A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Márti: Előre is Boldog névnapot!

Bogi: Előre is Boldog névnapot!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:30-kor.
hékás

Brigi: jól meg vagy áldva a családoddal! :o

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok! Végre akkorát aludtunk az éjszaka :) Boni 8-kor evett, aztán fél 5-kor ébredt mosolygósan, evett és legközelebb fél 9-kor szólt.
Most meg hívogatom a dokinőt mert csak el szeretném vinni ezzel a gyomorsavas dologgal, de nem veszi fel senki :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hali Mindenkinek!

Egy tanácsért fordulnék hozzátok, ugyanis az én Marci fiam már két napja ha nem alszik akkor sír, de annyira hogy levegőt is alig vesz néha teljesen felhergeli magát,és ölben is csak nagy nehezen nyugszik meg. Már kipóbáltam mindent: nem éhes, nem szomjas, kaki is volt, a pelus is tiszta, egyszerüen ötletem sincs mi lehet a gond!
Főleg hogy az egyik percben még mosolyog és jól érzi magát a következőben meg ezt csinálja! :cry: :cry:

Gigi, melike:jók a képek!
Már én is mennék egy jó esküvőre :)

Bari: nagyon ügyesek a fiaid, és nagyon szépek is!

ancsika82

Brigi: kitartás a mai naphoz!

stella: ügyesek vagytok hogy ilyen jól aludt Boni!

Hamarosan (még ma)rakok fel egy tegnapi épp nyugodt pillanatáról készült képet Marcinak!

ancsika82

sziasztok!

Andi: jó nyaralást!

Gigi: Tomi tényleg szép nagy, és jó hogy tettél fel ilyen képet, amin Te is látszol!!!

Melike: Máté ügyesen néz!

Múlt héten téma volt a ruha, hogy ki milyen méretet hord. Hát ma van az első nap, hogy 68-as :shock: ruhát adtam rá nappalra! (éjszakára amúgy is azt szoktam mostanában - laza) A 62-es nekünk hosszban már olyan "kicsi" hogy el sem hiszem.

Az espumisant a Ti babátok (akik használják) simán lenyeli???
Mercike NEM!!! Sőt kiköpi az egészet, így kénytelen vagyok kaja elött egy kicsit fejni és azzal összekeverve cumisüvegből odaadni neki...

Na mennem kell, mert megébredt, és sírdogál, de még jövök majd.
Bari: még nem volt időm megnézni a videót, :oops: de pótlom ma!
bszilvi25

Szóval akkor pár fotó tegnapról :D

Álmomat őrzi a három cicám...Kép
Tiszta nyugodt vagyok....Kép
Majd felébredtem és már sírok isKép :oops:

ancsika82

Ancsi: írtam neked pü-t!
bszilvi25

Szilvi: válaszoltam!

ancsika82

én is
bszilvi25

Sziasztok!

Ancsika:Marci gyönyörű kisfiú!

Sajnos (ismét) szopi gondokkal küzdünk.Nem akar szopizni Máté.Elkezdi,de 3perc múlva tiszta ideg és kész.Sajnos így egyre többször kap cumisüvegből,bár még tejcsit ha van.Ez igazából éjszaka a rossz.

Vettem ánizs teát,mert ajánlották.Kipróbálom,hátha jó lesz a pocira.

Kép
melike

Köszi Melike!

Sajnos a szopival mi is így voltunk, és a végén tápszer lett belőle :evil: , de csak kitartás, és próbálkozz ezerrel, én szerintem kicsit korán adtam fel a dolgot.
Amúgy tényleg nagyon rossz az ha le kell fejni előtte. Én napközben gyűjtögettem annyit, hogy éjszakára elég legyen, így éjjel nem kellett bajlódnom vele, csak megmelegíteni.

Tényleg már megakartam kérdezni rég, tápszerből ki milyet használ,és nektek is nagyon gyorsan fogy? Alig győzöm venni.

Na megyek mert mert felébredt Marci

ancsika82

Ancsika:most már csak tápszert eszik?Mi Humana-t eszünk és napi 2-3szor,de rohadt gyorsan fogy így is!2200ft egy doboz.

Kép
melike

Sziasztok!!

Meli szerintem is legyél nagyon kitartó, szoktasd vissza a cicire!!

Én ugyanígy jártam, és 9 hónapig fejtem Vikinek, éjjel nappal hogy mindig legyen!! És nem azért hagytam abba mert nem volt tejem, hanem mert nem bírtam tovább! :oops:

Kitartás!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikianyuja 2008.07.28 14:10-kor.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ja, hogy kap pótlást! Akkor azért van, mert okosak és tudják hogy üvegből jobb, könnyebb kiszívni, nem kell érte dolgozni.
Nálunk is akkor kezdődött mikor tejlázam volt, és párszor üvegből kapott. :cry: :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Mi is Humanat eszünk, de már szinte teljesen, éppen csak egyszeri adag jön össze. Hát akkor én drágán veszem mer nálunk 2600 Ft egy doboz.

ancsika82

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:30-kor.
hékás

Brigi: ennek örülök!!! Nem lehet, hogy látta rajtad, vagy esetleg más mondta neki, hogy ez neked nem esik jól???

Melike: én is azt javasolom, hogy ne add fel!!!! Emlékszel? én is írtam, hogy néha sírva fakad szopi közben. De én addig dugdosom a szájába, míg csak eszik tovább. (aztán, hogy ez nála mi, azt nem tudom). Lehet, hogy pukizni nem tud, vagy csikarja vmi a hasát?!?! hát? ez egy örök rejtély marad számomra.

Nem reagál senki az espumisan kérdésemre???? vagy Ti pont nem használtátok?????

Azt kell olvasnom, hogy kinél milyen gyorsan fogy a tápszer, és én meg majd dobhatom ki! (remélem).
Amikor még nem indult be a tejem, kiváltottuk, de kb ha max. 5 alkalommal készítettem??? Csak nézegetem a dobozt a szekrényben... :roll: :roll: :roll: De még kellhet, bár isten adja, hogy ne!!!
bszilvi25

De hogy szoktassam vissza,ha ordít és nem kapja be?!Akkor éhes és úgyis sírni fog míg nem kap mást.

Kép
melike

Máté simán lenyeli az Espumisant!De most már szinte mindent,amit kanállal adunk olyan ügyesen megeszi! :lol:

Kép
melike

Esetleg vegyél bimbóvédőt! Hátha be lehet vele csapni, azt hiszi cumisüveg! :roll: :?: 8) :wink:

De ez csak egy tipp! Én nagyon megbántam hogy annak idején könnyen feladtam!!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Andóca! Köszi a névnapi köszöntést!

Dorci ma nagyon jó kislány. Egy óra óta alszik. Egy kis tündér!

Néha ő is sír a cicin, de olyankor általában pukiznia kell vagy böfizni. Utána tovább szopizik.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

:!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:03-kor.
Vendég

Melike, Ancsi, babák gyönyörűek!
Mi meg voltunk doktornéninél. Írt fel tápszer sűrítőt, állítólag ez szokott ilyen esetben segíteni. Azt mondta nincs nagy baj, szépen fejlődik, sőt megdícsérte az 1 hónapi 1kg 40dkg súlygyarapodásért :)
Szerdán meg megyünk a 2 hós tanácsadásra akkor kapja a szurit is :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Mi beba HA start aktív-ot iszunk,vagyis Dávid :lol: :lol:
4 nap/doboz,ami 2000körül van egy doboz tehát

Egy dobozon belül 2 zacsi van és egy olyan zacsi pont 2 nap!!!

Melike :szopás,közben tuti,hogy a hasa fáj,akkor mozognak a belek jobban!Szerintem amúgy biztos inná!!
Dávidnál már ezt nehéz eldönteni,hogy mikor fáj a hasa mert ő nyűgös így is úgy is.

Olyan espumisant még nem próbáltam,de majd elkeseredésemben biztos kipróbálom!
Vettem infakolt ,gripe wotert,gyógyszertári keveréket...ÁÁÁÁÁsoha nem lesz jobb!!!

Szerintetek lehet csecsemőnek normaflórt adni??
Na ma meg is kérdezem a dokinénit...végülis az talán helyrehozza a bélflórát,ami állitólag a tápszereseknél gyakran rossz irányba megy el!!
ÖREGEDNI AKAROK NAPRÓL NAPRA VILLÁM GYORSAN!!
Vendég

sTELLA MIRŐL MARADTAM LE?mIÉRT KELL A SŰRŰ TÁP?
Hát mi is próbáltuk katasztrófa volt!!
Már a végén szitán szürtem,gogy ne legyen darabos,és ha nem itta elég gyorsan belekövült az üvegbe,gondolom a gyomrába is mert úgy ordított tőle mint a sakál..még jobban mint alapból.
Na akkor visszaáltam a hagyományos tápra és a levegőnyelésre!! :twisted:

Gigi nem írnád a vonalzóm fölé hogy
ÖREGEDNI AKAROK!!
Vendég

Bari
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Mondtam már, hogy szegény Dávidot elrontod...
Levegőnyelés... milyen cumitok van? Hogyan eteted? Hogy tartod a gyereket, a cumit?

Melike
Két lehetőséged van...
-vagy elhagysz minden cumit és megpróbálod Mátét visszaszoktatni a cicire
-fejsz és cumisüvegből adod

Ma Tomi megkapta az oltásait...
Vendég

Gigi köszi így már jó,majd ha optimista hangulatban leszek és kellő képp megöregedtem kicseréljük :wink:

Cumi:hagyományos kinézetű nem fogszabályzós,és szerintem túl nagy a luk,de ennél kisebb lukú tudtommal nincs!
Valóban bazi sok levegőt nyel pedig mindíg tele van a cumi amikor etetem,és már szinte állva eszik olyan függőlegesen tartom!
Nem tudsz valami tippet levegőnyelés ellen,mert a sűrű tápot végszükség esetére tertom,mert az egy nagy rakás szar.
Minden gyerekemmel ez a rohadt levegős nyelés tette be a kaput.
Mindíg bepróbálkoztam a sűrű táppal és mindíg rájöttem,hogy egy hasznavehetetlen szerencsétlen undorvány.

Na lassan megyünk a dokinénihez...röhely hogy a pelenkáját fogja megszagolni.
Na gondolom utánna 800 helyre beutalja,isten örizz,hogy valamire magától megoldást találjon áááááá
És akkor még megkérdezi jó kedályű-e a gyerek...
Mondom igen két sírás között amikor tart 2 perc szünetet akkor baromi jó kedéjű,és én is az vagyok.
Vendég

Vagy akkor jó kedvű egy gyerek ha csak hallkan sír és még nem ,lila?Mert akkor délelött jó kedvű volt!
Vendég

xxx
hékás

Köszi a tanácsokat,megpróbálok mindent!
Teljesen elhagyni nem tudom a cumit,mert nincs elég tejcsi. :cry:

Kép jó így...

Kép
melike

Hékás:dehogyisnem publikus!!Azért,hogy nagy gyerekeimlegyenek és lássam,hogy mind épségben egészségben felnő és révbe ér, :lol: és akkor megnyugodhatok :wink:

Kaki:dokinéninek tetszik szerinte normális...hát elég vicces volt ahogy szagolgatta...szerintem már hülyének néz
gyereket nyugodtnak ,szépne,egészségesnek,és fejlettnek látja

Ja és tényleg pesszimista vagyok,és olyan zűrzavarnak érzek mindent...hirtelen kisbaba,a fiam iskolába megy,a lányom kamasz...

Melike :szép a kispasi :wink:
Megkérdezhetem,hogy milyen arányban van tejed és mennyi a táp!
Vendég

Bari: amit mutattam cumisüveget, azt nem próbáltad? Szelepes, és nem nagyon tud levegőt nyelni! Mi ilyet használunk.
nézd meg:
http://www.mambaby.com/articles/hu/3846 ... Q9Mzg0OQ==
Ja? és megnéztem a videó(ka)t. Nagyon ügyes Szilveszter!!!!!!!

Melike: és nem próbáltad/próbálod a tejcsit vmivel serkenteni?? Vagy ha már próbáltad nem maradt szinten?
bszilvi25

Bárány, Boninak feljön a gyomorsav azért kell ez a valami ami sűríti a tápot. Én most nagyon bízom benne.
Én élvezem ezt az időszakot, nem akarok még öreg lenni. :) Minden perc ajándék amit Vele tölthetek :)

Sajna nekem is nagyon kevés a tejem akármit csináltam nem akar több lenni :( Muszáj tápszert is adni. És hát nálunk is befigyelt az, hogy nem kéri a cicit. Egy kicsit próbálgatja, de 10-20 gr-nál többet nem szopizik, aztán meg ordít mint a sakál. Úgyhogy fejünk :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Nálunk is az van,mit Stelláéknál szopi terén.

Az az igazság,hogy nem iszok eleget,mert nem birok meg nem is figyelek rá eléggé. :oops:
Kicsit türelmetlen vagyok...

Bari:normál esetben reggel és este kap csak tápszert,de pár napja,mióta nem akar szopizni kb. kettővel többször.A többi a lefejt tejcsi.
De minden etetés előtt próbálom,de sajna nem akar.

Jó éjt!
Holnap jövök.

Kép
melike

Melike akkor lehet,hogy lassan csak táposok lesztek,legalábbis nekem a fejéssel nem maradt meg a tejem...mondjuk én nem vagyok mérvadó sose voltam egy jó tejelő tipus,

Stella,ezek szerint ti voltatok 24 órás szondázáson!!! :shock:
Mert dávidnál is savra gyanakodtak,de én még azt mondtam várjunk a vizsgálattal...na akkor kezdtem a sürű tápot de nagyon szenvedés volt,remélem nektek be fog jönni.
És mikor vizsgáltattad ki??
Bocsi ha már írtad,pedig én olvasok minden nap
Vendég

Melike bocsi ha értetlen vagyok!
Szóval reggel este táp!!Az kettő...és most még kettő???
Azaz 4 alkalom!!!Akkor 1 az anyatej??? :shock:
Vendég

Bari, bocsi csak közben etettem. Nem voltunk szondázáson én láttam reggelente meg evések közt, hogy azt büfizi föl, meg éreztem azt a sósavas szagot :( Ez Nutrilon amit kaptunk, szentjánoskenyérmagból van. Először beleraktam a tápszerbe, hát több mint egy óráig ette az adagját. Most meg kiskanállal adtam neki gél formában, nem tudom melyik válik be.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok CSAJOK!!!!
Most van egy kis időm ide űlni,és bekukkantani. Olvasgattam vissza vagy 10 oldalt.
Édesek a babyk. Ugy látom mindenki növöget,és mindenki egészséges.
bariék is,de persze a FULL aggodása sem maradhat el. Para Mami. :lol:

Evés:Szopcsi kicsitt kb,5-10 pecig,aztán ordit,és aztán adok neki lefejt tejet+tápszert.Nem elég a tejcsim.Melike,Stella,ugyan ezt csinálom én is. Üt vág,ordit. Hát persze könnyebb a lefejt tejcsit megenni a cumis üvegből amiből jobban folyik. Nem kell érte dolgozni.

Pelus:Liberoval kezdtünk,kifolyt a kaki mindig. Most huggis van,nagyon jo. És a midit használjuk.

Popsitörlő:Johnsonst hasznájuk.Szeretjük,de az ára miatt is mert nekem a Barinőm 350-be hozza. :lol:

Alvás:Milán nagyon jo baba,és nagyon jol alszik Éjszaka 4-5- oránként kel enni.Nappal eszik-alszik. Hasas e fáj,sosem.

Szopizás:Nem tudunk,kapkdjuk a fejünket,nem cuppan rá eléggé.

Tápszer:Milumil Ha start. Én is 2000ért veszem felirva.

Pénz:Minden pénzt már megkaptunk,sőt mi már a Milán születése után kb.4hétre minden a számlámon volt.
Képzeljétek!!!!! Még mikor Milán 5 napos volt és a párom intézte a papirokat,megkértük a szociális osztálytol a kelengye pénz támogatást. Tegnap jött a határozat hogy megkaptuk. 15000ft. értékü Vásárlási utalványt lehet átvenni. Ugy örültem neki. De remélem nem a Brendonba lehet levásárolni.

Azért is nem jövök,mert kertbe vagyunk legtöbbször. Holnap is megyünk ki,mert a párom főz bográcsba. Meg unokatestvéremék haza jöttek Svédországból és velük vagyok,mert 1 évbe egyszer jönnek,ilyenkor nyáron 1 honapra.
:lol: :lol:
Lenne egy pár kérdésem hozzátok azaz mindenkihez.
1.Használtok-e már csapra szerelhetős orrszivot,vagy porszivosat?
2.Fius Anyukák. Pöszit fürcsinél huzgáljátok. Picit gondoltam,amennyire engedi., Mi igen.
3.Mivel fürdetitek? Én gyogyszertári,még.
4.Alvás közbe vagy akár nappal nem szokott a babytek olyan hangot kiadni,mintha ki maradna egy lélegzés. Olyas fajta sikitás. Nem tudom mihez hasonlitani. De szörnyü. Idegesit,nagyon. Védőnő mondta ez természetes,ilyet szoktak csinálni.

Csinálok már majd vonalzot. Tudom éppen ideje lenne már.
:cry:
Héten megyünk a neunaologiára,+ortopédiára.

Dobok egy képet,igaz nem friss. Kép Kép igy tartsuk a cumot,hogy ki ne essen.

Mentem Csajok,mert felkelt a FŐNÖKÖM,és nagyon éhes.

De gondolom nincs még egy ilyen őrült aki itt űl épp ilyenkor a gép elött. :shock:

Kata&Milán

oszman777

Blubo,Márti!!! Ti hány kg vagytok??? Most néztem vissza a kis husikát.

Hékás!!! nekünk ilyen zsiráfos badynk van. Barinőmtől kaptuk Rakok fel neked egy fotot,holnap. Megmutatom hogy járt a bady. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Milán már 21 ora ota alszik. Direkt nem fekszem le. Bevárom és aztán alszok vele. De nem akar felébredni. De ha leteszem a fejem,biztos egyből ébred.
Holnap jövök ha tudok. Irjatok sokat. És rakjatok fel SOK-Sok képet.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Stella azért én mérget nem vennék rá,hogy ilyen jó diagnoszta vagy...orvos nem tudja megállapítani a savas visszaáramlást ránézésre...
Nem lehet,hogy csak rosszul van megbüfiztetve és evés közben meg kéne nektek is állni büfizni akár többször?
Én mondtam,hogy szenvedés a sürű táp..

Osszman szp baba :lol: :lol:
1Használtam már orszívó porszívót tobbször is
2 kukit nem kell huzogatni állitólag egy éves korig(ez a modern elmélet)
3johnsonnal fürdetek
4igen csinál olyat,hogy egy kisebb légzéskimaradás után olyan éles hangon vesz egy nagyobb levegőt
Vendég

Jó reggelt!!!!!!! :lol:

Kata&Milán

oszman777

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:31-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:31-kor.
hékás

Sziasztok!

MÁRTI BOLDOG NÉVNAPOT!

Oszmann :
1, Mi Vikinél elemes orrszívót használtunk, Levinél még csak fültisztító pálcikát! :D
2, Nekünk azt mondták a kórházban 1 éves koráig ne csináljunk semmit, mert csak felszakítjuk, és attól fog begyulladni!
3, Vegyesen gyógyszertárival a pofiját, nyakát, de a testét és popsit Johnsons top toe fürdetővel.
4, Nekem is szokott, Vikinél és is megijedtem tőle, de most már nem! Meg szopi közben úgy sípol mint őrület, de ez is megszokott! :lol: Viki is sípolt, nem is tudom mikor hagyta el! :roll:

Ma megyünk 17.45-re ultrahangra, remélem kis türelmes lesz Levi! Megkérdeztétek már hogy végül is itt mit néznek, mit vizsgálnak? Érdekes hogy kötelezővé tették, nemrég még nem volt ez a vizsgálat! De hogy fizetős ez nem gyenge!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

MÁRTI BOLDOG NÉVNAPOT!

Oszmann :
1, Mi Vikinél elemes orrszívót használtunk, Levinél még csak fültisztító pálcikát! :D
2, Nekünk azt mondták a kórházban 1 éves koráig ne csináljunk semmit, mert csak felszakítjuk, és attól fog begyulladni!
3, Vegyesen gyógyszertárival a pofiját, nyakát, de a testét és popsit Johnsons top toe fürdetővel.
4, Nekem is szokott, Vikinél és is megijedtem tőle, de most már nem! Meg szopi közben úgy sípol mint őrület, de ez is megszokott! :lol: Viki is sípolt, nem is tudom mikor hagyta el! :roll:

Ma megyünk 17.45-re ultrahangra, remélem kis türelmes lesz Levi! Megkérdeztétek már hogy végül is itt mit néznek, mit vizsgálnak? Érdekes hogy kötelezővé tették, nemrég még nem volt ez a vizsgálat! De hogy fizetős ez nem gyenge!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

vikianyuja!!! MI A FIZETŐS???? milyen vizsgálat??

Kata&Milán

oszman777

Hát a koponya és hasi ultrahang! Nekünk legalábbis az! Nincs protekciónk sehol!

A gyerekorvos az I. vagy II. sz gyermekklinikát ajánlotta, ott állítólag 10 ezer, ahova Én jártam terhes ultrahangra ott is csinálnak, ott "csak" 6 ezer!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: