A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

SOS!!!!
Valaki meg tudná nekem írni, hogy melyik az a homeos bogyó amit szülés elött 4 héttel kell szedni, hogy könnyebb legyen a szülés???????

Aztán majd jövök bővebben is nemsokára....

Üdv mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

sziasztok!

Először is köszönjük szépen a gratulációkat!!!!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem de hol van internet, hol nincs, illetve van egy zabagépem :lol: és egy nagyon okos nagylányom!!!! IMádom mind a kettőjüket! :D

Múlt hét kedd óta itthon vagyunk :shock: (2 nap után már jöttünk haza), tejci beindult rendesen... Lili már 80-100-akat eszik, alig bír a cicim lépést tartani... De szerencsére eddig még nem volt hiány, szorgosan fejek, hogy minnél több legyen...

A szülés csodálatos volt, igaz kissé kalandos mert este 18.45-kor értünk be a kórházba és 20.55-kor pedig már ki is bújt Lili... TÉny, hogy gyors volt, de fájdalmasabb is.... Végül Grazy volt bent, aki egy földre szállt angyal... Imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És mégegyszer köszönjük neki is és Hegedűs doktor úrnak is a segítséget, hogy ez a kis csöppség itt lehet velünk....

Később jövök bővebb szüléstörivel és képekkel is, csak most mennem kell Rékának mesét olvasni...

MIndenkinek ezer csók!!!

Veronikusz,
Látom még egyben! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica,
GRATULA mégegyszer, örülök, hogy minden jól ment. Talán még mindig jobb, ha gyors, még ha joban is fáj..
Lili nagyon életrevaló babácska lehet, várjuk a folytatást.
Réka ébredéshez is kap mesét? de jó dolga van valakinek! :wink:
Mit "szólt" a kistesóhoz?
Vendég

Sziasztok!

Reni, nagyon állat lehetett a luminárium!!!!!! :D

Egy gyors kérdés: Attól, hogy ott adnak betétet még lehet sajátot használni? Milyet érdemes vinni? Hallottam már Tenát és az éjszakai alwayst.
Vettem eldobható bugyit. 2 fajtát. De a rácsos méret nélküli mintha kicsi lenne. Mennyivel lesz kisebb a has szülés után? Most van nagyon kényelmes pamut bugyim, ami jelenleg köldök alatt ér. De lehet szülés után nagy lesz. Vegyek eggyel kisebb méretben? Valahogy az eldobható bugyit nem érzem megbízhatónak.....

Nagyon gáz lesz ilyen szemponból a szülés utáni időszak, vagy csak inkább az erősebb napokra hasonlít?
Voltam 4D-n. Nem baj, ha megmutizom? Kép

Vica, extra gyors voltál! Irigyellek, mégha jobban fájt is! :)

Kép
Kép
gabi82

Vica!
Gratulálunk :lol: :lol:
meglestelek ám az iwiwen :lol:

Van egy kérdésem
GalaktivBio pumpás szúnyogriasztó és kullancsriasztó
Kép
ismeritek???jó???vagy valami másik tipp??
köszi

emano/Andi
KépKép
emano

Emano/Andi!
nekünk szunyogrisztós van. Bár nem használtuk sokat, de szerintem jó.

Vica!
még egyszer gratulálunk! Nagyon ügyesek vagytok. Várjuk a képeket! :D
Ja! nem én jövök a sorban!!! :lol: Még ott van előbb Dorka!!! :D

Gyors szülés - fájdalom:
az én szerény véleményem szerint, nem a gyorsaságtól fáj jobban a szülés utáni méhösszehúzódás a 2. gyereknél, hanem hogy már 2 gyerek tágította. (esetleg nagyobb is a 2. gyerek) Az csak velejárója, hogy az ember könnyebben tágul a 2.-3.-nál és így gyorsabb. (A méhnyak tágul - szerintem - gyorsabban, és a MÉH EGÉSZÉNEK zsugorodása fáj jobban.) nekem legalábbis nem a szülés maga fájt jobban, hanem csak a méh zsugorodása. :oops: :oops: :oops: Bocsi, nem akartam okoskodni!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kriszta!
még nem tudjuk, hogy KI LESZ!!! :D Nekem első keresztnévnek a PAnni és a Zsófi tetszik, mert csak ezeket tudom elképzelni, hogy így fogom hívni. Viszont nagyon tetszik az Alexandra, így most vagy Király Zsófi Alexandra vagy Király PAnni Alexandra lesz. (TALÁN! :roll: :? :lol: :lol: ) Kata és Szofi MELLÉ pedig nem akarok egy hosszú nevet adni Hármaskának. :roll:

Ma voltam CTG-n, laboron stb. 7.30-10-ig :evil:
Minden rendben. Méhlepény még nincs elöregedve. Várnai Gabi volt ott. Vele beszélgettem. Nagyon aranyos volt. Mondta, hogy ilyen expressz szüléssekkel a hátam mögött, ő nem is vállalna el. :shock: :roll: 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Még annyit, hogy épp szült egy anyuka és szegény a lábán tántorgott át a szobájába szülés után. :shock: Két másik CTG-s anyuka ült ott mellettem és ők mondták, hogy ez az új szokás, hogy nem betolják szegény ájuldozó anyukát tolókocsin, hanem - ha csak lehet - sétáljon csak át a helyére. :shock: :shock: :shock: Hát én padlót fogtam. :evil: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

én is itt.. csak tegnap szomorú évfordulónk volt.....tudjátok...
most késett 3 napot, már kezdtem örülni, hátha pont ezen a napon visszajön az angyalkám, de sajnos még mindig várat magára...

Vica! nagyon örülök nektek!!!!ügyes voltál!!ha van ill. lesz időd képeket és szülés-történetet is kérünk :wink:

Emano! hogy van Anyukád? és ti hogy vagytok???

Ancsa? Lilluska? Barbi? Zsófi????Gabóka,?

Kép
gablaty

Gabi!
sajnálom :cry:

ANyukám??
jól van,meggyógyúlt,legalábbis az utolsó ct semmit sem mutatott és a vérvétele, amibe az un. tumormarkert nézték tökéletesen jó volt!!!!!Szeptemberbe lesz megint ct!!
Mi is jól vagyunk,köszönjük :lol: készülünk a Balcsira pár napra :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Vica
Sok boldogságot Lilihez is!

cukipofa
Caulophillum 9ch a homeós bogyó neve

emano
Szuper, hogy anyukád jól van!

elég meredek a szülés után betántogós dolog :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Emano! örülök Anyukádnak! és nektek jó nyaralást és pihenést kívánok!

Reni!
jó képeket raktál föl!!!!! :D :D

Vica! megnézem a z iwiwen én is a képeket!! hááááááááát tündériek!! :lol: :lol: :D és mennyi haja van Lilinek :lol:
2 nap után már haza mentél??? ez igen.....

Kép
gablaty

Sziasztok!

Vica: Gratulálok!!!! Ugye mondtam,hogy Grazy nagyon-nagyon aranyos!

Veronikusz: Igen így van,hogy ha nincs gond, akkor a saját lábadon mész át a szobádba. Ez már tavaly is így volt. Engem mondjuk áttolt Grazsy, de csak azért, mert elájultam zuhanyozás közben.

Andi: Nagyon jó hírek!! Gratulálok anyukádnak.

Gabi:
Jönni fog az angyalkád, hidd el!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Vica, üdv újra itthon. Megyek mindjárt wiwezni.

Sziget: Mióta van kinn ez a csoda? Amikor dolgoztam kinn, nem találkoztam vele....nagyon király!

Banana, tündéri képek. Meg persze a többi kép is, de az a sapka!

Nálunk: fölnöttek meggyógyultak, Levi baba orrszívózik szegény.
Ami még rosszabb tanácstalan vagyok, tapasztalt anyucik ötlet?: kevesebb lett a tejcim, pedig iszom. Most újra kezdtem a homeos bogyeszt.
Sajnos újra két ciciből eszünk, mert különben egy szopi 3,5 óra. Tényleg ma volt részem benne jól ki is rágott a drága. :cry: 30-40 eket szív ki egyből, aztán üvölt, hogy éhes. Van amikor még van pár csepp az aktuális "asztalkában", van hogy nincs.
Két ciciből jött 90, eddig simán ment egyből.
Valami népi gyógymód? Laktoherb nem vált be. Borogattam meleggel, az sem. Milyen sört vegyek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!

Kép

ilyen sört vegyetek. Most már csak 0,33l-es van. Üvegyes vagy dobozos. Én dobozost vettem a Savoya Parki Herbáriában 200Ft/db. A citromos finomabb mint a sima.

TEJFOKOZÓ GOLYÓ

250 gr búza őrölve
150 gr árpa őrölve
100 gr zab őrölve

100 gr kesudió
150 gr vaj (nem margarin!)
150 gr barnacukor

A gabonaőrlemény keveréket és a durvára vágott kesudiót pár percig szárazon pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot. A formázáshoz még szükség szerint 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá. A még langyos masszából 2,5-3 cm átmérőjű golyókat készítünk. Napi adagja 2-3 golyó szükség és ízlés szerint.

Az különben, hogy nem durran szét a cicid mit az elején, nem azt jelenti feltétlenül, hogy nincs tejed!!! A tej szopi közben is termelődik!!! Pár napig etess gyakrabban!!! vissza fog jönni!!! Csak ne idegesítsd magad rajta! (próbáld meg! :oops: ) Ügyi vagy!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Csak Urtica Urenst szedsz, vagy oleum Ricini homeot is tejre???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SZiasztok Lányok!

Reni!
Köszi...

emano!
Nekünk is volt ilyen fújósunk, de nekem az nem tetszett, hogy ha igazán sok szúnyog volt akkor 15 percenként kellett újrafújni...
MOst a Balcsira viszont ilyen szúnyogriasztó karkötőt vettünk, egyből többet és az nagyon jó volt. 12 óráig van hatása és ha csak este van rajta pár órára akkor vissza lehet tenni a zacsiba...
1100 ft volt 1 db, gyógyszertárban lehet venni.
De egyébként nem nagyon voltak szúnyogok a balcsinál...a Velencei tónál bezzeg rengeteg van.

Veronikusz!
Nekem a második szülés (szerintem) azért fájt annyira, mert amikor Orsi született akkor tényleg VAJÚDZAM. Hajnali 5től végülis este 6ig...addig teljesen elviselhető volt. AZtán amikor megrepesztették a burkot és rámtört az iszonyat fájdalom, de addigra mintha már teljesen más dimenzóban lettem volna és nem is nagyon "érzékeltem" a külvlágot...
Dani viszont rögtön ott kezdte hogy burokrepedés és iszonyat fájdalom...jó, hogy 3 óra volt az egész, de végülis sokkal jobban jelen voltam miden egyes fájásnál...mondanom sem kell, hogy viszont Dani után pár órával már úgy közlekedtem mintha mi sem történt volna...
Bár ez csak nálam volt így...nemtom, hogy mások hogy vannak vele...
Egyébként harmadikra mit mondanak???????

Vica!
NAgynagy gratula Nektek...

Kép

Kép
cukipofa

húúúú....de gáz a helyesírásom...bocsika...de végüli ma egész nap az állatkertben rohangáltam és nagyon fáradt vagyok...

Kép

Kép
cukipofa

Nekem Margó szülésznő mondta Szofi születése után, hogy nincs bent még egy gyerek, hanem a 2. szülés után a méhösszehúzódás az KEMÉNYEBB mint az elsőnél és a 3.-nál még OLYANABB lesz mint a 2.-nál. Én maga a szülést nem látom másnak, mert nekem mind a kettőnél rögtön a burokrepedéssel indultak a fájások.
A mentőközpontos nő mondta a telefonban, hogy a 3.-nál amint érzek valamit, rögtön rohanjunk, mert nagyon gyors. Fájdalomról nem esett szó.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

aprooka
Hát már 5 éve tuti van Luminárium. Már nem emlékszem mikor volt először, de régen.... Eddig sosem jutottunk be. Tesómék szombaton másfél órát dekkoltak a sorban, mire bejutottak és 10-15 percet lehet bent tölteni. A sor mindig megrettentett minket, főleg, hogy tűző napon van. Régi felállás szerint a Világzenei színpad mellett, az Afrika faluval szemben volt. Mióta átrendezték és van ottalvós én nem ottalvós jegy más a helyzet. Idén ott volt, ahol régen a Hammerworld (azelőtt Metal Hammer) sátor.
Cici: Nem csak az ivás számít! Én kifejezetten megéreztem azt is, ha este pl. nem vacsiztam másnap kevesebb volt. Attól hogy te nem tudsz belőle kicsikarni egy cseppet sem, vagy esetleg fejni, attól még lehet benne. A szopitechnika sokkal hatákonyabb ennél :D Amúgy tényleg ne ijedj meg, ez még sokszor elő fog fordulni! Fejlődési ugrásoknál mindig úgy érzi az ember, hogy kevesebb van, mert a pici igénye hirtelen megnő. Az első ilyen 6 hetes kor körül, majd 2-3 hónapos kor táján van. Amit veronikusz is ír: szoptatni, szoptani lelkesen :wink: Ha megnő az igény, akkor a kínálat is 1-2 napon belül rendeződik :) Bekavarhat amúgy a 7vége is, mert ált. ilyenkor jön a siserehad babanézőbe és ez lestresszelhet téged. Anyóspajti ötletei, nagynéni tippjei, ilyenek...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

aprooka
JA és tipp fájós cicire: egy csepp tejcsit kipréselsz és szétmaszatolod a fájó területen, majd szellőzteted. Ilyen melegben még jól is esik a félmeztelenkedés :wink: Én éjszaka dr. Theiss körömvirág kenőcsöt kentem rá és minden közül ez volt a leghatékonyabb. Nem kell lemosogatni szopi előtt, mert természetes alapanyogokból van kizárólag: zsír és körömvirág kivonat. Persze ezáltal kicsit zsírosadeszka illatú lesz a cici, de ez egy férfiembernek nem akadály, sőt :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Gabi
tudom, már múltkor megkönnyeztem, mikor említetted. :cry: :cry:
Mielőbbi kistesót Encikének! ++++++++++++++++++++++++++

Veronikusz,
tényleg az átsétálás ma a divat, mikor én bementem, épp jött ki egy kismama, mutatta is Keszeg Évi, hogy majd mi is így fogunk kisétálni. Hát azt hittem, csak viccel, mondtam, hogy na persze..
Aztán tényleg így lett, bár én a hátam közepére kívántam ezt, de szégyelltem nyavalyogni..így én is sétáltam. Ő meg hozta a babát. :evil: :evil: De utáltam!!
Kicsit átestünk a ló túloldalára a Kútvölgyiben, ti nem így látjátok?
A másik, amikor felhúztam magam, az volt, amikor Bogi egyfolytában bőgött, de a csecsemősök nem akarták átvenni, mondván, hogy bújjunk össze inkább! :evil: Frankó, de engem feszélyezett, hogy a másik két csaj se tud aludni a szobában! :evil: Így inkább fel-alá sétáltunk a folyosón, míg az egyik nővér végre megszánt és átvette Bogit egy órára (egy perccel se volt több) és így én is aludhattam 2 nap után 40 percet.
Na bocsesz a kifakadásért, ezeken kívül minden okés volt odabenn..

Aprooka,
pihenés is fontos a tejcihez, legalábbis nekem így tűnt. Reggel és a napközbeni pihi után mindig többnek éreztem. De nem okoskodok, mert ilyenkor az árt a legtöbbet. Biztos rá fogsz érezni hamar és megy majd, mint a karikacsapás! Hidd el, hogy szuper anyuci vagy, akinek ez a kisujjában van! Csak elő kell rántanod! :)
Vendég

Borsika!
szerintem is átestek a ló másik oldalára. De biztos nem a szülésznők találták ki, hanem valaki "okosabb" :evil: Engem Kata után ugye 2 órával tolt át a betegszállító pasi és még azért is rámszólt, hogy a szoba ajtajában magam felálltam és be akartam sétálni. Igaz majdnem padlófeltörlés lett belőle. :oops: :lol: :lol:
Ezért jó ha meséltek ilyeneket, mert folyton változnak bent a dolgok! Én anno féltem is betolni a lányokat a csecsemősökhöz, mert egyszer Szofit úgy kaptam vissza szoliás (kék fényezés) után, hogy cumi volt a szájában. Teljesen kiborultam, hogy én ezt nem engedem meg. Ne rontsák már nekem el. A cukros vizet is már odakészítették mellé, hogy azt tömjék majd a szájába evés gyanánt. Nem is mertem aludni. Folyton ott voltam. Mondtam, hogy inkább szóljanak és én megetetem, nehogy már azért ne szóljanak, mert alszom. Inkább ott strázsáltam. :evil:
Szóval szuper, szuper a Kútvölgyi, nem is mennék máshova, de van pár dolog ami nekem se tetszik. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Csak egy röpke kérdés. Szülés után nem veszélyes rögtön sétálni?????

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Lányok, tudnátok nekem egy telefonszámot adni, amin el lehet érni a kórházat (szülészetet)? Előre is köszi!

Ez a szülés utáni séta elég rémisztő. :shock: Zsófinál a MÁVban áttoltak, mondjuk ott elég messze volt a szülőszoba és az osztály egymástól. De még fel és lemászni is elég megeröltető volt az ágyról, nemhogy rögtön sétálni... :?

Borsika: Ez az összebújós beszólás éjszaka volt??
A babákat éjszakára nem lehet otthagyni úgy, hogy ha éhesek akkor kihozzák őket? A MÁVban ez így működött, bár volt azért ott is olyan éjszakás, aki csak reggel hozta a pár napos babát. Nem hiszem, hogy kibírta az a pici evés nélkül az éjszakát.

Aprooka: A pihenés, nyugalom, bőséges folyadékfogyasztás és a gyakoribb szoptatás valóban hatásos szokott lenni. Bízz magadban, biztos rendben lesz minden!

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok,

Bocsi, de eltűntem picit, most is csak olvasó üzemmód... Megint a "nappal nem alszom" program kapcsolt be Annánál, így nem igazán tudok a gép előtt ülni...

Csak a szülés utáni séta miatt ugrottam be, ez nem csak a Kútvölgyiben van így sajna... Nekem is sétálnom kellett a II-esen, két szülésznő kíséretében, az egyik hozta a táskámat, a másik a babát. Ja, ráadásul ott a szülőszoba a földszinten van, a gyerekágy meg az elsőn... :roll: (na jó, lift azért volt, na de akkor is...) Majdnem elájultam. Utána közölték, hogy majd jön az osztályos nővér és segít begyűjteni a többi cuccomat a másik osztályról, ahol előtte feküdtem egy napot. Hadd ne mondjam, hogy egy félóra elteltével én mentem el keresni a nővért, és át vele a másik osztályra, mert ugye 7 körül vacsorát már nem kaptam, az összes kajám a másik táskában volt, és egész napos éhezés után már attól is szédültem... (persze páromat addigra már hazaengedtem, mondván most már elleszek) :?

No ennyi voltam csak gyorsban, majd jövök még, ha a babóca engedi... :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judit!
én Szofit 4.30-kor szültem reggel!!!! Telt ház volt az osztályon, így DU 1-ig a szülőszobán voltam. 12-kor úgy kellett könyörögnöm, hogy ha már reggelit nem is, de ebédet azért kapjak!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Csak ezt az oldalt olvastam át, mert annyira kevés az időm.

Cici-témához mondanám, hogy igen, hogyne számítana a kaja. Amikor Kaposváron laktunk és az első hetekben nem főztem, csak száraz kaját ettem, szépen megcsappant a tejci, hiába ittam folyton. Úgyhogy tessék enni, szoptatósok!

majd jövök, Eszter felébredet.

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz,
sétálás: én nem a szülésznőre értettem hogy utálom, hanem erre az új "találmányra"!!!!!

Miért volt a kék fényezés? Az mi? :shock: Én most ilyet nem is láttam. Bezzeg kismamaként meg szoptatós anyaként se lehet szolizni, a babókat meg egyből viszik! :lol:

Viszont ami jó, hogy cukros vízről, teáról, tápszerről szó se volt, sőt még ahhoz is engedélyt kértek, hogy forralt vizet adhassanak a babának első nap mikor még nem igazán volt tejem. Ennek örültem.

Ja, mégegy fontos akit esetleg érint: allergiás vagyok a pirin végű gyógyszerekre (algo-, kalmo- stb) viszont semmilyen más típusú nincs nekik :shock: (pl paracetamol tartalmú). Hozatni meg nem tudtak... :roll: Így ilyesmit érdemes bevinni, arra az esetre ha...
De ezen a ponton már feladtam a dolgot... :roll: :)
Vendég

Andi,
nekünk a vape derm herbal nagyon bejött, mentás-citromos illatú.
Kép
Vendég

na ez most úgy fest mintha ezért jutalékot kapnék vagy mi... :D
Vendég

Fú, csajok, engem most utálni fogtok, én mindkét szülés után besétáltam a kórterembe, de semmi megerőltetést nem okozott... :oops:

Kép
Kép
paklincs

Na még pár kép. aztán lelövöm magam :oops:

Ja és nem utálunk MSE, áá... :D nadekomolyan, inkább ügyi és stramm csaj vagy, mi meg elpuhultunk. Apjuk ma ki is oktatott, hogy mé' nem tornázom má' többet, akkor nem fájna a talpam, és szégyen, de igaza van..

Mesterségek ünnepén Bogi és barátnőm "megülik a sárkányt"
Kép Kép Másik barátnőmmel Kép Unokatesóm és kisfia Szilárd, és mi Bogival
Vendég

Hahó!
Aprooka!
Csajok jól összefoglalták: Enni, inni, aludni. Én dumálok, mikor Peti is több mint egy órát eszik, és tisztára olyan, mint aki állandóan éhes, a cicim meg olyan, mint ami üres. De meghízza a heti 20 dekáit, így asszem, biztos eszik valamit. Én szoktam fejni néha, főleg este, mert akkor mindig van egy kis tartalék a hűtőben. Bár az is igaz, hogy amikor kap cumit, utána mintha elfelejtett volna szívni rendesen a cicimből. :oops:

Bori!
Bogi nagyon édes, és jó a sérója! :lol: Anyós mindig azt mondja a körzetében, hogy amelyik babának ilyen felállós haja van, abból nagy huncut lesz. (Petinek is ilyen... :roll: )

Séta: Én Panka után kétszer próbáltam felállni, és kétszer estem majdnem össze, így visszatoltak. Most lezuhanyoztam, és visszasétáltunk, Éva hozta a babát, férj a maradék cuccot.

Ló túlsó oldala: Minket két napig kínoztak azzal, hogy Peti vércukra alacsony, állandó méricske, szurkálás. Kapott női tejet pohárból és fecskendőből, hogy rendeződjön. Én semmit nem bírtam pihenni, mert hol cukormérés volt, hol szoptatás, hol gyerekmérés. Mivel hajnalban szültem, így aznap semmi alvás, délután másfél óra, éjjel kb. kettő. És jé, nem indul a tejem... Már alig vártam, hogy hazajöjjünk.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta,
durva lehetett ez a paráztatás! :evil: És gondolom, semmi komoly baja sem volt?!
És a "női tej", amit kapott, honnan volt? Oda járnak be anyukák leadni? Csak mert mikor benn voltunk, többször láttam egy fiatal csajt, utcai ruhában, amint a csecsemőosztályon fej, és mindig kíváncsi voltam, hogy csak a saját megkönnyebbüléséért csinálja (épp erre járt :lol: ) vagy direkt a tejet leadni jött.. :?:
Lehet, hogy tápszert már egyáltalán nem is adnak, hanem anyatejet?
Vendég

Eperke,
igen ez éjszaka volt. És szégyen vagy nem, én abban reménykedtem, hogy beteszik 1-2 órára inkubátorba, mert ott hipp-hopp bealszanak, és így mindketten mekönnyebbülünk kicsit. De ezt nehéz volt elérni.. De aztán a forralt vizecske után jót szunyált.
Vendég

Hahooo-hahooo!

Emeseeee! :D :D Én is lekesen sétáltam.
Nem ér kinevetni, de én meg leülni/feküdni nem tudtam. Rita bevitte Kristófot, bedugta egy inkubátorba, amíg én zuhanyoztam, meg ettem/ittam és úgy bealudt, hogy nem volt szívem felkelteni. Meg otthagyni sem tudtam, így álltam az inkubátor mellett és néztem Őt. Annyira túl voltam pörögve és olyan sokk volt, hogy "az én kisbabám..., és megvan, és egészséges, és túlvagyunk rajta, hogy nem bírtam egy helyben maradni. Fura érzés volt. Nekem meg ez volt valami másik dimenzió...

Szopi-evés: nekem így sikerült többet hízni a szoptatás alatt, mint az egész 9 hónap alatt... :P :P Ha nem ettem szénhidrátot, fehérjét (túró, tojás!!!) nem volt elég tejci! De megérte. Január óta fogytam 26 kilót... Szerintetek!!???? :P :P :P

Köszi a blog dícséretet, írom lelkesen ám! :wink:

Megjött gyermekem apja, megyek és örülök Neki.
Jó éjt!

Kép
vkbrigi

sziasztok,
ritkán tudok jönni mostanában. :( :(

Vica:GRATULÁLOK ÉN IS!!!!!!!
utófájásra nekem a Cuprum Metalicumot ajánlotta Gabi. Segített is, mert ahogy halad előre az ember a gyerekszámban, úgy fáj egyre jobban a 2.-tól kezdve. Mikoltnál még csak szoptatáskor jelentkezett, Dóránál meg már össze vissza. már épp elaludtam volna, amikor egyszerre begörcsöltem cefetül. és tovább is tartott.

a védőnőnk nagyon ajánlotta a "More Milk" cuccot tejserkentésre. én még nem ismerem, de azt mondja, hogy a kismamáinak jobban hat, mint a homeos bogyók.

2 óra leteltével én is átsétáltam, bár nekem ez jó volt, mert már teljesen elgémberedtem az ágyon. :?

szerintem azért érezted a gyorsabb szülést fájdalmasabbnak, mert átugrottad a "ráhangolódásos" kevésbé fájdalmas részt.
legrosszabb nekem Dóra volt, mert ott az oxitocin hatására hirtelen 0 fájásból nagyon erős fájásaim lettek. tördeltem is férjem kezét tisztességgel. :) pedig Ricsi és Mikolt esetében is gyors szüléseim voltak, erős és sűrű fájásokkal a kezdetektől.

megyek, mert még mindig taknyos mindenki, úgyhogy jelenleg a porszívó a legtöbbet használt eszköz a házban. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Jó régen nem voltam...
Nem is olvasstam vissza mindent.
A sétáról csak annyit,ha tehettem volna visszasétálok,de császár után még a fejemet se emelhettem :( :( :( :( :cry: :cry: :cry:

Képzeljétek a dokink elküldött ortopédiára minket :evil: mert ő szerinte túl sokat pipiskedik a Viktor :?

Képeket is akartam feltenni,de a férjem el vitte a gépet. Hétvégén buli lesz nálunk. Úgy hogy már most készülök is rá.
Mindenkinek további szép napot.
V

valentina

Borsika!

Tudom, tudom én is úgy értettem, hogy a sétálós módi a sz@r. Szerintem el is rakták onnan az osztályról a beteghordót. A szülésznők meg nagyon rendesek, hogy átkísérik a mamikat. Különben Szofinál már én is sétáltam, de azért mert csak fél nap múlva mehettem át a szobámba.

Kék fény:
Azért szoliztatták Szofit, mert szerintük sárga volt (Szerintem csak szép kreol :D meg is jegyezet a szemközti nagynéném, hogy jobb színe van mint nekem :evil: ) szóval ha sárga a gyerek, akkor berakják egy inkubátorba 1 vagy 2 napra – attól függően, hogy milyen súlyos – én azt gyógyítja ez a kék fény. A sárgaság elég gyakori a babáknál, mert a májuk működése még csak akkor indul be, de ez rásegít. Meg fontos volt hogy egyen, mert az ürítéssel távozott. JA! Mondták, hogy be kellene rakni Szoft a szoli alá HA BEFÉR az inkubátorba!!! :shock: :lol: :lol: :lol: ugyebár nem 62 cm-es ÚJSZÜLÖTTEKRE tervezték. :lol:

Kép

Az pedig, hogy mit „csinálnak” a gyerekkel, teljesen CSECSEMŐS függő!!! Láttam egy csomó anyukát, akik megzavarodtak attól, hogy az egyik csecsemős így mondta jónak, a másik meg úgy. :oops:

Tej leadás:
Csak úgy mondom, hogy csak az adhat le hivatalosan tejek, akinek mindenféle papírja megvan hozza. (tüdőszűrés, hepatitisz stb)

BOGI BABA NAGYON ÉDES!!!! :D ez a séró!!! Tényleg király! :D

Brigi!
WOW! De ügyi vagy! 26 kg!!!!!! :D

Manóka!
Mielőbbi jobbulást nektek!
CUPRUM METALLICUM: Vica is és én is vettünk ilyet. :D:D:D remélem tényleg használ!

Kriszta!
Hát nem semmi amit veletek a kórházban csináltak. :evil:

Én meg tegnap ki főzőcskéztem magamat. Leves, pörkölt, millió palacsinta. Este már nem tudtam kiegyenesedni. Azt hittem meghalok. :oops: pedig a palacsinta végét már széken ülve sütöttem. :D
Ma meg felvittem a családot a Széchenyi helyre a gyerekvasúthoz, ők meg lejöttek kisvasúttal Hűvösvölgybe. Nagyon élvezték. :D
Most délben meg úgy felpörögtek a lányok, hogy a nagy játszásban Szofi nekiesett a konyhaszekrény fiókjának és a fogantyúba úgy beverte a fejét, hogy vérzett a fejecskéje. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép

Szofi HÖRCSÖG 2 naposan a kórházban! :lol: Szerintem kreol :D na jó! talán van egy kis sárga beütése is. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

hát csak szólok, hogy a kisétálás nem központi utasításra megy, hanem a kismamáknak jobb érzés, ha nem kitolják őket, mint egy nagy beteget. Sokan kikérték maguknak, hogy ők nem betegek. És sokkal büszkébbek ilyenkor, hiszen lám: mennyire stramm anyukák. Hát nem vagyunk egyformák!
A női tej pedig tejgyűjtőből van, ahonnan hivatalból hozzák. De hogy az a tej mennyi idős babának készült, milyen környezetben, mit evett a mama előtte, azt nem tudjuk. De "bevizsgált" mamák, bevizsgált tejek. Pasztörizálva van és csak annyi előnye van, sok semmilyen fajtaidegen fehérjét nem tartalmaz, tehát emberi anyag.

Sajnálom, hogy a lábon kimenés ennyire nem tetszett és azt is, hogy nem vagytok olyan viszonyban a szülésznőtökkel, hogy ezt közöljétek vele: nem szeretnék kisétálni, mert fáradt vagyok.
Engem pedig mind a négy szülésemnél fekvőkocsival szállítottak ki és a beteghordó átemelt az ágyra és azt nagyon cikinek éreztem. Felnőtt emb er vagyok, nem fáj semmim, életet adtam egy gyermeknek és mint egy súlyos betegséggel küzdőt szállítgatnak.
Hát csak szóltam.
Brigi: puszi!
nováky_rita

Rita én is, én is! :P :P :P

Háááát tényleg nem vagyunk egyformák. Tuti kiakadtam volna ha tologatni akarsz. De azt se tudtam volna, hogy hogyan üljek le a majd 40perces "eredeti állapot visszaállítása" után... Nekem jobb volt sétálni. :roll: :D :D

Kép
vkbrigi

tényleg NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!!! az volna a normális HA ÉPP EZÉRT MEGKÉRDEZNÉK!!! Ha nekem azt mondaná bárki, hogy most átsétálunk akkor biztos nem állnék le vele egyezkedni, hogy de én kocsit kérek, még ha úgy is érezném, hogy szükségem lenne rá, mert az ájulás kerülget. :oops:

EGY A FONTOS!!!!
NEM VAGYUNK EGYFORMÁK! )Én tiszteletben tartom a másik oldalt is és maximálisan meg is értem!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hát én is így voltam, nem kértem én semmit, örültem, hogy egyben vagyok, csináltam, amit mondtak... Mellesleg, a szülés alatt sem igazán éreztem azt, hogy itt bármit is én eldönthetnék... Igaz, hogy ez gyakran jó is volt, hiszen én ezt most "csináltam" először :)
Csak utólag látok pár dolgot másként, miután meghallgattam, hogy más kismamák, máshol, máshogyan szültek.
DE ARRA SZAVAZNÉK (HA LEHETNE), HOGY KÉRDEZZÉK MEG, AZ SENKINEK SE FÁJ!

Veronikusz!
Szofi baba nem semmi! Nem tudtam, hogy ilyen szép méretekkel született! Minden elismerésem a Tiétek! Én még nem láttam sárga babát, de nem ilyennek képzeltem... sztem is inkább kreol :lol: (Mellesleg nekem előre elmondták vagy ötször, hogy ne ijedjek meg, de tuti sárga lesz a babánk, mert az '0 -' -nál szinte törvényszerű. :?: Nem lett az..)
pusz-pusz a bibis kobakra!

Gondoltam amúgy (illetve bíztam benne), hogy a tejleadást ilyen feltételekhez kötik.
de akkor vajon az az anyuka mit csnált ott a csacsemőosztályon? talán nem volt mellszívója és megengedték, hogy néha bejöjjön? :shock: namindegy.

Brigi,
GRATULA! Szép teljesítmény!
Vendég

Steffi! Dorka!
ti kedden és szerdán voltatok a kórházba. Minden OKÉ? :D
Steffi! hogy tudtatok beérni??? iszonyú káosz volt kedden. Mi is pont aznap mentünk be a munkahelyemre az Árpád híd pesti hídfőjéhez. Másfél óra alatt értünk be. :oops: horror volt! Kata azóta napjában többször megdicsér, hogy milyen szép helyen dolgozom. :lol: Mindenhol olyan feltűnést keltettek az irodaházban, hogy dőltek az emberek a röhögéstől. (pl. liftben) A cégemnél 1 perc után már sütivel a kezükben rohantak elő valahonnan. :shock: :lol: :lol: Mit ne mondjak! Iszonyú szép a kilátás a Gellért hegy, a hidak felé a 14.-ről. A férjed hányadikon dolgozik????

Zsófi!
te már elkezdted a CTG-ket???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Veronikusz!
Velem minden oké volt.....arnyos vagy, hogy kérdezed...
Tegnap sétáltam vagy 3-4 órát a Berkével, megnéztük a repülőket meg a hajókat...azt hittem már, hogy megszülök......Nektek hogy telt a hétévge????
Te hogy vagy???
Hol lehet kapni azt a sört amit feltettél???Finom???vagy csak éppen iható????
Én egyébként holnap reggel 7-re megyek a Kútvölgyibe...vérvétel és egyebek......VAlaki????
Te mikor mész????
Tényleg Zsófi Veletek mizujs??

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

látom megosztotta a társaságot,az a dolog,hogy a szülés után átsétáljon a szobájába. Én szivesen sétáltam volna, de nem lehetett az ájulás miatt és bevallom igazat adok Ritának,hogy egy kicsit ciki volt, én is úgy éreztem,hogy nem vagyok beteg simán tudok a lábamon is menni, főleg,hogy a szülőágyról a zuhanyzóig is saját lábamon mentem a szülésznő segítségével..

KépKép

KépKép
cukorfalat

Séta:
Sajnálom, hogy egyáltalán szóba hoztam a témát, :oops: de úgy ahogy úgy két szülés is tök más, így az utána lévő közérzet, lábadozás, kimerültségi szint is más lehet. Én sem éreztem magam betegnek CSAK azért mert szültem, MÉGIS ÚGY RAKTAK VISSZA a szülőágyra, mert elájultam. Örülök neki, ha más olyan ügyes volt, hogy tudott sétálni. Komolyan!!! Bárcsak én is tudtam volna!!! :oops: :oops: :oops: Ezért lenne jó ha megkérdeznék!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!

Én hétfőn voltam az utolsó laborokon, kenetvételen (HBG??? HCG??? :roll:), első CTG-n. Mivel Évi szerdán lesz legközelebb nappalos, így én akkor megyek legközelebb.

Karamaltz sör: én a Savoya Park-i Herbáriában vettem, de máshol is lehet kapni. (De nem minden Herbáriában) Volt itt aki talán Kaiserben látta???? De bio-boltokban is lehet. Hogy finom-e? Én, mint sört-utáló is azt mondom, hogy a citromos egészen finom tud lenni. :D

Mi tegnap gyerekvasutaztunk. Illetve a férjem a két lánnyal én meg lementem értük a végállomásra. :D DU meg felköszöntöttük a férjem egy feketeerdő parfé tortával. :D

Köszi én megvagyok. Hol jobban, hogy kevésbé. :D És te? Hogy bírod még?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
a söröcskét lehet kapni Tesco-ba,Kaiserbe legalábbis anno mi ott vettünk :lol: egészen iható íze van :lol:
remélem mindenki jól van

mi szombaton megyünk a balcsira(fűzfőre)!!!

Tegnap voltunk tüzijátékot nézni,hát az én fiam annyira élvezte,hogy utána folyamatosan mondta "tűtű""dirdur" :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: