A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

tetiválás=tetoválás :roll:

Heni: jó a videó :D Zsófi is így telefonál kb, hátra teszi a telefont :lol:
Vendég

Meryke! Kaptál Babanetes hírlevelet? Máté van az elején!!!!! És a lentebb lévő képek egyikén Te látszol Dmaggie-vel!!!! :D :D :D

Anitja! Nagyon jók a videók!!!!!!! :D

Zsófi-Máté románc: Bizony, ez így van, ahogy Kiskolbi írta. De be kell valljam - abban a szobában, ahol Mira és Bence egymásra talált 8) -, volt egy kis "elhajlás", ugyanis Zsófi puszilgatta, simogatta Meryke Mátéját, és még piszézett is vele. Máté abszolút partner volt, édesen nyomták egymásnak a kis buksijukat! :D

Amúgy volt egy jó kis jelenet, amiről - fényképezőapparátusilag - lemaradtam :evil: : Zsófi és Gréti egymás mellett áltak a hifi mellett, és BEKAPCSOLTÁK valahogy! :lol: :lol: :lol:

Mira egy tűzgolyó, hihetetlen energiái vannak... Még jó, hogy figyeltem, mert Zsófira rádobott egy takarót - de még időben lekaptam -, majd a következő takaró az én fejemen landolt. :lol:
Végül is a játszóházban egy felfújható karddal püfölt minket. :lol:
Vajon a bögyében vagyunk, vagy ez a szeretet jele? :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát az én fiam úgy elfáradt, hogy haza fele aludt a kocsiba aztán fél 3-tól fél 5-ig aludt.
És persze az éjszakánk is nagyon jó volt aludt fél 6-ig akkor adtam neki inni és aludt tovább 7-ig.
Szóval egy rossz szavam nem lehet a gyerekre.

Viranka : nagyon köszönöm a varrás felajánlásodat és lehet élek vele csak tudjam meg mennyi anyag kell hozzá. A másik meg milyen anyagot vegyek ?

Na mennem kell mert a drágám itt nyekereg mögöttem a járókába szerintem már éhes és menne aludni tovább.
Később jelentkezem még.
20200310173350

Hifi bekapcsoláshoz: az egyik szobánkban a tévé alatt egy polcon van a hifi. Zsófi a múltkor ott álldogált, és bekapcsolta a hifit, de nem értette mi az, és a tévét nézte. Először csak hö-zőtt neki, majd egyre idegesebben kiabált a tévének, hiányolta a képet :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Robesznak boldog hófordulót! :D

Nagyon jól éreztük magunkat tegnap, kár, hogy Máté nem bírta még egy kicsit. Hamar hazaértünk, mert Apa jött elénk (mondjuk először a Dörmögő Játszóházhoz ment, mert csak arra emlékezett, hogy oda megyünk, ahol a múltkor voltunk :lol: , de jó, mert öt perc alatt már a Jászain volt :) ) Csodásak a képek! :D Még én is tartozom a szombatival is, nem felejtettem ám el, csak most le vagyok kicsit lassulva, igyekszem!
Tegnap sajnos még 39 fokos láza is volt Máténak és még mindig nincs kint a fogacska :evil: Éjszakára adtam neki Viburcolt és egy két rövidebb felsírással végigaludta az éjszakát :), én fel sem ébredtem, Apa mesélte reggel.
Reggel viszont már megint hőemelkedéssel ébredt :? Jó lenne már ha szegénykém túl lenne rajta :roll:

Mesi: Igen láttam! :D És ha kinagyítod az utsó képet, akkor még ti és Viranka és Irina is látszik! :D És igen Zsófi egy Tündérlány, kaptunk Tőle simit és puszit is :oops:

Viranka: Elmondtam Bencusnak mit mondott Míra (férj-feleség), nem nagyon ellenkezett 8) :lol:

Anitja: Köszi mindent! :wink:

Kolbi: Hogy van Őmátésága?

Kékvirág: Javulgat Beni? Popó jobb már?

Irina? Juba?

KépKépKépKép
meryke

Meryke! Na mindjárt megnézem. :D

Viranka! Ne mááááááá!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:
De azért persze borzasztóan büszke vagyok Zsozsóra!

Panndi! :lol:
Nálunk Zsozsó a távirányítót a kikapcsolt tévé felé fordítja. Néha még nyomkod is, ahogy tőlünk látta. :lol:
Visszajelöltelek! :wink:

Szegény Máté! Hajrá fogacska, gyere ki!!!!!!! ++++++++++++

Mmarica?????????????

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Meryke szegény Máté nagyon megszenved ezzel a fogacskával :(

Heni jó a videó :lol: cuki nagyon Péterke :lol:
Gréti van amikor csak 1 alkalommal alszik 1,5-2 órát.
Ezt mostanában 2 nap egymás után aztán 1 nap 2 alvás majd újra csak 1alvás.
Estére totál ki van de napközben nem hajlandó többet aludni.
Petikéd is át fog állni hamarosan a kevesebb alvásra.
Amikor majd elindul feleslegesnek fogja tartani az alvást, időpocsékolás :lol: szerintük :roll: :lol:

Panndi egészségére :lol: :lol: :lol:

Marica hol vagy? Két talit is kihagytál! Legalább életjelet adj!

Irina?
Timi?
Varga Tündi?
Juba?
Hol vagytok?

KépKép
Kép Kép
l.móni

áááá lányok...
Rugó, amíg fogat mostam, kirángatta alul a csaptelepbe belefutó melegvizes vezetéket és egy fél bojlernyi vizet kapott az arcába...
Szerencsére már csak langyos volt, és így csak megijedt és csurom vizes lett.
A lakás viszont úszik, mert eltartott egy ideig, amíg el tudtam zárni valahol a vizet.

Na, megyek, ápolom a lelkét :shock:

Kép
vindolanda

gyors jelentkezes
Jol vagyunk, csak annyi minden van - meg az az igazsag, h amig nem toltom be a 12 hete nem megyek koozossegbe - na az kicsit durvan hangzik, de akik ismerik az elozmenyt remelem megertik :(

annyira jok a kepek es rajta vagytok a hirlevelben a talakozorol keszult kepen is!

annyira sajnalom, h nem mentunk a talikra, tudjatok, ha nem is jovok mindig a talikon ott vagyunk ... de mad szeptembertol! Linike valoszinuleg mar onalloan jarna, mert megtanulta volna zsofitol es gretitol :)

keszulok az 1 eves szulinapi partyra - nagyon sokan leszunk. egesz nap kemencezunk meg medencezunk meg 2 tortat akarok: 1 linikenek es a gyerekeknek kezzel labbal evoset ez elmos lesz, meg egy felnotteknek valot! meg lufikat, meg szines
/meses tanyerokat stb. en igazabol azt akartam, h kivalasztok egy meset es mindenki onnan folotozik vminek, dehat meg kicsik, ugysem elveznek. NEKTEK VAN OTLETETEK "FELDOBNI" A PARTYT??????

Kép

Kép
mmarica

Mmarica! Én nem tudom az előzményeket, de nemsokára eljön a 12. hét, és akkor Te is jössz a talikra.

Szerintem ennél jobban nem kell feldobni egy partyt! :wink: Lesz lufi (ezt én is tervezem), meg színes papírtányér (ezt úgyszintén), torta (elengedhetetlen). Gyereksereg, grill, medence...

Szerintem más nem kell, mert az első szülinap csak a szülőknek marad emlékezetes. :)

Én túrótortára gondoltam, azt Zsozsi is eheti. Meg hát akkor már egy éves lesz. :D Pedig még csak most született.....

Nálunk nem lesz nagy vendégség, csak mi, meg második körben a hugomék.
Legalábbis így tervezem.

Vindolanda! Szegény Rugó! :shock: Puszild meg a nevemben is! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Nagyon örülök, hogy ismét találkozhattam veletek. Különm örülök, hogy olyan emberek is voltak akik eddig még sohasem :)
Jó volt ennyi egymás hegyén-hátán kúszó mászó porontyot látni és hát Gréta és Zsófi nem semmi volt amit műveltek. Remélem lánykám is ellesett egy két lépés technikát :)
Nagyon jók lettek a talis képek :)

Pandi
Én meg most olvasom mi volt a tali előtti este....hát remélem többször nem lesz ilyen élményben részetek.

Kolbi
Még 1x köszi a navigációt :) és remélem Máté őméltósága már nem takonyos.

Regi nagyon jó utat/nyaralást nektek!

Granda
Hogy te milyen történeteket nem találsz :) köszönjük, hogy ismét pozitivizmusoddal jelentkeztél.
LInda meg nagyon édes :) látom a ruhát csak a hátára próbáltátok :)

Kaqk
Azért majd dobj képeket, hogy merre is vagytok!

Vindolanda milyen kicsi a világ tényleg :) merre? melyikbe?

Mesi
Ez az én dumám :lol:
A délutáni valóban nagyon fontos volt :) poci moci mutogatás

Anitja
Látszott rajtad, hogy kicsit elfáradtál a végére...mondjuk együtt érzek veled, mert végül is a munkahelyeden volt a tali. Azért örülök, hogy Márti végül nem haragudott meg ránk.
És köszi a videókat.

Viranka
Hát volt Mira meg Bence közt egy-két érdekes jelenet csak lemaradtál róla :lol: most már akkor értem miért volt :lol:

KTimi
Hát tényleg nem :lol:

Marica
Persze megértjük és az a lényeg, hogy rendben vagytok!

KépKép
KépKép
fleur

A kis vízvezeték-szerelő elég gyorsan megnyugodott, de a víz hőmérsékletével szerencsénk volt :?

Fleur: Szilágyis voltam, 96-ban végeztem.

Mesi, ha felkel, majd mondom neki, hogy ezt a puszit Te küldöd

Na és egy kis mozzanat, ami a szellemi szintemet illusztrálja. Azon kaptam magamat, hogy a babanadrágok zsebeit forgatom ki mosás előtt, hogy van-e benne papírzsebkendő :D :wink:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

gyors bekukk

szuper lehetett a tali, sajna mi mindig lemaradunk. :-(

Heni: emma 2x alszik. 11-12.30, 15-17 kb.

MEGJOTTEK REGGEL A CSOMAGOK!!!! lesz mit pakolni. meg jo hogy hetfo nemzeti unnep.

szulinap: en is keszulok, haza megyunk szept 1-10ig. a napjan nyiregyre keszulunk a vadasparkba meg szuk csaladi tortaeves, masnap megkeresztelo, utanna buli.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Sokatok kíváncsiságát kielégítendő: Máténak eddig ma még csak 2x szipkáztam ki az orrát, remélem, a délután se lesz vészes. Hangulatilag amúgy semmi baja. :D Leszámítva, hogy állandóan kiveri a balhét, hogy nem engedem, hogy a hűtőszekrényt nyitogassa. :? Mert rájött hogyan kell, mégha nincs is rajta kilincs. Baromi okosak ezek a Kicsi Gyerekek... :shock: :roll: még az a jó, hogy a sütőt eddig nem próbálta kinyitni! (Miután eszembe juttattátok a banánost, amit már kb. május eleje óta nem csináltam, gyorsan összedobtam egyet. Gergő úgyis ezért sír már 2 hete. Szóval forró volt a sütő, így ki se engedtem M-t a konyhába.)

Nemsoká jön a barátnőm, anno együtt laktunk egyetem alatt (na jó, azóta is összejárunk néha), és egy barátom, akivel szintén (mármint szintén együtt laktunk. Őt ritkán látom.). Annyira jó lesz!!! :D Rossz, hogy így elszakadtunk egymástól, dehát zajlik az élet, kérem szépen... :wink:

Zsófi-Merykemáté románc: á, semmi gond. Zsófi csak eltévesztette a házszámot. Bekavart Neki a Máté név. :lol:

Vindolanda: ez naggyon durva!!! :( Nem remegtél utána, mint a nyárfalevél? Irtó nagy mázlitok van!!!! Szegény Rugó!!! :( Viszont az esetből tanultam, ha nem baj, most már tudom, hogy ezzel is nagyon vigyázni kell.

Panndi: hifi-tv eset :lol: :lol: :lol: . Mondom én, hogy nagyon okosak!!!

Fleur: szívesen, máskor is. Én leszek a GPS-ed! :lol:

Meryke: +++++++++++++++++++++++++ Máténak!

Heni: Máté is 2x alszik, hamarosan Péterke is be fog állni rá. Mi reggel 6 körül kelünk, és este 7-f8 körül Máté is kidől. Legalább jól alszik.

Csajok, IRINÁÉK NYARALNAK!!!!!!

Szülinap: nekünk még odébb lesz, de már én is töröm a fejem. Olyan tortát szeretnék, amit Máté is ehet, mégse csupa csoki meg geil (amúgy se édesszájú, a fagyit is utálja, és a Hipp üveges csokis tejbegrízétől is kirázta a hideg. :roll: ). Szóval maszatolható, de jó. A végén még lehet, hogy én sütök. Szerintetek a gesztenyetorta milyen lenne? :roll: Plusz rá valami extra marcipán, gyertya, miegymás... persze nagycsaládi buli lesz, asszem.
Viszont az ajándékkal gondban vagyok. Van néhány tippem, de még nem az igazi. Ti ezen gondolkodtatok már? :?:

Megyek, mingyá jönnek a vendégek! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Látom elö jött a szülinapi téma.
Én találtam egy jó helyet ahol már beszereztem egy két dolgot.
Itt minden kapható ami egy jó party-hoz kell.

www.unnepekaruhaza.hu

Lépek is pihizek egy kicsit míg Ádi alszik.

További szép napot.
20200310173350

repatorta szerintetek??? azt talan mindenki megeszi, marmint a gyerekek (en pl imadom)

Kép

Kép
mmarica

Mmarica! A répatorta szerintem remek ötlet! Én is imádom!!! :wink:

Kiskolbi! Inkább adj Máté kezére egy edényfogót, és fogd be főzni. Szerintem ügyesen pakolná ki-be a sütőt. :lol:

Megint jól fel fogsz töltődni, azt látom! :) Tényleg jó rég nem látott kedves arcokkal újra összefutni!

És amúgy szerintem a gesztenyetorta is jó ötlet! A marcipánt ehetik? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ha már a szülinapoknál tartunk :lol:
Pár torta recept.
Még egyiket sem csináltam meg.
A neten találtam őket.

Rizstorta egyéveseknek

Rövid leírás
Tejtermék-, tojás- és gluténmentes
Hozzávalók
Rizs, alma, banán, cukor
Elkészítés
Főzzük meg a rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és cukrozzuk meg. Egy kerek tálat béleljünk ki banándarabokkal, tegyük bele a rizst, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.

Tejmentes almatorta egyéveseknek

Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg tejmentes margarin 1 tojássárgája víz Töltelék: 7-8 szem alma fahéj, vaniliáscukor, cukor ízlés szerint
Elkészítés
Összegyúrom a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a sütőbe. Jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsit szint kapjon. Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.

Biotorta egyéveseknek

TEJ ÉS CUKORMENTES
Hozzávalók
25 deka (bio)mazsola két közepes nagyságú alma 7 deka bio finomliszt 7 deka bio grahamliszt egy teáskanál sütőpor késhegynyi fahéj két tojássárgája egy deci étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük. A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük. Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük. Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből. VÁLTOZAT:KAROBOS-MEGGYES LEPÉNY A lisztes keverékbe még két teáskanál bio karobport is vegyítünk,az alma helyett pedig a tésztát a végén 10-15 dkg kisebb darabokra vágott meggyel dúsítjuk.

Joghurtos túrótorta egyéveseknek

Hozzávalók
Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / banán
Elkészítés
Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.

Barackos túrótorta

Hozzávalók
1/4 kg túró, 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaniliás cukor, vagy igazi vanília. Kis víz, 10 dkg margarin, 3 csapott ek. zselatin. barack befőtt vagy konzerv.
Elkészítés
A zselatint kis vízzel felfőzzük. Kb 1,5 dl vízzel forrás közben felengedjük a cukrot és a margarint, majd levéve a túróhoz adjuk és jó alaposan elkeverjük, hogy habos, könnyű legyen. A zselatinnal összekeverjük a túrót és hozzáadjuk a barackot, amit előzőleg kis darabkákra vágtunk. Egy kis méretű tortafromát vagy egy őzgerincet tölt ki ez a mennyiség. A forma alját érdemes kibélelni folpackkal, hogy ki lehessen venni. A kész túrókrém tetejére és oldalába érdemes babapiskótákat tenni. (Tehát mielőtt a tortaformába öntöd, annak oldalát kirakni babapiskótával és amikor már beleöntötted, akor befedni babapiskótával az egészet. (később ugye ez elsz az alja)
A legtetejére is lehet piskótával meg barackkal díszítést rakni, vagy valami pirosas zselatinráteget rátenni.

Csokitorta (babára hangolva)

Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)

Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka
akkor majd lassan komplett kosztüm varrását is kérhetjük, ugye? :wink: :D :D
Valahogy a varráshoz sosem volt tehetségem /egyéb hobbicucc megyeget.../
Ezt láttad már?:
http://www.babakozelben.hu/praktikusinfo/varras_mt.htm

Heni
Aztaaaaa :shock: csak lesek, hogy 3X alszik Péterke.... Lindát mostanság a délutáni alvásra is nehéz rávenni és bár az éccakát átalussza, de beéri 8 órával...10-kor fekszik, 6-kor kel :shock: Én többet tudnék aludni, mint ő....

Vindolanda
ha jól látom, nketek is megvan a napi 13 óra...

Móni
köszi a recepteket, bár ez most nekem kínzás...fogyózom a szopi alatt felszedett kilókat...3 kg már lement

Meryke
Jobbulást
:P

Fleur
akkor még Ti sem jártok - huhhhh, megkönnyebbültem.. :D

Kaqk
De jóóóóóóó! :)

Szülinap
Én már 2 hónapja tervezgetem- fejben :lol:
Girlan és lufi biztosan lesz, Apjuk szerint 2 torta kell: egy tapickolós ultrahabos a gyereknek és egy "hivatalos" megenni :D
Én bohócot is szeretnék, mert linda kedvenc bábuja most egy bohóc, csak hapcizok vele és már fetreng a röhögéstől...
Nesze Nektek:
Kép

Kép
granda

Granda!ahogy egy kedves ismerősöm mondaná :) Isten vagy :lol: 8) innen varrtam én is meg,Bongyi is :)
kosztümöt nem,azt elég volt a suliban 8) ahhoz még öregednem kell 8)

Kolbi sütije nagyon fincsi :) sikerültt megsütnöm,bár fijjjjjjam ma folyamatosan üvölt :evil: fog...

KépKép
viranka

Viranka
hi-hi :lol: :lol: :lol:
nem a régi már a memóriám
:lol:

Kép
granda

Sziasztok!

Most gyorsan elbúcsúzom tőletek, ugyanis holnap reggel elutazunk. Először haza (ahonnan származunk), és rá egy napra pedig irány a tenger!!!

Gondoljatok ránk, hogy az út zökkenőmentes legyen.

Vasárnap este jövök majd (jövő héten). Vigyázzatok magatokra és a babákra addig, V.

Kép
vindolanda

Granda, mi ám az éjszakát sok box-kiállással oldjuk meg. Hiába alszik 10-11 óra hosszat, ha közben kaszinózunk egy csomószor :wink:

Kép
vindolanda

Vindolanda
Hét nem is tudom melyik a jobb :roll: :D

NAGYON JÓ UTAT!

Kép
granda

Helló, drága lányok!

Utólag is minden kis és nagy ünneplőt Isten éltessen!

Csodás lehetett a szerdai tali, végignéztem a képeket, kár, hogy nem találkozhattam sokatokkal... Remélem, azért még lesz rá módom! A babák egyszerűen elbűvölőek, nem lehet betelni velük.

Granda: nagyon örülök, hogy jelentkeztél!!! Lindus rengeteget változott, igazi szépséges kislány lett (ám a babás báj is megmaradt). Megtisztelő a javaslat, vejileg abszolút állunk rendelkezésetekre! :lol:

Ééés: bocsánatot kérek, amiért nem írtam meg, hogy elugrunk nyaralni, ez eredetileg amolyan 2-3 napos leruccanás lett volna, gondoltam, addig nem tűnik fel, ha nem jövök ;-) Aztán 4 nap lett, nagyon jól sikerült. Lányok: vigyétek a gyereket vidékre és vízpartra. :-) Ádi MINDEN NAP 7 után ébredt, este 8-fél9-kor már ágyban volt a barátnőm kisfiával egyetemben, átaludták a kornyikálásainkat, dumálásainkat. Szóval csak ajánlani tudom.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok! :)

Köszönjük a drukkokat Máté fogacskájának! A jó hír az, hogy ma a reggelin kívül már nem ment fel a hője, így viszonylag jókedvű volt, a rossz az, hogy még mindig nincs kint, úgyhogy szerintem lesz még egy menet.

Kaqk: Jó, hogy minden rendben veletek!

Köszi Móni a sok receptet, mentettem! :wink:

Vindolanda: Nagyon jó utat nektek és vigyázzatok magatokra! :D Hova mentek? Ha írtad már, akkor bocsi, de nem emlékszem :oops:

Fogfájós Bálintnak is ++++++++

Alvás: Napözben kétszer, délelőtt kb. kilenctől tizenegyig, délután egy-fél kettőtől fél három, háromig. Éjszaka fél kilenctől reggel hatig, jó esetben hétig.
Nem tudom nálatok hogy van, de Máté ahogy felkel követeli a reggelit, addig semmit nem lehet vele kommunikálni. Ahogy meglát köpi ki a cumit és addig nyüszög, sírdogál, amíg nem kapja a tejet. Ez csak azért rossz, mert ahogy felébredek a hangjára, már rohannom kell le a konyhába csinálni a tápszert, hogy ha meglát már rögtön adhassam neki. :roll:

Szülinap: Nálunk egybe tartjuk a két fiúnak, mivel öt nap van köztük :D Idén megbeszéltük a családdal, hogy egy játszótornyot kapnak és mindenki abba száll bele. Aznap csak négyen ünneplünk majd, aztán lesz egy családi és egy babazsúr barátokkal, ovistársakkal.
Azon gondolkodtatok már, hogy szervezhetnénk a játszóházba egy közös szülinapi banzájt? Szeptember végén vagy október elején, addigra már mindenki jobban ráér talán.

Jó éjszakát!

KépKépKépKép
meryke

Alvás: Zsófi akkor sokat akszik. Hatkor kel, fél kilenc fele visszaalszik egy órára, aztén dél-fél egy fele visszaalszik két-három órára, és néha még este is alszik hat fele egy fél órát, aztán kilenckor újra szunya, reggelig :lol: Ami fura, hogy kb négyhónapos koráig nappal összesen fél órát aludt, azt sem minden nap, és azt is csak séta alatt, én már hulla voltam :shock:

vindolanda: jó utat, jó pihenést!

Móni: az almás Gréti elől elevett főzelék receptjét leírnád nekem? Köszi! :wink:

Most rákattantam erre a babaközelbenes dologra, tényleg tök egyszerű felvenni, én azt hittem, nagyon bonyolul t :roll:
Vendég

Sziasztok!

Annyira édesek vagytok,hogy minket is kerestek,hát gondoltam akkor gyors dobok egy életjelet :D

Sajnos olvasni nincs mindig időm,de a képeket megnézem,fantasztikusak!!
Szuper jó talik lehettek,remélem egyszer majd nekünk is sikerül eljutnunk!!!!

Most ennyire futotta,megyek mert mi még mindig kelünk éjszaka :?
Volt két szuper hetem amikor végigaludta de most ismét ébred :cry:

Legyetek jók!Amint tudok jövök!!!

KépKép
juba

Szép estét!

Meryke, a babanetes szülinapi banzáj jó ötlet, és ha a Jóisten is összetartja a csapatot, akár még hagyománnyá is válhat! :D :D

Viranka: örülök, hogy ízlik!!!!! :D Egyetek sokat belőle! Nálunk amúgy az a tapasztalat, hogy ha egyszer sütök, akkor utána gyorsan még 2-3 adagot kell, míg Apa be nem sokall. Akkor békénhagy vele egy kis ideig. Majd kezdi elölről a nyaggatást. :lol:

Mesi: tényleg nagyon jól feltöltődtem ma. Off-topic lenne, inkább majd személyesen. Ja, tegnap nem is írtam, milyen édi Zsófi a pancsolós képeken! :D PiciGergő karatézik rendesen? 8) :D (Irigy-irigy!!!! :cry: )

Irina: nagyon szépen köszönöm a privit!!!! És örülök, hogy jól sült el a nyaralás. :D Biztos az is sokat számított Ádi alvós éjszakáihoz, hogy jó sok inger érte, és az is, hogy sok emberrel találkozott. Nincs mese, menni kell velük. Máté is akkor boldog.

Móni: elküldenéd ezt a receptsort a gmailre is? Jó kis recipék. Én is találtam egy tökjó oldalt (illetve kettőt), igaz ez nem kimondottan bababarát. De a nyuszitappancs-torta (többek közt) nagyon bejön!!!! :wink:

http://www.oetker.hu/wga/oetker_hu/html ... 5c.hu.html

http://www.oetker.hu/wga/oetker_hu/html ... 42.hu.html

Egyébként Granda, ez a 2 torta dolog, az tényleg igaz. Majd keresek valami "felnőtteset" a rokonyoknak. :roll:

Nnna, mára ennyi vót az esti mese, szép álmokat!

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó estét !

Receptek nagyon szupik.

Elköszönni jöttem mert elutazunk és majd csak vasárnap jövünk haza.
Mindenkinek kellemes hétvégét.
20200310173350

Jó estét !

Receptek nagyon szupik.

20200310173350

Jó estét !

Receptek nagyon szupik.

20200310173350

Jó estét !

Receptek nagyon szupik.

20200310173350

Jó reggelt!

Anyósomékhoz betörtek éjjel, a WC ablakon mentek be, ők meg mellette a szobában aludtak. Komolyan ennyire szemét világban élünk? :?
Vendég

Sziasztok

Mesi: Nagyon édes Zsozsó a medencébe.De engem a talin is elbüvőlt hogy mindenkire mosolygott.... :D

Viranka: Beállnék a sorba a hordozó varráshoz.Nekünk is megcsinálod?Mennyi anyag kell hozzá?Lehet írtad csak nem figyeltem. :roll:

Irina: Nagyon jó lehetett a kis nyaralásotok és hogy Ádi is ennyire élvezte nagyon szuper. :)

Meryke: Szerintem is nagyon jó ötlet!! :) És örülök hogy Máté is már jobban van.

Ktimi: Jó utat!

Juba: Tök jó hogy jelentkeztél!!Az viszont nem hogy Bertus újra rossz alvó lett :? de az a 2 hét biztos felemelő volt :)

Panndi: Nem semmi ami most veletek történi egy huzamba.Szegény szüleid biztos nagyon megijedtek.És sok minden elvittek azok a mocskok :oops: ??

Petrus este 8-kor bevágta a szunyát és reggel 8-ig igaz hogy 5:45-kor nyöszörgött ide vettem magam mellé és már aludtunk is tovább.De mondjuk még mindig fel kelek hozzá egy éjjel legalább 3-szor vagy a cumi miatt vagy mert már teljesen fent van a kiságyban mindig felsír.Szerintem én még nem aludtam át folyamatosan egy éjszakát sem mióta megszületett.
Tegnap voltunk vásárolni és beleültettük a nagykosárba annyira édes volt és úgy élvezte hogy nem a hordózóban és úgy a kosárba van.

hörcsög???
anitja???
dotildi???

Ági

Kép

Kép
agica1126

Panndi: Ne haragudj nem a szüleid hanem anyósodék látszik hogy nekem még reggel van :oops: :?

Kép

Kép
agica1126

Ági: megijedtek, úgy volt, hogy ma jönnek, itt is alszanak, de nem mernek eljönni otthonról, én meg nem merek ottaludni Zsófival :roll: Elvitték anyósom táskáját, kajajegyet, telefont, ilyesmiket.

Zsófi nagyon szereti a bevásárlókocsit, csak azt kellett megszoknom az elején, hogy bizony ő is elér dolgokat, és tett be sütőport, meg pudingot a kocsiba:lol:
Vendég

Jó reggelt csajok,

nekem továbbra sem teccik a mi alvásrendünk, de majd csak beáll.

Juba jó hogy jelentkeztél:-)

Panndi nálunk is menő a kosárban ücsörgés és nézelődés:-)
Köcsög betörők!!!!! :evil: :evil: :evil:

Ágica nálunk éjszakai cumi miatti ébredés az nincsen, valahogy megtalálja magának, de hajnalban feláll és átkéreckedik hozzánk és ahogy leteszem magam mellé köpi is ki a cumit és fordul felém :shock: cicizne. Na hogy én erről hogy fogom leszoktatni????

Milyen hordozót varr Viranka????

Szupik a receptek!

Heni
KépKép
heni81

Még Irinának akartam irni!

NAgyon örülök, hogy Te is előkerültél. Biztosan szupi lehetett a nyaralás, de a képeket sajnos nem találom :wink:

Mondtam is apának, hogy vidékre kellene vinni a gyereket :wink: de ettől már vidékebb nincs :? lehet nekünk vidékiekenk meg városbe kell vinni a gyereket nyaralni???? :wink:

Biztosan most már nálatok kialakul valamiféle alvási rend!

Mi a helyzet a tanitással, akkor belevágsz szeptembertől???

Heni
KépKép
heni81

Szép napot :)

Panndi!
:evil: :evil: ez szörnyű :evil:

Irina!
merre voltatok?Arra emlékeztem h. mondtad a talin h. mentek el,de h. hova :)

KTimi!
Móni Ikeás anyagot vett és az tök jó volt :)
Jó pihit :)

segítsetek :) megcsináltam MÍra vonalzóját,de Bálintét nem tudom,nem lehet új adatokat beírni,v én vok béna...vki szájbarágósan leírná,h. mit hova?

KépKép
viranka

Irina
na akkor majd csak kibírjuk valahogy fogcsikorgatva azt a két hét tengerpartot, ha ennyire jól érzik magukat a bébik :lol: :lol:

Panndi
AZTAAA :shock: :shock: :x
Csak a babaneten és csak ebben a topikban én már a harmadik betörőbandáról olvasok.....
A legnagyobb baj az, hogy a rettegést is elültetik az emberben (még ha rövid ideig is)!

Heni
Ha jól tudom, Viranka mei-tai-t varr, nekem is bevált (amíg Linda kevesebb kiló volt), most inkánbb háti aluvázas hordozóban cipeljük.

Kép
granda

Viranka
Lehet, h már nagyon öregszem, de én Bálint képe alatt a 1th Birthday-t 4th-nek látom...

Kép
granda

granda: hát ez az :shock: Ebben a hordozóban Lindát nem próbáltad meg háton vinni?

viranka: én is négynek látom :wink:
Vendég

Panndi
Még nem próbáltam, de mondasz valamit :D Majd meglátjuk, mennyire lesz együttműködő a háton hordozáshoz (illetve a felvételnél), mert ezt egyedül kell kipróbálnom.. Ha Apjuk itthon van, csak a csővázas jöhet szóba, annyira szuper és annyira imádja Linda

Kép
granda

ez az :( megcsináltam Míráét,aztán nem tudtam átállítani a szül.napot :( s megpróbáltam ha más nevet írok,más képet csatolok, de nem enged csak 1 :( most akkor visszaállítom Mírára :)

Granda!
még elbírom Bálintot :) pedig már 9 kg felett van Ő is :) 3 óra után azért fáj már a hátam :) hátihordozót könnyen megszokta Linda?mert kaptunk kölcsönbe és még nem mertem használni :)

KépKép
viranka

Kép
egyszer a hátamra kötöttem :) Ő élvezte :)

Heni!
Mei-tai-t azaz kötös kengurut :) Tegnap Granda belinkelte :) www.babakozelben.hu

KépKép
viranka

Viranka
mondhatnám kirobbanó sikere volt a csővázasnak... Végigvigyorogta a kirándulást, mert hát ugye kilátott Apja válla felett.. na és az emberek...egy ilyen összképnek senki sem bír ellenállni...
Csak azt tudom írni, h Robi a hordozótól szenvedett (nem mei tai, hanem Cybex-azt hiszem, Kaqknak van még ilyen), mert az első két óra még csak-csak, de azután...
A háti csővázast azonban robi sem akarta levenni, pedig nekünk egy viszonylag olcsóbb verzió van:
http://www.fotexnet.hu/bababirodalom_on ... atihordozo

Vonalzó:
akkor egyelőre Míra kisasszony szépségét csodáljuk :D

Kép
granda

Most csak gyorsan:

AFP: 46
MOM: 1,5

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi
Én nem emlékszem a számokra :lol: De ha vigyori szmájlit raktál, akkor biztosan nagyon jó eredmények és akkro együtt örülünk Veled :P :P :P
Éljen a picikicsihusibébi!

Kép
granda

Granda! Az AFP-nek 20-100 között, a MOM-nak 0,7-2,5 között kell lennie.
Szóval örülünk!!!!! :D

A háti hordozós-apás kép zseniális!!!!

És szuper a Viranka-vonalzó!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: