A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

köszi a hozzászólásokat a szex-el kapcsolatban....
a dokim szabin van és a 40.!!hetemen jön visssza, úgyhogy ezért gondolkodom a dolgon...majd meglátjuk :wink:

bagz: mesélsz majd h. mi nem volt olyan a szülinapodon? :(

holka:szegény, ezt jól kikaptátok, jobbulást az egész családodnak!

márti:baba méretei?

Kép
winona

Véger beengedett a babanet :evil:

Gyorsan írok magunkról aztán visszaolvasok.
A mai uh méreteink:
BPD:89 mm,
Femur:68 mm
Haskörfogat:312 mm
Súly:2642 g
A lepény érettsége még mindig 2-es :)
Normális köldökzsinór áramlás :D
Szóval minden ok a babával
A méhszájam 3100-as,de az ilyenkor normális,bár az án esetmben,hogy nem fordlt be a pici fiam majdnem mindegy....ez az érték.
Holnap ismét védődnő,mint minden szerdán a múlt héttől kezdődően.
Jövő héten ismét NST. Ja, igen nagyon jó volt hallani a szívhangját a férjem fel is vette telefonra... :D

Kép
Kép
a.m.

Bagzerka!

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK megkésve bár ,de törve nem.. :D

Eszik!

Engem is érdekelne a sterilizálás, már,hogy mikor? mert a korházba be kellene vinninéhány dologt amit sterilizálni kellene,de nem tudom mikor?és után hogyan tároljam,hogy steril maradjon?
HELP gyakorló anyucik!
Előre is köszi :)

Kép
Kép
a.m.

bocsi, :oops: Eszike! akart lenni

Kép
Kép
a.m.

A.M. örülök, hogy a babával minden rendben van!

Ami a sterilizálást illeti, előre szerintem teljesen felesleges. Cumisüveget majd csak akkor, ha szükség van rá és ugyanez igaz a cumira is! Max. jól mosd át otthon csomagolás előtt.

Amit a kórházba szeretnétek vinni, azt szerintem ott a csecsemős nővérek is sterilizálják, ha szükség van rá!

Én nem is veszek semmiféle sterilizálót, Dorkánál is csak főztem a cumit, cumisüveget, mellszívó alkatrészeit, amit kellett és tökéletesen elég volt!

Márti, mi volt a dokinál?!

Kép

Kép
anyoooka

Winona!

Pont most olvastam, hogy az utolsó 3 – 4 hétben már nem ajánlatos a szex, mert beindíthatja a szülést. Viszont azt is olvastam valahol még korábban, hogy csak akkor indítja be, ha a baba és a méh is felkészült rá (az orgazmus miatt, mert az ugye méhösszehúzódással jár). Másik topikban olvastam, hogy valaki már nagyon meg akart szülni, és állandóan zargatta apát, de csak nem szült meg, úgyhogy csak lehet benne valami.

Blúmi!
Mostanában kezdem érezni én is a derekamat, kezd felkészülni a szervezetünk.

Anyooka!
Dm – ben, Rossmannban lehet kapni WC papír ülőkét. Bár biztos van máshol is.

Minyu!
Milyen jó, hogy így reagál a szervezeted a gyümikre.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Na itt vagyok végre, minden ok., bár a magzatvíz árnyalatnyit kevesebb az átlagnál (Holka,elképzelhető, hogy a csalán-zsúrlótea miatt? -bocs, ha hülyeséget kérdezek) úgyhogy lesz még a kórházban egy soron kívüli uh., mivel a dokim most 2 hétig szabin lesz!
Szóval, még mindig lányom van, a doki szerint már nem várható, hogy valami nőjjön még a lába közé :lol: és szerinte igazi nő, mert nem mutatja meg az arcocskáját! :lol: :lol: :lol:
Na és akkor a méretek( nagyon nagy baba nem lesz a jelek szerint):
BPD:83mm
OFD:100mm
FL:60mm
HC:290mm
TAD:91mm
APD 91mm
AC:287mm
Fekvés:Koponyavégű
Lepény:o
Becsült súly:2000g
Ahogy a leletből kibogarászom, a méretei alapján 32 hetes, 1 napos és szept. 29-re saccolja a szülést (Anyooka, nem úgy lesz az, mi egyszerre leszünk bennt :lol: )4 a buksija viszont 33 hetes+6 napos magzaténak felel meg ( most tartok 32 hét+5 napnál), de a fiúknak sem volt pici fejük...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! :)

Sajnos nálunk se lehet enni-inni a szülőszobán... :evil:
evés az még ok, az túlzottan nem érdekel, de én rengeteget iszom. Tuti ott fogok kipurcanni. :(
Olyan későn megyek be amilyen későn csak lehet, csak hát első bébinél ez így elég érdekes lesz.
No meg bízom benne hogy szept közepén nem lesz vmi vad meleg.

És azt sem értem hogy ha itthon előtte megiszom egy liter vizet és ott hamar kiderül hogy na zipzár, akkor úgyanott vagyunk...
Hülye szabály.

Tegnap voltam védőnőnél, persze az enyim nem volt ott. Csak tudnám akkor miért hívott 5.-ére... +10kg-nál tartok vérnyomás normális.
Pulzussal sosem foglalkoznak bár ugye nézik vérnyomás mérés közben. Remélem az hogy ez nálam elég magas szokott lenni abból nem lesz baj.
Megvolt remélhetőleg az utolsó toxo meg vérkép is.

Derekam, hátam meg majd beszakad hajnal óta :(

Kép

Kép
starlark

Sziasztok! Jó reggelt. Látom tegnap mindenki punyi volt, pedig végre frissült az idő egy kicsit.
És csajok, pénteken megint jön az újabb hidegfront. Én már bármikor szülhetek.
De úgy tudom, hogy szülés előtt leszáll a nagy pocak, ami nálam még nem történt meg. Csak éppen mennyivel előtte száll le???
Na mindegy. Holnap megyek NST-re, ott talán kicsit okosabb leszek.

Starlak: nekem is magas a pulzusom, már gyerekkorom óta. 100 körül mozog. Az orvosomnak is említettem, hogy ez nekem mindig ennyi volt, azt mondta, hogy neki is magas! És ennyi!!! Ebből azt vettem ki, hogy ez a szülés szempontjából nem probléma. Vagy majd akkor foglalkoznak vele, amikor eljön a szülés időpontja. Nem tudom.

Márta: örülök, hogy minden rendben a kislányoddal, és annak is, hogy még mindig kislány! Szép méretes baba.

Anyooka: köszi a sterilizálós tanácsot! Akkor még nem állok neki semminek. Amúgy én kaptam AVENT-es mikróba rakható sterilizálót, így eléggé könnyű dolgom lesz, 2 perc az egész!
Vendég

Sziasztok!

Márti!
Gratulálok az UH eredményhez! Hihetetlen, hogy már ekkorák a babák! :lol:

Nekem is magas a pulzusom: 90-100 körül van. Még így is, hogy fekszem. :oops: Nekem sem csinálnak vele semmit.

gwini

Szisztok!

Eszike!
Nekem is mikrós sterilizálóm van. Akkor egyenlőre én sem foglalkozom vele.

Ma voltam a szokásos heti védőnő látogatáson. 1 hét alatt +1 kg,de tudom,hogy csak a lábfejemn lévő víz... :roll: hát ez van. Még kb. 2 hetet kell kibírnom (ha nem fordul be a kisllegény)

Jaj, tegnap olyan tündéri kisfiút láttam az újszülött oszályon. Nagyon szép és aranyos és kicsi volt. :) Haza hoztam volna ha nem jönne az én babaám is mindjárt... :wink:

Kép
Kép
a.m.

Bagzerka
Isten éltessen szülinapod alkalmából!!!!

Márti
Ez gyakran előfordul, hogy a vége felé az átlagosnál kicsit kevesebb magzatvízet lehet mérni.
(nem a tea miatt, amúgy is) Ne izgulj.

a.m,Eszike
nekünk Aventes mikrós sterilizálónk van.Nagyon szeretem!!! 5 perc alatt kész a sterilizálás vele.
Teljesen felesleges már most a szülés előtt pár héttel(?) mindent sterilizálni elég lesz a használat előtt egy órával megcsinálni.

Eszike
Utolsó hónapban bármikor „leszállhat”. Nekem Henivel kb az utolsó 2 hétben szállt le.

Starlak
Én is próbáltam minnél később bemenni Henivel. Kedd este 8-tól volt rendszeres fájásom de csak szerda reggel 6-kor mentem be a kórházba és szerda délután 2-kor született meg Heni.
Most másodjára azért iparkodni fogok befelé. +Henikét is el kell rendezni,mert apája bejön velem.

Csak egy apró kiigazítás: NEM az anesztesnek kényelmesebb ha a beteg éhgyomorra van. Hanem az esetleges altatás alatt a hányadékot nem aspirálja le a tüdejébe az akinek nincs tele a gyomra,így nem lesz tüdőgyula a szövödmény. Tényleg számtalanszor előfordul,hogy valaki jól bevacsorázik majd egy óra múlva elfolyik a víz és irány a kórház… De legalább azoknál a kismamiknál ki lehet védeni a fent leírt problémát aki már a szülőágyon fekszik és várhatóan pár órán belül a pici babája már a kezében lesz.

Én tegnap egész nap takarítottam. 6-ra párom is hazaért a munkából és segített, este 10-ig nyomtuk.
Az eredmény csillog-villog a lakás!!! És éjféltől 2 órán keresztül percre pontosan 20 perces fájások jelentkeztek. Amitől szegény párom jól bepánikolt,én meg bealudtam és oooolyan csoda jót aludtam most már nincs semmi fájás…
Azt hiszem mostmár csak módjával,apránként fogok pakolászni.
holka

Nekem most nagyon jó volt a vérnyomásom. 120/80 a puzus 83. A múlthéten meg egyszer 156-ot mért ,de én tudom,hogy csak azért mert előtte álltam rá a mérlegre és már előre tudtam,hogy sok lesz és le fog szidni. Ezen gondolom felspannoltam magam.... :evil:
Egyébként mindig "minta szerű" a vérnyomásom. Ahot képest,hogy 16-17 -nál tartok ez tiszta mázli. :wink:

A magas pulzusról csak annyit tudok,hogy a gyakori szívösszehúzódások miatt nem jó,mármit hogy ez csökkentheti a szív "élettartamát",de bocsi nem akarok senkit megijesztegetni ezzel. :oops:

Kép
Kép
a.m.

Holka!

Csak ovatosan azzal a rengeteg takarításaal. Minden elismerésem a tied,hogy ilyen jól birod még mindig. Én már beláttam,hogy apránként kell megcsinálnom mindent,mert egyszerre már nem birom...ez van.
Azt mondják,hogy azok a kismamik akik mindjárt szülnek mindig csinálnak egy ilyen nagytakarítást. Lehet,hogy te leszel az első anyuci közülünk??? :wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok kismamik! :lol:

Én egész héten Balcsin vagyok, úgyhogy csak villám bejelentkezéseim lesznek.

Márti, A.m., Minyu: Baba-méretekhez gratula!

Holka: Köszi a jótanácsot, kissrác rendben van, nem kötőhártyagyuszi volt, mert ma már nem olyan a szeme.
Ami pedig a takarítást illeti: tényleg ne virgonckodj! Barátnőmtől reggel kaptam egy sms-t, hogy tegnap, a 36. héten megszületett az egészséges kislánya 3100 gr, 53 cm. :lol:

Úgyhogy csajok, Eszike, A.m, Szeder, Holka...és még akik már a 36. hétben járnak: KÉSZÜLJETEK!!!! NEMSOKÁRA TI JÖTTÖK!!!! HÚ DE IZGI!!!

Rólunk csak annyi, hogy a hányingeres, csíkosodó, éjjel nem-alvó sorstársakkal pacsizhatunk! Kezdek nyűgös lenni... pedig még 7 hét hátravan....
Vendég

A normalis pulzusszám 60-80 között van egy nem várandós esetében. Várandósság alatt pedig 15-20/min növekedés jelentkezik. Így simán lehet,hogy 90-100/min egy kismami pulzusa.

a.m.
én még kb 3 hétig nem tervezek szülni :D .
Csak most olyan más mint mikor az első babám vártam akkor szépen be tudtam osztani a teendőket...most meg anyósom egy napra átvállalta Henim és nekem ki kellett használnom az egy nap szabad időm. Aztán anyósom vidékre utazik holnap és Henimmel kettesben lényegesen lassabban haladnék a készülődéssel :roll: :lol:
holka

Ez igen Holka!!! Nálam hullámokban jönnek a rohamok! Néha egész nap meg sem állok, egyfolytában készülődök, pakolok, mosok... Utána meg napokig pihennem kell.

Ma reggel annyira fájt a hasam, hogy egészen megijedtem. (nem időközönként jött, hanem egyfolytában, erősen fájt) Fel is hívtam a férjemet, hogy lehet, hogy ma be kell mennünk a kórházba, ha nem javul, de a telefon itthon csörgött a konyhaasztalon. :-) Remélem, hogy amikor élesben megy a riadó, akkor nem magamat fogom felhívni!

Kép
blúmi

De izgi, hogy hamarosan jönnek itt a babák! :lol:

Szerintetek nagy ijedtségtől beindulhat a szülés? Az előbb a szomszéd lány a frászt hozta rám! Majdnem megfulladt a 7 hós kislánya. Benyelet vmit és öklendezett. Szaladt hozzánk kiabálva és csak én voltam itthon, mert Anyáék pont elmentek. Szerencsére mire kikászálódtam a teraszra, már nem fuldokolt a kicsi. Valahogy lenyelte azt a vmit. Annyira megijedtem. Remélem, hogy nem lesz belőle baj. :oops: Vissza is feküdtem gyorsan.
De szegény velem sem ért volna sokat, mert én sem tudnék mit tenni ilyen helyzetben. Szerencsére a Nórival még nem volt ilyen.
El is akartam most is menni egy ilyen elsősegély előadásra, csak közbejött ez a fekvés. De lehet, hogy még szüls előtt elmegyek. Tudtok ilyet valahol? Ami nem túl drága?

gwini

Halihó!!

Nyaralni voltunk, ezért nem jelentkeztem, de nagyon sokat gondoltam Rátok!! Én a tábla alján vagyok, ezért eddig bennem nem is tudatosult teljesen, hogy itt tulajdonképp sokan bármikor szülhetnek :) Nagyon-nagyon izgi!!

Most vissza kell olvasnom rengeteget (lehet, hogy pár napig eltart ;) ), aztán jelentkezem.

Puszi!

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, csak pár sort szúrnék be, ha valakit érdekel priviben kerssen nyugodtan :)

Eladó az alábbi szék:

Fisher Price Baby Gear 2az1ben deluxe pihenőszék
Jellemzői:

* 18 kg-ig használható
* háttámlája 2 fokozatban dönthető
* játszóállvánnyal( levehető)
* játékokkal
* 3 pontos biztonsági övvel
* vidám színes huzattal
* huzata 30 fokon gépben mosható
* rezgő funkcióval
* könnyen összecsukható
* újszülött kortól használható
* 2 db gombelem (tartozék)
* 1 db góliát elemmel működik( nem tartozék)
* közkedvelt Baby Gear termék

1 hónapja vásároltam, kb. 5x10 percet használtuk összesen, de kaptunk most egy hintásat, így ettől megválnék hely hiányában!
Nagyon szép, színes, ötletes kis szék, lányom nagyon szerette! 1 év garancia van rá, és az eladó üzlet cseregaranciát is vállalt rá! Doboza is megvan még!
Személyesen is átvehető a XI. kerületben, de érdeklődj erről, mert a közelbe még kocsival is eltudom vinni, hogy ne kelljen egy vagyont költeni postára! :)

Kép Kép
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Jelentem, hivatalosan mától vagyok szabadságon munka nélkül (ahogy a barátnőm fogalmaz). Ugyanis tegnap már jött a helyettesem, és tegnap + tegnapelőtt megmutattam néhány fontosabb dolgot. A tegnapi nap hosszú is volt.
De ma már itthon vagyok, bár egész de. ugráltam a lakásban és pihenni se volt időm. Kb. 1 órája ültem le, és a nap hátralevő részét pihenéssel fogom tölteni.

Márti!
Hát, tényleg nem lesz egy nagy baba, ahogy elnézem. Hány hetes vagy? Mi a 31. héten voltunk 2000 g-osak.

Starlak!
Pont ezen gondolkoztam, mint te. Mármint az ivással kapcsolatban. Hogy ha én még itthon jól „beiszok”, akkor mire jó az, ha ott már nem lehet? Nem tök mindegy? A gyomrom úgyse üres már. Mi kedden megyünk dokihoz, meg akarom kérdezni, hogy időnként apró kortyokat se engedélyeznek? Mikor túrákon már fogytán van a vizünk, akkor is azt csináljuk, hogy jól „kiöblítjük” a szánkat egy- egy korty vízzel. Ez is csillapítja a szomjat.
A magas pulzusra nekem legutóbb azt mondta a védőnő, hogy valószínű a vérszegénység miatt van.

a.m.!
Hú, már csak 2 hét? Az nagyon hamar el fog telni. Nem izgulsz? Nekem még kb. másfél hónapom van, de az is olyan közelinek tűnik.

Holka!
Tessék vigyázni magadra/tokra! Irgumburgum. Az persze nagyon szép és jó dolog, hogy csillog-villog a lakás, de azért pihenni is kell közben. 20 perces fájások? Ez már nem jósló fájások?

Blúmi!
Akkor kösd az oldalára a párodnak azt a telefont, mert most jót nevettem rajta, de ha igazi fájás lenne, már nem vicces.

Sarkantyúka!
Milyen volt a nyaralás?

Tényleg olyan izgi, hogy mindjárt beindul a babaeső nálunk is. Mi lenne, ha fogadásokat kötnénk, hogy milyen sorrendben jönnek az első babák? Tét nem lenne, de olyan jó lenne visszanézni, valaki eltalálta – e.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Ági!

Nem túl pici ám, de én összvissz 156cm vagyok és alapjáraton 49-50 kg! A férjem magasabb ugyan jóval 180cm körül) de nem égimeszelő és szintén nem egy nagydarab valaki! A gép számolta a csontméretek alapján a korát és összesen 4 nappal kalkulálta fiatalabbnak, mint amennyi idős! Egyébként 32 hét+5 naposan volt a tegnapi uh.! A legnagyobb fiam a 31-32. héten 2100g-os volt és 3670g-mal született, a két kicsi, ugyanezen a 31-32. héten 1800 g-os volt és 3370, illetve 3350 g-mal születtek, úgyhogy picinek egyik sem volt nevezhető, viszont legalább meg tudtam őket szülni hüvelyi úton (az 1-nél azért keményen rezgett a léc :lol: )! Ha hozzáveszem, hogy most kislányom lesz, várhatóan kisebb súllyal mint a fiúk, akkor azért nincs ok az aggodalomra. Így is 3kg fölötti babára lehet számítani, az pedig igazán nem kicsike, én szept. 25-re vagyok kiírva, az még pont 50 nap, azaz bő 7 hét, hacsak 20dkg-t is hízik hetente, akkor nem lesz kicsi súlya! Persze kérdés, hogy meddig akar odabennt maradni! :lol:

Holka!

Nagyon köszi, annyira nem izgulok, mondta a dokim is, hogy ez akár a nagy melegtől is lehet, most még jobban odafigyelek majd, hogy eleget igyak!

Na megyek, Lányok, mert ismét hihetetlen mennyiségű babaruhát kaptam ezúttal a nővéremtől és a barátnőmtől, úgyhogy most megnézem őket! Tényleg komolyan tartok attól, hogy nem fognak beférni a pelenkázószekrénybe, pedig csak az 56-62-eseket szándékozom odatenni!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Így már minden érthető. Igen, a szülők adottságait is figyelembe kell venni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!
Gartulálok a szabadsághoz. Nagyon megérdemelted már!!! :)
Igen 2 hét kb.,de 3 hétnél nem több ha nem fordul be...

Szerintem is már csak nagyon kevés az az idő amit babók nélkül töltünk és az"eleje" elkezdi a bababoomot! :D Ált. nem az szokta kezdeni aki időben következne,de mit tudni itt nálunk mit"hoz" a gólya :lol:

Holka!
Hát én is elgondolkodtam már,hogy nem lesz ilyen könnyű dolgom ha majd a másodikat várom. De hát ezért vagyunk mi anyucik,hogy mindenre találjunk megoldást. :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Nem tűntem el, de iszonyúúúúúúúúúúú lusta vagyok... ég az arcomon a bőr...
Olvasgattam is a múlt hetet, de bevallom, most nem is olvastam vissza.

Ez valami borzalmas, hogy egyfolytában csak aludnék...

Starlark!
Nekem 19-én kell mennem 36 hetes vizsgálatra, kenetlevételre, uh-ra. Jó lenne neked is akkor? Mehetnénk együtt. ;) Úgyis már pár hete oda akarok neked adni valamit... :)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak mindig volt valami, így nem tudtam olvasni, írni!
Most újraolvasom a sok hsz-t, aztán majd jelentkezem!

Ormolya

Kép
ormolya

Hú, Csajok, nem hiszitek el!
A lányomnak kb. 60!db rugija van 56-62-es méretből, igaz,hogy 5 kislányról kaptam őket, gyönyörű mind, 1 gyerkőc hordta valamennyit! És akkor még ott vannak a sajátjaink is, mert a semlegesebb színűeket nem adtam oda a barátnőmnek, akinek ugye kisfia lesz. Bodyból még több van, nem beszélve a sok gyönyörű kis kardigánról, kocsikabátról, kisruháról stb. Már látom, hogy a babatakarókat és textilpelusokat száműznöm kell majd a pelenkázó nyitott felső polcára, hogy esélyem legyen a sok kis ruhát berakni a pelenkázó zárt szekrényébe! Szóval nem is biztos, hogy minden ruhát rá tudok legalább 2x adni, mielőtt kinövi őket, de ez legyen a legnagyobb problémám!
Ami érdekes nálunk most, az a mosás-teregetés. Mivel csak én tudom, hogy kislány, úgy kell mosnom-teregetnem a nagyon nőcis darabokat, hogy Apa meg a srácok ne nagyon lássák! Na nem mintha Apának általában feltűnnének a kiteregetett ruhák, de a csupa rózsaszín darabok szerintem még neki is szemet szúrnának! :lol: Úgyhogy most kiválogattam az összes rózsaszín-piros nagyon csajos holmikat és holnap, ahogy a férjem kiteszi a lábát itthonról, indítom a mosást, mire hazaér, akkorra pedig reményeim szerint megszárad minden és akkor azokat elrejtem a kiskádba és napközben vasalgatom majd, amíg Apa dolgozik! A fehérek, mentazöldek már nem feltűnőek, az marad majd hétvégére, attól meg nem félek, hogy a saját ruhásszekrényén kívűl máséba, netán a babáéba belenyúlna... Vicces kis játék ugye? De legalább nem unatkozom és nagyjából végezni akarok a héten a mosás-vasalással, mert, ha anyósék hazajönnek a Balatonról, Ő nem nagyon szereti, ha vasalgatok, merthogy nagyon vizesedik a lábam, ezért átjön és minden tiltakozásom ellenére (persze azért jól tud jönni a segítség) kivasal! De a kicsi lány holmiját mindenképpen én akarom!

Tényleg, ha már a segítségnél tartunk! Ki,hogy tervezi szülés után? Lesz segítség a nagyszülők részéről vagy Apa lesz a megmentő?Rendelitek a kaját vagy főz majd valaki? Eseteleg takarítónő, bejárónő lesz a megoldás?
Érdekelne, ki, hogy képzeli!

Most jutottam odáig, hogy a múlt heti hsz.-eket nagyjából végigolvastam! Nagyon köszönöm a köszöntéseket, aranyosak vagytok!

Pelenka, törlőkendő ügyben: A Huggies nálunk egy kalap szilvát nem ért, a Pampersnek, Liberonak meg évről évre változik a minősége, de a Libero azért jóval megbízhatóbb! Amire én esküszöm, az a Schlecker saját pelusa, a Babysmile, egyszerűen nem képes belőle semmi kifolyni(legalábbis a fiúknál nem volt rá példa), az ára pedig a dm-es Babylove pelussal egyezik, tehát lényegesen olcsóbb mint a nagy márkák, mert ugye megspóróljuk a reklámköltséget... Törlőkendő: nálunk is a Huggies volt sokáig a befutó, mert elég jó az ára, a minősége, vastagsága pedig áron felüli! De! Rátaláltam a Schlecker-esre ebből is, ebből is van u.olyan vastag, van sensitive és még vagy 2-féle más-más illattal és 2x80db kerül belőle 600.-ba! Ez pedig, főleg eleinte nagyon gazdaságos, amikor a napi 6-8-10 pelenkázás során 1 hét alatt elhasználunk 1 csomaggal! A vastagból pedig még kevesebb is kell!

Márti
borossné becz márta

Ági! Végre nem dolgozol! Én annyira örülök, ha ilyen hírt hallok! Szerintem 30 hét után ez már nagyon keméyn dolog!!

Márti! Akkor a kislányod gyakolatilag az első pár hónapban nem fogja ugyanazt a ruhát viselni! :-) Ez a bújócska a férjeddel nagyon tetszik, és milyen nagy lesz a meglepi a szülés után!!! :-)

Kép
blúmi

Sziasztok! :)

Ági: jó dolog végre nem dolgozni menni :) Anno rendes volt a főnököm csak ha munka volt kellett bemennem, de akkor is álandóan a telefon plusz be-be rohangálás volt az se volt az igazi.
Örülök hogy végre te is nyugiban :)

Lola: Nekem 23-30.-ára van írva a 36. heti UH hogy jött ez neked ki 19.-ére? De ettől még egy talit összehozhatunk :) Úgy is lenne pár kérdésem mint tapasztaltabbhoz :)

Márti: Remélem sikerül a titkos babaruha mosó akció :)

Kép

Kép
starlark

Márti
Tényleg??? apa nem tudja,hogy KISLÁNY???
Azt hiszi te se tudod?? Nagy lesz az öröm!!!!
60 body…. nem semmi!!

Szülés után párom itthon marad egy hetet..onnan kezdve,hogy hazaértünk.
És anno a nagyik főztek kb.2 hétig az elején,ez gondolom most is így lesz. Anyósom közel lakik hozzánk és én olyanra szeretném megkérni,hogy bevásárlás meg vasalás szóval házimunkás segítséget adjon és NE a Henit távolítsa el mellőlem mert akkor szegény tuti megorrol a kistesóra.

Ági
Nagyon megérdemled már a pihit!!

Bejci
Lesz ez még jobb! Én az elmúlt 3 napot végig aludtam…még pisilni se kelltem fel.
Mióta lejjebb szállt a hasim ,konkrétan meg se érzem,hogy terhes vagyok!!
Örülök,hogy kissrác jobban van! Lehet a hányástól, erölködéstől vagy az át nem aludt éjszakáktól vérzett be a kis szeme.

Szeder
merre vagy?
holka

Bejci
3 napot=akarom mondani 3 éjszakát!! :oops: :D
holka

Humanka
Nekem nagyon tetszik a babaszobátok!! :lol:

a.m
Már a finisben vagy. Szép nagy lett a pocid. Szupi hogy Gyuszikával minden Oksa. :D

anyooka
A papír wc ülökét a Dm-ben lehet kapni.

Bagzerka
Boldog szülinapot!!! :P

Derák fájás
Nem tudom Ti hogy vagytok Vele, de keddről szerdára virradóra annyira fájt a derekam, hogy meg is fogadtam, hogy szerdán összerakom a kórházi pakkot, ami néhány dolog kivételével meg is van. :oops:

Hétvégén megyünk dokihoz. Kiváncs vagyok mekkora lehet már Levente baba. Mikor 33. héten voltunk a becsült súllya 2350 gr volt!! Nst is lesz!! :lol:

Kép
sugi78

Sziasztok!

Én is vagyok, csak vissza kell olvasnom, ugyanis aug. 01-ig dolgoztam, és hát az utolsó 2-3 hétben el akarták velem intéztetni az összes munkát év végéig. (legalábbis amit csak lehetett előre is)
Most már majd jövök gyakrabban.

Dóri

Kép
dorka78

Sziasztok!

Én is itt csak inkább olvasó üzemmódban :oops: Már nagyon nyűgi vagyok és egyre nehezebbemre esik minden! Plusz Kornélia is most jön elemébe ami a rosszaságot illeti!! Tegnap fedezte fel, hogy a falra szuperül lehet zsírkrétával rajzolni, plusz nagyon szeret mindenhova felmászni! Szóval nem lesz semmi egy rosszcsont kicsivel és egy picivel!! Még a babaruhák kórházi cucc sehol semmi! Egyenlőre ott tartunk, hogy kipakoltuk a gyerekszobát, de még glettelni, festeni, szegélyeket felfúrni, konnektorokat kell betenni! Nagyon bánt, hogy nem úgy megy minden ahogy szeretném mert Én már nagyon készülnék a pici baba várására, de addig amíg a szoba nincs használható állapotban esélyem sincs hol letelepedni és szép nyugodtan készülni, miközben Kornélia feltehetően alszik :) Ezért mostanában szinte minden nap pityergek is, ha már a férjem nem úgy szól hozzám szintén! Szóval a hormonok dolgoznak ezerrel! Nagyon remélem, hogy a jövő héten már Én is végre belevethetem magam a babaruházásba! :)
Jaj és képzeljétek jöttek Hollandiából rokonok, hoztak egy halom ruhát Kornéliának meg persze a pici babának!! DE!!! A pici babának kisfiú ruhákat!! Ők ugyanis még úgy tudták, hogy fiú lesz!! :lol: :lol: :lol: Annyira édik, de úgy döntöttem simán kislányra is rá lehet adni Őket!!

Bagzerka Boldog szülinapot, gartulálok a költözéshez!

Humanka nagyon szép a szoba :)

Ági örülök, hogy végre vége a melónak!

Márti nem semmi ruhamennyiég! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!!

Gwini jó, hogy újra itt vagy! Sajnálom, hogy fekvésre vagy ítélve, de már nincs sok hátra!! Kitartás!

Akik dokinál voltak gartula az eredményekhez! Szépen növögetnek a babák!!

Bejci jó Balcsizást!

Holka gratula a 3 éjszaka átalvásához, most kicsit irigy-irigy :lol: :lol:

Nem tudom még mit akartam de sajna mennem kell! Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
lanta

Márti!
Jó sok ruhát összegyűjtöttél. A bújócska nekem is tetszik. Elképzelem, ahogy kilép a férjed az ajtón, te veszed elő a ruhákat, be a gépbe, mire hazajön, már a szekrényben sorakoznak.
Hol lehet kapni ilyen Schlecker féle pelust és törlőkendőt?

Segítség: Párom kiveszi az 5 napos apaszabadságot miután hazajöttünk a kórházból (így belelát az első pár napba), de szerencsére ott vannak anyuék és anyósomék is, akikkel nagyon jó a kapcsolatunk. Szerintem biztos besegítenek kaja ügyben felváltva. Apu tök rendes volt. Anyunak szept. 1 –én lesz szülinapja, és külföldre utaznak, de apu mondta, hogy úgy menjenek már, hogy azért itthon tudjanak lenni, ha már megszülök, a segítség miatt. (18-ra vagyok kiírva), így aug. 29-től szept. 10-ig lesznek távol. Persze semmi garancia nincs arra, hogy kihúzom 18-áig, de rendes volt aputól, hogy figyelembe vette ezt. Na de ha anyuék nem is lesznek, mondom, anyósomékkal nagyon jó a kapcsolatunk, amúgy is sok mindent szoktunk kapni, így 100 %-osan számíthatunk rájuk is.

Blúmi, Starlak, Holka, Lanta!
Hát igen. Már jól esik végre a pihi. És belegondoltam, hogy mostmár nincs az a pénz, amiért 1 nappal is tovább hajlandó lennék dolgozni, ugyanis ma betöltöttem a 34. hetet, vagyis 6 hét van vissza, ami számomra tök kevés.

Holka!
Leszállt a hasad? Akkor kb. már csak 2 hét és kezedben tarthatod? Én amúgy téged tartalak első számú befutónak baba ügyben. Lehet, hogy igazam lesz?

Dorka!
Akkor üdv a pihenők táborában! Végre te is eljutottál ide.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bagzerka, nagyon sok boldogságot kívánok így utólag szülinapod alkalmából!!!

Márti, ez aztán a ruhamennyiség, és én még azt hittem, hogy sokat vásároltunk... De hozzád képest a mi kisfiunknak nincs egy "rongya" sem :lol: :lol:

Tegnap voltunk a 4. szülésfelksézítőn. Utána Ronival még beszélgettünk. Kérdeztem, hogy kicsival van? Mire ő Igen, és megjegyezte: hát jó fitt kismamik vagyunk, ha még tudunk vezetni..
Ezen jót röhögtünk.. Végülis ez is egy fajta nézet :lol: :lol:

Lányok, holnap reggel hozzuk el a kutyát. Azt hiszem felköthetem a gatyámat... Valaki kérdezte (Bocsi, elfelejtettem, hogy ki), hogy milyen fajta. Németjuhász a lelkem, Kajla lesz a neve. Most 5-6 hetes. Még fiatalnak tartom az elválasztáshoz, de szólt a gazdi, a másikat már múlt héten elvitték..

Én kiskádat kaptam állványostól. Kettőt is :lol: De ha vettem volna, akkor tuti a teljesen sima aljút választom. Egyébként a húgomé még megvan a garázsban, és még lehet hogy azt fogom használni. Nem igazán tetszenek a "puklis" aljú kádak..

Holka, most aztán már igyekezz meggyógyulni! Mindjárt itt a szülés, nehogy má betegen mejn a nagy eseményre.
Hihetetlen, mennyien vagytok mág a 36. hétnél!

Humanka, nem semmi, hogy ilyen ritkán tudtok hazajönni. Család, rokonság meg itt van M.o-n? Nem rossz néha?

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Holka!

Mint második babás anyuci, világosíts már fel légyszi, hogy ez a "leszáll a has" dolog hogy néz ki. Eddig fent volt és most látványosan laposabb lett a mell alatt, alul viszont jobban kidudorodik, vagy hogy?
Konkrét a kérdés, mert tegnap reggel arra keltem fel, hogy a hasam a helyén, de a gyerek lejjebb csúszott érezhetően. Enyém baba eddig is lenti lakos volt (nem volt sosem bordarúgásom, gyomorégésem, gyomor rúgásom, nehéz légzés, stb.) de most még lejjebb érzem. Tuti nem megfordult, mert az összes alkatrésze ugyanabban az irányban macerál, de lent van. Ez is has leszállásnak számít?!

Márti!

Jó ez a bújócskázás! :lol: :lol:
Én már annak is örültem, hogy titokban a Párom fülébe súghatom a melóhelyén, hogy kisfiú, amikor másodszor is mondták az ultrahangon. :D Nagyon jó érzés volt az is. :D Kíváncsi vagyok a Ti meglepetésetek hogy sül el! :wink: :lol:

Segítség:
A Férjemmel és a "lányommal" leszünk itthon egy, esetleg két hétig. Utána biztos egymás agyára mennénk, úgyhogy próbálunk visszatérni a rendes kerékvágásba. :D A tágabb családot szeretnénk a lehető legkisebb mennyiségűre redukálni, hiszen egy ilyen kis pöttömkének semmi szüksége rá, hogy ezren macerálják. Rokon és baráti látogatások néhány hétig nem lesznek, nem akarjuk.
Anyukám, és az ő részéről a mamám segítségére számítok első sorban. Sajnos apum részéről a mamám elég "levakarhatatlan" és nem látja ha útban van, ezért kénytelenek leszünk mellőzni, mert a végén még "beköltözik". Én főleg néhány adag ételben, kis takarításban, és vasalásban várom a segítséget. Egésznapos őrzést nem kértem, remélem nem is lesz szükség rá. :D

Csajok!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem kezd az agyamra menni, hogy mikor mondom valakinek, hogy mennyi idős a baba, akkor megjegyzi, hogy az szuper, de még azért töltsön ennyi vagy annyi időt a pocakban. Nem tudom, lehet hogy én gondolom rosszul, de a 40 hét nekem csak egy olyan viszonyítási szám, ami főleg a túlfordásál válik fontossá majd. Sosem gondoltam, hogy nekem a 40. hétig kell cipelnem a gyerkőcöt és akkor utána lesz mittomén mi.
36 hetes kortól én úgy érzem, teljesen reális arra számítani, hogy bármikor megszülethet és ennyi idősen akár már várhatom is a szülést. Akkor minek hozzáfűzni, hogy azért maradjon még bent mittomén meddig?! :evil: Mi a fenének, ha egészségesen ki tud ilyenkor is jönni?! Ha akar...
Áhhh, mindegy. Én heteket, napokat számolok. Várom már, izgulok, lélekben készülök rá, kíváncsi vagyok és nem vagyok hajlandó azon parázni, hogy még mennyit kell bent töltenie mittomén mihez.

Anyukám Férje nagyon rendes volt, végigjárta nekem a fél várost, úgyhogy lett orbáncfű olaj, muskotályzsálya olaj, mandula olaj és málnalevél tea is. Hihetetlen egy pasi, pedig direkt mondtam nekik, hogyha valami kimarad, akkor sincs semmi gond. De nem, ő körbenyargalta a várost, hogy minden meg legyen amit kértem. :D Az ilyenektől tökre meg tudok hatódni, pláne hogy apukám ezt nem tenné meg értem, ez teljesen biztos.
Holnap megkapom a motyót, utána indulhat a boszorkány konyha. :D Ezt nagyon fogom élvezni, azt hiszem. :D Masszázs, tea, homeos bogyeszek, végre csak a babával foglalkozhatok. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Dorka szupi, hogy már Neked is vége a melónak! :)

Röné majd írj, hogy hogy boldogulsz a kiskutyával :)

Segítség: Hát első öt nap apával az biztos! Főzés mamik!! Aztán, hogy utána, hogy lesz még magam sem tudom, mindenesetre érdekes lesz! Egyenlőre még majd tesómra is számíthatok amíg nem megy vissza dolgozni! Jó lenne ha az első 3 hónapban még nem kéne neki! :)

Monee tényleg nagyon rendes anyukád férje! Le a kalappal előtte! :) A beszólásokkal meg tényleg ne foglalkozz, itt is teli van velük a padlás!! :lol: :lol: Én azt bírom, hogy ilyenkor mindenki olyan okos! :roll:

Na és akkor még egy pocikép 32+6 nap: Kép

A lábamról egyenlőre nem csinálok mert nincs rajtam egy deka víz sem, aminek persze nagyon örülök!!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Ismét visszatértem a Balcsiról. De nem is maradok sokáig, mert holnap megyünk apával wellnesselni 5 napra. :D
Megpróbálok visszaolvasni és mindenre reagálni.
Amúgy nálunk minden a legnagyobb rendben!! :D Jobban érzem magam , mint eddig valaha!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka - naaaaaaaaaaagyon kis csini a babaszoba!

starlak - a hsi striákat szerencsére eddig megúsztam. De sajnos tapasztalatból tudom, hogy "ami marad az ragad". Max csak halványodni fog, eltűnni soha. És még csodaszer vagy módszer sincs rá. :?

petra,
nálunk is nagy dillema volt ez a kád kérdés. De mindenki lebeszélt róla. Sokkal nehezebb abban a kádban nagyobb babót fürdetni, vagy pl hasra fordítani. Úgyis rutinosan belejössz a fürdetésbe pár nap alatt!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

csak részletekben merek írni.... :)

anyooka - nagyon arik a babacuccok. Főleg az a kis "zsák " tetszik, ami a babán van! megkérdezhetem, hogy hol vetted?

am, szeder - jó nagyok már a babák. Tyűűűűűűűűűűű de izgi!! :D :D .
lehet, hogy mire legközelebb hazajövök, már lesz aki babázik?? :D :D

Vizesedés - viszonylag megúsztam. Csak az ujjaim vizesednek egy picit, meg a 2 talpamon 2 foltban. :shock: Az monjuk tök furi.

szex - nálunk bizony még rendületlenül van. De eddig még semmi panaszom nem volt utánna.

Nálunk a kórházban enni és inni is lehet szerencsére. Mondjuk csak vizet, meg szölőcukrot és kekszet. De nem hiszem, hogy szülés közben ennél komolyabb kajára vágynék.... - mondjuk egy stroganof bélszínre. :D :D

Képeket majd teszek fel, pocakról meg lábról... csak most rohanok kozmetikushoz.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Én meglepően jól vagyok. Úgylátszik a meleg meg a nyaralás nekem jót tesz. Még a magnéziumot is csökkentettem napi 2-re.

Elég mozgalmas heteknek nézek elébe. :D
Most megyünk apával egy utolsó, amolyan babymoonra. Utánna esküvő jövőhéten, majd megyünk aug. 20-án Szegedre István a királyt nézni. :D
Szóval unatkozni nem fogok az elkövetkezendő 3-4 hétben.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági!

Ez hihetetlen. Az én anyukám is szept.1-én született és én elvileg aznapra vagyok kiírva,de tuti nem húzzuk addig a farfekvés miatt :(

Márti!
Nekem is nagyon tetszik ez a bújócska a rucikkal. Nagyon izgalmas és remélem nem jön rá senki a titokra.

Üdv újra a régen itt jártaknak. Remélhetőleg így a vége felé ismét felpezsdül az "élet" a fórumon.

Szeder. Konan, Roni,Minyu????

Lanta!
Szépen kerekedik a babalak :D

Segítség: Nálunk is a férjem itthon lesz az első 5 napban,klehet,hogy 1-1 nap megszakítással,majd látjuk.
Anyukám és anyósom fognak főzni a takarítás egy részét a párom vállalaj a vasalást meg szeritnem anyukám. Szóval lesz segítség. Nem is bánom,mert a császárosok az első 2 hétben nem sok mindent tudnak csinálni a baba körüli teendőkön kívül. Én legalábbis így hallottam...

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Vagyok még én is.
Most nem olvasok vissza, azt hiszem van egy kis mentségem rá..
Tegnap este 6 óra óta 10-8-5-3 perces görcseim vannak.. össze-vissza jönnek nincs benne rendszeresség.
Tegnap voltam CTG-n és mikor hazaértem utána kezdődtek.. azóta tart.. éjszaka aludtam kb. 3 órát, azóta sem.. és ma délelőtt bementem a kórházba a doktorhoz.. megvizsgált.. és bő 1 új nyit tágultam az éjszaka a görcsöknek köszönhetően..haza engedett CTG után, mivel Adél jól van, és nem rendszeres időközönkénti fájásaim vannak.. JA és Adél fejecskéje kezdi kitaposni a kezdeti útszakaszt.. leereszkedett a hasam.. hm.. nem tudja az orvos sem, és én sem érzem, hogy meddig lesz ez az állapot..
lehet, hogy elmúlik, és lehet, hogy felerősödik és Adélka már nem pocaklakó lesz :) hihetetlen még leírni is...
A lényeg:
nem tudni, hogy meddig leszek pocakos.. lehet, hogy még 1 napot, de lehet, hogy 2 hetet.. ez a bizonytalanság nagyon-nagyon rossz lányok!!!
Az orvos azt mondta, hogy 36 hetes + 1 napos vagyok ma.. simán megszülethet, mert érett a tüdeje.. úgyhogy nyugodtan jöjjek haza és ha érzem, hogy itt az idő, akkor menjek be a kórházba!
Hát most én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz!!!
JJJaa és 3 napja hagytam abba a magneB6-ot!!!
Itt az eredmény!!!!!!
Szorítsatok, hogy még 1 hetet itt maradjon a pocakomban Adélkám!!!!!
Bár, ha Adélnak jobb lenne itt kint velünk .. akkor VÁROM SZERETETTEL!!!!!!!

szeder74

Sziasztok!
Csak gyors bekukk!
Tegnap délután kedvem és időm is lett volna írni, de egész délután nem volt nálam internet. Nem tudom mit szórakoznak folyton?

Holnap érkezik az új konyhabútorom, ezért ma csempézés van, szokásos rumlival. Holnap gondolom megint rumli. Jó, hogy egy hete ért véget a festés, és 4 napig volt tisztaság és rend.

Szeder: nagyon izgulok érted! A magnézium+kalciumot én is hétfőn hagytam abba. De egyelőre semmi változás.

Ma voltam délelőtt NST-n. Hát csajok: ezt gyorsan lezavarták. 2-szer éreztem összesen, hogy Noémi mocorog, de a szívhangok alapján többször is nagyon felgyorsult és lelassult a szivecskéje. Nem tudom ez mit jelent. De a vizsgálat végén a nővér megnézte a kinyomtatott papírt, és mondta, hogy minden rendben. Az sem volt probléma, hogy csak 2-szer nyomtam a gombot.
Orvos sajna nem volt, mert szabin van a dokim. (Ezek szerint ezért a jövő hétre voltam visszarendelve.) Így nem vizsgált meg senki. De egyelőre viszonylag jól vagyok. Néha nyilalgatok ott lent, de már kezdem megszokni.
1 hét múlva megyek ismét NST-re, addigra a dokim is lesz már.
Ezt a hétvégét ki kellene bírnom, mert nincs itthon az orvosom! De szerintem menni fog sok pihivel.

Legközelebb talán holnap délelőtt leszek, nem tudom mikor jön a bútor. Aztán megint hétvégézek.
Hétfőn védőnéni, utána jövök!

Mindenkinek jó hétvégét, ha holnap nem jönnék!
Puszi
Vendég

Szeder drága!

Mennek a minden irányú drukkok Hozzád! :D
Ha Adélka ki akar jönni, megakadályozni nem tudjátok, úgyhogy no para, vele minden rendben van és lesz is. :D Nem olvastad, de pont ezt írtam az előbb, hogy már akármikor jöhet bárkinek a bébike (azoknak akik a 36hoz vannak inkább közel) és ez tök jó. Én is nagyon várom már a mi babánkat. :D

Írjál majd hogy mi van Veled!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

HÚÚÚÚÚ Szeder!
Akkor lehet,hogy Te kezded a várva várt babázást???
Nagyon szorítok neked,legeyen minden úgy ahogy te szeretnéd!!!
Ha menned kell akkor kinek írsz majd sms-t?
Nagyon vigyázz magadra és Adélra (ahogy eddig is)! :wink:

Kép
Kép
a.m.

köszönöm lányok! -de nem akartam ám ezt felfújni.. lehet, hogy 1 nap, lehet, hogy 2 hét.. a jó ég tudja ezt most tényleg.
sms-t küldhettek rám.. a Topic neveiteket mellékeljétek.. és elmentem.. bármikor jól jöhet :) a számom: 30-6-863-473 . Várom az üziket.. vagy akár ide is írhatjátok a számotokat.. hangsúlyozom: NYUGI-ra intem magam..és most talán tudok aludni is, mert álmos vagyok, azért tegnap óta csak 3 órát aludtam, és mindjárt megint este..

szeder74

Hűűű szeder!!!
ez olyan hihetetlen!!! :D :D
Mennek a drukkok, hogy +1 hetet még maradjon Adél!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Tudni fogja Adél, mikor a legjobb neki a születés! Bízd rá magad! Nagyon szurkolok!

Honey!

Látom, már Te is 50 napon belül vagy! Nagyon rohan az idő!
István a király nagyon jó! Nekem életre szóló élmény volt a jubileumi bemutató! Szegeden ki fogja Istvánt, Rékát és Koppányt játszani?

Jelentem, az összes csajos ruha odakinnt szárad, az 1. adagot biztos ami biztos alapon már reggel 9h-kor kiterítettem és, hogy tutira menjek, a sárgákat is kimostam már, nehogy Apának feltűnjön, hogy napsárga rugiban eddig nem látott itthon babát... :lol: megyek is sasolni, hogy megszáradtak-e már, meg lenyomozom Apát, hogy ma mikorra várható, hogy hazajön?

Eközben Lehelkém mág mindig nincs jól! A füle már nem fáj és már csak átlátszó cucc jön az orrából (bocsi), de köhög és már 6. napja lázas! Szerencsére 39.5-öt már nem mérünk, de állandóan 38 fölé megy, ha kimegy a lázcsillapító hatása! Nem nyűgös igazán és azért már jobban eszeget mint eddig, de az antibiotikumtól hasmenése van, olyankor fáj a pocija, pedig az 1. naptól adom neki a Normaflore-t! Ma elfogy az antibiotikum is, úgyhogy, ha holnap sem lesz jobban, akkor irány a saját doki nénink, mert ugye a múlt szombaton az ü. gyerekorvos látta el.
És akkor a dilemma: ugye a héten nyaraltak volna Felsőörsön anyósékkal a srácok, de egymás nélkül nem léteznek, nem akarnak menni stb., viszont, ha holnap levinné a férjem Őket, lenne legalább 1 hosszú hétvégéjük és szegény Csabim annyira menne, de csak az öccsével! Betegen viszont nem engedhetem el a kicsit...Szóval szerintetek melyik ujjamba harapjak? Fürdeni nyiván nem fognak, de egy kis állatkert, kirándulás, kisvasútazás beleférne a nagyszülőkkel és annyira várják mindkét részről a dolgot! Holka, Te mit tennél? Persze nyilván megkérdem a gy.orvosunkat is!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: