Ha már a szülinapoknál tartunk
Pár torta recept.
Még egyiket sem csináltam meg.
A neten találtam őket.
Rizstorta egyéveseknek
Rövid leírás
Tejtermék-, tojás- és gluténmentes
Hozzávalók
Rizs, alma, banán, cukor
Elkészítés
Főzzük meg a rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és cukrozzuk meg. Egy kerek tálat béleljünk ki banándarabokkal, tegyük bele a rizst, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.
Tejmentes almatorta egyéveseknek
Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg tejmentes margarin 1 tojássárgája víz Töltelék: 7-8 szem alma fahéj, vaniliáscukor, cukor ízlés szerint
Elkészítés
Összegyúrom a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a sütőbe. Jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsit szint kapjon. Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.
Biotorta egyéveseknek
TEJ ÉS CUKORMENTES
Hozzávalók
25 deka (bio)mazsola két közepes nagyságú alma 7 deka bio finomliszt 7 deka bio grahamliszt egy teáskanál sütőpor késhegynyi fahéj két tojássárgája egy deci étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük. A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük. Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük. Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből. VÁLTOZAT:KAROBOS-MEGGYES LEPÉNY A lisztes keverékbe még két teáskanál bio karobport is vegyítünk,az alma helyett pedig a tésztát a végén 10-15 dkg kisebb darabokra vágott meggyel dúsítjuk.
Joghurtos túrótorta egyéveseknek
Hozzávalók
Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / banán
Elkészítés
Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.
Barackos túrótorta
Hozzávalók
1/4 kg túró, 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaniliás cukor, vagy igazi vanília. Kis víz, 10 dkg margarin, 3 csapott ek. zselatin. barack befőtt vagy konzerv.
Elkészítés
A zselatint kis vízzel felfőzzük. Kb 1,5 dl vízzel forrás közben felengedjük a cukrot és a margarint, majd levéve a túróhoz adjuk és jó alaposan elkeverjük, hogy habos, könnyű legyen. A zselatinnal összekeverjük a túrót és hozzáadjuk a barackot, amit előzőleg kis darabkákra vágtunk. Egy kis méretű tortafromát vagy egy őzgerincet tölt ki ez a mennyiség. A forma alját érdemes kibélelni folpackkal, hogy ki lehessen venni. A kész túrókrém tetejére és oldalába érdemes babapiskótákat tenni. (Tehát mielőtt a tortaformába öntöd, annak oldalát kirakni babapiskótával és amikor már beleöntötted, akor befedni babapiskótával az egészet. (később ugye ez elsz az alja)
A legtetejére is lehet piskótával meg barackkal díszítést rakni, vagy valami pirosas zselatinráteget rátenni.
Csokitorta (babára hangolva)
Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)
Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta