A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ja, Regi: Suttogó 2. El akarom olvasni, mert az 1-ben is találtam jó tanácsokat, és lelkileg is adott nekem, bár ezt sokan nyilván vitatnák (a Suttogó a szoptatási tanácsadóknak, Ranschburgnak stb. vörös posztó, szerintük arra megy ki, hogy a gyerek észrevétlen legyen -- szerintem nem, csak figyelembe veszi a szülőt is, van viszont egy irányzat, ami tényleg kiiktatja a gyereket, az a Gina Ford-féle Kiegyensúlyozott Babák..., na azt még olvasni is fájt).
Viszont nálunk ez a típusba sorolás abszolút nem működik, Ádi teljesen random módon viselkedik, persze ír kevert típusról is, de azt nem, hogy azzal ugyan mit kezdjünk. :shock:

Kép
Kép
irina

Irina Mi most az Alma együttest hallgatjuk.
Ez az ügyeletes kedvenc Grétinél.
A "Ma van a szülinapom" eész nap szólhatna.
Csak én unom már egy kicsit :roll:

Hófordulós Áronnak és Marcinak hatalmas ölelés

Nos hát az asztalon: Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina amit belinkeltél az az.
Nem engedi, hogy feltöltsem azt a képet amin látszik Cicáé :twisted:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina: Grtaula Ádinak a felüléshez!!
Mi ezt használjuk "bébitaxi"-nak, szuper járássegítő volt, sokkal gyorsabban ráéreznek az egyensújra, csak ajánlani tudom. mi a jateknagyker.hu-n vagyis a debreceni boltban vettük , kb 3-5000 ft közöttvolt.
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja jelentem láztalan vagyok!!! hurrá!!! kicsit paráztam a 39,7 től!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, Irina, szerintem is ez a bébitaxi! Boti imádja tologatni!

Móni!Cica :shock: :lol: :lol: :lol: Te jó ég!
kispocc

Botusnak is boldog hófordulót

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szerintem, ha vége lesz a nyárnak, úrja tele írunk egy nap egy oldalt. Csak most gondolom sok apuka szabin van, így együtt a család. Sokan nyaralnak, sétálnak, játszótereznek... stb.

Viranka! Jó nyaralást!!! :)

Mi megyünk most le a boltba.

Szeli csak fél 1-kor aludt el először ma... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok lányok, még bőröndözünk javában, de már itthon vagyunk. A nyaralás nagyon jól sikerült, voltunk Velencében, Triesztben és persze a tengerparton. Visszaolvasni majd holnap fogok, este pedig pakolom a képeket. Igaz, még a gépen sincsenek...

Remélem mindenki jól van, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!Rebeka nevében nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!A buli nagyon jól sikerült, csak nagyon elfáradtam...Most csak képeket teszek, aztán majd jövök!

A torta:
Kép

Apa nyomdokaiban:
Kép
Kép

VIP vendégek: :lol:
Kép

No comment:
Kép

A bátyámat mutattam már?
Kép

VikDan, a kishaver és a mi bébitaxink:
Kép

Fürcsi közben:
Kép

Gyönyörűségem:
Kép

Ilyen ügyes gyerekeim vannak! :D
Kép

Kerti munka, mi is segítünk ám!
Kép Kép

Munka után beájulva:
Kép

Na most jól megdobtalak titeket képekkel... :lol: :lol: :lol:

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Nekünk ilyen járássegítőnk van, és az tuti, hogy rengeteget segített Szeli egyensúlyérzékén!!! És ez olcsóbb volt. Először megijedtem, mert eléggé instabil, de szerintem ez direkt jót tett!

http://www.teszvesz.hu/item391532518_ab ... to_uj.html

Szerintem mindegy, milyen. Attól függ, mire akarod használni. Mi azért nem vettünk végül ráülőset, mert majd úgyis lesz olyan kismotorja, mint minden gyereknek, amit utcára használunk majd. Itt Dunában legalábbis minden kisgyerek olyat hajt.

Kép

Kép
regcsiken14

Na, akkor felteszek pár képet, de előbb röviden írok. Szóval egy hetet voltunk egy apartmanban, kocsival utaztunk - ez ugye eléggé kalandos egy babával, de végül is megoldottuk :wink:

A városnézéseket Rugó jól bírta, sőt el is aludt magától közben, úgy lefárasztottuk.

A tengertől először megijedt, és 3-4 nap után kezdte élvezni a fürdést. A homok az jobban tetszett neki.

Rám már nagyon rám fért ez a kirándulás, csak közben úgy lemaradtam a dolgaimmal, hogy már előre készülök az éjszakázásokra.

És most persze Rugó fel van pörögve, hogy tíz nap után újra itthon van, és persze nem hajlandó aludni már szinte dél óta.... :cry: Pedig már minden altatási trükköt bevetettem, de hiába. Azt hiszem, este kidől majd a szoptatáskor :D

Szerencsére a kutya is jól bírta a egyedüllétet, bár pár dolgot széttépett sajna, tele van az udvar mindenféle papírokkal, nejlonokkal stb. :roll:

És akkor pár kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Én meg majd igyekszem újra felvenni a beszélgetés fonalát :)
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda! Gyöngyörű helyen voltatok!!! :)

Most az Olimpia miatt nem jön senki????????? :roll:
Na, mindegy, én nem igazán nézem... :oops: úgyhogy itt leszek...
Majd elirogatok itt magamban! :)

Szeli ma 1x aludt (a szokásos 3 helyett) napközben, 1 és negyed órát. :shock: Aztán fél 7-kor már elég álmos volt, de nem tettem le, kihúztuk negyed 8-ig. Nagyon csodálkozom.

Egész nap járkált a lakásban. :D Lehet, hogy annyira élvezi, hogy inkább nem is akar aludni??? Hát kivi vagyok, hogy ez így marad-e, vagy csak kivételes eset volt.
Reggel biztos már 6-kor ébren lesz. Sebaj! :)

Irina! Én főleg azért szeretem a Suttogót (meg más gyermeknevelési könyveket), mert rájövök, hogy nem csak én vagyok néha bajban, mint anya, hogy megszeppenve állok valamilyen váratlan esemény előtt (pl. hiszti). ;)

Rebeka bulija fantasztikus lehetett! Nagyon szép kislány! VikDan is helyes kispasi!!! :)
Timi26! Remélem, most már sűrűbben tudsz Te is jönni!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Gréti nem semmi, hogy felmászott az asztalra... :shock: Nagyon profi! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, én is meglepődtem most, hogy csak négy oldalt kell majd visszaolvasnom. Azt hittem, hogy tíz nap alatt haladtatok egy csomót :roll:

De így majd gyorsabban végzek.

Rugó is kihúzta egy alvással, és épp most dőlt ki. Levágtam a körmét gyorsan (mert ha ébren van, nem lehet, annyira izgága egy lélek), és akkor jöttem. És ennem is kell majd, mert utoljára még délelőtt ettem egy jót... :evil:

Amúgy én itt leszek, velem írogathatsz kedvedre 8)
Szinte egész nap gép előtt vagyok amúgy, mikor tehetem persze, mert Gábor a munkahelyén szintén ezt teszi, és skype-on
tartjuk a kapcsolatot :wink:

Erre akkor szoktunk rá, mikor már itthon voltam tavaly nyáron nagy pocosan, és olyan egyedül lettem hirtelen úgy július-szeptember tájékán... És így lógok közben a babaneten is.

Amúgy Olaszországba én nem kimondottan akartam elmenni, valahogy soha sem vágytam oda. De hát Velencétől teljesen hasra estem :roll:

Na, megyek enni végre, aztán visszaolvasok gyorsan.

Szép estét, V. :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok

Sok boldogságot az ünneplőkenk!!!

Regi: Nagyon ügyes Szeli hogy így beindult. Bár én még nem tudom de biztos kevesebbet fog aludni jobban érdekli a járás mint az alvás.

Mesi: Igen, jól emlékszel Petrus pelussal alszik mindig mindenhol.

Vindolanda: Nagyon szép helyen voltatok!

Timi26: Nagyon jó kis buli lehetett nagyon szép kislányod van a kisfiadról nem is beszélve.

Kaqk: Emmácsak nagyon édes.

Lmóni: Gréti egy örök mozgó. Dohányzó asztalra mászás azért nem semmi nagyon ari a képen.

Viranka: Jó utat nektek!!

Nektarin: Gratula a fogacskához!! Mi még mindig a 2 fogasok táborát erősítjük.

Maggie: De jó hogy jelentkeztél!! Viszont a kicsikéidnek jobbulást!!

Ktimi: Örülök hogy jól telt a nyaralás! És nektek is gratula a fogacskához.

Irina: El sem tudom mondani mennyire, örülök hogy Ádó felült. Meglátod most már beindul nagyon.

Mi jól vagyunk egy hetet töltöttünk Szolnokon anyóséknál de lányok annyira elég volt már mindenért rászólt Petrára engem próbált irányítgatni és ami sokkolt bent ült velünk este a szobába és mikor Petra felnyögött rendesen leintett hogy majd megy ő én maradjak aztán rászóltam hogy ne haragudjon de nem maradok az én lányom. És ezáltal hogy ő rohan szerencsésen, felkeltette éjfélkor ( mi még fent voltunk Petivel mert tévéztünk és ő is ott ült velünk)mert hogy beakadt a lába a rácsba ő meg kirángatta…..Mire végre Peti is észbe kapott és rászólt!!!!És még egy és nem panaszkodom többet. Amikor nem voltam ott és arra megyek haza hogy mossa Petra fenekét mire mondom neki hogy nem kell állandóan mosni mert én nem szoktam ott a popsitörlő de ő a fiúkét is mindig mosta erre jól beégett elvettem tőle mosdatás utána ott állt mellettem és végig húztam popsitörlővel még a popót és ott volt a csík ennyit a mosásáról! És Peti el akarja hívni a jövő hétre előre rettegek hogy igent mond. Bocsánat sok voltam!!!

Kép

Kép
agica1126

Regi: jövök én sűrűbben, csak nagyon szégyellem magam, mert a ragálásokkal nagyon le vagyok maradva...és jegyzetelni nincs időm...

Vindolanda: nagyon jók a képek, szuper helyen voltatok! Nekem Róma a szívem csücske, bár máshol még nem nagyon voltam...

Kaqk: örülök, hogy jobban vagy!

Nagyon édesek az újabb babaképek!!!

Na jó, akkor mostantól kezdve amikor tudok belekotyogok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok
(ezt meg az előző oldalt tudtam visszaolvasni...)

Dettyk
Aztaaaa milyen jó formában vagy!!!
Édes Panka kisasszony :D

Regi
bográcsozás....egyik kedvenc mulatságom....elhiszem, h Szeli élvezte :D
És mindig elájulok attól, hogy milyen ügyes háziasszony vagy...
Én összevissza nézem az olimpiát....főleg délelőtt....

Irina
"Sanyi, a zseni"- ebból arra következtetek, h szereted még az Uradat :lol: :lol:
Van Benned kitartás, h későn este is dolgozol (gondolom, kell) :shock:
nagyon klassz, h Ádi így "kijavult"! Jól megszereltétek a gyereket :)
Gratu a felüléshez :)
Tejtermék: én sima Danone meggyes joghurtot adok Lindinek...És este elalváshoz kap tápit.

Sense
nagyon ügyi vagy, h ilyen sokat bírsz, bár persze ez nem választás kérdése most, ezt hozta az élet, de remélem, van segítséged is, hogy ezt a nehéz helyzetet megoldjátok!
Drukkolok! És aludj, amikor csak tudsz napközben!!!
és Boti szerintem már iskolakezdéskor átalussza az éjszakát
:D Ugyebár a koránkelés...Aki legény éjjel, legyen legény reggel is, ezt majd jól az orra alá lehet dörgölni :) :) :) Addig meg már csak röpke 5 év van... :D

Kékvirág
Nekünk egyszer lemászott Linda a légzésfigyelő érzékelőjéről...Hát én se kívánom senkinek azt az érzést!

Mesi
Annyira jóóóó a mocorgás :) :) Sokan irigylünk ám!

Viranka
hát igen, lassan mi is belehülyülünk a digitális dzsungelbe...
KU nálunk is van, a kutya (bármilyen márka) nagy szám...

Dmaggie
Nálatok is zajlik az élet... :D

Nektarin
na nemondmá, hogy a te gyereked összetör és rendezget :lol: :lol: :lol:

Móni
Vasgyúró!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zene:
Nálunk ELVIS a király!!!!
8) 8)
És a legjobbat erre táncoljuk:
http://www.youtube.com/watch?v=mGL4btEIoTo

Kaqk
De jóóóóóóó

Timi26
FRENETIKUSAK a Rebeka-képek!
Nagyon szépek a gyermekeid!
(Bátyó meg jóképű) :)

Vindolanda
elolvadok a fotóktól, már alig várom a mi nyaralásunkat...Mi 1500 km-t fogunk autókázni, csak oda :lol:
Az anyás-fekvős kép isteni :P

Ja, és ma házassági évfordulónk volt:
Kép

Viranka, így alszik a hordozóban:
Kép

Rólunk:
Asszem, kijött Linda 8. foga...
Nagyon gazember, egész nap utána pakolok, de ez talán nem egyedi eset :D
tegnap egy piros túrát tettünk meg vele a Pilisben, imádta...
Mi meg Apával jól beszedreztünk :P

Kép
granda

Granda: NAGYON BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT NEKTEK!!!
5.?
De édesen alszik Lindus!

A 8. fogunk nekünk is ma jött ki eszméletlen sikítások közepette. Szegénykém a délutáni alvást végigordította, egészen addig amíg szinte ájulva esett össze, fél óra alvás után pedig folytatta... :(
De estére már minden rendben volt, alszik mint a tej! :D

Kép
Kép
timi26

Na, sikerült gyorsan visszaolvasnom nagyjából.... a betegeknek jobbulást... tényleg nagyon összejön most mindenkinek :cry:

És akkor a gyors reakciók:

Timi, hát igen, Róma az szép lehet. Én meg ott nem voltam :wink:

Granda: utazás. Hát, mi 14 órát mentünk oda is és vissza is. Legyen nálatok sok játék, zenék a kocsiban... Meg türelmetek legyen rengeteg, és ne veszítsétek el a fejeteket :wink:
Én amúgy imádom az autópálya-pihenők hangulatát :wink:

Irina: Horvátország :evil: Nekünk egyszer amúgy volt szerencsénk megismerkedni tüzetesebben a horvát egészségüggyel. Két éve kimentünk, és Gábornak ott jött elő egy vizes mellhártyagyulladása két oldali tüdőgyulladással, és nem lehetett szállítani. A körülmények olyanok voltak (az üdülőövezettől jóval bentebb), mint nálunk pár évtizede, de az orvosokról-ápolókról nem mondhatok rosszat. Nagyon kedvesek voltak, ajándékok nélkül is. A végén adtunk neki ezt-azt.

Panndi: mi ketten fürdetünk, ha tehetjük. Polip-probléma így megoldva. De ma is magamban kellett, ilyenkor gyorsan befejezem.

Sense: vérvétel... :? Mi is voltunk, de mi úgy mentünk, hogy majd a fejéből veszik :x, de aztán a karja lett. És igen, úgy fogtuk le hárman. Szörnyűűűű.

Ági: anyós :evil: Hú, nálunk én már megneveltem, de néha a saját anyummal nem boldogulok... Hát amit a fekve-szoptatás miatt küzdöttem vele például...

Irina: felüléshez gratulálok.

Móni: Köszönjük, hogy gondoltál ránk :oops:

Kékvirág: légzésfigyelő :?

Mesi: rózsaszín satyis fotó :lol:

Plusz egy kérdés: van olyan fiús anyuka itt, akinek a gyermeke kis rudiját fogdossa és kacarászik???? Vagy csak Rugó ilyen kis koraérett??? :D

Jó éjt, megyek tanulni, még később lehet azért, hogy benézek!
V.

Kép
vindolanda

Vindolanda: VikDan is rögtön fogdossa magának, ha meztelenkedik. Szerintem ez természetes. Ezt is fel kell fedezniük...
Sőt, volt már hogy Rebekára is rá kellett szólnom, hogy ne turkáljon már a bugyijában...a válasz: "mindjárt anya, de olyan jó érzés..." :oops:
Viszont azt nem tudom, hogyan kell kezelni ezeket a dolgokat. Valaki tud erről valamit???

Jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Timi :lol:

Majd Panndit kifaggatjuk, ha hazajön, hátha tud valami okosat mondani. Mintha pszichológusnak készülne :roll:

Szégyen szemre le kell feküdnöm aludni :? Pedig ma úgy terveztem, jól haladok majd. De nem.... :(

Kép
vindolanda

Timi26
köszi, még csak a második...talán egyszer öten leszünk, legalábbis Robi ebben reménykedik....

Vindolanda
Hát 14 óra tényleg sok....Mi Lindivel utaztunk már 3 hónapos korában Erdélybe, meglepóen jól bírta.
Az 1500 km-t oda is, meg vissza is meg kell tennünk, de direkt 3 darabban tesszük meg, mert Ausztriában meg Svájcban is nézelődünk picit a franciaországi célig. No meg azért megyünk autóval, hogy helyben is kódorogjunk egy kicsit :P Gondolom, nektek is ez volt a cél....

Ágica
Hát ezek az anyósok.... Üdítő kivétel a rendes, nem okoskodó. No meg egyszer talán Sense vagy Regi írta régebben bülcsen, hogy azért is nehezebb velük, mert kevesebbet tűrünk nekik, mint anyukánknak...

Kép
granda

Jó reggelt!

Vindolanda üdv itthon.
Az alvós kép nagyon-nagyon szép :lol: :lol:
Pihenni is kell valamikor, majd holnap este tanulsz :wink: :lol:

Timi nagyon jó lehetett a buli a képeket elnézve :lol: :lol:
Szépek a gyerekek :lol:

Granda imádnivaló Linda ahogy alszik :lol:
Boldog házassági évfordulót

Ágica anyós :twisted: :twisted:
megmondhatod a párodnak, hogy neked így hirtelen túl sok a z anyukája.
Kérj egy kis szünetet, mielőtt jön hozzátok!!!!!!!!!!!!

Regi én vagyok az olimpia alatt is hellyel-közzel :lol:
majd én is beleszólok a monológodba :lol: :lol:

folyt köv. most el

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Hát én jól megszívtam. Tegnap, miután Szelit negyed 8-kor tettem le, fél 10-kor úgy döntött, kialudta magát. Kivettük a kiságyból, mert ott csak üvöltött, és éjfélig játszott, röhögött, mi nem annyira... :roll: De hát ez van. Biztos bezavarta, hogy csak 1x aludt napközben. :?

Rájöttem, hogy tudok én úgy is takarítani, ha Szeli itthon van. Nem kell mindig megvárnom, míg Anyuhoz átviszem. A ruhaszárítót (ami egyébként a spájz ajtónál szokott lenni, ajtórácsként funkcionál) odatettem a nagyszobaajtóhoz, így simán kitakarítottam a fürdőt és felmostam. 8) Ezek azok, amiket nehéz mellette, mert kijön a szobából a vizes padlóra, nyúlkál, mikor fertőtlenítek... stb. De így tuti volt. Igaz a vége felé elvesztette a türelmét, meg el is álmosodott. Most úgy tűnik, talán alszik megint, aztán megyünk le, mert megint ott kell hagynom egy 10-est a DM-ben... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, mi is DM-ezünk ma, vagyis Gábor. :evil:
A takarítás nálunk is nagyrészt Rugóval történik (igaz, én nem is tudom hová elvinni ekkor), és főleg babakocsiból vagy kiságyból nézi (a kiságyat kihúzom a folyosóra).
Mennem kell, ordít, azt hiszem, elálmosodott.

Köszönjük a képeket érintő dicséreteket.
Jók legyetek, V.

Kép
vindolanda

Ágica! Anyósod ultragáz! :evil: Ne hagyd magad!!!

Timi26! Nem baj, ha nem reagálsz mindenre, csak gyere!!! :)
:shock: Hát én nem tudom, hogy kell kezelni, de azt olvastam, hogy szégyenérzetet nem szabad bennük kelteni, de csak ennyit tudok. Szeli nyúlkál, ha meztelen, gondolom kíváncsi rá, mert a pelenka miatt nem fedezi fel... :roll:

Granda! Boldog évfordulót Nektek! :)

Nekem is van egy KÉRDÉSem! A "nagykönyv szerint" mennyi tejterméket kell fogyasztaniuk egy nap a babáknak???
Bár mi most ott tartunk, hogy reggeli, vacsora tejpép, uzsonnára a joghurtot meg a kefirt szereti, kis gyümölcsöt belekeverve. Ezeken kívül meg jóformán alig eszik. Tízórait vagy kihagyja, vagy max fél adag. Az ebédnél meg csak nyammog. Zöldségeket se nagyon eszi. A húsgombócot zabálja egyedül, de hát csak nem ehet minden nap azt... :shock: Ráadásul rettenetesen koszol vele, mert most kitalálta, hogy mégse harapja, hanem lecsippent egy darabot, és úgy teszi a szájába... :shock: :)

Kép

Kép
regcsiken14

Óóó... váratlan sikert arattam, már el is aludt :shock:

Kép
vindolanda

Mintha Emese írta volna, hogy napi fél liternek megfelelő tejtermékre van szüksége a babáknak :roll:

Amúgy Gábornak az egyik gyermekkori rossz emléke, mikor az óvónő csendes pihenő alatt kezdett veszekedni rá nyilvánosan, hogy ne fogdossa magát :D Persze ezen utólag csak röhögni tudunk, de akkor biztos nem volt egy jó élmény. Szóval tiltani tényleg nem lehet célravezető, talán majd később, ha lehet vele beszélgetni, átrágni a dolgot.

Ja, és Granda, boldog évfordulót nektek!!!!

Én sajnos soha nem tudom megjegyezni, mikor van a miénk. Igaz, Gábor sem. Így boldog tudatlanságban élünk :lol: Igaz, mikor házasodtunk, akkor már hét éve ismertük egymást, és a házasság sem most volt :?

Kép
vindolanda

Kép
granda

Kép
granda

Köszi Csajok! :)

Szelit letettem tízórai nélkül (nem is reklamált), hátha elég éhes lesz utána és megeszi a turmixolt zöldborsót... :roll: Szerintem nagyon finom...

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli nem aludt, kihoztam. Megkínáltam a zöldborsóval, de nem kérte, kevertem bele joghurtot, de úgy se kérte, aztán benyomott egy üveg vilmoskörte-birsalmát, aztán meg evett az én vadasomból... :shock: az bezzeg ízlett neki, a szószt ette tésztával... :shock:
Másnak is problémás az ebéd, vagy csak én kínlódok ennyit???

Kép

Kép
regcsiken14

Regi Gréti hála az istennek nem válogatós. Az ebéddel nálunk nincs gond, ráadásul most már a mennyiség is visszatért a régi kerékvágásba.
Szelike akkor se eszi meg a borsót ha nem turmixolod össze?
Semmi baja nem lesz tőle. Szerintem.
Tejtermék naponta kb fél liter. Tejen és füstölt sajtárún kívül gyakorlatilag már minden.
Csemetéink már lassan 1 évesek lesznek.
És nem kell csak ajánlott.

Irina ezt neked is írtam.
Gréti házi gyümölcsjoghurtot eszik. Natur joghurtot én szoktam gyümölcs segítségével felturbózni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Semmi baja nem lesz tőle :arrow: mármint ha egészben adod neki a borsót nem turmixolva.
Grétike imádja úgy enni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Sajnos, ismét gyorsnak kell lennem. A kicsi jobban van, viszont Dávid belázasodott, taknya, nyála egyben. :evil: Engem is kerülget valami, de lehet, hogy már az allergiám jelentkezik.

Azért minden ünneplő kicsinek és nagynak szívből gratulálok!!! (hófordulók, születésnapok, névnapok, házassági évfordulók)

Külön ölelem a mozgásban nagyot haladókat: Szelit és Ádámot! :lol: Nagyon-nagyon ügyesek.

Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást kívánok.

No, de nem ússzátok meg, néhány képet azért kikerestem: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
dmaggie

Regi
Kaja: lehet, h én meg túl l'art pour l'art vagyok, de Linda bizony hektikusan kap enni. Pontosabban úgy, ahogy kéri. Előfordultak olyan forró napok, hogy búcsút intettem szinte a szilárd kajának, csak a víz, meg a tejcsi...Van, hogy fél órával kajázás után vígan kekszet majszol (jó sokat) és minden főzeléket megeszik. De megtörtént már az is, hogy reggeli egy banán, ebéd kevés főzi, este meg egérmennyiségű tejpép és nem igényelt többet.
Lehet, h nem vagyok valami tudományos, néha aggódom is, hogy elegendő vitamint kap-e Linda, de arra szoktam gondolni, hogy amíg nem fogy és nem beteg, talán elvan.... :shock:
Szerény tapasztalataim szerint pedig a gyereknek BÁRMILYEN felnőttkaja jobban tetszik, mint az elé rakott csodás és nagy gonddal elkészített bébiétel... :P De Szeli helyében én is a vadasodat kértem volna :P :D :D

Kép
granda

Tovább is van, .....

Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
dmaggie

Dmaggie
jobbulást :)

Képek:
Viranka, nem is Te lennél, ha nem két lurkó lógna Rajtad :) Bár a nyakadban elfért volna még egy harmadik :wink:

(Ja és azért dumálok ennyit, mert Linda húzza a szunyát váratlanul, pedig az Auchanba készültem vele...)

Kép
granda

Sziasztok!Maggie: szuperek a képek! Nagyon helyes családod van!!!  Betegeknek jobbulást! ++++++++++Granda: nálunk is szinte kérédre van kaja. Ugyanúgy van, hogy több, van hogy kevesebb. A nasi viszont nagyon megy... :shock: Jaj, lányok nem is mondtam! Ugye emlékeztek mennyit volt a télen Vikdan beteg! Állandóan hörghurutja volt! Lekopogom, áptilis óta még csak meg sem volt fázva!!! Viszont izgulok, ha megint bejön a hideg, nehogy ugyanez legyen...bár sajnos várható...Csipetkém nagyon szépen közlekedik a bútorok, asztalok, székek mellett, alig kapaszkodik! És szépen áll sokáig egyedül és már megtett 2 egész lépést!!! Bár nem sieti el a dolgokat...ami nem is baj.Regi: köszi, akkor jövök!!!  :lol:  :lol:  :lol:

Kép
Kép
timi26

No gyorsan, amíg nem ébred fel!

Timi26! Én is ilyen gyerekzsúrokat akarok majd rendezni, ezek annyira jók lehetnek! Persze fárasztóak a szülőknek, de mamának, babának és a VIP vendégeknek (Detty-k! Eszméletlen csinos vagy!!!) maradandó élmény.

JA! És gyere, mikor tudsz!!!! :D

Regi! Én is úgy tudom, hogy fél liter tejterméket kell enniük naponta.
De Zsófi szerintem nem eszik meg annyit. A tejpépet sosem eszi meg teljesen, az ebéd is ímmel-ámmal megy. A tízórai néha kimarad.
Én már nagyon sok tejterméket adok neki, máőr nem érdekel, ha valamiben tej van.
Tojásfehérjét is evett már, és nem lett semmi baja.
Eszik már egy csomó felnőtt kaját, mint tejberizst (karamellásat, csokisat, málnásat, vaníliásat - boltit).
Túrót, joghurtokat.... Minden félét.
Múltkor saját készítésű tejbegrízt evett, ma reggel pedig tojásrántottát kenyérrel, és mozzarellával.

Nálunk arra kell figyelni, hogy ne együnk előtte. Mert ha Ő eszik, és mi is, akkor mehet a sunyiba a kajája, és feszt a miénk kell. :lol:

Felébredt...

Még van mit írnom, később próbálok jönni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: igen, rettenetesen fárasztó egy ilyen buli összehozása, főleg, hogy eszméletlen dzsumbuj volt az udvarban, előtte hetekig minden szabadidőmet a kertben töltöttem, hogy rendben legyen, nehogy valakit baleset érjen...+ a szervezkedés, sátor, asztal bérlés, kaja (mondjuk mi grilleztünk nekik, viszonylag egyszerű volt), a lakás takarítása (bár utólag nézve, ez teljesen felesleges volt... :roll: ) DE: a lányomra nézve a buli előtt és alatt, azt az örömöt az arcán, hogy ez az Ő saját bulija, ahol mindenki ŐT ünnepli!!! Na ez minden fáradságot megért!!!!!!!!!!!!
Úgyhogy hajrá!
Kicsi fiam is nagyon élvezte a nyüzsgést maga körül!

Kép
Kép
timi26

Most megyünk apáért, aztán húzunk Pestre ruhákat venni, kivételesen most magunknak, mert naon le vagyunk már rongyolódva...hát ugye elsők a gyerekek... :roll:

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Köszi a válaszokat!

A tejterméket csak tudni szerettem volna. Szeli is eszik, szerencsére szereti a tejpépet, kefirt, joghurtot, sajtot, túrót kevésszer adtam, de azt is ette.

Csak ezek a zöldségek mostanában nem mennek, pedig volt 1-2 hét, hogy egészben ette a húslevesben főtt sárgarépát, krumplit, karalábét. Ette a főtt brokkolit és karfiolt harapva. Csak mostanában nem kéri ezeket. Csak a húsgombócot eszi, a mellette főtt zöldségeket nem kéri, se egészben, se apró darabokban, se turmixolva. Borsót evett már egészben, de nem sokat, zavarta, hogy egész... :roll:

De mindegy, kóstoltatom vele, amit én eszek, meg próbálkozom még a főtt zöldségekkel, aztán meglátjuk.
És gyanítom, hogy nem elég éhes, úgyhogy ki fogjuk hagyni a tízórait, lehet, hogy eltellik és ezért nem eszik ebédre rendesen.

Fúúú, de büdi van... L

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Most csak gyorsan.

Mesi: Ti melyik játszótérre jártok? Mi ma voltunk fent a II.kerületben a Vérhalom térnél ha jól emlékszem.Nekem nagyon bejött csak rengetegen voltak :roll: Petra élvezte nagyon :D

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Mi oda járunk! :) Onnan babakocsival 10 percre lakunk.
Mi ebédidőben szoktunk menni, mert akkor van vége Zsófi délelőtti alvásának, akkor kevesebben vannak.
De ha mondod, hogy mentek, talizhatunk!!! :)

Zsófi meg szeret pelussal aludni. Olyan édes, ahogy belefúrja a buksiját, vagy maga alá gyűri. :)

Anyósod gáz a köbön!!! Jól teszed, ha érezteted vele, hogy Petra anyukája Te vagy! Állítsa le már magát!
Pároddal meg beszélj erről, a viszontlátogatást meg szerintem szüneteltessétek... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Sajnos nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors bejelentkezésre van időm.

Szombat éjszaka Marcikával kórházba kerültünk. Nem ment le a láza, csak egyfolytában nőtt, semmi nem vitte le, elváltozott a bőre színe, nyugtalan volt és rengeteget sírt, látszott, hogy fáj valamije. A kórházból nem is engedtek haza. Szerencsére lement a láza, vírusos torokgyulladása volt és +-es volt a vizeletében a fehérje. Hétfőn délután engedtek haza. A kórházban nagyon korrektek, rendesek voltak velünk! Pozitívan csalódtam! Még a kaja is jó volt! Tisztaság volt, külön szobában voltunk.
Ma kapjuk meg a többi eredményt. Tegnap óta meg a hasa megy szegénykémnek, rengeteget alszik. Remélem mára már teljesen meggyógyul, de kérek egy kis +++++++ tőletek!!! Így utólag is mindenkinek köszönöm a hófordulós köszöntéseket!

Kérdés: Ti mit vesztek az 1. születésnapra? Nem akarok hülyeséget, annyi játéka van már, inkább olyat, amit sokáig tud használni. Ötlet? Nagyon várom, mert a család is "zaklat", hogy mit szeretne Marcika.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó
rossz volt még olvasni is...Akkor megy+++++++++++++++++

Mi semmit nem veszünk Lindának, a szülinapi tortáját kapja, azért, mert már a rokonoknak sem tudunk mit kitalálni, hogy mit vegyenek....Egy egyéves gyereknek tényleg annyi mindent összehordoznak az ismerősök, hogy némelyik még felesleges is....
Aztán más lesz, ha majd jön a suli-ovi, amikor tündéres jelmez, meg görkori, meg szupicipő, stb kell, nem is tudjuk majd megvenni mindet :D

Kép
granda

Jó reggelt!

Anikó: :( Gyors gyógyulást Marcinak!!! +++++++++++++
Szülinap: mi a bébitaxit vettük meg, én mindenképpen a fejlesztő, hasznos játékokat szorgalmazom a családnak pl: könyv, fa játékok, logikai játékok...stb. Vagy esetleg ruhanemű.

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: