A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Önsajnálat! Az mi?????? :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:

Kép
szilzi

Laptetőőőőőőő!! Bibiiiiiiii! :lol: :lol: :lol: :lol:

Most már tényleg megyek! :D Pusssszzzzz

Kép
szilzi

Miért, én írtam volna ilyen szót? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne vasalj, mi a fenének. Csak mosd ki őket. Én sose vasalok. Kutyát nem érdekli. :D

KépKép
benó

Jól van, menj csak, de már nagyon hiányoztál, régen voltunk itt együtt, kedves társam. :cry:
Majd elmegyek hozzád, csak legyetek túl ezen a héten. Rendicsek? :D

KépKép
benó

Gratula a laptetőhöz. :D :D :D :D :D Pussz :D :D :D :D :D :D

Sehol senki? Visszaolvassak? Na, jó. :lol:

KépKép
benó

Tancsu, örülök,hogy megjöttél!

Jó képeket csináltál. Hiába a pucc, te vagy a csinosabb,nem a menyasszony. De arongyrázás az ment.Látom.
--------------------------------------------------------------------------------
Flóra leírta helyettem is, hogy mit gondolok.
Nagyon jól nézel ki, Gergő is cuki veled együtt. Szebb vagy, mint a menyasszony. A párod jó vidám ember lehet, úgy néz ki. :D

Jól érezted magad?

KépKép
benó

Örülök, hogy a Zsuzsiéknak jó idejük van. :D

KépKép
benó

Még mindig itt vagyok, az Andi igh.-nek kiderült, hogy jövőre lesz a lagzija, lesz mit szervezni. De jó! :D :D :D :D :D Küldök neki mindenféle izét, amiket én összegyűjtöttem az esküvő előtt. :D :D :D

KépKép
benó

Jól elment ez a nap is. Nem bánom, nem unatkoztam, jól éreztem ma magam, voltam az Andival és az Adrival a Halászban, ettünk egy cipólevest, dumáltunk, dumáltunk.... Eltekintve a bőgésektől, tök jó ez a nap. És este még hastánc is lesz. :D

KépKép
benó

Megjöttem.,,.,.

Voltam gyógyszertárban, újságosnál, Pennyben, odaadtam barátnőmnek az üres cdt, hogy irja fel rá a pocakosképeimet, meg benéztem anyához a munkahelyére...:)

Most várom az anyósékat, hozzák a kajcsit és a sütiket a lagziból, mert tegnap nem sokat hoztunk...

Kép

Kép[/
tancsu

Na azért ne tessen ennyire dicsérni...még elpirulok.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A párom tényleg nagyon vidám ember, bár a lagzi végére sikerült alaposan összekapnunk, másnap közöltem vele hogy költözhet...
Most két napja sir!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Szilzi...

Ezen is túl lesztek, csak idő kell hozzá...
És akkor majd lesz baba is a pocakban, hidd el...!!!

A.-nak nagyon szoritunk, gondolunk majd rá szerdán, hogy minden rendben menjen!!!!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Benó

Szerintem én is igy reagáltam volna, mert nekem két olyan orvos van, akinél nagyon fontos a bizalom, a szimpátia, az összhang.
Ez a nőgyógyászom és a fogorvos....

Máshoz nem is mennék, mert bevallom amúgy baromira félek ettől a két dokitól és ezért ők közel állnak hozzám!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Emlékeztek hogy irtam a szeptemberi babás topicon az nlc-n a kismama kórházba került???

Jelentem megérkeztek a kicsik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Péntek reggel , császárral, Anna és Rebeka, 1580 és 1820 grammal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jah és 33 hétre...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Átlibbenek oda , hátha van valami új hir is...
Később visszanézek...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na egyenlőre ott semmi új hir...bár még legalább 7 oldallal le vagyok maradva, mert eddig csak itt olvastam vissza....
Viszont már leesik a fejem a monitor előtt, igy menek kicsit pihizni...
Este majd benézek

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

sziasztok
holnap megyek cukor terhelésre. szoritsatok!!!!!!!!!!!

most nincs idöm visza olvasni, holnap bepótolom :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok lányok.

Délután bocsi, hogy eltűntem, írtam én,csak egyszerűen nemküldte el, ledobott az oldalról. Időm pedig már nem volt,hogy újra bejelentkezzem.

Kép
flóra 11

Na,most akkor elmesélem,miért mentem el és hová.
Még a múlt héten felajánlottaknekem egy másik állást egy közelebbi faluban,mint ahol most tanítok. Először gondolkodtam rajta,hogy elfogadjam-e. Vonzott, hogy valamikor már tanítottam abban a faluban, nem idegen hely, közelebb is van, és csak kis iskola, kevés a gyerek,kicsi a tantestület...
De aztán mégsem léptem az ügyben semmit, mert ez is szlovák iskola és úgy gondoltam,hogy ha már nem tudok átmenni magyarba, akkor mindegy, hogy hol vagyok szlovák sulin. Tehát nem is érdeklődtem tovább a munka iránt annak ellenére sem, hogy azt is mondták,hogy még az igauzgatói poszt is számításba jöhetne ott,mivel igazgatót is keresnek. Vagyis egy személyben igazgatót és tanerőt.

Kép
flóra 11

Erre ma, 11,45-kor felhívott telefonon az ottani polgármester, hogy szeretne velem munkaügyben beszélgetni. Mondtam,hogy jó, akkor holnap elmegyek hozzá.Erre ő, hogy inkább még ma eljön Galántára és beszéljük meg. Mondtam,hogy rendben. Tehát erre a beszélgetésre mentem délután olyan hirtelen.

Kép
flóra 11

Szóval nagyon csábítgatott, hogy menjek oda tanítani, mert hogy valaki tapasztaltat akarnak,olyat,aki szeret tanítani és tud is,meg hasonló blablabla.... Aztán az igazgatói állást is felajánlotta, megkérdezte, hogy az igazgatói poszthoz teljesítem-e a feltételeket,mondtam, hogy igen, minden vizsgám és végzettségem megvan ehhez is. Erre mondta,hogy pályázzam meg, nagy eséllyel indulhatok és megint blabla....

Kép
flóra 11

Na, szóval csajok, bármennyire is hívott, maga a polgármester eljött utánam és itt könyörög,hogy menjek,én úgy döntöttem,hogy nem megyek.
Az indokaim:
1. Tanítónőnek nem lépek át,mert szlovák iskola,akkor meg inkább maradok itt,ahol biztos állásom van. Itt 250 gyerek van,ez a suli nem fog megszűnni,ott pedig csak két osztályocska működik.
2. Igazgatónőnek nem megyek,mert én most BABÁT AKAROK, ebbe a projektbe viszont nem fér bele egy funkció. Igaz? :wink:
3. És ez volt a döntő érv,bármilyen furcsa is lesz nektek. Ő hívott engem fel,ő hívott engem meg egy kávéra,ő akart tőlem valamit, végül a kávémat magam fizettem ki! :evil: Hát ha ennyire zsugori, akkor soha nem fog prémiumot sem osztani. Milyen ember az ilyen, hogy elhív megbeszélésre és egy nyamvadt kávét sem képes kifizetni? Hát akkor én nem leszek náluk igazgatónő! Keressen más balekot, akivel majd kitolhat. Nekem ennyi elég volt. Bemutatkozott.

Kép
flóra 11

Az utóbbi évben annyi rengeteg változáson mentem át,pontosan nyár óta,hogy már elegem van a változásokból. Most végre megnyugodtam már, a Flóriánnal kialakítottuk az életünket,terveink vannak, nem akarok már újabb pofonokat az élettől,sem újabb változásokat. Változást csak a családi életben, babásodásban akarok,más területen nem. Most nem fér bele a munkahely változtatás. Szerintetek? Jól döntöttem? A polgármester azt mondta, aludjak rá egyet,holnap telefonál a válaszért.

Kép
flóra 11

A megbeszélés után pedig üzletben voltam,majd a Katiéknál. Aranyosak voltak adtak krumplit, tököt, uborkát. Aztán pedig megbeszéltük,hogy elmegyünk a Vág partra kicsit kikapcsolódni.
Telefonáltam a Flóriánnak,hogy készüljön el.Az én ötletem volt, hogy menjünk ki,mert olyan feszült a Flórián,gondoltam,jót tesz neki. Jött is szívesen, de lányok, egész idő alatt ha két szót szólt. Pedig órák hosszat sétálgattunk a vízparton. Este tízkor jöttünk haza. Beszélgettünk végig,mi hárman,a Kati, a férje és én. Szörnyű! Kéz a kézben sétálgattunk, de kínos volt, hogy olyan szótlan. Amikor az autót felemlítette a komám, akkor annyira szorította a kezemet és totál izzadt,éreztem. Ugyanez a reakció volt arra a kérdésre,hogy megyünk-e valahová kirándulni. Válasz persze semmi.

Kép
flóra 11

Tancsu, remélem megbékéltetek a pároddal. Nem jó veszekedni,én utálok. Ti pedig annyira szeretitek egymást. Biztos tisztáztátok a dolgaitokat.

Kép
flóra 11

Lányok,nagyon elálmosodtam. A Flórián már régen alszik mellettem. Amint hazajöttünk,csak evett,mosakodott és már aludt is.Kedvesen idebújtam,hogy beszélgetni nem fogunk? Mire ő,hogy fáradt. Tényleg az vol,mert rögtön el is aludt.
De ez a feszültsége már tart pár napja és egyre rosszabb. Én csak a szeretetemmel tudok neki segíteni, de már tanácstalan vagyok lassan. Segítsetek. :shock:

Kép
flóra 11

Mentem,pá lányok. Nem nyavalygok tovább.

Szép álmokat,jó éjt!

Kép
flóra 11

Sziasztok!

Szép reggelt mindenkinek! :D

Kép
flóra 11

Puszi, lányok! :D

Tancsu, köszönöm az együttérzést. :D Miért sír a férjed? :cry: Gratulálunk a kismamának a babácskáihoz! És örülünk, hogy minden rendben, hála Istennek! :D :D :D :D :D :D

Flóra, most olvasom a polgármesteres sztorit, néha én is azt gondolom, a járt utat járatlanért el ne hagyd, néha viszont akkor ott fogsz megszáradni a járt úton, tehát ezt kell kombinálni. Én is maradtam volna ugyanebben a helyzetben. Még nem olvastam el teljesen, az érvek után tartok.

Timi, szorítunk a cukorvizsgálathoz! :D

Tegnap rámjött a bőgőgörcs, úgyhogy nem mentem hastáncra se, azt mondtam, fáj a fejem. Bőgtem mindenen. Még most is csík szemeim vannak.

Aztán a Gy. megpróbálta leirtani a vírust a gépről, nem igazán sikerült, jó mérges volt rám, én meg elmentem boltba, hogy valahová menjek, ahol nem szól hozzám senki. Ha nem fogok tudni jönni, az a vírus miatt van. :roll:

Ma reggel fél óráig voltam felpolcolva, hátha számít.

Az orvos cserbenhagyott, úgy érzem. De ígérem, hogy hanyagolni fogom ezt a témát. :D

KépKép
benó

Szia Benó!

Látom felébredtél.
Telepítsétek újból a windowsot.Egyszerűbb,mint hetekig vírusokat irtogatni.

Kép
flóra 11

Flóra, én biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél munka ügyben. A sok változás nem jó egyidőben, és itt ráadásul megbecsülnek, nem igaz? Ha muszáj, akkor menj tovább. Én így vagyok vele. Vagy ha megaláznak. Vagy ha utálod. De egyik sem áll fenn nálad.

A Flóriánról azt gondolom, hogy nagyon jó lenne megtudni, hogy igazából mi a baja. A kocsi, a nyaralás, a pénz, a munkahely bizonytalansága, az, hogy a szüleinek folyton segítenie kell és persze szeretne is, a babaprojekt (ha az is esetleg közrejátszik), gondolom, ezek. De tényleg "csak" ezek? Nincs valami olyan, amit nem tud elmondani? Mert lehet, ha egyszer valahogyan ki tudnád szedni belőle, akkor az segítene neki. Én mondanám neki, hogy bármilyen problémája van, elmondhatja neked, és együtt megtaláljátok majd előbb-utóbb a megoldást. Csak ennyit. És aztán egyszer csak megnyílik. :roll:

KépKép
benó

Ja, igen Benó,ha ilyen egyszerűen nyílna. Ő sose nyílik meg. A fene sem igazodik ki rajta. Bármit kérdezek, csak rámmordul,nem beszél. Ma reggel látom, hogy nagyobb hátizsákkal megy munkába,mint máskor. Kérdem tőle,hogy miből viszel többet, ruhából? Gondoltam azért,mert mostanában kiszámíthatatlan az időjárás. Erre rámmordul,hogy abból is, hát fáj a torkom!
De ezt felháborodva, nekem felhánytorgatva mondja, mintha tudnom kellene róla, hogy neki fáj a torka, holott eddig erről nem volt szó. De megint én leszek a hibás,mert nyitott ablaknál szeretek aludni, majd rám keni,hogy ettől fáj a torka. Pedig a hátizsákot már este kikészítette, tegnap pedig még nem fájt a torka.Mellesleg a levegő meg sem rebbent kint, tehát nem fázhatott.

Kép
flóra 11

Megint nem nagyon engedett vissza az internet.

Akkor tényleg eléggé ingerült. :wink: Ki kell várnod, hogy megnyugodjon, nincs mit tenni.

KépKép
benó

De lassan elfogy a türelmem. Mindig azt mondtam,hogy szeretettel minden megoldható, de az ő esetére semmi sem tipikus. Szeszélyes egy természete van. Én már nem kérdezek inkább semmit, Benó,mert a vége mindig az,hogy én vagyok a hibás,én vagyok minden bajának az oka. Az igazi okot pedig nem tudom meg. :(

Kép
flóra 11

Ebben az esetben szerintem férfiakkal csak a hallgatás a megoldás, aminek még az a jó oldala is megvan, hogy esetleg te se húzod fel olyan nagyon magad, mint ha hülyeségeket válaszolna. De amúgy elhiszem, hogy borzasztó lehet, a Gy. is szokott "néha" besértődni, és akkor hozzá se lehet szólni, és majd csak egyszerre zúdítja rám a mindenféle baromságát. Megértelek. :cry:

KépKép
benó

így van, szerintem is. Nem tudok semmit tenni érte. Csak remélem, hogy elmúlik nála hamarosan,mert így csak szívja az én energiámat is.
pedig tegnap is olyan vidáman fogadtamőt,mikor megjött munkából. Elmeséltem neki a polgármester sztorit,aztán mentünk ki a szabadba. Az is olyan jó ötletnek tűnt,hogy menjünk már ki,bárhová, csak mozduljunk már a négy fal közül. Látszólag örült is neki, de mire hazajöttünk megint csak kedvetlen és ingerült volt.

Kép
flóra 11

Közben:

Boldog 35. hetet, Tancsu és Gergő!

A méhboltozat ekkor már a szegycsont magasságában van, és ez megnehezítheti a légzést, különösen étkezés után. Jó hír viszont, hogy lassan itt az ideje, hogy a baba feje lesüllyedjen és rögzüljön a medencében. Ekkor a hasi tájék felszabadul a teher alól, ami "cserébe" a kismedencébe vándorol. Ennek következtében még gyakoribbá válik a vizelési inger, sőt, ha eddig még nem jelentkezett, most a vizeletcsepegés is észlelhetővé válhat. Noha a vasraktárak a terhesség alatt szinte minden esetben hiánnyal küszködnek, most újra kezdenek feltöltődni. Ennek az egyik oka, hogy az anyai szervezet felkészül a szülés alatt várható természetes vérvesztésre, a másik, hogy a magzati vértermelés - amely eddig a mama vasraktáraiból gazdálkodott - lelassul.

KépKép
benó

Gergő

Gergő erre a hétre elérheti a 2550 grammot (hahahaha), és még csak most kezd hízni igazán! A terhesség utolsó hónapjában a súlygyarapodás elérheti az egynegyed-egyharmad kilogrammot hetente. A zsír egyenletesen oszlik el a testén, de elsősorban a végtagokra és a vállak környékére rakódik le. A növekedéssel arányosan tovább szűkül a baba mozgástere, de az egyes mozgások intenzitása egyre nő. Az édesanya ekkor már jól ismeri a kicsi általános aktivitását, és ha nem is alkalmaz mozgásszámolási módszert - amelyből több fajta is létezik, a legelterjedtebb a 10 rúgás/mocorgás észlelése óránként -, figyelnie kell a változásokra. Fontos, hogy a mama értesítse a védőnőt vagy a kezelőorvost, ha a magzatmozgások gyengülnek, lényegesen ritkábbá válnak, vagy ha változás áll be a mozgás mintázatában.

KépKép
benó

Jó tudni (35. hét)

A nyolcadik hónap vége felé egyre fáradtabb lehetsz, ezért ha eddig rendületlenül dolgoztál, most már megérdemled a pihenést. A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár. A terhes, illetve szülő nőt 168 naptári nap szülési szabadság illeti meg úgy, hogy abból 28 nap lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen (a szülési szabadság legkésőbbi kezdő időpontja a szülés napja). Ha a gyermeket koraszülöttként egészségügyi intézetben ápolják, gondozzák, a szülő nő megszakíthatja a szülési szabadságot és az igénybe nem vett részt a gyermeknek az intézetből történő elbocsátása után igénybe veheti a szülést követő egy éven belül.

KépKép
benó

Köszike,hogy megértesz.
Na,jó,most én beszéltem ki magam,mint tegnap te,de nekem ez segít.

Váltsunk témát. :wink: Már jobban vagy? Remélem nemsokára jön a Tancsu is.Remélemők már elrendezték a gondjaikat.

Kép
flóra 11

Ne menj el, Flóra.

Boldog 27. hetet, Timi és Törpe!

A baba mind élénkebb mozgásának észlelésével párhuzamosan lehet, hogy egyre több alkalommal gondolsz a szülésre. Gyakrabban jelentkezhet a kismamák félelme a koraszüléstől is. A következő figyelmeztető jelek észlelése esetén azonnal fordulj orvosodhoz: - Menstruációs típusú görcs: ez lehet Braxton Hicks összehúzódás, de ha különösen fájdalmas, vagy óránként négynél többször észleled, hívd az orvost, - bármilyen típusú vérzés, - tompa fájdalom a hát alsó szakaszán, - kismedencei nyomás: olyan érzés, mintha a magzat lefelé nyomódna, - a hüvelyi folyás mennyiségének növekedése vagy minőségének megváltozása, különösen akkor, ha "vizessé" válik, - méhösszehúzódások 10 percnél gyakrabban, akkor is, ha fájdalmatlanok. Próbálj meg sétálni: a "vaklárma" típusú kontrakciók mozgással csökkennek, a szülési összehúzódások intenzitása viszont erősödik. Amennyiben nincs ilyen típusú tüneted, nem kell aggódnod. Fontos, hogy a kezelőorvossal még idejekorán beszéld meg, hogy mi a teendő, ha a 37. hét előtt e tünetek jelentkeznek nálad.

KépKép
benó

Törpe a második trimeszter végén már körülbelül 1 kilogrammot nyom, és ha most születne meg, 85%-os esélye lenne a túlélésre. A tüdők, a máj és az immunrendszer már működőképesnek számít, de még szüksége van a fennmaradó három hónapra ahhoz, hogy elérje érettségének maximális fokát. Külseje nagyon hasonlít ahhoz, amilyen újszülött állapotában lesz, bár még sokkal kisebb és vékonyabb, és a bőr alatti zsírszövet hiánya miatt eléggé ráncos.

KépKép
benó

Jó tudni (27. hét)

Ha az elkövetkezendő időszakban még repülni szeretnél, érdemes utánanézni az adott légitársaság szabályzatának a kismamákra vonatkozóan. Az esetek nagy részében 28-36 hetes terhesség esetén a várandós nőnek magával kell vinnie a szülészorvosától kapott igazolást, amely tartalmazza a szülés várható időpontját és azt, hogy egészségi állapota megengedi a repülést.

KépKép
benó

Itt vagyok. Nyugodtan írd le a tudnivalókat, addig készítek reggelit. :wink:

Kép
flóra 11

Nekem is segít, ha kibeszélem magam. :D
Meg úgy látszik az is, ha néha kibőgöm. :lol:
Jobban vagyok már, nem fogok hozzá olyan sűrűn menni, mint eddig, kitaláltam, hogy majd telefonon zaklatom szerencsétlent a laboreredményeimmel, úgyis meg tudja őket vizsgálni telefonon is. Receptet meg majd elküldi postán. Vagy majd kéthetente elmegyek és kész. Majdcsak lesz rá idő és pénz is. És attól még nem fogok tőle elszakadni. Ugye nem? :(

Hát persze, hogy nem. Megadtam magamnak a választ. :D

KépKép
benó

Na, szegény Attila ma ment kórházba. Drukkoljunk neki, hogy minden rendben menjen.

Szilzi meg otthon van ma? Vagy mi?

KépKép
benó

Hoztam reggelit. :D

Kép
flóra 11

Oké, jó étvágyat. :D

KépKép
benó

Közben gondoltam, sütök ma valamit, hogy valami izgi is történjen, és ne csak hülyeségeken járjon az eszem. Ezt.

Bukta (muffin formában)

50 dkg finomliszt

4 tojássárgája

4 dkg élesztő

10 dkg vaj

10 dkg cukor

2 dl tej

csipet só

Az alapanyagokat összeöntöm a gépbe és rábízom a kelesztést. A muffinformát olvasztott vajjal kikenem, a tészát kinyújtom, 12 részre osztom. Óvatosan megtöltöm baracklekvárral, gombóccá formálom és a hajtogatással a fenekin beleteszem a muffinbe. Felvert tojással megkenem és egy picit hagyom kelni.

180 fokra előmelegített sütőbe sütöm, amíg meg nem pirul rendesen.

KépKép
benó

Szerintem a Szilzi bekíséri az Attilát. Aztán csak jelentkezik.

Benó,látod,találtál jó megoldást a dokira. így is menni fog a dolog. :wink: Tudtamén,hogy ha lehiggadsz, akkor kitalálod a járható utat.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: