A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

sziasztok!

Márti: Boldog Névnapot!!!!!

Oszmann:
Én három kérdésre válaszolok
1. igen, használom a pórszívós orrszívót (eddig 2 alkalommal)
3. Én is johnsons-al fürdetem már
4. igen nálunk is szokott ilyen ijesztő hang lenni. (alvás és evés közben is - és engem is zavar) Én olyannak hallom, mintha felsikoltana a kis babahangján! (olyan kis finoman)

Csiri: hol vagy???
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:32-kor.
hékás

Márti! Boldog névnapot!

Bárány! Meg van büfiztetve rendesen. Evés közben többször is. Egyébként meg ez nem gyógyszer, úgyhogy semmi kárt nem csinálok vele, ha esetlegesen "félre diagnosztizáltuk" volna a doktornővel. Minek kellene mindjárt mindenféle kellemetlen vizsgálatokra vinni a kicsit?

Osszman!
1.Orszívót mi még nem használtunk, fürdésnél vagy fültisztítóval kijött.
2. Mi gyógyszertári fürdetőt használunk.
3. Kukit mi is csak külsőleg tisztítjuk védőnő azt mondta, hogy 4 hónapos korában a doktornő megnézi és utána modja, hogy mit kell tenni.
4. Ilyen hangot Boni nem adott még ki.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hékás köszi!
Azért Én is rákérdezek, bár ahogy ismerem Őket, nem kell, maguktól fogják mondani!
Na az a hely, a területileg illetékes szakrendelés ahova soha nem mennék, a gyerekem meg pláne nem vinném!
De azt nem értem hogy a gyerekorvos ezt miért nem említette, miért csak a klinikát mondta 10 ezerért! Gondolom úgy van vele aki gyereket vállal annak nem gond. :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Mindenkinek, akinek mostanában volt születés és névnap szeretnék nagyon-nagyon boldogat kívánni. Sokáig nem voltam, így jó pár nevet írhatnék, de nem írok, mert tuti kihagynék valakit :oops:

Oszi: Én is válaszolok akkor:
1. Egyenlőre nem volt rá szükség, elég volt a fülpiszka. Egyébként porszívós van itthon..
2. Nem huzogatunk semmit, védőnő szerint most még nem szabad...
3. Gyógyszertári fürdető, de a vízbe teszünk Johnson's fürdetőt az illata miatt. Ha elfogy végre ez a sz.r gyógyszertári, akkor áttérünk a fürcsihez is arra a J.-ra...
4. Nálunk is van ilyen.

Szopi: Bence naponta 1x csinálja azt, hogy 5 perc szopi után tekereg és sír. Szív 2-3-t, aztán üvölt, megint szív, üvölt, stb. Szerintem a hasa fáj, de megoldást még nem találtunk rá. Infacolt most adjuk fel, eddig nem volt hatása. Most jön majd az Espumisan.
Szopi problémára ezt találtam. Hátha segít, bár konkrétan nem erre a problémára van, de a lényeg, hogy az említett baba sem akart szopni...

Bari: Normaflore-t lehet adni csecsemőknek. A leírásában benne van. Napi 1-2-t kell. Én nem tudom higítani semmivel, mert Bence nem eszik cumisüvegből és nem is hajlandó még a lefejt tejet sem :roll: Így higítatlanul kapja a régi Infacol cseppentőjével (víz íze van egyébként ;) )

Ajjaj, sírás van, mennem kell :(

Nyaralóknak jó pihenést!
Többieknek kitartást ehhez a nagy meleghez!

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:32-kor.
hékás

gigi!

itt nálunk is fizetni kell a neunatologián? a koponya és hasi uh-on?

Kata&Milán

oszman777

Aha értem, hát lehet! Köszi!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok Lányok!

Kötelezővé tették a hasi és koponyaultrahangot? Én erről nem tudtam. Mi a szülés után is választhattunk megcsináltatjuk-e vagy sem, és persze fizetni kellett érte. De mi a kettőért fizettünk 5000 Ft-ot. Most meg úgy utaltak el minket a neurológiáról koponyauh-ra, és így fizetni nem kellett érte. (Persze mindent rendben találtak, csak beparáztattak minket ) :twisted:

Oszmann én is válaszolnék a kérdéseidre:
1, Mi is használtunk már orrszívó porszívót, nem reklamált érte, nyugodtan tűrte a dolgot.
2, A kukit mi sem húzkodjuk, nekünk is azt mondta a védőnő még nem szabad, (bár a kórházban meg azt mondták óvatosan lehet fürdetés előtt. - mindegy én most még inkább nem csinálom)
3. Fürdetni pedig a Gabi újszülötteknek való fürdetővel fürdetjük, meg fürcsi előtt bekenem a kezét lábát a gyógyszertári fürdőkrémmel, így nem szárad neki ki annyira.
4, A Marcus is szokott néha furcsa hangokat adni alvás közben, de csak ha hanyatt alszik. Mióta hason altatom azóta nem csinálja.

Egy kérdés: Bcg oltással ti hogy álltok? Látszik már valami? Nálunk szinte semmi szerintem meg kell majd ismételni az oltást. És hogy viselték a 2. hónapos oltást aki már megkapta?

ancsika82

Szia Ancsi!

Nekünk még a zárójelentésre is ráírták, a csípőszűréssel együtt! Hát mindegy, a lényeg hogy vinni kell, végülis megnyugtatja talán az embert hogy minden rendben, bár a mai világban már semmi sem biztos! Tényleg az ultrahang nem árt semmit, úgy mint a röntgen?

Bcg nekünk az 5. héten még nem látszott, nem érződött, de most már igen. Nagyon mélyre adták neki állítólag és azért! De már jó nagy pukli van! Szerintem ha Nektek eddig nem érződött akkor már nem fog, szegényt újra kell bökni!
Az első oltást meg csak 22.-én kapjuk, mert szabin van a doktornéni!
Vikim anno nagyon ügyi volt, nem is sírt, igaz olyan hamar kész van hogy szinte fel sem eszmélnek! És sosem lázasodott be a szurik után!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hát igen én pont a lázasodás miatt aggódom inkább, mert az egyik ismerősömnek most 4 hónapos a babája, és azt mondta ők megszenvedték az oltásokat, mert belázasodott a kislány meg sírt egész éjjel stb.
Bár tudom mindegyik baba már, remélem így minekünk sem lesz majd gond. De akkor biztos újra kell kapnia a Bcg-t. :cry: Szegénykém

ancsika82

Sziasztok Lányok!

Előszőr is nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy felköszöntött a névnapomon :P :P

Oszi: kérdéseidre a válaszaim:

1. mi is használunk porszívós orrszívót, imádja a gyerek, mindig vigyorog hozzá :P

2. A kukit szoktam húzogatni, de csak nagyon picikét, amennyire engedi a bőr. Orvosi tanácsra művelem :wink: 1 hetes kora óta, már sokkal jobban le lehet húzni, mint legelőszőr amikor csináltam :roll: És persze Kristófnak nem fáj :wink:

3. Már minden fajta fürdetőt kipróbáltam, hogy megnézzem mennyire bírja a bőre. Ezért maradtam az olcsóbbiknál, a GABI fürdetőnél :wink:

4. Furcsa hangok alvás közben, hát előszőr amikor csinálta, azonnal felkaptam és jól megráztam csóri gyereket, azt hittem fulladozik, aztán csak rándított egyet a vállán és tovább szundizott :roll: Azóta nem csinálok vele semmit, de a hideg ráz amikor hallom :cry:

5. 5 és fél kg Kristóf :P

Ancsika: BCG oltás, nálunk 5 hetesen kifakadt tele volt gennyel. Én kinyomkodtam óvatosan és leápoltam alkohollal. Most egy pici seb látszódik csak.

Holnap megyünk oltásra. 1db kötelező, 2db "szabadon választott" :P Szerintem ordítani fog, már nagyon félek tőle. Pont összefutottam a dokinénivel, mert a szembeszomszédunk megszűlt, hozzájuk jött látogatóba kérdezte, hogy megyünk-e holnap????? Mondtam igen :P
bluebox

Rakok egy hurka-gyurka képet fel :P Bár kicsit pipa, mert hason volt :P 4 nappal ezelőtti kép :P

Kép
bluebox

Szia Márti

Boldog névnapot.

Nagyon szép a kisfiad.
Hasonlít az enyémhez. Mindjárt rakok képet

Kép
Kép
schopin

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:33-kor.
hékás

Kép Kép Kép szülés után

Kép
Kép
schopin

Most már biztos, hogy újabb BCG kell nekünk, hisz csak 1 nap van blue és az én babám között, de nálunk még szinte nem is látszik az oltás :cry:

Egy intim kérdésem lehetne? De ha nem akartok nem válaszoltok rá. : Hogy álltok mensivel? Van aki már megbetegedett? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen. :oops: :oops: :oops:

Képek, csak hogy legyen mit nézegetni
Nézegetem a halacskáimat olyan szépek...Kép
Apával a legjobb bóbiskolni...Kép :wink:

ancsika82

Nagyon édi István és Kristóf is!!!

Mártinak pedig én is Boldog Névnapot Kívánnék!!!

ancsika82

Ancsi! Akkor már ketten vagyunk ilyen "szerencsétlenek"! :oops: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Kép Anyuval pár hetesen, fáradtan de viccesen

Kép mostanában

Kép
Kép
schopin

Lenne egy problémám?
Mostanában érzem nagydolognál fáj és vérzik kicsit.
Aranyér lenne? Milyen az aranyér? Mit tudok tenni?
Aranyér másnak is van?

Kép
Kép
schopin

Schopin nekem is volt ilyen az elején, de máskor nem fájt csak vécézéskor! Én nem csináltam vele semmit, elmúlt!
Lehet hogy ez az aranyér kezdete? Vagy nem? Az igazi aranyér úgy fáj hogy ülni sem bírsz! Nekem nem volt még, csak hallottam! Ha úgy gondolod előzd meg a bajt, gyógyóban lehet kapni rá kenőcsöt!

Én meg azon agyalok, hogy marha sokat iszok egy nap. Legalább 3 litert, és szinte 2x, 3x megyek pisilni csak. Ez normális? A többiből tej lesz? Elég sokat van gondom a vesémmel, ezért parázok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:33-kor.
hékás

Schopin: Tényleg nagy a hasonlóság :wink: Nézd...

Kép
bluebox

És mostanában.....

Kép
bluebox

Anna: a napi 2-3 pisi ilyen folyadék bevitel mellett szerintem KEVÉS!!!!

Ancsika: nekem MÉG nem jött meg.

Schopin: az első kép nagyon jó! Ugye milyen komoly arcuk tud lenni??
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:34-kor.
hékás

Úgy látom ,orrszívásban,kuki huzogatásban,fürdetésben,és furcsa babahangokban eggyetértés van :lol: :lol:

Névnaposoknak boldog névnapot!

babák szépek!

meg vagyok sértődve mert az én kérdéseimre alig válaszol valaki...normaflóros kérdésemre is csak 1 válasz jött
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:34-kor.
hékás

én is! Normaflort mi vettün, de hogy csecsemőknek adható-e, azt nem tudtam..... (bocsi)
bszilvi25

Na most biztos kész lesz mindenki ettől a kérdéstől!!!!

Meddig kell kifakadni annak az oltásnak??? Ugye mi ma vagyunk 5 hetesek, de semmi extra, érezni is alig. (nem olyan nagy a pukli.)
bszilvi25

Na jó megbocsájtok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oltás:Dávidnak 5 hetes korában pattanás szerű lett,és egy fürdés után kifakadt és szétkenődött a fürdőlepedőn...azóta olyan mint egy gyógyuló félben lévő pattanás.
Vendég

MÁRTI
BOLDOG NÉVNAPOT!

Bari
Miért kellene Normaflore :roll: ?
Nem bifidusos a tápszer, amit kaptok?
Nálunk Tomi hangosan kacag, ha jókedvű...

Oszman
Mi használunk porszívós orrszívót...
Gyógyszertári fürdetőt használunk...(Johnsons nagyon allergizáló)
Fütyi... 1 éves kor előtt nem szabad hozzányúlni...(ezt tanácsolta a debreceni vezető gyereksebész is nekünk)

A fityma újszülöttkorban normálisan le van tapadva a makkhoz, védi azt. Nem is szabad hozzányúlni, bántani. Csak akkor kell vele foglalkozni, ha begyullad, vagy vizelési akadályt képez. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy vizeléskor a fityma zsákszerűen feltelődik a
vizelettel. Ha ilyet nem észlelünk, akkor egy éves koráig egyáltalán ne nyúljunk hozzá, utána is csak egészen finoman, ameddig könnyen megy szabad hátrahúzni és leöblíteni.
Ha ahogy ön írja a fityma hosszú, keskeny, akkor előfordulhat, hogy a későbbiekben szükség lesz beavatkozásra, de ez is javulhat. Sürgető nincs a dologban, csak ha a fenti panaszok (gyulladás, vizeletelakadás) jelentkeznek. Ennél pontosabbat csak akkor lehet mondani, ha látjuk a gyermeket.
Dr. Kálmán Attila

https://www.babanet.hu/faq/sebesz07.php

BCG-oltás
https://www.babanet.hu/faq/oltas04.php

A 2. hónapos oltást Tomi minden gond nélkül átvészelte... igaz, anyája éjszakára adott neki kúpot...
Vendég

Oszman
Neonatológián nem kell fizetni... (azt persze nem tudom, hogy átlagembernek is csinálnak-e UH-t :oops: )

Schopin
Aranyérre... Reparon, Sperti, stb.
Vendég

Gigi beba hA startot eszi,de én most adok normaflórt...a dokinéni szerint ártani nem tudok vele(lehet,hogy használni se?)
Vendég

Lehet nem kéne 1 nap után örömködni, de úgy néz ki eddig, hogy jó lesz ez a Nutriton Boninak :) Ma nem szenvedett a gyomorsavtól. Olyan sűrűre csinálom neki a kaját, hogy még ki tudja sziporkázni az Aventos cumiból. Egész délután vigyorgott.

Kép

Kép
[/url]
stella40

AJÁNLOM FIGYELMETEKBE!!!
www.homeopatia.info.hu

Nekünk beválltak ezek a termékek,és hiszek benne.
Tudom Gigi te nem hiszel ilyenekbe. De ki kell probálni.

Egyre több ismerőseimnek ajanlottam már,és azota is emlegetnek érte,és nem győzik köszönni.
Mert nagyon jo. :lol: :D
Ezen az oldalon több problémával kapcsolatosan tudtok kérdéseket feltenni. Akár gyerekkel kapcsolatosan,akár nőgyógyászati problémákról stb....

bari neked is ajánlom. :D

Hasfájásra mi a colocynthis 9ch-t használjuk ezekből. 80darabos golyocskák,és 550ft volt.
Szoval az ára is kedvező. Jo böngészést Csajok!!! Éredekes dolgokat találni itt.

Kata&Milán

oszman777

Szép napot!
nem volt jó a netünk,ma reggel tudtam fellépni vasárnap óta!De legalább volt mit visszaolvasnom!!! :wink:
Babák gyönyörűek!

Bari!
Ne akarj már öregedni annyira!Annyi öröm van és lesz még a nyugdíjjig :wink:

húúúú annyi témát és kérdést feldobtatok,hogy majd visszajegyzetelek és "válaszolok"...

Mi túlvagyunk az oltáson...ma 1 hete kaptuk...se láz,se nyűg se sírás...mintha semmi sem történt volna...(kopp-kopp-kopp.)

2 napja az uzsonnája Zoénak pár kanál reszelt alma...IMÁDJA!

23.-án pedig kezdjük a babaúszást...(vagyis inkább elöször kipróbáljuk és majd meglátjuk...)
:roll:
Vendég

Csiri!!!
Komolyan már reszelt alma???És a védőnő is tudja???
de jó iulyen hamar elkzdtem..??én is ilyen hamar fogom..persze csak ha nem lez adigra síós hasfájós :?
Vendég

de jó ilyen hamar elkezdted...így akartam írni :oops:
Vendég

nem arról volt szó hogy a tiszta anyatejesnek nem kell hathós koráig semmi más????
Vendég

xxx
hékás

Nekem van egy könyvem, ami még anyukámé volt és ő is abból nézte ki mit lehetett adni anno nekünk kajákat, na és abban olvastam, hogy a tápszeres babáknak már 2 hónapos kórtol ír 3-4 kávéskanál reszelt almát. Én is azon gondolkodtam hogy kipróbálom majd, hátha ízlik neki. Szerintem ártani nem árthatunk vele. Na meg ha régen így csinálták akkor a mai gyerkeknek sem hiszem hogy gondjuk lenne belőle. Nem?

ancsika82

Mondjuk az anyatejes résznél ebben a könyvben sem ír még hozzátáplálást 2 hós kor körül.

ancsika82

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:35-kor.
hékás

Igen ahhoz írtam, hogy nekik ajánlja hogy már el lehet kezdeni a reszelt almázást. De ez csak egy régi könyv... mondjuk én is ki fogom próbálni azért szerintem.

ancsika82

De jó én is nagyon kipróbálnám!!!
Várom,hogy ti elkezdjétek én meg utánozlak titeket :lol:
Vendég

Sziasztok!

A kiskönyv közepében van egy frankó táblázat mit, mikor lehet adni!!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Stella: ment PÜ!!!!!!!! FONTOS!!!!
bszilvi25

sziasztok!

én most teljesen kivagyok!!!!!!
a kislányom második napja sír!!!!!! akármit csinálok nem jó neki!

-tegnap ilyen 50-ket evett többször :S
-a cicin vagy aludt, vagy hisztizett kapálózva
aztán én meg elkeseredésemben azt hittem, hogy nincs tejem, és csináltam neki tápszert, de nem kellett neki... (aminek mondjuk örülök)
-vizet sem fogadott el (és ma sem)
-az éjszakát azt szépen végig aludta (éjféltől 10-ig és csak 6-kor kelt fel enni)
-tegnap és már ma is visszajön neki büfi közben valami fehéres nyálas savanyú szagú akármi (lehet, hogy ettől van igy ki????)

ÉN EZT NEM BÍROM!!!! KI FOGOK ÍGY KÉSZÜLNI!!!!
PAKOLNOM IS KELLENE, MERT UGYE SZOMBATON KÖLTÖZÜNK, DE ÁLLHATOK A KISÁGYA FELETT, ÉS NEM TUDOM MIT CSINÁLJAK???!!

Ha beteszem az ágyába, van hogy fél óráig nem csinál semmit, van hogy 2 perc után keserves sírásba kezd! De tényleg a keservesebb formába!!!! Apa azt mondta, hogy ha az éjszakát végig alussza akkor annyira nagy baj biztos nincs, na de köszi! én vagyok vele itthon egész nap!

SEGÍTSETEK!!!!
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: