!!

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok Kép

Kisbuksiéknak szurkolok nagyon.

Finiselők, drukk, én még szeretnék várni kb 2 hetet.

A CTG-n ma nem volt fájás, volt ultrahang is, a BPD 9 cm, kicsit kisebb az ilyenkor szokásosnál, de a doki azt mondta, jók a méretei. Örülök, ha nem olyan nagy a buksija, könnyebben fog kibújni. Kép

Lehet már nem tudok idén írni, ezért minden kismaminak, pocaklakónak, friss anyukának és babócának sok boldogságot és jó egészséget jövőre. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Nem, hiszem el, hogy Kisbuksiékkal megint történt valami. Miért? Olyan szomorú vagyok. Kép

Ann, Tündi! Köszi, hogy észrevettétek, hogy beteg voltam (vagyok) és reagáltatok valamit a levelemre. Sajnos még mindig köhögök, de már kevesebbet.

Mi is már nézelődünk, vásárolunk. A Madrina nekem sem jött be. Egyébként meg minden drága.

Én sajnos már 16 kilót híztam (és még 6 kg volt rajtam az ideális súlyomhoz képest induláskor) és bár nem érzem magam tehénnek, a sok mászkálás megvisel. Szeretek sétálni, de a lábam kikészül, fájnak a csontjaim a lábfejemben. A lightos mozgásról viszont nem tudok lemondani. Kell a levegő, ezért minden nap elmegyek sétálni. Utána meg jön a nyögdécselés és a feloldozó lábmasszázs apától. Kép

Ja, egyébként meg állatira melegem van nekem is. Én mindig fagyos voltam, jégcsap kezekkel, lábakkal, de most szinte fűtök. Karácsonykor volt az Örömapa 2 a tévében. Láttátok?
Hát, nagyon magaménak éreztem azt a jelenetet, amikor a pocakos anya és lánya fekszik otthon a kanapén és egyfolytában azt kérik, hogy a légkondit állítsák hidegebbre, de közben az Örömapa és a kissrác pulcsiban, kesztyűben, sapkában, sálban, dideregve rohangál körülöttük.
Én is így vagyok ezzel mostanában. Éjszaka egy pokróccal takarózom és a lábam is kidugom, mert egyébként izzadok. (Persze, lefekvés előtt jól kiszellőztetünk, és nem is fűtünk abban a szobában. Kép ) Vicces dolgokat produkál ez a kismamaság. Remélem mérséklődik ez a melegérzet, de valami azért megmaradhatna belőle a szülés után is, mert úúúútálok fázni.

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! És külön Kisbuksiéknak, akik számára remélem már csak szépet és jót tartogat a 2004-es esztendő!

Sziasztok,

Zsazsa
45 nap a szülésig! Húúúú, de megy az idő! De jó!
zsazsa

Kisbuksi,
az egész családunk nagyon szorít Vencelért. Kívánjuk, hogy gyorsan helyrejöjjön és megerősödjön, és hogy az új év sok boldogságot hozzon nektek!

Mindenkinek boldog új évet kívánok így előre, és gyönyörű, egészséges, időben érkező babákat!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Gigi!Kép
Ne izgulj a méretek miatt, tudod ez csak becslés, a lényeg, hogy szépen fejlődik.Kép
Szóval Zsani nagyon szereti a pocakomat. Állandóan simizi, puszilgatja és mondogatja, hogy "Szia baba!" A neme meglepi maradt.Kép

Andi!
Itt van a leírás:
<blockquote><hr size=0><!-quote-!><font size=1>quote:</font>

From: Leszter kispapaja <ug@adline.hu>
Date: Thu, 23 Jan 2003 20:38:24 %200100 (CET)
Subject: Foproba

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Mivel mindig tovig ragjatok a kormotoket az izgalomtol a szulesek hireit
varva, arra gondoltam, mi lenne, ha megoldanank, hogy e-mailben, vagy
kozvetlenul mobiltelefonrol rogton ertesiteni tudjatok a topic lakoit
egy-egy fontos esemenyrol.
Ezert szoszmotoltem egy kicsit, es ezt takoltam ossze:
Ha valaki ir egy e-mailt a frissmamik@adline.hu cimre, akkor az magatol
elpostazodik ide a topicba ebben a formaban. Ha valakinek a
mobilszolgaltatoja nem hajlando sms-bol e-mailt tovabbitani, annak nincs
mas dolga, mint egy sms-t irni a +393334774753 szamra a kovetkezo
tartalommal:
EMAIL frissmamik@adline.hu kuldendo uzenet szovege
es maris megy a "kuldendo uzenet szovege" a topicba.

Az esetleges mukodesi hibakert elnezeseteket kerem, nem lett agyon
tesztelve, de az elobb meg mukodott

Tovabbi jo babavarast mindenkinek!

Leszter kispapaja<!-/quote-!><hr size=0></blockquote>

Mindenkinek boldog új évet kívánok!

Szilvi
36+5
sztigris

<table>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]36302236767@sms.777westel.hu[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Wed, 31 Dec 2003 12:04:16 +0100 (MET)[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]proba [/size]</pre>
<hr width=75% size=2>
kiprobaltam, mukodik. szilvi
mailgateway

Kisbuksiéknak ezeregy drukk, ez tényleg nem igazság, hogy még azt a pici embert is állandó veszély fenyeget egy KÓRHÁZBAN!!! Nem igaz, hogy nem tudnak rá jobban odafigyelni! Biztos, hogy ez a "söffmérei" egy jó kórház?

Zsazsa!
A náthára én sem tudtam megoldást találni, a 31-37. hétig küzdöttem vele, még antibiotikumot is szedtem (Augmentint), de az sem használt. Aztán a védőnéni azt mondta, hogy C vitamin pezsgőtabletta tördelve. Bevettem egy felet (a tájékoztatója szerint az 500 mg, amit tilos a terhes maminak bevenni), aztán 2 napra rá még egy adagot és láss csodát elmúlt a torokfájás!
A melegről: én is izzsdtam a végén, hol melegem volt hol fáztam, mindig kérdeztem a férjemet, hogy a szobában szerinte most meleg van, vagy hideg. De nem kellett volna különösebben kérdezni, mert 21 paplannal és 2 takaróval állig beburkolózva aludt Kép
Most 12 nappal a szülés után még mindig kiver a veríték éjszaka (azt mondják ez természetes), DE kint a mínuszban egyáltalán nem fázok, sőt élvezem a hűs szellőket, holott én mindig is nagyon fázós voltam.

Noémi! A kilókról ismét: ne izgulj, én össz. kb. 16-17 kg híztam, nem tom mennyi ment le a szüléskor, de a régi nacijaimba már most beleférek!!! Van még fölösleg a pocin, háton, főleg ide ment, de van még 4 hetem, hogy leadjam, azt mondják, a 6 hét arra van, hogy a hasi is visszamenjen és beálljon minden, utána lehet hasizomra gyúrni, addig nem ajánlatos.

Fruzsi és minden finiselő!

Tapasztalatok (amit nem tudtam, de jó lett volna):
- kispapi a szüléshez vigyen magával papucsot
- vigyetek vizet (buborékmenteset) és szőlőcukrot a szüléshez, elkél

Szülés utáni kórházi napokra:
- rostos üdítő (alma, barack, de narancslé NEM!, ásványvíz (bubimentes)
- aszalt gyümölcsök, műzli

Ha a doki hashajtót akar beadni, mert a szülés utáni 3. napon még mindig nincs székleted NE VEDD BE! A baba ugyanis megy tőle vagy 4 napig, a súlyát tovább veszti és nyűgös. Inkább igyatok egy pohár kávét!

- Mellszívót szintén érdemes bevinni a kórházba. Nekem a 3. napon ez a "belövellés" tényleg belövellés, sőt belövés volt, a melleim 3x-osára dagadtak, mint 2 ólomgolyó, aludni nem tudtam tőle, hiába kértem segítséget mit tegyek, mindent mondtak, csak azt nem, hogy fejjek belőle egy kicsit (15-20 perc) és jobb lesz. Szenvedtem piszkosul.
Ajánlatos szerintem még a kórházbamenetel előtt beszerezni az LLL füzeteket a szoptatásról (www.lll.hu megrendelhető, 500 ft), mert annyi féle ellentmondó tanácsot kapsz majd a rokonoktól, orvosoktól, hogy teljesen elbizonytalanodsz.

Ezek az én tapasztalataim.
Kicsit hosszú voltam.
Manga
manga

Mindenkinak boldog új évet kivánok szeretettel:

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog, egészségben, szeretetben, boldogságban és vidámságban gazdag új évet kívánok! Kép

Pusza
Tünde
rtünde

Kisbuksiéknak megy a drukk folyamatosan! Remélem lassan már otthon lehet velük a kis Vencel is, miután leküzdi ezt a fránya fertőzést!!!!

POCAKOSOK!
Készüljetek életetek legszebb élményére, meg az azután követlező álmatlan éjszakákra és teli pelusokraKép Eleinte zsibbasztó lesz, de nagyon-nagyon gyönyörűKépKépKépKép
ANYUKÁK!
Hajrá! Jövőre már lassan átalusszák a babák az éjszakákat és minden nap egyre több csodával szórakoztatnak minket.KépKépKép

MINDENKINEK NAGYON-NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
ÉDUA, EMŐKE ÉS TAMÁS

hicudzsi

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Emese+ Eszter+ Gyula + Andris aki Bömbi+ András
semese

Én vagyok az első hozzászóló 2004-ben!!!!

Mindenkinek nagyon boldog uj évet kivánok!!!
Kép

fiona
34+3
fiona

Manga Kép

Jó volt olvasni az üzidet a tapasztalataidról, így megerősítést kaphattam egy csomó mindenről és vállbaveregettem magam, hogy jól pakoltam össze magamnak. KépKépKép
- víz, szőlőcukor nekem is be van pakolva.
- hashajtót ne vegyük be, én is hallottam
- mellszívó is útrakészen Kép

A papucs eddig nem jutott eszembe. Az miért kell? Abban engedik csak be kispapit? vagy kényelmesebb?

Pusz
Noémi
37+4
noémi

Sziasztok Csajszikák!
Remélem mindenki borzasztóan jól van és a finiselőknek meg nagy drukk, szertintem Andi már babázik :-)
Most éppen barátosnémnál lógok a NETen, felettébb társasági program gyanánt, de kiváncsi voltam rátok, na.
Mi jól vagyunk, most dobtak hozzánk egy zsák gyerekrucit, szóval nem lesz feltétlenül pucéran LénaDávid.
Átköltöztünk, már fel is verték már az új fürcsiszobát, mert szenteste az alsó szomszéd lepett meg minket a : leszakadt a teljes fürdőszoba-mennyezetem című strófával. Nem cifrázom soká, mert várnak, hétfőn megyek már dolgozóba, szerdán dokihoz, minden OK. csak SZÚR az oldalammmmmmmmm :-)
Kisbuksiéknak nagyin szorítok, és Vencel erős legény, biztos, hogy minden rendbe jön, nem jöhet más, na!!!!!
Mindenkinek boldogabb évet és igérem visszaolvaslak benneteket hamarosan.
Pusza
J, akitudjanélkületekhogyhányhetes
holophernes

Sziasztok!
Mindenkinek boldog új évet!

Sajnos még nem babázok, most jövümk a dokitól. Minden teljesen rendben van, megnézte a magzatvizet is egy olyan bevilágítós micsodával. Szerencsére tiszta. Volt CTG is, szétültem a fenekemet, de jó lett a görbénk szerencsére. Semmi jele, hogy Kispeti ki szeretne jönni. Kép
Most kicsit visszaesett a lelkesedésem, valahogy annyira beleéltem magam, hogy még 2003 ban meglesz a baba, de most már teljesen mindegy, csak semmi gond ne legyen.
Vic!
Tényleg jó lett volna Szivleszterkor szülni!
Az első budapesti baba a Péterfyben született, ahol én is fogok szülni!
Szilvi!
Köszi az SMS leírást! Remélem mielőbb használhatom!
Nem tudom mi ez a szomorka a hangulatomban, remélem nem lesz az egész évem ilyen? Ugye ez nem így van?
Ma hatalmas étvágyam volt! Gondoltam ez is lehet egy biztató jel. Csak gyümölcsöt kivántam meg is ettem egy hatalmas tál gyümisalit tejszínhabbal!

A meleggel kapcsolatban annyit, hogy mióta a kislányom megszületett, nekem semmilyen téli cipőre nincs szükségem! Régebben mindig volt bundás bakancsom, de most ég benne a lábam!
Egy egyszerű bőr cipővel átvészeltem már 4 telet!
(Vékony zoknival!)

Mindenkinek minden jót!
Puszi!
Andi
andi68

Hahó Lányok!
Pocakosok és mamik!
Merre jártok??Kép

hicudzsi

Szia Hicu! Én itt vagyok!

Tegnap volt az eddigi legnehezebb éjszakám. Valahogy sehogy sem volt kényelmes feküdni. Ráadásul pár hete elkezdtem iszonyatosan horkolni. Szegény párom!!!
Eddig életemben nem horkoltam, de most nem is akárhogy sikerül!
Ezért hol arra ébredek, hogy megfulladok a saját horkolásomtól, hol arra, hogy a gyomorsav fel akar jönni, hol arra, hogy éjszaka kellős közepén csuklik a babóci kb. 45 percig, hol arra, hogy sehogy sem jó feküdni.
Nappal ugy lépkedek mint egy kacsa és csak segitséggel tudok felálni a fotelból.
Hol van még nekem a vége?
Lesz ez még igyse?

Fiona
még 38 nap ?!
fiona

Helló-belló, én itt vagyok. Kép
Nálunk hétfőtől fürdőszobafelújitás, utána indul a beszerzőkörút!
Lányok, lécci, milyen mellszivót vegyek, ami jó (elektromos kell????) és nem drága, adjatok tanácsot, mert nem tudom, brühü. Azt sem tudom, hogy néz ki Kép
A Kékgolyó utcai Anita boltot valaki ismeri? Ott van mellszivó?? ANN asszem igen.
A sok gyerekholmi igérgetésből nálunk nem lett semmi, most vásárolgatok (szép lassan).
Szoptatós melltartó: még nem tudok venni, mert a cicim akkora, mint korábban. Vagy ezek nyúlnak?? Erre is adjatok tanácsot. Mert azért lassan kén e vennem, mi van ha babó előbb kikivánkozik. Remélem, nem.

Jól vagyunk, 1 hét múlva megyek doktorbácsihoz csak, de utána gondolom, kissé sűrűbben.. Kép

A kicsibabók (Manga, Boró...) remélem, jól vannak!
Születéssztorik?? Manga, drágám, ne kimélj. Kép

Ja, azt senki nem mondta, hogy egy pocaklakó ekkorákat tud rúgni! Olyan cukika, csak azért néha fájdalmas. Kép

KISBUKSIÉKRA SOKAT GONDOLOK, MI VAN VENCELKÉVEL????????? DRUKK, ÉS EZERNYI JÓKIVÁNSÁG..................

Puszika
Fruzsika (aki mostanában 11 körül kel... Kép)
33+3 (ujjé!)
+ 10 kg (ez meglepő + irányban)
cinderella

Helló Fiona, ez a gyomorsav nekem is elég kellemetlen, minden jótanács betartása ellenére... Hál Istennek, csak ritkán, de akkor Kép

F.
cinderella

Fruzsi!

A Kékgolyó utcai Anita boltban nem találsz mellszívót, szopis melltartót azt igen (amikor ott jártam, nem volt). Szerintem akkor vedd meg, amikor bedurran a cicid és látod mekkora a változás, addig megteszi a rugalmas kismama-melltartó. Én a kézipumpás Avent mellszívóra voksolok így 3 kisbaba utáni tapasztalattal.
Egyébként az ikres topikból kíváncsiskodtam Kisbuksiék felől, nagyon szorítunk nekik onnan mindannyian. Üdv. Csilla
ikeranya

Sziasztok!Kép
Fruzsi!
Én Avent mellszívóval kezdtem, de tönkrement (már használtan vettem) és most Chicco pumpásat használok, és ez teljesen jó! Ugyanolyan kíméletes mint az Avent. Szerintem. Ja és a Chicco csak 4-5000 Ft míg az Avent 12000..

Tehát megériKép

Fiona!
Csak megnyugtatni tudlak, már nincs messze a cél!!KépKép Én is az utolsó hónapban nagyon szenvedtem de most meg néha visszakívánom azokat az időket amíg a pocakomban volt.. akkor mindig elég volt neki a kaja és éjjel aludt.KépKépKépKép

A csuklás miatt ne aggódj, nem tudom a lányodnál hogy volt, de nálunk Duduka rötyög mindig csuklás közben, kifejezetten élveziKép

A gyomorsav problémák egy szempillantás alatt elmúlnak a szülés után!!!KépKépKép
Fel a fejjel!

Vencelről várjuk a híreket!

Millió puszi!
Emő + Édua akit most a papája ringatKép

hicudzsi

Sziasztok,

Anita boltban csak melltartó van, de jó Kép Én most csak azt hordok és nagyon szeretem őket - hozzáteszem, h nekem nem volt terhes mellartóm (bizti az is jó lehet), akkor még keveset nőttem.

Hami utálja a csuklást Kép

A gyomorsav gond tényleg elmúlik - mondjuk nekem csak pár napig volt, de elég sz@r. De a legjobb az, amikor az ember hólyagja újra kibír órákat KépKépKép
Nekem bevált az AVENT, bár most egy ideje, mióta beállt a kereslet kínálat, nem fejek Kép Majd fejek, ha szükség lesz rá, de gyerekkel a kezemben igen nehéz lenne :P

Azt tom utoljára Vencelkéről, hogy már jobban van, elvileg tegnap már újra kapott enni, ami nagyon ráfért, mert naggggggyon éhes volt szegénykém!

Magunkról annyit, h hami meggyógyult, de most épp a BCG oltása durrant be + fakadt ki és fájlalja szegénykém Kép Nem beszélve arról, h holnap leszünk 2 hónaposak, így járna a 2hüs oltás is ÉLJEEEEN!!! ... a jövő 7en azt is megkapjuk.

Pusszancs mindenkinek
Ann + szépeket beszélő Hami Kép
annann

Fruzsi!

Nekem is Avent kézi mellszívóm van, ennek az ára 10000-12000 ft között mozog. Nekem eleinte nagyon fájdalmas volt a fejés (bár van, hogy most is az), kiszáradt a mellbimbóm, majd besebesedett, azután kirepedt. A szopi nem fájt annyira mint a fejés, ezért beszereztem egy elektromos mellszívót is (Medela, ennek az ára húzós, 17000 ft körül van). Az elektromos annyival másabb, hogy talán rövidebb idő alatt szívja ki, mint a kézi, de mivel az akkumulátor teljesítménye nem túl nagy, ezért lassan húzza a mellbimbót és ereszti vissza, ami szintén igen fájdalmas tud lenni. Így hol a kézivel, hol az elektromossal csinálom ("a változatosság gyönyörködtet"). Ha semmi baj a mellbimbóval, nem sebesedik be, akkor sztem az Avent tökéletesen megfelel a célnak.

Szoptatós melltartóval szerintem is várj, azt elég megvenned akkor, amikor kijössz a kórházból "belövellt" mellekkel, akkor már biztosan tudod, mennyitt nőtt.

A mellszívó és a szopis melltartó megvásárlásához újfent ajánlom a Csalogány utcai boltot (Avent 10000 ft körül, melltartó 1680 ft, pamut, több méretben - úgy emlékszem a Kékgolyóban ennek többszöröse).

Babó jól van. Éjjel alszik, csak egyszer kel fel kajolni és már szédül is vissza. Nappal 1 vagy 2 szopi időközt van ébren, akkor sírdogál és foglalkozni kell vele. Nyugodt baba Kép(lekopogom). Sajna rendszertelenül eszik, és mérleg hiányában egyelőre nem is tudjuk mennyit. (gyerekorvos már ránkszólt, hogy kéne az a mérleg legalább 2 hónapra).

Aíszoptatás, fejés, kifőzés...procedúra a legfárasztóbb, de muszi, mert babó még mindig elalszik szopi közben...

Szüléssztori lesz, csak még nem volt erőm leírni. Nem igazán vidám és nem akarok senkit megijeszteni.

BUÉK mindenkinek, ha eddig még nem kívántam volna.

Manga
manga

Sziasztok!

Ma délután 14:55-kor 2,6 kg-val és 51 cm-el megszületett Noémi kislánya, Liliána Eszter! Kép Kép Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Hűűűűűha, Noi, gratula!!!! Kép
Sok tejcsit kívánok!
Többiek? Andi, Vic?
Megy a drukk!

Pussz
Ann
annann

Ja, de béna, vagyok, még KisBuksiékról akartam írni, hogy Vencelke újra ehet - persze elölről kezdik az egészet, úgyhogy 4 ml tápszerrel indítottak. Kenguruzás az van Kép Szerencsére a betegség nem vetette vissza nagyon a súlyát, úgyhogy már 1820g! Ja, és kikerült nyitott inkubátorba, ami már inkább olyan, mint egy kiságy, amit melegítenek! Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok,
végre itthon, némi kis kálvária után, jó sok túlhordással, dec 30-án megszuletett Luca lányom, 9/10-es Apgarral huvelyi szuléssel. Nem volt teljesen egyszeru az eset, de minden rendben van velunk.
Szuletéssztori kébobb, talán. Egyelore csak orulunk.

Bella
bellla2

Sziasztok!
Bocs a betolakodásért, csak Fionának üzennék! Csütörtökön csajos chat lesz 9-től.
Ja, és ne izgulj, lesz ez még így se! Kép

Sok-sok drukk Kisbuksiéknak!

Gabcsi
szintén az ikres topikról
efgabi

Gabi!
OK. Majd figyelem, hogy ne aludjak el. KépKépKép
BUÉK!
fiona

NAHÁT, NOÉMI!!!! GRATULÁLOK, SZIVBŐL! MICSODA BEELŐZÉS!!!! Kép
SOK PUSZI, VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!!!!!!

HIP-HIP-HURRÁ!!!!!

Kedves lányok, köszi, egészen el is felejtettem a Csalogány utcát, bizosan körülnézek ott.

Tök depi vagyok, u.i. elkezdődött (most reggel) a fürdő- és wcfelújitás, és nagy a hangzavar, ahogy verik le a csempét, pedig én csak nyugalomra vágynék. De párom szerint most vagy soha! Péntekre állitólag kész, és csak a végeredményre koncentrálok, ami gyönyörű lesz (remélhetőleg).

Holnap este megyünk szülőszobalátogatásra, kiváncsi vagyok nagyon, állitolag nagyon szépek lettek. Jajj, lányok tegnap a Napló c. műsorban mutattak egy szülést (nem premiere plan), és nagyon szép volt, nem tudom, láttátok-e, de olyan kultúráltan, kedvesen zajlott (mármint a doki részéről). VISZONT. Áll a doki odalent (kitolási szak), és egy FOGÓ vagy mi, de mindenesetre valami krómszinű nyavalya volt a kezében. MI VOLT az? Bedepiztem egyből. Kép Infót kérek! Kép
Én legszivesebben úgy szülnék, mintha őserdőben lennék. Persze a kis önző XXI. századi: csak addig, amig nincs gond. Kép

Amúgy jól vagyok, de a hátam, na az fáj, ha nem fekszem sokat. Hiába tornáztatom (sokat!!), papi tegnap végigmasszirozott, mégis. Lábacskám szép.
Micsinájjak?
A héten beszerzem a homeobogyókat, megmindent (mellszivó), babónak is vásárolok sok szépet. Már csak ágy nincs, mert gondolkodunk olyanban, hogy majd kisgyerekággyá lehessen alakitani. Az jó?

Na, puszi, mindenkit üdvözöl

Fruzsi
33+5
cinderella

A Csalogány utcai a boltrol irjatok valami konkrétabbat, lécccci,mert akkor én is megkeresem.

Fruzsi én is a héten megyek bevásárolni.
Nekünk meg csak ágyikonk van! Még azt a bizonyos KIKA-s akciosat vettük, amit a Kisbuksiék is.
Milyen homeo bogyokat veszel?

Én még nem tudtam eldönteni, hogy a gátmetszés utánit vagy a császármetszés utánit, vagy a tejserketnőt.
Kezdek parázni a szüléstől. Kép

Fiona
35. hét és még 35 nap van hátra!!!
fiona

Sziasztok!

Noéminek és Bellának is gratulálok! Sok boldogságot kívánok! Nagyon várjuk a szüléssztorikat!

Manga is írta, hogy nem volt egyszerű. Azért örülök, hogy minden OK mindenkivel.

Kisbuksiéknak továbbra is szorítok. Ann! Nem tudod mikor mehetnek haza? Súlytól függ, vagy mitől teszik függővé? Előreláthatólag még mennyi időt kell bent lenniük?

Végre készült rólam pocakos kép. Karácsonyra megleptük magunkat egy digitális géppel, hogy lehessen ezerrel fotózni a kis jövevényt. A szilveszteri "buli" előtt készült rólam néhány fotó. Felraktam egyet a profilomba. Itt a pocak 33 hetes és 5 napos. Én meg 83 kg vagyok.

Sziasztok,

Zsazsa
zsazsa

SziasztokKép

Bella gratula Lucához! Kép

Zsazsa, csini vagy ám Kép csak tudnám, hol van az a 83 kilo... bizti, h nem írtad el?
Buksikáék stabil táplálás mellett mehetnek majd haza, de tekintettel arra, h megint elölről keztdék a dolgokat, még megjósolhatatlan. 1 hónap? - nemtom.

Fru, én sajna csak a végét láttam, mert épp pancsiztunk, úgyhogy nemtom mi volt.

pusszancs
Ann
annann

Ann, ezek szerint akkor nálad nem volt semmiféle krómszinű valami a dokinéni kezében.. Kép Jó hir!! Kép

Szia Zsazsa, szerintem is nagyon szép vagy!!!

Megpróbálok én is feltenni egy képet, csak fogalmam sincs hogyan kell.

Fiona a köv. naturális segédeszközökre gondoltam:

- málnalevéltea
- mandulaolaj
- homeobogyók: Caulophyllum (tágulásban áll. sokat segit), Arnica (gyógyulást - vágott sebekre).
Mást privátban nem akarok, mert ha kérem, a kórházban a szülés egész ideje alatt alkalmaznak homeo (Boiron) szereket.

Drága Fiona, a para azért van, mert tudod, mi vár rád?? Kép NO PARA, ahogy Detti mondaná. Kép
Lányok, akkor is, mégis, kell a kitolás alatt valamiféle segédeszköz a dokinak? Ugye, nem? Az úgy megijesztett.. brühü.

Most felhivom Tündit, mert a gyámhivatalnál, ahova megyünk, akarnak kérni valami népességnyilvántartós papirt, hogy hajadon vagyok!!! Mi ez a marhaság már megnt???
Tudja valaki??

Pusza
Fruzsi
cinderella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: