A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andus, Kangu!

A gyerek látogatást itt az üvegen kívülre értik!!! A szobába egyedül az apuka mehet be napi félórára, ezzel semmi bajom, anno még ennyi sem volt, de nem okozott problémát. Azt viszont nem értem, hogy a folyosóra miért nem jöhet be a gyerek, hogy legalább az üvegen keresztül lássa a testvérét...

Igen, biztosan mindenki másképp éli meg az első időszakot. Mi hárman voltunk egy szobában, végig mindegyik baba benn volt, érdekes módon mindenki csak a saját gyereke sírására ébredt fel. Az én lányom az egyik éjszakát végigordította, majd a következő éjszakát mindketten végigaludtuk úgy, hogy közben állítólag két gyerek üvöltött mellettünk, nővérek mászkáltak, vért vettek stb.

Akkoriban azt mondta a dokim, hogy nincs értelme szülésznőt választani, mert mindegyik nagyon rendes, és teljesen igaza volt. Ugyanolyan kedves és segítőkész volt az előkészítést végző szülésznő, aki tisztában volt azzal, hogy az ő munkaidejében 100%, hogy nem szülök, mint az, aki végül velünk volt. Sőt, olyan is bejött, aki fogadottként segített egy másik kismamánál! Szóval nekem jók a tapasztalataim, de sajnos úgy tudom, ez is változott az utóbbi időben... Azt hiszem, majd megint megkérdezem az orvosomat, mit javasol.

Kép
mist

Stelly! Megtaláltam Verust iwiwen, még függő kapcsolat de ha visszajelöl megtalálod nálam.
Van képem!!!! :lol: Szerintem nagyon jó, este felrakom! Bekéreckedtem egy kép erejéig a megyei uh-jára. Volt megint szipogva sírás kifelé jövet :oops: ez minden kép után így lesz? :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hozzánk sem lehetett bejönni a szobába, a gyereket nem lehetett kivinni a szobából, úgyhogy senki meg sem foghatta, ami tényleg nem baj a bacilusok miatt, csak azért az apja szívesen megölelgette volna...de így legalább ki lehetett küszöbölni hogy a rokonok kézről kézre adják. Csak két óra látogatás van délután, ezen kívül ha anya kimerészkedik az előtérbe akkor ott le lehet ülni látogatóval.
A szülésznővel meg úgy vagyok, hogy ha már tudom ki lesz ott mikor szülök akkor a kezébe nyomom a borítékot, és attól a legádázabb szív is megpuhul :wink: remélmem :) Meg persze annak is érdemes, aki a leghosszabb időt tölti velem, még ha a szülésnél nem is lesz már ott.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Azzal semmi bajom, hogy nem jöhet látogató a szobába. Sőt!!!

De az, hogy a testvére üvegen keresztül nem nézheti meg a picit, szerintem nem jó. Én csak erre gondoltam a látogatással kapcsolatban.

Kép
mist

mist, te nem ma voltál vizsgálaton? mi volt, minden OK?

KépKép

KépKép
stelly

Eszter!

Köszönöm, hogy gondolsz rám, :D . 3-ra megyek a Bolgárkerékbe, már teljesen rosszul vagyok. Utána doki, szóval ma sokat fogok babázni :) .

Ha végeztem, jelentkezem!

Kép
mist

Hajrá Mist! Írj utána, hogy milyen volt!

Kangu: válaszoltam az üzidre! :)

Julcsi

Kép
julcsi-79

Én is szurkolok mist :) pont most vagy ott :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!
Magzatmozgásról annyit, hogy én se hittem el, hogy már azt érzem, de azok a picike bugyborékok, amik nemigen a bélből jönnek, nem lehetnek mások....főleg, ha akkor vannak intezívebben, mikor operaház fantomját hallgatok.....:)jó srác lesz...vagy csaj.
nevekkel még hadilábon állunk, apa Vincét akar, én Leventét, ha lány akkor egyenlőre Zita...aztán még lehet tök más lesz. Ági pl. Annának készült az utsó 2 hétig.:)
Nekem még semmi vizsgálat, majd jövő 7en....:) Akkor végre Uh lesz, meg minden, és végre kapok könyvecskét....ha minden ok. de én úgy érzem nincs problem....még szedem a hormonbogyót, bár nem szívesen....ha nincs vérzés, miért kell még szedni? remélem nem árt semmit, és nem lesz hülye a gyerek tőle!
Élvezem a betegszabit, az itthonpihit, és hogy végre kezd múlni a hányinger....bár néha rámtör még, és inkább délután...inkább az a baj, hogy még mindig tök fáratag vagyok!
Na megyek...most épp 5 gyerek tombol nálam megőzésen:)aranyosak amúgy:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Verus:
örülünk, hgoy jobban vagy! :) Nyilávn nem ír fel olyan gyógyszert az rovso, ami árthat a Babának... A mozgásért pedig irigyellek, nálam még biztosan eltart vagy 3-4 hétig, amig érezni fogok valamit. Bár a férjem állítja, hogy tegnap este érezte, de szerintem annyira akarja, hogy már beképzeli. :)
Ja, és szerintem a Vince nagyon szép név, nálunk a férjemnek nem tetszik, nálam biztosan szóba jönne.

Macsek: köszi a korrekciót! :)

Mist: várjuk a beszámolót!

Valaki kérdezte, hogy tud-e már bárki is nemet. Nálunk ez fel sem merült vasárnap, nyilván, ha az orvos látott volna valamit, akkor megkérdezte volna, hogy szeretnénk-e tudni... Tesómnál nevetett az orvos, mikor 12 hetesen megkérdezte, mondván, hogy ne vicceljen már, ilyen kicsit gyereknél...

Julcsi

Kép
julcsi-79

Sziasztok!

Megvoltak a vizsgálatok, minden rendben. CRL 53 mm, tarkóredő 0,8 mm. Nagyon helyes volt, rengeteget mocorgott. Levették az első vért az integrálthoz is.

A Bolgárkerék utcában rendesek voltak, sokáig tartott az UH, megkaptuk DVD-n, és kaptunk még 7 fotót is. Tényleg látványos, meg lehet számolni az ujjacskáit is.

Zsu!

4D-re csak egy kép erejéig kapcsolt a doki, egyébként 2D-n nézi a babát. Tarkóredőt is csak így tud mérni.

Jövő héten hívom a védőnőt, akkor jön vissza szabadságról, és intézzük a kiskönyvet meg a laborokat.

Ja, és a nemét firtató kérdésemet az ultrahangos doki nem vette komolyan... :lol:

Kép
mist

Most olvastam hogy az ÁEK-ban nem lehet szülésznőt választani...én sajnálom, mert nekem egy nagyon aranyos hölgy segített Fruzsival és örültem volna, ha ő lehetett volna megint ott velem...
Én a látogatás miatt egyébként nem vagyok felháborodva, én is úgy értelmezem, hogy a nagyobb tesók az üvegen keresztül azért láthatják a picikét. Mondjuk nagyon rossz lesz Fruzsi nélkül az a pár nap, de szerintem nálunk lehet, hogy nem hozzák őt majd be, mert az még rosszabb, hogy utána neki haza kell menni nélkülünk... mondjuk addig még sokat fog nőni a kisasszony, de ez is felmerült bennünk.
Magzatmoszás: én sem akarok senkit lelombozni, de a 16. hétig nem valószínű, hogy bárki bármit is érezzen a babótól...sőt, inkább a 20. hét környékét mondják, mert addigra tudatosul bennünk, hogy ja, ez már TÉNYLEG az. Mondjuk én mindig is furcsállottam, hogy megkérdezték, mikor éreztem először: akkor még nem nagyokat rúgnak, hanem inkább kis rebbenéseket lehet érezni. De azért mindenkinek kívánom, hogy mielőbb érezze a picikéjét!!!! :)
Nemek: mi anno meglepit akartunk, az is lett és teljesült vele Apa kívánsága : ) most én szerintem fizetős genetikaira megyek majd, hogy ne kelljen egy fél napot a kórházban töltenem, ott pedig 4Dvel alapból nézik...úgyhogy ezúttal valszeg tudni fogjuk. Peti megint kislányt szeretne, én viszont kukacosra szavazok inkább. De a lényeg, hogy minden ok legyen!!!!
Rosszullétmentes szép napot, A.

Kép
Kép
abencze

Hát, ha az osztály folyosóján van az a bizonyos üvegablak, ahol a babákat meg lehet nézni, akkor el tudom képzelni, hogy a gyerekek ki vannak tiltva, üvegablak ide- v. oda :?

Pici lányom megbetegedett, már hívtam hozzá orvost. Ez a vírus vagy mi tutira végigszáguld majd a családon :( Alig várom, hogy nekem is lázat kelljen csillapítanom :(

Kép
kangu

Abencze. Ezek szerintem meg azok. Mármint a mozgások. Ez nem a bele felől jön. Nagyon a hasam aljáról és nem belül érzem, hanem inkább kívülről.
Látokgatás: Jó lenne, ha nem csak a kisgyerek, hanem az egész rokonság ki lenne tiltva a szobákból. Mint régen. Most az az új módi (a házirend ellenére), hogy bemegy mindenki. Amíg ki nem zavarják... :? A kisgyerek meg tényleg sok betegséget tud bevinni.
Annó ketteske születésénél én azt gondoltam, hogy majd behizatom apával. De mégsem tettem. Sokkal rosszabb lett volna mikor hazamegy. Mindkettőnknek.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

mist, gratula, ezek szerint minden a legnagyobb rendben

Verus, jó hír, hogy túl vagy a nehéz időszakon - szerintem elvileg ilyenkor a doki olyan hormont ad, amit egyébként is termel a szervezet várandósan, úgyhogy nem hinném, hogy bajt okozhat.

Nálunk mindenki már most kérdezgeti a baba nemét, alig tudom meggyőzni a családot, hogy erre a válaszra még vagy egy hónapot várniuk kell :D

KépKép

KépKép
stelly

Én a második gyerek előtt komolyan gondolkodtam az István Kórházon. De utána megtudtam, hogy a látogatók szabadon jönnek-mennek a szobákban. Én nem akartam ország-világ előtt fejni-szoptatni, és az átvérzett fehérnemümet mutogatni. Abban kórházban, amire végül a választásom esett, nincs járkálás. A folyósóra csak a személyzet és a kismamák mehetnek be. Még a cuccomat is a nővérke cipelte be a folyosó ajtajából a szobába a szülés után, mert az apuka annyi időre sem tehette be oda a lábát. Bár akkor ez egy kicsit túl szigorúnak tünt, de jobban belegondolva a szülés után kiterítve én sem lettem volna kiváncsi a szobatársaim férjeire ..... :? Remélem maradt a szigor :)

Volt a doktornő, a megoldás a lázcsillapítás és az idő. Most itt üvölt a babácska a lábamba kapaszkodva. Olyan tehetetlen vagyok :cry: :cry: Lefektetem, hátha.. :(

Kép
kangu

Sziasztok!

Mist: Gratula, örülök, hogy minden rendben van! :lol:
Ez tök jó, hogy ennyi képet kaptatok, és a dvd is! :lol:
Bennt volt a párod is?
Már nagyon várjuk a férjemmel a jövőhetet! :lol:

Jó volt a tegnapi nap nagyon! :lol: Bár az idő nem volt túl jó, de az esőt legalább megúsztuk! :)
zsu83

Kangu: Jobbulást kívánok a kislányodnak! Sok-sok gyógypuszit küldök neki! :lol:
zsu83

Zsu!

A férjem sajnos nem tudott eljönni, de a DVD-n ő is végignézhette. Egyébként (ha ott csináltatod a szűrést) a DVD és a képek benne vannak az árban. Rendes volt a doki, egy nagy plazmatévén nézheted a babát, én eléggé elérzékenyültem, mert tényleg nagyon aranyos volt. Majd teszek fel képet.

Kangu!

Jobbulást nektek, nincs rosszabb dolog, mint a beteg gyerek szenvedését nézni. :(

Kép
mist

Kangu, jobbulást a csöppségnek! Szegényke; reméljük, egy szundi leviszi a lázát...

KépKép

KépKép
stelly

Mist: És ez már hasi uh volt ugye?
Először úgy volt, hogy az én férjem se tud eljönni, de szerencsére sikerült elcserélnie! :lol:
Várjuk a képeket! :lol:
zsu83

Igen, hasi volt, ilenkor már úgy tudom, nem csinálnak hüvelyit.

Kép
mist

Mist: Én is úgy hallottam, de gondoltam azért rákérdezek! :lol:
És sok vért vettek?
zsu83

A vérvétel egyáltalán nem volt vészes, egy fiolával vettek le, kb. 5 másodpercig tartott...

Utólag jöttem rá, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor és hogyan kapok eredményt. Lehet, hogy telefonon fognak hívni... Mindegy, ha nem történik semmi, pénteken rákérdezek.

Kép
mist

Felébredt. Pont olyan szarul van, mint előtte :cry:

Én honap fél10-re megyek a Bolgárkerékbe, de nem integrált, hanem kombinált szűrésre. Uh sem lesz, csak vérvétel.

Fura, nekem a tarkóredő uh nem hasi volt, hanem hüvelyi. Igaz, nem is 3D-s

mist: Az integráltnál nem csak a 2. vérvétel után van eredmény? Nekem úgy rémlik, hogy a 2 vérvételből hoznak ki egy eredményt, azért pontosabb és megbízhatóbb mint a kombinált szűrés. Persze nem biztos, lehet, hogy tényleg jobb telefonon rákérdezni. :?

Kép
kangu

Kangu! Mit mondott a doki milyen bacit-vírust kapott el?
Jobbulást a porontynak!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Nem azonosította a "kártevőt". Antibiotikumra szerinte nincs szükség, a torka nagyon piros de nem tüszös. A nátha most van alakulóban, a láz 38 körül. Tul. képpen nem is tudom, milye fájhat ennyire, mert vagy üvölt, vagy úgy nyávog mint egy kismacska. A doki szerint péntekre már jól lesz. :? De ezt a nyávogást rémes hallgatni. Ha legalább tudna már beszélni, elmondhatná mi fáj. Holnap délelőtt az apjuk vigyáz a 2 gyerekre, míg én a vérvételt intézem. Vajon ő hogy bírja majd? :roll:

Kép
kangu

Kangu!

Igazad van, lehet, hogy csak a 2. után mondanak valamit. Egyébként nem idegeskedek, az uh-n minden rendben volt.

Ez nekem fura, hogy a 12. héten hüvelyi uh-t csinálnak, pedig már a hasin is teljesen jól látszik minden. Nekem a 7. héten is csak azért csinált a doki hüvelyit, mert a hasin nem látszott a szívverés.

Nem lehet, hogy a füle fáj a picinek? Ezt esetleg nézesd meg, mert nem biztos, hogy piszkálja, ha be van gyulladva. Nekünk fülfájásnál a Cataflam segít (egész hétvégén kapta a lányom, mert belázasodott, fájt a torka és a füle...).

Kép
mist

Kangu: jobbulást a kislányodnak!

Mist: örülünk a jó eredménynek! :) Huhh, a DVD-ért irigyellek Benneteket...

Julcsi

Kép
julcsi-79

Csatlakozok az előttem szólóhoz :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A doktornő megnézte a fülét- nyomogatta és semmi reakció-szóval valószínű nem a füle.

Én arra gondoltam, ha meglesz majd az afp eredmény, és nem kell a genetikai uh, akkor azért biztonság kedvéért csináltatok egy 3-4D -s ultrahangot orvossal. De ha a szokásos ócska afp eredményt produkálom, akkor úgyis a genetikán kötök ki-ott pedig tisztességesen átnézik babócát. Videóm ugyan nem lesz, de majd nézegetem élőben, ha kibújt :D

Kép
kangu

Mist: A következő vérvétel időpontját nem beszéltétek meg? Én úgy tudom, hogy a két vérvételből mondanak eredményt! :roll:
zsu83

Kangu jobbulást a kislányodnak!! Kép

Kép
zümis

Sziasztok!
Képzeljétek határozottan érzem a bébit, tudom hogy nagyon korai, de ez nem lehet más, pont olyan mint mikor buborék van a belekben (bocs, nem lehet szebben :) ) csak épp a császáros vágás mögött érzem a hasfalon, ahol nyilván nem a beleim vannak :D és csak akkor, mikor fekszek. Tudom, hogy fura, de Zétit is nagyon hamar éreztem, és az is pont ilyen volt az elején. Olyan szuper :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi gratula! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Zsu!

Aug. 19-én megyek a másodikra. Ha valami gond lenne, biztosan hívnának...

Kangu!

Szerintem genetikai uh-t mindenképpen csinálnak az AFP után, az eredménytől függetlenül. Korábban úgy volt, hogy akiknek nem lett jó az AFP, azokat a klinikára küldték, a többieknek a kórházban csinálták. Egyébként nekem a kórházban minden további nélkül felvették videóra.

A DVD tényleg nagyon jópofa, főleg ahogyan produkálja magát a manó. A doki alig tudta megmérni a tarkóredőt és a véráramlást, mert folyamatosan rugdosott és forgott. Időnként úgy tűnt, kifejezetten játszik odabenn :lol: . Elrúgta magát a faltól, majd szépen visszacsúszott, és ezt ismételgette. A doki mondta is, hogy jé, csúszdázik :lol: .

Kép
mist

Sziasztok!

Zetibébi: De jó! :lol: Én is érzem valami dudort a jobb oldalamon, főleg, ha oldalt fekszek! :lol:

Mist: Annyira jó lehetett ez az uh! Teljesen elérzékenyültem, ahogy itt olvastam a beszámolót a dvd-ről! :wink: :lol:
zsu83

Zsu!

5 nap múlva te is mész! :lol: :lol:

Kép
mist

Mist, már nagyon várom! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Sziasztok!
Jó hideg idő lett...remélem lassan lesz megin nyár!:)
Gratulálok a mozgolódásokhoz, szerintem ezek biztos azok...a beleim sose mozognak ilyet!!!!:)
Gyógyulást a kis betegnek, nálunk apa tüsszösmandulagyull.os, még mi nem kaptuk el....:(
Én az Istvánban szültem az első 2 gyerkőcöt, és szabad volt a bejárás bárkinek...szomszéd ágyhoz pl. volt hogy 8-9 rokon-haver is bejött egyszerre, én meg épp szoptattam, csurgott a tej, mosatlan haj....szóval rohadt ciki volt, és zavaró....az én látogatóim csak a folyosóra jöttek, és én kimentem hozzájuk, meg apa jött be, ill egy barátnőm, az is csak 1X és kb. 5 percre....szóval család válogatja...:) Remélem vácon nem ilyen átjáróház lesz, és nyugis a pihenés, és nem azt nézi a más rokona, hogy hogy szopiztatok én....:)Tesót én se engedtem be, ne lássa hol vagyok, és hogy ne legyen szomorú, mert nem megyek haza, viszont mikor hazavittük Ágit, jött értünk ő is, és ő vigyázott a kistesóra míg én öltöztem! Szerintem most se engedem be őket, csak majd hazamenetelnél....Migyár itt leszz, olyan gyorsan megy az idő...:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van. :)

kangu, a picurkádnak gyors gyógyulást kívánok!

Én ma reggel voltam dokinál. 29 mm a picurka, azt mondta a dokibá, hogy gyönyörűen fejlődik, minden rendben vele. És képzeljétek, ezerrel ficánkolt, járt keze-lába, oylan jó volt látni :D Most nagyon meghatódtam, kezdem végre felfogni az egészet.

Szerencsére jobban vagyok, nem kínoz annyira már a hányinger, meg undor, 4 napja nem is hánytam.

2 hét múlva kell mennem nyaki redőre, vagy a kórházba, vagy bárhová... Azt hiszem a bolgárkerékbe megyek, és kérek egyben 4 D-t is.
Jók legyetek, megyek iskolai cuccokat venni a Szávának.

puszi mindenkinek

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Gratulálok a szép babóhoz! :lol:
Jó vásárlást! :)

Ikverus: Állítólag szombattól jön megint a 30 fok! :lol:
Tényleg kellemetlen lehetett, hogy másnak a rokonai betódultak, míg te szopiztattál! :?
Mondjuk észrevehették volna magukat, kimehettek volna!
zsu83

Olyan jó lehet a dvd :D volt az a link az embrió fejlődéséről (na most nem emlékszek ebben a topikban volt-e :oops: ) az is olyan megható volt, de ha az ember a sajátját látja... :)
Verus vigyázz amennyire tudsz el ne kapjátok a gyuszit, se a betegség se a gyógyszer nem hiányzik gondolom... :? a párodnak gyógyulást, meg persze Kangu lánykájának is :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Haliho!

Mar nekem is csak 1 het az ominozus UH-ig. :!: Amugy itt is huvelyi, nem hasi. Pontosabb igy lezerkarddal :oops: , allitolag.

A mozgasoknak orulok, sztem mindneki erzi, ha ez mar az. En nem varok csodat, Lucaval a 20. hetig en nem mertem 100%-ig kijelenteni, hogy ez az. Szoval most is van meg idom... Nekem ez a ket dolog segit legjobban rahangolodni a babara: hogy tudjam a nemet, es hogy erezzem, amikor mocorog. Akkor mar szinte latom magam elott, de most meg elkepzelni is csak ovatosan merem.

Hajni, mizu Veled a kodos Anglliaban?

Kép
Kép
-macsek-

Bar ez nem video, csak UH, de sztem nagyon jo:
http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=224&language=38

Kép
Kép
-macsek-

Imádom az ilyen videókat nézegetni! :lol:
zsu83

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... k-honapban
Erre gomdoltál Macsek? Én tettem be. Tényleg jó! :wink:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Andi!

Száva elsőbe vagy másodikba megy? Mi most kezdjük a sulit, már vásároltunk egy csomó mindent...

Kép
mist

Ez fantasztikus! Köszi Macsek!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bocs! Vera! Keverek! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina