A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Helló, Flóra! :D Nem gondoltam, hogy valakivel fogok találkozni. :D

KépKép
benó

Visszaolvastam. Szilvi a receptedet eltettem,ki fogom próbálni.

Zsuzsi,puszika neked, nagyon köszönöm. Aranyos vagy. De akkor is fogynom kéne. :( Csak nem megy.

A F. is így szeret, de biztos jobban szeretne slanknak látni. Meg állandóan azon parázok,hogy mi van,ha a súlyom miatt nem esem teherbe,meg ezért vannak a hormonzavarok. De valójában ez szerintem egy ördögi kör. Hormonzavaros vagyok,ettől túlsúlyos lettem, ami tovább ront a hormonzavaromon. :lol: Ezt megmagyaráztam. :lol:

Kép
flóra 11

Szia Benó! Már megint irtó lassú ez az oldal.

Örülök, hogy látlak ma. :D

Kép
flóra 11

Ezek a hormonok.... :wink:

KépKép
benó

Én is örülök, hogy látlak.
Visszamentem, megnéztelek téged és a Tancsut, de előrébb még nem jutottam.
Sajnálom, hogy a Szilzi ilyen szarul volt a piri kezdetén. Ismerős. :wink:

KépKép
benó

Na, jó. Le se sz....m a hormonokat. Holnap megyek doki bácsihoz. Meglátom,mit mond. Megint fogja símogatni a szakállát. :D

Kép
flóra 11

Ezek is hormonok. Azért volt rosszul a Szilzi.

Kép
flóra 11

Ó, de jó! :D Hányra mész? És ez melyik doki?

KépKép
benó

Gy. nagyon el van keseredve?

Kép
flóra 11

Ginekológushoz megyek holnap. Már lejött az eredményem a prolaktinra, tehát mehetek kontrollra. De a nővérke azt mondta a telefonba,hogy a prolaktinom normában van. Vagyis akkor nem tudni még mindig,hogy mitől maradt el a pirim.

Kép
flóra 11

Jaj, Benó,ugye nem dobott le megint a gép? :shock:

Kép
flóra 11

Utálom a hormonokat! :twisted:
El volt keseredve, de megvigasztalta magát egy hőn (és régóta) áhított csigás íjjal, ami eszméletlen ronda, de annál drágább.

Tegnap nagyon gáz napunk volt, képzeld, egymáshoz se szóltunk szinte este, annyira idegesek voltunk. Az adóhatóság! írt egy levelet, pénteken jött, amiben írják, hogy ki akarnak jönni, megnézni a telket (ma). A Gy. persze ma vizsgázik, ezért azt mondta, hogy majd én megyek ki hozzájuk. Hát, nekem ehhez semmi kedvem. Megbeszéltük, hogy felhívja őket és kér másik időpontot. De nem tudott, ezért megállapodtak, hogy ír a GY. egy nyilatkozatot, hogy mennyiért vette a telket, meg hogy mi építettük utólag rá a házikót stb., és azt leadjuk a helyi önkormányzatnál. De persze betojt az összes gép, nyomtató, és este 8 vagy nem tudom, hány óra körül indultunk el egyáltalán itthonról. Szerencsére találtunk ott az önkorm.-nál egy emberkét, aki éppen szerelt vagy pakolt vagy mit csinált, és neki odaadtuk a papírokat. És aztán kezdtük a tanulást.

KépKép
benó

Az előzőt majd azért kitörlöm.

KépKép
benó

Na így aztán nem is csoda, ha nem tudott felkészülni. :(

Kép
flóra 11

Megyek, Flóra, megígértem a Gy.-nak, hogy ma nézünk valamit (a szemhéjunkat belülről pl. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ). Ma ünnepeltük meg a tegnapi nap helyett a házassági évfordulót a Halászban, a Juditékkal (volt osztálytársamék). Tegnap is akartunk ugye menni valahová, de ehelyett fölöslegesen tanultunk. :evil: Hajnali 3-ig tanult a Gy., jól kiszúrtak vele. Meg ugye ideges volt az adóhatóság miatt is, mert most a fószer egyedül ment a telkünkre megnézni.

KépKép
benó

Miért?Gondolod,hogy valaki idegen beleolvas ebbe a topikba? Szerintem nem, akkor én sem mernék mindent leírni,meg fotókat küldeni. Ez csak a miénk. :D

Kép
flóra 11

Persze már tanult régebb óta, de nagyon vastag a könyv, még volt belőle, meg hát idióta vadászidényeket meg ilyeneket be kellett magolni, meg hogy melyik állat lőhető stb. képek alapján.

Jó, akkor nem törlöm ki.

Én meg a laboreredményemet kérem el holnap. Remélem, rendeződött a bacim. :wink:

KépKép
benó

Rendicsek Benó. Nekem is épp felébredt a párom,én is megyek.

Nagyon fáradtan jött ma haza. Vacsizott és lepihent. De ez jó,mert így lesz ereje rádiózni. :lol:

Kép
flóra 11

Tényleg, a baciddal nem tudjuk mi van. Reméljük már minden rendben.

Holnap aztán jelentkezz. Én is jövök rögtön doki után.

Kép
flóra 11

Most megnyitottam egy másik ablakban a topicot, és olvasom közben azt is, bocsi.
Megnéztem a pocakfotókat! :D :D :D :D Köszi, Timi, hogy mindig emlékszel rám, hogy szeretem ezeket nézegetni. Nagyon aranyos manók vagytok mindannyian! :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Akkor jó éjt Benó.

Szép álmokat.

Kicsit még olvasgatok.Ha találok valamit,akkor írok.

Kép
flóra 11

Ja,még itt vagy? Azt hittem elmentél. :D

Kép
flóra 11

Pussz, Flóra.
Jó rádiózást! :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Nagyon jó fotókat küldtek ma a lányok. Nekem tetszenek. Az első két gyerekkelén is olyan kismami voltam,mint Timi. Nem volt pocakom. A 8-dik hónapban kezdett látszani. A harmadikkal meg akkora voltam,mint Tancsu. Nem tudom,mitől függ.

Kép
flóra 11

Akkor most végül is mész? Már megint csak kerülgetjük egymást. :lol:

Kép
flóra 11

Igen, itt vagyok, a Gy. eszik, és meg olvasok.
Jó lett a klotyó, tetszenek a képek. :D
Timi, én meg az internetzseni. :shock: :shock: :shock: Te összekeversz valakivel. :lol: :lol: De azért puszi neked. :D :D :D

KépKép
benó

A párom most eszi a második vacsiját, még vagyok.

De ha mentél, akkor pá. Holnap talizunk.

Kép
flóra 11

Na jó,akkor tényleg vagyunk mind a ketten. Röhejes, hogy folyton elköszönünk egymástól. :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi a klotyót. Nekem is tetszik, jó lett.

Kép
flóra 11

Mindkettőnk párocskája eszik. :lol: Megbeszélték? :lol:

Kép
flóra 11

Szerintem igen. :D

KépKép
benó

Jó éjt, most már tényleg megyek. Pussz :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Benó,neked mit mondott a doki,hogy a bacik bezavarhattak neked vagy nem?

Kép
flóra 11

Rendicsek. Menjünk.

Pá.Jó éjt.

Kép
flóra 11

Jó reggelt lányok!!!!

Baromi vacak éjszakám volt... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Este fél11-től reggel4-ig 5x keltem fel,a lábam mint egy elefántnak, a hasam alja majd kiszakad,és Gergő mintha csak egy nagy kődarab lenne bent,nem akar mozogni.... :x :x :x :x :x

Kép

Kép[/
tancsu

A párom elment hamarabb dolizni, mert nagyon sok munkájuk van most....:(

Flóra:A lakásra én is kiváncsi vagyok, ezen az egy képen szép nagyon...:D

Benó:reméljük hamarosan meggyógyul a gépetek és jössz hozzánk, mert hiányzol.
Gy.-t sajnálom hogy nem sikerült a vizsga,de igazad van,tényleg nem egyszerü ezeket megtanulni.
Nekem 1 évem volt rá és még annyi időre is sok a magolnivaló....!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Szia, Tancsu!
Jobban vagy már? :cry:

KépKép
benó

Köszi az együttérzést a vizsgával kapcsolatban.
A gép megszerelésével most nem akarom zaklatni a Gy.-t, a napokban rengeteg baromságot összejött neki még a fentieken túl is. :wink: Majd. Amíg valahogy, köhögve is, de beindul, legalább egy nap egyszer, addig nem nyaggatom.

Most már mocorog a baba, ugye?

KépKép
benó

36. hét

Tancsu

Az utolsó hónapban különösen fontossá válik, hogy minél több időt szánj a pihenésre és olyan elfoglaltságokra, amelyek feltöltenek, hiszen mostantól kezdve sűrűsödnek kórházi programjaid is. A 36. héttől hetente kell találkoznod a védőnővel, aki minden alkalommal megméri a vérnyomást, meghallgatja a magzati szívhangot és tájékozódik a magzatmozgásokról, illetve a végtagi ödémák képződéséről. Itt az ideje a remélhetőleg utolsó vérképnek és vizeletvizsgálatnak is. Ezen a héten történik a negyedik ultrahang is, amelynek fontos része a méhlepény állapotának megítélése, illetve hüvelyi vizsgálat történik, amit a szakorvos megítélése szerinti gyakorisággal kell ismételni a szülés kezdetéig a kismama panaszai és tünetei alapján. A legtöbb helyen szintén hetente végzik a kardiotokogramos vizsgálatot (CTG), amely a magzat szívhangjait, mozgását és a méh tónusát detektálja.

KépKép
benó

Gergő

A zsír lerakódása az arcot sem kerüli el, sőt, a szopásban segédkező izmok erőteljes fejlődése szintén segít abban, hogy a baba arca elnyerje végleges formáját. Érdekes, hogy az arc berendezése több emlős fajnál is hasonlóan épül fel: a nagy szemek, a húsos orca és az apró száj mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy anyai ösztönöket mozgósítsanak - na nem csak az édesanyában, hanem az egész rokonságban. A csontok ekkora már erősek, de még elég lágyak ahhoz, hogy deformálódni tudjanak a szülőcsatornában. Gyakori, hogy az újszülött feje csúcsos vagy tojás alakú, de nem kell megijedni: pár nap elteltével visszanyeri majd eredeti formáját.

KépKép
benó

Jó tudni

Mivel elég elfoglalt leszel a következő pár hónapban, kényeztesd magad a számodra legkellemesebb időtöltési lehetőségekkel. Találkozz a barátaiddal - a baba születése után úgyis el fogsz tűnni a szemük elől egy időre -, és tölts minél több időt a családdal. Ha a hólyagod kapacitása még bírja, menj színházba, moziba vagy hangversenyre, ez utóbbi különös ajándék a baba számára. Ha fáradtnak érzed magad, akkor is folytasd a rendszeres mozgást: mindennap mozdulj ki otthonról, és legalább sétálj egy fél órát, ám most már ne kalandozz el túl messzire. Ne feledd, elérkeztél az utolsó négy héthez, aminek a végén mindennek készen kell állnia a kis jövevény fogadására. Megvan minden, amire szükségetek lesz? Készen áll a babaszoba és a babakelengye? Mindennel felkészültél a kórházi és az otthon töltött napokra?

KépKép
benó

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1217999362.5495.jpg[/img%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1217999372.0181.jpg[/img]

]
Na ezeket a képeket kerestem tegnap.
Ilyen vékony voltam tavaly nyáron... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

28. hét

Timi

Itt az ideje, hogy újra tanulj aludni, és ez nem lesz egyszerű feladat. Ha az éjjeli fürdőszobai séták és a rendszeres vízivás mellett végre álomra hajtanád a fejed, sehogy sem megy az elhelyezkedés. Az egyetlen megoldás a kipárnázás technikája: mind a pocaknak, mind a lábnak jót tesz, ha alá van támasztva. Ez persze csak első hallásra ilyen egyszerű. A párnák csúszkálnak, elmozdulnak az éjszaka folyamán, ezért érdemes már most beszerezni vagy kölcsönkérni egy szoptatós párnát. Ez apró gyöngyökkel van töltve, amelyek segítségével körbe lehet bástyázni a hasat, és - ha elég nagy méretű - a lábat is kényelmesen fel lehet vele polcolni. Egy másik szempont, hogy míg a párnák méretüknél fogva esetleg kiszorítják a papát az ágyból, a szoptatós párna mellett elég hely jut mindkettőtök számára. Ha eddig nem történt meg, most mindenképp esedékessé válik a hüvelyi vizsgálat, amelynek során az orvos a méhszáj zártságáról győződik meg. A vizit alkalmával regisztrálja a magzat növekedésének és a kismama gyarapodásának mértékét, és ellenőrzi a magzati szívhangot. Ha a második vérkép vashiányos állapotot tárt fel, el kell kezdeni a vas pótlását a D-vitamin adagolásával együtt, amennyiben a várandós nő nem szed komplex terhes-vitamint.

KépKép
benó

Kép

Kép

Kép[/
tancsu

Törpe

A kicsi ezen a héten körülbelül 35 cm hosszú és 1100 grammot nyom. További zsírrétegeket szed magára, most már testének 2-3%-át teszi ki a zsírszövet. Az izmok tónusa is fokozatosan fejlődik. A magzati agytekervényei és barázdái egyre jobban fejlődnek, terjeszkednek. Ha most születne meg, már képes lenne önállóan lélegezni, bár még erősen meg kellene harcolnia a levegővételért.

KépKép
benó

Jó tudni

Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülő, a gyám a saját háztartásában nevelt gyermek 3. életévének betöltéséig; a tartósan beteg illetve fogyatékos gyermek 10. életévének betöltéséig; ikrek esetén a tankötelessé válás évének végéig. A segélyt igényelheti a nagyszülő is, ha a gyermek betöltötte első életévét, a gyermek gondozása a saját háztartásában történik, illetve a szülők írásban nyilatkoznak arról, hogy egyetértenek a segély nagyszülő részéről történő igénylésével. A gyermekgondozási segély folyósítása mellett a szülő a gyermek másfél éves koráig kereső tevékenységet nem folytathat. Ezután a GYES folyósítása mellett legfeljebb napi 4 órát dolgozhat. Az időbeli korlátozás nem vonatkozik az otthon végzett munkára. A nagyszülő csak a gyermek három éves kora után folytathat kereső tevékenységet. A gyermekgondozási segély összege azonos az öregségi nyugdíj legkisebb összegével - 2004-ben 23200 forint -, ikergyermekek esetén annak 200 százaléka. Lévén az összegből 8,5% nyugdíjjárulékot vonnak le, a folyósítás időtartama szolgálati időnek minősül. A segély igénylését a munkáltatóhoz vagy az igénylő lakóhelyes szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságához kell benyújtani.

KépKép
benó

Most se vagy kövérebb, csak a pocód nőtt. :D

KépKép
benó

Cupp Benó...

Jó reggelt...

Nem akar most sem nagyon mozogni...:(
Néha ha én másként helyezkedem, akkor igazodik hozzám, de ennyi...:(

Kép

Kép[/
tancsu